-
Καλημέρα prometheas !
Εχω το Ford Mondeo 1.8 εδω και 9 μήνες και μπορω να πω πως ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο το αυτοκινητο. Επειδη οι αναγκες μου είναι παρόμοιες με τις δικές σου (παιδιά, σκυλια... ) και χρειαζόμουν χώρους, το Mondeo με κάλυψε σε αυτόν τον τομέα (και με το παραπάνω !). Επίσης, εχει πολυ καλο κράτημα στο δρόμο και κινείται πολυ σταθερά ακόμα και με μεγάλες ταχύτητες (>160).
Πριν επιλέξεις πάντως το μελλοντικο σου αυτοκίνητο καλό θα ήταν να το οδηγήσεις πρώτα.Αντε και καλά ταξίδια !!
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Κατι που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι κανείς δεν ανάφερε το καινούργιο Avensis. (Εαν δεν μου ξέφυγε καποια απάντηση) . Ειναι τυχαίο ή θεωρούμε πως δεν αξίζει τελικά τα λεφτά του ?? Προσωπικά δεν με ξετρελλαίνει (μέτριοι χώροι) αλλά ομολογώ οτι με βάζουν στην πρίζα τα 6 χρονια εγγύησης και η καλή φήμη της Toyota τοσο σε θεματα αξιοπιστίας οσο και σε After Sales Support. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ??Τα 6 χρόνια εγγύησης είναι όντως πόλος έλξης, όπως και η χαμηλή κατανάλωση. Προσωπικά δε μου αρέσει πάρα πολύ ούτε το μπρος, ούτε και το πίσω μέρος. Αντίθετα με την άποψή σου, νομίζω ότι οι χώροι είναι επαρκέστατοι. Στα 1800 υπάρχει μόνο μια έκδοση όμως και ετοιμοπαράδοτο μόνο το sedan. Για κάποιο περίεργο λόγο το liftback δεν εισάγεται σε 1800, ενώ το station έχει 4μηνη αναμονή. Tέλος υπάρχει μόνο σε 4 χρώματα.
Πάντως επειδή ψάχνω την ίδια κατηγορία εδώ και κάμποσο καιρό, πιστεύω ότι :
α) Το μάτι δείχνει Mazda 6.
β) Η ψυχρή λογική Αvensis και
γ) Το test drive Mondeo. -
Με σειρα προτεραιοτητας.
- Mazda 6
- Toyota Avensis
- Ford Mondeo
-
Êáôé ðïõ ìïõ êÜíåé åíôýðùóç åéíáé ïôé êáíåßò äåí áíÜöåñå ôï êáéíïýñãéï Avensis. (Åáí äåí ìïõ îÝöõãå êáðïéá áðÜíôçóç) . Åéíáé ôõ÷áßï Þ èåùñïýìå ðùò äåí áîßæåé ôåëéêÜ ôá ëåöôÜ ôïõ ?? ÐñïóùðéêÜ äåí ìå îåôñåëëáßíåé (ìÝôñéïé ÷þñïé) áëëÜ ïìïëïãþ ïôé ìå âÜæïõí óôçí ðñßæá ôá 6 ÷ñïíéá åããýçóçò êáé ç êáëÞ öÞìç ôçò Toyota ôïóï óå èåìáôá áîéïðéóôßáò ïóï êáé óå After Sales Support. ÊÁÌÌÉÁ ÁÐÏØÇ ??Oé ÷þñïé ôïõ ÌïíôÝï åßíáé êïñõöáßïé ,ç óõìðåñéöïñÜ ôïõ åßíáé êïñõöáßá ç åããýóç åßíáé óôá 5 Ýôç .
ÏðùóäÞðïôå ôï after sales ôçò Ôïãéüôá åßíáé ìáêñõÜ áëëÜ áí óõíïëéêá ôï Üëëï áõôïêßíçôï åßíáé áîéüðéóôï áíôßóôïé÷á ôüôå .... -
περιμενε τοτε λιγο το scenic....
-
-με τη λογική: Toyota Avensis 1,8 sedan (άσχημο ωστόσο...)
-με την καρδιά: νέα Alfa Romeo 156 1,8 sedan ή Sprotwagon (κούκλα...)
-με λογική + με καρδιά: Mazda 6
Σπύρος
-
Tην υπογραφή μου
-
Πριν δυό χρόνια όταν παζάρευα την Laguna 1,8 είχα οδηγήσει και το Mondeo...
Δεν το προτίμησα όμως γιατί με απωθούσε η συντηρητική του εμφάνιση ( σαν αποπεπλατυσμένο Fiesta του 2001 δείχνει απο μπροστά) και το άτολμο σχεδιαστικά εσωτερικό του,ενώ παρόλα αυτά ο κινητήρας του έδειχνε ψυχωμένος.Δεν το οδήγησα σε δρόμους με στροφές γι'αυτό και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το κράτημα,πάντως οι διθυραμβικές κριτικές των περιοδικών πιθανόν να σημαίνουν οτι το κράτημά του είναι καλό.Τελικά όμως με κέρδισε η Γαλλική φινέτσα και η ανάρτηση που ισοπεδώνει τις ανωμαλίες του δρόμου...λές και δεν υπάρχουν.Και μιας και αναφέρομαι στη Laguna 1.8 ας πώ δυό λόγια για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της αφού την είχα για δυό χρόνια και 29000 χλμ:
Κινητήρας 129 πραγματικών ίππων (τη δυναμομέτρησα στη Vamag στα 15000 χλμ).0-100 σε 10,7 sec,50-80 με 3η 5,5 sec,80-110 με 4η 8,0 sec.
Τελική 210 στο κοντερ (202 πραγματικά στις 6050 σ.α.λ.),δικές μου μετρήσεις με 1 άτομο δίπλα μου.Μέση κατανάλωση 8,9 lt 100km μέγιστη 12lt με ταχύτητες πάνω και πολύ πάνω απο 150-160 χλμ.Στα θετικά της:Συνδυασμός άνεσης κρατήματος,εξαιρετικό σύστημα αυτόματου κλιματισμού,καταπληκτικά καθίσματα με κορυφαία στήριξη.Πολύ καλό ESP που λειτουργεί όταν πρέπει και απενεργοποιείται πλήρως.
Μοτέρ με καλή ροπή και σχετικά οικονομικό!
Πολύ καλή ηχομόνωση και ποιότητα κατασκευής (τίποτε δεν τρίζει και δεν χτυπά).
Καλοί χώροι,πολύ πρακτική 5η πόρτα (βάζεις ότι θέλεις μέσα) παρόλο που η χωρητικότητα δεν είναι κορυφαία (430Lt).
Καλά φρένα που δεν δείχνουν σημάδια κόπωσης στα ζόρια!Στα αρνητικά:
Αδύναμος σχετικά συμπλέκτης,που πιάνει ψηλά (δεν ρυθμίζεται δυστυχώς) και μυρίζει στα ζόρια (ευτυχώς στην 2.0Τ διορθώθηκε),
μέτρια φώτα στη μεσαία σκάλα (οι xenon της 2,0Τ είναι νύχτα με τη μέρα...)
Ευαίσθητες 17ρες ζάντες που στραβώνουν στα ορύγματα των ελληνικών δρόμων.Για το Avensis δεν μπορώ να πώ τίποτε γιατί δεν το έχω οδηγήσει και πραγματικά,καλά είναι σε αυτό το thread να εκφέρουμε γνώμες για αυτοκίνητα που έχουμε οδηγήσει εμείς και όχι τα περιοδικά...
-
**- Octavia 1.8T RS = 25.290 **
**- Octavia 1.8T 4x4 ABT = 25.890 **
Καθως επισης και καποιες εκδοσεις Combi για περοσσοτερη πρακτικοτητα, αν και δεν μου αρεσει εμφανισιακα η εκδοση Compi.**- Passat 1.8T Trendline = 26.845 ** Μονο που το Trendline ειναι το πιο απλο απ'ολα και δε γνωριζω τι ελλειψεις εχει σε εξοπλισμο. Εχουμε το προηγουμενο 1.8Τ του face lift. Πολυ ωραιο αυτοκινητο, τρομερος κινητηρας! αλλα με καποια (λιγα) πλαστικα στην καμπινα να τριζουν ανεξηγητα πολυ. Το νεο φανταζομαι θα ειναι βελτιωμενο.
**- Ford Mondeo 2.0 Ghia = 24.069 ** Νομιζω οτι το Mondeo ειναι οντως καλο αυτοκινητο. Οσοι το οδηγησαν εχουν να λενε πολυ καλα λογια, και τα περιοδικα το βαζουν στην κορυφη.
**- Mazda 6 2.0 Sedan Touring = 22.990 ** Πολυ ομορφο και ποιοτικο αυτοκινητο. Το μονο μειον που ειναι σημαντικο ειναι τα πολυ ακριβα ανταλλακτικα της Mazda.
**- Laguna 1.8 Dynamique = 22.900 ** Και για τη Laguna αν δεν κανω λαθος λενε οτι ειναι αρκετα ποιοτικο και στιβαρο αυτοκινητο. Νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη.
**- Vectra 1.8i 4D Elegance = 22.995 ** Για το Vectra ακουγονται ασχημα λογια. Και σε φινιρισμα και σε ποιοτητα συναρμολογησης. Δε γνωριζω παραπανω.
**- Zafira 1.8i Elegance = 24.240 ** Μια πολυ ωραια-προακτικη λυση που εχει αποσπασει καλες κριτικες.
Προσωπικα μου αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το νεο Touran. Το ειδα στο δρομο εχθες και το θαυμαζα. Αν εβγαινε και με τον 1.8Τ θα ηταν πολυ καλο. Τωρα εχει τον 1.6 με 100ιππους και δε θα σου κανει φανταζομαι.
-
Κατι που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι κανείς δεν ανάφερε το καινούργιο Avensis. (Εαν δεν μου ξέφυγε καποια απάντηση) . Ειναι τυχαίο ή θεωρούμε πως δεν αξίζει τελικά τα λεφτά του ?? Προσωπικά δεν με ξετρελλαίνει (μέτριοι χώροι) αλλά ομολογώ οτι με βάζουν στην πρίζα τα 6 χρονια εγγύησης και η καλή φήμη της Toyota τοσο σε θεματα αξιοπιστίας οσο και σε After Sales Support. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ??Αληθεύει ότι οι Γερμανοί έγραψαν (σε test? είπαν σε εκπομπή?) για το Avensis: 'εξαιρετικό αυτοκίνητο! Το μόνο του ελάττωμα είναι πως δεν το φτιάξαμε εμείς?'?
-
Κατι που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι κανείς δεν ανάφερε το καινούργιο Avensis. (Εαν δεν μου ξέφυγε καποια απάντηση) . Ειναι τυχαίο ή θεωρούμε πως δεν αξίζει τελικά τα λεφτά του ?? Προσωπικά δεν με ξετρελλαίνει (μέτριοι χώροι) αλλά ομολογώ οτι με βάζουν στην πρίζα τα 6 χρονια εγγύησης και η καλή φήμη της Toyota τοσο σε θεματα αξιοπιστίας οσο και σε After Sales Support. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ??Aπλώς δεν είναι Mondeo ή Mazda 6 στο δρόμο.
To Avensis έχει έναν από τους καλύτερους ατμοσφαιρικούς 1.800άρηδες αν συνυπολογιστεί KAI η κατανάλωση κι όχι μόνο η ισχύς του. Mέτριους χώρους δεν είδα, πίσω κάθονται άνετα 2-3 άτομα και το πορτ μπαγκάζ είναι από τα μεγαλύτερα (520 λίτρα)
Aυτό που δεν μ'αρεσε ήταν το τιμόνι του, πολύστροφο σχετικά (3,5 στροφές) και αρκετά ελαφρύ για τα γούστα μου. Oι περισσοότεροι πάντως που θα το αγοράσουν σίγουρα δεν θα το προσέξουν
-
Ευχαριστώ πολύ ολους τους φίλους για τις απαντήσεις τους (λίγο παραπάνω τον ** Nikos_bugsR ** που εκανε ολοκληρη ανάλυση για συγκεκριμένα μοντέλα και παραθεσε και τις τιμές τους )
Ομολογώ οτι ειμαι αρκετά μπερδεμένος αφού τα περισσότερα από τα αναφερόμενα αυτοκίνητα ειναι πολύ καλά κανοντας την τελική επιλογή ακομα δυσκολότερη. Οπότε το ψάξιμο συνεχίζεται.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
To Mondeo σε 1800. Aλλά περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έρθει το καινούργιο (6τάχυτο, 130hp, ESP αν και δε με βοηθάνε τα γερμανικά μου αυτά καταλαβαίνω από το http://www.ford.de που ήδη το δίνουν) και να υπάρχει και άτοκη προσφορά.
Aυτο εννοεις? http://www.channel4.com/apps26/4car/jsp/main.jsp?lnk=220&storyid=2358
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Aυτο εννοεις? http://www.channel4.com/apps26/4car/jsp/main.jsp?lnk=220&storyid=2358
Δε ξέρω τι εισάγεται στην Αγγλία. Από όσα καταλαβαίνω όμως, στη Γερμανία το δίνουν με το νέο κινητήρα σε όλες τις εκδόσεις και όχι μόνο στις ακριβές, με διαφορά 1100 Ευρώ περίπου. Κοίτα αν θες και στο http://www1.ford.de/ff/preise/mondeo.pdf
-
στα πολυμορφικά οι 4τροχοί είχαν πει παρα πολύ καλά λόγια για το πικάσο 1800!!το είχαν χρησιμοποιπήσει για να γραψουν και κάποιες ειδικές και τους είχε εντυπωσιάσει! Μετά, το ζαφίρα OPC είναι κορυφαίο, αν και είναι 3000ευρώ πάνω από το όριο που έχεις θέσει
Στα σεντάν, ή μοντέο ή μάζντα 6 είναι τα καλύτερα αμάξια στην κατηγορία. Αχανείς χώροι, σβέλτα και άπαιχτα σε κράτημα. Το δε 6 έχει και σπορ λουκ μέσα και έξω -
Η πλάστιγγα γέρνει προς τα εξής
- Mazda 6
- Αlfa 156 1.8 (απλά τρώγομαι μήπως πάλι τρέχω στα συνεργεία όπως με το Ibiza.... Παντως ειναι κουκλί )
- Toyota Avensis 1.8 (Λόγω αξιοπιστίας και after sales.)
Mέχρι στιγμης έχω βολτάρει μονο με το Avensis αλλά οπως ειπε πολύ σωστά και ενας φίλος δεν αγοράζουμε χωρίς full test drive
To Mondeo μου αρέσει αλλά κατι με χαλάει στο εσωτερικό του (θέση οδηγού). Δεν ξερω ισως να ειναι και κόλλημα δικό μου
-
Γείρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Μάζντα 6,γιατί είναι πολύ όμορφο (ίσως το ομορφότερο μετά την 156),σβέλτο,ιαπωνικό(με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της αξιοπιστίας),με καλούς χώρους και με κράτημα μισό σκαλί κάτω από το Φόρντ και την 156,δηλαδή εξαιρετικό!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γείρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Μάζντα 6,γιατί είναι πολύ όμορφο (ίσως το ομορφότερο μετά την 156),σβέλτο,ιαπωνικό(με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της αξιοπιστίας),με καλούς χώρους και με κράτημα μισό σκαλί κάτω από το Φόρντ και την 156,δηλαδή εξαιρετικό!Mε το κοστος των Service - ανταλλακτικών τι γίνεται?? Δυστυχώς κανω πολλά χιλιομετρα και συνεπώς το κοστος συντήρησης ειναι σημαντικό
Παντως για να μην σας ζαλιζω και πολύ ήδη η τελική λιστα ειναι ως εξής (με σειρά προτιμησης)
- Renault Laguna 1.8 Dynamique
- Mazda 6
- Toyota Avensis 1.8
Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Αύριο κλείνει ο κύκλος των Test Drive με το Mazda 6
-
ok, πες και μερικές εντυπώσεις, έχω και μια θεία μου που ψάχνεται στην κατηγορία αυτή και μάλλον εγώ θα πάρω την απόφαση , οπότε μην την εκθέσω [εννοείται θα το ψάξω και σοβαρά].
πάντως τα 2 πρώτα μου φαίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα από το Avensis, με μια προτίμηση για το Laguna.
-
Η άποψη μου
-
Mondeo 2.0 Ghia (All in one !) Στην νεα έκδοση διαθέτει ΚΑΙ κλιματιζόμενα καθίσματα !!!!
-
Laguna (έχει ακριβή 2λιτρή έκδοση)
-
Alfa 156 (Απλά alfa άλλα αναμένεται η 157 του χρόνου)
-
Avensis (περι ορέξεως ... χάλι πίσω μέρος)
-
Vectra (μακρία απο εμάς τα opel)
-
Passat (ιδια συμπάθεια με τα opel )
-
Please help : Τι αγοράζουμε (Μεχρι 25000 Ευρώ...)