-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να σαι καλα να τα χαιρεσαι, καλα θυμομουν οτι ''κανεις το κομματι σου'' αυτοκινητιστικαΚοίταξε αυτή την στιγμή η μοτοσυκλέτα που έχω είναι περισσότερα κυβικά από τα αυτοκίνητα που πληρώνω (το κατάφερα και αυτό) οπότε κάτι θα πρέπει να προστεθεί. Το leasing το βγάζω από μέση.
-
Θα σου προτεινα να βαλεις καποιο απο τα τρια πρωτα σε κυκλοφορια, αλλωστε οι ΦΙΛΠΑ αργουν ακομα.. Αν δε πειθεσαι ,δε θα χω προβλημα να σε βοηθησω να βρεις κατι ακομα παντως
-
Επανέρχομαι! Μιλάμε για το t-roc design 1.5TSI (150PS) DSG
Κάθε γνώμη και πληροφορία ή προσωπική εμπειρία μου είναι πολύτιμη!
Γιατί με αυτά που ακούω για την VW και τα προβλήματα της την φοβήθηκα.. απλά αναρωτιέμαι, χωρίς να ειμαι ιδιαίτερα σχετική με αυτοκίνητα πως ειναι ο πρώτος όμιλος σε πωλήσεις παγκοσμίως αν βγάζει τόσα πολλά μηχανικά προβλήματα...
(Νομίζω και το ateca στης skoda τρέχει με την ίδια μηχανή) -
Ο χρήστης savi24 έγραψε:
Επανέρχομαι! Μιλάμε για το t-roc design 1.5TSI (150PS) DSGΚάθε γνώμη και πληροφορία ή προσωπική εμπειρία μου είναι πολύτιμη!
Γιατί με αυτά που ακούω για την VW και τα προβλήματα της την φοβήθηκα.. απλά αναρωτιέμαι, χωρίς να ειμαι ιδιαίτερα σχετική με αυτοκίνητα πως ειναι ο πρώτος όμιλος σε πωλήσεις παγκοσμίως αν βγάζει τόσα πολλά μηχανικά προβλήματα...
(Νομίζω και το ateca στης skoda τρέχει με την ίδια μηχανή)Αν κι ελάχιστα αυτοκίνητα του ομίλου VAG έχει τύχει να μου αρέσουν,αν σου έκανε κλικ και μπορείς -όπως λέει κι ο nonos παραπάνω-, πάρ 'το.
Όσον αφορά το DSG,μια φορά το είχα δοκιμάσει πριν 8-9 χρόνια,σε testdrive σε έκθεση αυτοκινήτου στο Ελληνικό σε ένα Seat Leon κι η λειτουργία του μου άφησε καλές εντυπώσεις,αλλά για την αξιοπιστία του,προσωπικά,δε μπορώ να σου πω.Από ότι διαβάζω κι εγώ,καλύτερα να πάρεις το χειροκίνητο,εξοικονομείς κι ένα σεβαστό ποσό.
Ο 1.5 TSI είναι νέος κινητήρας για να έχουμε αρκετά δεδομένα.
Όπως λες είναι πρώτος ως όμιλος δηλ. VW,Seat,Skoda,Audi, με διαφορετικό αγοραστικό κοινό και διαφορετικές απαιτήσεις για την κάθε μάρκα χωριστά,με ότι σημαίνει αυτό.Υ.Γ. Το Αteca είναι της Seat κι έχει όντως τον ίδιο κινητήρα,αλλά όπως προείπαμε είναι νεοφορεμένος.
Καλή αγορά και καλορίζικο ότι διαλέξεις!
-
Απλα κανε εναν μικρο συμβιβασμο εφοσον το γουσταρεις το αμαξι και δινεις και ιδιαιτερη σημασια στην αξιοπιστια και παρτο χειροκινητο.
-
Ο χρήστης savi24 έγραψε:
Επανέρχομαι! Μιλάμε για το t-roc design 1.5TSI (150PS) DSGΚάθε γνώμη και πληροφορία ή προσωπική εμπειρία μου είναι πολύτιμη!
(Νομίζω και το ateca στης skoda τρέχει με την ίδια μηχανή)Λογικό να είναι πρώτη σε πωλήσεις αφού με τέτοια διαφήμιση και παραπληροφόρηση που πέφτει έδω και χρόνια και δεκαετίες και σε συνδιασμό ότι υπάρχει η παραπληροφόριση ότι οτιδήποτε είναι Γερμανικό είναι και ποιοτικό ή αξιόπιστο.. Καμιά σχέση στην πραγματικότητα όμως.. Οι Γερμανοί κάναν και κάνουν τα πάντα για να στηρήξουν ακόμα και με λάδωμα τα προιοντα τους.. Και αναφέρομαι κυρίως στην Vw.. Πριν 2 χρόνια έπεσαν στα χέρια μου κάποια παλιά περιοδικά αυτοκινήτων.. Διάβασα πάρα πολλές δοκιμές.. Παρατήρησα ότι τα Vw ήταν από τα πιο κακοεξοπλισμένα μοντέλα, οι κινητήρες και οι επιδόσεις τους ήταν για γέλια.. Πραγματικά τάφοι .. Τα άλογα που είχαν οι κινητήρες τους ήταν για γέλια.. Παρόλα αυτά είχαν βρει την καραμέλα για την ποιοτητά τους και γράφαν τα καλύτερα λόγια για τα Vw, παρόλο που στους άλλους τομείς ήταν για γέλια.. Και ποιοτικά επειδή έχω μπει και σε παλιότερα και σε πιο καινούργια Vw δεν θεωρώ ότι ποιοτικά ήταν καλύτερα από τον ανταγωνισμό.. Στο μέσο όρο ήταν.. Μιλάω για υλικά και μαλακά πλαστικά.. Εγώ δεν έχω δει να έχουν περισσότερα μαλακά πλαστικά απο τον ανταγωνισμό.. Κάποια Vw μάλιστα είχαν και λιγότερα μαλακά πλαστικά απο τον ανταγωνισμό.. Μόνο το τελευταίο golf έχει πράγματι πολύ καλά υλικά και είναι μπροστά απο τον ανταγωνισμό αλλά έχει και αυτό τις τσιγκουνιές του μιας και οι πίσω πόρτες έχουν σκληρά πλαστικά, όταν άλλα στην κατηγορία του έχουν και οι πίσω πόρτες.. Ας πάμε τώρα στην πραγματική ποιότητα και όχι στα μαλακά πλαστικά.. Πραγματική ποιότητα δεν είχαν ποτέ.. Βλέπω στο δρόμο κάποια αυτοκίνητα του Vw group έτους 2000 - 2005 και είναι ξεβαμένα και σκουριασμένα.. έχω μπει σε golf μέσα και το κεφάλι μου ακουμπούσε στον πεσμένο ουρανό του και του λέω να φανταστώ ότι πέφτουν και τα παράθυρα όπως πέφτουν σε άλλα Vw? και λέει και τα παράθυρα πέφτουν, και λάδια καίει και μηχανικά όλο χαλάει.. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τις βλακείες που λέγαν και λένε κάποια περιοδικά ότι είναι γεροδεμένα αυτοκίνητα με καλή συναρμογή.. Ίσως τους ξεγελάει το σχήμα του ταμπλό των Vw που είναι σαν τούβλο και δεν έχει πολλές γραμμές και σχέδια.. Ενα polo που έχουμε στην οικογένεια είναι σαν να έχει φάει μπουνιές μέσα.. Τα πλαστικά από τις πόρτες και από το ταμπλό έχουν ξεκολλήσει, έχουν αρχίσει και έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους, οι διακόπτες και τα χερούλια έχουν ξεφτίσει και ξεβάψει.. Το κάθισμα του οδηγού πάει μπρος πίσω.. Αμα πας σε ανηφόρα το κάθισμα φεύγει τέρμα πίσω και είναι επικίνδυνο, άσε που αμα κάθεται κάποιος πίσω από τον οδηγό την έβαψε.. Ο μοχλός για να πέσουν τα πίσω καθίσματα έχει σπάσει και δεν πέφτουν πλέον.. Η πίσω πόρτα δεν ανοίγει.. Η όπισθεν σου βγάζει την πίστη μεχρι να μπει.. Τρομερή ποιότητα λες και το έχουν κολλήσει με κόλα ούχο ή μάλλον με σάλιο το αυτοκίνητο.. Παραδόξως παράθυρα και ουρανός δεν πέφτουν και πρέπει να είναι από τα ελάχιστα Vw που δεν καίνε λάδια (να λέμε και τα καλά).. Σχετικά με το T - roc είναι πολύ όμορφο, καλοεξοπλισμένο, με πολλά συστήματα και ασφαλές.. Παρατηρώ ότι τα τελευταία 2 χρόνια η Vw βγάζει επιτέλους αυτοκίνητα με καλό εξοπλισμό σε αντίθεση με την Seat και ειδικά την Skoda που παραμένουν κακοεξοπλισμένα. Επίσης, αν εξαιρέσεις τα σκάνδαλα, νομίζω πως τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει ανεβάσει την αξιοπιστία της και έχει διορθώσει επιτέλους κάποιες αστοχίες.. Το μόνο αρνητικό που βλέπω στο T-roc είναι ότι παρόλο που είναι ακριβό έχει σκληρά πλαστικά.. Εμένα δεν θα με πείραζε και πολύ βέβαια.. Δίνω σε άλλους τομείς προτεραιότητα..
-
Είχα πάει για πλύσιμο το αυτοκίνητο μου, είχε κάπου 4 στρώματα λάσπης, ξαφνικά μπαίνει στο βενζινάδικο ένα t roc, λέω α για να το δω από κοντά, και ο τύπος που το είχε ενώ το αμάξι ήταν ολοκάθαρο πήγε και το έβαλε στην ουρά για εξωτερικό πλύσιμο. Μετά δεν ήθελα να το δω.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Είχα πάει για πλύσιμο το αυτοκίνητο μου, είχε κάπου 4 στρώματα λάσπης, ξαφνικά μπαίνει στο βενζινάδικο ένα t roc, λέω α για να το δω από κοντά, και ο τύπος που το είχε ενώ το αμάξι ήταν ολοκάθαρο πήγε και το έβαλε στην ουρά για εξωτερικό πλύσιμο. Μετά δεν ήθελα να το δω.Διάβασα το ποστ τρεις φορές.........και δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις και πού να καταλήξεις!!!!!
-
Επίσης να προσθέσω ακόμα κάτι σχετικά με τις πωλήσεις της Vw.. Πως να μην είναι πρώτη στην Ευρώπη, όταν βλέπεις όλους του Γερμανούς να πέρνουν Vw και να την έχουν πρώτη σε πωλήσεις.. Η Γερμανία έχει με διαφορά το μεγαλύτερο πληθυσμό στην Ευρώπη.. Και μόνο οι πωλήσεις που κάνει η Vw στην Γερμανία αρκούν που λέει ο λόγος για να βγει πρώτη.. Το 25% των αυτοκινήτων στην Γερμανία είναι Vw, χωρίς να βάζω μέσα και το υπόλοιπο Vw group.. Δύσκολα θα φύγει από την πρώτη θέση η Vw αν συνεχίσει να έχει τόσο υψηλό μερίδιο στη Γερμανία.. Πάντως πριν 10 ή 10 κάτι χρόνια η Renault ήταν πρώτη σε πωλήσεις... Επίσης, όσα σκάνδαλα και αστοχίες να κάνει η Vw πολλοί θα την πατήσουν όπως και εσύ και θα πουν: Πως γίνεται αυτό αφού είναι πρώτη σε πωλήσεις?? Ετσι θα παραβλέψουν αυτά που ακούν για την αναξιοπιστία της Vw και θα την προτιμήσουν επειδή είναι πρώτη σε πωλήσεις.. Θα διαβάσουν και τα καλά λόγια που γράφει ο τύπος για την Vw και δεν θα διστάσουν.. Έχω ακούσει πάντως και άλλοι να λένε σαν εσένα ότι παρόλο που ακούν διάφορα για την αναξιοπιστία της Vw τους κάνει εντύπωση που είναι ακόμα πρώτη σε πωλήσεις και στο τέλος επαναπαύονται που είναι πρώτη και την βάζουν υποψήφια στη λίστα για την αγορά τους.. Λάθος σκεπτικό.. Αμά σκέφτονται κάποιοι έτσι, βλέπω να συνεχίζει να είναι για πάντα πρώτη στις πωλήσεις.. Επίσης μην ξεχνάμε και πόσο έχει συμβάλλει ο τύπος σε αυτό όταν γράφανε πάντα τα κάλυτερα κάποιοι για την Vw και την είχαν συνδέσει με την έννοια της Γερμανικής αξιοπιστίας και της ποιότητας, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.. Τώρα πλέον ευτυχώς έχει σοβαρευτεί ο τύπος και δεν το κάνουν σε τόσο έντονο βαθμό.. Κάποιοι κιόλας τα έχουν χώσει στην Vw κατά καιρούς αλλά δυστυχώς το όνομα της αξιοπιστίας και της ποιότητας της Vw έχουν μείνει στη συνείδηση κάποιων ακόμα
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Είχα πάει για πλύσιμο το αυτοκίνητο μου, είχε κάπου 4 στρώματα λάσπης, ξαφνικά μπαίνει στο βενζινάδικο ένα t roc, λέω α για να το δω από κοντά, και ο τύπος που το είχε ενώ το αμάξι ήταν ολοκάθαρο πήγε και το έβαλε στην ουρά για εξωτερικό πλύσιμο. Μετά δεν ήθελα να το δω.
Διάβασα το ποστ τρεις φορές.........και δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις και πού να καταλήξεις!!!!!
+1
-
Ελάτε τώρα παιδιά μην το κάνουμε αντιβαγκ το θέμα.
Τα περισσότερα από τα προβλήματα που ανέφερε ο φίλος παραπάνω τυχαίνουν σε πολλά αυτοκίνητα, ενώ και άλλες μάρκες είχαν διαφορετικά θέματα εξίσου κοστοβόρα όμως.
ΟΚ ο fsi 1.6 ήταν τραγικός, τα πρώτα TSI και με compressor ήθελαν προσοχή , τα πρώτα DSG είχαν θέματα που πονούσαν εκτός εγγύησης.Στο θέμα τώρα , σωστή η πρόταση του νονού για χειροκίνητο advance και θα σου μείνουν και 900 ευρώ , αλλά εγώ θα αντιπαραβάλλω το χειροκίνητο experience που έχει 1000 πάνω από το DSG advance άρα 1900 από το χειροκίνητο advance , αλλά έχει πραγματικά τα πάντα όλα από εξοπλισμό , υπερπλήρες.
Αν τώρα το αυτόματο είναι deal breaker , δες τι παίζει με επέκταση εγγύησης αν διατίθεται.
Επίσης αν κάποιος γνωρίζει τι παίζει με το συγκεκριμένο 7αρι DSG κιβώτιο αν είναι ξηρου τύπου η υγρού , ποιος τύπος και γενιά θα βοηθούσε αρκετά.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καινούριο κοσκινακι βρε παιδιά! Έκατσε σκόνη και πήγε για ολικό πλύσιμο!
Χαριτωμένο! [emoji16] -
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Είχα πάει για πλύσιμο το αυτοκίνητο μου, είχε κάπου 4 στρώματα λάσπης, ξαφνικά μπαίνει στο βενζινάδικο ένα t roc, λέω α για να το δω από κοντά, και ο τύπος που το είχε ενώ το αμάξι ήταν ολοκάθαρο πήγε και το έβαλε στην ουρά για εξωτερικό πλύσιμο. Μετά δεν ήθελα να το δω.Έλα ρε συ τώρα!
Καινούριο αυτοκίνητο είναι , μπορεί να θέλει να το βλέπει άψογο !
Έτσι συμβαίνει στην αρχή!Αλλά το σημαντικότερο δεν μας είπες , πως σου φάνηκε;
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης savi24 έγραψε:
(Νομίζω και το ateca στης skoda τρέχει με την ίδια μηχανή)Μπερδεύτηκα πριν και νόμιζα ότι μιλούσες για Ευρωπαϊκές πωλήσεις.. Για το 2017 ο όμιλος Renault -Nissan-Mitsubishi ηταν πρώτος σε παγκόσμιες πωλήσεις και όχι το Vw group με τις 100 μάρκες του.. Και τις περισσότερες φορές παγκοσμίως βγαίνει πρώτος ο όμιλος Toyota- Lexus κλπ νομίζω... http://www.iefimerida.gr/news/393643/o- ... iseis-2017
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Αλλά το σημαντικότερο δεν μας είπες , πως σου φάνηκε;
Άντε θα πω, από το πλάι ωραίο ήταν. Αυτο το φούσκωμα που κάνει η πόρτα πίσω εκεί που είναι το χερούλι δεν μου άρεσε. Η μούρη του καλούτσικη. Είναι απλά σαν μικρό αδερφάκι του tiguan. Αρκετές εταιρίες αυτό κάνουν πλέον, φτιάχνουν suvocrossoveroείδη πόλης για όλα τα βαλάντια... Δεν μπορώ να πω ότι μου φαίνεται και πολύ ενδιαφέρουσα - ελκυστική σαν εξέλιξη. Αλλά τι ξέρω γω...
-
Πάντως πολύ σωστή παρατήρηση. Βλέπεις t roc like a small tig, captur like little kadjar, qq like a bit of trizato x-trail
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως πολύ σωστή παρατήρηση. Βλέπεις t roc like a small tig, captur like little kadjar, qq like a bit of trizato x-trailΑμ τα Peugeot που τα πας; το άλλο το Ford με την πρεσσα;
-
χαχαχαχαχα!!!! Πραγματικά μόνο αν το δεις δίπλα σε ένα κούγκα θα καταλάβεις πόσο δίκιο έχει όποιος (μαζί κι εγώ) το χαρακτήρισε 'Παιδί της πρέσας' Για το 2008 χαίρομαι που διαφέρει αρκετά από το 3008. Μάλλον επειδή είναι αρχαιότερο. Από εκεί και μετά βέβαια... το 2008 θεωρώ πως ξεφεύγει από την μοίρα των ανταγωνιστών του σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδέρφια τους γιατί απλά είναι πολύ ολοκληρωμένη λύση σε αντίθεση με πολλά από δαύτα!
-
Παίδες καλησπέρα,
Με ενδιαφέρει η αγορά ενός VW up! tsi 90ps.Έχει εικόνα κανείς από κατανάλωση τι θα γράφει. Σε δοκιμές γράφουν για 6+, το οποίο μου φαίνεται αρκετό.
Η χρήση θα αφορά ήρεμη οδήγηση κυρίως Αττική οδό.Επίσης για Service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, το κόστος θα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια? Δεν έχω ιδέα από τιμές VW για αυτό ρωτάω. Αν υπάρχουν ενδεικτικές τιμές σε κλασσικά αναλώσιμα, εργασίες θα βοηθούσε!
Ευχαριστώ,
Χρήστος -
Ο χρήστης arvani έγραψε:
Παίδες καλησπέρα,
Με ενδιαφέρει η αγορά ενός VW up! tsi 90ps.Έχει εικόνα κανείς από κατανάλωση τι θα γράφει. Σε δοκιμές γράφουν για 6+, το οποίο μου φαίνεται αρκετό.
Η χρήση θα αφορά ήρεμη οδήγηση κυρίως Αττική οδό.Επίσης για Service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, το κόστος θα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια? Δεν έχω ιδέα από τιμές VW για αυτό ρωτάω. Αν υπάρχουν ενδεικτικές τιμές σε κλασσικά αναλώσιμα, εργασίες θα βοηθούσε!
Ευχαριστώ,
Χρήστος1000αρι turbo είναι, πόσο να έχει ? Μεικτή στο spritmonitor τόσο δίνουν οι ιδιοκτήτες του, από 5,5 μέχρι 6,1. Αν το πας ήρεμα και κυρίως 'εκτός πόλης', μπορεί να το κατεβάσεις λίγο....
VW FORUM