-
δεν διαφωνώ ότι υπάρχει διάταξη που αναφέρεται σε αυτά, βρες τώρα αν υπάρχει μία που να απαγορεύει ρητά το πλύσιμο αυτοκινήτων, με οποιονδήποτε τρόπο, όλες τις μέρες του χρόνου.
-
@dimau:
Μα δεν απαγορεύεται το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Απαγορεύεται να χύσεις νερό, σαπούνι και απόνερα!
Αν μπορείς και πλένεις χωρίς τα παραπάνω κανένα πρόβλημα... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
1992 .Καλοκαίρι. Φορτέτσα. Ηράκλειο. Μια ρέμπελ ανεβαίνει τις στροφές. Ο αναβάτης τζινάκι μπουφάν και παντελόνι, Ντοκ Μάρτινς και ευτυχώς κράνος (στο κεφάλι και όχι στο μπράτσο...). Σε κλειστή αριστερή στροφή κυράτσα διώχνει σαπουνόνερα από το σφουγγάρισμα της αυλής. Με 30χλμ/ώρα αλλού ρέμπελ και αλλού ο ρέμπελος. Κυράτσα κοιτά σαν αγελάδα. Νερό ποτέ στον δρόμο. Καλύτερα να το πιεις όλο. Οι άλλοι δεν φταίνε σε τπτ.Τι ωραία χρόνια....Τι όμορφες μηχανές πίστας καβαλούσα και έκανα πράγματα που τώρα τα σκέφτομαι και αναρωτιέμαι που είχα τα μυαλά μου...
Και όμως πέσιμο από σαπουνόνερο έφαγα με το παπάκι που το είχα για να πεταχτώ από γειτονιά σε γειτονιά. Και ευτυχώς!!! Γιατί αν είχα το πίστας....Εννοείται ότι το μεγαλύτερο ευτυχώς είναι ότι δεν έπαθα τίποτα εκτός από το ότι και χωρίς πλάκα, όταν έπεσα επειδή ήταν και λίγο κατηφορικός ο δρόμος δίπλα μου σερνόταν και η πάπια λες και κάναμε κόντρα ποιο γλιστράει ποιο γρήγορα μέχρι που εκείνη έστριψε λίγο αριστερά και σταμάτησε κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο....
Πάμε τώρα στο πλύσιμο του αυτοκινήτου με σαπουνάδα ή χωρίς που στον δημόσιο δρόμο και καλώς απαγορεύεται. Με τα λούκια των πολυκατοικιών που καταλήγουν στα πεζοδρόμια και από εκεί στο δρόμο τρέχουν τα βρωμοσαπουνόνερα όλης της πολυκατοικίας για πολύ ώρα, ποιος θα βάλει μία τάξη; Γιατί η πολεοδομία δεν πάει να τους τα ξηλώσει και να τα βάλουν να πηγαίνουν σε υπόγειους σωλήνες;
Ποιοι είναι περισσότεροι; Αυτοί που πλένουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο, ή οι πολυκατοικίες με τα λούκια τους που καταλήγουν στα πεζοδρόμια; Ο κίνδυνος για εμένα από εκεί είναι μεγαλύτερος και το κράτος κάνει τα στραβά μάτια. -
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Απαγορεύεται να χύσεις νερό, σαπούνι και απόνερα!
Aυτό λέω για τρίτη φορά Νίκο, αυτός που πλένει το πεζοδρόμιο ή το αυτοκίνητο του, οφείλει να μην ενοχλεί τους άλλους χρήστες της οδού, δηλαδή να μην παραβαίνει την αστυνομική διάταξη, υπάρχει τρόπος αν έχεις σωστό εξοπλισμό και όχι ένα σκέτο λάστιχο, που αν σου ξεφύγει, καταβρέχει ανεξέλεγκτα τους πάντες.
-
@dimau:
Σύμφωνοι...αλλά δεν βλέπω κάποιο πρακτικό τρόπο για να γίνει αυτό...
Πανάκι και κουβάς; -
μπες σε ένα 'καλό' κατάστημα με είδη κήπου, και κάνε αυτή την ερώτηση, αφού γελάσουν πρώτα, μετά θα σε ενημερώσουν...
-
Μα δεν έχω κήπο...
-
Αν μπεις στο κατάστημα κήπου για να ρωτήσεις για το πλύσιμο αυτοκινήτου με λάστιχο, αυτοί σου προτείνουν λύσεις, κι εσύ απαντήσεις ότι δεν έχεις κήπο, τότε αυτοί θα συνεχίσουν να γελάνε...
-
Μιλάς με γρίφους γέροντα...
-
Μάλλον εννοεί κάποιο λάστιχο ποτίσματος με ειδικό εκτοξευτήρα που ρυθμίζεται η ένταση του νερού.
Μάλλον. Αλλά αν θέλει ο γέροντας ας μας διαφωτίσει περισσότερο...
-
Να πάτε μαζί σε ένα κατάστημα να ρωτήσετε. Θα τους πείτε, ήρθαμε για να διαφωτιστούμε. Μόλις ...διαφωτιστείτε, τα ξαναλέμε. ΥΓ. προσέχτε μην πέσετε σε αυτό το επίπεδο : ο αδαής και αμαθής, όταν δεν έχει τι άλλο να πει, καταλήγει είρωνας και αγενής, τυπική ανθρώπινη αδυναμία, μόνη λύση μέχρι να επανέλθει τον αγνοείς.
-
Καλησπέρα
Ακόμα δεν έχω παραλάβει το νέο αυτοκίνητο (seat ibiza tgi) και δεν γνωρίζω αν θα ιδρώνω στο κάθισμα όπως σε αυτό του παρόντος fiat punto , έπαιρνα σετ καλυμμάτων από το lidl , αλλά και πάλι ίδρωνα και έπρεπε να τα βγάζω για πλύσιμο με αποτέλεσμα να χαλάνε ..., πιο παλιά είχα ένα καλό σετ αλλά λόγω πολυκαιρίας χάλασαν και τα άλλαξα .
Επειδή έρχεται το καινούργιο και το καλοκαίρι και έχω θέμα με τον ιδρώτα άρχισα να ψάχνω δροσερά καλύμματα ή πλατοκαθίσματα
Έχετε κάτι υπόψιν ;
Όπως επίσης και για καθαρισμό σετ ; πηγαίνω σε self service πλυντήρια κυρίως , κάνοντας πρόπλυση , βούρτσα αφρού , ξέπλυμα και τέλος το περνάω με απιονισμένο νερό (και καλά )
Να παραλείψω τη βούρτσα και να το κάνω με σφουγγάρι και κάποιο προϊόν ; -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Π.χ. Autoglym από ebay δεν αγοράζω. Προτιμώ να πληρώσω παραπάνω στην Ελλάδα ή σε Αγγλικό E-Shop. Υπερβολή μου; Ναι είμαι υπερβολικός.....Ο λόγος; Την SRP από ebay την πήρα χωρίς κάποιο θέμα. Βέβαια ΟΚ ήταν αγγλικό κατάστημα με άριστες κριτικές.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Γύρω στα 70€ κάνει ένα μπουκαλάκι των 30ml ενός σωστού ceramic coat οπότε νομίζω μπορείς να καταλάβεις ότι με αυτό των 4€ απλά θα χάσεις τζάμπα τη μέρα σου.
Στα προιόντα detailing καλώς ή κακώς τα επώνυμα κάνουν τη διαφορά. Καλύτερα να δώσεις ένα 20ρικο και να πάρεις την AutoGlym Extra Gloss Protection.Αυτο το προιον της Autoglym το βρηκα onparts.Γνωριζεις περιπου ποσο χρονο θα αντεξει?
-
Λένε περίπου για χρόνο και επειδή είναι sealant και όχι κερί ίσως ισχύει.
-
Τελεια,Ιουνιο που γυρναω θα το δοκιμασω.
-
@Storm:
Μάλλον εννοεί κάτι που δεν λειτουργεί με νερό (ίσως με αέρα κοπανιστό;) ή κάτι που στεγνώνει και όλας (σαν πλυντήριο-στεγνωτήριο) ώστε να μην κινδυνεύουμε να φάμε καρφωτή... -
Μήπως με υπερήχους, όπως γίνεται η λιθοτριψία;
-
Ότι και αν εννοεί ο φίλος dimau το να πλένει κάποιος το αυτοκίνητό του στο δημόσιο δρόμο είναι ρίσκο. Εκτός αν ο δρόμος που μένει είναι σχεδόν ιδιωτικός και ξέρει ότι δεν κινδυνεύει για το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.
Από εκεί και πέρα αν γνωρίζει κάποιο τρόπο που μπορεί να καθαρισθεί ένα όχημα χωρίς χρήση νερού ας το αναφέρει. Μπορεί κάποιοι να ενδιαφέρονται να μάθουν.
Ωστόσο, στην περιοχή που μένω αποκλείεται να βγάλω το αυτοκίνητο ή το σκούτερ στο δρόμο να τα πλύνω. Αν έμενα στην επαρχία και ήμουν μέσα στην ερημιά πιθανά να το έκανα. Αλλά εκεί θα είχα και δικό μου ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
-
Εκτός και αν είσαι δίπλα σε υπόνομο και τα νερά φεύγουν κατευθείαν εκεί χωρίς να γεμίζει ο δρόμος.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ