-
Πάντως το φαινόμενο αυτό προηγείται και της εισαγωγής του άμεσου ψεκασμού (συνεπώς και των αντλιών υψηλής) στην αγορά.
-
Ναι αλλά τώρα με τον άμεσο ψεκασμό έχε αρχίσει και γίνεται ρουτίνα.
Παλαιότερα τα κρούσματα ήταν σαφώς λιγότερα... -
Πάντως, από όσο ξέρω έξω έχουν βενζίνες χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, όχι χωρίς καθόλου. Εκτός αν έχω μείνει πίσω. Σίγουρα η αυξημένη περιεκτικότητα κάνει ζημιά, θυμάμαι ότι όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το jts της alfa είχαν δώσει πολύ έμφαση σε αυτό το ζήτημα.
-
Τέλος ο 'νόμος VW'!
Η Porsche έτοιμη για το 31% των μετοχών της VW.
http://www.worldcarfans.com/9071023.008 ... w-imminent
-
VW POLO GTI CABRIO
Την ανοιχτή έκδοση του Polo φαίνεται πως ετοιμάζει η VW. Το GTI Cabrio που παρουσίασε στη Φρανκφούρτη, έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τον γνωστό οίκο Karmann και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, η γερμανική εταιρία επιμένει στη λύση υφασμάτινης οροφής για το μικρό μοντέλο.
Η καινοτομία που παρουσιάζεται στην οροφή του πρωτότυπου Polo βρίσκεται στην γυάλινη συρόμενη ηλιοροφή που φέρει στο μπροστινό μέρος της, η οποία σας δίνει την επιλογή να την ανοίξετε μόνο αυτή σε περίπτωση που δεν θέλετε να νιώσετε την απόλαυση που προσφέρει ένα πλήρως «ξεσκέπαστο» μοντέλο. Παράλληλα, η οροφή παίζει και το ρόλο του καλύμματος του χώρου αποσκευών όταν αναδιπλώνεται, αφού το πάνω μέρος της πόρτας του πορτμπαγκάζ είναι ανοιχτό, με όφελος σε αυτή την περίπτωση το χαμηλότερο βάρος.
Με την οροφή «κάτω» η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 148 λίτρα, ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι «κλειστό» αυτή αυξάνεται στα 304, 34 λίτρα περισσότερα από της χάτσμπακ έκδοσης. Αυτό οφείλεται στο μακρύτερο κατά 13 εκ. πίσω μέρος της cabrio έκδοσης, ενώ μεγαλύτερο κατά 4 εκ είναι και το πλάτος. Το πρωτότυπο της Φρανκφούρτης «πατούσε» σε 17άρες ζάντες αλουμινίου της ΟΖ με ελαστικά της Yokohama τα οποία εξελίχθηκαν ειδικά για μικρό cabrio της VW.
Τεχνικά στοιχεία τεχνικά στοιχεία και μηχανικά σύνολα δεν ανακοινώθηκαν, καθώς αποτελεί πρωτότυπο και σύμφωνα με τον Karmann, η παραγωγή του θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις του κοινού.
Για περισσότερες φωτογραφίες και το παραπάνω άρθρο:
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... gory_id=72
http://info.autovres.com/view_news.php? ... 0%E5%DF%E1VIDEO (Παρουσίαση μοντέλου στην έκθεση) :
Youtube Video -
-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Απ'οτι λένε οι 'εκ των έσω' έχει να κάνει αποκλειστικά με το καύσιμο και την διύλιση του.
Συγκεκριμένα οι Ελληνικές εταιρίες κάνουν χρήση Θείου (κάτι που υποτίθεται δεν γίνεται στις δυο γνωστές 'εισαγόμενες') το οποίο και είναι καταστροφικό για τον άμεσο ψεκασμό.
Απ'οσο ξέρω και η bmw αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στην Ελλάδα.Στις αντλίες;
Εγώ θα έλεγα ότι όσο περισσότερο θείο έχει το καύσιμο, τόσο καλύτερη λίπανση έχει η αντλία. Σε καύσιμα με πολύ χαμηλό ποσοστό θείου χαλάνε οι αντλίες - οι παλιές αντλίες θα χαλάσουν σίγουρα με τα καινούρια καύσιμα πολύ χαμηλού θείου (οι καινούριες αντλίες είναι φτιαγμένες να αντέχουν).
Το ίδιο ισχύει και για το κινητήρα, το θείο είναι καλό λιπαντικό αλλά ζορίζει πολύ το λάδι (δημιουργείται θειικό οξύ). Η BMW νομίζω έχει πρόβλημα με τους κυλίνδρους της (nikasil?) που δεν τους αρέσει καθόλου το θείο. Υπάρχουν μερικοί κύλινδροι (υποτίθεται πολύ σκληροί) που χαλάνε με το θείο. Διάφορες μάρκες (πχ Porsche), νομίζω η BMW βάζει μεγαλύτερους θερμοστάτες - δεν θυμάμαι πολλά γι αυτό. Πάντως ο μπόξερ κινητήρας στις μοτοσυκλέτες τους είναι nikasil και δεν χαλάει εύκολα. Φυσικά η Honda χρησιμοποιεί nikasil κυλίνδρους, δεν χαλάνε και αντέχουν για πάντα.
Οι αντλίες καυσίμου χαλάνε από το νερό στο καύσιμο (και βρωμιές αλλά κυρίως από νερό). Ιδίως καινούριες αντλίες πετρελαίου χαλάνε αμέσως από το νερό (και δεν τις καλύπτει η εγγύηση - ΑΝ το πάρουν χαμπάρι).
-
Μιας και πλησιάζω στο σέρβις των 30.000 χλμ (1ο με το αυτοκίνητο στην κατοχή μου) έχω την εξής απορία:
πρέπει να το πάω στα 30000 μόνος μου ή πρέπει να περιμένω να ανάψει κάποιο φωτάκι που να λέει ότι χρειάζεται σέρβις?Η απορία μου δημιουργήθηκε από ένα φίλο ο οποίος έχοντας το Golf 5 ενώ το πήγε κανονικά για σέρβις τον έδιωξαν λέγοντας του ότι πρέπει να ανάψει πρώτα λαμπάκι και μετά να πάει. Ισχύει κάτι τέτοιο και στο δικό μου (polo 9n) ή δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες??
ευχαριστώ
-
Η απορία μου δημιουργήθηκε από ένα φίλο ο οποίος έχοντας το Golf 5 ενώ το πήγε κανονικά για σέρβις τον έδιωξαν λέγοντας του ότι πρέπει να ανάψει πρώτα λαμπάκι και μετά να πάει. Ισχύει κάτι τέτοιο και στο δικό μου (polo 9n) ή δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες??
Θα σου αναψει λαμπακι που θα λεει insp και θα εχει ενα γαλλικο κλειδι...βεβαια μπορεις να το πας και μονος!
-
Και από τότε έχω άλλα 1000χλμ αν θυμάμαι καλά ε?
οκ θα το περιμένω κάποιο διάστημα το λαμπάκι και αν δεν εμφανιστεί το πάω μόνος.
Σε ευχαριστώ. -
εκανα τωρα μια αλλαγη λαδιων. η αντιπροσωπεια χρησιμοποιησε 3 λιτρα Castrol 5-30 συν 1 λιτρο Shell Helix 5-30 που ειχα στο πορτ μπαγκαζ για περιπτωση συμπληρωματος.
Πειραζει που αναμιχτηκαν διαφορετικες μαρκες?
Ο τεχνικος συμβουλος μου ειπε οτι δεν πειραζει επειδη ειναι και τα δυο 5-30 αλλα θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη -
Ο χρήστης The Butcher έγραψε:
εκανα τωρα μια αλλαγη λαδιων. η αντιπροσωπεια χρησιμοποιησε 3 λιτρα Castrol 5-30 συν 1 λιτρο Shell Helix 5-30 που ειχα στο πορτ μπαγκαζ για περιπτωση συμπληρωματος.
Πειραζει που αναμιχτηκαν διαφορετικες μαρκες?
Ο τεχνικος συμβουλος μου ειπε οτι δεν πειραζει επειδη ειναι και τα δυο 5-30 αλλα θα ηθελα και τη δικη σας γνωμηΠροσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του είδους οι μίξεις δεν είναι οι ενδεδειγμένες, αυτό ας το σχολιάσουν όμως καλύτερα οι γνώστες.
Δική μου απορία είναι η εξής όμως:
Υπάρχουν Shell Helix 5-30;Τα Ultra δεν είναι 5-40, τα Plus 10-40 και τα Super 15-40;
-
υπαρχουν, ειδικη εκδοση για τον VAG (504.00).
λες? εχουν τις ιδιες προδιαγραφες (5-30 504.00) αλλα λες να υπαρξει προβλημα?
-
Ο χρήστης The Butcher έγραψε:
υπαρχουν, ειδικη εκδοση για τον VAG (504.00).λες? εχουν τις ιδιες προδιαγραφες (5-30 504.00) αλλα λες να υπαρξει προβλημα?
Θέμα προβλήματος δε νομίζω ότι τίθεται, απλά ίσως η μίξη τους να μην τους επιτρέπει να λειτουργούν υπό τις βέλτιστες συνθήκες.
Πχ τα Helix δημιουργούν μια κρούστα προστασίας, την οποία πολύ πιθανόν να μη δημιουργούν τα Castrol.
Για περισσότερες πληροφορίες ρώτα τους ειδικούς εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 45#1055345
-
Τελευταία παρατήρησα ότι στο 2.5 μηνών Golfaki μου (TSI GT Sport DSG) για να πηγαίνει ευθεία πρέπει να έσω στριμμένο 2-3 μοίρες το τιμόνι αριστερά (δεν τραβάει ή κάτι τέτοιο...αν αφήσεις το τιμόνι πηγαίνει κανονικά ευθεία) Το θέμα είναι ότι αυτό δεν συνέβαινε εξ αρχής γιατί το παρατήρησα όταν το πρωτοπήρα......Και ο λόγος που το παρατήρησα ήταν ότι ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου!!!
Να το ψάξω λίγο παραπάνω ή επειδή είναι κάτι ενεπαίσθητο θα με περάσουν για περίεργο στην αντιπροσωπεία; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι που το προσέχεις ή ενοχλεί σε κάτι αλλά από την άλλη γιατί να συμβαίνει..... Είναι θέμα ευθυγράμμισης πιστεύετε; -
Να περάσεις από κάποιο εξουσιοδοτημένο να το δουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε περάσουν για περιέργο. Είναι λογικό από τη στιγμή που το παρατήρησες να ρωτάς γιατί συμβαίνει αυτό.
Μήπως έπεσες σε καμιά μεγάλη λακούβα? Τα λάστιχα είναι όλα οκ και με σωστή πίεση? Μήπως κάποιο χάνει αέρα?
-
Μάλλον θα χρειαστείς ευθυγράμμιση, και εγώ το ίδιο έχω τώρα στο 307 και θα πάω.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Θα περάσω από κάποιο εξοθσιοδοτημένο.....Δεν έπεσα σε κάποια λακούβα, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι πολύ συχνά παρκάρω λοξά στην είσοδο του parking του σπιτιού......σε συνδυασμό ότι το ίδιο συνέβαινε και στο προηγούμενό μου αυτοκίνητο.....Ακόμα και έτσι βέβαια δεν μου φαίνεται λογικό να αλλάζει η γεωμετρία επειδή το αυτοκίνητο παρκάρεται λίγο πλαγιαστά....
-
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Ακόμα και έτσι βέβαια δεν μου φαίνεται λογικό να αλλάζει η γεωμετρία επειδή το αυτοκίνητο παρκάρεται λίγο πλαγιαστά....Η γεωμετρία μπορεί να αλλάξει και απο ένα ανέβασμα σε πεζοδρόμιο.
Όχι τόσο βέβαια, αλλά εαν ξαναπάς για ευθυγράμιση είναι πολύ πιθανο να δείς απόκλιση. -
μια ερωτηση
υπαρχει καποια εκδοση μοντελου που να βγαινει και με μηχανικο σαζμαν και με dsg και να φορουν ακριβως τον ιδιο κινητηρα?
το 2λιτρο γκολφ αν θυμαμαι καλα?
εχει δυναμομετρηθει και το μηχανικο και το dsg σε εντελως νορμαλ αυτοκινητα?
υπηρχε διαφορα?
VW FORUM