-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
320 θα έλεγα ΚΑΙ εγώ, για τους λόγους που αναφέρθηκαν.Εναλλακτικά: Passat 2,0 TFSI, Alfa 159 2,2. Tα κοίταξες καθόλου αυτά τα δύο?
Το Passat το κοίταξα. Όχι το Turbo αλλά το ατμοσφαιρικό 2.0 στα 26,3Κ. Δεν λέω είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο, αλλά κάτι δεν μου πάει. Βέβαια ακόμα δεν το έχω απορίψει τελείως.
Όσο για την Alfa, συγνώμη προς τους Ιταλόφιλους, αλλά δεν με ενδιαφέρει για δικούς μου λόγους. Άλλωστε η μη-αναφορά μου σε αυτή προδίδει τον Γερμανικό προσανατολισμό μου. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα ίδια και τα ίδια...
ΔΕΝ είναι τραγικά αργή η 316, απλώς δεν είναι γρήγορη σε σχέση με άλλα σβέλτα αυτοκίνητα. Αν ο οδηγός ξέρει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, δεν υπάρχει πρόβλημα.Ασε που θα του μείνουν και αρκετά ευρώ στην τσέπη να τα ξοδέψει όπως θέλει.
Συμφωνώ με τον Μάνο ...115hp σε σκάφος 1415 κιλών (12,30 κιλά/ίππο) δεν είναι τραγική αναλογία όπως παρουσίαζεται. Απλά δείτε πόσα 1600άρια μικρομεσσαία έχουν αυτά τα κιλά/ίππο.Ενδεικτικά για 5door (κιλά/ίππο):
Astra 1.6 = 12,04
Citroen C4 1.6 = 11,36
VW Golf 1.6 = 11,04
Ford Focus 1.6 = 11,30Αν και τα παραπάνω είναι μια κατηγορία πιο κάτω θα ήθελα κάποιος να μου πει το κόστος του VW Golf 1.6
-
Ο χρήστης dimoss έγραψε:
Astra 1.6 = 12,04
Citroen C4 1.6 = 11,36
VW Golf 1.6 = 11,04
Ford Focus 1.6 = 11,30Αν και τα παραπάνω είναι μια κατηγορία πιο κάτω θα ήθελα κάποιος να μου πει το κόστος του VW Golf 1.6
Aπό 18180 η απλή Trendline 3doors εώς και 21150 η πλούσια Sportline 5doors.
-
Ο χρήστης dimoss έγραψε:
320 θα έλεγα ΚΑΙ εγώ, για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Εναλλακτικά: Passat 2,0 TFSI, Alfa 159 2,2. Tα κοίταξες καθόλου αυτά τα δύο?
Το Passat το κοίταξα. Όχι το Turbo αλλά το ατμοσφαιρικό 2.0 στα 26,3Κ. Δεν λέω είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο, αλλά κάτι δεν μου πάει. Βέβαια ακόμα δεν το έχω απορίψει τελείως.
Όσο για την Alfa, συγνώμη προς τους Ιταλόφιλους, αλλά δεν με ενδιαφέρει για δικούς μου λόγους. Άλλωστε η μη-αναφορά μου σε αυτή προδίδει τον Γερμανικό προσανατολισμό μου.Σεβαστός ο γερμανικός σου προσανατολισμός, έχω πάντως την εντύπωση ότι αν την οδηγήσεις μπορεί να σου αλλάξει γνώμη
Περί Passat: ειλικρινά το θεωρώ την πιο value-for-money πρόταση στην κατηγορία. Με περίπου 33k παίρνεις καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, ευρύχωρο και με 200 ζωντανά άλογα. Εμφανισιακά δε μου λέει τίποτα, αλλά είναι πολύ καλό από όσο λέγεται. Και είναι και φθηνότερο από 320.
-
Και είναι και φθηνότερο από 320.Καλύτερο είναι Σπύρο, τι λες; (ειλικρινά δεν ξέρω για αυτό ρωτώ)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και είναι και φθηνότερο από 320.
Καλύτερο είναι Σπύρο, τι λες; (ειλικρινά δεν ξέρω για αυτό ρωτώ)
Εξαρτάται τι εννοείς καλύτερο. Η μόνη εμπειρία που έχω και από τα δύο, είναι μια αρκετά ενδελεχής εξέταση στο αμάξωμά τους μέσα έξω.
Η 3άρα, είναι μια κλασική BMW (ευτυχώς), πισωκίνητη, με αμφιλεγόμενο design (όπως έχω ξαναπεί, με απωθεί το πίσω μέρος της, ενώ το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι όμορφο), κλασικά καλοφτιαγμένη, με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ θέση οδήγησης. Μοναδική ένσταση, το ίσως λιγότερο οδηγοκεντρικό ταμπλό σε σχέση με την Ε46 που αντικατέστησε. Η 320 είναι καλή έκδοση, αντίθετα θεωρώ τα 1800 (σωστά?) της 316 πολύ λίγα πλέον για τόσο μεγάλα βάρη που έχει φτάσει το αυτοκίνητο. Είναι πανάκριβη όμως
Το passat, δεν το χώνεψα ποτέ στην ιστορία του (τραγικά άσχημο, τραγικά αργό στις πρώτες 2-3 γενιές, ακριβό), όπως και την Φάου-Βε συνολικά. Με εξαιρέσεις σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα ωστόσο. Το τωρινό Passat είναι ένα από αυτά. Μου είναι αδιάφορο αισθητικά, αλλά είναι (δείχνει) καλοφτιαγμένο, μεγάλο, έχει ΠΕΛΩΡΙΟΥΣ χώρους (εν αντιθέσει με την 159 ας πούμε, που είναι στενόχωρη πίσω). Λίγο 'βαρύ' και αυστηρό εσωτερικό, αλλά είναι θέμα γούστου αυτό φυσικά. Μπροστά κίνηση, αλλά το μοτέρ (TFSI) και η τιμή αγοράς δεν παίζονται. Λέγεται ότι είναι ενδιαφέρον ΚΑΙ οδηγικά.
-
Η 320 είναι καλή έκδοση, αντίθετα θεωρώ τα 1800 (σωστά?) της 316 πολύ λίγα πλέον για τόσο μεγάλα βάρη που έχει φτάσει το αυτοκίνητο. Είναι πανάκριβη όμωςΟχι 1600 είναι, για την ακρίβεια 1596cc
-
Οχι 1600 είναι, για την ακρίβεια 1596cc
φονικη μηχανη για τοσες χιλιαδες ευρω...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Δεν επιζητούν όλοι τις φονικες μηχανές...ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν επιζητούν όλοι τις φονικες μηχανές...ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.
καπου εκει εγω σταματω να παρακολουθω και απλως χαζευω...
δε θα κλεισει ποτε η bmw!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Οπως τα λες ΠΟΤΕ...να ΄ναι καλά τα Μ3, 330, Μ5, Μ6, Χ5 κτλ κτλ...μην την απαξιώνεις έτσι.
-
Ναι,τωρα η bmw τις πωλησεις τις Ελλαδας περιμενε για να επιζησει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπως τα λες ΠΟΤΕ...να ΄ναι καλά τα Μ3, 330, Μ5, Μ6, Χ5 κτλ κτλ...μην την απαξιώνεις έτσι.
true! αλλα για τις μικρες μιλουσα...
-
Eγώ δεν θα βαρεθώ να γράφω ότι: κυβικά και ιπποδύναμη αντάξιες του αμαξώματος και του βάρους του αυτοκινήτου είναι πρωτίστως θέμα ενεργητικής ασφάλειας.Το κάθε επιπλέον μέτρο που βρίσκεσαι στο αντίθετο ρεύμα είναι σημαντικό.Και ναι μεν μπορεί κάποιος να λέει ότι είναι θέμα του οδηγού να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του αυτοκινήτου αλλά στη πράξη πόσοι θα είναι αυτοί που θα έχουν πάντα στο κιβώτιο τη σωστή σχέση και θα ''στίβουν'' το γκάζι όταν πρέπει προκειμένου να κινούν με ασφάλεια 1400 κιλά με 1.6 κινητήρα και 115 άλογα;Το βάρος των καινούργιων αυτοκινήτων είναι πλέον πολύ μεγάλο και θέλει περισσότερη δύναμη για να τα κινήσεις κυρίως στις δύσκολες στιγμές.Και τα εξατάχυτα κιβώτια μπορεί να βελτιώνουν την κατάσταση δεν τη σώζουν όμως.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Eγώ δεν θα βαρεθώ να γράφω ότι: κυβικά και ιπποδύναμη αντάξιες του αμαξώματος και του βάρους του αυτοκινήτου είναι πρωτίστως θέμα ενεργητικής ασφάλειας.Το κάθε επιπλέον μέτρο που βρίσκεσαι στο αντίθετο ρεύμα είναι σημαντικό.Και ναι μεν μπορεί κάποιος να λέει ότι είναι θέμα του οδηγού να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του αυτοκινήτου αλλά στη πράξη πόσοι θα είναι αυτοί που θα έχουν πάντα στο κιβώτιο τη σωστή σχέση και θα ''στίβουν'' το γκάζι όταν πρέπει προκειμένου να κινούν με ασφάλεια 1400 κιλά με 1.6 κινητήρα και 115 άλογα;Το βάρος των καινούργιων αυτοκινήτων είναι πλέον πολύ μεγάλο και θέλει περισσότερη δύναμη για να τα κινήσεις κυρίως στις δύσκολες στιγμές.Και τα εξατάχυτα κιβώτια μπορεί να βελτιώνουν την κατάσταση δεν τη σώζουν όμως.Αναρωτιέμαι αλήθεια έχετε ποτέ οδηγήσει μια 316i ? Ναι μια 316 όσο ταπεινό και αν ακούγεται! Και είναι μπροστά στα θηρία της εταιρείας !
Το 316 αντικειμενικά κινείται γρηγορότερα απο τα περισσότερα αυτοκίνητα των Ελληνικών δρόμων! Και στα πολλά ουέ και αλίμονο αν το υποτιμήσεις!
Θα βρεθείς προ εκπλήξεων! Προσοχή δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων συμφωνώ, αλλά ικανοποιεί και με το παραπάνω το μέσο οδηγό -
Ο χρήστης tom_st έγραψε:
Αναρωτιέμαι αλήθεια έχετε ποτέ οδηγήσει μια 316i ? Ναι μια 316 όσο ταπεινό και αν ακούγεται! Και είναι μπροστά στα θηρία της εταιρείας !
Το 316 αντικειμενικά κινείται γρηγορότερα απο τα περισσότερα αυτοκίνητα των Ελληνικών δρόμων! Και στα πολλά ουέ και αλίμονο αν το υποτιμήσεις!
Θα βρεθείς προ εκπλήξεων! Προσοχή δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων συμφωνώ, αλλά ικανοποιεί και με το παραπάνω το μέσο οδηγόναι οκ, ότι πεις
είχαμε κάποτε την 'τύχη' να οδηγήσουμε 316, ευτυχώς ήταν σύντομο
-
Ο χρήστης tom_st έγραψε:
Το 316 αντικειμενικά κινείται γρηγορότερα απο τα περισσότερα αυτοκίνητα των Ελληνικών δρόμων!
Ημαρτον ρε φίλε.Ελπίζω να κάνεις χιούμορ γιατι αλλιως υποτιμας τη νοημοσύνη μας!!!
-
Ο χρήστης tom_st έγραψε:
Αναρωτιέμαι αλήθεια έχετε ποτέ οδηγήσει μια 316i ? Ναι μια 316 όσο ταπεινό και αν ακούγεται! Και είναι μπροστά στα θηρία της εταιρείας !Το 316 αντικειμενικά κινείται γρηγορότερα απο τα περισσότερα αυτοκίνητα των Ελληνικών δρόμων! Και στα πολλά ουέ και αλίμονο αν το υποτιμήσεις!
Θα βρεθείς προ εκπλήξεων! Προσοχή δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων συμφωνώ, αλλά ικανοποιεί και με το παραπάνω το μέσο οδηγόΦίλε, αν κάνεις πλάκα έχει καλός, αν δεν κάνεις... άστα να πάνε.
Τότε, κράτα την 316 με τα 12/13 κιλά ανα ίππο και ας μείνω εγώ με τα 9.29 κιλά με το ΑΧάκι μου...
-
Ο χρήστης tom_st έγραψε:
Αναρωτιέμαι αλήθεια έχετε ποτέ οδηγήσει μια 316i ? Ναι μια 316 όσο ταπεινό και αν ακούγεται! Και είναι μπροστά στα θηρία της εταιρείας !
Θα βρεθείς προ εκπλήξεων! Προσοχή δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων συμφωνώ, αλλά ικανοποιεί και με το παραπάνω το μέσο οδηγόΔεν έχεις μπει σε γρήγορο - ούτε καν σβέλτο - αυτοκίνητο ποτέ ε?
-
Αλήθεια,γιατί οι Γερμανοί,οι Αγγλοι,οι Γάλλοι και οι Ιταλοί δεν έχουν στην γκάμα τους την 316;Μάλλον φυλάνε για το τέλος το καλύτερο μοντέλλο της σειράς
Νέα BMW Σειρά 3