-
Δεν είναι και άσχημο!
-
Σ'αυτήν τη φωτό (http://www.autotitre.com/forum/up/lavallee_2dz1a.jpg) το μπροστινό μέρος φέρνει προς BMW 5άρα.
-
Κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει όλους εσάς τους φίλτατους μεν, πορωμένους δε Citroenάκηδες, είναι ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η εταιρία έχει βελτιώσει σημαντικά την απόκριση του Sensodrive στα τελευταία C2 VTR που κυκλοφόρησαν.
Κάποιες φήμες λένε ότι άλλαξε προς το καλύτερο και η κλιμάκωση. Μ'άλλα λόγια, το μικρό σπορ αυτοκίνητο δεν θα είναι πιθανώς τόσο pain in the ass στα προσπεράσματα και στις 'ξεκολλήματα' από τις φουρκέτες
Άντε, δεν θα το αγοράσει κανείς να μάθουμε περισσότερα;
-
Να δούμε αν όντως βελτιώθηκε το Sensodrive. Πάντως, οι ως τώρα γνώμες που έχω ακούσει (κι από άνθρωπο που είχε το C3 Pluriel 1.6) μιλούν για ένα κιβώτιο... 'βάστα Τούρκο να γεμίσω' ή σα να προσπαθείς να βγάλεις ρεπρίζ από 1100άρι SAXO με τουρμπίνα Τ72 και βάλε.
-
Μιας και λέμε για C2, ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 118#115118
-
Αν και σιτροενάκιας δεν έχω καλή γνώμη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οδήγησα το 1600 cc όταν πρωτοήρθε και άλλη μία φορά το περασμένο Σάββατο το ίδιο αυτοκίνητο με κάποια (δε γνωρίζω τι ακριβώς) διαφοροποίηση στο sensodrive σε test drive γνωστής αντιπροσωπίας ειδικά για το σκοπό αυτό. Η αρχική κάκη άποψη συνεχίζεται μιας και δε διαπιστώνω αυτό που όλοι περιμένουμε από ένα αμάξι αυτής της κατηγορίας (ευελιξία-άνετη οδήγηση), ίσως το 1400 cc να είναι μια καλή λύση πόλης για κάποιον που βλέπει το αυτοκίνητο σαν απλό μέσο εύκολης μετακίνησης.
-
Iσως να ειμαστε και πολυ απαιτητικοι...
Φυσικο βεβαια εφοσον εχουμε οδηγησει πιο πριν βελτιωμενα και μη Saxo VTS και Rallye!
Aλλα παιδια μην περιμενετε να ξαναβγουν τετοια αυτοκινητα..
Δυστυχως πρεπει να 'εκπολιτιστουν' για αυτο και τα 'χλιαρα' εως ξενερωτα C2 και 107!
Καλα το 107 βεβηλωνει και τους προγονους του!
Μα καλα βανακι ο απογονος των Rallye???
Ωωω θεε μου τι μας περιμενει ακομα... -
Γιατί λέω ότι δεν μου αρέσει το C4 στις φωτογραφίες αυτές ;
Μα είναι απλό. Μοιάζει έντονα με το αδελφό 307 και μάλιστα σε πιο 'βανάτι' έκδοση, ενώ θυμίζει focus, c3 και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Δεν έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα και επίσης γιατί εχω δεί τις φωτογραφίες αυτές :
http://www.in.gr/auto/parousiaseis/ae_Citroen_C4_C2.htm
Προσέξτε στην δεξιά πλευρά της σελίδας που έχει και την πίσω όψη του και καταλάβεται το γιατί αυτό το C4 θα έπιανε.Προτιμώ το C4 των φωτογραφιών αυτών μιας και έχει έντονη γαλλική - citroenική προσωπικότητα και ας είναι και λίγο άσκημο. Μήπως η thesis δεν είναι άσκημη ; Μην σας πω ότι την θεωρώ άξιο (αξιότατο ίσως) σαν design αντικαταστάτη μιας Xm ας πούμε (βέβαια θέλει μικρές πινελιές για να γίνει πιο citroen αλλλα γενικά με καλύπτει).
Πρέπει το C4 να είναι απο άλλον πλανήτη για να κάνει θόρυβο και βέβαια για να είναι citroen.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φυσικο βεβαια εφοσον εχουμε οδηγησει πιο πριν βελτιωμενα και μη Saxo VTS και Rallye!
Aλλα παιδια μην περιμενετε να ξαναβγουν τετοια αυτοκινητα..Σαφώς δεν θα ξαναβγούν και το έχουμε συζητήσει επί μακρόν για το ποιός είναι ο 'διάδοχος' κλπ.
Όμως η ερώτηση είναι αν πρέπει να βγουν. Αν διαβάσεις το αρθράκι για το C2 GT, εγώ το βρίσκω μια πολύ καλή επιλογή (άσχετα αν δεν είναι διαθέσιμο ευρύτερα) ίσως και προτιμότερη από αυτή των προγόνων του. Κι'αυτό γιατί η οδική του συμπεριφορά είναι πιο στρωτή αλλά όχι λιγώτερο διασκεδαστική από τα Σαξόραλλα, η ποιότητα κατασκευής του σαφώς καλύτερη και το image πολύ πιο σύγχρονο.
Α, ξέχασα, κυκλοφορεί και αεροδυναμικό κιτ που δίνει στο C2 στην κυριολεξία εμφάνιση Super 1600!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Aλλα παιδια μην περιμενετε να ξαναβγουν τετοια αυτοκινητα..Σαφώς δεν θα ξαναβγούν και το έχουμε συζητήσει επί μακρόν για το ποιός είναι ο 'διάδοχος' κλπ.
Όμως η ερώτηση είναι αν πρέπει να βγουν. Αν διαβάσεις το αρθράκι για το C2 GT, εγώ το βρίσκω μια πολύ καλή επιλογή (άσχετα αν δεν είναι διαθέσιμο ευρύτερα) ίσως και προτιμότερη από αυτή των προγόνων του. Κι'αυτό γιατί η οδική του συμπεριφορά είναι πιο στρωτή αλλά όχι λιγώτερο διασκεδαστική από τα Σαξόραλλα, η ποιότητα κατασκευής του σαφώς καλύτερη και το image πολύ πιο σύγχρονο.
Α, ξέχασα, κυκλοφορεί και αεροδυναμικό κιτ που δίνει στο C2 στην κυριολεξία εμφάνιση Super 1600!
Συμφωνω μαζι σου!
Απλα το C2 ειναι πιο εκπολιτισμενο..το ανεφερα και πιο πανω!
Ομως αποψη μου σχεδιαστικα ειναι χειροτερο απο το Saxo VTS!
Στα αλλα ομως λεω ναι. -
Το C2 μου αρέσει, δεν το έχω οδηγήσει αλλά μάλλον θα το κάνω σύντομα. Το μόνο του μειονέκτημα σχεδιαστικά (για μένα) είναι ότι δείχνει πολύ στενό και πολύ ψηλό, τόσο ώστε μειώνει τη σπορ εικόνα του, ενώ τα Saxo/106 δείχνουν χαμηλά κι ετοιμοπόλεμα
Δεν ξέρω αν τελικά θα βγει VTS έκδοση, αλλά απ'ό,τι φαίνεται θα είναι κάτι μεταξύ του GT ( δηλ.με χειροκίνητο κιβώτιο) και του VTR (με τον εξοπλισμό).
Γιατί όμως βρε παιδιά να καταργήσουν τον 1.6 120ΗΡ? Δε λέω, πολύ καλός ο νέος (άλλωστε τον ξέρω πολύ καλά) αλλά δεν είναι τόσο εκρηκτικός όσο ο πολύ καλός παλιός... Αν όχι το VTS, τουλάχιστον το GT με το χαμηλό βάρος θα έπρεπε να φοράει εκείνον...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Δεν ξέρω αν τελικά θα βγει VTS έκδοση, αλλά απ'ό,τι φαίνεται θα είναι κάτι μεταξύ του GT ( δηλ.με χειροκίνητο κιβώτιο) και του VTR (με τον εξοπλισμό).
Γιατί όμως βρε παιδιά να καταργήσουν τον 1.6 120ΗΡ? Δε λέω, πολύ καλός ο νέος (άλλωστε τον ξέρω πολύ καλά) αλλά δεν είναι τόσο εκρηκτικός όσο ο πολύ καλός παλιός... Αν όχι το VTS, τουλάχιστον το GT με το χαμηλό βάρος θα έπρεπε να φοράει εκείνον...
Κι'εγώ έτσι νομίζω για την -φημολογούμενη- VTS έκδοση. Εκτός αν βάλουν το δίλιτρο.
Ο 120hp (που κάποιες φορές έβγαζε 125...) καταργήθηκε αν τα ξέρω καλά λόγω ρύπων. Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση για -10 άλογα, αν η κατανομή της ροπής ήταν καλύτερη και το αυτοκίνητο ελαφρύ. Ατυχώς το C2 είναι πάνω από 1 τόννο. Ακόμα λοιπόν και με χειροκίνητο δεν θα το αγόραζα, αν και μου αρέσει εμφανησιακά (ειδικά το Super 1600 που είδα στην Έκθεση ήταν καύ... )
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Κι'εγώ έτσι νομίζω για την -φημολογούμενη- VTS έκδοση. Εκτός αν βάλουν το δίλιτρο.Το δίλιτρο με τα 136? Τι ωραία...
EDIT: Εκτός κι αν βάλουν αυτόν με τα 180!
-
Κι'εγώ έτσι νομίζω για την -φημολογούμενη- VTS έκδοση. Εκτός αν βάλουν το δίλιτρο.
Το δίλιτρο με τα 136? Τι ωραία...
Oλα ωραια και καλα παιδια αλλα το κοστος και η τιμη θα φτασουν στα υψη!
Σκεφτειτε ποσο θα το δινουν!
Τον 'παλιο' 120αρη απ οτι ξερω τον φορανε ολα τα PSA αυτοκινητα..ειναι αυτος με τα 110 αλογα!
Δεν καταργηθηκε απλα 'φυμωθηκε' λογω ρυπων! -
Όχι Σάββα, είναι τελείως διαφορετικός κινητήρας. Άλλη εισαγωγή - εξαγωγή, βαλβίδες, εγκέφαλος... Επίσης και η λειτουργία του είναι εντελώς διαφορετική.
-
Σοβαρα?
Το ειχα διαβασει σε περιοδικο..δεν το ξερα!
Ειναι καλυτερος απο τον 120αρη?Σε ολα τα θεματα οχι μονο αποδοση? -
Όχι Σάββα, είναι τελείως διαφορετικός κινητήρας. Άλλη εισαγωγή - εξαγωγή, βαλβίδες, εγκέφαλος... Επίσης και η λειτουργία του είναι εντελώς διαφορετική.O Σάββας εννοούσε προφανώς το μπλοκ, τα πιστόνια και γενικά τα 'σωθικά' του κινητήρα, που όντως είναι ίδια.
-
Σίγουρα υπάρχουν πιο αρμόδιοι από μένα να απαντήσουν αυτή την ερώτηση...
Τέλος πάντων, είναι πιο στρωτός στη λειτουργία του, με πολύ καλύτερη ροπή από τις χαμηλές στροφές, ενώ είναι και πιο ελαστικός. Από την άλλη δεν έχει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του 120 στις υψηλές στροφές. Δεν έχει πρόβλημα να ανέβει στον κόφτη, απλά το κάνει πιο ομαλά.
Αυτά βέβαια είναι στη θεωρία, γιατί δεν έχω οδηγήσει το Saxo VTS... ακόμη... Ευελπιστώ ότι τώρα που συχνάζω εδώ κάποιο φιλότιμο παληκάρι θα με πάει καμιά βόλτα να δω κι εγώ πώς είναι...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Oλα ωραια και καλα παιδια αλλα το κοστος και η τιμη θα φτασουν στα υψη!
Σκεφτειτε ποσο θα το δινουν!Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζω ότι το C2 δεν είμαι άμεσος 'διάδοχος' των Saxo/106. Όσο για το ποιο είναι πιο κοντά, έχω διατυπώσει ήδη την άποψή μου: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 1&start=15
-
Μηπως κάποιος έχει SAXO ? όταν αγόρασα το αυτοκίνητο δεν είχε βιβλίο συντήρησης ή αν μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ ένα ?
Ευχαριστώ
CITROËN FORUM