-
Προειδοποίηση προς κατόχους εργοστασιακου gps. Αν θελήσετε να αναβαθμισετε τους χάρτες η διαδικασία ειναι πολυ απλή. Η παίρνετε απο αντιπροσωπεία τη νέα έκδοση η βρίσκεται ψάχνοντας ένα iso που τους περιέχει. Με τη κρίση που μας μαστίζει νόμιμο τείνει να γίνει και το δεύτερο.
Αφού λοιπόν καίμε την εικόνα κοτσαρουμε το DVD στο αυτοκίνητο. Θα μας ρωτήσει αν θελουμε να χρησιμοποιήσουμε τους χάρτες απο το DVD η να το περάσουμε στο σκληρό. Φυσικά επίλεγουμε το δεύτερο. Θα πάρει αρκετή ώρα μεν αλλα ΠΡΟΣΟΧΉ αν έχουμε στο σύστημα στους χάρτες τότε θα πάρει αιώνες. Πάνω απο 4 ώρες. Οπότε πάμε σε ραδιόφωνο και το αφήνουμε να το γράφει στο background.
Εγώ είχα πολυ παλιά έκδοση και είχε μόνο Αθήνα. Με προτροπή φίλου έβαλα τη νέα έκδοση (δε θυμάμαι βερσιον όμως. Ειναι έκδοση 12/10 west europe που έχει και Ελλάδα και ειναι της navtec). Mιλαμε είδα το φως το αληθινό. Έχει το κάθε χωριουδάκι και το κάθε παραδρομο. Μόνο το υπόγειο μου δεν έχουν χαρτογραφησει. Το συνιστώ ανεπιφυλακτα σε όποιον θεωρεί ότι δεν ειναι καλοί οι χάρτες που έχει.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Προειδοποίηση προς κατόχους εργοστασιακου gps. Αν θελήσετε να αναβαθμισετε τους χάρτες η διαδικασία ειναι πολυ απλή. Η παίρνετε απο αντιπροσωπεία τη νέα έκδοση η βρίσκεται ψάχνοντας ένα iso που τους περιέχει. Με τη κρίση που μας μαστίζει νόμιμο τείνει να γίνει και το δεύτερο.Αφού λοιπόν καίμε την εικόνα κοτσαρουμε το DVD στο αυτοκίνητο. Θα μας ρωτήσει αν θελουμε να χρησιμοποιήσουμε τους χάρτες απο το DVD η να το περάσουμε στο σκληρό. Φυσικά επίλεγουμε το δεύτερο. Θα πάρει αρκετή ώρα μεν αλλα ΠΡΟΣΟΧΉ αν έχουμε στο σύστημα στους χάρτες τότε θα πάρει αιώνες. Πάνω απο 4 ώρες. Οπότε πάμε σε ραδιόφωνο και το αφήνουμε να το γράφει στο background.
Εγώ είχα πολυ παλιά έκδοση και είχε μόνο Αθήνα. Με προτροπή φίλου έβαλα τη νέα έκδοση (δε θυμάμαι βερσιον όμως. Ειναι έκδοση 12/10 west europe που έχει και Ελλάδα και ειναι της navtec). Mιλαμε είδα το φως το αληθινό. Έχει το κάθε χωριουδάκι και το κάθε παραδρομο. Μόνο το υπόγειο μου δεν έχουν χαρτογραφησει. Το συνιστώ ανεπιφυλακτα σε όποιον θεωρεί ότι δεν ειναι καλοί οι χάρτες που έχει.
4 ωρες θα εχεις αναμενο το rcd/dvd?Δεν θα πεσει η μπαταρια;
-
Καλημέρα,
Έχοντας χρησιμοποιήσει το trip computer της Renault σε παλαιότερο μοντέλο-2003-, δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος με το trip computer του Golf VI-
η μέση κατανάλωση αλλάζει λες και είναι στιγμιαία, ενώ τα χλμ που υπολείπονται αλλάζουν ανά 10!!
Με τις μεγάλες αλλαγές της μέσης κατανάλωσης, αλλάζουν αρκετά και τα υπόλοιπα χλμ.Δεν υπάρχει ουσιαστική πληροφόρηση από το trip computer εκτός και αν κάνεις μεγάλη διαδρομή οπότε και σταθεροποείται η μέση- όσο γίνεται-, από ότι έχω καταλάβει..
-
Ο χρήστης mel23 έγραψε:
Καλημέρα,
Έχοντας χρησιμοποιήσει το trip computer της Renault σε παλαιότερο μοντέλο-2003-, δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος με το trip computer του Golf VI-
η μέση κατανάλωση αλλάζει λες και είναι στιγμιαία, ενώ τα χλμ που υπολείπονται αλλάζουν ανά 10!!
Με τις μεγάλες αλλαγές της μέσης κατανάλωσης, αλλάζουν αρκετά και τα υπόλοιπα χλμ.Δεν υπάρχει ουσιαστική πληροφόρηση από το trip computer εκτός και αν κάνεις μεγάλη διαδρομή οπότε και σταθεροποείται η μέση- όσο γίνεται-, από ότι έχω καταλάβει..
Φυσιολογικο δεν ειναι να αλλαζει πιο συχνα οσο εχει λιγα χλμ μετρησης;
-
Επειδή ήξερα απο ξένα φόρουμ ότι παίρνει ώρα το έβαλα να γίνεται σε τετραωρο ταξίδι. Είχα όμως ανοικτό το gps για να βλέπω πόση λεπτομέρεια έχει αυτο διάβαζε για να μου δείχνει αλλα διάβαζε και για να περνά στο σκληρό με αποτέλεσμα στο τετραωρο να μην έχει τελειώσει. Ευτυχώς έχει επιλογή να θυμάται που σταμάτησε και συνεχίζει όταν ξαναβαλει μπροστά.
Όταν έβαλα να συνεχίσει και έβαλα ράδιο τελείωσε μέσα σε μισή ώρα. Επειδή πιστεύω ότι τα DVD στα αυτοκίνητα ειναι 1x νομίζω ότι θέλει περίπου 2 και ώρες αφού το DVD ειναι γεμάτο.
Μόνο με μπαταρία δεν γίνεται πάντως γιατί ότι και να έχεις ανοικτό (φώτα, gps κλπ) μετά απο 20 λεπτά κλείνει. Αν δεν έχεις φυσικά γυρισμενο το κλειδί. Νομίζω η αναβάθμιση πρέπει να συνδυαστεί με βόλτα.
Για το τριπ, στην αρχή αλλάζει πολυ γρήγορα αλλα όσο αυξάνονται τα χλμ σταθεροποιείται πιο πολυ. Συνήθως όμως έχουν 2 trio computer. Το 1 μετράει απο όταν βάλεις μπροστά και συνεχιζει αν σβησεις και ξαναβαλεις σε λιγοτερο απο 2 ωρες και το 2 μετράει συνεχόμενα για 100 ώρες και δεν μηδενίσει όταν σβήσει. Στο 2 παίρνεις καλύτερη¨ εικόνα. Η ρεζερβα μετράει ανα 10 και αλλάζει ανάλογα με τη μέση κατανάλωση. Μπορεί δλδ να βλέπεις υπόλοιπο 50 χλμ και μόλις σβήσει για ώρες μετα να βγάλει υπόλοιπο π.χ. 80 χλμ. Φαίνεται ηλίθιο αλλα μετα απο καιρο το βρηκα πολυ χρήσιμο.
-
Ο χρήστης thanos.k έγραψε:
Κοιτα φιλε και εγω golf εχω και ειχα.. 5(tsi 140) και τωρα 6αρι 160 ... Τα χιλιομετρα σου ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ ελαχιστα ..εγω εκανα καπου στα 27 το χρονο ...το 140αρι πουληθηκε στα 90.000 με αρκετα προβληματακια μικρα μεν αλλα...
Το 6αρι τωρα...εχω αλλαξει 2 δισκο πλατο στην εγγυηση...μια φορα κρεμαγιερα ,σινεμπλοκ και 3 αντλιες νερου ... και να πεις οτι το τρεχω ...ουτε μια φορα δεν εχω πατησει κοφτη κτλ κτλ... και οσα εχω οδηγησει...golf 6 160 ...φιλων ...ολα θα εχουν προβλημα με την δευτερα σκληρες ταχυτητες...ηχους κατα το στριψιμο (ειδικα απο 30.000 χιλ και πανω) Το αριστερο πανελ με τους διακοπτες τριζει... προβληματα με τα τζαμια..με ηλεκτρομαγνητικες αντλιες κομπρεσσορα κτλ κτλ...Εγω καταφερα και τα αντικατεστησα ολα με τα τελευταια ανταλλακτικα ολα εγγυηση...και τωρα στα 50.000 ουτε κιχ...επειδη προνοησα...δυστηχως τα vw ειναι να τα αγοραζεις τουλαχιστον 1.5 χρονο μετα αφου βγουν...παρε παραδειγμα το νεο polo gti ..και το θεμα που εχει προκυψει με τους κινητηρες οπου απο οτι φενεται θα παει για ανακληση ...γιατι και σε ιταλια και σε ελλαδα και σε γερμανια πολλα αυτοκινητα υπεστησαν αντικατασταση εντοσθιων και μετα παρεδωσαν πνευμα....η αρχικη βλαβη ειναι οτι καινε τρελα λιτρα λαδι ΝΑΙ λιτρα.... μπορειτε να δειτε τι εχει γινει στο vwclub polo section-προβληματα ... παει νομικα το θεμα απο οτι φενεται... τα ιδια και στα γερμανικα φορουμ ..Δυστηχως βγαζουν αρκετες βλαβες....
Να ρωτήσω κάτι απλό? Γιατί ξαναπήρες τότε?
-
Προειδοποίηση προς κατόχους εργοστασιακου gps. Αν θελήσετε να αναβαθμισετε τους χάρτες η διαδικασία ειναι πολυ απλή. Η παίρνετε απο αντιπροσωπεία τη νέα έκδοση η βρίσκεται ψάχνοντας ένα iso που τους περιέχει. Με τη κρίση που μας μαστίζει νόμιμο τείνει να γίνει και το δεύτερο.Αφού λοιπόν καίμε την εικόνα κοτσαρουμε το DVD στο αυτοκίνητο. Θα μας ρωτήσει αν θελουμε να χρησιμοποιήσουμε τους χάρτες απο το DVD η να το περάσουμε στο σκληρό. Φυσικά επίλεγουμε το δεύτερο. Θα πάρει αρκετή ώρα μεν αλλα ΠΡΟΣΟΧΉ αν έχουμε στο σύστημα στους χάρτες τότε θα πάρει αιώνες. Πάνω απο 4 ώρες. Οπότε πάμε σε ραδιόφωνο και το αφήνουμε να το γράφει στο background.
Έχεις κάνα link να μπορέσω να βρω τίποτα για το Q5? Έχω χάρτες πάνω του 2009 και χθες έψαχνα να βρω το Σισμανόγλειο (φτου φτου μακριά από μας) και μου έλεγε να στρίψω αριστερά στην Πεντέλης πάνω από τη διαχωριστική νησίδα!
Η Audi ζητάει 350€ για αυτή τη δουλειά!
-
350 εε? πολλά ειναι πες τους..
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έκλεισα 4 χρόνια με το tsi 140, χωρίς να χρειαστώ την εγγύηση Δεν είχα κάνει την επέκταση και έβαζα στοίχημα με φίλους που μου λέγανε ότι θα το μετανιώσω πικρά και θα έχω πληρώσει ένα κινητήρα ακόμα μέχρι να λήξει η 4ετία
Βέβαια τα χλμ είναι λίγα (25.000) αλλά εξακολουθεί να μην έχει κάνει κιχ και να μην καίει καθόλου λάδι μεταξύ των αλλαγών (ανά 7.000χλμ)Μη το γρουσουζέψει κανείς τον έφαγα
πες αλήθεια... δεν σου έχει σκάσει ούτε μια φορά??
-
Και στα 25.000 χλμ μιλάμε για αξιοπιστία;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και στα 25.000 χλμ μιλάμε για αξιοπιστία;μπορεί να είναι 25.000 αλλά είναι και 4 χρόνια... όπως και να το κάνεις κανένα ηλίθιο ηλε/κο ή ένδειξη για λαδάκι θα μπορούσε να έχει , αν και με δεδομένο οτι αλλάζει στισ 7000 λαδια , μάλλον δεν προλαβαίνει να δει καμμένο...
-
Και στα 25.000 χλμ μιλάμε για αξιοπιστία;Εμείς με τα Γερμανικά και ειδικά με τα γκολφακια επειδή ξέρουμε ότι χαλάνε δεν τα πολυχρησιμοποιουμε και για αυτο δεν έχουν χλμ.
Στο δικό μου έχω αλλάξει μέχρι τωρα (βαθιά ανάσα) πολλαπλασιαστες, Μπέκ, αντλία χαμηλής ( η πίσω), αντλία υψηλής (η μπροστά) , ποτηράκι, ν75, 2 σκαστρες, (εκπνοή,ανάσα), 2 λάμπες στοπ, μια λαμπά ξένον και (εννοείται) τουρμπο (σιγά μην δεν άλλαζα).
Τα χουμε πει. Εμείς με τα Γερμανικά μόνο το σασι έχουμε στάνταρ. Όλα τα αλλα θεωρούνται αναλώσιμα !!
-
Για αξιοπιστία δέχομαι συζήτηση από τα 200.000 χλμ και άνω...
-
Καλά. Θα ξαναποσταρω σε 90.000 χλμ πάλι.
Πάντως μέχρι τώρα σκυλί μου χει βγει...
Sent from me.
-
Για αξιοπιστία δέχομαι συζήτηση από τα 200.000 χλμ και άνω...έλα ρε αλάξανδρε, όπως έχουν γίνει τα αυτοκίνητα αν στις 100.000 δεν σου έχει βγάλει τίποτα λες και ευχαριστώ...
-
Ευχαριστώ τότε.
Παιδιά τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο αξιόπιστα σε γενικές γραμμές. Παλιά κάναμε ρεκτιφιέ στις 100 χιλιάδες. Τώρα είναι ένα συνηθισμένο νούμερο. Απλά έχουν γίνει υπερβολικά πολύπλοκα και όλο και κάτι περιφερειακό (ηλ. παράθυρα, οροφές, ESP κλπ) θα χαλάσει, κάτι που στα παλιά απλά δεν υπήρχε για να χαλάσει.
-
Mε τα VW αν σε πάει σπίτι-δουλειά-σπίτι χωρίς να σκάσει πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το εργοστάσιο να τους πεις ευχαριστώ Κάθε 300 χιλιόμετρα ρεκτιφιέ, κάθε 800 καλίμπρα
Τα 25.000 δεν τα λέω για ένδειξη αξιοπιστίας, προς θεού, το ποστ περισσότερο το έγραψα για να πω ότι πέρασε η 4ετία χωρίς να έχω χρειαστεί εγγύηση, που πολλοί προσπαθούσαν να με πείσουν ότι αξίζει να πληρώσω ένα 500άρι για την επέκτασή της από 2 στα 4 -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Έχεις κάνα link να μπορέσω να βρω τίποτα για το Q5? Έχω χάρτες πάνω του 2009 και χθες έψαχνα να βρω το Σισμανόγλειο (φτου φτου μακριά από μας) και μου έλεγε να στρίψω αριστερά στην Πεντέλης πάνω από τη διαχωριστική νησίδα!
Η Audi ζητάει 350€ για αυτή τη δουλειά!
Λογικό.
Έχεις ειδικές διαδρομές το συγκεκριμένο GPS που αρμόζουν σε ένα SUV όπως το Q5. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Mε τα VW αν σε πάει σπίτι-δουλειά-σπίτι χωρίς να σκάσει πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το εργοστάσιο να τους πεις ευχαριστώ Κάθε 300 χιλιόμετρα ρεκτιφιέ, κάθε 800 καλίμπρα
Τα 25.000 δεν τα λέω για ένδειξη αξιοπιστίας, προς θεού, το ποστ περισσότερο το έγραψα για να πω ότι πέρασε η 4ετία χωρίς να έχω χρειαστεί εγγύηση, που πολλοί προσπαθούσαν να με πείσουν ότι αξίζει να πληρώσω ένα 500άρι για την επέκτασή της από 2 στα 4τα χρονια στο γκαραζ δεν μετρανε.......δεν προκαλουν φθορα......απλα λες οτι εχεις περασμενο μοντελο
-
Και στα 25.000 χλμ μιλάμε για αξιοπιστία;
Εμείς με τα Γερμανικά και ειδικά με τα γκολφακια επειδή ξέρουμε ότι χαλάνε δεν τα πολυχρησιμοποιουμε και για αυτο δεν έχουν χλμ.
Στο δικό μου έχω αλλάξει μέχρι τωρα (βαθιά ανάσα) πολλαπλασιαστες, Μπέκ, αντλία χαμηλής ( η πίσω), αντλία υψηλής (η μπροστά) , ποτηράκι, ν75, 2 σκαστρες, (εκπνοή,ανάσα), 2 λάμπες στοπ, μια λαμπά ξένον και (εννοείται) τουρμπο (σιγά μην δεν άλλαζα).
Τα χουμε πει. Εμείς με τα Γερμανικά μόνο το σασι έχουμε στάνταρ. Όλα τα αλλα θεωρούνται αναλώσιμα !!
btw Professeur, ευχαριστώ για τις πληροφορίες στο trip computer.
@ kapami: πάντα απροβλημάτιστο σου εύχομαι, πράγματι στην δικιά σου περίπτωση δεν χρειαζόσουν την επέκταση.
VW FORUM