-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
nass φοβάμαι ότι η θαμπάδα δεν είναι από το τρίψιμο το δικό σου αλλά απο την ίδια την κουτσουλιά.Δεν το έτριψα εγώ δυστυχώς
Δε νομίζω να είναι από την κουτσουλιά διότι δεν είχε μείνει παραπάνω από 2-3 μέρες (και αν).
-
Αρκεί και ένα 24ωρο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα αυτό λόγω του παρακάτω προβλήματος:Στο καινούργιο μου αυτοκίνητο, η προσπάθεια απομάκρυνσης μιας κουτσουλιάς από το καπό με χρήση σφουγγαρακίου από αυτά που πλένουν τα πιάτα και μάλιστα από τη λάθος πλευρά, δηλ. τη σκληρή (συνήθως 'πράσινη') με τη 'συρμάτινη' υφή , οδήγησε σε μια εμφανέστατη και αρκετά εκτενή (5-6 πόντοι διάμετρος) θαμπάδα του χρώματος (ανθρακί μεταλλικό) στο σημείο αυτό Υποθέτω πως έχει φύγει το βερνίκι και ίσως και κάποια στρώση χρώματος, πάντως λαμαρίνα δεν φαίνεται.
Προτάσεις για αποκατάσταση ? Ξέρω την εναλλακτική 'βάψτο' αλλά ψάχνω για κάτι φθηνότερο...
Αποκλείεται να έφυγε το βερνίκι με το αφουγκαράκι έστω και απο το σκληρό. Πήγαινε στο praktiker και πάρε μια αλοιφή της sonax. Βάλτην πάνω στην λαμαρίνα και άφησε την να στεγνώσει λίγο και να πάρει ένα κρέμ χρώμα. Μετά τρίφτη έντονα με μία παλιά βαμβακερή φανέλα. Το αποτέλεσμα θα σε θαμπώσει!!!
Τι αυτοκίνητο έχεις που έπεσε η κουτσουλιά και σε τι χρώμα?
Συμβουλή: Όταν θέλουμε να βγάλουμε κουτσουλιά παίρνουμε ένα χαρτί κουζίνας το ακουμπάμε πάνω και μετά απο πάνω ρίχνουμε νερό να ποτίσει. Σε 10-20 λεπτά έχει καθαρίσει και ούτε γάτα ούτε κουτσουλιά. Αν το πουλί είχε κόψιμο το κάνουμε δεύτερη φορά και καθαρίσαμε
-
mhpos 3erei kapoios poso paei ena vapsimo? me aplo xrwma oxi metaliko.
-
Πολύ γενική η ερώτηση σου. Τι θα βάψεις Atos ή Grant Espace. Θα το βάψεις μόνο από έξω ή μέσα – έξω; Έχει σκουριές ή απαιτεί και δουλειά φαναρτζή; Μιλάμε για φρεσκάρισμα ή εκ νέου βαφή;
Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει μια απάντηση αυτό που ρωτάς. Άσε που οι τιμές παίζουν από περιοχή σε περιοχή. Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις μια έρευνα αγοράς και μετά να συζητήσουμε όλοι μαζί τα αποτελέσματα της. -
θέλω να βάψω ενα αυτοκινητο 20 ετων. εχει το εργοστασιακο χρωμα επανω του. γενικος δεν εχει σκουριες. μονο στις υδροροες στο πορτ-μπαγκαζ και στον χωρο του καπο. το υπολοιπο χρωμα εχει γρατζουνιες και εχει θαμπωσει. ειναι ασπρο. δεν νομιζω να βαψω τον χωρο του κινιτηρα, αν και εχουν εμφανισθει σκουριες κατω απο το χρωμα. αυτα.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
θέλω να βάψω ενα αυτοκινητο 20 ετων. εχει το εργοστασιακο χρωμα επανω του. γενικος δεν εχει σκουριες. μονο στις υδροροες στο πορτ-μπαγκαζ και στον χωρο του καπο. το υπολοιπο χρωμα εχει γρατζουνιες και εχει θαμπωσει. ειναι ασπρο. δεν νομιζω να βαψω τον χωρο του κινιτηρα, αν και εχουν εμφανισθει σκουριες κατω απο το χρωμα. αυτα.τι αυτοκινητο ειναι;
-
ειναι ενα λαντα 1200ς.
-
Όταν βγάλεις τα τζάμια και τα λάστιχα θα δεις τη πραγματική σκουριά. Αυτά που φαίνονται τώρα είναι ελάχιστα.
-
Καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Μάλλον θα ανέβει το κόστος αρκετά. Αποκλείεται να μην έχει σκουριές!!!
Ούτε από κάτω στους θόλους; Συνέχεια σε γκαράζ το είχες;
Μάλλον θα ξεκινήσεις υπολογίζοντας πολύ λιγότερα από όσα τελικά θα χρειαστείς. Αν ξεκινήσεις δύσκολα μετά σταματάς γιατί θα λυπάσαι όσα έχεις δώσει μέχρι τότε. Θα το ξεκινούσες αν ήξερες ότι μπορεί να φτάσει το βάψιμο σε κόστος πολύ παραπάνω από όλη την αξία του αυτοκινήτου; -
Αφού πάρεις προσφορές από όπου σκέπτεσαι να πάρεις ρίξε μια ματιά (αν έχεις άκρες και τρόπο να βρεθείς εκεί φυσικά, π.χ. διακοπές) και σε καμιά επαρχιακή πόλη. Αν υπάρχει μια στοιχειώδεις γνωριμία (για να μην γίνει άρπα κόλλα δουλειά) πιστεύω ότι θα στοιχίσει πολύ φθηνότερα....
-
θελω απλα να το νοικοκυρεψω και να το κρατησω οσο αντεξει. μηχανικα παντος ειναι ενταξει. θα μπορουσε καποιος να μου δωσει μια ενδεικτικη τιμη? ποσο κοστιζει κατα μεσο ορο ενα βαψιμο?
-
Μόνο για εξωτερικό βάψιμο (ακρυλικό) χωρίς ξεμονταρίσματα και φανοποιεία υπολόγιζε γύρω στα 600 ευρώ. Αν τώρα θέλεις να κάνεις προσεκτική δουλειά (ξεμοντάρισμα τζαμιών, ξηλώματα κλπ) βάλε καμιά 300αριά ακόμα. Βάλε και την φανοποιεία (σκουριές που λες και μερεμέτια)....
Δεν νομίζω να συμφέρει... -
αμα ριξω ομως 500-600ευρω πανω στο Λαντα συνολικα και ειναι ολα ετοιμα, βαψιμο, λαστιχα, αμορτισερ, φρενα κτλ κτλ αφου η μηχανη του ειναι ενταξει, θα εχω ενα αυτοκινητο που θα μου βγαλει μερικα χρονια. γιατι αλλιως θα πρεπει να δωσω πολυ περισοτερα τα οποια δεν εχω κι'ολας.
-
Εγώ έβαψα το αμάξι τον περασμένο Αύγουστο, θεωρώ ότι μου έκανε καλή δουλειά.
Αυτός είναι στο Περιστέρι, δεν ξέρω που μένεις πάντως πολύ ευχαρίστως αν θέλεις να συναντηθούμε να τον ρωτήσουμε.Τώρα κάτι που διάβασα στην αρχή για βγάλσιμο μπαμπριζ, κτλ...Εγώ προσωπικά θα σου έλεγα ούτε να το σκέφτεσαι θα ανοίξεις δουλείες.(μόνωση, στεγανοποίηση)
Αν θες να σου πώ τα στοιχεία πολύ ευχαρίστως, πάντως αν θα πάμε παρέα θα σου κάνει και καλύτερη τιμή.
-
nass σχετικά με την θαμπάδα να ξέρεις ότι προέρχεται από την κουτσουλιά και όχι απο το σφουγγαράκι.
-
Βάψιμο άβαφου ανταλλακτικού.
Το περνάω με το σπρέυ, το ξαναπερνάω άλλο ένα χέρι όταν στεγνώσει το πρώτο και τέλος, αφού το αφήσω κανα δίωρο να στεγνώσει καλά το χρώμα του ρίχνω δυο στρώματα γυαλιστικό βερνίκι.
Θα γυαλίσει μ' αυτό τον τρόπο, έτσι δεν είναι;
Μετά θέλω να το το ψήσω λιγάκι. Αν το βάλω στο φούρνο, είναι καλά να το αφήσω κανένα δίωρο στους 50 βαθμούς;(γ... το κέρατο του τύπου που μου έσπασε το καπάκι του καθρέπτη και την κοπάνησε)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βάψιμο άβαφου ανταλλακτικού.
Το περνάω με το σπρέυ, το ξαναπερνάω άλλο ένα χέρι όταν στεγνώσει το πρώτο και τέλος, αφού το αφήσω κανα δίωρο να στεγνώσει καλά το χρώμα του ρίχνω δυο στρώματα γυαλιστικό βερνίκι.
Θα γυαλίσει μ' αυτό τον τρόπο, έτσι δεν είναι;
Μετά θέλω να το το ψήσω λιγάκι. Αν το βάλω στο φούρνο, είναι καλά να το αφήσω κανένα δίωρο στους 50 βαθμούς;(γ... το κέρατο του τύπου που μου έσπασε το καπάκι του καθρέπτη και την κοπάνησε)
Εγώ θα πέρναγα 1-2 χέρια αστάρι σε σπρέυ, 1-2 χέρια το χρώμα, 1-2 χέρια το βερνίκι (δηλαδή 3-6 χέρια )
Επίσης θα το άφηνα στον ήλιο καλύτερα και όχι στον φούρνο..
ποιόν φούρνο εννοείς??
-
ρίξε παράλληλα και καμιά πατάτα για το μεσημεριανό
Θα σου πρότεινα να το δώσεις να το βάψουν, θα έχεις σωστή δουλειά και θα βλέπεται. Άντε να σου πάρει 10-15ε για να στο περάσει.
-
Μα φυσικά τον φούρνο στην κουζίνα.
30 γιούρος μου ζήτησαν στην αντιπροσωπεία για βάψιμο ενός πράγματος σαν πακέτο τσιγάρων. Ίσως ρωτήσω ένα φανατζή που ξέρω. Όμως αν πάρω το χρώμα, θα δώσω 15 ευρώ και θα μου μείνει κιόλας για μελλοντικά μικρομπαλώματα (αχρείαστο να'ναι, αλλά...). Θα το σκεφτώ.
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο