-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αναβάθμιση κιβωτίου DSG από τη revo TechnikΣε μια ακόμη καινοτομία, η revo Τechnik λανσάρει αναβάθμιση για τα κιβώτια DSG6 του group VAG. Χαρακτηριστικά της ο μειωμένος χρόνος αλλαγής σχέσεων, η επιλογή εκκίνησης στις 3200 rpm (Stage1 DSG Software / K03 turbo cars) και στις 3200, 4000 ή 4500 rpm για το Stage2 DSG Software (K04 or GT3071 turbo cars), η δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας Kick down με τον επιλογέα στη θέση «Manual», η απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματης αλλαγής σχέσης στην επιλογή «Manual» όταν ο κινητήρας φτάνει στο όριο περιστροφής του και η αύξηση του περιοριστή ροπής στα 500Nm (για εφαρμογές Big-Turbo). Τιμή: από 450€
http://www.autoaccessories.gr/tuning/pr ... ctId=15428
Τα υπόλοιπα δε με αφορούν, αλλά το υπογραμμισμένο κομμάτι είναι όλα τα λεφτά, διορθώνοντας ασυγχώρητες (κατ' εμέ) επιλογές της VW στον προγραμματισμό. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να το δίνουν στα πιο σπορ μοντέλα τους έτσι το κιβώτιο.
-
Αν μπορούσα να προγραμματίσω το αυτόματο κιβώτιο με επιλεγμένες τις χειροκίνητες αλλαγές:
-
θα απαγόρευα το αυτόματο kick-down μέχρι να κατέβουν οι στροφές στις 1000 αλλά με σημαντικά μειωμένη δύναμη (ηλεκτρόγκαζο) κάτω από τις 3.000 στροφές,
-
δεν θα κατέβαζε χειροκίνητα σχέση αν θα ξεπερνούσε τις στροφές του κόφτη ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΧΕΣΗ ΞΑΦΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ,
-
δεν θα ανέβαζε αυτόματα σχέση στο όριο των στροφών αλλά 500 στροφές πριν το όριο θα έπεφτε σταδιακά η δύναμη (ηλεκτρόγκαζο) μέχρι τον κόφτη.
Ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι θα προτιμούσαν την εργοστασιακή ρύθμιση.
(μόνο κάτι 'περίεργοι' Σπύροι κλπ θέλουν να συμπεριφέρεται σαν χειροκίνητο κιβώτιο) -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι θα προτιμούσαν την εργοστασιακή ρύθμιση.
(μόνο κάτι 'περίεργοι' Σπύροι κλπ θέλουν να συμπεριφέρεται σαν χειροκίνητο κιβώτιο)προσωπικά προτιμώ όπως είναι τώρα το σασμάν και όπως το έχω μάθει ότι συμπεριφέρεται.Μαθαίνεις πώς 'σκέφτεται' και προσαρμόζεσαι σε αυτό (και το αντίθετο αλλά σε μικρότερο βαθμό).
Πλέον ξέρω ακριβώς τι κίνηση πρέπει να κάνω για να συμπεριφερθεί αναλόγως το αμάξι.Και αυτό το απέκτησα μετά από 3 μήνες εξοικείωσης μαζί του (με το DSG), οπότε όλα όσα λέμε μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με το θέμα της συνήθειας παρά με το θέμα της πιο 'σωστής λειτουργίας'.δεν θα κατέβαζε χειροκίνητα σχέση αν θα ξεπερνούσε τις στροφές του κόφτη ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΧΕΣΗ ΞΑΦΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ,
αυτό ούτως ή άλλως το κάνει το DSG.
Κάτι που δεν συνειδητοποιούν όσοι δεν έχουν οδηγήσει αυτόματο για καιρό είναι πως το kick-down είναι ένα κουμπάκι κάτω στο πόδι που δίνει εντολή για μέγιστη επιτάχυνση.Η πεταλούδα του γκαζιού ούτως ή άλλως τερματίζει πριν πατήσεις αυτό το κουμπάκι.
Επιπλέον αυτό το κουμπάκι είναι αρκετά σκληρό ώστε να πρέπει να βάλεις επιπλέον αρκετή δύναμη στο πόδι σου για να το πιέσεις με το πεντάλ (κοινώς με εξαίρεση τους άμπαλους, αποκλείεται να το πατήσεις καταλάθος).
Οπότε ΟΤΑΝ το πατήσεις το kick-down το κάνεις γιατί το θέλεις και το αμάξι συμπεριφέρεται όπως περιμένεις (βάζει τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα και 'full γκάζια').Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει καποιος να το απενεργοποιήσει.
Είναι το ίδιο σα να ήταν αυτό το κουμπάκι κάπου πάνω στο ταμπλό.Απλώς είπαν για διάφορους λόγους να το βάλουν κάτω από το γκάζι.ΑΝ θες το πατάς, αν δε θες, ΔΕΝ το πατάςΌλα πιστεύω ότι είναι θέμα συνήθειας (όπως προ-είπα).Προσωπικά μου αρέσει που ανεβάζει ταχύτητα στον κόφτη, το οποίο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν πιέζω 'τέρμα' το αμάξι σε στροφές ενώ είμαι πολύ κοντά στον κόφτη στις rpm και όταν βγαίνω από την στροφή πατάω τέρμα γκάζι.έτσι πρακτικά ασχολούμαι μόνο με το κατέβασμα των ταχυτήτων και όχι με το (ανούσιο) ανέβασμα (που το DSG θα την κάνει και στον καλύτερο δυνατό χρόνο).
Τέλοσπάντων...Γούστα είναι αυτά.
Μαθαίνεις πώς 'σκέφτεται' το σασμάν και πράττεις αναλόγως, το οποίο σημαίνει ότι δεν κάνεις τις ίδιες (πάντα) κινήσεις με το αν οδηγούσες χειροκίνητο σασμάν.Μάλλον εκεί κάπου το χάνουν κάποιοι. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
δεν θα κατέβαζε χειροκίνητα σχέση αν θα ξεπερνούσε τις στροφές του κόφτη ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΧΕΣΗ ΞΑΦΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ,
αυτό ούτως ή άλλως το κάνει το DSG.
Στη χειροκίνητη λειτουργία όταν πηγαίνεις με 100 επιλέγεις 1η ταχύτητα. Το κιβώτιο σωστά δεν κατεβάζει.
Αν όμως κόψεις ταχύτητα σιγά σιγά, όταν φτάσεις στα 40 χαω δεν θα κατεβάσει μόνο του 1η σχέση;
Έχει γίνει τόσο έξυπνο το DSG; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στη χειροκίνητη λειτουργία όταν πηγαίνεις με 100 επιλέγεις 1η ταχύτητα. Το κιβώτιο σωστά δεν κατεβάζει.
Αν όμως κόψεις ταχύτητα σιγά σιγά, όταν φτάσεις στα 40 χαω δεν θα κατεβάσει μόνο του 1η σχέση;όχι.Αν δεν την παίρνει εκείνη την ώρα (γιατί η ταχύτητα που θες να βάλεις ξεπερνάει τον κόφτη), σε γράφει στα @@ του.
Θα βάλει 1η μόνο όταν την ώρα που θα δώσεις την εντολή να μπορεί και να μπει εκείνη τη στιγμή η 1η ταχύτητα.
Γι'αυτό με παραξένεψε το σχόλιό σου.Υπάρχει σασμάν που κάνει κάτι άλλο?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Υπάρχει σασμάν που κάνει κάτι άλλο?Όλα τα σασμάν που έχουν μοχλό.
Όταν τρέχεις με 100 και βάλεις το μοχλό ταχυτήτων στο 1, θα βάλει πρώτη όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από 50.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν τρέχεις με 100 και βάλεις το μοχλό ταχυτήτων στο 1, θα βάλει πρώτη όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από 50.
Εννοείς τα κλασσικά αυτόματα που εκτός απο΄D είχαν και θέσεις 1-2-3 (ή και 4 αν ήταν 5άρι), τα οποία όμως είναι πανάρχαια. *
ΑΝ ναι, τότε αλλάζει το πράμα γιατί σε αυτή την περίπτωση (που έχεις βάλει το μοχλό στο 1) έχεις δώσει μία μόνιμη εντολή στο σασμάν 'βάλε 1η...βάλε 1η'.
Είναι σαν να πατάω επαναλαμβανόμενα και συνεχώς (μανιωδώς κοινώς ) το πλήν στα paddles ('κατέβασε ταχύτητα...κατέβασε ταχύτητα'.*είναι δυνατόν να τα συγκρίνεις με το σούπερ-γ@μ@ω σασμάν?
-
Να αλλάξω θέμα;
(συγχωρήστε με αν αυτό που θα ρωτήσω είναι εκτός φιλοσοφίας του forum)Ένας πολύ γνωστός μου έβγαλε προς πώληση το Golf IV του. Πρόκειται για το 1.6, 5θυρο, με το πακέτο εξοπλισμού της έκδοσης 25 years anniversary που έβγαινε τότε στο GTI αν θυμάμαι καλά. Έχει λίγο πολύ ό,τι θα μπορούσε κανείς να βάλει σε Golf τότε. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 80k km από το 2001, χωρίς προβλήματα ή απρόοπτα ως τώρα. Εχω ταξιδέψει μαζί του με αυτό και το αμάξι είναι 'σαν καινούριο' που λέμε.
Ερώτηση α) Το μοτέρ είναι 16V ή 8V?
Ερώτηση β) Επειδή ενδιαφέρομαι για την αγορά του, ποια είναι η μέγιστη συμφέρουσα τιμή (για μένα, όχι γι' αυτον!) που θα μπορούσε να δώσει κανείς γι' αυτό το αυτοκίνητο; Επαναλαμβάνω, μέγιστη τιμή... όχι 'εγώ έχω βρει και με τόσο'. Θέλω το 'μη δώσεις με τίποτα πάνω από τόσο'. Αυτό το νούμερο, κατ' εκτίμηση.
Ερώτηση γ) Υπάρχει κάτι (κρυφό) που θα πρέπει να προσέξω σ' αυτό το αμάξι;;
(πχ. ας πούμε ότι σε 10k km θα πρέπει να αλλάξω ιμάντα και θα φορτωθώ με 800 ευρώ... λέμε τώρα, τέτοιου τύπου πληροφορίες)Ευχαριστώ!!
-
ποιας χρονιας ειναι το αμαξι?
-
8βαλβιδο ειναι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιας χρονιας ειναι το αμαξι?το γράφω... 2001 (ίσως και τέλη του 2000). Άλλωστε είναι των 25χρόνων Golf (1975-->2000)
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
το γράφω... 2001 (ίσως και τέλη του 2000)
δε το προσεξα
εγω θα εδινα εως 4000€
-
εμενα φιλος μου πριν απο 2-3 χρονια ειχε παρει ενα 1400 και επειδη ηταν σε αριστη κατασταση (οντως ηταν) το πληρωσε 8000
και καλο να ειναι μην το παρακανει ο γνωστος σου με αυτα που σου ζηταει, αλλιως καλυτερα να το ρισκαρεις να παρεις ενα αλλο με 4Κ , ο,τι ζημια και να σου βγαλει αυτα τα 8Κ δε θα τα φτασεις
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
το γράφω... 2001 (ίσως και τέλη του 2000)
κοίτα να δεις...
είναι του 2001 (που σαν του 2000 πιάνεται κανονικά αν πας να το πουλήσεις έξω, αλλά τέλοσπάντων..πες του 2001).
Σήμερα έχουμε 2010 καλώς ή κακώς και αυτό σημαίνει ότι το αμάξι του φίλου σου είναι 9 ετών.
Στα 90.000km χρειάζεται ένα 'καλό' service σύμφωνα με τη VW (αλλά απέχεις 10.000km από αυτό, που σημαίνει ότι με το μέσο ρυθμό διάνυσης χιλιομέτρων ότι θα το κάνεις σε 9 μήνες) .Δεν έχω κρατήσει τα αρχεία του Golf του δικού μου να σου πω ακριβώς τι αλλάζει κτλ.Αφού είναι 9 ετών και έχει κάνει 80.000km (ήτοι λιγότερο από 10.000km το χρόνο=> λίγα => καλό αν είναι όντως πραγματικά km ), δεν πρέπει να του δώσεις πάνω από 5000€.
Τα 5500€ είναι καλή τιμή πώλησης γι'αυτόν και τα 4500€ είναι καλή τιμή αγοράς για σένα (κατά τη γνώμη μου).
Με 4000€ τον κλέβεις στεγνά πιστεύω...Μία εκτιμήση που μπορείτε να πάρετε είναι να πάτε σε 2-3 μάντρες αυτοκινήτων και να τους ζητήσετε εκτίμση πόσο πουλιέται το αμάξι το συγκεκριμένο στην αγορά, ώστε να μην νομίζει ότι έβγαλες το ποσό από το κεφάλι σου και προσπαθείς να τον ρίξεις.
Το αμάξι είναι 1.6lt 8βάλβιδο όπως έγραψε ο QsisVTS και βγάζει 102ps εργοστασιακά. (16V ήταν τα 1.400άρια και βγάζανε 75ps και τα 1800 ήταν 20V πληροφοριακά. )
Σαν ζημιές γενικά δεν θα σου βγάλει (από άποψη μηχανικής βλάβης).Το μοτέρ και το σασμάν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.
Ίσως μικρό πρόβλημα αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή με τους γρύλους των παραθύρων που λόγω του ότι είναι πλαστικοί καταπονούνται πολύ όταν είναι ανοιχτά τα παράθυρα και κλείνεις την πόρτα (ακούς το τζάμι που τραντάζεται ), αλλά είναι ένα ευτελές κόστος σαν επισκευή (αν εξαιρέσουμε ότι μπορεί να σου μείνει ανοιχτό το παράθυρο εν όψη βροχής )
Άλλο ένα πρόβλημα που είχαν τα Golf IV ήταν ότι είχαν πλαστική αντλία νερού η οποία προφανώς καποια στιγμή άρχιζε να χάνει.Στα generation αντικαταστάθηκε (από το εργοστάσιο) με μεταλλική και έληξε το θέμα.Αν το αμάξι μπορείς να το αγοράσεις κάπου στα 5000€ (για μένα συμφέρουσα είναι τα 4500€ αλλά είστε και φίλοι ), go for it και καλοτάξιδο.
Ρώτησε το φίλο σου αν έχει αλλάξει ιμάντες (εκκεντροφόρων, ac, δυναμό - συνήθως αυτοί αλλάζονται όλοι μαζί). Το κόστος αλλαγής τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.
ΥΓ: οι τιμές που αναφέρω είναι σε περίπτωση που το αμάξι είναι άριστο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα φιλος μου πριν απο 2-3 χρονια ειχε παρει ενα 1400 και επειδη ηταν σε αριστη κατασταση (οντως ηταν) το πληρωσε 8000και καλο να ειναι μην το παρακανει ο γνωστος σου με αυτα που σου ζηταει, αλλιως καλυτερα να το ρισκαρεις να παρεις ενα αλλο με 4Κ , ο,τι ζημια και να σου βγαλει αυτα τα 8Κ δε θα τα φτασεις
Μία εκτιμήση που μπορείτε να πάρετε είναι να πάτε σε 2-3 μάντρες αυτοκινήτων και να τους ζητήσετε εκτίμση πόσο πουλιέται το αμάξι το συγκεκριμένο στην αγορά, ώστε να μην νομίζει ότι έβγαλες το ποσό από το κεφάλι σου και προσπαθείς να τον ρίξεις.
Ακριβώς αυτό κάνει αυτές τις μέρες ο γνωστός μου (τριγυρνάει και ρωτάει) και θα μου ζητήσει ό,τι του προσφέρουν και έξω. Ξεκάθαρα. Δεν τίθεται θέμα μη εμπιστοσύνης σε ό,τι θα μου πει. Το αν θέλω είναι άλλο θέμα, κι αυτό εξετάζω με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια
Κρατώ για την ώρα το πεντοχίλιαρο σαν άνω όριο (εκτός κι αν ακούσω άλλες έντονα αντίθετες γνώμες). Ευχαριστώ! Ομολογώ ότι η δική μου (εκτός ...πιάτσας) κρίση έβαζε το όριο ένα χιλιάρικο παραπάνω. (
ξαναρωτώ: μια 16V έκδοση του 1.6 με 105 άλογα δεν έβγαινε ένα φεγγάρι στα Golf? Ή κάνω λάθος...
-
οχι 16V βγηκαν οταν ειχαμε τους fsi οι οποιοι ευτυχως αντικατασταθηκαν απο το πολυ καλυτερο 1.4 tsi
ο 8V κινητηρας μαλιστα ειναι τοσο αθανατος που υπαρχει ακομα και σημερα σε πολλα καινουρια Α3, το οποιο ειχε και τον 16V fsi και τον 8V
απο το golf V και μετα επαψε να χρησιμοποιειται στο συγκεκριμενο αυτοκινητο
ο 8V ειναι πιο δυνατος στις χαμηλομεσαιες ο 16V θελει ξεζουμισμα για να δειξει τις παραπανω ικανοτητες τους και λογω της υψηλης συμπιεσης υπηρχε και θεμα αν θελει ή οχι 100αρα
για απλη καθημερινη χρηση ο 8V ειναι καλυτερος -
O 1.6 16V των 105 αλόγων έμπαινε στο Golf από τον Μάιο του 1999,
άλλο αν ερχόταν ή όχι στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος κινητήρας...(Απορία μου επίσης πάντα ήταν γιατί η VW δεν αξιώθηκε ποτέ να βάλει τον 1.6 16V των 125 αλόγων που έβαζε στο Polo GTI εκεί γύρω στο 2000 προ εποχής δηλαδή ακόμα των FSI,
και μάλιστα δεν έκανε ευρεία χρήση του συγκεκριμένου συνόλου,
αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση τώρα πια με τους TSI.
Κάτι θα ήξεραν καλύτερα... ) -
Έχω και εγώ μια παρόμοια απορία. Έχω ένα Golf IV 1.4 3θυρο το οποίο το αγόρα μεταχειρισμένο πριν 4 χρόνια από γερμανία με 40.000 χμ. Τώρα έχει 65.000 χιλιόμετρα (μόνο στην πόλη κυκλοφορεί). Από εξοπλισμό έχει ΑC,ABS,ESP, 4 airbags. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, μόνο κάτι ψιλογρατζουνίες έχει. Σύμφωνα με τον αριθμό πλαισίου έχει παραχθεί το 2002 στην γερμανία. Το καλό είναι οτι έχει πρώτη κυκλοφορία στην ελλάδα το 2006 οπότε πληρώνει μειωμένα τέλη, φαντάζομαι θα παίζει έναν ρόλο στην τιμή.
Έπειδή θέλω να το πουλήσω και μάλλον θα το δώσω σε έμπορο γιατί δε θέλω να μπώ σε διαδικασία να ψάχνω άγοραστές πόσο θα ήταν μια καλή τιμή για να μου το πάρει? Αν προσπαθήσω να το πουλήσω μόνος πόσο θα πρέπει να το δώσω?
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
O 1.6 16V των 105 αλόγων έμπαινε στο Golf από τον Μάιο του 1999,
άλλο αν ερχόταν ή όχι στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος κινητήρας...(Απορία μου επίσης πάντα ήταν γιατί η VW δεν αξιώθηκε ποτέ να βάλει τον 1.6 16V των 125 αλόγων που έβαζε στο Polo GTI εκεί γύρω στο 2000 προ εποχής δηλαδή ακόμα των FSI,
και μάλιστα δεν έκανε ευρεία χρήση του συγκεκριμένου συνόλου,
αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση τώρα πια με τους TSI.
Κάτι θα ήξεραν καλύτερα... )δεν ξερω αυτο με τα 105 θα ηταν μια χαρα, αλλα εγγυημενα σου λεω οτι 1600αρι με 125 αλογα ειναι σπαστικο για νορμαλ καθημερινο αυτοκινητο (για οικογενειακο ουτε λογος ) και η χρηση του θα επρεπε να περιοριζεται εκει που περιοριζεται τελοσπαντων πλεον σε μικρα gti αμαξακια, οπως cooper, swift sport, twingo, c2 κτλ
σε μεγαλυτερο αυτοκινητο δε νομιζω οτι ταιριαζουν εκτος αν μιλαμε για ζμπορ ανησυχιες τυπου 147
-
υπηρχε στην ελλαδα ο 16V με τα 105, ειπα μαλακια οκ?
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=7331
VW FORUM