-
Μηπως να ξεκολλησουμε απο αυτη την ατερμονη συζητηση; [mod]
-
Βασίλη κάτσε να το σφραγίσω :
-
Τα θέμα αν και το έχω ξαναφράψει είναι ότι θα μπορούσε η εταιρία τους: 1,3 1.6 και 1.8 να τους είχε με 15-20 άλογα παραπάνω. Και δεν μιλάω για την τουρμπολαίλαπα των ευρωπαίων. Απλά μια προσπάθεια πχ να πλησίαζαν τα νούμερα των αντίστοιχων που έχει η Τογιότα: 1.33/95ΗΡ, 1.6/132ΗΡ και 1.8/147ΗΡ.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
με ενα παλικαρι με 3MPS (επισης C-Seg) που ειχα μιλησει μου ελεγε οτι μαζευει το S3...
σε κανα κουλαδι θα επεσε που θα αλλαζε στις 6000
(πλακα πλακα , με 3 mps δεν εχει τυχει να τα ανοιξω )απο σταση μαμα και τα δυο μπροστα το s3 και απο ρολαριστες θα σφαζονται!αν το 3αρι εχει προγραμμα το s3 μενει πισω!απλα πραγματα!ειτε ειναι κουλος ειτε η θεα Σιβα με τα 10 χερια
-
με ενα παλικαρι με 3MPS (επισης C-Seg) που ειχα μιλησει μου ελεγε οτι μαζευει το S3...
σε κανα κουλαδι θα επεσε που θα αλλαζε στις 6000
(πλακα πλακα , με 3 mps δεν εχει τυχει να τα ανοιξω )απο σταση μαμα και τα δυο μπροστα το s3 και απο ρολαριστες θα σφαζονται!αν το 3αρι εχει προγραμμα το s3 μενει πισω!απλα πραγματα!ειτε ειναι κουλος ειτε η θεα Σιβα με τα 10 χερια
-
το μονο αντιστοιχο αυτοκινητο του 6 mps που μου ρχεται στο μυαλο ειναι το passat R36 ή μηπως καλυτερα το s40 του βολβοδια?τα scirocco , golf , focus κτλ ειναι ασχετα
(στην ευθεια παντως τον καραπινει απο s3 )καθολου σιγουρο αυτο διοτι και τα δυο ειναι βαρεια(το 6αρι πιο βαρυ) και τετρακινητα!
δεν θα τον καραπιει το 6αρι,αλλα 1-2 αυτοκινητα θα ειναι πισω...λογικα !αν θελουμε λιγο να κανουμε διαφορους υπολογισμους δινω μια μικρη βαση! ημουν μπροστα απο ρολαριστες απο Golf Gti V με προγραμμα-εξατμιση-φιλτρο πανελ(και εγω μονο με προγραμμα και φιλτρο πανελ) 4 αυτοκινητα με την διαφορα να αυξανει οπου και κοψαμε!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τωρα τα περι αξιοπιστιας ειναι παρηγορια στον αρρωστο...
Sent from my GT-I9100
Μήπως έχεις να μας προτείνεις κάποιο ευρωπαϊκό αξιόπιστο;
-
Πολλά. Πλέον δεν υπάρχουν αξιόπιστα ή μη αυτοκίνητα. Αξιόπιστοι ή μη χρήστες υπάρχουν.
-
Πολλά. Πλέον δεν υπάρχουν αξιόπιστα ή μη αυτοκίνητα. Αξιόπιστοι ή μη χρήστες υπάρχουν.Ωρε ταχυτητα.
Γραψε ποια;
-
Έχει σημασία να σου πω 'αυτό κι αυτό'? Αφού ότι και να αναφερθεί θα αποκρουστεί με στοιχεία τύπου 'καίει λάδι, τα γαλλικά χαλάνε, τα ιταλικά είναι πολύστροφα, τα γερμανικά πουλάνε μόνο μάρκετινγκ (ισχύει btw ) κτλ κτλ.
-
Πολλά. Πλέον δεν υπάρχουν αξιόπιστα ή μη αυτοκίνητα. Αξιόπιστοι ή μη χρήστες υπάρχουν.οχι,οχι Στεφανε,ισχυει παρα πολυ το θεμα αξιοπιστιας!δεν θα φτασει ενας τομος να περιγραψω τι εχω βιωσει με τα αυτοκινητα που εχω οδηγησει!
-
Έχει σημασία να σου πω 'αυτό κι αυτό'? Αφού ότι και να αναφερθεί θα αποκρουστεί με στοιχεία τύπου 'καίει λάδι, τα γαλλικά χαλάνε, τα ιταλικά είναι πολύστροφα, τα γερμανικά πουλάνε μόνο μάρκετινγκ (ισχύει btw ) κτλ κτλ.Όχι φίλε μου δεν μπορείς να πεις τίποτα, γιατί δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, έλα μετά από δέκα χρόνια να μας πεις για το σημερινό σου αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
Κατάλαβες γιατί έχει μείνει πίσω η Mazda στους κινητήρες; είναι η φιλοσοφία του κατασκευαστή να επιμένει ατμοσφαιρικά, κάνε υπομονή και τα καινούργια έρχονται, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για την αξιοπιστία (SKYACTIV)
-
εγω παντως θα πω πως τα βαγκ με τον 180ρη 1.4,εχει πολυακουστει οτι παρουσιαζουν προβληματα αξιοπιστιας.επισης ομως εχει πολυακουστει οτι παρουσιαζουν προβληματα αξιοπιστιας τα 1.3 βανκελ ρχ8..κ αν καποιος δικαιολογησει τα βανκελ λογω ιδιαιτερου κινητηρα,τοτε να δικαιολογησει κ τα 1.4τσι λογω επισης ιδιαιτερου κινητηρα..
απο την αλλη για τα βαγκ γενικα(παραδειγμα αυτα,επειδη οδηγω ενα βαγκ,ευτυχως απροβληματιστο) εχουν ακουστει πολλα κ διαφορα προβληματα.για τα μαζντα δεν εχω ακουσει τοσα.αυτο ομως δεν ξερω αν σχετιζεται κ με την διαφορα στον αριθμο πωλησεων κ χρηστων.
επισης αν βαλουμε κ στην εξισωση το γεγονος οτι οι περισσοτεροι νεοελληναραδες ουτε εχουν ριξει βλεφαρο στο εγχειριδιο χρησης του αυτοκινητου,τοτε τα πραγματα μπερδευονται ακομη περισσοτερο..επειδη μπορει να εκαναν πραγματα που να απαγορευονται απο τον κατασκευαστη κ μετα να σερνουν διαφορα για αυτον,οταν παρουσιαστει προβλημα..αυτο ισχυει για ολες τις εταιριες. -
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Έχει σημασία να σου πω 'αυτό κι αυτό'? Αφού ότι και να αναφερθεί θα αποκρουστεί με στοιχεία τύπου 'καίει λάδι, τα γαλλικά χαλάνε, τα ιταλικά είναι πολύστροφα, τα γερμανικά πουλάνε μόνο μάρκετινγκ (ισχύει btw ) κτλ κτλ.
Όχι φίλε μου δεν μπορείς να πεις τίποτα, γιατί δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, έλα μετά από δέκα χρόνια να μας πεις για το σημερινό σου αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
Κατάλαβες γιατί έχει μείνει πίσω η Mazda στους κινητήρες; είναι η φιλοσοφία του κατασκευαστή να επιμένει ατμοσφαιρικά, κάνε υπομονή και τα καινούργια έρχονται, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για την αξιοπιστία (SKYACTIV)
Καλά θα μας φύγουν οι κάλτσες με τα SKYACTIV. Μην το συζητάς.
Αν θες να σου πω για αξιοπιστία υπάρχουν και Passat που δουλεύουν μια χαρά μετά από χρόνια, υπάρχουν και Vectra, υπάρχουν και 156, υπάρχουν και 406. Η αξιοπιστία δεν είναι προνόμιο κανενός Mazda. Ο χρήστης του εκάστοτε οχήματος ορίζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αν το αμάξι είναι αξιόπιστο ή όχι.
-
Γι΄αυτό υπάρχουν εγγυήσεις ...
-
Το να σε αφησει στο δρομο στα καλα καθουμενα και να ερθει ο γερανος να σε μαζεψει δεν ειναι ουτε θεμα χρηστη ουτε θεμα εγχειριδιου.
Το να ξενερωνεις με το αμαξι σου θελωντας να το πεταξεις ξημεροβραδιαζοντας στα εξουσιοδοτημενα ριχνοντας γ@μοσταυριδια στους 'ειδικους' που δεν εχουν λυση και σου αμολανε χιλιες δυο μπαρουφες για να σε ξεφορτωθούν, επίσης δεν ειναι θεμα χρηστη.
Οι ιαπωνες για να βγαλουν κατι στην παραγωγη το δοκιμαζουν χρονια (πχ οι skyactive δοκιμαζονται 4 χρονια τωρα) γιατι το αποτελεσμα θελουν να ειναι σιγουρο οπως-και-δηποτε και τουλαχιστον μεχρι τωρα το αποτελεσμα τους δικαιωνει.
-
C.L.A.B
επισης ομως εχει πολυακουστει οτι παρουσιαζουν προβληματα αξιοπιστιας τα 1.3 βανκελ ρχ8..Συμφωνώ μαζί σου, για μένα ο συγκεκριμένος κινητήρας, ίσως και να υπερβάλω, ήταν αποτυχία.
Αλλά τώρα μιλάμε για το κινητήρα του εξαριού και στο θέμα της αξιοπιστίας έχει βγει παλικάρι.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Όχι φίλε μου δεν μπορείς να πεις τίποτα, γιατί δεν έχεις να προτείνεις τίποτα, έλα μετά από δέκα χρόνια να μας πεις για το σημερινό σου αυτοκίνητο και τα ξαναλέμε.
τουλάxιστον Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ ...
3 γράμματα για να καταρρίψω το επιχειρημα σου ... R X 8
-
Η αλήθεια είναι ότι όταν έσπαγαν το ένα καπάκι κινητήρα μετά το άλλο στο Sunny και στο Primera, όταν εκαιγε στα 100.000 χλμ φλαντζα το Micra και στα 10.000 χλμ (μήνων ακόμα) το Yaris ηθελε καινούριες τσιμούχες στα παραθυρα ... κάπου στην μακρυνή Ιαπωνία κάποιοι υπαλληλοι της Toyota και της Nissan έκαναν χαρακίρι!!!
Από την άλλη πάλι όταν έπεσαν τα παραθυρα του Megane ο γαλλος υπάλληλος της Renault συνέχισε την βόλτα του στον Σηκουάνα!Ελπίζω να μην σοβαρολογείτε!!!
-
Μα είναι δυνατόν να συζητάμε για αξιοπιστία ενός κινητήρα με απόδοση 1600αριου, καμία απολύτως νέα τεχνολογία και που παράλληλα βρίσκεται στην αγορά για 10 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τυχόν παιδικές ασθένειες κτλ?
Το απολύτως αυτονόητο συμβαίνει με αυτόν τον κινητήρα και τίποτα το εξαιρετικό όπως θέλουν να πιστεύουν οι κάτοχοι.
MAZDA 6