-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Δεν νομιζω, στο googlarisma που ειδα δεν ειναι αυτο...
Θυμαμαι ειχε καθισμα λευκο δερμα και ειχε και κουμπια πανω του σαν ηλεκτροκινητα δηλ δεν θυμαμαι και πολλα .
Ειδικη εκδοση μαλλον με λιγα κομματια....http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... ion_models αν βγαλεις ακρη
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/788800/
και εμένα μου άρεσε πολύ το mki cabrio μαζί με την Ε30 οι δύο ωραιότερες μεταποιήσεις από κλείστο σε κάμπριο . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν νομιζω, στο googlarisma που ειδα δεν ειναι αυτο...
Θυμαμαι ειχε καθισμα λευκο δερμα και ειχε και κουμπια πανω του σαν ηλεκτροκινητα δηλ δεν θυμαμαι και πολλα .
Ειδικη εκδοση μαλλον με λιγα κομματια....http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... ion_models αν βγαλεις ακρη
Το atlanta νομίζω ότι είναι σε 1.6 και 1.8 .
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Σκεφτονται να βγαλουν το 2011 λενε το golf cabrio και αναρωτιεμαι πρωτον τι διαφορα θα εχει εξωτερικα απο το νεο eos το οποιο θα εχει τη μουρη/μασκα του υπαρχοντος golf/polo,και δευτερον ποιος θα δωσει λεφτα για να αγορασει golf cabrio.
αν είναι έτσι -σαν το αντίστοιχο εμετικό Α3- άστο καλύτερα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σκεφτονται να βγαλουν το 2011 λενε το golf cabrio και αναρωτιεμαι πρωτον τι διαφορα θα εχει εξωτερικα απο το νεο eos το οποιο θα εχει τη μουρη/μασκα του υπαρχοντος golf/polo,και δευτερον ποιος θα δωσει λεφτα για να αγορασει golf cabrio.
αν είναι έτσι -σαν το αντίστοιχο εμετικό Α3- άστο καλύτερα...
Μα αυτό είναι πανέμορφο
-
Να πω και εγώ πως θα το ήθελα και με την μπάρα στη μέση όπως ... παλιά!
Το Golf Cabrio σε όλες τις γενιές του για μένα ήταν . Όπως και να το κάνουν θα μου αρέσει.
Και αν το A3 Cabrio 1,2 ξεκινά από 25.000€, φανταζομαι ότι θα είναι και φτηνότερο. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να πω και εγώ πως θα το ήθελα και με την μπάρα στη μέση όπως ... παλιά!αλλά mki cabrio και Ε30 baur .
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Golf Cabrio σε όλες τις γενιές του για μένα ήταν . Όπως και να το κάνουν θα μου αρέσει.Ποσες γενιες ειχαν καμπριο;Καποια στιγμη θυμαμαι να κυκλοφορουν ταυτοχρονα το καινουργιο σε κλειστο και το προηγουμενο σε ανοιχτο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το Golf Cabrio σε όλες τις γενιές του για μένα ήταν . Όπως και να το κάνουν θα μου αρέσει.Ποσες γενιες ειχαν καμπριο;Καποια στιγμη θυμαμαι να κυκλοφορουν ταυτοχρονα το καινουργιο σε κλειστο και το προηγουμενο σε ανοιχτο.
Ουσιαστικά 2 γενιές Golf Cabrio, μετά το Cabrio σκαραβαίο και πριν το Eos.
Σωστά θυμάσαι. Σχεδόν ... για δύο γενιές κλειστού Golf υπήρχε συγχρόνως μια γενιά cabrio.
Στο τελευταίο ανοιχτό είχαν κάνει και μια αλλαγή στα φωτα βάζοντας τα φώτα του επόμενου κλειστού για να συγχρονιστούν σε εμφάνιση (τουλάχιστον στην πρόσοψη). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σωστά θυμάσαι. Σχεδόν ... για δύο γενιές κλειστού Golf υπήρχε συγχρόνως μια γενιά cabrio.
Στο τελευταίο ανοιχτό είχαν κάνει και μια αλλαγή στα φωτα βάζοντας τα φώτα του επόμενου κλειστού για να συγχρονιστούν σε εμφάνιση (τουλάχιστον στην πρόσοψη).Σωστό, και το καντράν είχε μπλε-κόκκινο φωτισμό (κατά τα πρότυπα του Golf IV).
-
Κάποια στιγμή στην δεκαετία των 80ies (δεν θυμάμαι όμως χρονιά) στην Ελλάδα υπήρξε και το ... 'Golf semi-cabrio Vision' βασισμένο στο 3θυρο MK2 με οροφή που θύμιζε BMW Baur. Η εταιρία που έφτιαχνε την μετατροπή ήταν η Protech - Automotive design and manufacturing με διεύθυνση κάπου στην Αγ. Παρασκευή. Το είχα δει σε ΔΕΘ και με είχε ξετρελάνει ενώ και σε τιμή δεν ήταν ακριβό. Μάλιστα τόνιζε ότι η συγκεκριμένη μετατροπή συνοδεύεται από επίσημη έγκριση της μητρικής εταιρίας VAG.
Στο δρόμο πάντως δεν το είδα.
2 φωτογραφίες απο το φυλλάδιο τους (από το αρκετά παλιό αρχείο μου).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάποια στιγμή στην δεκαετία των 80ies (δεν θυμάμαι όμως χρονιά) στην Ελλάδα υπήρξε και το ... 'Golf semi-cabrio Vision' βασισμένο στο 3θυρο MK2 με οροφή που θύμιζε BMW Baur. Η εταιρία που έφτιαχνε την μετατροπή ήταν η Protech - Automotive design and manufacturing με διεύθυνση κάπου στην Αγ. Παρασκευή. Το είχα δει σε ΔΕΘ και με είχε ξετρελάνει ενώ και σε τιμή δεν ήταν ακριβό. Μάλιστα τόνιζε ότι η συγκεκριμένη μετατροπή συνοδεύεται από επίσημη έγκριση της μητρικής εταιρίας VAG.
Στο δρόμο πάντως δεν το είδα.
2 φωτογραφίες απο το φυλλάδιο τους (από το αρκετά παλιό αρχείο μου).
Εχω ακόμα πάνω στο γραφείο μου το πλαστικό με το όνομα του μοντέλου που θα έμπαινε στην πίσω πόρτα...
(πόσα χρόνια πίσω με γύρισες....) -
Λοιπόν αντιγράφω από το ελληνικό club του Tiguan σχετικά με την περίφημη αναβάθμιση των κινητήρων 1.4 TSi CAV
Λοιπόν αποτελέσματα αναβάθμισης από Ισπανία:
Οι αναβαθμίσεις είναι τρεις συνολικά, σας τις γράφω με τον κωδικό τους.- 57D5 που αφορά στο έλεγχο των χειρολαβών στις πόρτες
- 97R3 που αφορά στο γενικό έλεγχο στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου
- 24S4 που αφορά στην αναβάθμιση του εγκεφάλου της μηχανής για καλύτερη διαχείρηση καυσίμου.
Όσον αφορά την τελευταία, ο λόγος της αναβάθμισης που γράφω ήταν και η επίσημη απάντηση που πήρα από την αντιπροσωπεία. Για μεταβολές στην ιπποδύναμη, οικονομία καυσίμου κλπ που έχουν αναφερθεί στο φόρουμ, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο στην αντιπροσωπεία.
Εντυπώσεις από την τελευταία αναβάθμιση 24S4:
- Όπως έγραψαν και άλλοι φίλοι εμφανίζεται στην MFD δείχτης με την ταχύτητα και βελάκια για την αλλαγή της. Νομίζω αυτό δεν έχει σχέση με την αιτία της αναβάθμισης αφού αποτελεί στάνταρ σε νεώτερα μοντέλα και όχι μόνο της VW αλλά και της Audi. Παρατηρώντας τις στροφές στις οποίες υποδεικνύονται οι αλλαγές, αποδεικνύεται η μεγάλη ροπή του αυτοκινήτου και το τράβηγμα του από τις χαμηλές στροφές. Πολύ χρήσιμο για όσους ξεχνιούνται και το 'τεντώνουν' λίγο.
- Ακουστικά, η λειτουργία της μηχανής μου θύμισε περισσότερο ατμοσφαιρικό
- Διαπίστωσα καλύτερη απόκριση στο γκάζι. Θα τη χαρακτήριζα αμεσότερη.
- Νομίζω έχει καλύτερη λειτουργία (τράβηγμα) με την πρώτη (αμεσότερη απόκριση, καλύτερο τράβηγμα).
- Από οικονομία, ο φίλος που είπε 'όσο το σκίζεις σε σκίζει' έχει δίκιο, πλην όμως νομίζω όμως κάτι έχει αλλάξει προς το οικονομικότερο.
- Όσον αφορά την ιπποδύναμη δεν παρατήρησα κάτι αν και νομίζω ότι σωστότερη απάντηση θα δώσουν αυτοί που γράφουν μέσες καταναλώσεις άνω των 11 λιτ/100 χλμ
Γενικά, οδηγώντας όμως λίγο μετά την αναβάθμιση θα έλεγα ότι η λειτουργία του μοτέρ μου άρεσε καλύτερα και δε βρήκα τίποτα αρνητικό. Για τις άλλες αναβαθμίσεις δεν γράφω κάτι αφού δεν είχα και κάποιο πρόβλημα πριν για να καταλάβω διαφορά.
Τέλος σε ερώτηση μου γιατί δε με ειδοποίησαν για την αναβάθμιση, μου απάντησαν ότι και οι τρεις θεωρούνται αναβαθμίσεις ρουτίνας, δεν υπάρχει κίνδυνος για το αυτοκίνητο και ως πραγματοποιούνται με την επίσκεψη του αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία ή στο τακτικό σέρβις. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε οδηγία ανάκλησης, κάτι που δεν υφίσταται γι' αυτές τις αναβαθμίσεις.
Aυτό είναι το αυτοκόλλητο που μου κόλλησαν στο πορτ παγκάζ.
Αν διακρίνετε καλά φαίνονται η ημερομηνία που την έκανα(κάτω κάτω) αλλά και οι κωδικοί 57D5 & 24S4Δεν μου έκαναν όμως την 97R3
-
Aυτο το ειδατε???
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /97797.asp
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Aυτο το ειδατε???http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /97797.asp
Γύρνα στην προηγούμενη σελίδα.
-
Διάβασα για το Εος F/L και έχω μία ερώτηση.Ποιό τζιμάνι αποφάσισε να μην βγαίνει με τον 1.4 tsi με τους 160 ίππους?
-
Καλημέρα σας, γνωρίζει κανείς τι πραγματικά παίζει τελικά με τα διαστήματα service στα vag? Από το 2009 και μετά όλα τα μοντέλα έρχονται με εξοπλισμό longlife(κωδικός QG1). Κατα τη πρώτη αλλαγή λαδιών γίνεται χωρίς ενημέρωση, αλλαγή στην κωδικοποίηση του αυτοκινήτου και υιοθετείται το σταθερό πρόγραμα σερβις(QG0, QG2). Ανάλογη αλλαγή φυσικά έγινε και σε εμένα. Αποφάσισα λοιπόν να επαναφέρω το longlife. Αναζητείται λοιπόν συνεργείο εντός Θεσσαλονίκης, γνώστες και όχι απατεώνες για αλλαγη της κωδικοποίησης ξανα σε longlife, καθώς και για τα service. Η εγγυηση έληξε, οπότε δεν έχω κανέναν απολύτως πλέον λόγο να ξαναπάω σε αντιπροσωπεία γιατί απ'ότι κατάλαβα παίζει χοντρό δούλεμα.
-
εχεις απολυτο δικιο!! και σε εμενα τα ιδια! απο λονγλιφε σε σταθερο(15000χλμ η χρονο) με το λονγλιφεηταν στα 30000χλμ το 1το σερβις
-
Έκανα σήμερα test drive ένα Golf TDi Bluemotion Comfortline. Μιλάμε για πετρελαιοκίνητο με 1600 κυβικά και 105 άλογα εξοπλισμένο με start stop. Το αυτοκίνητο είχε το έξτρα 7τάχυτο DSG ενώ εντυπωσιάστικα από την πληρότητα του βασικού εξοπλισμού. Θα προσέθετα μόνο το BT και τα xenon τα οποία είναι μάλλον πανάκριβα. H βόλτα ήταν σχετικά σύντομη και περιελάμβανε αποκλειστικά αστική κίνηση. Σε ένα κυκλικό κόμβο που δεν είχε κίνηση το πάτησα και λίγο παραπάνω αλλά μην περιμένετε αναλύσεις για το πως στρίβει και πως είναι το τιμόνι κλπ κλπ.
Πρώτες εντυπώσεις από την καμπίνα είναι πως παρά το συντηρητικό της σχεδίασης δεν είναι τόσο βαρετή όσο του προηγούμενου. Μου άρεσε πολύ ο σχεδιασμός του τιμονιού και η υφή του δέρματος που το κάλυπτε. Ελαφρύ στους επιτόπιους ελιγμούς βαραίνει όταν κινείσαι χωρίς να είναι αναίσθητο δεν θα το χαρακτήριζα και επικοινωνιακό, τυπικό ηλεκτρικό τιμόνι. Το αυτοκίνητο ήταν ιδιαίτερα άνετο ενώ ο ήχος από τις όποιες λακούβες δεν έφτανε στην καμπίνα. Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχαν ξερές αντιδράσεις από την ανάρτηση, και πέρασε από ένα δρόμο που γίνονται έργα και δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτή την στιγμή. Το αμάξι γενικά δείχνει κάπως βαρύ και νωχελικό οπότε υποθέτω πως δεν νομίζω να ενθουσιαστεί κανείς σε στροφιλίκι παρόλο που πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα να κινηθείς γρήγορα.
Τo DSG άψογο στα ανεβάσματα όχι τόσο καλό στα κατεβάσματα ειδικά δε το kick down το οποίο συνήθως συνοδεύεται από 2 κατεβάσματα είναι μάλλον κακό. Ίσως το 6αρι με τις πιο μακριές σχέσεις να είναι καλύτερο αλλά συνεχίζει να μην προσφέρει το απόλυτο smoothness ενός κλασσικού αυτοματου.
Το μοτέρ...Δεν μπορώ να πω πως το πίεσα ιδιαίτερα αλλά δείχνει αρκετά ελαστικό χαμηλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο lag. Είναι προφανές πως δεν βάζει φωτιά στον δρόμο αλλα πιστεύω η κοντή κλιμάκωση του DSG το βοηθά να κινηθεί σβέλτα. Η ηχομόνωση είναι καλή, κροταλίσματα εν κινήσει δεν ακούγονται ούτε με το πόδι τέρμα στο γκάζι και πάλι οι 7 σχέσεις βοηθάνε. Παρόλα αυτά στο φανάρι ακούγεται αρκετούτσικα. Βέβαια το start stop σβήνει το μοτέρ οπότε δεν απασχολεί ιδιαίτερα. Η επανεκκινηση γίνεται σχετικά ομαλά και γρήγορα.
Στο δια ταύτα;
Μου άρεσε αρκετά σαν πρώτη επαφή αλλά συμπέρασμα δεν έβγαλα. Αν το σκεφτόμουν σοβαρά για αγορά θα ζητούσα να το έχω για ένα ΣΚ για να κινηθώ και σε εθνική οδό. -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλημέρα σας, γνωρίζει κανείς τι πραγματικά παίζει τελικά με τα διαστήματα service στα vag? Από το 2009 και μετά όλα τα μοντέλα έρχονται με εξοπλισμό longlife(κωδικός QG1). Κατα τη πρώτη αλλαγή λαδιών γίνεται χωρίς ενημέρωση, αλλαγή στην κωδικοποίηση του αυτοκινήτου και υιοθετείται το σταθερό πρόγραμα σερβις(QG0, QG2). Ανάλογη αλλαγή φυσικά έγινε και σε εμένα. Αποφάσισα λοιπόν να επαναφέρω το longlife. Αναζητείται λοιπόν συνεργείο εντός Θεσσαλονίκης, γνώστες και όχι απατεώνες για αλλαγη της κωδικοποίησης ξανα σε longlife, καθώς και για τα service. Η εγγυηση έληξε, οπότε δεν έχω κανέναν απολύτως πλέον λόγο να ξαναπάω σε αντιπροσωπεία γιατί απ'ότι κατάλαβα παίζει χοντρό δούλεμα.εδω και παρα πολλα χρονια 99-2000 τα αυτοκινητα του ομιλου ερχονται με longlife κωδικοποιηση. μεσα στο ντουλαπακι συνηθως υπαρχει ενα μαυρο ντοσιε με πολλα βιβλια μεσα. τα διαβαζουμε ολα.
φυσικα και μπορεις να κανεις σταθερα διαστηματα, αλλα με προδιαγραφη 50200, δηλαδη ενα απλο 5-40 συνθετικο συνηθως, που ειναι και πιο φτηνο
50400 ειναι longlife στην πλειοψηφια 5-30 και παει μεχρι τα 300000 χιλ ανετα η 2 χρονια η ενδειξη στο ταμπλο, αναλογα τη χρηση
εδω βεβαια τα αστερια λενε σταθερα διαστηματα, αλλα με longlife λαδι που δεν υπαρχει κανενας λογος
αλλοι κανουν του κεφαλιου τους και αλλαζουν στα 7-10 με ακριβο λαδι. κακο στην τσεπη τους. στον κινητηρα δεν κανουν τιποτα
VW FORUM