-
θα αλλαξω λαστιχα στο peugeot 206 1.6xs και ειμαι μεταξυ αυτων των δυο
ακουω γνωμες
-
ακουω γνωμες
-
ακουω γνωμες
-
-
Εξαρτάται από το τι θες.
Αντοχή σε κακουχίες και σκληρή μεταχείριση και φοβερή συμπεριφορά στο βρεγμένο, με μειονέκτημα το φρενάρισμα και την πρόσφυση όταν είναι κρύο, τότε Bridgestone.Κατά τα άλλα, Michelin.
Εγώ πάντως θα έβαζα Goodyear F1 ή Dunlop Sp9000.
-
Στους 4Τ του Σεπτεμβρίου υπάρχει συγκριτικό τέστ ελαστικών όπου περιλαμβάνονται και τα δυο προαναφερθέντα μοντέλλα.
-
Θα σου πω στο δικό μου αυτ/το (106R) πως συμπεριφέρθηκαν και τα 2
Bridgestone : αργεί πολύ να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα στις αστικές μετακινήσεις να μην έχεις ικανοποιητική πρόσφυση.
Όταν ζεσταθεί είναι απόλαυση και δεν 'καταλαβαίνει' τίποτα από πολύ σκληρή χρήσηMichelin : Mε το που τα φόρεσα δεν πίστευα οτι έχει τέτοια πρόσφυση από 0 χλμ.Ακόμα και σε δρόμους 'γυαλί' το λάστιχο είχε επαρκέστατη πρόσφυση ακόμα και για σβέλτη οδήγηση.
Σου δίνει την αίσθηση πως όταν στρίβεις γρήγορα αφήνεις κάτω τη γόμα!
Ταλαιπωρείται αρκετά το πέλμα στην γρήγορη οδήγηση σε δρόμους με άσφαλτο γυαλόχαρτο.
Έχει αρκετά περισσότερο θόρυβο κύλισης από άλλα ελαστικά της κατηγορίας του. -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Θα σου πω στο δικό μου αυτ/το (106R) πως συμπεριφέρθηκαν και τα 2Bridgestone : αργεί πολύ να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα στις αστικές μετακινήσεις να μην έχεις ικανοποιητική πρόσφυση.
Όταν ζεσταθεί είναι απόλαυση και δεν 'καταλαβαίνει' τίποτα από πολύ σκληρή χρήσηMichelin : Mε το που τα φόρεσα δεν πίστευα οτι έχει τέτοια πρόσφυση από 0 χλμ.Ακόμα και σε δρόμους 'γυαλί' το λάστιχο είχε επαρκέστατη πρόσφυση ακόμα και για σβέλτη οδήγηση.
Σου δίνει την αίσθηση πως όταν στρίβεις γρήγορα αφήνεις κάτω τη γόμα!
Ταλαιπωρείται αρκετά το πέλμα στην γρήγορη οδήγηση σε δρόμους με άσφαλτο γυαλόχαρτο.
Έχει αρκετά περισσότερο θόρυβο κύλισης από άλλα ελαστικά της κατηγορίας του.Είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης για τα Exalto, τα είχα όμως στο Rallye για λιγότερο από 10.000 χλμ. και δεν μπορώ να έχω άποψη για τη φθορά στο χρόνο. Η πληροφόρηση όμως που δίνει το συγκεκριμένο λάστιχο και η απόλυτα ρυθμίσιμη συμπεριφορά του από τα 0 χλμ. (δεν είναι ότι δε γλυστράν, ίσως μάλιστα το ότι γλυστρούν γλυκά να είναι και το προσόν τους) τα κατατάσσει σε άλλη κατηγορία...
Προσωπικά θα τα προτιμούσα κι ας μην αντέχουν στο χρόνο. Άλλωστε το λάστιχο είναι ίσως το μοναδικό 'παρελκόμενο' στο οποίο δεν κάνουμε ποτέ τσιγκουνιές. -
Θά πώ τη γνώμη μου μόνο γιά τά RE720 μιάς καί δέν έχω δοκιμάσει τά Michelin.
Πραγματικά δέν ζεσταίνωνται εύκολα(τά δικά μου είναι -Η),αλλά όταν ζεσταθούν αρχίζει η απόλαυση.Ικανοποιημένος είμαι καί μέ τη συμπεριφορά τους στό βρεγμένο(άν καί στό συγκριτικό τέστ τών 4Τ δέν τά πήγαν καλά),ενώ 'εβγαλαν' καί αρκετούς γύρους στήν πίστα τών Σερρών!!! -
Έχω τα Εxalto εδώ και 1 χρόνο και 3 μήνες και απλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Όσο για θόρυβο δεν κάνουν περισσότερο από τα 720 όπως φαίνεται από το συγκριτικο των 4Τ. 70 dB και τα δύο στα 100 χλμ/ώρα. Προσωπικά πιστεύω οτι το Exalto ταιριάζει απόλυτα στους ελληνικούς δρόμους και από οτι βλέπω αντέχει και στις στενές επαφές με λακούβες και πεζοδρόμια.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Προσωπικά θα τα προτιμούσα κι ας μην αντέχουν στο χρόνο. Άλλωστε το λάστιχο είναι ίσως το μοναδικό 'παρελκόμενο' στο οποίο δεν κάνουμε ποτέ τσιγκουνιές.
Πέτρο και'γω αυτό σκεφτόμουνα,ας μου τρώγονται πιο εύκολα-γρήγορα και ας τα αλλάζω πιο συχνά έχοντας όμως πρόσφυση παντού και πάντα
Θά πώ τη γνώμη μου μόνο γιά τά RE720............'εβγαλαν' καί αρκετούς γύρους στήν πίστα τών Σερρών!!!
Kαι'γω δεν θα εμπιστευόμουνα στην πίστα ta michelin(νομίζω πως θα γίνουν 'φιτίλια') σε αντίθεση με το bri που αντέχουν πάρα πολύ στη σκληρή χρήση(ειδικά μέσα σε πίστα,το έχω δει και'γω).
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Bridgestone : αργεί πολύ να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα στις αστικές μετακινήσεις να μην έχεις ικανοποιητική πρόσφυση.
Όταν ζεσταθεί είναι απόλαυση και δεν 'καταλαβαίνει' τίποτα από πολύ σκληρή χρήσηAργει να ζεσταθεί ακόμη κι αν έχει δείκτη Η? Βγαίνει σε δείκτη Η?
Προσωπικά θα τα προτιμούσα κι ας μην αντέχουν στο χρόνο. Άλλωστε το λάστιχο είναι ίσως το μοναδικό 'παρελκόμενο' στο οποίο δεν κάνουμε ποτέ τσιγκουνιές.
Αυτό έίναι σωστότατο και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι έλληνες οδηγοί.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Όταν ζεσταθεί είναι απόλαυση και δεν 'καταλαβαίνει' τίποτα από πολύ σκληρή χρήσηAργει να ζεσταθεί ακόμη κι αν έχει δείκτη Η? Βγαίνει σε δείκτη Η?
Βέβαια όλες(ή σχεδόν όλες) οι διαστάσεις το re720 που 'βγαίνουν' σε 14' ζάντα έχουν δείκτη H
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Θα σου πω στο δικό μου αυτ/το (106R) πως συμπεριφέρθηκαν και τα 2Bridgestone : αργεί πολύ να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα στις αστικές μετακινήσεις να μην έχεις ικανοποιητική πρόσφυση.
Όταν ζεσταθεί είναι απόλαυση και δεν 'καταλαβαίνει' τίποτα από πολύ σκληρή χρήσηΣυμφωνώ απόλυτα!!! Φοράω τα 720 από τον Ιούλιο του 2000 (όχι τα ίδια) και είναι έτσι όπως τα λες. Να συμπληρώσω μόνο ότι το λάστιχο αποδίδει σχεδόν το ίδιο καλά ανεξάρτητα από το πόσο φθαρμένο είναι. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό.
Για τα Michelin δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη γιατί δεν τα έχω δοκιμάσει.
Τα φοράνε όμως δύο φίλοι μου (185/60/14 ο ένας 195/60/15) ό άλλος και δηλώνουν και οι δύο ευχαριστημένοι....
Για το test που αναφέρθηκε πιο πάνω τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή υπεροχή του exalto, η οποία όμως, με προβληματίζει, γιατί σε παλαιότερο τεύχος σε παρόμοιο συγκριτικό, προβάλονταν τα 720 σαν καλύτερα.......
Τι έγινε, άλλαξε 'γόμες' η Michelin??? -
Μάλλον επειδή ήταν άλλη διάσταση ;
-
A, και κάτι άλλο. Το 720 δουλεύει καλύτερα με σκληρές αναρτήσεις λόγω σχεδίασης πέλματος και γόμας.
-
Ο χρήστης Kimi έγραψε:
Μάλλον επειδή ήταν άλλη διάσταση ;Δε νομίζω πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο....
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δε νομίζω πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο....
Γιατί όχι ; Επειδή βγήκε το χ ελαστικό καλύτερο απο το ω σε διάσταση 185/55/14 είναι απαραίτητο να έιναι έτσι και για την 195/55/15 ?
Νομίζω είναι κάτι που το τονίζουν και στα περιοδικά όταν κάνουν τις δοκιμές. Οτι τα συμπεράσματα αφορούν τη συγκεκριμένη διάσταση. -
Ο χρήστης Kimi έγραψε:
Δε νομίζω πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο....
Γιατί όχι ; Επειδή βγήκε το χ ελαστικό καλύτερο απο το ω σε διάσταση 185/55/14 είναι απαραίτητο να έιναι έτσι και για την 195/55/15 ?
Νομίζω είναι κάτι που το τονίζουν και στα περιοδικά όταν κάνουν τις δοκιμές. Οτι τα συμπεράσματα αφορούν τη συγκεκριμένη διάσταση.Τα περιοδικά το τονίζουν αυτό από τη μία για να κρατάνε 'πισινή' και από την άλλη για να μην δυσαρεστούν τους εισαγωγείς/αντιπροσώπους....
Γενικά πάντως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό... -
Εγώ πάλι κατάλαβα οτι τα exalto είναι πιο ισορροπημένα από τα re720 και άρα πιο κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Θυμάμαι οτι και στην προηγούμενη δοκιμή είχαν αναφερθεί στην υπεροχή των bri στο στεγνό και στην αντοχή τους στην φθορά αλλά είχαν χαρακτηρίσει τα michelin πιο φιλικά. Επίσης η διαφορά στην διάσταση παίζει ρόλο κυρίως στις δοκιμασίες με βρεγμενο οδόστρωμα και λιγότερο στο στεγνό.
re 720 vs michelin exalto