-
Ο χρήστης dim75 έγραψε:
Oι άνθρωποι απλά δνε παίζονται. έχει σκοτωθεί τόσος κόσμος στην παραλιακή,Μιά χαρά είναι η παραλιακή, δεν φταίει που κάποιοι μόλις βλέπουν 2 λωρίδες βρισκουν πίστα για κόντρες με την ζωή την δική τους ή των άλλων! Ειδικά τις νύχτες του καλοκαιριού, πηγαίνοντας και φεύγοντας από τα μπάρ!
Όποιος πάει με 120 (όριο 50!) στις καμπές της παραλιακής, 1 στις 2 φορές θα φύγει! Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει και χαμηλώτερα.
Κάποτε βρέθηκα μετά τις 11.00μμ στα φανάρια στο Γιόφυρο προς το Παγκρήτιο-πόλη. Αριστερά μου ενα δίλιτρο ιταλικό με 2 νεαρούς και 'χοντρή' εξάτμιση να αγωνιά να φύγει πρώτος στην εκκίνηση. Ύστερα από λίγο καιρο στην μάντρα της τροχαίας απέναντι από το γήπεδο του Ηροδότου ήταν ένα ίδιο, διπλωμένο κυριολεκτικά στα δύο, γύρω από την θέση του συνοδηγού. Ό θάνατος του συνοδηγού ήταν ακαριαίος πάνω στην κολόνα σύμφωνα με τις εφημερίδες προηγούμενων ημερών.
-
Έχουμε κανένα νέο για τις κάμερες; Κοντοζυγώνει η κάθοδος και δε θα ήθελα να μου βγει αλμυρη!
-
Κατέβα ελεύθερα. Ειδικά στα μέρη σου πάνω απο τις μισές τις έχουν ξεπατώσει αλλά κι όσες παραμένουν όρθιες είναι ακόμα ...άδειες!!!
-
Ερώτηση κρίσεως:
Την επόμενη εβδομάδα κατεβαίνω Κρήτη για 1 εβδομάδα και υπάρχει η εξής σκέψη:
Αεροπλάνο από Ρόδο Σητεία (επιδοτούμενο, 50Ευρώ αντί 100+ που θέλουν για Ηράκλειο ), λεωφορείο απο εκεί για Άγιο Νικόλαο με μονο- ή διήμερη παραμονή εκεί και συνέχεια με αυτοκίνητο για Ηράκλειο.
Εναλλακτικά πήγαινε-έλα από Ηράκλειο και επίσκεψη με αυτοκίνητο στον Άγιο.Σε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο Νεαπολίτη με αποθάρρυνε λέγοντας μου ότι αφενός το λεωφορείο θέλει ένα 2ωρο από Σητεία (δεν με πειράζει) και πως αν δεν χρειαστώ δραμαμίνες για το αεροπλάνο () θα χρειαστώ οπωσδήποτε για το λεωφορείο. Τόσο χάλια;
(να σημειώσω οτι ακούω 9 χρόνια τώρα γι'αυτό το δρόμο αλλά δεν τον έχω περάσει, και με έχει πιάσει μια κάποια περιέργεια...)
-
Όταν οδηγάς είναι μια χαρά δρόμος. Τα 50 τελευταία χιλιόμετρα της Σητείας (μέχρι διακλάδωση Ιεράπετρας) τα έκανα ένα πρωί του Ιουνίου στις 7 χωρίς κίνηση σε 26 λεπτά και το ευχαριστήθηκα.
Βρες εισιτήριο προσφοράς αν δεν θέλεις να ταξιδέψεις σύντομα, για Ηράκλειο. Αλλά και το σενάριο που λες δεν είναι τραγικό. 2 ωρίτσες δρόμος, δεν θα σε χαλάσει. Δεν έχει και πολύ κίνηση τώρα. -
Δε γίνεται να αναβληθεί το ταξίδι, ο γάμος μια φορά γίνεται
Λέω να το κάνω απλώς για να λέω οτι το έκανα έτσι μια φορά, κι ας λένε όλοι όχι -
Σιγά μη κάνει το λεωφορείο μόνο 2 ώρες για το Ηράκλειο από τη Σητεία.
Τουλάχιστον 3 θέλει ίσως 3 και μισή μαζί με τις στάσεις. Εκτός και αν εννοείς μέχρι Αγ.Νικόλαο.
Δραμαμίνες τώρα δε νομίζω να χρειαστείς. Λιγάκι δύσκολο πια είναι μόνο το κομμάτι από τον Πλάτανο (μετά το Καβούσι) μέχρι και λίγο πριν τη Σητεία. Άντε και ένα κομμάτι ανάμεσα στην Παχιά Άμμο και τον Άγιο Νικόλαο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο δρόμος μπορεί να είναι κουραστικός για ταξίδι είναι όμως τέλειος για οδήγηση. -
Ναι, θα κατέβω Άγιο για να δώ κάτι φίλους εκεί, ενδεχομένως να μέινω και το βράδυ, και θα συνεχίσω για Ηράκλειο με τον αδελφό μου που θα έρθει με το αυτοκίνητο για να με πάρει.
-
Αν δεν είσαι βιαστικός είναι όμορφη διαδρομή, απο στροφιλίκι θα χορτάσεις. Όμως, μεγάλα τμήματα του δρόμου είναι πολύ στενα και οι πιθανότητες είναι ότι θα συναντήσεις αρκετές νταλίκες στο δρόμο σου κάτι που θα σε καθυστερύσει αρκετά - πάντα ανάλογα την ώρα της ημέρας που θα ταξιδεψεις.
Αν υπάρχει 1-2 ωρίτες για διάλειμα προτίνω... Μόχλο για ψάρι!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν δεν είσαι βιαστικός είναι όμορφη διαδρομή, απο στροφιλίκι θα χορτάσεις. Όμως, μεγάλα τμήματα του δρόμου είναι πολύ στενα και οι πιθανότητες είναι ότι θα συναντήσεις αρκετές νταλίκες στο δρόμο σου κάτι που θα σε καθυστερύσει αρκετά - πάντα ανάλογα την ώρα της ημέρας που θα ταξιδεψεις.
Αν υπάρχει 1-2 ωρίτες για διάλειμα προτίνω... Μόχλο για ψάρι!!!Μα αφού λέει πως δεν θα την οδηγήσει αυτή τη διαδρομή βρε. Με το λεωφορείο και μόνο θα την κάνει αν την κάνει.
Σταύρο, το μεγαλύτερο πρόβλημε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σε αυτή τη διαδρομή είναι το να μη βρεθείς από πίσω τους στο δρόμο αυτό και όχι εντός αυτών.
Δεν είναι η καλύτερη δυνατή διαδρομή για να ταξιδεύεις ως συνοδηγός αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Γλύτωσε τα € 50 και απόλαυσε τη διαδρομή, μην αγχώνεσαι σχετικά με τα ΚΤΕΛ. -
Και χρόνια πολλά για προχθές...
-
ΣΥμφωνώ απολύτως ότι ο δρόμος της Σητείας είναι από τους πιο όμορφους στην Κρήτη και υποθέτω ότι ακόμα και με το ΚΤΕΛ θα τον ευχαριστηθείς. Είναι στενός και με στροφές, αλλά περνά μέσα από τα χωριά και τα Στειακά βουνά, βλέπεις δέντρα, βλάστηση(πολλή για τα δεδομένα της Σητείας), σφακολούλουδα αριστερά-δεξιά, κλπ, απλά φρόντισε να κάτσεις μπροστά-μπροστα στο λεοφωρείο.
Παρένθεση εδώ: Πολλές φορές ρίχνεις απίστευτο γέλιο με τα ΚΤΕΛ στην Κρήτη:
-
'Stalis, Hersonisos, Malia, Δις μπας εντς χίαρ! Αντέστε μ'ρε να κατεβείτε γερά-γερά, γιες, γιες νεξτ μπας του Άγιος Νικόλαος . Ω ανάθεμα τσι για τουρίστες'
-
Δε θα ξεχάσω ΠΟΤΕ τις φάτσες δύο Γάλλων που ηταν στο διπλανό κάθισμα όταν κατεβαίνοντας από Σφακιά για Βρύσες(μετά το φαράγγι της Σαμαριάς), αμέσως μόλις περάσαμε την Κράπη ο οδηγός έβγαλε δελτίο του Πάμε Στοίχημα στο τιμόνι και μελετουσες τις αποδόσεις....
Κλείνει η παρένθεση
Από Κρήτη θα φύγεις από αεροδρόμιο Ηρακλείου;
-
-
Τελικά έκλεισα και τις 2 πτήσεις από Ηράκλειο γιατί έπρεπε να μείνω Δευτέρα πρωί στη Ρόδο οπότε πετάω αύριο το απόγευμα με Κυπριακές Αερογραμμές.
Το δρόμο αυτό θέλω να τον κάνω με αυτοκίνητο, αλλά τώρα δεν είναι κατάλληλη εποχή. Κάποια άλλη στιγμή. -
Ποιός είναι υπεύθυνος για τον ΒΟΑΚ και την συντήρηδή του ξέρει κανείς? Τις προάλλες πήγα στα Χανιά. Μέχρι περίπου τα σύνορα Ρεθύμνου - Χανιών έβλεπα ένα δρόμο στενό, προβληματικό κλπ κλπ αλλά τουλάχιστον - ας πούμε λειτουργικό. Και το λέω αυτο γιατι το κομμάτι που βρίσκεται στο Νομό Χανιών είναι σε άσχημη κατάσταση απο την άποψη καθαρισμού. Είναι που είναι στενός ο δρόμος, δεξια και αριστερα βρίσκονται καλαμιές και δέντρα που μικραίνουν ακόμα περισότερο την ορατότητα. Δεν υπάρχει μια υπηρεσία να καθαρίσει αυτο το χάλι? Μιλάμε σε κάποια σημεία τα κλαδιπά καλύπτουν την - ήδη μικρη - λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Είναι ο ΒΟΑΚ ΑΕ ή όπως αλλιώς λέγεται υπέυθυνος ή οι κατα τόπους Νομαρχίες και δήμοι?
-
Αν υπαρχει ΒΟΑΚ ΑΕ, τότε μάλλον θα είναι αυτοί υπεύθυνοι.
Όπως και να έχει, γράψε μία επιστολή για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ της οδού και στείλε την και στους δύο. Αν πρωτοκοληθεί, μπορεί να πάρει λίγο καιρό αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν γίνεται να το αγνοήσουν.Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατυπώνουμε γραπτά και επώνυμα τα προβλήματα στις υπηρεσίες.
-
Θα επισκεφτώ το Ηράκλειο, μάλλον προς τα μέσα Δεκέμβρη.
Πως είναι το κυκλοφοριακό;
Έχω ένα ραντεβού στο Πε.Πα.Γ.Ν.Η. στις 16.00 και σκέφτομαι αν πρέπει να κλείσω την πτήση των 20.00 ή 21.30 για επιστροφή στην Αθήνα. Γενικά πόση ώρα θέλω απόγευμα καθημερινής από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου;Επίσης το μεσημέρι πηγαίνοντας πόση ώρα θέλω από το κέντρο για το Πε.Πα.Γ.Ν.Η.?
ΕυχαριστώΥΓ όποιος μπορεί ας προτείνει κάποια περιοχή για να μείνω. Βρήκα ένα ξενοδοχείο Σμπώκου κ Εθνικής Αντιστάσεως. Είναι κοντά στο κέντρο; Θέλω να αποφύγω να χρησιμοποιώ αμάξι για μετακινήσεις στο κέντρο.
Από στάθμευση τι λέει το Ηράκλειο (κέντρο κ η περιοχή που είναι το ξενοδοχείο)? -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Έχω ένα ραντεβού στο Πε.Πα.Γ.Ν.Η. στις 16.00 και σκέφτομαι αν πρέπει να κλείσω την πτήση των 20.00 ή 21.30 για επιστροφή στην Αθήνα. Γενικά πόση ώρα θέλω απόγευμα καθημερινής από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου;Το πολύ 10 λεπτά. Σε απόσταση 2,5χλμ περίπου από το νοσοκομείο βρίσκεται ο κόμβος της Γιοφύρου που σε οδηγεί, μετά από 5 λεπτά, στο αεροδρόμιο δίχως να μεσολαβούν φανάρια.
Επίσης το μεσημέρι πηγαίνοντας πόση ώρα θέλω από το κέντρο για το Πε.Πα.Γ.Ν.Η.?
Ευχαριστώ15 λεπτά το πολύ από τη στιγμή που θα μένεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεις πιο κάτω. Από κόμβο σε κόμβο του ΒΟΑΚ θα κινηθείς αν θέλεις να κάεις τη δουλειά σου και να αφήσεις τα «αξιοθέατα» για άλλη στιγμή της ημέρας.
ΥΓ όποιος μπορεί ας προτείνει κάποια περιοχή για να μείνω. Βρήκα ένα ξενοδοχείο Σμπώκου κ Εθνικής Αντιστάσεως. Είναι κοντά στο κέντρο; Θέλω να αποφύγω να χρησιμοποιώ αμάξι για μετακινήσεις στο κέντρο.
Από στάθμευση τι λέει το Ηράκλειο (κέντρο κ η περιοχή που είναι το ξενοδοχείο)?Είναι αρκετά κοντά στο κέντρο αν δε σε ενοχλει το οτι θα περπατάς για 10-15 λεπτά. Χοντρικά, από το σημείο που επέλεξες να μένεις και προς το κέντρο είναι που αρχίζουν τα δύσκολα για τη στάθμευση. Και πάλι όμως, με λίγη προσπάθεια βρίσκεις ελεύθερη θέση ενώ δε χρειάζεται καθόλου προσπάθεια για στάθμευση σε κάποιο από τα δημοτικά ή ιδιωτικά πάρκινγκ.
Με το καλό να έρθεις
-
Έχω ένα ραντεβού στο Πε.Πα.Γ.Ν.Η. στις 16.00 και σκέφτομαι αν πρέπει να κλείσω την πτήση των 20.00 ή 21.30 για επιστροφή στην Αθήνα. Γενικά πόση ώρα θέλω απόγευμα καθημερινής από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου;Επίσης το μεσημέρι πηγαίνοντας πόση ώρα θέλω από το κέντρο για το Πε.Πα.Γ.Ν.Η.?
ΕυχαριστώΥΓ όποιος μπορεί ας προτείνει κάποια περιοχή για να μείνω. Βρήκα ένα ξενοδοχείο Σμπώκου κ Εθνικής Αντιστάσεως. Είναι κοντά στο κέντρο; Θέλω να αποφύγω να χρησιμοποιώ αμάξι για μετακινήσεις στο κέντρο.
Από στάθμευση τι λέει το Ηράκλειο (κέντρο κ η περιοχή που είναι το ξενοδοχείο)?- Αν είναι απλό ραντεβού φύγε και στις 20.00. Πόσο να καθυστερήσει, θα είσαι 7.20 στο αεροδρόμιο.
- Μπορείς να βρείς φθηνό ξενοδοχείο πολύ πιό κοντά στο κεντρο. Αν έχεις χάρτη, από οδούς Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού και κάτω (βόρεια) προς τη θάλασσα, μέσα στα τείχη.
-
pavlos23 & Adriver ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Κυρίως με ανησυχεί κάποια κίνηση που έχει ο ΒΟΑΚ, γιατί ουσιαστικά το νοσοκομείο είναι στην μια πλευρά και το αεροδρόμιο στην άλλη. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα εαν για να τον διασχίσω θέλω 15 λεπτά.
Όσον αφορά το ξενοδοχείο, έχω βρει κάποια 3στερα στο κέντρο (συγκεκριμένα κοντά στο ενετικό φρούριο), στην ίδια τιμή που έχω βρει καλύτερο στο σημείο που προανέφερα, περίπου στα 65-75€ τη νύχτα, για αυτό προβληματίζομαι.Επίσης να ρωτήσω τα πάρκινγκ (ιδιωτικά κ δημόσια) που αναφέρατε σε τι τιμές κυμαίνονται;
-
Επίσης να ρωτήσω τα πάρκινγκ (ιδιωτικά κ δημόσια) που αναφέρατε σε τι τιμές κυμαίνονται;
4-4,5€ (όλη μέρα)
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!