Ο χρήστης StAz έγραψε:
γεια σας παιδια.θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα προβλημα που μου εχει παρουσιαστει, με το golf iv μου.πηγαινοντας ενα ταξιδι ειπα να δοκιμασω την shell 99+(συνηθως εβαζα bp100).απο το πρωτο χιλ,που εκανα το αυτο κινητο τρελλαθηκε οι στροφες πεφταν τα πιρακια χτυπουσαν τρελλα,το αμαξι πανω απο 60χιλ δεν πηγαινε.μετα απο καμποσα χιλ, το αμαξι επανηλθε κανονικα.απο τοτε και μεχρι τωρα(περιπου 1,5 μηνας)εχω αλλαξει ουκ ολιγα βεζιναδικα.και εδω αρχιζει το προβλημα μου.μετα απο καθε γεμισμα το αμαξι μου σβηνει στο ρελαντι(οχι συνεχεια).στη συνεχεια και μετα απο πολλα χιλ,ειναι ενταξει.προχθες κοντεψα να τρακαρω,πηρα μια στροφη με 20χιλ, το αμαξι εσβησε το τιμονι εγινε ασηκωτο και ισα που το προλαβα.(σημ.στο συνεργειο που το πηγα μου ειπε οτι ειναι απο την βενζινη.)
Μπεκ,Φίλτρο βενζίνης,Μάκη????????
αν και το πρόβλημα είναι εδώ και κανά μήνα που λέει ο φίλος, πιστεύω αξίζει να απαντήσω γιατί βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος με το ίδιο πρόβλημα, άρα ίσως υπάρχουν και άλλοι....
Golf IV έχω και εγώ 1.4 και αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...
Έσβηνε στο ρελαντί, έριχνε στροφές στο ρελαντί στις 600!!!!, ειδικά έσβηνε σε κάτι στιγμές που έστριβα πατώντας συμπλέκτη και το τιμόνι φυσικά γινόταν σκληρό και ουσιαστικά τα ίδια που περιγράφει ο φίλος....
Μάλιστα τα προβλήματα τα είδα οταν άρχισα να βάζω την Shell V-Power και συνεχίστηκαν μετά και με άλλες βενζίνες....
Το πρόβλημα είναι ότι (δε ξέρω αν και πώς η βενζίνη είχε σχέση...) στην πεταλούδα του γκαζιού και μπεκ και το φίλτρο του λαδιού....
Συγκεκριμένα η πεταλούδα-μπεκ θέλουν καθάρισμα ενώ και στο φίλτρο του λαδιού έχουν καεί λάδια...
Έτσι τα κατάλαβα εγώ σε ένα ανεξάρτητο συνεργείο που το πήγα (όταν με τον επίσημο αντιπρόσωπο άκρη δεν έβρισκα μιας και 4,000κμ μετά κάθε σέρβις το πρόβλημα επανεμφανιζόταν)...
Αφού λοιπόν καθάρισαν καλά (αλλά πολύ καλά) πεταλούδα-μπεκ και άλλαξαν και το φίλτρο (το οποίο το είδα και ήταν στο 'μαύρο' του το χάλι το πρόβλημα δεν επανεμφανίστηκε.....
Αλλά βέβαια δεν ξαναέβαλα και V-Power... μάλλον τα περίεργα που έχει μέσα δεν ταιριάζουν με τους κινητήρες μας.....
(με καμία άλλη βενζίνη δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, ουτε καν με την απλή αμόλυβδη της Σελ....)