-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πήγα σήμερα σε ένα detailer που μου σύστησε ο @dimitriscsd -ευχαριστώ πολύ - έπλυνε τοπικά το καπό το σαπούνισε καλά καλά το ξέβγαλε το στέγνωσε και φούτσες οι στάμπες ακόμα εκεί , μετά έβαλε κάτι σπρέι κάτι γιουβέτσι , το σαπούνισε το ξέπλυνε το στέγνωσε και πάλι φούτσες μετά σε ένα κομμάτι του καπό έβαλε λίγο κρέμα και με τον αλοιφαδόρο με κίτρινο σφουγγαράκι που μου είπε ότι είναι πάρα πολύ μαλακό το πέρασε 1 φορά ίσα ίσα και εξαφανίστηκε , θέλει λέει λίγο TLC και θα είναι μια χαρά ! Θα πάω αύριο και στον psycho τον γείτονα μου να μου κάνει ένα καλό ποιοτικό πλύσιμο και να μου πει και αυτός τι νομίζει .
Yem τι είναι το tlc?
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Yem τι είναι το tlc?
Tender - Love - Care = αγάπη, φροντίδα και προδέρμ που λέγαμε εμείς στο χωρίο μας!!
-
@yem.... Κλέφτης κανα πινέλο, σκίσε τη γάτα!
Ένα Light πέρασμα γυαλιστικη θέλει και θα φύγουν οι στάμπες, όλα καλά
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@yem.... Κλέφτης κανα πινέλο, σκίσε τη γάτα!
Ένα Light πέρασμα γυαλιστικη θέλει και θα φύγουν οι στάμπες, όλα καλά
Άμα της κλέψω κανένα πινέλο θα μου κλέψει την παρθενιά και να ξέρεις αργεί να ξανασφιξει όσο μεγαλώνεις , χαχαχα
@alex-mix όπως τα είπε ο Φάνης, αγάπη και φροντίδα. -
Βρήκα έναν πολύ γρήγορο τρόπο να καθαρίζω το πανάκι/σφουγγαράκι με το οποίο κερώνω (με καρνάουμπα) το αυτοκίνητο.
Αρχικά του ρίχνω wd40 (βασικά το αντίστοιχό του από τα lidl). Μετά φυσικά το πλένω με σαμπουάν μαλλιών, μέχρι να αρχίσει να βγάζει αφρό. Είδα ότι δεν έμεινε ίχνος κεριού. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Βρήκα έναν πολύ γρήγορο τρόπο να καθαρίζω το πανάκι/σφουγγαράκι με το οποίο κερώνω (με καρνάουμπα) το αυτοκίνητο.
Αρχικά του ρίχνω wd40 (βασικά το αντίστοιχό του από τα lidl). Μετά φυσικά το πλένω με σαμπουάν μαλλιών, μέχρι να αρχίσει να βγάζει αφρό. Είδα ότι δεν έμεινε ίχνος κεριού.Για το wd40 δε μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό και να πώ την αλήθεια δε το έχω ψάξει. Εγώ κάνω μια πρόπλυση με υγρό πιάτων στο χέρι πρίν τα βάλω πλυντήριο.
Βέβαια ότι και να κάνεις μετά από μερικές χρήσεις κάποια γίνονται χάλια οπότε καλό είναι να τα αλλάζουμε. Είχα βάλει μια παραγγελία από aliexpress σε σφουγγαράκια εφαρμογής και είχα πάρει κάμποσα γύρω στο μισό ευρώ το ένα να υπάρχουν
-
@mastoras78
Είχα προσπαθήσει να το κάνω με βενζίνη καθαρισμού. Είχε αποτέλεσμα αλλά έπρεπε να ρίξεις πολλή βενζίνη. Παρόμοιο αποτέλεσμα είχε η ακετόνη. Είχα δοκιμάσει και το οινόπνευμα που δεν είχε σχεδόν καθόλου αποτέλεσμα. Μέχρι και ζιπέλαιο σκεφτόμουν να δοκιμάσω.
Με το πλυντήριο είχα δύο προβλήματα, το ένα ήταν ότι έμεναν μικρά σκληρά κομματάκια καρνάουμπας στο πανί, το δεύτερο ήταν ότι βρωμούσε το πλυντήριο πετρέλαιο και του έκανα μια άδεια πλύση για να ξεμυρίσει.
Το wd40 (βασικά το w5 του lidl) έκανε την διάλυση πολύ εύκολα, σε δευτερόλεπτα.
Επίσης, να σημειώσω ότι το πανάκι δεν έδειξε σημάδια σκλήρυνσης. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78
Είχα προσπαθήσει να το κάνω με βενζίνη καθαρισμού. Είχε αποτέλεσμα αλλά έπρεπε να ρίξεις πολλή βενζίνη. Παρόμοιο αποτέλεσμα είχε η ακετόνη. Είχα δοκιμάσει και το οινόπνευμα που δεν είχε σχεδόν καθόλου αποτέλεσμα. Μέχρι και ζιπέλαιο σκεφτόμουν να δοκιμάσω.
Με το πλυντήριο είχα δύο προβλήματα, το ένα ήταν ότι έμεναν μικρά σκληρά κομματάκια καρνάουμπας στο πανί, το δεύτερο ήταν ότι βρωμούσε το πλυντήριο πετρέλαιο και του έκανα μια άδεια πλύση για να ξεμυρίσει.
Επίσης, να σημειώσω ότι το πανάκι δεν έδειξε σημάδια σκλήρυνσης.Γενικά αποφεύγω βαριά καθαριστικά σε πανιά μικροίνας/σφουγγαράκια εφαρμογής κτλ. Ο λόγος είναι ότι αυτά φθείρονται και αλλοιώνεται η επιφάνεια τους, κάτι που γίνεται έτσι και αλλιώς όμως. Μου δίνεις ωραία πάσα να πώ δύο πράγματα για τη φθορά και τη συντήρηση τους.
Συχνά θα διαβάσεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα κόστη των detailers πέρα από τα προιόντα σε μπουκάλι που θεωρούνται αναλώσιμα είναι και τα πανιά γενικά. Εμείς που είμαστε χομπύστες καλό είναι να συντηρούμε/νταντεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα πανιά μας για να μειώνουμε αυτά κόστη και να τα αλλάζουμε πιο αραιά.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι τα πανιά τα ξεχωρίζω ανάλογα τη χρήση. Δηλαδή αυτά που στεγνώνω το αυτοκίνητο (τα "καλά") θα είναι μόνο για αυτή τη δουλειά. Κάποια άλλα θα είναι για πιο βρώμικες δουλειές. Παρακάτω βάζω ένα παράδειγμα λοιπόν. Το ένα στα δεξιά, είναι ένα φρέσκο αχρησιμοποίητο σφουγγάρι εφαρμογής ενώ το άλλο αριστερά του έχει χρησιμοποιθεί για τοπικό γυάλισμα/αφαίρεση επιφανειακής γρατζουνιάς. Παρά τον καλό καθαρισμό του θα δείς ότι έχει αλλοιωθεί η επιφάνεια του με την τριβή. Οι ίνες έχουνε ενωθεί μεταξύ τους και δεν είναι πλέον όσο μαλακό ήταν στην αρχή. Και φαντάσου αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές.
Τεμπελιάζω να κάνω ένα βιντεάκι οπότε θα το χρωστάω.. Πάρτε ένα πανάκι μικροίνας που χρησιμοποιήσατε για να περάσετε κερί το όχημα σας . Πλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα βάλτε το κάτω από τη βρύση και θα παρατηρήσετε ότι είναι... υδροφοβικό ! Θα αργεί να νοτίσει και θα έχει σκληρύνει σε σχέση με όταν ήταν "φρέσκο" ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε εύκολα και φαίνεται σε καλή κατάσταση.
Κάθε φορά που μαζεύω τη λάντζα μετά από περιποίηση ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι ο καθαρισμός των πανιών πρίν μπούνε πλυντήριο. Τρώει χρόνο και είναι κουραστικό σύν την κούραση που έχει συσσωρευτεί ήδη. Τα κάνω λοιπόν ένα ένα στο χέρι (ειδικά τα πολύ βρώμικα με υγρό πιάτων) πρίν μπούνε πλυντήριο ώστε να μην πηγαίνουν τα κατάλοιπα των προιόντων/αλοιφών/κεριών από τα πολύ βρώμικα στα "καλά" μου πανιά.
Οπότε συνοψίζοντας, μερικά tips.. Ξεχωρίστε τα πανιά σας σε κατηγορίες. Δεχτείτε ότι κάποια αναγκαστικά θα τα αλλάζετε συχνά. Αν αντέχετε/έχετε χώρο χρόνο,βοηθό, με το που θα κάνετε μια "βρώμικη" δουλειά στο όχημα, κάντε ένα βρέξιμο-στύψιμο στα γρήγορα το πανί που χρησιμοποιήσατε να φύγουνε τα πολλά και να μη στεγνώσει για ώρα το προιόν επάνω του. Ρίχτε το έπειτα σε ενα λεκανάκι με νερό και αφήστε το εκεί. Στο τέλος θα το καθαρίσετε πιο εύκολα. Αυτό το τελευταίο tip είναι πολύ σημαντικό όταν γυαλίζουμε το αμάξι με αλοιφαδόρο για τα ακριβά σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε. Η λογική είναι πάντα να προσπαθούμε να δουλεύουμε "καθαρά" και συνέχεια συντηρούμε τον εξοπλισμό ακόμα και τη στιγμή που περιποιούμαστε το όχημα. Τέλος, να έχετε πληθώρα πανιών και μη πηγαίνετε ξεβράκωτοι στο όχημα με ένα πανί και ένα σφουγγάρι. Ένα πανί μπορεί να πέσει κάτω, να νοτίσει πολύ από υγρασία και να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό όπως στην αρχή, να χρειαστείς ένα καθαρό δεύτερο, να στεγνώσεις, να να να να..
Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά θέλει όρεξη, μεράκι και αντίληψη. Γιαυτό και το απολαμβάνω
-
@mastoras78
Επίσης, να σημειώσω ότι το πανάκι δεν έδειξε σημάδια σκλήρυνσης.Γενικά αποφεύγω βαριά καθαριστικά σε πανιά μικροίνας/σφουγγαράκια εφαρμογής κτλ. Ο λόγος είναι ότι αυτά φθείρονται και αλλοιώνεται η επιφάνεια τους, κάτι που γίνεται έτσι και αλλιώς όμως. Μου δίνεις ωραία πάσα να πώ δύο πράγματα για τη φθορά και τη συντήρηση τους.
Συχνά θα διαβάσεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα κόστη των detailers πέρα από τα προιόντα σε μπουκάλι που θεωρούνται αναλώσιμα είναι και τα πανιά γενικά. Εμείς που είμαστε χομπύστες καλό είναι να συντηρούμε/νταντεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα πανιά μας για να μειώνουμε αυτά κόστη και να τα αλλάζουμε πιο αραιά.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι τα πανιά τα ξεχωρίζω ανάλογα τη χρήση. Δηλαδή αυτά που στεγνώνω το αυτοκίνητο (τα "καλά") θα είναι μόνο για αυτή τη δουλειά. Κάποια άλλα θα είναι για πιο βρώμικες δουλειές. Παρακάτω βάζω ένα παράδειγμα λοιπόν. Το ένα στα δεξιά, είναι ένα φρέσκο αχρησιμοποίητο σφουγγάρι εφαρμογής ενώ το άλλο αριστερά του έχει χρησιμοποιθεί για τοπικό γυάλισμα/αφαίρεση επιφανειακής γρατζουνιάς. Παρά τον καλό καθαρισμό του θα δείς ότι έχει αλλοιωθεί η επιφάνεια του με την τριβή. Οι ίνες έχουνε ενωθεί μεταξύ τους και δεν είναι πλέον όσο μαλακό ήταν στην αρχή. Και φαντάσου αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές.
Τεμπελιάζω να κάνω ένα βιντεάκι οπότε θα το χρωστάω.. Πάρτε ένα πανάκι μικροίνας που χρησιμοποιήσατε για να περάσετε κερί το όχημα σας . Πλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα βάλτε το κάτω από τη βρύση και θα παρατηρήσετε ότι είναι... υδροφοβικό ! Θα αργεί να νοτίσει και θα έχει σκληρύνει σε σχέση με όταν ήταν "φρέσκο" ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε εύκολα και φαίνεται σε καλή κατάσταση.
Κάθε φορά που μαζεύω τη λάντζα μετά από περιποίηση ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι ο καθαρισμός των πανιών πρίν μπούνε πλυντήριο. Τρώει χρόνο και είναι κουραστικό σύν την κούραση που έχει συσσωρευτεί ήδη. Τα κάνω λοιπόν ένα ένα στο χέρι (ειδικά τα πολύ βρώμικα με υγρό πιάτων) πρίν μπούνε πλυντήριο ώστε να μην πηγαίνουν τα κατάλοιπα των προιόντων/αλοιφών/κεριών από τα πολύ βρώμικα στα "καλά" μου πανιά.
Οπότε συνοψίζοντας, μερικά tips.. Ξεχωρίστε τα πανιά σας σε κατηγορίες. Δεχτείτε ότι κάποια αναγκαστικά θα τα αλλάζετε συχνά. Αν αντέχετε/έχετε χώρο χρόνο,βοηθό, με το που θα κάνετε μια "βρώμικη" δουλειά στο όχημα, κάντε ένα βρέξιμο-στύψιμο στα γρήγορα το πανί που χρησιμοποιήσατε να φύγουνε τα πολλά και να μη στεγνώσει για ώρα το προιόν επάνω του. Ρίχτε το έπειτα σε ενα λεκανάκι με νερό και αφήστε το εκεί. Στο τέλος θα το καθαρίσετε πιο εύκολα. Αυτό το τελευταίο tip είναι πολύ σημαντικό όταν γυαλίζουμε το αμάξι με αλοιφαδόρο για τα ακριβά σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε. Η λογική είναι πάντα να προσπαθούμε να δουλεύουμε "καθαρά" και συνέχεια συντηρούμε τον εξοπλισμό ακόμα και τη στιγμή που περιποιούμαστε το όχημα. Τέλος, να έχετε πληθώρα πανιών και μη πηγαίνετε ξεβράκωτοι στο όχημα με ένα πανί και ένα σφουγγάρι. Ένα πανί μπορεί να πέσει κάτω, να νοτίσει πολύ από υγρασία και να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό όπως στην αρχή, να χρειαστείς ένα καθαρό δεύτερο, να στεγνώσεις, να να να να..
Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά θέλει όρεξη, μεράκι και αντίληψη. Γιαυτό και το απολαμβάνω
Θέλουμε βιιιντεεεο θέλουμε βιιιντεεεεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θέλουμε βιιιντεεεο θέλουμε βιιιντεεεεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Είδα ότι είχα πανάκια έτοιμα, βρήκα και κάμεραμαν και βγήκε ωραίο ! Ακριβώς αυτό που ήθελα να δείξω.. μόνο που βγήκε 200mb το video και παιδεύομαι να το ανεβάσω κάπου..
Λοιπόν έχουμε δύο στεγνά πανάκια ίδιου τύπου.. το πρώτο πανάκι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για εφαρμογή κεριού. Με το δεύτερο κάποιες φορές είχα περάσει συνθετικό κερί (Sonax BSD) σε αμάξι πρίν κάααμποσο καιρό. Και τα δύο έχουνε μπεί πλυντήριο αρκετές φορές από τότε..
Αν τα ακουμπήσεις στεγνά δύσκολα καταλαβαίνεις τη διαφορά που όμως υπάρχει... Το δεύτερο πανάκι είναι για απόσυρση. Έχει μπεί στα 2ης διαλογής για καμιά βρωμοδουλειά και μόνο εδώ και καιρό
ΥΓ αν υπάρχει τρόπος να μπεί το video απευθείας χωρίς το link ας τον πεί κάποιος
-
Πήγα και στον γείτονα , κάναμε ένα καλό πλύσιμο και οι στάμπες ακόμα εκεί . Η θεωρεία του γνωρίζοντας όλα τα γίδια στην περιοχή που πλένουν είναι ότι βάζουνε φτηνοσάπουνα με πολύ υψηλά ph στο όριο της καυστικής ποτάσας ( οκ στην υπερβολή ) και λογικά ψέκασαν το σαπούνι και δεν ξέβγαλαν κατευθείαν και έμειναν στάμπες , το 90% είναι καπό και οροφή και η πρόταση του είναι ίδια με του πρώτου detailer , θεραπεία και κεραμική .
Άσχετο αλλά είχε ένα κοκοψίνι που μέτραγε το πάχος της βαφής , σε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες ήταν 98-110 και στην οροφή ήταν 145-155 , μάλλον η οροφή είναι βαφή και όχι κάτι άλλο σαν μεμβράνη!
-
@yem οι στάμπες είναι μόνο σε οροφή και καπό? Έχει καθόλου στα πλαϊνά? Πίσω πόρτα αν θυμάμαι καλά είναι βαμμένη. Εκεί έχει στάμπες? Έχω λόγο που σε ρωτάω ειδικά για το πίσω μέρος
Εγώ θα δοκίμαζα και κάτι ακόμα γιατί μοιάζουν πολύ με υπολείμματα από άλατα..
-
Στα πλάγια δεν έχω δει , η αντανάκλαση βοηθάει τις μεγάλες επιφάνειες , θα το ξανακοιτάξω το μεσημέρι με τον ήλιο και θα σου πω ! Πίσω που είναι βαμμένο δεν πρόσεξα τίποτα θα το ξανακοιτάξω ,και εμένα σαν στάμπες απο άλατα φαίνονται
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στα πλάγια δεν έχω δει , η αντανάκλαση βοηθάει τις μεγάλες επιφάνειες , θα το ξανακοιτάξω το μεσημέρι με τον ήλιο και θα σου πω ! Πίσω που είναι βαμμένο δεν πρόσεξα τίποτα θα το ξανακοιτάξω ,και εμένα σαν στάμπες απο άλατα φαίνονται
Εγώ θα ρωτησω κάτι άλλο δεν ξέρω αν είναι βλακεια ή όχι αλλά ρε φίλε δεν έχει εγγύηση χρώματος? Μήπως να πας αντιπροσωπεία?
-
Το σκέφτηκα και εγώ αλλά νομίζω ότι θα βάλουν τα γέλια .Λόγω του ατυχήματος έχω αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τον υπεύθυνο του φανοποιού θα το πάω από εκεί να ρίξει και αυτός μια ματιά !
-
Boys σίγουρα δεν είναι θέμα εγγύησης τέτοιες στάμπες στο βερνίκι. Και αυτά τα βλέπετε εσείς που ασχολείστε και σας ενδιαφέρει. Από λάθος στο στεγνωμα η στο πλύσιμο δημιουργούνται αυτά.
Τα πιο πολλά αμάξια εκεί έξω είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση άλλωστε.
-
Boys σίγουρα δεν είναι θέμα εγγύησης τέτοιες στάμπες στο βερνίκι. Και αυτά τα βλέπετε εσείς που ασχολείστε και σας ενδιαφέρει. Από λάθος στο στεγνωμα η στο πλύσιμο δημιουργούνται αυτά.
Τα πιο πολλά αμάξια εκεί έξω είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση άλλωστε.
Γιατί βρε δασκαλε, ο άνθρωπος το πήγε σε από δω από κει και δεν φεύγει, δηλαδή οποίος δεν στεγνώνει καλά το αμάξι χαλάει το βερνίκι? Δεν το δέχομαι . Εγώ πάντως θα πήγαινα και θα ρωτούσα από τι τα φτιάχνουν δηλαδή... από ζαχαροπαστα
-
Αρχιδι-δάσκαλος παρακαλώ! Alex το βερνίκι τη δουλειά του κάνει.. Να προστατεύει το χρώμα δηλαδή από τα στοιχεία της φύσης και τα σφάλματα στη συντήρηση. Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό. Αυτά που βλέπει ο yem δεν φαίνονται και εύκολα αν δε ξέρεις τι να κοιτάξεις. Κατά τη γνώμη μου είναι και σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστούν
-
Δοκίμασε κανένας από εσάς το wd40 ως καθαριστικό για πανάκια με κερί; Σήμερα πήρα κι ένα παλιό πανάκι. Είχε κολλημένα κεριά πάνω του από τα Χρισούγεννα. Ήθελα να δω αν θα πιάσει σε αυτό.
Έπιασε. Το πανάκι έγινε όπως πριν. Επίσης, με το πλύσιμο που του έκανα μετά με σαμπουάν μαλλιών, έφυγε η λαδίλα και η υδροφοβικότητα. -
Δοκίμασε κανένας από εσάς το wd40 ως καθαριστικό για πανάκια με κερί; Σήμερα πήρα κι ένα παλιό πανάκι. Είχε κολλημένα κεριά πάνω του από τα Χρισούγεννα. Ήθελα να δω αν θα πιάσει σε αυτό.
Έπιασε. Το πανάκι έγινε όπως πριν. Επίσης, με το πλύσιμο που του έκανα μετά με σαμπουάν μαλλιών, έφυγε η λαδίλα και η υδροφοβικότητα.Όταν λες wd40 λες το αντισκωριακο?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ