-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Για τα βιβλία εκδόσεων Haynes...έχω ακούσει τα χείριστα λόγια.απο το τιποτα ομως.....καλο ειναι
δεν ειναι βιβλος ,λεει ομως πολλα που θα σου ειναι χρησιμα πιστευω..
δεδομενου οτι δεν υπαρχει κ τιποτα αλλο...
στο ιντερνετ θα βρεις πολυ πραμα, θελει υπομονη ομως....ενδεικτικα: http://www.nwlink.com/~vdb/cars.html
-
γεια σας παιδια.θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα προβλημα που μου εχει παρουσιαστει, με το golf iv μου.πηγαινοντας ενα ταξιδι ειπα να δοκιμασω την shell 99+(συνηθως εβαζα bp100).απο το πρωτο χιλ,που εκανα το αυτο κινητο τρελλαθηκε οι στροφες πεφταν τα πιρακια χτυπουσαν τρελλα,το αμαξι πανω απο 60χιλ δεν πηγαινε.μετα απο καμποσα χιλ, το αμαξι επανηλθε κανονικα.απο τοτε και μεχρι τωρα(περιπου 1,5 μηνας)εχω αλλαξει ουκ ολιγα βεζιναδικα.και εδω αρχιζει το προβλημα μου.μετα απο καθε γεμισμα το αμαξι μου σβηνει στο ρελαντι(οχι συνεχεια).στη συνεχεια και μετα απο πολλα χιλ,ειναι ενταξει.προχθες κοντεψα να τρακαρω,πηρα μια στροφη με 20χιλ, το αμαξι εσβησε το τιμονι εγινε ασηκωτο και ισα που το προλαβα.(σημ.στο συνεργειο που το πηγα μου ειπε οτι ειναι απο την βενζινη.)
-
υπαρχει ενας αισθητηρας που 'διαβαζει' τα οκτανια της βενζινης(αν το περιγραφω καλα)
Δεν τσεκαρεις να δεις αν παιζει? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Aδέλφια πάω για service την Πέμπτη 82,000 χλμ Golf ΙV GTI
και έχουμε και λέμε.
Αλλαγή ιμάντα (προληπτικά για να μην το κάνω στα 90,000 χλμ)
Λάδια, φίλτρα, υγρά φρένων,
Τακάκια μπρός - πίσω
ένα τριγμό στην ποτηροθήκη
και δεν σκουραίνει ο εσωτερικός καθρέπτης το βράδυ (είναι ηλεκτρονικός νομίζω)Επίσης όταν πηγαίνω με δευτέρα ή πρώτη σιγα - σιγά τρίζουν ή τα αμορτισερ ή τα ελατήρια.. έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι? Είχα βάλει στα 50,000 blistein και δεν είχα αλλάξει ελατήρια. Το πήγα σε αυτόν που μου είχε βάλει τα αμορτισερ το σήκωσε, ψέκασε διάφορα σημεία σινεμπλοκ κλπ αλλά και πάλι τρίζει (Help)
Με πόσα Euro λέτε να την γλιτώσω?
Αδέλφια το έχω αφήσει στο συνεργείο από το πρωί και μου παίρνουν την πίεση. Με πήραν τηλέφωνο πριν από λίγο και μου είπαν
Αλλαγή ιμάντα, τεντωτήρας (αν καταλάβα καλά)
Τακάκια μπρός - πίσω,
λαστιχάκια zamfor και μια τρόμπα νερού γιατί έχει διαρροή λέει
στην φιλική τιμή των 900 Euro.
Να κάνω παζάρια το απόγευμα? τι μπορώ να γλιτώσω? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
και έχουμε και λέμε.
Τακάκια μπρός - πίσω
και δεν σκουραίνει ο εσωτερικός καθρέπτης το βράδυ (είναι ηλεκτρονικός νομίζω)Επίσης όταν πηγαίνω με δευτέρα ή πρώτη σιγα - σιγά τρίζουν ή τα αμορτισερ ή τα ελατήρια.. έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι? Είχα βάλει στα 50,000 blistein και δεν είχα αλλάξει ελατήρια. Το πήγα σε αυτόν που μου είχε βάλει τα αμορτισερ το σήκωσε, ψέκασε διάφορα σημεία σινεμπλοκ κλπ αλλά και πάλι τρίζει (Help)
Αδέλφια το έχω αφήσει στο συνεργείο από το πρωί και μου παίρνουν την πίεση. Με πήραν τηλέφωνο πριν από λίγο και μου είπαν
Τακάκια μπρός - πίσω,
Να κάνω παζάρια το απόγευμα? τι μπορώ να γλιτώσω?Συνάδελφε,και εγώ στα 80000 πλησιάζω,αλλά αυτό το 900 ευρώ δεν μου άρεσε καθόλου.Γίνε λίγο ποιό αναλυτικός αν θέλεις για τις τιμές,και μίλα λίγο στον αποστόλη να δούμε τι θα γίνει....
-
Ο χρήστης genon έγραψε:
γεια σας παιδια.θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα προβλημα που μου εχει παρουσιαστει, με το golf iv μου.πηγαινοντας ενα ταξιδι ειπα να δοκιμασω την shell 99+(συνηθως εβαζα bp100).απο το πρωτο χιλ,που εκανα το αυτο κινητο τρελλαθηκε οι στροφες πεφταν τα πιρακια χτυπουσαν τρελλα,το αμαξι πανω απο 60χιλ δεν πηγαινε.μετα απο καμποσα χιλ, το αμαξι επανηλθε κανονικα.απο τοτε και μεχρι τωρα(περιπου 1,5 μηνας)εχω αλλαξει ουκ ολιγα βεζιναδικα.και εδω αρχιζει το προβλημα μου.μετα απο καθε γεμισμα το αμαξι μου σβηνει στο ρελαντι(οχι συνεχεια).στη συνεχεια και μετα απο πολλα χιλ,ειναι ενταξει.προχθες κοντεψα να τρακαρω,πηρα μια στροφη με 20χιλ, το αμαξι εσβησε το τιμονι εγινε ασηκωτο και ισα που το προλαβα.(σημ.στο συνεργειο που το πηγα μου ειπε οτι ειναι απο την βενζινη.)Μπεκ,Φίλτρο βενζίνης,Μάκη????????
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
και έχουμε και λέμε.
Τακάκια μπρός - πίσω
Τακάκια μπρός - πίσω,
Να κάνω παζάρια το απόγευμα? τι μπορώ να γλιτώσω?Συνάδελφε,και εγώ στα 80000 πλησιάζω,αλλά αυτό το 900 ευρώ δεν μου άρεσε καθόλου.Γίνε λίγο ποιό αναλυτικός αν θέλεις για τις τιμές,και μίλα λίγο στον αποστόλη να δούμε τι θα γίνει....
Μόλις θα έχω απόδειξη θα σας πω ανυλιτικά.
Από ότι έχω καταλάβει τηλεφωνικώς
Τακάκια εμπρός 150 με τοποθέτηση
Τακάκια πίσω 80 με τοποθέτηση
Ιμάντας με παρελκόμενα 270
Τρόμπα νερού 110
service (λάδια φίλτρα) 120
Δεν θυμάμαι πόσο μου είπαν για τα λαστιχάκια Zamfor
και δεν θυμάμαι εργασία για αλλαγή ιμάντα και τρόμπας -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τρόμπα νερού 110
και δεν θυμάμαι εργασία για αλλαγή ιμάντα και τρόμπαςΠόσο;;;;
Τα 4 φίλτρα (που μπορεί να είναι ακριβώς τα ΙΔΙΑ) κοστίζουν συνολικά 45-50 ευρώ. Τα λάδια ποικίλλουν, αλλά αποκλείεται 70 ευρώ
Τακάκια περίπου 100 τα μπροστινά και τα πίσω το πολύ 35.
Τρόμπα νερού γύρω στα 40-50
Ιμάντας ρουλεμάν κλπ το πολύ 100.
Υπόψιν ότι οι τιμές που έγραψα είναι αρκετά υψηλές, αλλά χωρίς τοποθέτηση
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τρόμπα νερού 110
και δεν θυμάμαι εργασία για αλλαγή ιμάντα και τρόμπαςΠόσο;;;;
Τα 4 φίλτρα (που μπορεί να είναι ακριβώς τα ΙΔΙΑ) κοστίζουν συνολικά 45-50 ευρώ. Τα λάδια ποικίλλουν, αλλά αποκλείεται 70 ευρώ
Τακάκια περίπου 100 τα μπροστινά και τα πίσω το πολύ 35.
Τρόμπα νερού γύρω στα 40-50
Ιμάντας ρουλεμάν κλπ το πολύ 100.
Υπόψιν ότι οι τιμές που έγραψα είναι αρκετά υψηλές, αλλά χωρίς τοποθέτηση
Για στείλε pm με στοιχεία του συνεργείου pls
-
Η ροή των πραγμάτων με πήρε ..... αμπάριζα .....
και θα μπορέσω μόνο με pm στον 'cpp' να δώσω στοιχεία !!!!!!!Αποστόλης.
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
υπαρχει ενας αισθητηρας που 'διαβαζει' τα οκτανια της βενζινης(αν το περιγραφω καλα)
Δεν τσεκαρεις να δεις αν παιζει?υπαρχει στα συνεργεια τετοιος αισθητηρας? τον αλλο μηνα ειναι να παω για σερβις,αλλα λογο αυτου του προβληματος μαλλον θα το επισπευσω. αν ειναι απο μπεκ οπως λεει και ο StAz (που και εγω αυτο υποπτευομαι) ο εγκεφαλος θα το δειξει? και ετσι ακαδημαικα,μιας και το εφερε η κουβεντα ποσο πανε τα μπεκ? ευχαριστω.
-
Ο χρήστης genon έγραψε:
Δεν τσεκαρεις να δεις αν παιζει?υπαρχει στα συνεργεια τετοιος αισθητηρας? τον αλλο μηνα ειναι να παω για σερβις,αλλα λογο αυτου του προβληματος μαλλον θα το επισπευσω. αν ειναι απο μπεκ οπως λεει και ο StAz (που και εγω αυτο υποπτευομαι) ο εγκεφαλος θα το δειξει? και ετσι ακαδημαικα,μιας και το εφερε η κουβεντα ποσο πανε τα μπεκ? ευχαριστω.
οχι στα συνεργεια, στο αμαξι υπαρχει. Ο εγκεφαλος ξερει παντα τι βενζινη στελνει στα μπεκ....
-
Που εισαστε εσεις ρε παλληκαρια????
Δεν αφηνετε τα ..σαπια οτι και καλα δεν εχετε προβληματα και γιαυτο δεν γραφετε!!!!
Και μεις δεν εχουμε προβληματα αλλα γραφουμε!!!!
Που εισαι Μακη να τους ανακαλεσεις στην ταξη -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Που εισαστε εσεις ρε παλληκαρια????
Δεν αφηνετε τα ..σαπια οτι και καλα δεν εχετε προβληματα και γιαυτο δεν γραφετε!!!!
Και μεις δεν εχουμε προβληματα αλλα γραφουμε!!!!
Που εισαι Μακη να τους ανακαλεσεις στην ταξηΠεριμένουμε τα νέα μέλη με το V να μας δώσουν ώθηση.
Αργεί και ο 2.0Turbo,
Kρατηστε δυνάμεις για τότε για να δούμε αν τελικά το V GTI θα είναι πραγματικό GTI -
Γεια σε όλους. Είμαι εδώ και τρεις μήνες σχεδόν πανευτυχής κάτοχος ενός Golf IV 1.6 (καινούργιου), καθώς μου άρεσε καλύτερα από το νέο γκολφ… Λέω όμως σχεδόν, διότι τα παράπονα που έχω από την αντιπροσωπεία είναι πολλά. Παρατήρησα κάποια ανομοιομορφία στα κενά του πορτ-παγκαζ και δυσκολία στο κλείσιμο. Τους το πήγα καμπόσες φορές και μου είπαν πως είναι ατέλειες εργοστασιακές και δεν διορθώνονται. Βέβαια τα λεφτά που τους έδωσα δεν είχαν καμία ατέλεια…καταλαβαίνετε…
Στο Service των 7500 χλμ με χρέωσαν 120ευρο για αλλαγή ήμι -συνθετικών λαδιών!!! Έτσι δεν πρόκειται να με ξαναδούν. Αντιπροσωπείες = Απάτη. Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αμάξι και δεν το μετανιώνω. (Πρώην κάτοχος ΜΚΙΙ) -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
γεια σας παιδια.θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα προβλημα που μου εχει παρουσιαστει, με το golf iv μου.πηγαινοντας ενα ταξιδι ειπα να δοκιμασω την shell 99+(συνηθως εβαζα bp100).απο το πρωτο χιλ,που εκανα το αυτο κινητο τρελλαθηκε οι στροφες πεφταν τα πιρακια χτυπουσαν τρελλα,το αμαξι πανω απο 60χιλ δεν πηγαινε.μετα απο καμποσα χιλ, το αμαξι επανηλθε κανονικα.απο τοτε και μεχρι τωρα(περιπου 1,5 μηνας)εχω αλλαξει ουκ ολιγα βεζιναδικα.και εδω αρχιζει το προβλημα μου.μετα απο καθε γεμισμα το αμαξι μου σβηνει στο ρελαντι(οχι συνεχεια).στη συνεχεια και μετα απο πολλα χιλ,ειναι ενταξει.προχθες κοντεψα να τρακαρω,πηρα μια στροφη με 20χιλ, το αμαξι εσβησε το τιμονι εγινε ασηκωτο και ισα που το προλαβα.(σημ.στο συνεργειο που το πηγα μου ειπε οτι ειναι απο την βενζινη.)
Μπεκ,Φίλτρο βενζίνης,Μάκη????????
αν και το πρόβλημα είναι εδώ και κανά μήνα που λέει ο φίλος, πιστεύω αξίζει να απαντήσω γιατί βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος με το ίδιο πρόβλημα, άρα ίσως υπάρχουν και άλλοι....
Golf IV έχω και εγώ 1.4 και αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...
Έσβηνε στο ρελαντί, έριχνε στροφές στο ρελαντί στις 600!!!!, ειδικά έσβηνε σε κάτι στιγμές που έστριβα πατώντας συμπλέκτη και το τιμόνι φυσικά γινόταν σκληρό και ουσιαστικά τα ίδια που περιγράφει ο φίλος....
Μάλιστα τα προβλήματα τα είδα οταν άρχισα να βάζω την Shell V-Power και συνεχίστηκαν μετά και με άλλες βενζίνες....Το πρόβλημα είναι ότι (δε ξέρω αν και πώς η βενζίνη είχε σχέση...) στην πεταλούδα του γκαζιού και μπεκ και το φίλτρο του λαδιού....
Συγκεκριμένα η πεταλούδα-μπεκ θέλουν καθάρισμα ενώ και στο φίλτρο του λαδιού έχουν καεί λάδια...
Έτσι τα κατάλαβα εγώ σε ένα ανεξάρτητο συνεργείο που το πήγα (όταν με τον επίσημο αντιπρόσωπο άκρη δεν έβρισκα μιας και 4,000κμ μετά κάθε σέρβις το πρόβλημα επανεμφανιζόταν)...
Αφού λοιπόν καθάρισαν καλά (αλλά πολύ καλά) πεταλούδα-μπεκ και άλλαξαν και το φίλτρο (το οποίο το είδα και ήταν στο 'μαύρο' του το χάλι το πρόβλημα δεν επανεμφανίστηκε.....
Αλλά βέβαια δεν ξαναέβαλα και V-Power... μάλλον τα περίεργα που έχει μέσα δεν ταιριάζουν με τους κινητήρες μας.....
(με καμία άλλη βενζίνη δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, ουτε καν με την απλή αμόλυβδη της Σελ....) -
ccp εχω το ιδιο προβλμα μαμα αμορτισερ ελατηρια στα 87.000 και εχω τριγμους οταν παλατζαρει το αμαξι οταν πχ παταω γκαζι η οταν φρεναρω καποιος μου ειπε για σινεμπλοκ.χμμ οπου να ναι παω και εγω για ιμαντα +τακακια+δισκοπλακες+κανονικο σερβις
-
Γεια σε όλους,
Πόσα χλμ λέτε ότι είναι λογικό να έχει ένα αμάξι ώστε να υποστεί βελτίωση; Είμαι κάτοχος ενός Golf IV 1.6 με 10.000χλμ και επιθυμώ υπερτροφοδοσία … λέω να κρατηθώ μέχρι τα 25.000 για λόγους εγγύησης και μετά να το τουρμπίσω. Λογικό ; -
Ο χρήστης Freddy έγραψε:
Πόσα χλμ λέτε ότι είναι λογικό να έχει ένα αμάξι ώστε να υποστεί βελτίωση; Είμαι κάτοχος ενός Golf IV 1.6 με 10.000χλμ και επιθυμώ υπερτροφοδοσία … λέω να κρατηθώ μέχρι τα 25.000 για λόγους εγγύησης και μετά....Η σκέψη σου περί εγγύησης είναι σωστή. Καλύτερα η υπερτροφοδοσία όμως όσο γίνεται γρηγορότερα, δεν ξέρω ακριβώς γιατί. Τουλάχιστον οι βελτιωτές στα Miata δεν συνιστούν υπερτροφοδότηση σε κινητήρα με περισσότερα από κάποια χιλιόμετρα.
Μια και σκέφτομαι να αγοράσω το αυτοκίνητο του εικονιδίου μου (μια που αναμένεται σε έκδοση με τον 1,8Τ και στην Ελλάδα κάποτε φέτος) μπορεί κάποιος να προτείνει συμπαθητικά μαγαζιά για αγορά και σέρβις αυτοκινήτου VW? Επίσης για βελτιώσεις του 1,8Τ. Περιοχή Αθήνας (αλλά και Αλεξανδρούπολης).
Ζητάω επαγγελματισμό, ευθύνη, γνώση και συμπαθητικό-φιλικό στύλ με λογικές τιμές. -
Για βελτιώσεις κλπ δοκίμασε το Boulekos Dynamics στη Μεταμόρφωση. Τώρα για Service μακριά από όλες τισ γνωστές αντιπροσωπείες Carenta, Pazaropoulos, Filipaios κλπ γιατί είναι άθλιοι Εγώ ακόμα ψάχνω τα εξουσιοδοτημένα και δεν έχω βρεί κάτι αξιόλογο.
VW FORUM