-
Αυτό νομίζω ήταν. Πάρα πολύ καλο.
https://www.meguiars.gr/gr/car-care/all-purpose-cleaner.html
Το έδωσα σε ένα φιλαράκι και του το άφησα για χάρισμα.
Και την μοκέτα καθάριζα με αυτό, και τις ζώνες και το χρώμα από έξω και ότι έβρισκα. Το τι βρώμα έβγαζε δεν λέγεται. Σαν καινούργιο το έκανε.
-
Ok αυτό είναι ένα κλασσικό καλό καθαριστικό γενικής χρήσης/all purpose cleaner/APC όπως τα λέμε που πρέπει να έχουμε όλοι. Κάνει πάρα πολλές δουλειές όπως το περιγράφεις. Οι οδηγίες συνήθως λένε ποσοστά διαλυτότητας ανάλογα την εργασία που θέλουμε να κάνουμε.
Σε επώνυμα προιόντα βρίσκουμε και τις πληροφορίες της χημικής σύνθεσης, πχ https://www.allsmart.gr/files/MSDS/athanasiadis/g9624_msds_gr_10_7_17_1.pdf
Βλέπεις ας πούμε ότι το ph έιναι στο 13. Το πόσο ισχυρό είναι βέβαια καθορίζεται από την αραίωση, ακόμα και από το αν θα χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό.
Υπάρχουν και πιο ισχυρά χημικά όπως τα degreassers που είναι για να καθαρίζεις λάδια από χώρους κινητήρα, το σασί από κάτω κτλ κτλ
Αν θές να καθαρίσεις σε βάθος πλαστικά ένα καλό video είναι αυτό :
Το IPA που αναφέραμε πρίν είναι διαφορετικό. Στην ουσία το χρησιμοποιείς αφού καθαρίσεις με ένα APC ώστε να αφαιρέσει και τα τελευταία υπολείματα του καθαριστικού και να έχεις ολοκάθαρη επιφάνεια. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί δε θέλουμε να παρεμβάλλεται τίποτα μεταξύ της νέας προστασίας(sealant) και της επιφάνειας εφαρμογής.
Δεν "πλακώνουμε" το αμάξι σε IPA κάθε φορά πρίν βάλουμε ένα απλό κερί μικρής διάρκειας βέβαια, είναι overkill και χρονοβόρο. Όταν όμως είναι να βάλουμε μια πιο ισχυρή προστασία που θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο σε διάρκεια ζωής της θα το κάνουμε.
Όπως και πρίν γυαλίσουμε θα προβούμε σε IPA wipe ώστε το pad του αλοιφαδόρου μας να έχει ολοκάθαρη επιφάνεια και να δουλέψει σωστά.
Ελπίζω να βοηθάω και να μη μπερδεύω περισσότερο...
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ok αυτό είναι ένα κλασσικό καλό καθαριστικό γενικής χρήσης/all purpose cleaner/APC όπως τα λέμε που πρέπει να έχουμε όλοι. Κάνει πάρα πολλές δουλειές όπως το περιγράφεις. Οι οδηγίες συνήθως λένε ποσοστά διαλυτότητας ανάλογα την εργασία που θέλουμε να κάνουμε.
Σε επώνυμα προιόντα βρίσκουμε και τις πληροφορίες της χημικής σύνθεσης, πχ https://www.allsmart.gr/files/MSDS/athanasiadis/g9624_msds_gr_10_7_17_1.pdf
Βλέπεις ας πούμε ότι το ph έιναι στο 13. Το πόσο ισχυρό είναι βέβαια καθορίζεται από την αραίωση, ακόμα και από το αν θα χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό.
Υπάρχουν και πιο ισχυρά χημικά όπως τα degreassers που είναι για να καθαρίζεις λάδια από χώρους κινητήρα, το σασί από κάτω κτλ κτλ
Αν θές να καθαρίσεις σε βάθος πλαστικά ένα καλό video είναι αυτό :
Το IPA που αναφέραμε πρίν είναι διαφορετικό. Στην ουσία το χρησιμοποιείς αφού καθαρίσεις με ένα APC ώστε να αφαιρέσει και τα τελευταία υπολείματα του καθαριστικού και να έχεις ολοκάθαρη επιφάνεια. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί δε θέλουμε να παρεμβάλλεται τίποτα μεταξύ της νέας προστασίας(sealant) και της επιφάνειας εφαρμογής.
Δεν "πλακώνουμε" το αμάξι σε IPA κάθε φορά πρίν βάλουμε ένα απλό κερί μικρής διάρκειας βέβαια, είναι overkill και χρονοβόρο. Όταν όμως είναι να βάλουμε μια πιο ισχυρή προστασία που θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο σε διάρκεια ζωής της θα το κάνουμε.
Όπως και πρίν γυαλίσουμε θα προβούμε σε IPA wipe ώστε το pad του αλοιφαδόρου μας να έχει ολοκάθαρη επιφάνεια και να δουλέψει σωστά.
Ελπίζω να βοηθάω και να μη μπερδεύω περισσότερο...
Ερώτηση αυτά τις meguiars σαν αυτό που ανέβασε πριν ο Lap μπορούμε να τααραιωσουμε ή όχι. Τελικά το πήρες αυτό που καθαρίζει τα πανάκια
-
@alex-mix said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Ερώτηση αυτά τις meguiars σαν αυτό που ανέβασε πριν ο Lap μπορούμε να τααραιωσουμε ή όχι. Τελικά το πήρες αυτό που καθαρίζει τα πανάκια
Ναι τελικά το αγόρασα γιατί το είδα μπροστά μου, με έψησε και ο πωλητής και δε μπόρεσα να αντισταθώ .. 12 ευρώ πρέπει να μου κόστισε. Εσείς αποφύγετε τις μλκιες που κάνω εγώ όμως
Αυτό που ανέβασε ο Lap δεν βλέπω να έχει προτάσεις για αραίωση. Είναι ready to use και κάπως δυνατό. Η ίδια εταιρία βγάζει κι άλλο με προτεινόμενες αραιώσεις. Όπως οι περισσότερες γνωστές εταιρίες δηλαδή.
Όπως έχω ξαναπεί προτιμώ τις μη consumer σειρές γιατί έχουν καλύτερο vfm.
-
@alex-mix said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Ναι τελικά το αγόρασα γιατί το είδα μπροστά μου, με έψησε και ο πωλητής και δε μπόρεσα να αντισταθώ .. 12 ευρώ πρέπει να μου κόστισε. Εσείς αποφύγετε τις μλκιες που κάνω εγώ όμως
Αυτό που ανέβασε ο Lap δεν βλέπω να έχει προτάσεις για αραίωση. Είναι ready to use και κάπως δυνατό. Η ίδια εταιρία βγάζει κι άλλο με προτεινόμενες αραιώσεις. Όπως οι περισσότερες γνωστές εταιρίες δηλαδή.
Όπως έχω ξαναπεί προτιμώ τις μη consumer σειρές γιατί έχουν καλύτερο vfm.
Καλά έκανες και το πήρες ρε φίλε πλάκα κάνω. Άλλωστε ότι έχω μάθει για περιποιηση από σένα το μαθα. Πάρε εσύ να μαθαίνω εγώ .
-
Ωραίο βιντεάκι,μου έδωσε ιδέες. Εγώ δεν το έκανε με βούρτσα παρά μόνο με πανακι. Δεν περίμενα να χρειάζεται αλλά λέει για τους πόρους του πλαστικού.
Δεν ξέρω ομως, μου φάνηκε σαν να το έβαφε το πλαστικό. Τόσο πολύ είχε χάσει το χρώμα του ;
Το άλλο που έβαλες μου φάνηκε πολύ πιο φυσιολογικό το αποτέλεσμα.
-
109 ευρώ κεραμικές πλέρωσε άλλος
σνιφ σνιφ σνιφ ...bro μου μυρίζει ! ! ! χααχχαχα
-
Σε σχέση με τα πλαστικά που λέτε εγώ δεν έχω βρει κάτι καλύτερο για αναζωογόνηση απ' το κεραμικό. Το ίδιο προϊόν δηλ που ειναι να χρησιμοποιήσεις και στο υπόλοιπο αμάξι, το χρησιμοποιείς για τα πλαστικά και μάλιστα δε χρειάζεται και buffing. Είναι τρομερή η διαφορά του πριν με το μετά και κρατάει και καιρό το αποτέλεσμα. Πάνω από χρόνο σίγουρα.
Επίσης η τελευταία μου ανακάλυψη και νέο αγαπημένο προϊόν είναι το προστατευτικό κερί σε σπρέυ.
Ακολουθώ έναν Ολλανδό detailer (stilpt polish point...κάπως έτσι) που οι τύποι απλά επαναφέρουν τα αυτοκίνητα και ειδικά το underbody σε κατάσταση day 1. Είχα πάντα απορία πως κάνουν πλαστικά, ψαλίδια, θόλους κτλ να δείχνουν έτσι και μάλλον το βρήκα. Με ένα δοχείο βγάζεις άνετα ένα αμάξι όλο από κάτω συν θόλους.
-
Αν εννοείς ως καθαριστικό, έχω δει μηχανικό να τα καθαρίζει με μπουκαλάκι που ψεκάζεις και εβαζε μέσα υγρά φρένων. Τα κάνει καινούργια.
Τώρα όπως λέει ο μάστορας δεν πολύ μιλάνε. Δέκα φορές ρώτησα να μάθω τι είναι αυτό που το καθαρίζει τοσο καλά. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεις σκόνες και κυρίως την λαδιλα σε όλα τα μηχανικά μέρη και γίνονται ολοκαίνουργια. Όπως λες σαν να βγηκαν μόλις από το εργοστάσιο.
-
@stefan147 Αυτό το κερί που/πώς το χρησιμοποιείς ?
-
Ρίχνεις το κανονικό καθάρισμα για τα χοντρά (που σε πλαστικά πχ θόλων ποτέ δεν αρκεί) και μετά ψεκάζεις με αυτό. Το ίδιο κι αν πλύνεις απο κάτω το αμάξι. Ψαλίδια, υποπλαίσια, ελατήρια και ότι άλλο μεταλλικό ή πλαστικό είναι εκτεθιμένο, γίνεται σαν καινούριο στην όψη και φαντάζομαι προστατεύεται κιόλας από σκονες, χώματα, νερά κτλ.
Πχ δειτε κατασταση του σεατ (οσο φαινεται τελος παντων) απο κατω κι ενω κυκλοφορουσε ηδη μια βδομαδα απ οταν το εκανα.
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ρίχνεις το κανονικό καθάρισμα για τα χοντρά (που σε πλαστικά πχ θόλων ποτέ δεν αρκεί) και μετά ψεκάζεις με αυτό. Το ίδιο κι αν πλύνεις απο κάτω το αμάξι. Ψαλίδια, υποπλαίσια, ελατήρια και ότι άλλο μεταλλικό ή πλαστικό είναι εκτεθιμένο, γίνεται σαν καινούριο στην όψη και φαντάζομαι προστατεύεται κιόλας από σκονες, χώματα, νερά κτλ.
Και κάθε πότε το χρησιμοποιούμε; Σε κάθε πλύσιμο;
-
Όχι αυτό είναι για 1-2 φορές το χρόνο. Εκτός κι αν κάποιος μένει βόρεια και τρώει αλάτια το αμάξι κτλ οπότε μπορεί να το κάνει λίγο πιο συχνά. Εγώ κάπως έτσι θα το έκανα.
-
Μια και αναφέρθηκε το κάτω μέρος του αυτοκινήτου να σας πω και την δική μου ανακάλυψη:
https://www.skroutz.gr/s/11800099/Autosol-Metal-Polish-LAS1000-75ml.html?from=catspan
Το πήρα για να κάνω την εξάτιμιση. Με εκνεύριζε που άρχισε να βγάζει πατίνα (όχι σκουριά). Έτσι το δοκίμασα. Εξάλλου είναι και φθηνό.
Μόλις το πέρασα δεν ενθουσιάστηκα με το προϊόν. Όμως όσο περνούσαν οι ημέρες και έβλεπα ότι η γυαλάδα διατηρήθηκε, παρά τις λάσπες που είχαμε λόγω βροχών κατάλαβα ότι έπιασα διάνα!Η εξάτμιση είναι νομίζω από τα σημεία εκείνα που κάνουν την διαφορά. Αν δεν την γυαλίσεις φαίνεται ένα μουτζουρωμένο πράγμα εκεί κάτω, σαν την μύγα μές στο γάλα.
Αν τώρα κάποιος θέλει να πάει ακόμα πιο βαθιά, υπάρχει πρόβλημα: πώς θα μπορέσεις να καθαρίσεις / γυαλίσεις αυτά τα σημεία χωρίς ανυψωτήρα; Μερικοί προτείνουν λύσεις τύπου γρύλλου, ή κάτι πατέντες με ξύλα και τούβλα. Όλα αυτά μου φαίνονται τόσο επικίνδυνα που πρέπει να είναι κάποιος πολύ στον κόσμο του για να τα δοκιμάσει (για να μην πω τίποτα βαρύτερο).
Υ.Γ. Η autosol είναι καλή εταιρεία. Πήρα κι ένα ακόμα προϊόν της, για καθαρισμό δερμάτων https://www.skroutz.gr/s/11874388/Autosol-Καθαριστικό-Δερμάτων-LAS1040-75ml.html
μου φάνηκε εφάμιλλο ενός άλλου που έχω, της sonax. -
Γρύλος και στρίποδο , σηκώνεις το αμάξι βάζει το στρίποδο ( και απο τις δύο πλευρές ) και αφήνεις και το γρύλο ίσα να ακουμπάει για ασφάλεια και δεν ξεχνάμε ένα τάκο-σφήνα στο άλλο μέρος του αυτοκινήτου σε περίπτωση που γλιστρήσει το αυτοκίνητο .
-
Εγώ έχω 4 τρίποδα και ένα low profile καροτσόγρυλο. Εάν σηκώσω και στα 4 τριποδα τότε βάζω και τον καροτσογρυλο για ασφάλεια στο κέντρο του μπροστινού υποπλαισίου. Εάν έχουμε αφαιρέσει και τροχούς τότε τους βάζουμε από κάτω απ το αμάξι ώστε αν γίνει καμιά χοντρή στραβή το αμάξι να σκάσει πάνω στον τροχό.
-
Μη μου βάζετε ιδέες...
-
Μη μου βάζετε ιδέες...
https://www.globalsources.com/Car-lift/car-lift-1186225650p.htm
-
@xeno said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μη μου βάζετε ιδέες...
https://www.globalsources.com/Car-lift/car-lift-1186225650p.htm
Σατανά!
-
Ρε συ με το σούπερ σκαμπό δεν χώρας από κάτω; Ξαπλωμένος...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ