-
Επρεπε να δειτε την Γογονη (Χανια) μεχρι πριν 2 χρονια! Ειχα κοψει να την 'χρησιμοποιω'. Προτιμουσα να παω 'γυρω-γυρω' παρα να περασω απο κει...
Μετά βρήκα την λύση...
Πήρα SUV...
Για αυτό λένε οτι όποιος καθήσει σε SUV δεν ξαναμπαίνει σε κανονικό αυτοκίνητο...
Ρώτα με κ εμενα, που εκανα το λαθος κ ανταλλαξα το 'Φορτηγακι' μου με ενα διθεσιο (για το 3ημερο) και αποψε το βράδυ σκέφτομαι πώς θα 'σκεβρώσω' για να μπω μεσα... Ασε που πρέπει να βάλω κ ανετο πατελόνι!!!
H λύση είναι μία... Τρακτερ κ αντε, στην καλύτερη, SUV...
-
Α ναι δεν έχουμε παράπονο.Η Γογονή κρατούσε τα ηνία!Σκέτο ......έλο!
-
Έχουμε κανένα νέο από τις περιβόητες κάμερες στον ΒΟΑΚ;
-
χθες ειδα 2 στο δρομο ηρακλειο-ρεθυμνο...
ρε κοιτα δρομο να βαλουνε και καμερες... φτιαχτε τον πρωτα και μετα βαλτε και καμερα ανα 100 μετρα ρεεεε!!
αληθεια εχουνε μπει σε λειτουργια? τι παιζει?? ετσι οπως περασα μ φανηκε πως ειδα σκεπασμενα με ναυλον τα ανοιγματα του κουτιου ..
-
Έχει παραπάνω από δυο αλλά είναι όλες σκεπασμένες μιας και είναι ακόμη κούφιες.
-
Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι αφελές;
Έχουμε καμμια εικόνα για το πότε περίπου υπολογίζεται έστω να παραδοθουν κάποια τμήματα του Β.Ο.Α.Κ σε μορφή κλειστου αυτοκινητοδρόμου;
Αν δεν κάνω λάθος ουσιαστικά τώρα έχουμε κάποια κομμάτια εκατέρωθεν του Ηρακλείου, την περιφερειακή του Ρεθύμνου που φτιάχνεται τώρα, και τα Χανιά από τη Σούδα ως το Γαλατά
-
http://www.patris.gr/articles/152457
Επιτέλους!!!!!!!!!!!!Κρατάω μόνο τη φράση 'Το έργο, ολοκληρώθηκε με οδυνηρά αργούς ρυθμούς,...'
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι αφελές;Έχουμε καμμια εικόνα για το πότε περίπου υπολογίζεται έστω να παραδοθουν κάποια τμήματα του Β.Ο.Α.Κ σε μορφή κλειστου αυτοκινητοδρόμου;
Αν δεν κάνω λάθος ουσιαστικά τώρα έχουμε κάποια κομμάτια εκατέρωθεν του Ηρακλείου, την περιφερειακή του Ρεθύμνου που φτιάχνεται τώρα, και τα Χανιά από τη Σούδα ως το Γαλατά
Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το κομμάτι από αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι ΚΤΕΟ και θα ενωθεί με το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι Γούβες. Τότε θα πρέπει να έχουν τελειώσει και οι νησίδες στο Ρέθυμνο.
Από εκεί και μετά το χάος.... -
Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ και φοβούμαι πως θα μας βρει το 2016.....
-
http://www.heraklion.gr/municipality/20 ... 3-09b.html
Δόθηκαν σε χρήση οι ράμπες στην Παπαναστασίου χθες!!!!
Πρόλαβα και πέρασα απο πάνω. Αρκετά μεγάλο πλάτος στην ράμπα ενώ η γέφυρα έχει στη μέση διάζωμα. Ήδη η κυκλοφορία είναι πολύ πιο χαλαρή. -
Ίσως να είμαι υπερβολικός αλλά νομίζω ότι κάνουν ότι μπορούν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Έφτιαξάν τη ράμοα εκεί στην Παπαναστασίου αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν μικρότερες πινακίδες για να πληροφορούν τον κόσμο για το πού πρέπει να πάει? Αυτές που έβαλαν παραείναι μεγάλες. Πρέπει να σταματήσεις στα 20 μέτρα για να δείς τί γράφουν.
Και καλά εμείς οι ντόποιοι ξέρουμε πού πρέπει να πάμε. Το καλοκαίρι οι ξένοι θα πλακώνονται στα φρένα για να πληροφορηθούν οι άνθρωποι και ο Θεός να βάλει το χέρι του όποιον ακολουθεί να μην πέσει πάνω του!!! -
O δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας (αυτοκινητόδρομος δηλαδή ) και πρέπει να φαίνονται από πολύ μακριά (έως και το φεγγάρι )
-
Εγώ από την άλλη θέλω να κραξω του φωστήρες που αποφάσισαν να διαμορφώσουν το δρόμο στο κόμβο του Γιοφύρου και εκεί που με τις ράμπες είχε λυθεί το πρόβλημα της κίνησης, ξαναδημιουργήθηκε!!!
Μιλάμε για υπέρτατα ηλίθιους!!!!!!!
Ευτυχώς που μόνο με το ποδήλατο περνάω πλέον από εκεί... -
Μια μαρτυρία ενός Πελοποννήσου: οι δρόμοι της Κρήτης είναι μια χαρά χαράδρα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Αλλά ο ΒΟΑΚ είναι απαράδεκτα 'λίγος' για την κίνηση που έχει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να πηγαίνουμε από Χανιά για Ρέθυμνο Παρασκευή βράδυ στο πεταχτό να δούμε και το Ρέθυμνο λίγο, αφού μέναμε Χανιά. Πόσα χιλιόμετρα είναι λέω; Γύρω στα 60; ΟΚ, σε 40 λεπτά θα είμαστε εκεί. Αμ δε! Καροτσάδα για χιλιόμετρα επι χιλιομέτρων. Τελική χρονομέτρηση: 1 ώρα και 10 λεπτά.
Είναι απαραίτητο να αποκτήσει και η Κρήτη απ'άκρο σε άκρο ένα σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο. Μόνο που κύριοι Κρητικοί θα πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη: διόδια, όπως σε όλη την Ελλάδα. -
Ειλικρινά φίλε μου αν γινόταν αυτό παρακάμπτοντας τις πόλεις ώστε να μην είναι η 'Εθνική' περιφερειακός τος δρόμος ευχαρίστως θα έβαζα το χέρι στην τσέπη. Δεν μιλάω για την βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου φυσικά αλλά ένα νέο νέας χάραξης που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός αυτοκινητόδρομου. Πιστεύεις ότι τα παιδιά μας θα προλάβουν να τον 'τρέξουν' ένα τέτοιο δρόμο; Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. Θα συνεχιστούν για δεκαετίες τα μπαλώματα στον υπάρχοντα ΒΟΑΚ, εξάλλου αυτό γίνεται εδώ και 35 και πλέον χρόνια!!!
-
Έ, όχι και διόδια στην Κρήτη! Για να πάς από την Κρήτη στην Κόρινθο πληρώνεις όσα δίνει ο Αθηναίος σε ένα χρόνο!
Η γεωγραφική απομόνωση στοιχίζει ακριβά, στην ιδιωτική ζωή και σε οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Καιρός είναι να πάρει και η Κρήτη αυτό που της αξίζει.
-
Χωρις διόδια πάντως δε βλέπω να γίνεται ο ΒΟΑΚ κλειστός αυτοκινητόδρομος.
Μεταξύ μας πάντως, αν το Χανιά - Ηράκλειο κοστίζει 5-6 ευρώ τότε είμαι υπερ, με την προυπόθεση βέβαια ότι θα μιλάμε για ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, δηλαδή να μπορείς να κινηθείς άνετα με 120-140.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Χωρις διόδια πάντως δε βλέπω να γίνεται ο ΒΟΑΚ κλειστός αυτοκινητόδρομος.Μεταξύ μας πάντως, αν το Χανιά - Ηράκλειο κοστίζει 5-6 ευρώ τότε είμαι υπερ, με την προυπόθεση βέβαια ότι θα μιλάμε για ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, δηλαδή να μπορείς να κινηθείς άνετα με 120-140.
Για full αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη υπολόγιζε 5-6 λεπτά / χλμ. Άρα, πες 6,5 € Χανιά - Ηράκλειο να τρέχεις με 120 στο νερό. 1 ωρίτσα δρόμος θα γίνει. Άσε τη βενζίνη που θα γλυτώσεις. Δεν είναι τόσο άσχημα τα διόδια τελικά, ε;
-
Μιά χαρά είναι (τα 6.5 € Χανιά-Ηράκλειο) ... αρκεί οι μόνιμοι κάτοικοι Κρήτης να έχουν ελευθέρας και να πληρώνετε μόνο οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι !
Δηλαδή, για τα αγγουράκια από την Ιεράπετρα θα πρέπει να πληρώνονται και διόδια, δεν επιβαρύνονται αρκετά με μεταφορικά? Είναι ίδιο το κόστος καυσίμων και πρώτων υλών με την υπόλοιπη μη νησιωτική Ελλάδα? Έχετε ιδέα τι διαφορά κόστους μπορεί να έχει π.χ. ένα λίτρο οξυγόνο στην Κρήτη ως προς την υπόλοιπη στερεά Ελλάδα?
Το κόστος μεταφοράς δεν είναι απλώς τα εισιτήρια, αλλά και τα εκτός έδρας οδηγών και η δέσμευση ενός φορτηγού για 2 ολόκληρες ημέρες. Και τα 'επικίνδυνα' φορτία (οι περισσότερες πρώτες ύλες) έρχονται με καράβια που δεν πηγαινοέρχονται κάθε ημέρα και ανάλογα με την εποχή και τις ζημιές που θα τους βγούν. Θυμάστε πριν 2-3 χρόνια που είχε πάρει φωτιά το γκαράζ ενός πλοίου των Μινωϊκών, γιατί προφανώς παραβίασαν τους κανονισμούς από ανάγκη για πιό πρακτική/οικονομική μεταφορά (δεν θυμάμαι τι υλικών).Αν ζείς στην Κρήτη και θέλεις να πάς 2 φορές την οικογένεια σου να δούν φίλους και συγγενείς στην στερεά Ελλάδα δεν σε φθάνουν 1.000 Ευρώ (1 μισθός) μόνο για τα εισιτήρια στο καράβι! Αν ζείς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μπορείς να πάς για επαγγελματικούς λόγους σε μία έκθεση στο Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο με κόστος αεροπορικών εισιτηρίων (π.χ. Easyjet) που δεν αρκούν ούτε για το φθηνώτερο Ηράκλειο-Αθήνα!
Οι επιπτώσεις στην οικονομική-επαγγελματική ζωή είναι προφανείς. Όποιος έχει δεσμούς με Αθήνα, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να φύγει. Οι σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ έχουν την χαμηλώτερη βάση και ας είναι από τις καλύτερες στην Ελάδα.
Ζω στην Κρήτη για πολλά χρόνια και δεν έχω δεί κανένα σοβαρό κρατικό έργο, εκτός από το άχρηστο Παγκρήτιο στάδιο (αναφέρομαι στο μέγεθος). Η Αθήνα απέκτησε ΜΕΤΡΟ, προαστιακό, περιφερειακό, κτλ και εδώ το 'κατόρθωμα' θα είναι να τελειώσουν οι ράμπες Παπαναστασίου και Γιόφυρου, οι δύο κύριες είσοδοι στην πόλη του Ηρακλείου!
Αν πάς στα Κανάρια νησιά (Ισπανία), έχουν μειωμένο ΦΠΑ και παρ' όλα αυτά τα πάντα είναι ακριβά. Και στην Ελλάδα νομίζω υπάρχει πρόνοια για διάφορα νησιά, μάλλον και για μεγάλα όπως η Ρόδος (?) Η Κρήτη γιατί πρέπει να μένει απ' έξω? Αυτό που πρέπει να συζητάμε είναι την δίκαιη αντιμετώπιση του νησιού και αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο 'χρωστάει' να στηρίξει τις κοινωφελείς υποδομές του, όχι να φορτωθούν κι άλλα οικονομικά βάρη στους κατοίκους.
Τέλος, το μεγάλο πρόβλημα στον ΒΟΑΚ είναι οι Πινακίδες και οι είσοδοι/έξοδοι. Το δεύτερο προχωράει, αλλά οι πινακίδες είναι σε εγκληματική κατάσταση και δεν καταλαβαίνω πως δεν έχει επέμβει κάποιος εισαγγελέας, αντί να μαζεύονται στα κρίσιμα παιχνίδια του ΟΦΗ.
-
Τι λες ρε φίλε; Να έχουν ελευθέρας οι Κρητικοί; Μήπως έχουν ελευθέρας οι Αθηναίοι για την Αττική Οδό ή για το Μετρό ή οι Ηπειρώτες που περνάνε τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο;
Εννοείται πως η Κρήτη θα έχει αυξημένα κόστη αφού είναι νησί. Αλλά έχει και τρελά οφέλη από αυτό: κάθε νησί σχεδόν εξορισμού έχει τουριστική κίνηση και η Κρήτη είναι πρώτη και καλύτερη. Η Πελοπόννησος έχει εξίσου πολλά αξιοθέατατα, παραλίες κ.ο.κ. με την Κρήτη, και μερικά που δεν έχει η Κρήτη (π.χ. χιονοδρομικά κέντρα). Αλλά δεν έχει ούτε το 5% της τουριστικής κίνησης της Κρήτης γιατί ακριβώς ο κόσμος έχει συνδέσει στο μυαλό του τις διακοπές με τα νησιά και η Πελοπόννησος θεωρείται ηπειρωτική Ελλάδα. Το ίδιο ακριβώς παθαίνει και η Εύβοια. Μήπως μοιραζόμαστε λοιπόν τα κέρδη σας; Γιατί να μοιραστούμε τα έξοδά σας; Δεν πάμε καλά...
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!