-
Τα ds3000 ειναι πολύ σκληρα,και λειτουργούν πολύ καλα αφου πιάσουν υψηλή θερμοκρασια.Για συνθηκες αγωνα δηλαδη.
φιλος που τα φορεσε σε ραλυ,κατα τη διάρκεια του φρεναρισματος εβγαζαν σπίθες οι δισκοι του -
Βοηθηστε με σας παρακαλω γιατι θα τρελλαθω.
Πριν ενα μηνα στα 9800 χλμ και 14 μηνες απο την αγορα του πηγα το cherokee gια το πρωτο σερβις και περα απο τα λαδια κτλ τους ειχα πει για ενα θορυβο που ακουγα πισω κατα το φρεναρισμα και τελικα ηταν στραβες δισκοπλακες πισω και αλλαχτηκαν και αυτες και τα τακακια.Καθοτι ομως η εγγυηση για δισκους και τακακια ειναι ενας χρονος κατεξαιρεση βαλαν μονο τους καινουργιους δισκους στην εγγυηση και πληρωσα τα τακακια 170ευρω.
Τωρα ενα μηνα μετα και με 10300 χλμ αισθανθηκα ενα τρεμουλο στο τιμονι σε φρεναρισμα απο πολλα και σημερα το πρωι το πηγα παλι αντιπροσωπεια.
Μου λενε λοιπον οτι μαλλον ειναι τα φρενα και επειδη εγγυηση ενας χρονος και λοιπα θα δουνε τι θα κανουν.
Πριν δεκα λεπτα με παιρνει τηλεφωνο ο υπευθυνος και μου λεει οτι τελικα η αιτια ειναι μια στρεβλωση στην εξωτερικη πλευρα των μπροστινων δισκοπλακων και οτι κατ'εξαιρεση (παλι) θα βαλουν στην εγγυηση τις δισκοπλακες και θα πρεπει να πληρωσω τα τακακια (ευρω 160).
Σε ερωτηση μου γιατι παλι προβλημα με τις δισκοπλακες τις μπροστα αυτη τη φορα μου ειπαν απ'εξω απ'εξω οτι μαλλον φταιει το στυλ οδηγησης μου και οτι συμβαινει οταν βραχουν και ειναι ζεστες.Δηλαδη του λεω να μην οδηγουμε οταν βρεχει και μου λεει οτι δεν ειναι μονο η βροχη αλλα μπορει καποια στιγμη να κατεβαινεις κατηφορα με απανωτα φρεναρισματα και στο τελος να υπαρχει λακκος με νερο οποτε καθως ειναι ζεστοι οι δισκοι να στραβωσουν.
Καλα ειμαστε σοβαροι εχω αλλα δυο αυτοκινητα και αλλαζω δισκους στα 85000 χλμ και στα 91000 χλμ αντιστοιχα και οδηγουνται χωρις προσοχη και στη βροχη και σε λακκους με νερο μπαινω και απ'ολα μονο τα cherokee εχουν προβλημα??
Του το λεω και μου λεει οτι αλλο 2 τοννοι και αλλο ενα αυτοκινητο
1600 κ.εκ.
Τελικα τι γινεται μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν καταλαβαινω πω γινεται στα αλλα αυτ/τα να μην εχω προβλημα με τα νερα και να εχω στο cherokee.Επισης μηπως το γεγονος οτι 'ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ ' αλλαξαν και τις δυο φορες τουσ δισκους δηλωνει οτι ξερουν το προβλημα η αστοχια υλικου μηπως απλα δεν το βγαζουν παρα εξω??
Συγγνωμη για το μεγαλο post.Παρακαλω οι mods na το μεταφερουν οπου νομιζουν οτι ταιριαζει. -
Ο χρήστης LOLIS έγραψε:
Βοηθηστε με σας παρακαλω γιατι θα τρελλαθω.
Πριν ενα μηνα στα 9800 χλμ και 14 μηνες απο την αγορα του πηγα το cherokee gια το πρωτο σερβις και περα απο τα λαδια κτλ τους ειχα πει για ενα θορυβο που ακουγα πισω κατα το φρεναρισμα και τελικα ηταν στραβες δισκοπλακες πισω και αλλαχτηκαν και αυτες και τα τακακια.Καθοτι ομως η εγγυηση για δισκους και τακακια ειναι ενας χρονος κατεξαιρεση βαλαν μονο τους καινουργιους δισκους στην εγγυηση και πληρωσα τα τακακια 170ευρω.
Τωρα ενα μηνα μετα και με 10300 χλμ αισθανθηκα ενα τρεμουλο στο τιμονι σε φρεναρισμα απο πολλα και σημερα το πρωι το πηγα παλι αντιπροσωπεια.
Μου λενε λοιπον οτι μαλλον ειναι τα φρενα και επειδη εγγυηση ενας χρονος και λοιπα θα δουνε τι θα κανουν.
Πριν δεκα λεπτα με παιρνει τηλεφωνο ο υπευθυνος και μου λεει οτι τελικα η αιτια ειναι μια στρεβλωση στην εξωτερικη πλευρα των μπροστινων δισκοπλακων και οτι κατ'εξαιρεση (παλι) θα βαλουν στην εγγυηση τις δισκοπλακες και θα πρεπει να πληρωσω τα τακακια (ευρω 160).
Σε ερωτηση μου γιατι παλι προβλημα με τις δισκοπλακες τις μπροστα αυτη τη φορα μου ειπαν απ'εξω απ'εξω οτι μαλλον φταιει το στυλ οδηγησης μου και οτι συμβαινει οταν βραχουν και ειναι ζεστες.Δηλαδη του λεω να μην οδηγουμε οταν βρεχει και μου λεει οτι δεν ειναι μονο η βροχη αλλα μπορει καποια στιγμη να κατεβαινεις κατηφορα με απανωτα φρεναρισματα και στο τελος να υπαρχει λακκος με νερο οποτε καθως ειναι ζεστοι οι δισκοι να στραβωσουν.
Καλα ειμαστε σοβαροι εχω αλλα δυο αυτοκινητα και αλλαζω δισκους στα 85000 χλμ και στα 91000 χλμ αντιστοιχα και οδηγουνται χωρις προσοχη και στη βροχη και σε λακκους με νερο μπαινω και απ'ολα μονο τα cherokee εχουν προβλημα??
Του το λεω και μου λεει οτι αλλο 2 τοννοι και αλλο ενα αυτοκινητο
1600 κ.εκ.
Τελικα τι γινεται μπορει να μου πει καποιος γιατι δεν καταλαβαινω πω γινεται στα αλλα αυτ/τα να μην εχω προβλημα με τα νερα και να εχω στο cherokee.Επισης μηπως το γεγονος οτι 'ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ ' αλλαξαν και τις δυο φορες τουσ δισκους δηλωνει οτι ξερουν το προβλημα η αστοχια υλικου μηπως απλα δεν το βγαζουν παρα εξω??
Συγγνωμη για το μεγαλο post.Παρακαλω οι mods na το μεταφερουν οπου νομιζουν οτι ταιριαζει.Πρέπει να είναι μάστιγα αυτό το φαινόμενο με τα φρένα τελευταία μου φάινεται.
Λοιπόν μου φαίνεται λίαν επιεικώς γελοίο να στραβώνουν οι δίσκοι απο τέτοιο λόγο μιας και αν γινόταν αυτό ΟΛΟΙ θα πηγαίναμε κάθε τρείς και λίγο για αλλαγή.
Η μόνη φορά που κατάφερα προσωπικά να στραβώσω δίσκο ήταν όταν λόγω άγνοιας ίσως μπορεί και λαμακίας, έριξα κρύο νερό πάνω σε καυτή δισκόπλακα μετά απο βόλτα. -
Ο χρήστης LOLIS έγραψε:
μηπως το γεγονος οτι 'ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ ' αλλαξαν και τις δυο φορες τουσ δισκους δηλωνει οτι ξερουν το προβλημα η αστοχια υλικου μηπως απλα δεν το βγαζουν παρα εξω??Νομίζω πως είναι προφανές δυστυχώς. Το θέμα είναι όμως πως αφού αλλάζουν τους δίσκους με χ κόστος γιατί δεν αλλάζουν και τα τακάκια ;
Ταληροφονιάδες -
Τα τακάκια είναι αναλώσιμα και δεν μπορούν να τα βάλουν στην εγγύηση. Εγώ θα επέμενα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια που ΜΑΛΛΟΝ δεν είναι πολύ φθαρμένα (το έχω κάνει σε αλλαγή δίσκων σε εγγύηση).
-
Προ μηνών επιστρέφαμε από ταξίδι υπό βροχή με την Corolla του πατέρα μου και κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι φρενάροντας έτρεμε πολύ η πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.
Φαίνεται ότι οι δισκόπλακες θα είχαν ζεσταθεί και με το νερό κρύωσαν απότομα και στράβωσε.
Ε όπως είμαστε στην εθνική χωρίς άλλα αυτοκίνητα σε μεγάλη απόσταση πίσω μας και αφού η βροχή είχε σταματήσει είπα στον πατέρα μου να φρενάρει δυνατά και με διάρκεια και ναι, η δισκόπλακα ίσιωσε. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προ μηνών επιστρέφαμε από ταξίδι υπό βροχή με την Corolla του πατέρα μου και κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι φρενάροντας έτρεμε πολύ η πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.
Φαίνεται ότι οι δισκόπλακες θα είχαν ζεσταθεί και με το νερό κρύωσαν απότομα και στράβωσε.
Ε όπως είμαστε στην εθνική χωρίς άλλα αυτοκίνητα σε μεγάλη απόσταση πίσω μας και αφού η βροχή είχε σταματήσει** είπα στον πατέρα μου να φρενάρει δυνατά και με διάρκεια και ναι, η δισκόπλακα ίσιωσε**.Ανδρέα, αυτό που λες ισχύει μόνο αν έχει στραβώσει λίγο η δισκόπλακα...(πχ το καταλαβαίνεις αν 'τσιμπήσεις' το φρένο) και πάλι όμως δεν επανέρχονται πάντα...(όχι σε ευθύγραμμη θέση, αλλά τουλάχιστον δεν το καταλαβαίνεις 'εσύ').
Συγκεκριμένα:
Στο δικό μου (Golf ΙV 1.4lt) όταν από δική μου μαλακία στράβωσαν οι μπροστά δίσκοι (τους έβρεξα με νερό μετά από μία 'γερή'/γρήγορη βόλτα για να φύγει η άχνη κι από τα τακάκια, χωρίς όμως να σκεφτώ τις πυρωμένες δισκόπλακιες ) και τα φρέναρα δυνατά 2-3 φορές (από τα 140-150km/h στα ~10km/h) , ήρθαν στα 'ίσια' τους.Οπότε γλύτωσα την αλλαγή.
Μετά από αρκετά km (περίπου 10.000km) που άρχισε να 'επανέρχεται' το φαινόμενο (λόγω βροχών. προσωπικά δεν τα ξαναέβρεξα ζεστά τα φρένα.Τώρα εν ώρα βροχής που οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και σε κάποια σημεία τα αμάξια γόνδολες...άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου) και είπα να ξαναδοκιμάσω την ίδια μέθοδο, δεν έπιασε...(οπότε πήγα για αλλαγή δισκόπλακων).ΥΓ:Επίσης ο φίλος μας με το Cherokee δεν παίζει να πατάει 'γερό' φρένο κάθε τρις και λίγο...
ΥΓ2:Προσωπικά αυτή τη δικαιολογία πρώτη φορά την ακούω...Και άντε πες πως είσαι καλόπιστός...και να γίνει 1, άντε 2 φορές...μετά όμως δεν παίζει να φταίς εσύ συνέχεια!!!
ΥΓ3:Επίσης...αφού είναι Jeep, ουσιαστικά τα φρένα του, η ανάρτησή του κτλ δεν είναι φτιαγμένα για 'κακές' διαδρομές με λάσπες κτλ?Άρα δεν έπρεπε τα εκτεθημένα εξαρτήματα να είναι πιο ανθεκτικά ή προστατευμένα? Μήπως μας δουλεύουν κανονικά ορισμένες φορές?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ε όπως είμαστε στην εθνική χωρίς άλλα αυτοκίνητα σε μεγάλη απόσταση πίσω μας και αφού η βροχή είχε σταματήσει είπα στον πατέρα μου να φρενάρει δυνατά και με διάρκεια και ναι, η δισκόπλακα ίσιωσε.Μηπως απλα ειχαν βραχει οι δισκοι και δεν επιαναν καλα τα τακακια?Ποσο πια να ζεσταθουν οι πισω δισκοι στην εθνικη ?
-
Ελάχιστοι δίσκοι στραβώνουν από νερά. Οι περισσότεροι τρέμουν επειδή παραμορφώθηκαν από ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΦΙΞΙΜΟ των τροχών και μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα αρχίζει να τραντάζει το πεντάλ (τότε έχουν φθαρεί οι δίσκοι ανομοιόμορφα από τα τακάκια ή έχει αφήσει ανομοιόμορφα πάνω στο δίσκο υλικό το τακάκι).
Κακής ποιότητας δίσκοι παραμορφώνονται μόλις μπαίνει η ζάντα στο αμάξι ακόμα και με κανονικό σφίξιμο. Φυσικά αρχίζουν να τραντάζουν μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ε όπως είμαστε στην εθνική χωρίς άλλα αυτοκίνητα σε μεγάλη απόσταση πίσω μας και αφού η βροχή είχε σταματήσει είπα στον πατέρα μου να φρενάρει δυνατά και με διάρκεια και ναι, η δισκόπλακα ίσιωσε.Μηπως απλα ειχαν βραχει οι δισκοι και δεν επιαναν καλα τα τακακια?Ποσο πια να ζεσταθουν οι πισω δισκοι στην εθνικη ?
Πριν μπούμε στην εθνική κινούμασταν με ταχείς ρυθμούς σε επαρχιακό δρόμο υπό βροχή, οπότε εκεί πρέπει να έγινε η 'ζημιά'.
Ήταν σίγουρα δίσκοι λοιπόν, γιατί το τρέμουλο κράτησε κανα 10 λεπτο εμφανιζόμενο ακόμα και στο ελάχιστο πάτημα του πεντάλ του φρένου, πριν βρούμε μεγάλο κενό στην εθνική για να επιβραδύνουμε απότομα 2-3 φορές, οπότε και εξαφανίστηκε. -
Οι απλοί μαντεμένιοι δίσκοι με το απλοί εννοώ χωρίς καμμία περαιτέρω κατεργασία μετά από την χύτευση και το τορνίρισμα όταν ζεσταθούν πέρα από ένα όριο, αν έχουμε γερό φρενάρισμα στην Εθνική από π.χ **160-50 **και στην συνέχεια δεν ακολουθεί άλλο φρενάρισμα και κρυώσουν γρήγορα από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αυτοί παραμορφώνονται απο τις παραμένουσες τάσεις του υλικού που είχαν κατά το κρύωμα από την χύτευση τους, επίσης παρουσιάζουν και ραγίσματα αν υπάρχουν πολλά φρεναρίσματα που σχεδόν κοκκινίζουν τους δίσκους και μετά κρυώνουν απότομα από την ταχύτητα **όχι κατ' ανάγκη από νερά. **Οι ακριβοί επώνυμοι **after market **δίσκοι έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία **heat treatment **που είναι η θερμανση τους σε ειδικούς φούρνους και η σταδιακή αποθέρμανση τους για να εξαφανιστούν οι παραμένουσες τάσεις του υλικού, η θερμοκρασίες θέρμανσης και αποθέρμανσης των δίσκων είναι ακόλουθες του υλικού, του πάχους, και των ιδιοτήτων που θέλει να τους προσδώσει ο κατασκευαστής τους. Έτσι βλέπουμε γιατί υπάρχουν φτηνοί και ακριβοί δίσκοι. Επίσης υπάρχει και η λύση της **κρυογενικής **ώστε να αποκτήσουν οι δίσκοι και όχι μόνο, αυξημένη αντοχή.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ε όπως είμαστε στην εθνική χωρίς άλλα αυτοκίνητα σε μεγάλη απόσταση πίσω μας και αφού η βροχή είχε σταματήσει** είπα στον πατέρα μου να φρενάρει δυνατά και με διάρκεια και ναι, η δισκόπλακα ίσιωσε**.Ανδρέα, αυτό που λες ισχύει μόνο αν έχει στραβώσει λίγο η δισκόπλακα...(πχ το καταλαβαίνεις αν 'τσιμπήσεις' το φρένο) και πάλι όμως δεν επανέρχονται πάντα...(όχι σε ευθύγραμμη θέση, αλλά τουλάχιστον δεν το καταλαβαίνεις 'εσύ').
Συγκεκριμένα:
Στο δικό μου (Golf ΙV 1.4lt) όταν από δική μου μαλακία στράβωσαν οι μπροστά δίσκοι (τους έβρεξα με νερό μετά από μία 'γερή'/γρήγορη βόλτα για να φύγει η άχνη κι από τα τακάκια, χωρίς όμως να σκεφτώ τις πυρωμένες δισκόπλακιες ) και τα φρέναρα δυνατά 2-3 φορές (από τα 140-150km/h στα ~10km/h) , ήρθαν στα 'ίσια' τους.Οπότε γλύτωσα την αλλαγή.
Μετά από αρκετά km (περίπου 10.000km) που άρχισε να 'επανέρχεται' το φαινόμενο (λόγω βροχών. προσωπικά δεν τα ξαναέβρεξα ζεστά τα φρένα.Τώρα εν ώρα βροχής που οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και σε κάποια σημεία τα αμάξια γόνδολες...άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου) και είπα να ξαναδοκιμάσω την ίδια μέθοδο, δεν έπιασε...(οπότε πήγα για αλλαγή δισκόπλακων).ΥΓ:Επίσης ο φίλος μας με το Cherokee δεν παίζει να πατάει 'γερό' φρένο κάθε τρις και λίγο...
ΥΓ2:Προσωπικά αυτή τη δικαιολογία πρώτη φορά την ακούω...Και άντε πες πως είσαι καλόπιστός...και να γίνει 1, άντε 2 φορές...μετά όμως δεν παίζει να φταίς εσύ συνέχεια!!!
ΥΓ3:Επίσης...αφού είναι Jeep, ουσιαστικά τα φρένα του, η ανάρτησή του κτλ δεν είναι φτιαγμένα για 'κακές' διαδρομές με λάσπες κτλ?Άρα δεν έπρεπε τα εκτεθημένα εξαρτήματα να είναι πιο ανθεκτικά ή προστατευμένα? Μήπως μας δουλεύουν κανονικά ορισμένες φορές?
Μαλλον μας δουλευουν κανονικα δηλαδη τι πρεπει να κανω να μην κυκλοφορω οταν εχει νερα ο δρομος.
Αλλωστε σε αλλα 2 αυτοκινητα που εχω στην κατοχη μου εχω αλλαξει δισκους μετα απο 85000 χλμ οποτε το η δικαιολογια 'στυλ οδηγησης'
δεν παιζει.Επισης μου ειπαν οτι παιζει ρολο οτι ειναι αυτοματο και τα φρενα καταπονουνται συνεχως αλλα αφου ειναι ετσι δεν θα επρεπε να εχουν προβλεψει αυτο το γεγονος απο το εργοστασιο και να βαλουν πιο ανθεκτικα φρενα?Ενημερωνω οτι το αμαξι ακομα δεν εχει βγει off road και οτι γενικα ειμαι πολυ ηρεμος σε φρεναρισμα γιατι προσπαθω συνηθως να προβλεψω καταστασεις ωστε να χρειαστει κατα το ελαχιστο να φρενατω δυνατα και τελευταια στιγμη.
Μονη λυση ειναι μαλλον αν ξαναγινει το κακο να παω σε aftermarket
λυση με ισως ανθεκτικοτερους δισκους.
Τωρα οσον αφορα τα τακακια παροτι ηταν σχετικα καινουργια μου ειπαν οτι λογω αλλαγης των δισκων πρεπει να βαλω καινουργια ωστε να πατησουν σωστα και απο τις λιγες γνωσεις που εχω σε αυτο μαλλον εχουν δικιο αλλα τι φταιω εγω να πληρωνω καθε τρεις και λιγο 150αρες? -
Είμαι κάτοχος ενός Mazda RX-8 Challenge από τις 15/02/2005 που παρουσιάζει ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. Η συνέπεια αυτού του προβλήματος είναι ένας έντονος θόρυβος κατά το φρενάρισμα (και μόνο) από υψηλές ταχύτητες (άνω των 150 χ.α.ω.). Τα αίτια του προβλήματος είναι, δυστυχώς, ακόμη άγνωστα...
Ο θόρυβος εμφανίστηκε περίπου στα 20000 χλμ. και συνέχισε αυξανόμενος και πέραν των 30000 χλμ. οπότε και αλλάχθηκαν τα εμπός τακάκια, αλλά και μέχρι τα 32000 χλμ. όταν αλλάχθηκαν για πρώτη φορά οι εμπρός δισκόπλακες (εννοείται εντός εγγύησης). Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα πίσω φρένα και συνέχισε έως τα 40000 χλμ. οπότε και αλλάχθηκαν και οι πίσω δισκόπλακες και σταμάτησε αφότου αλλάχθηκαν εκ νέου οι εμπρός δισκόπλακες στα 42000 χλμ. σε συνδυασμό με την αλλαγή των εμπρός τακακίων.
Για κακή μου τύχη ξαναεμφανίστηκε στα 50000 χλμ. και αφού επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Mazda για να ζητήσω κάποια λογική εξήγηση για το πρόβλημα (αφού μέχρι τότε δεν μου είχε δωθεί), βρέθηκα για ακόμη μια φορά να αλλάζω πίσω δισκόπλακες και τακάκια (οι δισκόπλακες πάντα εντός εγγύησης αλλά τί να το κάνω...).
Οι άνθρωποι της Mazda μου έχουν εκφράσει ποικίλες απόψεις αυτόν τον ενάμιση χρόνο που ασχολούμαι με το θέμα. Άλλος μου λέει ότι 'ανάβουν' τα τακάκια και μετά 'ανάβουν' και τους δίσκους, άλλος μου λέει ότι φταίει ο τρόπος που οδηγώ, άλλος μου λέει ότι δεν έχει ιδέα και ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος ότι πρόκειται για ιδιαιτερότητα των τακακίων που εμφανίζεται για συγκεκριμένο φάσμα χιλιομέτρων
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να με βοηθήσουν, οπότε αν κάποιος από εσάς έχει καμιά ιδέα ας βοηθήσει γιατί με βλέπω να θέλω πάνω από 2χίλιαρο για φρένα after market
Αυτά που σκέφτομαι εγώ είναι αλλάγή τακακίων με after market που να αντέχουν σε υψηλότερες θερμοκαρσίες (αλλά δεν ξέρουμε αν θα αντέξουν οι δίσκοι), αλλιώς πάμε για δίσκους και τακάκια πακέτο... -
Το πιο πιθανόν είναι να 'καις' τα τακάκια και τους δίσκους με τον τρόπο που φρενάρεις. Το απότομο φρενάρισμα από πολλά χλμ. δεν είναι ότι καλύτερο για δίσκους-τακάκια όταν είναι κρύα, πρέπει να είναι ζεστά για να αντέχουν περισσότερο την καταπόνηση. Επίσης δεν είναι καλό να φρενάρεις με πολύ λίγη δύναμη στο πεντάλ, έτσι το τακάκι καίγεται επιφανειακά.
Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου, λύσεις και απαντήσεις μπορείς να βρεις στα αμερικάνικα RX8 club, φορα κλπ. Εκεί είναι πολλοί χρήστες όπου έχουν οδηγήσει το αυτοκίνητο και σε αγώνες και έχουν βγάλει τεκμηριωμένα συμπεράσματα για aftermarket λύσεις που σου υπενθυμίζω ότι υπάρχουν και από την MazdaSpeed
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Το πιο πιθανόν είναι να 'καις' τα τακάκια και τους δίσκους με τον τρόπο που φρενάρεις. Το απότομο φρενάρισμα από πολλά χλμ. δεν είναι ότι καλύτερο για δίσκους-τακάκια όταν είναι κρύα, πρέπει να είναι ζεστά για να αντέχουν περισσότερο την καταπόνηση. Επίσης δεν είναι καλό να φρενάρεις με πολύ λίγη δύναμη στο πεντάλ, έτσι το τακάκι καίγεται επιφανειακά.Ναι! Στην πρώτη περίπτωση γεμίζουν ρωγμές ενώ στη δεύτερη 'ξερνάνε' ρυτίνη. Το δεύτερο είναι πολύ πιθανό αίτιο για να σου σφυρίζουν τα τακάκια. Έχεις, μήπως, παράλληλα και ανεπαίσθητο, έστω, παίξιμο στο τιμόνι;
Στα εργοστασιακά τακάκια (μήπως είναι εισαγωγή από έξω το αυτοκίνητο; ) είναι πιθανό να υπάρχουν προβλήματα διότι τοποθετούνται στη χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου και είναι κατάλληλα για τις μέσες κλιματολογικές συνθήκες αυτής της χώρας, οπότε όταν έρχονται εδώ μπορεί να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. (το φαινόμενο ήταν πολύ συχνό στις παραεισαγωγής μοτοσικλέτες που 1 στις 2 τα τακάκια τα άλλαζαν με το που έρχονταν εδώ, ανεξαρτήτως φθοράς!) -
Oι δίσκοι σου στραβώνουν από υπερθέρμανση και απότομη ψύξη, τι εννοώ, λές ότι φρενάρεις μετά από τα 150 χλμ. ΟΚ φρενάρησες, μετά πότε ξαναφρενάρεις ? αν δεν ξαναφρενάρεις σχεδόν αμέσως από χαμηλότερη ταχύτητα ώστε οι δίσκοι να διατηρήσουν κάποια θερμοκρασία, τότε κρυώνουν απότομα και πετσικάρουν επειδή υπάρχουν παραμένουσες τάσεις στο υλικό τους και κατά την ψύξη παραμορφώνονται.
Η απόλυτη λύση είναι τοποθέτηση **after market πλευστών δίσκων **με αλουμινένια κέντρα, τα αλουμινένια κέντρα στους δίσκους εκτός απο την μείωση του μη φερόμενου βάρους, λόγω του τρόπου σύνδεσης των δίσκων με τις αλουμινένιες καμπάνες δεν τους επιτρέπει να στραβώσουν, επίσης αναπτύσουν και 100 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία λόγω της αλουμινένιας καμπάνας και δεν μεταφέρονται ακραίες θερμοκρασίες στα ρουλεμάν του τροχού.
Πρίν όμως από την ακριβή αυτή κίνηση αγόρασε ένα σετ εμπρός-πίσω καινούργιων δίσκων και δώστους στην κρυογένιση, η χρέωση για τους δίσκους είναι 20-25 € το κιλό, για επιπλέον αντοχή και εξάλειψη των παραμενουσών τάσεων στο υλικό, μαντέμι, επίσης καλό είναι να αλλαχθούν και τα εμπρόσθια ρουλεμάν γιατί μάλλον θα έχουν ταλαιπωρηθεί απο τις θερμοκρασίες και ο παραμικρός τζόγος σε αυτό το σημείο επιφέρει μικροκαδασμούς και ανεπιθύμητους συντονισμούς που μεγενθύνουν το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Το πιο πιθανόν είναι να 'καις' τα τακάκια και τους δίσκους με τον τρόπο που φρενάρεις. Το απότομο φρενάρισμα από πολλά χλμ. δεν είναι ότι καλύτερο για δίσκους-τακάκια όταν είναι κρύα, πρέπει να είναι ζεστά για να αντέχουν περισσότερο την καταπόνηση. Επίσης δεν είναι καλό να φρενάρεις με πολύ λίγη δύναμη στο πεντάλ, έτσι το τακάκι καίγεται επιφανειακά.Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου, λύσεις και απαντήσεις μπορείς να βρεις στα αμερικάνικα RX8 club, φορα κλπ. Εκεί είναι πολλοί χρήστες όπου έχουν οδηγήσει το αυτοκίνητο και σε αγώνες και έχουν βγάλει τεκμηριωμένα συμπεράσματα για aftermarket λύσεις που σου υπενθυμίζω ότι υπάρχουν και από την MazdaSpeed
Ο τρόπος που φρενάρω δεν έχει πιστεύω κάτι λάθος. Δεν είμαι από αυτούς που πατάνε φρένο συνεχώς δίχως λόγο κι αφορμή (και υπάρχουν πολλοί που το κάνουν...). Φρενάρω όταν και όσο χρειάζεται.
Το απότομο φρενάρισμα από πολλά χλμ. σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δυστυχώς κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο. Τί κάνεις δηλαδή όταν, ενώ πηγαίνεις στην, άδεια, αριστερή λωρίδα με 180, κάποιος από τη μεσαία αποφασίσει να βγει να προσπεράσει με 100 μην μπορώντας να υπολογίσει την ταχύτητα με την οποία κινείσαι; Πέφτεις πάνω του μήπως;
Επίσης, το να 'τσαρουχώνεις' τα φρένα και ειδικά από πολλά χλμ. δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό...
Κατά τη γνώμη μου, σίγουρα είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του συστήματος πέδησης γιατί από τη στιγμή που έχει φτιαχτεί για να αναπτύσσει κάποια ταχύτητα πρέπει να έχει προβλεφθεί να σταματάει κιόλας από αυτή!Παρεμπιπτόντως, η mazdaspeed βγάζει μόνο τακάκια για το RX-8.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το πιο πιθανόν είναι να 'καις' τα τακάκια και τους δίσκους με τον τρόπο που φρενάρεις. Το απότομο φρενάρισμα από πολλά χλμ. δεν είναι ότι καλύτερο για δίσκους-τακάκια όταν είναι κρύα, πρέπει να είναι ζεστά για να αντέχουν περισσότερο την καταπόνηση. Επίσης δεν είναι καλό να φρενάρεις με πολύ λίγη δύναμη στο πεντάλ, έτσι το τακάκι καίγεται επιφανειακά.
Ναι! Στην πρώτη περίπτωση γεμίζουν ρωγμές ενώ στη δεύτερη 'ξερνάνε' ρυτίνη. Το δεύτερο είναι πολύ πιθανό αίτιο για να σου σφυρίζουν τα τακάκια. Έχεις, μήπως, παράλληλα και ανεπαίσθητο, έστω, παίξιμο στο τιμόνι;
Στα εργοστασιακά τακάκια (μήπως είναι εισαγωγή από έξω το αυτοκίνητο; ) είναι πιθανό να υπάρχουν προβλήματα διότι τοποθετούνται στη χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου και είναι κατάλληλα για τις μέσες κλιματολογικές συνθήκες αυτής της χώρας, οπότε όταν έρχονται εδώ μπορεί να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. (το φαινόμενο ήταν πολύ συχνό στις παραεισαγωγής μοτοσικλέτες που 1 στις 2 τα τακάκια τα άλλαζαν με το που έρχονταν εδώ, ανεξαρτήτως φθοράς!)Αυτό που ακούγεται από τα φρένα είναι θόρυβος και όχι σφύριγμα και είναι το μόνο που γίνεται αντιληπτό. Δεν υπάρχει ούτε 'παίξιμο' στο τιμόνι, ούτε 'κλώτσημα' στο πεντάλ του φρένου.
Το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί κανονικά από Ελλάδα. -
[quote='21 Quadra']Oι δίσκοι σου στραβώνουν από υπερθέρμανση και απότομη ψύξη, τι εννοώ, λές ότι φρενάρεις μετά από τα 150 χλμ. ΟΚ φρενάρησες, μετά πότε ξαναφρενάρεις ? αν δεν ξαναφρενάρεις σχεδόν αμέσως από χαμηλότερη ταχύτητα ώστε οι δίσκοι να διατηρήσουν κάποια θερμοκρασία, τότε κρυώνουν απότομα και πετσικάρουν επειδή υπάρχουν παραμένουσες τάσεις στο υλικό τους και κατά την ψύξη παραμορφώνονται.
Η απόλυτη λύση είναι τοποθέτηση **after market πλευστών δίσκων **με αλουμινένια κέντρα, τα αλουμινένια κέντρα στους δίσκους εκτός απο την μείωση του μη φερόμενου βάρους, λόγω του τρόπου σύνδεσης των δίσκων με τις αλουμινένιες καμπάνες δεν τους επιτρέπει να στραβώσουν, επίσης αναπτύσουν και 100 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία λόγω της αλουμινένιας καμπάνας και δεν μεταφέρονται ακραίες θερμοκρασίες στα ρουλεμάν του τροχού.
Πρίν όμως από την ακριβή αυτή κίνηση αγόρασε ένα σετ εμπρός-πίσω καινούργιων δίσκων και δώστους στην κρυογένιση, η χρέωση για τους δίσκους είναι 20-25
-
Eίτε μας αρέσει είτε όχι οι μαμά δίσκοι και τακάκια σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα δεν έχουν την δυνατότητα ποιοτικά να ανταπεξέλθουν σε φρεναρίσματα των χλμ που αναφέρεις.
Συμφωνώ μαζί σου ότι σε αυτοκίνητα επιδόσεων έπρεπε και το σύστημα πέδησης να είναι αντίστοιχων προδιαγραφών. Όταν έλεγα να ξαναφρενάρεις εννοούσα ότι αφού είναι γνωστό το πρόβλημα με το στράβωμα των δίσκων λόγω θερμοκρασιών όταν πηγαίνουμε γρήγορα δεν είναι σπουδαίο κάθε τόσο να ακουμπάς πολύ ελαφρά το φρένο ίσα-ίσα να ακουμπάνε τα τακάκια για 1'' να μην είναι οι δίσκοι παγωμένοι και όταν χρειαστείς τα φρένα σου ώστε να έχουν αυτά 60-80 βαθμούς, όταν τους ζητάς μέσα σε 5'' από την θερμοκρασία περιβάλλοντος να ανέβουν στους 400+ και μετά ξανά κρύωμα να περιμένεις και στραβώματα και ραγίσματα.
Προσπαθώ τεχνικά να απαντήσω στο πρόβλημα σου που δεν είναι μόνο δικό σου, το έχουμε όλοι που τα αυτοκίνητα μας 200ρίζουν πολύ εύκολα, αν επιμείνεις στο φρενάρισμα επειδή πρέπει να μειώσεις από 180 σε 40 χλμ οι δίσκοι γίνονται κόκκινοι, αν τύχει 2-3 φορές αυτό πας για δίσκους, μη σου φαίνεται περίεργο.
Αν τα φρένα των αυτοκινήτων ήταν σωστά δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές πάστες στα τακάκια για τόσο διαφορετικές θερμοκρασίες και τόσοι διαφορετικοί δίσκοι με διαφορετικές επεξεργασίες, θέλω να πώ δεν θα υπήρχε ανάγκη για after market φρένα.
Δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένη μάρκα, είναι πολλά τα λεφτά που θα δώσεις, έχουμε διαφορετικά αυτοκίνητα, ότι κάνει σε εμένα ενδέχεται να μην κάνει σε εσένα, υπάρχουν πάνω από 5 εταιρίες που φτιάχνουν φρένα για το αυτοκίνητο σου, στη θέση σου θα κοίταγα πρώτα σε Ιαπωνική εταιρία και μετά σε Αμερικανική, για το αυτοκινητό σου υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις, έμπα σε φόρουμ Αμερικανικά και δες τι λύσεις έχουν δώσει, έτσι θα πιάσουν τόπο τα χρήματα σου.
Δεν έχει η όλη κατάσταση να κάνει με τον τρόπο που οδηγάς, όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο δεν λέει ο κατασκευαστής μην πατάς φρένο από τα 150-180 χλμ, ώφειλε όμως να έχει μιας ποιότητας εξαρτήματα, δεν συμβαίνει μόνο στην MAZDA αυτό, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μην κοιτάς που δεν τα μαθαίνουμε όλα, δυστυχώς.
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)