-
πάντα υπήρχαν οι πρωτοπόροι
-
Ο χρήστης esykas έγραψε:
πάντα υπήρχαν οι πρωτοπόροιΣτο μπλέξιμο;
-
Ο χρήστης esykas έγραψε:
Εγώ κύριοι ζαχαρώνω την ΧΜ αλλά ας όψετε ο μηχανικός μου που μου λέει ότι θα μπλέξω
Υ.Γ. Χωρίς πινακίδες υπάρχη μία (CX) επί της Ρόδου και Παπαφλέσσα στήν Βούλα.όλοι αυτό λένε...
ΧΜ=μπελάς και ακριβή επισκεύη/συντήρηση -
Συγνωμη αλλα πιο citroen δεν ειναι μπελας???? Αντε το saxo...
Γιατο και τα αγαπαμε τοσο. Αλωστε οτι αγαπας σε πεδευει... Αλλιως του δηνεις μια και αντε γεια!!!! -
Ο χρήστης crazywolf έγραψε:
Συγνωμη αλλα πιο citroen δεν ειναι μπελας???? Αντε το saxo...
Γιατο και τα αγαπαμε τοσο. Αλωστε οτι αγαπας σε πεδευει... Αλλιως του δηνεις μια και αντε γεια!!!!Μα ούτε το ΖΧ ούτε το Xsara ήταν μπλεξίματα έχω την εντύπωση. Ίσως απλά να έτυχε αλλά ένα ΖΧ ενός οικογενειακού φίλου δεν εχει βγάλει πρόβλημα ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ. Δεν εχει κάνει πολλά χιλιόμετρα. Μόλισ 67Κ σε 13 χρόνια αλλά και πάλι...
-
Απο προσωπική εμπειρία με το Xsara του πατέρα είναι βέβαια ότι δεν είναι μπλέξιμο.
Τώρα και το δικό μου Xantia σε σχέση με το GSA που είχε παλαιότερα ο πατέρας μου είναι βέβαιο ότι και το Xantia δεν είναι μπλέξιμο.Για να καταλάβεται τι σημαίνει μπλέξιμο και για να κράξουμε και κανέναν άλλο (όλο τα δικά μας θα κράζουμε για ρωτήστε κανέναν που έχει για λίγο καιρό κανένα BMW 3άρι E36 (1991-1999) να δείτε τι μπορεί να χαλάσει σε αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο βέβαια κατά τα άλλα είναι θαυμάσιο και μια πραγματική BMW.
Απο σίγουρες πληροφορίες μου ότι είδους ελλάτωμα μπορεί να υπάρχει σε όλα τα μοντέλα της BMW σε αυτό χαλάνε σίγουρα (όλα μαζί) και ταυτόχρονα για το ... μπόνους έχει και μερικά ακόμα.
Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι είναι και λίγο τι θα σου κάτσει σε όλα τα αυτοκίνητα. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή συντήρηση και στον χρόνο που πρέπει.
Αποδίδω ότι το Xantia λειτουργεί μέχρι τώρα μια χαρά στην συντήρηση που πραγματοποιείται πάντα στην ώρα της και ... χωρίς περικοπές σε θεματάκια όπως πχ αλλαγή υγρών ανάρτησης κάθε 2 χρόνια ή 60.000χλμ τα οποία και διατηρούν το αυτοκίνητο ως καινούργιο. -
Συγκρίνοντας το Xsara με την Corolla που είχαμε στην οικογένεια πριν, το Xsara ναι είναι μπλέξιμο. Στην Corolla το μόνο που χρειάστηκε να αλλαξουμε ήταν μπαταρίες. Βέβαια όταν εμφανίστηκε το μεγάλο πρόβλημα ( υπερκατανάλωση λαδιού) στο αμάξι είχε ήδη μπεί πωλητήριο. Αντίθετα η Xsara όλα και κάτι ζητάει, πριν 2 χρόνια άλλαξα τα σωληνάκια βενζίνης που πήγαιναν στην μπεκιέρα καθώς το ένα ήταν σάπιο σε μεγάλο μήκος, πέρσι άλλαξα μεσαίο, τελικό και ζοάν στην εξάτμιση τα 2 λόγω διάβρωσης ( μην φανταστείτε οτι τρύπησαν αλλά είχαν αρχίσει να χαλάνε ) το δε ζουάν έκανε θόρυβο. Α και μια επισκευή στα καλώδια στην πόρτα του οδηγού αφού το παράθυρο άνοιγε και έκλεινε μόνο όταν ήταν κλειστή. Μικροπράγματα τα οποία δεν με έχουν προβληματίσει στο παραμικρό αλλά δεν παύουν να έχουν ένα κάποιο έστω και μικρό κόστος το οποίο βέβαια το ξεχνάς οταν την οδηγείς...
Σε οτι αφορά τα Citroen με LHΜ είναι πάρα πολύ σημαντική η σωστή και έγκαιρη συντήρηση της ανάρτησης τους αν και η C5 δεν είναι ευαίσθητη σε αυτό τον τομέα κάτι που σημαίνει οτι και τα υπόλοιπα μελλοντικά 'πραγματικά' Citroen δεν θα έχουν τέτοια προβλήματα.
Η XM πάντως ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες της με ηλεκτρικά προβλήματα και τριγμούς, πολλούς τριγμόυς. -
Παιδιά, τα έχουμε πει...
Το αυτοκίνητο είναι λαχείο !
Απλά, ανάλογα με την εταιρεία, παίζεις με διαφορετικά ποσοστά όσον αφορά την πιθανότητα εμφάνισης βλαβών.
Ε, πως να το κάνουμε στην Citroen - και από ότι μου λέει η μακρόχρονη εμπειρία μου - δεν είμαστε και στην κορυφή του πίνακα όσον αφορά την αξιοπιστία και την αντοχή στο χρόνο.
Και η μ@λ@...@ τους είναι ότι γενικά - λαμαρίνες, καθισματα, μηχανή - είναι πολύ ανθεκτικά. Εχουν πολλά προβλήματα όμως με τα μικροξαρτήματα και τα κωλοπλαστικά τους, τους αισθητήρες, τα σωληνάκια τους κτλ κτλ...τα περιφερειακά δηλ. μέρη του αυτοκινήτου.Πάντως, φαντάζομαι ότι για νά έχει τόσο φανατικούς 'εραστές', όπως είμαστε εμείς , οι οποίοι παρ'όλο που μας πληγώνει , εμεία εξακολουθούμε να την αγαπάμε, σημαίνει πως κάτι ξεχωριστό προσφέρει !
-
By the way,
άλλαξα και αντλία βενζίνης τελικά στην Activa (230€)!....(γι'αυτό έσβηνε η κακομοίρα)
Και άλλαξα και συνεργείο....φυσικά
-
Πιστευω ειναι αυτο που λεει ο mirage... Οταν τη οδηγας ξεχνας τα αρνητικα της και απολαμβανεις (οχι παντα αλλα τεσπα...), μετα κατα την διαρκεια του τζουρα μπρεικ, απλα χαζευεις της γραμμες τις, και μετα το μπρεικ ξανααπολαμβανεις... (οχι παντα ειπαμε...πχ αν εχεις γονεις μεσα δεν απολαμβανεις, αν εχεις κλασσικη κρεμαγιερα και 4 ατομα μεσα παλι ΔΕΝ απολαμβανεις κλπ κλπ κλπ...)
(εδω και 3 σελιδες ολο εγω τις ανοιγω ρε γμτο... ) -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
By the way,
άλλαξα και αντλία βενζίνης τελικά στην Activa (230€)!....(γι'αυτό έσβηνε η κακομοίρα)
Εμένα δεν κρατούσε ρελαντί λόγω injection το οποίο αλάχτηκε και απο τότε είναι μια χαρά
-
[quote='barout'][quote='sergeant']By the way,
άλλαξα και αντλία βενζίνης τελικά στην Activa (230 -
Στην XANTIA προεδρέ
Πρόσεχε γιατί δεν θυμάσαι τα αυοκίνητα όλων των μελών (έστω κι αν είναι του πατέρα τους)
Η Σκύρος θα φταίει, τόσο καιρό στην εξορία έχεις αρχίσει να τα χάνεις
Μια που το ανέφερες το 2v είναι μια χαρά αλλά το χειμώνα βγαίνει ελάχιστα για να μην κρυώσει
-
[quote='sergeant']By the way,
άλλαξα και αντλία βενζίνης τελικά στην Activa (230 -
scientist, Και τα δύο μαζί...
barout,
Πολύ καλό ton petit 2CV!
Ψηνομαι να αρχίσω project αναζήτησης ενός καλού 2CV!!!
-
Είναι κάτι που μ'ενοχλεί πολύ στην Xantia του πατέρα μου (η οποία το Μάρτιο κλείνει τα 7 της χρόνια). Δεν ήταν το κορυφαίο από πλευράς εξοπλισμού μοντέλο, κι έτσι οι καθρέπτες της αρχικά ήταν μαύρο πλαστικό με τον αριστερό χειροκίνητο και τον δεξιό ηλεκτρικό. Πριν μας την παραδώσουν, όταν την αγοράσαμε, τους βάψανε στο χρώμα του αμαξώματος - σιγά το βάψιμο δηλαδή... Επειδή αυτό το χαζοβάψιμο τους έκανε να διπλώνουν πιο δύσκολα απ'ό,τι θα έπρεπε κανονικά, μήπως ξέρει κανείς πόσο πάει σετάκι δυο ηλεκτρικών καθρεπτών με το λείο κάλυμμα που βάφεται όμορφα στο χρώμα του αμαξώματος;
-
Yeaeech!
Νομίζω ο ηλεκτρικός έχει κανα 60άρι € !
-
[quote='sergeant']Yeaeech!
Νομίζω ο ηλεκτρικός έχει κανα 60άρι
-
Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο!....
-
Αν είχαν 60 ευρώ θα έβαζαν όλοι. Αν θυμάμαι καλά, το 2002 που αγόρασα την Xsara χρέωναν τους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες 125 ευρώ (κατ'αντιστοιχίαν) και το θεώρησα πολύ φθηνό. Το κακό ήταν ότι έπρεπε να γίνει παραγγελία το αυτοκίνητο.
CITROËN FORUM