Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
ποιας χρονιας ειναι το αμαξι?
το γράφω... 2001 (ίσως και τέλη του 2000)
κοίτα να δεις...
είναι του 2001 (που σαν του 2000 πιάνεται κανονικά αν πας να το πουλήσεις έξω, αλλά τέλοσπάντων..πες του 2001).
Σήμερα έχουμε 2010 καλώς ή κακώς και αυτό σημαίνει ότι το αμάξι του φίλου σου είναι 9 ετών.
Στα 90.000km χρειάζεται ένα 'καλό' service σύμφωνα με τη VW (αλλά απέχεις 10.000km από αυτό, που σημαίνει ότι με το μέσο ρυθμό διάνυσης χιλιομέτρων ότι θα το κάνεις σε 9 μήνες) .Δεν έχω κρατήσει τα αρχεία του Golf του δικού μου να σου πω ακριβώς τι αλλάζει κτλ.
Αφού είναι 9 ετών και έχει κάνει 80.000km (ήτοι λιγότερο από 10.000km το χρόνο=> λίγα => καλό αν είναι όντως πραγματικά km ), δεν πρέπει να του δώσεις πάνω από 5000€.
Τα 5500€ είναι καλή τιμή πώλησης γι'αυτόν και τα 4500€ είναι καλή τιμή αγοράς για σένα (κατά τη γνώμη μου).
Με 4000€ τον κλέβεις στεγνά πιστεύω...
Μία εκτιμήση που μπορείτε να πάρετε είναι να πάτε σε 2-3 μάντρες αυτοκινήτων και να τους ζητήσετε εκτίμση πόσο πουλιέται το αμάξι το συγκεκριμένο στην αγορά, ώστε να μην νομίζει ότι έβγαλες το ποσό από το κεφάλι σου και προσπαθείς να τον ρίξεις.
Το αμάξι είναι 1.6lt 8βάλβιδο όπως έγραψε ο QsisVTS και βγάζει 102ps εργοστασιακά. (16V ήταν τα 1.400άρια και βγάζανε 75ps και τα 1800 ήταν 20V πληροφοριακά. )
Σαν ζημιές γενικά δεν θα σου βγάλει (από άποψη μηχανικής βλάβης).Το μοτέρ και το σασμάν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.
Ίσως μικρό πρόβλημα αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή με τους γρύλους των παραθύρων που λόγω του ότι είναι πλαστικοί καταπονούνται πολύ όταν είναι ανοιχτά τα παράθυρα και κλείνεις την πόρτα (ακούς το τζάμι που τραντάζεται ), αλλά είναι ένα ευτελές κόστος σαν επισκευή (αν εξαιρέσουμε ότι μπορεί να σου μείνει ανοιχτό το παράθυρο εν όψη βροχής )
Άλλο ένα πρόβλημα που είχαν τα Golf IV ήταν ότι είχαν πλαστική αντλία νερού η οποία προφανώς καποια στιγμή άρχιζε να χάνει.Στα generation αντικαταστάθηκε (από το εργοστάσιο) με μεταλλική και έληξε το θέμα.
Αν το αμάξι μπορείς να το αγοράσεις κάπου στα 5000€ (για μένα συμφέρουσα είναι τα 4500€ αλλά είστε και φίλοι ), go for it και καλοτάξιδο.
Ρώτησε το φίλο σου αν έχει αλλάξει ιμάντες (εκκεντροφόρων, ac, δυναμό - συνήθως αυτοί αλλάζονται όλοι μαζί). Το κόστος αλλαγής τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.
ΥΓ: οι τιμές που αναφέρω είναι σε περίπτωση που το αμάξι είναι άριστο.