-
@mastoras78 said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
Πολλές οι ώρες και σε νιώθω.. γι'αυτό λέω αν έχεις παρέα/βοήθεια είναι άλλη εμπειρία. Βέβαια όταν φτάνεις στο τέλος αποζημιώνεσαι, είναι ωραίο συναίσθημα.
Ωραία βάζω εγώ τις μπύρες και συ τις εμπειριες(κάνει για στίχο) και τα pads και στο τέλος από το πολύ το πιωμα θα περνάμε κεραμική τα πλακακια
-
Χαχα μέσα alex.. Έτσι και βρεθείς στα λημέρια μας το έχουμε
Ίσως περάσω μια diy κεραμική κι εγώ το επόμενο διάστημα, έτσι για την εμπειρία γιατί ο καιρός με ιντριγκάρει. Βλέπω σοβαρές εταιρίες να ρίχνουν το βάρος και να εξελίσσουν τα προϊόντα τους προς αυτή την κατεύθυνση τελευταία
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ίσως περάσω μια diy κεραμική κι εγώ το επόμενο διάστημα, έτσι για την εμπειρία γιατί ο καιρός με ιντριγκάρει. Βλέπω σοβαρές εταιρίες να ρίχνουν το βάρος και να εξελίσσουν τα προϊόντα τους προς αυτή την κατεύθυνση τελευταία
Σφύρα να έρθω για παρέα!!
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σφύρα να έρθω για παρέα!!
Φέρνω τις μπουγάτσες εεε!
-
Εν τω μεταξύ διαβάζω, long throw - throw back - budget detailing - small plate - high spots - bull-flex κτλ. Εγώ το μόνο flex που ξέρω είναι αυτό
Youtube Video -
Χαχαχα και εγώ σκέφτηκα πως τελικά πρέπει να είμαι επαρχιώτης σε ελληνική ταινία....τα μισά καταλάβαινα από ότι έγραφαν. Καλά τα λένε πάντως....τι λένε όμως δεν καταλαβαίνω.
Χαχαχα
-
Θένξ boys , η αλήθεια είναι ότι όντως θα ήθελα λίγη βοήθεια στο συγκεκριμένο concept οπότε θα ενημερωθείτε εγκαίρως
Τα τεχνικά κτλ που κουβεντιάζουμε δεν είναι τόσο πολύπλοκα. Απλά θέλουν λίγο χρόνο να ασχοληθείς, να διαβάσεις και να τα κατανοήσεις. Αν κάποιος σκεφτεί να αγοράσει αλοιφαδόρο είναι καλή ευκαιρία να.. ξεδιπλωθεί μια τέτοια συζήτηση.
-
Θένξ boys , η αλήθεια είναι ότι όντως θα ήθελα λίγη βοήθεια στο συγκεκριμένο concept οπότε θα ενημερωθείτε εγκαίρως
Ωραία πάρε τηλ και σε 3 με 3μιση ώρες θα μαι εκει. Φανης75, Mastoras78, Yem, Alex mix, οπότε 30 φτάνουν? Προβατίνες κτλ δεν μπορώ να φέρω γιατί θα κρυώσουν μέχρι να φτάσω . Μακάρι αλήθεια να ήμουν εκεί σε τέτοια μάζωξη να καναμε δουλειά πρώτα και μετά χαλαρά.
-
@alex-mix Ε άμα μαζευτούμε όλοι αυτοί σιγά μη κάτσουμε να κάνουμε δουλειά.. Έλα εσύ και οι προβατίνες θα έρθουν σε εσένα, όχι εσύ αυτές
Τον Lap φέρτε, έχω κάτι φαντασιώσεις
-
-
Πρίν πλύνουμε το όχημα κοιτάμε το Meteo γατάκια
Εκτός αν πάτε κοριό που θα το πλύνετε βρέξει-χιονίσει-ρίξει χαλάζι
-
Πάντως Μάστορα θέλω να σου πω κι ένα μπράβο. Ενώ ξέρεις πολλά για το αντικείμενο, δεν έχεις το ξερολίστικο στυλάκι που έχουν πολλοί.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πάντως Μάστορα θέλω να σου πω κι ένα μπράβο. Ενώ ξέρεις πολλά για το αντικείμενο, δεν έχεις το ξερολίστικο στυλάκι που έχουν πολλοί.
Να σαι καλά Αλέξανδρε, το σχόλιο σου το εκτιμώ.
Το δύσκολο που αντιμετωπίζω τελευταία είναι ότι σε προχωρημένες απορίες που έχω και θέτω σε πιο έμπειρους, παρατηρώ ότι είναι φειδωλοί στην πληροφορία. Λες και πας να τους φας τη δουλειά ένα πράγμα. Δε θα επεκταθώ περισσότερο προς το παρόν..
Κάναμε και λίγα ψώνια σήμερα και θα επανέλθω εν καιρό..
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να σαι καλά Αλέξανδρε, το σχόλιο σου το εκτιμώ.
Το δύσκολο που αντιμετωπίζω τελευταία είναι ότι σε προχωρημένες απορίες που έχω και θέτω σε πιο έμπειρους, παρατηρώ ότι είναι φειδωλοί στην πληροφορία. Λες και πας να τους φας τη δουλειά ένα πράγμα. Δε θα επεκταθώ περισσότερο προς το παρόν..
Κάναμε και λίγα ψώνια σήμερα και θα επανέλθω εν καιρό..
Ότι απορία έχεις πες μου εμένα θα σου εξηγήσω ότι θες
-
Έτσι είναι πολλές φορές οι ε.ε δεν πολυμιλουν για να μην υπάρξει μελλοντικός ανταγωνισμός. Σε όλα τα επαγγέλματα το έχω συναντήσει.
Καλά κάνεις και μοιράζεσαι ότι γνωρίζεις και ότι ψάχνεις
-
Ευχαριστώ @alex-mix και εγώ σε αγαπώ !
Λοιπόν το τελευταίο διάστημα έχουνε φύγει :
55 ευρώ 5L αφρός και 500ml συμπυκνωμένο σαμπουάν + 1 μλκια
57 ευρώ 3 pad rupes wool 5"
109 ευρώ κεραμικές πλέρωσε άλλος
60 ευρώ πετσέτες μικροινών, 1 γυαλιστική αλοιφή, ένα καθαριστικό μικροινοπανίων(μπορεί και να είναι τσάμπα λεφτά)
28 ευρώ άλλα 2 pad rupes wool 3"
15 ευρώ το υπέρτατο προιόν που αυτό ναί το προτείνω σε όλους !!! 6 φιάλες με δοσομετρητή και canyon σκανδάλη
Τα παραπάνω ποσά ακούγονται αρκετά, αλλά είπαμε είναι φάση hobby και ήθελα και refill μετά από τόσο καιρό. Αν κάποιος ασχολείται βγάζουν πολλαπλάσια την αξία τους σε σχέση με το να απευθυνθείς σε επαγγελματία.
Λοιπόν δίνω βάση στα καλά ψεκαστήρια γιατί μπορούν να μας δώσουν σε συνδυασμό με απιονισμένο νερό πολύ φτηνά προιόντα για κάααμποσο καιρό. Αξίζει να επενδύσεις σε αυτά όταν τα πουλάνε 2πλή και 3πλή τιμή με στάμπα από εταιρίες που βγάζουν προιόντα για detailing.
Δοκίμασα και φτηνά από Jumbo/praktiker αλλά παθαίνουν το εξής.. στουμπώνουν και ενώ ζουμπάς δε βγάζουν τίποτα, δεν ρυθμίζεται η δέσμη, δεν έχουν αντίσταση στα χημικά, δεν έχουν καλή βάση, δεν έχουν πάντα αρίθμηση σε ml, δεν είναι διάφανα για να γράψεις επάνω και άλλες μικρές λεπτομέρειες.. Με 3 ευρώ/τεμ είναι no brainer
Βάζω φώτο και το link από το μαγάζι που τα αγόρασα που ουδεμία σχέση έχει με detailing και skroutz. Μετά googlarete τα δείτε πόσο τα δίνουν....
https://sqshop.gr/-/234--canyon-650ml.html
Πουλιούνται και στο 2ευρω χωρίς τη φιάλη
'Οσον αφορά τις χρήσεις...
Παραδείγματα μίξης :
Καθαριστικό γενικής χρήσης σε 1:10 αναλογία (1 L Koch Chemie Greenstar δείτε πόσο έχει.. και βγάζεις 10L προιόν σε μίξη)
Λιπαντικό πηλού (ONR ή παρόμοιο στην αναλογία που προτείνει)
Quick Detailer (ONR ή παρόμοιο στην αναλογία που προτείνει)
Καθαριστικό τζαμιών (το φτιάχνουμε μόνοι μας εύκολα)
Καθαριστικό πάνελ με ισοπροπυλική αλκοόλη πχ 25%
Γαλάκτωμα για πλαστικά στην αναλογία που προτείνει ο κατασκευαστής (πχ carpro Pearl 1:3, 1:5)
Όξινο δυνατό καθαριστικό για άλατα με λευκό ξύδι
Και άλλα πολλά. Οι μίξεις μας γλιτώνουν πολλά χρήματα ενώ τα υπόλοιπα μας τα τρώνε.
-
Η αλκοόλη κάνει για τα πλαστικά;
-
Νιέ κάνει για βαθύ καθαρισμό. Ειδικά αν θέλουμε να αφαιρέσουμε παλιά dressing (aka κεριά) και να περάσουμε νέο προιόν.
Έτσι φτιάχνουμε το δικό μας IPA Panel Wipe Solution.. Την αγοράζουμε καθαρή από φαρμακείο και κάνουμε την μίξη μας με απιονισμένο νερό. Πολύ περισσότερο προιόν σε πολύ χαμηλότερη τιμή από το να το πάρουμε "έτοιμο",
-
Αυτά δηλαδή τα διάφανα τα καθαριστικά έχουν τέτοιο μέσα; Είχα πάρει νομίζω ένα της Maguire's.
Όντως καθαρίζουν απίστευτα καλά.Το έκανε το αυτοκίνητο καινούργιο αλλά δεν κρατήθηκαν ξαναεβαλα κερί. Την θέλω την μπιχλα μου πάνω στο αμάξι.
-
Δεν είναι κακό να περνάς νέο κερί/sealant. Κάποιες φορές θές η επιφάνεια να είναι πλήρως καθαρή πρίν το κάνεις. Πχ όταν βάλεις άλλου τύπου προστασία όπως μια κεραμική . Σε αυτή την περίπτωση θα κάνεις βαθύ καθαρισμό. H πρίν και μετά το γυάλισμα για να φύγουν τα υπολείματα των καθαριστικών και των λαδιών από τις αλοιφές
Δε ξέρω ποιο προιόν της Meg έχεις αλλά ναι, μπορεί να είναι τέτοιου τύπου καθαριστικό
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ