-
Επειδή έμαθα ότι εδώ μέσα επικαλεστήκατε το όνομα του CX7 επί ματαίω....
Αυτό το video δεν είναι από το δικό μου CX7, είναι από CX7 φίλου και συμφορουμίτη, απλώς για να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε όταν λέμε 'φτιαγμένο' CX7
Εγώ δεν έχω καταφέρει κάτω από 7' μέχρι στιγμής, αλλά και αυτό ήταν σε χωματόδρομο
Υπ'όψιν ότι κανένα από τα CX7 που αναφέρω εδώ δεν είναι stock....για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι....
-
Στο θρέντ σου εσύ θα σε επισκεφτούμε μετά
viewtopic.php?f=15&t=15651 -
Ο χρήστης fotis7 έγραψε:
Είπε οτι θέλεις ίδια κατηγορία . Ε αυτό έχω τι να φέρω το γάιδαρο μου τον Αναστάση θα ήταν unfair.. για το 6 πάντα..
απο τις τοσες σελιδες και τα τοσα ποστ δεν εχεις καταλαβει στη ελλ.γλωσσα που μιλαμε οτι λεμε για ατμοσφαιρικα 1.6,1.8 γαμω τα παιδια μιλαμε
Καλα...αφου λοιπον η μαζντα θαβει το ιδιο της το προιον, το ζητημα οπως το καταλαβαινω εγω ειναι αν το 6αρι κανει (το ξαναλεω) 9sec 0-100 αντι για 11.7 και εχει τελικη 240 αντι 195...τι σε πειραζει δηλαδη να ανοιξεις με κατι το οποιο στα χαρτια εχει παρομοιες επιδοσεις με το δικο σου? Αν περασεις θα εχεις να λες οτι ειχες δικιο, αν χασεις θα κλαψεις λιγο παραπανω που θα ειναι απο 1200ρακι...Και οκ sorry δεν ειμαστε ολοι τυχεροι σε αυτη τη ζωη να εχουμε 6αρι 156hp...πουτανα κενονια
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή έμαθα ότι εδώ μέσα επικαλεστήκατε το όνομα του CX7 επί ματαίω....Αυτό το video δεν είναι από το δικό μου CX7, είναι από CX7 φίλου και συμφορουμίτη, απλώς για να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε όταν λέμε 'φτιαγμένο' CX7
Εγώ δεν έχω καταφέρει κάτω από 7' μέχρι στιγμής, αλλά και αυτό ήταν σε χωματόδρομο
Υπ'όψιν ότι κανένα από τα CX7 που αναφέρω εδώ δεν είναι stock....για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι....
Για να κανει 0-100 5.3 απο 7.9 που λεει η mazda...πες την αληθεια τι εχει μεινει πανω του εργοστασιακο?
-
αν δεν λανθανω,τα μχ5 ηταν σχεδον παντα ριγμενα σε ανακοινωσιμες επιδοσεις εν συγκρισει με τις πραγματικες.δεν ξερω αν ισχυει οντως.το εχω ακουσει-δεν τα εχω μετρησει.
επισης το μινακι μου,που δεν θυμαμαι τι εργοστασιακη τελικη ειχε(νομιζω 201χλμ/ω),καποιες φορες σε κατηφορα εδειχνε 230+ κατι ψηλα..
ενα ακομα επισης,μπορει τα ελαστικα να ειναι μικροτερα σε διαμετρο,οποτε να εχουν μικροτερο βημα κ το κοντερ να δειχνει οτι θελει.
δεν ξερω,προσπαθω να βρω τι παιζει.
αν κ παιζει το 6 του βιντεο με τα 240(η οσα ειναι τελος παντων) να το οδηγουσε ο τσακ νορρις. -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Οπότε έχουμε μέχρι στιγμής:Q5 vs, CX-7
Clio TCE vs Mazda 2 1.3
508 vs mazda 6Μέχρι στιγμής 3 φάπες βλέπω.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Επειδή έμαθα ότι εδώ μέσα επικαλεστήκατε το όνομα του CX7 επί ματαίω....
Αυτό το video δεν είναι από το δικό μου CX7, είναι από CX7 φίλου και συμφορουμίτη, απλώς για να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε όταν λέμε 'φτιαγμένο' CX7
Για να κανει 0-100 5.3 απο 7.9 που λεει η mazda...πες την αληθεια τι εχει μεινει πανω του εργοστασιακο?
Η Μazda το δίνει επισήμως 8.1' για να είμαστε ειλικρινείς. Όπως επίσης ισχύει ότι σε stock μορφή έχει κόφτη τελικής (περιορίζεται στα 220χαω). Αφαιρώντας το κόφτη τα 240χαω είναι για την πλάκα....
Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο CX7 φοράει πρόγραμμα, άλλη εισαγωγή (TIP και CAI), άλλο intercooler, σκάστρα και dp. Συν τη πίσω βάση μηχανής της Sure, η οποία βοηθάει αρκετά στις εκκινήσεις για να μην έχουμε μετακινήσεις της μηχανής. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο έχει δυναμομετρηθεί, αλλά σίγουρα πλησιάζει προς τα 4χχ άλογα και σίγουρα είναι πάνω από 5χ κιλά ροπής.
Από την άλλη το 'ταπεινό' δικό μου φοράει μόνο μια εισαγωγή και πρόγραμμα. Άρα το δικό μου 0-100 δεν μπορεί να θεωρηθεί 'εξωπραγματικό' ούτε το αυτοκίνητο 'κοντράδικο'. Τα δικά μου νούμερα -με δυναμομέτρηση προφανώς- φαίνονται στην υπογραφή μου, αν και τα ακριβή είναι 296 άλογα και 45,9 κιλά ροπής...
-
λινκ απο την δυναμομετρηση εχουμε?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν δεν λανθανω,τα μχ5 ηταν σχεδον παντα ριγμενα σε ανακοινωσιμες επιδοσεις εν συγκρισει με τις πραγματικες.δεν ξερω αν ισχυει οντως.το εχω ακουσει-δεν τα εχω μετρησει.
επισης το μινακι μου,που δεν θυμαμαι τι εργοστασιακη τελικη ειχε(νομιζω 201χλμ/ω),καποιες φορες σε κατηφορα εδειχνε 230+ κατι ψηλα..
ενα ακομα επισης,μπορει τα ελαστικα να ειναι μικροτερα σε διαμετρο,οποτε να εχουν μικροτερο βημα κ το κοντερ να δειχνει οτι θελει.
αν κ παιζει το 6 του βιντεο με τα 240(η οσα ειναι τελος παντων) να το οδηγουσε ο τσακ νορρις.Δεχομαι αποκλεισεις...Στο Clio εχω καταφερει με αρκετες επαναληψεις 10.9 (κι ενα 10.7 αλλα δεν το ξαναπιασα ποτε), σχετικα κοντα με το τι μετρανε τα περιοδικα και τι δινει ο κατασκευαστης..Στο Volvo το καλυτερο ειναι 6.7 το οποιο ειναι χειροτερο απο το 6.5 που εχουν μετρησει και δινει και ο κατασκευαστης στο Αμερικα και καλυτερο απο το 7.1 που δινει ο κατασκευαστης στην ευρωπη....Αυτες οι διαφορες μπορει να εχουν στο τελος να κανουν και με το μοτερ που μπορει να ειναι στο πανω ακρο των αποδοσεων του κατασκευαστη κτλ...αλλα απο 11.7 σε 9 ειναι το χαος! Αν λεγανε οτι κανουν 11-11.3 θα μπορουσα να το καταλαβω..
Οσο για την τελικη, ειναι σαφες οτι κλεβει τα κερατα του το κοντερ ή ειναι σε κανενα γκρεμο...Αλλιως τι νοημα εχει να παρει κανεις MPS αν το 1.8 ειναι τοσο γρηγορο? -
Η Μazda το δίνει επισήμως 8.1' για να είμαστε ειλικρινείς. Όπως επίσης ισχύει ότι σε stock μορφή έχει κόφτη τελικής (περιορίζεται στα 220χαω).
Μάστα μάστα. Και μιας και δείχνεις ο πλέον λογικός από τους ομοϊδεάτες σου να αναφέρουμε εδώ ότι η τελική του CX-7 είναι 210χαω σύμφωνα με τη Mazda, όταν το Q5 s-tronic έχει 7.2' 0-100 και 222 τελική σύμφωνα με την Audi (στο 0-100 κλέβουν αρκετά, λίγο κάτω από 8 κάνει κανονικά).
Για τα tuned δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία να αναφερθούμε καθώς είναι μια κατηγορία μόνα τους.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
λινκ απο την δυναμομετρηση εχουμε?Εύκολο, μπορώ να την σκανάρω και να την ανεβάσω...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μάστα μάστα. Και μιας και δείχνεις ο πλέον λογικός από τους ομοϊδεάτες σουΚι εγώ παράλογος;
-
Η Μazda το δίνει επισήμως 8.1' για να είμαστε ειλικρινείς. Όπως επίσης ισχύει ότι σε stock μορφή έχει κόφτη τελικής (περιορίζεται στα 220χαω). Αφαιρώντας το κόφτη τα 240χαω είναι για την πλάκα....Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο CX7 φοράει πρόγραμμα, άλλη εισαγωγή (TIP και CAI), άλλο intercooler, σκάστρα και dp. Συν τη πίσω βάση μηχανής της Sure, η οποία βοηθάει αρκετά στις εκκινήσεις για να μην έχουμε μετακινήσεις της μηχανής. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο έχει δυναμομετρηθεί, αλλά σίγουρα πλησιάζει προς τα 4χχ άλογα και σίγουρα είναι πάνω από 5χ κιλά ροπής.
Από την άλλη το 'ταπεινό' δικό μου φοράει μόνο μια εισαγωγή και πρόγραμμα. Άρα το δικό μου 0-100 δεν μπορεί να θεωρηθεί 'εξωπραγματικό' ούτε το αυτοκίνητο 'κοντράδικο'. Τα δικά μου νούμερα -με δυναμομέτρηση προφανώς- φαίνονται στην υπογραφή μου, αν και τα ακριβή είναι 296 άλογα και 45,9 κιλά ροπής...
Δες λιγο τα προηγουμενα ποστ παντως....το ζητημα δυστυχως απο τους μαχητες του 6 ειναι ποιος την εχει μεγαλυτερη, ενω το σαφες ερωτημα (το λεω για νιοστη φορα) ειναι γιατι τα νουμερα του κατασκευαστη ειναι τοσο απαισιοδοξα σε σχεση με αυτα που υποστηριζουν οι κατοχοι....no answer yet...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μάστα μάστα. Και μιας και δείχνεις ο πλέον λογικός από τους ομοϊδεάτες σου
Κι εγώ παράλογος;
Παντελονια φορας?
-
αν κ παιζει το 6 του βιντεο με τα 240(η οσα ειναι τελος παντων) να το οδηγουσε ο τσακ νορρις.Δεχομαι αποκλεισεις...Στο Clio εχω καταφερει με αρκετες επαναληψεις 10.9 (κι ενα 10.7 αλλα δεν το ξαναπιασα ποτε), σχετικα κοντα με το τι μετρανε τα περιοδικα και τι δινει ο κατασκευαστης..Στο Volvo το καλυτερο ειναι 6.7 το οποιο ειναι χειροτερο απο το 6.5 που εχουν μετρησει και δινει και ο κατασκευαστης στο Αμερικα και καλυτερο απο το 7.1 που δινει ο κατασκευαστης στην ευρωπη....Αυτες οι διαφορες μπορει να εχουν στο τελος να κανουν και με το μοτερ που μπορει να ειναι στο πανω ακρο των αποδοσεων του κατασκευαστη κτλ...αλλα απο 11.7 σε 9 ειναι το χαος! Αν λεγανε οτι κανουν 11-11.3 θα μπορουσα να το καταλαβω..
Οσο για την τελικη, ειναι σαφες οτι κλεβει τα κερατα του το κοντερ ή ειναι σε κανενα γκρεμο...Αλλιως τι νοημα εχει να παρει κανεις MPS αν το 1.8 ειναι τοσο γρηγορο?το μπς το αγοραζεις λογω τετρακινησης,επιθετικοτερης εμφανισης κ large-ιλας για να πληρωνεις περισσοτερα σε καυσιμα,τελη,ασφαλειες κ συντηρηση.
ace προς θεου,κανω πλακα.ειναι η κλασσικη ατακα που ακουγεται απο δυσπιστους σε αυτη την διαδικτυακη κοινοτητα.εννοειται πως δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μάστα μάστα. Και μιας και δείχνεις ο πλέον λογικός από τους ομοϊδεάτες σου
Κι εγώ παράλογος;
Δεν σε κατατάσσω καν στους Μαζντάκηδες. Πλέον είναι ύβρις κάτι τέτοιο!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η Μazda το δίνει επισήμως 8.1' για να είμαστε ειλικρινείς. Όπως επίσης ισχύει ότι σε stock μορφή έχει κόφτη τελικής (περιορίζεται στα 220χαω).
Μάστα μάστα. Και μιας και δείχνεις ο πλέον λογικός από τους ομοϊδεάτες σου να αναφέρουμε εδώ ότι η τελική του CX-7 είναι 210χαω σύμφωνα με τη Mazda, όταν το Q5 s-tronic έχει 7.2' 0-100 και 222 τελική σύμφωνα με την Audi (στο 0-100 κλέβουν αρκετά, λίγο κάτω από 8 κάνει κανονικά).
Για τα tuned δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία να αναφερθούμε καθώς είναι μια κατηγορία μόνα τους.
Για την τελική έχεις δίκιο, απλώς ούτε ένα από τα stock CX7 που έχω δει/δοκιμάσει δεν έμενε στα 210χαω, όλα έφταναν 215-220 (στο κοντέρ). Το γεγονός του περιορισμού παραμένει πάντως σε stock μορφή, τόσο στο 8.1' όσο και στα 220 (210 πες) τελικής. Κοινώς, αν απλώς βγάλεις τους περιορισμούς (προφανώς με επέμβαση στην ECU) τα νούμερα αυτά αλλάζουν θεαματικά...όπως έχουν δει όλοι οι ιδιοκτήτες CX7 που έκαναν την κίνηση αυτή.
Και από προσωπική/συμφορουμική εμπειρία μιλώντας, με ένα σχεδόν 'κονσέρβα' πρόγραμμα, πλην Cayene Turbo και BMW X5M, όλα τα υπόλοιπα SUV που έχουμε 'δοκιμάσει' στο δρόμο υπολείπονται -λίγο ή πολύ. Τουλάχιστον η τελευταία μου εμπειρία με X5 4.8is αυτό έδειξε...Προφανώς βέβαια μιλάμε πλέον για non-stock οχήματα....
Δεν το πήραμε γι'αυτό προφανώς, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα, τι να κάνουμε...
-
Πάντα μιλάμε για εργοστασιακά οχήματα. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο, ειδικά εφόσον μιλάμε για οικογενειακά SUV κοντά στους 2 τόνους.
-
Παντελονια φορας?Φούστα δεν κάνει;
Δεν σε κατατάσσω καν στους Μαζντάκηδες. Πλέον είναι ύβρις κάτι τέτοιο!
Άσε, αφού λέω να το πουλήσω το ρημάδι. Σε κανέναν επαγγελματία του dragster.
Για να πούμε πάντως και μια αλήθεια, η Mazda πολλές φορές δίνει χειρότερες εργοστασιακές επιδόσεις από τις μετρημένες των περιοδικών. Τελευταίο παράδειγμα το MX5 NC το οποίο μετρήθηκε στα 7,4 ενώ η εταιρεία το δίνει στα 7,9. Μιλάμε όμως για τέτοιες διαφορές, μισό δεύτερο, άντε και λίγο παραπάνω! Τα 2+ δεύτερα και τα +40 χ.α..ω ανήκουν στην σφαίρα του Αη Βασίλη!
-
εσυ με το Q5 θες να φερω κανα cx7 διπλα η μετα θα κλαις τα λεφτα σου και θα ξενερωσεις με το αμαξι σου????
Εγω να φερω ενα Clio 1.2 tce των 1200κιλων διπλα στο 6αρι ή μετα θα κλαις τα λεφτα σου και θα ξενερωσεις με το αμαξι σου??
Δία εσένα με το clio σε τρέχω εγώ για να κρατήσω ψηλά τη σημαία της Μάζντα .
MAZDA 6