-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλό το νέο C4,αλλά έχει 2 μείον: δεν έχει στροφόμετρο και δεν ανοίγουν κανονικά τα παράθυρα πίσω...Από τα πιο epic fails που έχω προσωπικά δει τα τελευταία χρόνια, σε Cacto και DS4, μαζί με την απουσία -και αδυναμία τοποθέτησης- πίσω ηλεκτρικών παραθύρων στο Corsa, τουλάχιστον αναφορικά με τους χώρους πίσω και τα παιδιά. Και το δικαιολογούν ότι και καλά δεν θέλουν τα παιδιά, ή καλύτερα να μην ανοίγουν για να μην βγάλουν χέρια/πόδια/κεφάλια απέξω, ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
-
Πάντως υπάρχει λογική σε αυτό. Τα παιδιά πολύ εύκολα μπορούν να δουν ως παιχνίδι να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα ή να θέλουν να βγάλουν έξω χέρια και πόδια. Epic fail είναι να παίρνεις αυτοκίνητο με ηλεκτρικά παράθυρα μπρος πίσω και να μην υπάρχει σε ειδική θέση σφυράκι να τα σπάσεις αν χρειαστεί. Αυτό βέβαια δεν μας πειράζει γιατί ουσιαστικά κανείς κατασκευαστής δεν το κάνει.
-
Τα περισσότερα -αν όχι όλα- τα οικογενειακά (και πλέον και τα μικρομεσαία+μεσαία) έχουν πλήκτρο κλειδώματος παραθύρων και πίσω θυρών στη πόρτα του οδηγού, οπότε αυτό είναι θέμα 1' να ρυθμιστεί. Το να μην μπορείς όμως καν να ανοίξεις τα παράθυρα, ή να υπάρχουν ακόμα υποχρεωτικά μανιβέλες το σωτήριον έτος δύο χιλιάδε και δέκα επτάν, το θεωρώ ολίγον τι τραγικό
Σφυράκι, όπως και όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας, τον αγοράζω πριν πάω να παραλάβω το εκάστοτε όχημά μου, οπότε δεν ασχολούμαι καν με το τι προσφέρει ο κατασκευαστής
-
Κι όμως είμαστε στο σωτήριον έτος 2018 και κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιλογών μας δεν πρέπει να εναπόκεινται στην κρίση μας πως θα τα υπερβούμε όταν και άν χρειαστεί.
-
Το 95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν δεν έχουν ούτε πυρεσβεστήρα (ή έχει να αναγομωθεί μερικά χρόνια).
Το σφυράκι το βρίσκω λίγο υπερβολικό αλλά οκ, έχει μια βάση σαν σκέψη. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Κι όμως είμαστε στο σωτήριον έτος 2018....Και λέω, γιατί το γράφει αυτό ?
...το σωτήριον έτος δύο χιλιάδε και δέκα επτάν...
-
Το DS4 είχε επιλέξει να κάνει τις πίσω πόρτες μικρές και κρυφές και έτσι δεν χώραγε τζάμι . Είπαν ότι είναι κουπέ το αμάξι , ουσιαστικά δίπορτο αλλά για λόγους ευκολίας έβαλαν τις μικρές και κρυφές πίσω .
Στον κάκτο όμως δεν είχαν τέτοια λογική .
-
Στον κακτο ηθελαν να επιτυχουν τη μειωση του βαρους μιας και ηθελαν να χρησιμοποιησουν τον ατμοσφαιρικο 1.2 πιουρτεκ προσφεροντας οικονομια στα βασικα μοντελα με την ιδια ομως σχεδιαστικα πλατφορμα απο την εποχη του 206 και οχι καποια νεα με βασικο σκοπο την μειωση του βαρους
Για αυτο και η προσπαθεια τους επικεντρωθηκε σε αυτες τις αποτυχημενες περικοπες. -
*Το Citroen C1 με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως από το 2006, ανανεώνεται στην υπάρχουσα δεύτερη γενιά του και βελτιώνεται στην εμφάνιση, στους κινητήρες και σε τεχνολογία.
Το μήκους 3,46 μ. αμάξωμα διαθέτει νέο σήμα της Citroen και λογότυπο στη γυάλινη πόρτα του χώρου αποσκευών, δύο νέα εξωτερικά χρώματα, το Nude και το Calvi Blue. Συνολικά, 32 χρωματικοί συνδυασμοί είναι διαθέσιμοι, μαζί με την επιλογή διχρωμίας.
Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου συναντώνται νέες υφασμάτινες επενδύσεις και διακοσμητικά στο ταμπλό, καθώς και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παράλληλα, η Citroen λανσάρει δύο ειδικές εκδόσεις, το πιο σικ C1 Elle για το γυναικείο κοινό και το πιο σπορτίφ C1 Urban Ride για τους άντρες.
Στον εξοπλισμό του ανανεωμένου Citroen C1 προστέθηκαν κάποια επιπλέον συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση, η κάμερα οπισθοπορείας, η είσοδος χωρίς κλειδί και η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης. Επιπλέον, εφοδιάζεται με Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link μέσω της οθόνης αφής των 7 ιντσών.
Βελτιώσεις έχουν γίνει και στους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6.2. Ο εξελιγμένος από την Toyota του 1.0 λτ. VTi αποδίδει 72 ίππους (από 68 ίππους) και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με αυτόματο. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στην άνεση στο δρόμο μέσω της βελτιωμένης ηχομόνωσης.*
-
Σε C3 του '03 (1400cc) ποσο να υπολογισω για επισκευή του κιβωτίου ταχυτήτων; (γραντζουναει και δυσκολεύεται πολύ να μπει η όπισθεν, οι αλλες ταχύτητες είναι οκ).
-
Στο σειτσέντο του 2002 και 180000 χλμ ήμουν πεπεισμένος πως είχα το ίδιο θέμα. Τελικά όταν άλλαξα βάσεις μηχανής όλα δουλεύουν πάλι ρολόι και η όπισθεν μπαίνει μια χαρά. Το κόστος κιβωτίου ακόμη και στο sei ήταν κάποιες εκατοντάδες ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Μήπως με ένα σετ συμπλέκτη είσαι οκ ή όντως πρέπει να αλλάξεις κιβώτιο? Το σετ πιο λίγο θα κοστίζει πάντως... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Στο σειτσέντο του 2002 και 180000 χλμ ήμουν πεπεισμένος πως είχα το ίδιο θέμα. Τελικά όταν άλλαξα βάσεις μηχανής όλα δουλεύουν πάλι ρολόι και η όπισθεν μπαίνει μια χαρά. Το κόστος κιβωτίου ακόμη και στο sei ήταν κάποιες εκατοντάδες ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Μήπως με ένα σετ συμπλέκτη είσαι οκ ή όντως πρέπει να αλλάξεις κιβώτιο? Το σετ πιο λίγο θα κοστίζει πάντως...Ο συμπλεκτης είναι σχεδόν καινούργιος (~20.000 κμ). Το αυτοκίνητο έχει 180.000κμ, έχει τύχει σε άλλον πρόβλημα με αυτό το κιβώτιο;
-
Καλησπέρα!
Έβαλα στην λίστα και το Citroen C3 με τους 82 hp και θα ήθελα τις γνώμες σας.Εντάξει καταλαβαίνω ότι οι επιδόσεις είναι περιορισμένες ειδικά για την εθνική σε ταξίδι. Άραγε σε 120 km/h πόσες στροφές θέλει?
Για μέσα στην Αθήνα, με τέσσερις (δυστυχώς μένω σε λόφο με μεγάλες κλίσεις) λέτε να ζορίζεται σοβαρά?
Αυτό το τρίξιμο που κάνουν οι τρικύλινδροι, με την πάροδο του χρόνου και την φθορά λέτε να γίνει πιο έντονο?
Τέλος, προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα για την τιμή μεταπώλησης και εαν κρατάει (όπως κάποια ιαπωνικά/γερμανικά την τιμή του ή την χάνει). Βλέπω πάντως σε αγγελίες κάπως χαμηλή.
Λέτε να επιβαρύνεται (σε μερικά χρόνια σε τιμή μεταπώλησης) ότι αμάξι είναι σε τρικύλινδρο, με την λογική ότι 'πέφτει' πιο πολύ?Όπως καταλαβαίνεται έχω την γνωστή ανησυχία τρικύλινδρου/τετρακίλυνδρου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Ο χρήστης vangelismav έγραψε:
Καλησπέρα!
Έβαλα στην λίστα και το Citroen C3 με τους 82 hp και θα ήθελα τις γνώμες σας.Εντάξει καταλαβαίνω ότι οι επιδόσεις είναι περιορισμένες ειδικά για την εθνική σε ταξίδι. Άραγε σε 120 km/h πόσες στροφές θέλει?
Για μέσα στην Αθήνα, με τέσσερις (δυστυχώς μένω σε λόφο με μεγάλες κλίσεις) λέτε να ζορίζεται σοβαρά?
Αυτό το τρίξιμο που κάνουν οι τρικύλινδροι, με την πάροδο του χρόνου και την φθορά λέτε να γίνει πιο έντονο?
Τέλος, προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα για την τιμή μεταπώλησης και εαν κρατάει (όπως κάποια ιαπωνικά/γερμανικά την τιμή του ή την χάνει). Βλέπω πάντως σε αγγελίες κάπως χαμηλή.
Λέτε να επιβαρύνεται (σε μερικά χρόνια σε τιμή μεταπώλησης) ότι αμάξι είναι σε τρικύλινδρο, με την λογική ότι 'πέφτει' πιο πολύ?Όπως καταλαβαίνεται έχω την γνωστή ανησυχία τρικύλινδρου/τετρακίλυνδρου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τα 120 τα εχει στις 3400. Στην εθνικη τα κραταει τα χιλιομετρα, αλλα ενταξει αργει λιγο να τα πιασει. Για μεσα στην αθηνα ειναι λουκουμι. Τωρα αν ανεβαινεις λοφους με πρωτη δευτερα και λιγο τριτη δεν εχει αναγκη, απο εκει και πανω θα εχεις λιγο θεμα. Καποιοι κραδασμοι περνανε στο ρελαντι και κατα την εκκινηση, οταν ξεκινησεις ειναι κομπλε. Αλλα μην φανταστεις τιποτα τρεμουλιασματα ενοχλητικα, απλα το αισθανεσαι. Σιγουρα ανταμοιβεσαι απο την ροπη τους στις χαμηλομεσαιες στροφες. Τωρα αν θα χειροτερεψει με την παροδο του χρονου δεν νομιζω αλλα θεωρω πιθανο με την παροδο του χρονου να εμφανιστουν καποιοι τριγμοι. Οσον αφορα την μεταπωληση, θα δειξει στο μελλον, εως τωρα η citroen δεν φημιζεται για αυτην.
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Όλα καλά αλλά αυτό που μου είπες 'θεωρω πιθανο με την παροδο του χρονου να εμφανιστουν καποιοι τριγμοι.' με άγχωσε λιγάκι. Ευχαριστώ πάντως που είσαι ειλικρινής.Αλήθεια, μέσα στην Αθήνα πόσο κατανάλωση έχεις? Κάποιος από ένα μεταχειρισμένο μου είπε 6.9 l/100km.
-
Ο χρήστης vangelismav έγραψε:
Όλα καλά αλλά αυτό που μου είπες 'θεωρω πιθανο με την παροδο του χρονου να εμφανιστουν καποιοι τριγμοι.' με άγχωσε λιγάκι. Ευχαριστώ πάντως που είσαι ειλικρινής.Αλήθεια, μέσα στην Αθήνα πόσο κατανάλωση έχεις? Κάποιος από ένα μεταχειρισμένο μου είπε 6.9 l/100km.
Μπορει και να μην ειναι ετσι, μακαρι δηλαδη. Το σιγουρο ειναι οτι ενας τετρακύλινδρος ειναι πιο ραφιναρισμενος. Η καταναλωση πολη-πηχτρα-πρωτη-δευτερα ειναι εκει στο 7. Τωρα αν εχεις και λιγο κηφισιας μεσογειων και ρολαρεις θα δεις 6. Εκτος παιζω 5,2. Εκει αναμεσα κυμαινεται η καταναλωση. Αν εχεις το επιπλεον χρημα παρε το τουρμπο, αξιζει διπλα, για το ενα χιλιαρικο που ζηταει.
θελεις να κανεις μια σφηνα με το τουρμπο απλα πατας γκαζι, η ατμοσφαιρα θελει κατεβασμα χανεις χρονο πρεπει δηλαδη να το ξανασκεφτεις. -
Ειναι πολυ ωραιος κινητηρας, ειναι αμεσου ψεκασμου αλλα χωρις egr.
Στο 208 ηταν παρα πολυ καλος, ευχαριστηθηκα πολυ την βολτα μαζι του. Εχει και πολυ ωραιο ηχο
Αν εβγαινε στα 1.5 ατμοσφαιρα, δεν θα ειχαν νοημα τα μικρα τουρμπατα, τοσο ελαστικος ειναι απο χαμηλα.
Οποιος γνωστος μου οδηγησε αυτον τον κινητηρα τον ξεχωρισε, μαζι φυσικα και εγω -
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Μπορει και να μην ειναι ετσι, μακαρι δηλαδη. Το σιγουρο ειναι οτι ενας τετρακύλινδρος ειναι πιο ραφιναρισμενος. Η καταναλωση πολη-πηχτρα-πρωτη-δευτερα ειναι εκει στο 7. Τωρα αν εχεις και λιγο κηφισιας μεσογειων και ρολαρεις θα δεις 6. Εκτος παιζω 5,2. Εκει αναμεσα κυμαινεται η καταναλωση. Αν εχεις το επιπλεον χρημα παρε το τουρμπο, αξιζει διπλα, για το ενα χιλιαρικο που ζηταει.
θελεις να κανεις μια σφηνα με το τουρμπο απλα πατας γκαζι, η ατμοσφαιρα θελει κατεβασμα χανεις χρονο πρεπει δηλαδη να το ξανασκεφτεις.Πάντως φίλε μου με τέτοιες καταναλώσεις η πραγματική διαφορά με το ντίζελ είναι γύρω στο 1-1,5 λ/100 που σημαίνει σήμερα διαφορά 3-3,5 € ανά 100 χλμ , αλλά αν εξισωθούν οι τιμές των καυσίμων η διαφορά θα πέσει γύρω στο 1,5-2 € που σημαίνει ότι θα θέλεις 50-70000 χλμ για να καλύψεις την διαφορά του 1000άρικου .
Από την άλλη όπως έχω πει πολλές φορές , πλέον στην Ελλάδα οι ανάγκες για γρήγορη οδήγηση σε στενούς επαρχιακούς δρόμους έχουν περιοριστεί στην Κρήτη και στην Εύβοια που στερούνται σοβαρού οδικού δικτύου .
Σε όλες τις άλλες περιοχές η ύπαρξη Α/Δ για το 80-100 % του ταξιδιού , τα όρια και οι κάμερες , δείχνουν ανόητο όποιον προσπαθεί να κερδίσει 3 λεπτά χρόνο στα 10-30 χλμ επαρχιακού που μπορεί να χρειαστεί να διανύσει σε γρήγορο ρυθμό .
Εχοντας ζήσει και παλιές εποχές με λίγα άλογα , 37 άλογα είχε το πόνυ με τα 600 κυβικά , 50 το γκόλφ , 55 η ΒΧ Ατου , 75 τα ΖΧ κλπ και έχοντας κάνει ταξίδια με τέτοια αμάξια , ελαφρότερα βέβαια από τα σημερινά , αλλά όχι και τόσο πιο ελαφρά πλέον σε σχέση με τα σύγχρονα σημερινά , μια χαρά ταξιδεύεις με τα 82 άλογα .
Το ΖΧ ήταν 945 κιλά και είχε 75 άλογα ενώ ήταν 4,07 μήκος . Το C3 σήμερα είναι 976 κιλά , έχει 82 άλογα και είναι 4 μ. μήκος . Οπότε μια χαρά κάνεις πλέον την δουλειά σου .
-
Μια χαρα θα την κανει την δουλεια του, αλλα με τεσσερα ατομα μεσα, ψιλοζοριζεται, θελει μια ταχυτητα κατω, που σημαινει αυξημενη καταναλωση. Αν ειναι και καλοκαιρι εχεις ac ανοιχτο και πιασει και μια ανηφορα τα πραγματα ειναι οριακα. Η μεσαια εκδοση ερχεται καπου στα 14, και στα 15 παιρνεις τον τουρμπο βενζινης και 4 δισκοφρενα. Υποψην οτι και το 82 αν και ταμπουρα πισω εχει πολυ δυνατο φρενο, με πολυ εμφατικο αρχικο δαγκωμα.
-
Με τους εξοπλισμούς που θέλω , 14200 το 82 , 16100 το 110 .
CITROËN FORUM