-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όταν εννοείς μου μπουκώνει, εννοείς στιγμιαία? Γιατί μετά πάει κανονικά...και γενικότερα το πάω γρήγορα όσο μπορεί να πάει τέλοσπαντων γιατί είναι ψόφιο.
Έχω προβληματιστεί τι μπορεί να είναι...και πρέπει να το έχω λύσει επειδή τη Πέμπτη θα πάω ταξίδι. Ευτυχώς είναι εταιρικό οπότε δε πολυαγχώνομαι. Περισσότερο με ενδιαφέρει η ασφάλειά μου.
Απλά όταν πάω να ξεκινήσω, για να 'αρπάξει' το γκάζι πρέπει να κρατήσω πατημένο 1-2 δευτερόλεπτα για να ανεβάσει στροφές...και μερικές φορές στα ξεκινήματα έχω πρόβλημα.
Αυτό που λες, το κάνει και στο golf V 1.6FSI της μάνας μου αλλά δε θυμάμαι να ήταν τόσο έντονη η καθυστέρηση, αν και έχω κανένα 3μηνο να το οδηγήσω.Θυμάμαι πως έχει περίπου μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση αλλά κάποιες φορές (συνηθισμένος εγώ από το προηγούμενο αμάξι που που είχε ντίζα) κάνει πως μου σβήνει (αλλά το προλαβαίνω είτε πατώντας πάλι το συμπλέκτη είτε με το γκάζι που 'ενεργοποιείται' ξαφνικά λόγω υστέρησης).
Εμένα βέβαια μου το κάνει μόνο στην εκκίνηση. Στο δρόμο δεν καταλαβαίνω υστέρηση στο γκάζι αν και να πω την αλήθεια μου, επειδή ψιλο-σέρνεται ( ), δεν το πιέζω καθόλου πλέον.
Και όλο αυτό που λες κι εσύ, εμάς το κάνει από καινούριο.Στο συνεργείο (που παραπονεθήκαμε άμεσα) μας είπαν ότι είναι φυσιολογικό αυτό το φαινόμενο.Εσένα το παρουσίασε τώρα?Επίσης...στο κάνει μόνο στην εκκίνηση ή και εν κινήσει?Μου το κάνει όταν ξεκινώ...τώρα που θα φύγω θα το παρατηρήσω και θα έχω αναλυτικές πληροφορίες.
Αν ειχε παραπανω ισως να ηθελε καθαρισμο η πεταλουδα... Το οδηγεις καιρο το αυτοκινητο η αυτο το συμπεραινεις σε συγκριση με το δικο σου?
To οδηγώ από τον Ιούνιο 2008, τότε μου το έδωσαν...και από τότε είχα παρατηρήσει το πρόβλημα, αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία.
Μετά το είχα πάει για λάδια και τους το είχα πει...και μου είπαν 'έτσι κάνουν αυτά'. Πρόσφατα το συζήτησα με μερικούς συναδέλφους στο γραφείο και μου είπαν να το πάω να το κοιτάξω μη γίνει χειρότερα.
Δε το συγκρίνω σε σχέση με το δικό μου...αλλά με τα TSI με ίδια χλμ.
Ε...τα ΤSi ειναι αλλο πραγμα....το θεμα ειναι να παρατηρησεις αν εχει καθυστερηση με γεματες στροφες στο αποτομα πατημα, εκει που εχει και δυναμη το μοτερ σου.
Θα το κοιτάξω κι αυτό. Εννοείς ψηλά να έχει απόκριση το γκάζι?
-
Γυρω στις 3500στροφες ασε και πατα αποτομα το γκαζι....εκει θα καταλαβεις καλυτερα την υστερηση.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Γυρω στις 3500στροφες ασε και πατα αποτομα το γκαζι....εκει θα καταλαβεις καλυτερα την υστερηση.Ναι έχει υστέρηση...εκεί που λες έχει. Κάνει 1-2 δευτερόλεπτα να αρπάξει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην εκκίνηση...όπου είναι 2-3 δευτερόλεπτα το 'lag'.
-
Τροφοδοσία?
Άσχετο! Καλά έχουν τρελλαθεί οι Γερμανοί, έτσι? Έχουν πάρει έκσταση και ποιος τους πιάνει τώρα!
http://autocarnewwws.blogspot.com/2009/ ... -2009.html
-
Καλά, έχουν τρελαθεί από καιρό, 4 διαφορετικά μοτέρ για 2 ίδιες ιπποδυνάμεις.
-
-
Στα περσινά μέχρι 2 γίγα το ΠΟΛΥ. Εβαλα (στο μεγαλύτερο αδελφό του) 4άρα και έλεγε ότι έχει πρόβλημα η κάρτα. Είναι σχετικά μικρή χωρητικότητα αλλά παίρνεις δύο και κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
Για πολλές λεπτομέρειες σε αυτά περάστε μια βόλτα από εδώ :
-
Τhanks
-
Τελικά το manual λέει για το bolero ότι δέχεται κάρτες έως 2 giga. Ωστόσο σε ξένα φόρα διάβασα πως κάποιοι έβαλαν και 16άρα και την διάβαζε αλλά καθυστερούσε αρκετά. Όπως είπε ο professeur με 2 κάρτες των 2 giga νομίζω είμαστε καλυμμένοι.
Διάβασα πως το dsg το 7άρι δεν χρειάζεται καμία συντήρηση εφόρου ζωής. Άραγε ισχύει?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Γυρω στις 3500στροφες ασε και πατα αποτομα το γκαζι....εκει θα καταλαβεις καλυτερα την υστερηση.
Ναι έχει υστέρηση...εκεί που λες έχει. Κάνει 1-2 δευτερόλεπτα να αρπάξει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην εκκίνηση...όπου είναι 2-3 δευτερόλεπτα το 'lag'.
Αν με το 1-2 εννοεις αμελητεα τοτε ειναι λογω του ηλεκτρονικου γκαζιου....για μετρο συγκρισης κανε το ιδιο και με την BMW να δεις διαφορα, οχι στην δυναμη αλλα στο ποτε θα αρχισει να 'παιρνει'.
-
Όπως λέει και ο Κάβουρας, έτσι κάνει και το 16άρι fsi... είναι εκνευριστικά αργή η απόκριση του ηλεκτρονικού γκαζιού στα συγκεκριμένα και καμια φορά επικίνδυνη...
-
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τους δυναμομετρημένους ίππους για τους
TSI 122
TSI 140
TSI 160
TSI (GT) 170? -
Σε δοκιμες περιοδικων, παρε σβαρνα τα site τους. Του 122 (στο golf 5)ειναι 135 αν θυμαμαι καλα σε 2-3 περιοδικα που το ειχα δει.
-
Ψάχνω (και δεν βρίσκω) για τον tsi160 που 'φοράει' τώρα το Jetta.
-
175 με 177 λένε.
-
Παιδιά, πώς μπορώ να καταλάβω οπτικά (μέσα ή έξω) εάν ένα Golf V είναι 122hp ή 140hp;
-
Από το καπάκι του κινητήρα
140
122
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
TSI 140
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=739
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=625
TSI (GT) 170
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=446oι δυναμομετρήσεις είναι τροχό... θα δεις γενικά ότι οι turbo της vag βγάζουν ΤΡΟΧΟ όσα δηλώνουν ΣΤΡΟΦΑΛΟ... οπότε στα νούμερα που ακούς από ελληνικά περιοδικά (170->190, 140->155) προστίθονται και οι απώλειες (κάτι που όμως δε σ΄ενδιάφερει)... όσες απώλειες και αν μετράνε (θεωρητικά), η δύναμη στον τροχό έχει σημασία...
-
Ευχαριστώ πολύ Neos!
-
χθες χτυπησαν τον πατερα μου με το Γκολφ 5....
βασικα γδαρθηκε το αμαξι εντελως στο πλαι και πισω απο το φτερο απο την θεση του συνοδηγου.
οι πορτες ειναι για αλλαγη...
ο υπαιτιος παραδεχθηκε το σφαλμα και τα πληρωνει ολα η ασφαλεια του(ηταν και γνωστος...)ξερετε τι πρεπει να προσεξω κατα την αλλαγη στις πορτες και το φτιαξιμο;
πχ αεροσακοι που ειναι οι αισθητηρες;
πρεπει να προσεξει κατι στην κολλωνα;
ποσο χρονο θελει η διαδικασια;2 εβδομαδες;
VW FORUM