-
Εχουμε πρόταση για καλό δοκιμασμένο προϊόν για καθαρισμό ταπετσαριών/καθισμάτων (όχι δέρμα) ;
-
Δοκιμασμένο δεν έχω αλλά πολύ καλό ακούγεται να είναι το autoglym interior shampoo. Αν ψάξεις λίγο στο νετ θα δεις κριτικές. Ήμουν στο να το πάρω αλλά κατέληξα στο autofinesse verso μια και το θέλω για πλαστικά/ταπετσαρίες και όχι υφάσματα.
-
Έπλυνα το 5008 προχθες και παρατήρησα ότι σε διάφορες φάσεις το νερό από το πιεστικό ενεργοποίησε το keyless κλείδωμα με αποτέλεσμα να ανοίγουν η κλείνουν οι καθρέπτες... Καλά που δεν άνοιξε η πίσω πόρτα
Μετά διαβάζοντας λίγο στο ίντερνετ, φαίνεται ότι είναι σύνηθες πρόβλημα των keyless αμαξιων με ιστορίες τρόμου στα αυτόματα πλυντήρια
Έχει κανείς σχετική εμπειρία; πως το αντιμετωπίζετε;
-
Αφήνεις το χειριστήριο -κάρτα ή οτι εχει μέσα στο αυτοκίνητο , έτσι κάνω τουλάχιστον εγω και δεν ανοιγοκλείνουν κλειδαριές κλπ
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ο βιολογικός καθαρισμός θέλει να πλυθούν τα καθίσματα με νερό/ατμό τουλάχιστον 2 φορές.Θα προλάβει να στεγνώσει σε 7 ώρες;Ή θα σου δώσουν το αμάξι και θα αρχίσει να μυρίζει μούχλα μετά απο λίγο;
Πάντα μου λένε να μείνει το αμάξι με λίγο ανοιχτά παράθυρα μέχρι το επόμενο πρωί, ευτυχώς έχω αυτή την δυνατότητα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
παρασκευη απόγευμα με το που το βγάζει από τον καθαρισμό έχει κόψει μαρκούτσι φρενών και το φορτώνω όπως ήταν σε οδική! Το αμάξι έμεινε συνεργείο δυόμισι μέρες με κλειστά παράθυρα! Δε χρειάζεται να σας πω όταν άνοιξα τη Δευτέρα την πόρτα ....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης costasda έγραψε:
Ο βιολογικός καθαρισμός θέλει να πλυθούν τα καθίσματα με νερό/ατμό τουλάχιστον 2 φορές.Θα προλάβει να στεγνώσει σε 7 ώρες;Ή θα σου δώσουν το αμάξι και θα αρχίσει να μυρίζει μούχλα μετά απο λίγο;
Πάντα μου λένε να μείνει το αμάξι με λίγο ανοιχτά παράθυρα μέχρι το επόμενο πρωί, ευτυχώς έχω αυτή την δυνατότητα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
παρασκευη απόγευμα με το που το βγάζει από τον καθαρισμό έχει κόψει μαρκούτσι φρενών και το φορτώνω όπως ήταν σε οδική! Το αμάξι έμεινε συνεργείο δυόμισι μέρες με κλειστά παράθυρα! Δε χρειάζεται να σας πω όταν άνοιξα τη Δευτέρα την πόρτα ....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ωωωωχχχχχχχ
ΠακέτοSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Έπλυνα το 5008 προχθες και παρατήρησα ότι σε διάφορες φάσεις το νερό από το πιεστικό ενεργοποίησε το keyless κλείδωμα με αποτέλεσμα να ανοίγουν η κλείνουν οι καθρέπτες... Καλά που δεν άνοιξε η πίσω πόρταΜετά διαβάζοντας λίγο στο ίντερνετ, φαίνεται ότι είναι σύνηθες πρόβλημα των keyless αμαξιων με ιστορίες τρόμου στα αυτόματα πλυντήρια
Έχει κανείς σχετική εμπειρία; πως το αντιμετωπίζετε;
Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γενικά όμως για εμένα καλό είναι αν έχεις δικό σου πιεστικό να το βάζεις στη μέτρια πίεση, αν το πλένεις σε πλυντήριο αυτοκινήτων να είσαι σε απόσταση. Η δυνατή πίεση ειδικά στα παράθυρα (μερικοί είναι στα 20 εκατοστά όταν τα ξεπλένουν) άσκοπα ταλαιπωρούν τα λάστιχά τους. Το ίδιο και για τη βαφή. Ακόμη και αφρό πρόπλυσης να βάλει κάποιος και να περιμένει 3 με 4 λεπτά να ενεργήσει δεν θα κερδίσει πολλά αν έχει κοντά το πιεστικό για να ξεπλύνει την βρωμιά που θα έχει απομείνει. Εξάλλου μετέπειτα θα το πλύνει στο χέρι....
Αν όμως θέλει να έχει κοντά το πιεστικό μετά την ενέργεια του αφρού πρόπλυσης, ε ας πάρει έναν δυνατό αφρό που εκείνος θα κάνει τη δουλειά πολύ καλύτερα από το πιεστικό κοντά στη βαφή. Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με ότι κάνω.
Δυνατή πίεση βάζω για ζάντες και θόλους και όσο μπορώ από κάτω από το αυτοκίνητο. -
Το σχέδιο για την επόμενη φορά ειναι να εχω το keyfob στο faraday κουτάκι στην τσέπη και όχι χύμα .
-
-
Pano σήμερα τα περισσότερα προιόντα χρησιμοποιούν πολυμερή, τεχνητά προιόντα που φτιάχνονται στα χημικά εργαστήρια των εταιριών περιποίησης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, αεροπλάνων.
Waterless wash προιόντα διαθέτουν όλο και περισσότερες εταιρίες. Δεν έχω χρησιμοποιήσει, όμως πιθανόν να μην προκαλούν γρατσουνιές στη βαφή αν χρησιμοποιηθεί το υγρό χωρίς τσιγκουνιές και αν η πετσέτες μικροίνας είναι καλές.
Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν υπάρχει βαριά βρωμιά, δηλαδή αυτήν που αφήνει η γνωστή βροχή από την Αφρική, λασποβροχή. Έχει πολύ σκόνη κυρίως το αυτοκίνητο. Σε μία από τις απαντήσεις στα σχόλια του βίντεο οι CG γράφουν:
'Hi Josh, thanks for watching this video!. Swift Wipe has the ability to clean very effectively, you'll notice the dirt start to dissolve immediately as the solution hits the dirt. Swift Wipe [url]contains synthetic lubricants[/url] that get underneath the dirt and lifts it up, that's why these products allow you the ability to clean without scratching. I suggest giving it a shot before you knock. Stay tuned Josh, more great videos are coming your way soon from the Chemical Guys crew.
C.G. Alex -'
Σε διάφορα φόρουμς που διαβάζω για άλλα προιόντα που κάνουν την ίδια δουλειά, γράφουν ότι καθαρίζουν. Αν δεν το δοκιμάσεις....Και εγώ είμαι επιφυλακτικός, χώρια που πρέπει να αγοράσω καλές πετσέτες μικροίνας και να τις πλένω. Θα μου φάει χρόνο όλη αυτή η διαδικασία. -
Όλοι έχουν σχεδόν σταθερή τιμή 10 ευρώ μέσα και έξω, δύσκολα δείχνουν πρόθυμοι να μεγαλώσουν τις τιμές λόγω ανταγωνισμού.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Σε διάφορα φόρουμς που διαβάζω για άλλα προιόντα που κάνουν την ίδια δουλειά, γράφουν ότι καθαρίζουν.
έχεις κάποιο λινκ να διαβάσω τι λένε εμπειρίες εντυπώσεις κλπ?
Αυτά έχω διαβάσει....
https://www.autogeekonline.net/forum/product-reviews/106275-carpro-ech2o-concentrated-waterless-wash-wow-wow-wow.html
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=3118 -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Pano σήμερα τα περισσότερα προιόντα χρησιμοποιούν πολυμερή, τεχνητά προιόντα που φτιάχνονται στα χημικά εργαστήρια των εταιριών περιποίησης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, αεροπλάνων.
Waterless wash προιόντα διαθέτουν όλο και περισσότερες εταιρίες. Δεν έχω χρησιμοποιήσει, όμως πιθανόν να μην προκαλούν γρατσουνιές στη βαφή αν χρησιμοποιηθεί το υγρό χωρίς τσιγκουνιές και αν η πετσέτες μικροίνας είναι καλές.
Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν υπάρχει βαριά βρωμιά, δηλαδή αυτήν που αφήνει η γνωστή βροχή από την Αφρική, λασποβροχή. Έχει πολύ σκόνη κυρίως το αυτοκίνητο. Σε μία από τις απαντήσεις στα σχόλια του βίντεο οι CG γράφουν:
'Hi Josh, thanks for watching this video!. Swift Wipe has the ability to clean very effectively, you'll notice the dirt start to dissolve immediately as the solution hits the dirt. Swift Wipe [url]contains synthetic lubricants[/url] that get underneath the dirt and lifts it up, that's why these products allow you the ability to clean without scratching. I suggest giving it a shot before you knock. Stay tuned Josh, more great videos are coming your way soon from the Chemical Guys crew.
C.G. Alex -'
Σε διάφορα φόρουμς που διαβάζω για άλλα προιόντα που κάνουν την ίδια δουλειά, γράφουν ότι καθαρίζουν. Αν δεν το δοκιμάσεις....Και εγώ είμαι επιφυλακτικός, χώρια που πρέπει να αγοράσω καλές πετσέτες μικροίνας και να τις πλένω. Θα μου φάει χρόνο όλη αυτή η διαδικασία.Είναι κάτι σχετικά καινούργιο και δεν υπάρχουν αντικειμενικά αποτελέσματα. Πχ μετά από μια 4ετια σε τι κατάσταση θα είναι ένα χρώμα με αυτό το πλύσιμο;
-
Aν αγοράζει κάποιος προιόντα γνωστών εταιριών και ψάξει σε φόρουμ να δει τι γράφουν όσοι τα χρησιμοποίησαν δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα. Πριν 5 περίπου χρόνια διάβασα για το sealant, το τεχνητό δηλαδή κερί, που το φτιάχνουν στο χημείο, στο εργαστήριο των εταιριών. Μου φάνηκε παράξενο γιατί είχα συνηθίσει με το κλασικό κερί καρναούμπα. Το φυσικό κερί. Είδα ότι σε φόρουμ πολλοί χρησιμοποιούσαν sealant και το χρησιμοποίησα.
Τώρα πλέον σε ολοένα και περισσότερα προϊόντα βάζουν πολυμερή, τεχνητά στοιχεία που τα φτιάχνουν στα εργαστήρια. Έχουν sealant που το ψεκάζεις όπως ψεκάζεις το φυσικό κερί. Παλιά δεν θυμάμαι να έβγαζαν sealant σε σπρέι. Τα waterless wash προϊόντα και αυτά βασίζονται σε πολυμερή. Η γνωστή αλοιφή Super Resign Polish και αυτή έχει ρητίνη. Η ρητίνη που έχει απ' όσο ξέρω είναι τεχνητή.
Εκτός από το waterless wash, έχουν βγει προϊόντα rinsless wash.
https://www.detailingwiki.org/detailing-miscellaneous/what-is-rinseless-wash/
Πλέον δεν έχω το χρόνο αλλά και την διάθεση που είχα παλιότερα (δεν έχει φύγει το μεράκι, έχει περιορισθεί), να ασχοληθώ εντατικά, στην πράξη. Διαβάζω όμως όσο μπορώ τις εξελίξεις για την περιποίηση του αυτοκινήτου.
Η περιποίηση του αυτοκινήτου μπορεί να είναι να πάρεις εξειδικευμένα προϊόντα. Δηλαδή, πηλό, σπρέι για αφαίρεση επικαθήσεων, λαδιών, σιδήρου από τις ζάντες, σπρέι για τζάμια, για ελαστικά κλπ.
Για εμένα η περιποίηση του αυτοκινήτου είναι βασικά να ξέρεις ένα δύο πράγματα. Ότι δηλαδή σήμερα που η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη, πάνω στο βερνίκι κάθονται υλικά που το επιβαρύνουν. Αυτά δεν είναι κόλπα του μάρκετινγκ για να πουλάνε οι εταιρίες.
Όταν είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι πολύ ερασιτεχνικά με την περιποίηση του αυτοκινήτου, το έπλυνα και μετά με ψιλή αλοιφή το γυάλισα και είδα το σφουγγαράκι βρώμικο. Τότε κατάλαβα ότι όντως, στο βερνίκι κάθονται ρύποι και άλλα στοιχεία που είναι αποτέλεσμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Όταν εφάρμοσα πηλό και τον είδα από άσπρος να γίνεται μαύρος, κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα.
Η περιποίηση δεν είναι μόνον το αισθητικό μέρος. Να γυαλίζει το αυτοκίνητο. Για εμένα πρωτίστως, είναι της προστασίας της βαφής. Όπως και των ζαντών που τις 'τρώνε' οι σκόνες από τα τακάκια των φρένων. Ένα εβδομαδιαίο πλύσιμο με σαμπουάν αυτοκινήτου βοηθάει στην προστασία τους. Αν θέλει κάποιος κάτι παραπάνω, υπάρχουν τα ανάλογα προϊόντα.
Εξάλλου και στο βιβλίο του κατασκευαστή σε πολλές εταιρίες, γράφει ότι πρέπει να κερώνεται το αυτοκίνητο μία φορά τον χρόνο.
Αυτές τις μέρες διάβασα το παρακάτω άρθρο (για να επανέλθω στα περί εξέλιξης της περιποίησης του αυτοκινήτου)
Nανοτεχνολογία και στο Detailing!
https://www.autotriti.gr/autoaccessories/news/data/after-sales/H-nanotexnologia-sthn-yphresia-toy-aytokinhtoy_125112_18843.aspΑκόμη ένα άρθρο που το είχα διαβάσει πριν καιρό:
Πλύσιμο τέλος με την αυτοκαθαριζόμενη βαφή της Nissan [video]
https://www.drive.gr/news/tehnologia/plysimo-telos-me-tin-aytokatharizomeni-vafi-tis-nissan-video -
Εχω ενα διάλυμα για waterless wash απο Meguiar’s , δεν το εχω δοκιμάσει εκτεταμένα αλλά σε κανα δυο πάνελ που έβαλα με ήπια βρώμα απο βροχή και λίγο σκόνη μου φανηκε πολυ καλό. Το αφησα λίγο να μουλιασει και πολυ απαλά με πανί μικρό ινών σκουπίζεις , δεν ενιωσα ούτε είδα κάτι περίεργο στο βερνίκι.
Δεν ειναι και για κάθε μέρα αλλά μια στο τόσο δε νομίζω να βλάπτει -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
https://www.autogeekonline.net/forum/auto-detailing-101-a/49580-clay-clay-experiment.html
το blu tack ως πηλός για αμάξια από ότι λένε δουλεύει ακριβώς το ίδιο!!Πρώτη φορά το διαβάζω! Ίσως κάνεις οικονομία στον πηλό αλλά ξοδέψεις για lubricant. Η πλαστελίνη κολλάει εύκολα. Είχα δει ένα βίντεο με έναν που ισχυρίστηκε και έδειχνε, ότι με WD40 'έσβηνε' γρατσουνιές.....
Εχω ενα διάλυμα για waterless wash απο Meguiar’s , δεν το εχω δοκιμάσει εκτεταμένα αλλά σε κανα δυο πάνελ που έβαλα με ήπια βρώμα απο βροχή και λίγο σκόνη μου φανηκε πολυ καλό. Το αφησα λίγο να μουλιασει και πολυ απαλά με πανί μικρό ινών σκουπίζεις , δεν ενιωσα ούτε είδα κάτι περίεργο στο βερνίκι.
Δεν ειναι και για κάθε μέρα αλλά μια στο τόσο δε νομίζω να βλάπτειΈριξα ένα διάβασμα για τα waterless προιόντα. Όχι σε βάθος γιατί δεν γίνεται και να ήθελα. Πρόκειται για χημεία. Έχουν κάποια πολυμερή, κάποια στοιχεία που σαν τον μαγνήτη (έγραφε κάπου στα ξένα) τραβάνε τη βρωμιά και με τα λάδια (lumbricants) που έχει το μείγμα του προιόντος, μπαίνουν ανάμεσα στη βρωμιά και στο βερνίκι. Σηκώνουν δλδ την βρωμιά προς τα πάνω και μπαίνουν από κάτω τα πολυμερή με τα λάδια. Μαλακώνουν και τη βρωμιά επίσης και έτσι μπορείς χωρίς τον κίνδυνο της γρατσουνιάς να καθαρίσεις το χρώμα.
Της Meguiars πρέπει να είναι καλό. Θέλει προσοχή στην επιλογή πετσέτας μικροίνας. Βασικά χρειάζονται αρκετές πετσέτες μικροίνας. Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τέτοια προιόντα. Ειδικά στην Αμερική που σε κάποιες πολιτείες το νερό είναι 'σκληρό' και έχει άλατα και αφήνει νεροκηλίδες (water spots). -
https://www.youtube.com/watch?v=ZCFQhcTB5vg.
optimum no rince χρησιμοποιω εδω και χρονια και ειναι ευκολο, πεταει τα μυγακια με τη μια και τα ξεραμενα. Το αμαξι μου ειναι σαν καινουργιο και μια φορα να το παω πλυντηριο γινεται χαλια φαντασου συνεχεια
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... &hilit=ONR
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... &hilit=ONR -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
https://www.youtube.com/watch?v=ZCFQhcTB5vg.
optimum no rince χρησιμοποιω εδω και χρονια και ειναι ευκολο, πεταει τα μυγακια με τη μια και τα ξεραμενα. Το αμαξι μου ειναι σαν καινουργιο και μια φορα να το παω πλυντηριο γινεται χαλια φαντασου συνεχεια
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... &hilit=ONR
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... &hilit=ONRAntonn χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Στην Ελλάδα δεν έχουν το Optimum ΟΝR, έχουν το CarPro Ech2o που απ' όσο κατάλαβα απ' όσα διάβασα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως rinsless αλλά καλύτερη δουλειά κάνει ως waterless. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις κατάλληλες αναλογίες και ως Waterless, Rinsless, Clay lube, Quick Detailers, Dray aids. Για Rinsless το ONR δίνει 200:1 και το Ech2o 256:1 θεωρητικά. Ανάλογα με τον καθένα. Κάποιοι χρησιμοποιούν μικρότερες αναλογίες π.χ. αντί για 200:1, το διαλύουν στο νερό σε 150:1.
Με ενδιαφέρει το ONR. Από που το αγοράζεις; Σχετικά με την Rinsless χρήση του, υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι που είδα στο youtube.
Ο ένας είναι αυτός που δείχνει το βίντεο που παρέθεσες, με την χρήση του κόκκινου σφουγγαριού της Optimum.Ο δεύτερος είναι να ψεκάσεις πρώτα π.χ. την πόρτα του οδηγού με ONR σε αναλογία 1:15 (αν την θυμάμαι καλά την αναλογία) για να 'μαλακώσει' η βρωμιά και μετά στο κουβά με το νερό που έχεις βάλει το ONR σε αναλογία 256:1 να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγάρι μικροίνας.
Δηλαδή όπως δείχνει ο Mike Phillips στο 2:53. Χρησιμοποιεί σφουγγάρι μικροινών. Δεν χρησιμοποιεί το ONR, αλλά κάποιο άλλο Rinsless wash προιόν.Ο τρίτος τρόπος είναι με τη μέθοδο του Garry Dean. Συνοπτικά, βάζει π.χ. 6 πετσέτες μικροίνας στον κουβά με το νερό που είναι αναμεμειγμένο με το Rinsless Wash προιόν. Ψεκάζει πρώτα π.χ. την πόρτα με το προιόν και μετά παίρνει μία πετσέτα μικροίνας βρεμμένη από τον κουβά με το (για την περίπτωσή μας) ONR την στίβει λίγο και με αυτήν καθαρίζει την πόρτα. Όταν βρωμίσει η πετσέτα την βάζει στην άκρη με μία στεγνή καθαρή πετσέτα καθαρίζει την πόρτα και μετά παίρνει μία καθαρή και βρεγμένη από τον κουβά με τον νερό με το ONR αναμεμειγμένο και συνεχίζει.
Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιεί για το ONR ο Forensic Detailing (δεν γνωρίζω το όνομά του). Δες από το 23:15 που ψεκάζει πρώτα το καπό της BMW και μετά το καθαρίζει με βρεγμένη πετσέτα και το σκουπίζει με στεγνή.
Στο 31:50 δείχνει τον κουβά με το νερό και το ONR και τις καθαρές πετσέτες που έχει ρίξει μέσα για να απορροφήσουν το μείγμα Water - ONR και να καθαρίσει το καπό.
Youtube VideoΕσύ με ποιον τρόπο το πλένεις; Θέλω να το αγοράσω αλλά δεν ξέρω τελικά από που (το έχω βρει στο Αγγλικό Amazon, αλλά δεν βρήκα να έχει το σφουγγάρι της Optimum) και με ποιον τελικά τρόπο. Θα με βοηθούσες αν μου έλεγες πως το χρησιμοποιείς το ONR γιατί τον χειμώνα δεν είμαι για κανονικό πλύσιμο...
Η μέθοδος του Garry Dean είναι η παρακάτω. Θέλει βέβαια μία ντουζίνα πετσέτες μικροινών....Δες από το 7:08 -
Για σαλόνι με συνδιασμό ύφασμα-δέρμα...είναι καλό το Würth Γαλάκτωμα περιποίησης δερμάτων 500ML για καθαρισμό και συντήρηση του δέρματος;
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Για σαλόνι με συνδιασμό ύφασμα-δέρμα...είναι καλό το Würth Γαλάκτωμα περιποίησης δερμάτων 500ML για καθαρισμό και συντήρηση του δέρματος;Δεν το έχω δοκιμάσει. Αν είναι για δέρμα δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ύφασμα, εκτός αν το γράφει.
Από την περιγραφή του ίσως το παρακάτω είναι αυτό που ζητάς:
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=4458
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ