-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα ρωτησω κατι αλλο παιδια μιας και ειμαι λιγο αδαης στα μηχανολογικα...Ενα αυτοκινητο που φθειρεται στο μπροστινο συστημα της αναρτησης..εκτος απο τα αμορτισερ?
Δηλ τα ψαλιδια,μπιλιοφοροι(καπως ετσι) και ολα αυτα μετα απο ποσο φθειρονται?
Το κοστος επισκευης τους ειναι μεγαλο?
Ρωταω γιατι αρχιζω να τα σκεπτομαι στο επομενο σερβις που...πλησιαζει..Συγγραφέας Μήνυμα
elteo Δημοσιεύθηκε: 20/03/04 2:27 Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ..
Ναι το VTS εχει ενισχυμενα ψαλιδια...λες και το ηξεραν οι Γαλλοι τι θα τραβηξουν στα χερια μας..Ο htanso21 τα είπε σωστά αλλά εκτός του ότι τα ψαλίδια παίρνουν τρώγονται και ελαστικοί σύνδεσμοι που έχουν(σινεμπλόκ τους λένε στην πιάτσα) και χτυπάνε. Στο Vts δεν τρώγονται γιατί είναι αρκετά σφιχτοί λόγω τις σπόρ γεωμετρίας του αυτοκινήτου. Το δικό μου που έχει ίδια με του Vts έχει κάνει 150000 δύσκολα χλμ και δεν έχουν κάνει κιχ.
Το ίδιο ισχύει πανω κάτω και για τα ημιαξόνια. Πρόβλημα βγάζουν αν σκιστεί καμμιά απ' τις φούσκες τους και αδειάσει το γράσσο οπότε χαλάνε γιατί δεν λιπαίνονται. Αν κάνεις τακτικά τα σέρβις και ελέγχονται οι φούσκες των ημιαξονίων τότε πίστεψέ θα αντέξουν για πολλά χλμ ακόμη -
Nα εισαι καλα φιλε μου...σας ευχαριστω ολους!
Τα σερβις τηρουνται ευλαβικα...πολλα αλλαζονται προληπτικα..και σιγουρα δεν με αφορουν τα οικονομικα...πανω απ ολα η υγεια του Saxo μου! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα εισαι καλα φιλε μου...σας ευχαριστω ολους!
Τα σερβις τηρουνται ευλαβικα...πολλα αλλαζονται προληπτικα..και σιγουρα δεν με αφορουν τα οικονομικα...**πανω απ ολα η υγεια του Saxo μου! **:DΚάτι μου λέει ότι πρέπει να σε κάνω αντιπρόεδρο!!!
-
Χωρίς άλλα σχόλια.
Γιατί έχουμε Citroen;
-
Σχετικά με το βάτραχο....
Είναι δίλιτρος και ο θείος μου τον αγόρασε περίπου 500,000 δρχ. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, γιατί ήταν αραγμένος σε κλειστό γκαράζ τα τελευταία χρόνια.
Η ανάρτηση φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά, χωρίς διαροές λαδιού και τέτοια! Αυτό που με προβλημάτησε όμως ήταν οτι σε ένα σύντομο ταξίδι (100-120 χιλιομέτρων) που έκανε ο πατέρας μου, του φάνηκε πως δεν τράβαγε καθόλου! Πόσα άλογα θα πρέπει να έχει το δίλιτρο? γύρω στα 80-90? Μου φαίνονται υπέρ-αρκετα για να κινείται αξιοπρεπώς.
Το μοντέλο ακριβώς δεν το ξέρω. Θα το μάθω όμως σύντομα!
-
Pi8anotata to montelo einai auto pou eixe kai o pateras mou.
DS 20 kai exei gurw sta 90-95 aloga. Bebaia to autokinhto mporei na mh trabaei kai toso giati einai kai 30 xronwn panw katw alla kai 1700 kai kati kila.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σχετικά με το βάτραχο....Είναι δίλιτρος και ο θείος μου τον αγόρασε περίπου 500,000 δρχ. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, γιατί ήταν αραγμένος σε κλειστό γκαράζ τα τελευταία χρόνια.
Η ανάρτηση φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά, χωρίς διαροές λαδιού και τέτοια! Αυτό που με προβλημάτησε όμως ήταν οτι σε ένα σύντομο ταξίδι (100-120 χιλιομέτρων) που έκανε ο πατέρας μου, του φάνηκε πως δεν τράβαγε καθόλου! Πόσα άλογα θα πρέπει να έχει το δίλιτρο? γύρω στα 80-90? Μου φαίνονται υπέρ-αρκετα για να κινείται αξιοπρεπώς.
Το μοντέλο ακριβώς δεν το ξέρω. Θα το μάθω όμως σύντομα!
Ξέρω, κουφή ερώτηση αλλά μήπως ο θείος σου έχει έναν φίλο μηχανικό στο Χαλάνδρι?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ξέρω, κουφή ερώτηση αλλά μήπως ο θείος σου έχει έναν φίλο μηχανικό στο Χαλάνδρι?Δεν ξέρω. Μάλλον όχι, αλλά θα ρωτήσω. Ποιό είναι το όνομα του μηχανικού?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ξέρω, κουφή ερώτηση αλλά μήπως ο θείος σου έχει έναν φίλο μηχανικό στο Χαλάνδρι?
Δεν ξέρω. Μάλλον όχι, αλλά θα ρωτήσω. Ποιό είναι το όνομα του μηχανικού?
Γιώργος..
Μηχανικός Renault..
Για ρώτα γιατί ίσως ο κόσμος είναι πολύ μικρός! -
Σόρρυ για το άσχετο της υπόθεσης. Μπορεί κάποιος να μου συστησει κάποιον καλό ηλεκτρολόγο για το σιτροεν του πατέρα μου? Ποσταρα και σε άλλο θρεντ αλλά απάντηση δεν πήρα!!
-
Δεν το επιδίωξα, sir, να έχω Citroen!
Προέκυψε και μου άρεσε!
-
dog80 μηπως ο βατραχος ειναι πρασινος?Ρε sirgus λες να ειναι τοσο μικρος ο κοσμος τελικα???
-
Όχι, κόκκινος είναι (μπορντώ για την ακρίβεια).
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όχι, κόκκινος είναι (μπορντώ για την ακρίβεια).Τότε ο κόσμος δεν είναι τόοοοοσο μικρός!!!
dog80 μηπως ο βατραχος ειναι πρασινος?Ρε sirgus λες να ειναι τοσο μικρος ο κοσμος τελικα???
Χεχε... Κάτι ξέρεις εσύ για να ρωτάς ε?
Προέκυψε και μου άρεσε!
Αναφέρεσαι στην ερώτηση, γιατί έχουμε Citroen?
Δεν την έκανα εγώ βρε!!Σόρρυ για το άσχετο της υπόθεσης. Μπορεί κάποιος να μου συστησει κάποιον καλό ηλεκτρολόγο για το σιτροεν του πατέρα μου? Ποσταρα και σε άλλο θρεντ αλλά απάντηση δεν πήρα!!
Τι να σου πω...Εγώ θα σου πρότεινα τον δικό μου μηχανικό (Μέλος του forum έμεινε ευχαριστημένο)
Αν ενδιαφέρεσαι στείλε μου ένα pm να σου πω...
Τι Citroen είναι? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Προέκυψε και μου άρεσε!
Αναφέρεσαι στην ερώτηση, γιατί έχουμε Citroen?
Δεν την έκανα εγώ βρε!!Ουπς, ναι!
-
Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με το Saxo μου..
Καθε πρωι (πολυ πρωι ομως) που ξεκινω με το VTS μου δεν αναβουν τα STOP φωτα.Το μεσημερι που γυρνω και εχει ζεστη αναβουν κανονικα!
Μου εχει σπασει τα νευρα και φοβαμαι μην με 'φιλησει' κανεις απο πισω...Ξερει κανεις ΜΗΗΗΠΩΣ τι ειναι?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με το Saxo μου..Καθε πρωι (πολυ πρωι ομως) που ξεκινω με το VTS μου δεν αναβουν τα STOP φωτα.Το μεσημερι που γυρνω και εχει ζεστη αναβουν κανονικα!
Μου εχει σπασει τα νευρα και φοβαμαι μην με 'φιλησει' κανεις απο πισω...Ξερει κανεις ΜΗΗΗΠΩΣ τι ειναι?
Χμ...Τι μπορεί να μην δουλεύει με υγρασία ??
Κάποια επαφή?
Για ψάξτο γιατί είναι πολύ σημαντικό
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με το Saxo μου..Καθε πρωι (πολυ πρωι ομως) που ξεκινω με το VTS μου δεν αναβουν τα STOP φωτα.Το μεσημερι που γυρνω και εχει ζεστη αναβουν κανονικα!
Πολύ εύκολο. Κολάει η βαλβίδα για τα στοπ που βρίσκεται στο πετάλι του φρένου, αν της ρίξεις λίγο αντισκωριακό σπρέι ή ακόμη καλύτερα σπρέι επαφών με λάδι θα λυθεί το πρόβλημα!
-
Ξερεις που ακριβως βρισκεται?
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με το Saxo μου..
Καθε πρωι (πολυ πρωι ομως) που ξεκινω με το VTS μου δεν αναβουν τα STOP φωτα.Το μεσημερι που γυρνω και εχει ζεστη αναβουν κανονικα!
Πολύ εύκολο. Κολάει η βαλβίδα για τα στοπ που βρίσκεται στο πετάλι του φρένου, αν της ρίξεις λίγο αντισκωριακό σπρέι ή ακόμη καλύτερα σπρέι επαφών με λάδι θα λυθεί το πρόβλημα!
Ναι αλλά γιατί πρωί μόνο?
CITROËN FORUM