-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σωστος...τα ελεγα και εγω λιγο πριν...
Eπισης το θεμα ειναι ΠΟΣΟ κοστιζει αυτη η...φανταστικη 100αρα που βαζει πχ και ο qsis? Σε σχεση με την τιμη που εχουν αλλες καλες 100αρες, λειτουργει συνολικα, ΤΟΣΟ...'πιο ωραια'?
συνολικα τοσο πιο ωραια δεν λειτουργει , απλα λειτουργει πιο ωραια
το αν αξιζει ή οχι ειναι και υποκειμενικο θεμα.επισης επιμενω οτι παραμενει εισαγομενη οπως ηταν και πριν (αλλα αυτο δεν ειχει απαραιτητα καποια σημασια ως προς τη ποιοτητα)
τελος , στο θεμα της τιμης θα πω οτι πλεον το να βαζεις 100αρα συμφερει περισσοτερο απο καθε αλλη φορα γιατι η επι τοις 100 διαφορα τιμης ειναι μικροτερη απο καθε αλλη φορα
εκει που εχουν φτασει οι τιμες εχουμε ετσι κι αλλιως προβλημα δε θα σε σωσουν τα μερικα λεπτα
δεν θα θεωρησω οτι εκανα πατυχα καλο deal αν βαλω βενζινη στο 1.80 και οχι στα 2 ευρω , γιατι οταν ειχα παρει το αυτοκινητο μου η πιο ακριβη 100αρα εκανε 1.15 και οι απλες βενζινες οχι πανω απο 90 λεπτα , οποτε ετσι κι αλλιως εχω μειωση της καταναλωσης
τουλαχιστον αυτη που θα κανω θα τη κανω με τη βενζινη που θελω και εχω μαθει, διαφορετικα εχω και το ρημαδι να μετακινουμαι -
Η Racing έρχεται από το εξωτερικό. Σε μετρήσεις και στην Ελλάδα είχε βγει κορυφαία.
Το παραπανω ισχυει κανονικοτατα!!
Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο η Racing 100 της Shell δεν αλλαζει τιμες τοσο συχνα οσο και οι υπολοιπες 100αρες. Ερχεται σε παρτιδες και μεχρι να ερθει η νεα παρτιδα η τιμη της παραμενει σταθερη ασχετως των τιμων διυλιστηριων που ανακοινωνονται καθημερινα...
Αρκετα τεστ εχουν γινει απο ελληνικα περιοδικα αλλα προσωπικα δεν θεωρω κανενα αντικειμενικο μιας και το καθε περιοδικο εχει χορηγιες απο τις εκαστοτε εταιριες καυσιμων και τα αποτελεσματα μαγειρευονται αναλογως! Το μοναδικο αξιοπιστο τεστ που ειδα προσφατα το ειδα στο Fifth Gear S24E04 αλλα αφορα στα καυσιμα της Αγγλιας που ειναι διαφορετικα σε σχεση με τα δικα μας ( η BP Ultimate ας πουμε ειναι 97 οκτανιων ενω η Vpower ειναι 98 οκτανιων ).
Το καλυτερο που εχω να πω εγω ειναι δοκιμαστε τις στο αμαξι σας και προτιμηστε οποια σας βολευει...
Αν και νομιζω οτι βασικοτερο ειναι να καταφερετε να βρειτε 95αρα στις προδιαγραφες που πρεπει και στην ποσοτητα που πρεπει!H Shell και η BP εχουν φυγει απο την Ελλαδα καμια διετια, η Shell πουληθηκε στην AVIN (Βαρδινογιαννης) και η BP στα ΕΛΠΕ, αρα πλεον καμια δεν εισαγεται. Ολες τα πρατηρια τις ιδιες βενζινες εχουν, το θεμα ειναι να βρεις πρατηριο που να μη νοθευει και να μην κλεβει στις αντλιες.
Σωστος...τα ελεγα και εγω λιγο πριν...
Eπισης το θεμα ειναι ΠΟΣΟ κοστιζει αυτη η...φανταστικη 100αρα που βαζει πχ και ο qsis? Σε σχεση με την τιμη που εχουν αλλες καλες 100αρες, λειτουργει συνολικα, ΤΟΣΟ...'πιο ωραια'?
O melos86 που έχει πρατήριο Shell και ο Theo13 που είχε αυτή τη συνομιλία λέτε να μην ξέρουν τι λένε; Ότι έγιναν εξαγορές δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για το αν συγκεκριμένα προϊόντα έρχονται από το εξωτερικό.
-
Ο χρήστης arris έγραψε:
H Shell και η BP εχουν φυγει απο την Ελλαδα καμια διετια, η Shell πουληθηκε στην AVIN (Βαρδινογιαννης) και η BP στα ΕΛΠΕ, αρα πλεον καμια δεν εισαγεται. Ολες τα πρατηρια τις ιδιες βενζινες εχουν, το θεμα ειναι να βρεις πρατηριο που να μη νοθευει και να μην κλεβει στις αντλιες.Εχω 3 πρατηρια Shell και ενα AVIN!
Αρα νομιζω οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω το ιδιοκτησιακο καθεστος των 2 εταιριων...
Απο εκει και περα ομως δεν εχει αλλαξει το παραμικρο σε οτι αφορα τη σχεση του πρατηριου με τον καταναλωτη!Η Vpower Racing ειναι εισαγωμενη και δεν παραγεται απο ελληνικο διυλιστηριο!
Η διαφορα ειναι εμφανεστατη ακομα και οπτικα με την 100αρα της AVIN! Ακομα και η μυρωδια ειναι αισθητα διαφορετικη! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
O melos86 που έχει πρατήριο Shell και ο Theo13 που είχε αυτή τη συνομιλία λέτε να μην ξέρουν τι λένε; Ότι έγιναν εξαγορές δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για το αν συγκεκριμένα προϊόντα έρχονται από το εξωτερικό.
...και ο xρηστης jntaras που εχει πρατηριο, εμενα τουλαχιστον (αν θυμαμαι καλα και στο forum δημοσια...) μου ειχε πει
οτι εισαγομενες βενζινες, -σφραγισμενες δηλαδη- και μη επεξεργασμενες απο Ελληνικα διυλιστηρια δεν παιζουν, και οτι οσοι τα λενε αυτα περι 'εισαγομενης', ειναι παπατζηλικια για να ψαρωνουν πελατες και να πουλανε πανακριβα...Στην τελικη βεβαια ξαναλεω, αυτο ετσι κι αλλιως δεν εχει κανενα νοημα απο την στιγμη που τα επιπεδα νοθειας στην χωρα μας, σπανε ρεκορ...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
H Shell και η BP εχουν φυγει απο την Ελλαδα καμια διετια, η Shell πουληθηκε στην AVIN (Βαρδινογιαννης) και η BP στα ΕΛΠΕ, αρα πλεον καμια δεν εισαγεται. Ολες τα πρατηρια τις ιδιες βενζινες εχουν, το θεμα ειναι να βρεις πρατηριο που να μη νοθευει και να μην κλεβει στις αντλιες.
Εχω 3 πρατηρια Shell και ενα AVIN!
Αρα νομιζω οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω το ιδιοκτησιακο καθεστος των 2 εταιριων...
Απο εκει και περα ομως δεν εχει αλλαξει το παραμικρο σε οτι αφορα τη σχεση του πρατηριου με τον καταναλωτη!Η Vpower Racing ειναι εισαγωμενη και δεν παραγεται απο ελληνικο διυλιστηριο!
Η διαφορα ειναι εμφανεστατη ακομα και οπτικα με την 100αρα της AVIN! Ακομα και η μυρωδια ειναι αισθητα διαφορετικη!Η μυρωδιά κάνει τη διαφορά νομίζω.
Αλλά και εμφανισιακά η 100άρα είναι πολύ διάφανη.
-
@melos86:Για τη vpower97 ποια ειναι η αποψη σου? Ειναι οντως 97?
Η αληθεια ειναι οτι τις δυο μεγαλυτερες αυτονομιες με το Α5 τις εχω πετυχει με αυτη και οχι με τη Racing που εβαζα παλιοτερα.
Θυμαμαι τη πρωτη φορα,ηταν μολις ειχε βγει η Vpower 97,εβαλα στη Κονιτσα γιατι τους ειχε τελειωσει η Racing.Εφτασα Αθηνα μεσω Ριου,και δεν ειχε αναψει ακομα λαμπακι. -
...και ο xρηστης jntaras που εχει πρατηριο, εμενα τουλαχιστον (αν θυμαμαι καλα και στο forum δημοσια...) μου ειχε πει
οτι εισαγομενες βενζινες, -σφραγισμενες δηλαδη- και μη επεξεργασμενες απο Ελληνικα διυλιστηρια δεν παιζουν, και οτι οσοι τα λενε αυτα περι 'εισαγομενης', ειναι παπατζηλικια για να ψαρωνουν πελατες και να πουλανε πανακριβα...Φανταζομαι ο συναδελφος δεν θα ειχε κακη προθεση απλα δεν θα ηταν σωστα ενημερωμενος! Εγω παλι αναφερομαι σε γεγονοτα τα οποια γνωριζω απο πρωτο χερι... Και αυτος ειναι ο λογος που δεν αναφερομαι στην Ultimate της ΒΡ! Ηταν και αυτη εισαγωμενη αλλα μετα την εξαγορα απο την ΕΚΟ δεν γνωριζω αν ισχυει η οχι το ιδιο πραγμα!
Για την Shell απο την αλλη ειμαι 100% σιγουρος οποτε το αναφερω με σκοπο να ενημερωσω τους λιγοτερο ενημερωμενους!@kostis20: H Vpower97 ειναι η κλασσικη προσπαθεια της Shell να μεινει ενα βημα μπροστα απο τον ανταγωνισμο της! Οταν ηταν ακομα 95αρα ηταν το μοναδικο καυσιμο 95 οκτανιων με χημικα καθαριστικα και ενισχυτικα προσθετα... Οταν μπηκαν και οι αλλες εταιριες στο παιχνιδι (EKO economy, Ultimate95) διαφοροποιησε ακομα περισσοτερο το προιον της κανοντας το το μοναδικο καυσιμο αναμεσα στις 95αρες και τις 100αρες!
Εμενα μου αρεσει πολυ σαν καυσιμο και το θεωρω την χρυση τομη αναμεσα σε αποδοση και τιμη! Ειδικα με τις προσφορες που κανει κατα καιρους η Shell αξιζει τον κοπο... Προσωπικα αν και κυκλοφω καιγοντας υγραεριο η λιγη βενζινη που καταναλωνω ειναι Vpower! -
οτι εισαγομενες βενζινες, -σφραγισμενες δηλαδη- και μη επεξεργασμενες απο Ελληνικα διυλιστηρια δεν παιζουν, και οτι οσοι τα λενε αυτα περι 'εισαγομενης', ειναι παπατζηλικια για να ψαρωνουν πελατες και να πουλανε πανακριβα...Φανταζομαι ο συναδελφος δεν θα ειχε κακη προθεση απλα δεν θα ηταν σωστα ενημερωμενος! Εγω παλι αναφερομαι σε γεγονοτα τα οποια γνωριζω απο πρωτο χερι... Και αυτος ειναι ο λογος που δεν αναφερομαι στην Ultimate της ΒΡ! Ηταν και αυτη εισαγωμενη αλλα μετα την εξαγορα απο την ΕΚΟ δεν γνωριζω αν ισχυει η οχι το ιδιο πραγμα!
Για την Shell απο την αλλη ειμαι 100% σιγουρος οποτε το αναφερω με σκοπο να ενημερωσω τους λιγοτερο ενημερομενους!Ok, δεκτον, εγω απλα ανεφερα δικες μου πληροφοριες...Αυτο παντως που τουλαχιστον απο την πλευρα μου μπορω να πω μετα απο αρκετες δοκιμες, με διαφορετικες βενζινες, σε μαρκες/οκτανια/βενζιναδικα, αλλα και σε διαφορα αυτοκινητα, κυριως υπερτροφοδοτουμενα που εχω οδηγησει κατα καιρους, ειναι οτι καποιες Ελληνικες εταιριες, προσφερουν καλυτερο value τιμης/αποδοσης , σε σχεση με αυτο της shell. Επιπλεον, τουλαχιστον σε παλιοτερες εργαστηριακες μετρησεις που ειχαν κανει οι 4τροχοι μεταξυ διαφορων εταιριων που προμηθευουν 100αρες βενζινες, η Shell ΔΕΝ ειχε βγει πρωτη...
-
Ok, δεκτον, εγω απλα ανεφερα δικες μου πληροφοριες...Αυτο παντως που τουλαχιστον απο την πλευρα μου μπορω να πω μετα απο αρκετες δοκιμες, με διαφορετικες βενζινες, σε μαρκες/οκτανια/βενζιναδικα, αλλα και σε διαφορα αυτοκινητα, κυριως υπερτροφοδοτουμενα που εχω οδηγησει κατα καιρους, ειναι οτι καποιες Ελληνικες εταιριες, προσφερουν καλυτερο value τιμης/αποδοσης , σε σχεση με αυτο της shell. Επιπλεον, τουλαχιστον σε παλιοτερες εργαστηριακες μετρησεις που ειχαν κανει οι 4τροχοι μεταξυ διαφορων εταιριων που προμηθευουν 100αρες βενζινες, η Shell ΔΕΝ ειχε βγει πρωτη...Το οτι ειναι εισαγωμενη δεν την καθιστα αυτοματως καλυτερη απο αυτες που διυλιζονται στην χωρα μας! Εγω δεν ειπα ποτε κατι τετοιο... Οχι, οτι εμπιστευομαι και την κριση των ελληνικων περιοδικων οσο αντικειμενικα και αν ειναι αυτα! Ολα τα περιοδικα εχουν εταιριες καυσιμων ως χορηγους και ως γνωστον χερι που σε ταιζει δεν το δαγκωνεις!
Νομιζω οτι καλυτερο ειναι να κρινουν οι καταναλωτες απο μονοι τους για το αν αξιζει το επιπλεον κοστος σε σχεση με τις υπολοιπες 100αρες της αγορας!
-
Ok, δεκτον, εγω απλα ανεφερα δικες μου πληροφοριες...Αυτο παντως που τουλαχιστον απο την πλευρα μου μπορω να πω μετα απο αρκετες δοκιμες, με διαφορετικες βενζινες, σε μαρκες/οκτανια/βενζιναδικα, αλλα και σε διαφορα αυτοκινητα, κυριως υπερτροφοδοτουμενα που εχω οδηγησει κατα καιρους, ειναι οτι καποιες Ελληνικες εταιριες, προσφερουν καλυτερο value τιμης/αποδοσης , σε σχεση με αυτο της shell. Επιπλεον, τουλαχιστον σε παλιοτερες εργαστηριακες μετρησεις που ειχαν κανει οι 4τροχοι μεταξυ διαφορων εταιριων που προμηθευουν 100αρες βενζινες, η Shell ΔΕΝ ειχε βγει πρωτη...
Το οτι ειναι εισαγωμενη δεν την καθιστα αυτοματως καλυτερη απο αυτες που διυλιζονται στην χωρα μας! Εγω δεν ειπα ποτε κατι τετοιο... Οχι, οτι εμπιστευομαι και την κριση των ελληνικων περιοδικων οσο αντικειμενικα και αν ειναι αυτα! Ολα τα περιοδικα εχουν εταιριες καυσιμων ως χορηγους και ως γνωστον χερι που σε ταιζει δεν το δαγκωνεις!
Νομιζω οτι καλυτερο ειναι να κρινουν οι καταναλωτες απο μονοι τους για το αν αξιζει το επιπλεον κοστος σε σχεση με τις υπολοιπες 100αρες της αγορας!
...να προσθεσω απλα οτι οι συγκεκριμενες τοτε εργαστηριακες μετρησεις εγιναν για λογαριασμο των 4τροχων απο το Ε.Μ.Π...
Στο τελευταιο που λες συμφωνω απολυτως, και εγω με αυτη την βαση, εβγαλα τα δικα μου συμπερασματα... -
προβλέπω να πάρει φωτία το θέμα με την αποκάλυξη του ΕΜΠ περί πειραγμένων αντλιών σε ποσοστό άνω του 70%...
-
Υπαρχει θεμα για βενζινες αλλα και για νοθεια,συνεχεια εκει.[mod]
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
προβλέπω να πάρει φωτία το θέμα με την αποκάλυξη του ΕΜΠ περί πειραγμένων αντλιών σε ποσοστό άνω του 70%...σιγα το νεο!!!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ασχετο-σχετικο...ΝΑ ΜΕ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΟΙ ΝΤΙΖΕΛΟΚΙΝΙΤΟΙ επίσης δεχομαι και προτάσεις για ρεκορ γκινες ....850χλμ με το γκολφ και ακομη εχω μιση μπαρα πριν αναψει ρεζερβα!............
υ.γ. ΜΕ 95αρα aigean.....η ελληνική γλωσσα για την ωρα σε φοβάται
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ασχετο-σχετικο...ΝΑ ΜΕ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΟΙ ΝΤΙΖΕΛΟΚΙΝΙΤΟΙ επίσης δεχομαι και προτάσεις για ρεκορ γκινες ....850χλμ με το γκολφ και ακομη εχω μιση μπαρα πριν αναψει ρεζερβα!............
υ.γ. ΜΕ 95αρα aigean.....η ελληνική γλωσσα για την ωρα σε φοβάται
ΚΡΆΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ 'ΦΙΛΕ' ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.....ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΌΒΛΗΜΆ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙς ΤΑ ΛΆΘΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑΕΙ!.... ΠΟΣΟ ΔΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ Κ ΟΦΦΤΟΠΙΚ.....
-
Έχω μια μικρή υποψία πως έκανε πλάκα
-
Λοιπον αυτο το 'δαχτυλιδι' που αυξανει την αποσταση μεταξυ της σκαστρας και του turbo ειναι δυνατον μαζι με καποια ρυθμιση στον εγκεφαλο, να κανει ολη την τουρμπινα να κροταλιζει δυνατα κατα την εκτονωση μονο???
-
Τί ακριβώς εννοείς λέγοντας ότι 'κροταλίζει'; Τώρα έβαλες το δαχτυλίδι δηλαδή και στο κάνει αυτό;
-
Ρε ορεστη μεταλλική ροδελα σου βαλαν όχι δακτυλιδι
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Τί ακριβώς εννοείς λέγοντας ότι 'κροταλίζει'; Τώρα έβαλες το δαχτυλίδι δηλαδή και στο κάνει αυτό;Οχι τωρα... Τον ιουνιο... Ναι μετα απ αυτο και την αναβαθμιση στον εγκαφαλο κουνιεται ολοκληρη και κροταλιζει κατα την εκτονωση... Πως να στο εξηγησω... Πως κανει η αλυσιδα του ποδηλατου οταν κουνιεται απο την θεση της? Ετσι. Αφου στην αρχη νομιζα οτι ειχε χαλαρωσει η καδενα...
Ρε ορεστη μεταλλική ροδελα σου βαλαν όχι δακτυλιδι
Αυτο μωρε, πως να το εξηγησω...
VW FORUM