-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ειναι απαραιτητο μετα απο γυαλισμα να περαστει και κερι?Το γυαλισμα με τι το εκανες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ειναι απαραιτητο μετα απο γυαλισμα να περαστει και κερι?
Το γυαλισμα με τι το εκανες;
αυριο θελω να το κανω,με το χερι...
πηρα αυτη την αλοιφη -
Θες απλά να γυαλίζει το αυτοκίνητο, ή να βγάλεις θαμπάδες και γρατσουνιές;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Θες απλά να γυαλίζει το αυτοκίνητο, ή να βγάλεις θαμπάδες και γρατσουνιές;ποιο πολυ το 2ο..
-
Tότε, ετοιμάσου να κάνεις μπράτσα, γιατί θα πρέπει να τρίψεις πολύ, αν πρόκειται για μεγάλη επιφάνεια
Αυτές οι δουλειές θέλουν αλοιφαδόρο, και όχι μόνο μια αλοιφή, αλλά δύο (χοντρή & ψιλή).Η χοντρή αφαιρεί τις ατέλειες (και αφήνει θαμπάδα) και με την ψιλή κάνεις το γυάλισμα.
-
Αρχικα δοκιμασε καποιο προιον τζαμιων σαν το Autoglym Glass Polish.Αν δεν βγουν με αυτο παρε Autoglym SRP.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Tότε, ετοιμάσου να κάνεις μπράτσα, γιατί θα πρέπει να τρίψεις πολύ, αν πρόκειται για μεγάλη επιφάνεια
Αυτές οι δουλειές θέλουν αλοιφαδόρο, και όχι μόνο μια αλοιφή, αλλά δύο (χοντρή & ψιλή).Η χοντρή αφαιρεί τις ατέλειες (και αφήνει θαμπάδα) και με την ψιλή κάνεις το γυάλισμα.
το ξερω οτι θελει τριψιμο..το χω ξανακανει...
απλως δε το χα περασει ποτε κερι και εμαθα προσφατα οτι μετα το γυαλισμα θελει κερωμα..απλως δε ξερω το γιατι? -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
το ξερω οτι θελει τριψιμο..το χω ξανακανει...
απλως δε το χα περασει ποτε κερι και εμαθα προσφατα οτι μετα το γυαλισμα θελει κερωμα..απλως δε ξερω το γιατι?Θεωρητικά βάζεις μια χοντρή αλοιφή για να αφαιρέσει τα πιο βαθειά, μια ψιλή για να γυαλίσει, πηλό (την σειρά σε αυτό δεν ξέρω) και τέλος το κέρωμα είναι για να σφραγίσει το αποτέλεσμα.
-
Δεν είναι απαραίτητο.
Το κέρωμα είναι για όλο το αυτοκίνητο, για να προσφέρει γενικά, στη γυαλάδα να στεγνώνει πιο γρήγορα κλπ.
Οπότε, αν εσύ φτιάξεις π.χ το φτερό ή το καπό, και βάλεις κερί μόνο εκεί, μπορεί να σε πειράζει η διαφορά από τα υπόλοιπα πάνελ, και θα «αναγκαστείς» να περάσεις όλο το αυτοκίνητο.
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη..edit για τον xenos: ο πηλός προηγείται (μετά το πλύσιμο, βέβαια)
-
Καλησπερα παιδια ! Προσφατα εγινα κατοχος ενος seat ibiza μοντελο 2000. Το αυτοκινητο ηταν το 2ο των γονιων μου το οποιο πηραν μεταχειρισμενο πριν μερικα χρονια.. Εχει καποιες εμφανεις φθορες. Καμμενο χρωμα στην οροφη , γρατζουνιες πολυ μικρες στο αμαξωμα , και καποιες χοντρες στον πισω προφυλακτηρα. Βασικο μου μελημα ειναι να κραταω το αυτοκινητο στην καλυτερη δυνατη κατασταση . Εμπειρια στο χωρο των αυτοκινητων δεν εχω.. 19 χρονων ειμαι. Ειναι ομως μια απο τις αγαπες μου . Για αυτο θα ηθελα να μου προτεινετε ενα σετ καθαρισμου του αυτοκινητου για να το κανω μονος μου . Τι χρειαζομαι και απο που μπορω να το αγορασω ; Πιεστικο δεν εχουμε οποτε θα πρεπει να συμβιβαστω με το νερο απο λαστιχο. Σκεφτομουν καποιο σετ απο σουπερ μαρκετ κλπ (καρφουρ) . Ομως θα θελα και την δικη σας αποψη !
-
Κανεις ;;
-
Θα χρειαστείς και αλοιφαδορο ο οποίος σε κακή χρήση κάνει ζημιά στο χρώμα.
Το κάψιμο της οροφής δεν φεύγει με αλοιφη όπως και οι χοντρές γρατζουνιες στον προφυλακτήρα σου. -
Οχι δε μιλαω για επιδιορθωση γενικα των ζημιων του αυτοκινητου. Αναφερομαι απλα σε πλυσιμο εσωτερικο - εξωτερικο. Πανια - καθαριστικα , γυαλιστικα πλαστικων κλπ.. Ενα τετοιο πακετο
-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε παλιοτερο ποστ, μη με βάλετε να ψάξω 100+ σελίδες...
Πώς φεύγει το ρετσινι από μεταλλική επιφάνεια? (καπώ)
Το έκανα με απαλό σφουγγαράκι και μπολικη σαπουνάδα, έφυγαν τα χοντρά, αλλά έχει μείνει μια μικρή στρώση κολλημένη. -
Αρχικα δοκιμασε με χλιαρο νερο και πανι μικροινας.Αν δε φυγει δοκιμασε με μικρη ποσοτητα οινοπνευματος.Καλλιτερα να το αραιωσεις ειδικα αμα ειναι σκουρο το χρωμα γιατι μπορει να θαμπωσει το βερνικι.Εγω το εχω δοκιμασει και δεν ειχα προβλημα.Αν δε φυγει καιμε αυτα προχωρας σε πηλό.
-
Ναι μωρέ γμτ, πώς δεν σκέφτηκα το οινόπνευμα?
-
Αν είναι φρέσκια η «τελίτσα», με χλιαρό νερό εξαφανίζεται.
Εδώ βέβαια, το νερό ήταν παραπάνω από χλιαρό..
-
παιδια ξερει κανεις που μπορω να κανω σωστο βιολογικο καθαρισμο?
-
οταν βρεις πες το μας και εμας...μεχρι πριν λιγα χρονια εμπιστευομουνα μονο την Autoglym...ειχα δει αρκετες δουλειες τους τοσο σε αλλα αυτοκινητα οσο και στο δικο μου...
-
www.swell.gr (δοκιμασμένη και πάρα πολύ καλή δουλειά κάνει ο Μιχάλης στο Περιστέρι)
www.auto-star.gr (Ο Πλάτωνας έχει δώσει άριστα παραδείγματα της εργασίας του μέσω δειγμάτων του στο www.cardetailing.gr ΤΟ κατάστημα του βρίσκεται στην Πευκη.)Σε όποον αποτανθείς να είσαι σίγουρος οτι θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ