-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Γιατί επιτρέπεται στην Ελλάδα η πώληση αυτοκινήτων όπως MR2, Porsche, Celica, EVO κλπ?
Γιατί δεν μπορούν να κινηθούν σε χαμηλότερες ταχύτητες; Και γιατί το φτάνεις σε τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα; Οτιδήποτε έχει πάνω από 60 ίππους πιάνει χαλαρά τα 120 χ.α.ω.
Ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν μπορεί κανείς να σου επιβάλλει τι θα αγοράσεις, μπορεί όμως να σου επιβάλλει να κινηθείς με ασφάλεια για τον εαυτό σου και τους τριγύρω σου. Όλες οι οργανωμένες κοινωνίες επιβάλλουν κάποιου κανόνες στα μέλη τους.
?λλωστε δεν απαγορεύεται να τρέξεις το αυτοκίνητό σου, απαγορεύεται να το τρέξεις σε δημόσιο δρόμο γιατί απειλείται η σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων. Είναι τόσο παράλογο αυτό;
Η ουσία είναι πως παραπάνω από τα μισά αυτοκίνητα (αρκετά παραπάνω) που κυκλοφορούν στους δρόμους σήμερα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 120 χμ/ώρα, ειδικά στα σημεία που υπάρχει το συγκεκριμένο όριο. Το ίδιο ισχύει και για την συντριπτική πλειοψηφία των ορίων ταχύτητας στη χώρα μας. Ως συνέπεια τα όρια ταχύτητας φαντάχουν (και είναι) ουτοπικά.
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο, θα προσπαθήσω να αναφέρω επιγραμματικά τα πιο σημαντικά κατά την άποψή μου:
Αν το κράτος νοιαζόταν πραγματικά για την ασφάλεια σου θα φρόντιζε, π.χ.
α) να μην δίνονται διπλώματα με λάδωμα.
β) να μην περνάνε σαπάκια το ΚΤΕΟ με λάδωμα.
γ) να μην είναι το οδικό δίκτυο ένας κανόνας 'λακουβιασμένου γυαλιού' με εξαιρέσεις ασφάλτου.
δ) να δίνονται κλήσεις & πρόστιμα όχι σε όσους υπερβαίνουν τα ουτοπικά όρια ταχύτητας, αλλά σε όσους κυκλοφορούν με λάστιχα πενατετίας, και αναρτήσεις επταετίας.
ε) να υπάρχει σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας, επιχορηγούμενος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για οδηγική εκπαίδευση.
στ) να υπάρχει σωστή σήμανση στο οδικό δίκτυο.Υπάρχουν κι άλλα φυσικά, αλλά θεωρώ ότι κι αυτά είναι αρκετά κι επί της ουσίας.
Αντ' αυτού το μόνο που γίνεται στην πράξη είναι το καρτέρι πίσω από θάμνους, δέντρα και ανοιχτές στροφές για κλήση λόγω υπερβολικής ταχύτητας και οι επιχειρήσεις-σκούπες για τα παράνομα παρκαρίσματα (άσχετα αν τα δημόσια πάρκινγκ συναγωνίζονται σε πλήθος τις... καρέτα-καρέτα).
Για να σεβαστείς τα όποια όρια (ταχύτητας ή μη) στη δική μου λογική πρέπει να πληρούνται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δυο βασικές προϋποθέσεις:
-
Να με έχει πείσει αυτός που επιβάλλει τα όρια ότι πραγματικά νοιάζεται για την ασφάλειά μου
-
Ότι δεν υποτιμά τη νοημοσύνη μου.
Η μηδενιστική λογική των ουτοπικών ορίων (που αφορούν κυρίως τον αδάη ή/και άπειρο ή/και μειωμένης γενικότερης αντίληψης) κι εφαρμόζονται αποκλειστικά ως μοναδικό μέτρο και μόνο εισπαρκτικά αρμόζει σε χώρες αδαών ή/και άπειρων ή/και μειωμένης γενικότερης αντίληψης. Και μιας και τα τρια αυτά χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου εξουδετερώνονται έως και εξαλείφονται, ενώ τα περιβόητα όρια ταχύτητςα παραμένουν πάντα ίδια και πάντα ως μοναδικό μέτρο και κυρίως ως κυρίαρχα εισπαρκτικό μέτρο, καταλαβαίνουμε γιατί ήταν και παραμένουν ΟΥΤΟΠΙΚΑ.
Η πιθανότητα να σου έρθει στον ουρανό ένα Σενσιέντο που κινείται με 170 χμ/ώρα στην ΕΥΘΕΙΑ, μεγάλη και κατηφόρα του Σίριος είναι περίπου ισοδύναμη με την πιθανότητα με το να σου πέσει μια γλάστρα στο κεφάλι περπατώντας στο πεζοδρόμιο, ή με το να γίνει ληστεία στην τράπεζα με την οποία συναλλάσεσαι την ώρα που βρίσκεσαι κι εσύ μέσα.
Όπως έγραψα και σε άλλο μήνυμα, προσωπικά θεωρώ την πείρα και την λογική (έστω και την κοινή λογική, όπως αυτή εκφράζεται στην εκάστοτε χώρα) πολύ πιο χρήσιμες και αξιοσέβαστες αξίες από τα όρια ταχύτητας όπως αυτά εκφράζονται και χρησιμοποιύνται στη χώρα μας.
Γιατί όπως και να το κάνουμε, από τη στιγμή που το κράτος σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις τα αυτοκίνητα που βλέπουμε στους δρόμους, οφείλει να σε συμπεριλάβει και σένα στην νομοθετική λογική του (μιας και δεν αποτελείς μειψηφία έχοντας τέτοιο αυτοκίνητο). Είναι όπως τα κίνητρα που σου έδινε να αγοράαεις αυτοκίνητο (2 ή 3 αποσύρσεις αν θυμάμαι καλά) και σε άφηνε (και σε αφήνει) χωρίς δημόσιο πάρκινγκ. Εγώ λέω ότι το κάνει συνειδητά για να σου τα παίρνει ΚΑΙ από τις κλήσεις (μιας και στα έχει πάρει και από τη αγορά το αυτοκινήτου ΚΑΙ από τα τέλη ΚΑΙ από τη βενζίνη ΚΑΙ από όλες τις μπάντες που σχετίζονται με το αυτοκίνητα).
Και αυτή δεν είναι διαπίστωση σημερινή, αλλά διαχρονική η οποία επναλαμβανόμενα αποδεικνύει πως για το κράτος είμαι ένα πορτοφόλι και τίποτε άλλο (για ποια μέριμνα για ασφάλεια μιλάμε και για ποιο κράτος? σίγουρα όχι το Ελληνικό!)
-
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Φαντάζομαι θα συμφωνείς πως 120 στη Θήβα με ένα σκαραβαίο του '70 είναι αυτοκτονία ενώ με μία Porsche είναι 'αστείο'.
Συμφωνώ στο περίπου. Μπορεί να είναι πιο ασφαλές (συγκριτικά) αλλά ασφαλές ως απόλυτο μέγεθος δεν είναι.
Ούτε στα 120 είναι με απόλυτα κριτήρια! Τα crash tests γίνονται με 50 Km/h και βλέπεις πως διαλύονται τα αυτοκίνητα. Οποιο αυτοκίνητα χτυπήσει κάπου με 120, χαίρετε , είτε Porsche είτε 'σκαθάρι'... Οπότε μιλάμε πάντοτε συγκριτικά, απόλυτη ασφάλεια υπάρχει μόνο αν κάτσεις σπίτι σου Το ζήτημα είναι: αν συμβεί κάτι στα 120 μπορείς να το 'μαζέψεις' ? Ε, προφανώς η απάντηση είναι πως άλλοι μπορούν και άλλοι όχι, αλλά το όριο είναι το ίδιο για όλους (εμένα και το Schumacher) και για όλα τα αυτοκίνητα (το 'σκαθάρι' και την 911) και για όλες τις καιρικές, περιβαλλοντικές και οδηγικές συνθήκες, και εσύ απαιτείς σεβασμό σε κάθε περίπτωση.
Επομένως κατά τη γνώμη σου, εάν εγώ θεωρώ ότι -κατά την κρίση μου- πρέπει να πηγαίνω με 60 και αριστερά είναι οκ γιατί έτσι έκρινα;
Αν κρίνεις πως πρέπει να πηγαίνεις με 60, με γειά σου και χαρά σου, αλλά όχι αριστερά, διότι ο ΚΟΚ λέει πως πρέπει να δίνεις χώρο σε όποιον σε πλησιάζει για προσπέραση και επίσης υπάρχουν και κατώτερα όρια ταχύτητας σε κάθε λωρίδα. Δεν είπαμε πως ΟΛΑ τα άρθρα του ΚΟΚ είναι στην κρίση του οδηγού (όπως υποννοείς με το παράδειγμα της αριστερής λωρίδας) αλλά μόνο το όρια ταχύτητας.
Η ουσία πάντως είναι ΝΑΙ: την ταχύτητα τη ρυθμίζει ο οδηγός και ο οδηγός θα έπρεπε (μέσω της παιδείας του) να ξέρει καλύτερα ποιά είναι η σωστή ταχύτητα για τις δεδομένες συνθήκες από τον οποιοδήποτε άσχετο μηχανικό της Νομαρχίας.
Ακραίο παράδειγμα; Σίγουρα, αλλά αυτό εκφράζεις. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τόσο σοβαρά πράγματα στην κρίση του καθενός, γιατί όπως βλέπεις (ή τουλάχιστον εγώ βλέπω) από τις αντιδράσεις ορισμένων, η οδήγηση θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.
Αν είναι έτσι, τότε να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα, όπου η οδήγηση, που είναι τόσο σοβαρό πράγμα, είναι στην κρίση του καθενός, και να υποχρεωθούμε να πηγαίνουμε όλοι με το τρένο...
Τώρα επιστρέφω εκεί που δεν πρέπει, αλλά 170 με Seicento sporting το βρίσκεις ασφαλές; Εφόσον ούτε ο κατασκευαστής δεν το εγκρίνει (με την έννοια ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιες ταχύτητες) πως μπορεί ο οδηγός να κινηθεί με ασφάλεια;
Επ, που το ξέρεις ? Αν η τελική του αυτοκινήτου είναι 180 (πχ.) τότε σημαίνει πως ο κατασκευαστής εγκρίνει την κίνησή του με 180, αλλιώς δεν θα είχε αυτή την τελική...
Αυτό που είπα είναι ότι πάντα λαμβάνουμε υπόψη τα όρια και τι μας επιτρέπουν οι συνθήκες (αυτοκίνητο, δρόμος, καιρικές συνθήκες, κατάσταση οδηγού κ.λπ).
Δεν είπες αυτό, είπες 'τελεία και παύλα'. Τέλος πάντων, συμφωνούμε λοιπόν πως ΕΙΝΑΙ στην κρίση του οδηγού, απλά θεωρείς πως η κρίση του οδηγού που πηγαίνει με 170 με Seicento Sporting είναι λανθασμένη. ΟΚ, ζήτημα οπτικής γωνίας.
Έβαλα υποσημείωση που νομίζω ότι μετριάζει έαν όχι εξουδετερώνει τον χαρακτηρισμό. Όσο για την ιστορία καθενός, δεν έχει καμία απολύτως σημασία για εμένα ως προς το εάν έχει δίκιο ή όχι.
Φυσικά, οι αυθεντίες μας τελείωσαν. Αλλά έχει σημασία για το αν τον άνθρωπο αυτό τον χαρακτηρίζεις αβασάνιστα 'καραγκιόζη'
Κατά βάση δεν διαφωνώ μαζί σου. Απλά εσύ παίρνεις το σενάριο των τέλειων συνθηκών και εγώ των πραγματικών.
Δε νομίζω, σε πραγματικούς δρόμους κυκλοφορώ και εγώ, όχι σε εξομειωτές...
ΥΓ. Όχι ότι δεν ήξερα ότι ξαφνικά θα εμφανιστούν όλοι οι ΚΑΙ ΚΑΛΑ γκαζοφονιάδες, αλλά νομίζω καλό είναι να εκφράζεται κάπου - κάπου και η μειοψηφία(!) Το τελευταίο δεν πάει στον nass (αν και ενώ είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς με αρκετά από όσα είπα, διάλεξες να σχολιάσει μόνο τα υπόλοιπα)
Δεν διαφωνώ μαζί σου πως πολλοί τρέχουν περισσότερο απ΄ ό,τι θα έπρεπε! Ολοι μας έχει τύχει να πηγαίνουμε όσο γρήγορα θεωρούμε πως είναι σοφό με τις δεδομένες συνθήκες, και να μας προσπερνά σαν σταματημένους κάποιος 'παλαβός'. Ωστόσο διαφωνώ με την από μέρους σου 'τσουβαλοποίηση' των συνομιλητών σου στο παρόν θέμα ως 'γκαζοφονιάδες', και 'καραγκιόζης' ο Μιχελακάκης (αν τον ήξερες δεν θα μίλαγες έτσι...). Κυρίως όμως διαφωνώ με το ό,τι 'το Κράτος ξέρει καλύτερα', το Κράτος δεν μου έχει αποδείξει κάτι τέτοιο. Οταν το Κράτος βάλει ρεαλιστικά όρια και δεν τα εφαρμόζει μόνο και μόνο για να μου 'τα πάρει' (όριο 80 στην ευθεία του Ξυλόκαστρου...), τότε θα πάρω και εγώ τα όρια στα σοβαρά.
-
δηλαδή βρε Yandr ....άμα τρελλαθεί μια μέρα ο υπουργός και κάνει τα όρια ταχύτητας στην Θήβα 220 , τότε θα είναι καλά γιατί θα είσαι νόμιμος ???? ή αν τα αλλάξει σε 60 , θα 'απογειωθείς' πηγαίνοντας με 100 ??? ή θα μου πεις ότι τα όρια τα βάζουν με βάση 'μελέτες'!!!!!
-
Αυτά κάνετε και άντε να κρατήσει μετά ο άλλος τις υποσχέσεις του (για μη συνέχεια εννοώ)
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
δηλαδή βρε Yandr ....άμα τρελλαθεί μια μέρα ο υπουργός και κάνει τα όρια ταχύτητας στην Θήβα 220 , τότε θα είναι καλά γιατί θα είσαι νόμιμος ???? ή αν τα αλλάξει σε 60 , θα 'απογειωθείς' πηγαίνοντας με 100 ??? ή θα μου πεις ότι τα όρια τα βάζουν με βάση 'μελέτες'!!!!!Προφανώς και το να βάλει 220 στον ίδιο δρόμο είναι γελοίο. Δεν διαφωνούμε. Για να αλλάξει το όριο θα πρέπει να αλλάξει ο δρόμος και η ποιότητα των αυτοκινήτων που οδηγούν (αυτό σηκώνει συζήτηση, αφήστε το έτσι προς το παρόν).
Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορεί κανείς έτσι αυθαίρετα να λέει εγώ μπορώ να πάνω με 170 και θα το σώσω. Ποιος το πιστοποιεί ότι θα το σώσεις και σε τι συνθήκες θα το σώσεις; Και στο κάτω-κάτω αν δεν το σώσεις; Μπορώ να εμπιστευτώ το λόγο σου;
Πάντως επειδή αναφέρθηκε, τα όρια δεν είναι ο κατάλληλος χώρος επίδιεξης αντιεξουσιαστικής συμπεριφοράς. Φυσικά και έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, φυσικά περιλαμβάνουν γελοιότητες, αλλά κάποιο όριο πρέπει να υπάρχει. Πιστεύεις ότι εάν δεν υπήρχε κανένα όριο πουθενά θα κυκλοφορούσαμε ασφαλέστερα; Και τέλος, δεν νομίζεις ότι δημιουργείται άσχημο προηγούμενο εάν αγνοήσουμε έναν κανόνα του ΚΟΚ, που αργότερα μπορεί να γίνει 2,3 κ.λπ και μετά κάποιον νόμο κ.τλ;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Πάντως επειδή αναφέρθηκε, τα όρια δεν είναι ο κατάλληλος χώρος επίδιεξης αντιεξουσιαστικής συμπεριφοράς. Φυσικά και έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, φυσικά περιλαμβάνουν γελοιότητες, αλλά κάποιο όριο πρέπει να υπάρχει. Πιστεύεις ότι εάν δεν υπήρχε κανένα όριο πουθενά θα κυκλοφορούσαμε ασφαλέστερα; Και τέλος, δεν νομίζεις ότι δημιουργείται άσχημο προηγούμενο εάν αγνοήσουμε έναν κανόνα του ΚΟΚ, που αργότερα μπορεί να γίνει 2,3 κ.λπ και μετά κάποιον νόμο κ.τλ;Εγώ θα έλεγα ότι τα όρια δεν είναι ο κατάλληλος χώρος επίδειξης εισπρακτικής και παράλογα εξουσιαστικής συμπεριφοράς. Επίσης, δεν μίλησα για κατάργηση των ορίων, αλλά για συνεχή τροποποίησή τους ανάλογα με τις συνθήκες και ΚΥΡΙΩΣ για πλαισίωμά τους με πλέγμα μέτρων που πραγματικά φροντίζει για την ασφάλειά σου. Διότι αν δεν απατώμαι, το κύριο επιχείρημά σου είναι η ασφάλεια.
-
Και όλα αυτά ενώ 'ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ (BMW)' εξακολουθούν να 'τρέχουν'....ως θέμα.
-
Καλα μην πυροβολειτε τους στρατιωτικους ρε παιδια...δεν σας εκαναν τιποτα!
Ανθρωποι ειναι και αυτοι και ανηκουν στην ελληνικη κοινωνια!Δεν ειναι γκετο για να το πετροβολουμε...φιλικα παντα γιατι ετσι στο ασχετο δεν μπορουμε να χαρακτηριζουμε αβασανιστα καποιους ανθρωπους.
Χωρις παρεξηγηση ετσι? -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Πάντως επειδή αναφέρθηκε, τα όρια δεν είναι ο κατάλληλος χώρος επίδιεξης αντιεξουσιαστικής συμπεριφοράς. Φυσικά και έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, φυσικά περιλαμβάνουν γελοιότητες, αλλά κάποιο όριο πρέπει να υπάρχει. Πιστεύεις ότι εάν δεν υπήρχε κανένα όριο πουθενά θα κυκλοφορούσαμε ασφαλέστερα; Και τέλος, δεν νομίζεις ότι δημιουργείται άσχημο προηγούμενο εάν αγνοήσουμε έναν κανόνα του ΚΟΚ, που αργότερα μπορεί να γίνει 2,3 κ.λπ και μετά κάποιον νόμο κ.τλ;Συμφωνώ μαζί σου ως προς το σκεπτικό σου αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που τον διατυπώνεις .....
Ναι ..... έχεις δίκιο ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο αλλά για κάποια αυτοκίνητα ή οδηγούς τα 120 είναι Σκοτώστρα και γι'αυτούς και για τους άλλους . Συμπερασματικά , δεν είναι τα όρια που σε ασφαλίζουν όσο ο έλεγχος και η αυτογνωσία του οδηγού για τα όρια αυτού και του οχήματός του.
Ναι .... να υπάρχει ένα όριο για να μην υπάρχει ασυδοσία αλλά όχι αυτά τα γελοία όρια που σε έχουν σε 3 λωρίδες ευθεία να πηγαίνεις με 120. Γιατί , ναι μεν για τον/την φοβισμένο/η οδηγό του δίνουν ένα δείγμα για το πόσο πρέπει να κινείται αλλά για κάποιον συνειδητοποιημένο οδηγό , με μία πόρσε (τυχαίο παράδειγμα) τον οδηγεί στην υπνηλία και ίσως σε ατύχημα
Ναι .... δεν θέλεις να τρέξεις και καλά κάνεις ... πήγαινε δεξιά και κάνε το ταξίδι σου ήσυχα και καλά και άσε τον άλλο να πάει όσο θέλει . Πιο μεγάλο φόβο έχεις από το αγροτικό που θα βγεί κάθετα στο δρόμο και τον διπλανό σου που ξαφνικά θα του την δώσει να κόψει στη λωρίδα σου παρά από κάποιον που πάει γρήγορα .
Ναι... δεν αντιλέγω ...έχεις και συ τα δίκια σου όταν τα παίρνεις με τον άλλο που πάει με 250+ στην Εθνική αλλά το να βάζεις στο ίδιο καζάνι αυτόν , με εκείνον που πάει με 160 είναι λίγο παράλογο.
-
Πιστευω οτι αυτο που ενοχλησε στην( διαμαχη )σου με τον tsilis ηταν το ειρωνικο σου υφος σχετικα με το αυτοκινητο του.Μπορουσες να του πεις την γνωμη σου χωρις να τον μειωσεις με τις λεξεις κουβα κ,λ,π.Σταθηκες απεναντι του με υπεροψια και αυτο δεν βοηθαει πιστευω τον αλλον ουτε πειθει για τις καλες σου προθεσεις.
-
Μιας και τίθεται θέμα ασφάλειας και ορίων ταχύτητας, έχετε παρατηρήσει να γίνονται πολλά τρακαρίσματα θανατηφόρα στην Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου- Τριπόλεως (Διπλή Διαχωριστική) ? Συγκρίνετέ τα λίγο με αυτά που γίνονται συχνά στην Αθηνών-Λαμίας, και κυρίως μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Δηλαδή θέλει κάποιος να μας πείσει ότι το κράτος επιδιώκει την ασφάλεια μας επιβάλοντας εξωφρενικά πολλές φορές όρια ταχύτητας, αλλά ΔΕΝ ασχολείται να επιβλέψει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους εργολάβους που κατασκευάζουν τους δρόμους με παγίδες, σε περιοχές που κάνουν έργα σου αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο λωρίδα που κινέίσαι, με μόνη ασφαλιστική δικλείδα μια σειρά απο πλαστικές κωρίνες !
Δεν θα ήταν πιο συνετό έστω κάποια από τα κλιμάκια της αστυνομίας που στείνουν μπλόκα για ραντάρ να επιβλέπουν κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες οδικής ασφάλειας στα σημεία που γίνονται εργασίες στους δρόμους? -
Ο χρήστης kokosmech έγραψε:
Μιας και τίθεται θέμα ασφάλειας και ορίων ταχύτητας, έχετε παρατηρήσει να γίνονται πολλά τρακαρίσματα θανατηφόρα στην Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου- Τριπόλεως (Διπλή Διαχωριστική) ? Συγκρίνετέ τα λίγο με αυτά που γίνονται συχνά στην Αθηνών-Λαμίας, και κυρίως μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο..............................................?τα περισσοτερα θανατηφορα γινονται μεσα στις πολεις και κυριως τις νυχτερινες ωρες σε επαρχιακους δρομους και κατ'ευφημισμο εθνικες οδους !!!!!!
και για μεν τις πολεις και τους επαρχιακους δρομους δεν μπορουν να γινουν και πολλα πραγματα ομως για τουλαχιστον τις εθνικες οδους θα πρεπει επιτελους να τοποθετηθει τσιμεντενιο διαχωριστικο στηθαιο με ταυτοχρονη διαπλατυνση και τουλαχιστον 2+βοηθητικη λωριδες.
σε τετοιο δρομο μπορει κανεις ανετα και με ασφαλεια να κινειται με σχετικα υψηλη ταχυτητα χωρις να κινδυνευει και χωρις να θετει και αλλους σε κινδυνο ενω σε αυτοκινητοδρομους με 3+βοηθητικη λωριδες κυκλοφοριας μπορουν να αναπτυσσονται και ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες και μαλιστα να επιτρεπονται κιολας καθοριζοντας διαφορετικα ορια αναλογα την λωριδα που κινειται κανεις οπως συμβαινει σε αλλες ευρωπαικες χωρες....................
[και μετα ξυπνησα........... ]
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Νομίζω ότι αυτό αναιρεί τον χαρακτηρισμό, αφού σε διαφορετική περίπτωση -που διδάσκει να αγνούμε τα όρια ταχύτητας- ενισχύεται την άποψή μου.
εάν και εφόσον τον ακούσεις ο ίδιος να το λέει αυτό, τότε να εκφραστείς όπως θέλεις, διαφορετικά καλύτερα να μασας, παρά να μιλάς
Δεν είμαι στρατιωτικός - καμία σχέση και ως φιλοσοφία.
το στύλ όμως γραφής σου και το υφάκι σου απέναντι στους υπόλοιπους κάτι απο στρατιωτικό -αποφασίσομεν και διατάσομεν- θυμίζει...γι'αυτό αν δεν θέλεις να παρεξηγήσε και θέλεις να ενταχθείς στο φορουμ φρόντισε να το διορθώσεις...
ξέρεις αυτό το φορουμ έχει την ιδιότητα/ικανότητα να αποβάλλει τους εισβολείς-παρείσακτους, δεν νομίζω να θέλεις να είσαι ο επόμενοςΠόσο ακόμα πρέπει να πληρώνουμε την προδοσία μερικών πουλημένων ραγιάδων που φορούσαν δυστυχώς στολή??
Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που μπορούσαν να ευδοκιμήσουν. Θα το φωνάζω με όση δύναμη έχω. Όσοι από σας υπέστησαν ανάλογες συμπεριφορές κατά την περίοδο της θητείας σας, σίγουρα ήταν από ανθρωπάκια που η εξουσία τους δίνει την ευκαιρία να βγάλουν τα κόμπλεξ τους στη φόρα. Τέτοιους ανθρώπους δυστυχώς συναντάς παντού όχι μόνο στο στράτευμα και δυστυχώς ο κίνδυνος δεν είναι μόνο μερικές μέρες ένδον.
Θα παρακαλούσα λοιπόν να μην τσουβαλιάζουμε συλλήβδην όσους εντάσσονται σε κάποιο επάγγελμα ή άλλη κοινωνική ομάδα. -
Aυτο λεω κι εγω!Στιγματιζουμε ενα επαγγελμα...γιατι ετσι μας βολευει κι ετσι μας αρεσει!
Δεν λεω οτι καποιος ειναι τελειος αλλα προσοχη σε αυτα τα θεματα γιατι ειναι αδικο να κατηγορουμε μια ταξη ανθρωπων στην περιπτωση μας τους στρατιωτικους ιδιως οταν αυτο προερχεται απο γυναικες που στο κατω κατω δεν τους γνωρισαν στα στρατοπεδα!
ΟΧΙ λοιπον στις ΤΑΜΠΕΛΕΣ!!
Χωρις παρεξηγηση παντα... -
Ο χρήστης theios έγραψε:
Είναι η ρημάδα η τάση των γκασταρμπάιτερ που πρέπει να αποδείξουν ότι 'πέτυχαν' στην ξενιτιά και να το παίξουν μάγκες στους συμπατριώτες τους...
Όχι γκαστερμπάιτερ ρε παιδιά. Βλαχοντόιτς (γερμανιστή: Vlachodeutch) είναι οι έλληνες της γερμανίας Εστιατόρια δουλεύουν. Δε δουλεύουν εργάτες σε φάμπρικες ποια
Η δικια μου εμπειρία:
Μια μέρα καυτή καλοκαιρινή οδηγούσα στην Αθηνών-Λαμίας προς Αθήνα βλέπω μπροστά μου ένα μαύρο αυτοκίνητο (δεν θυμάμαι αν ήταν BMW). Ηταν σίγουρα μαύρο τελειώς, με μαύρα φιμέ τζάμια, μαύρες αυτοκόλητες διαφάνιες στα πίσω φώτα και στα φλας (προφανώς και στα μπροστά). Ξαφνικά ανοίγει το παράθυρο του οδηγού και βγαίνει ένα άσπρο χέρι από μέσα Ξενέρωσα! Περίμενα να δω ένα μαύρο χέρι -
Ιστορία ενός παιδιού από το clubcento...
Πρωταγωνιστούν τα δύο φαβορί της συζήτησης 3άρα bmw και seicento sporting...
Ενώ ο φίλος με το seicento πήγαινε κανονικά κάπου στην Πατησίων του κολάει μία bmw και πηγαίνει μαζί του. Στο επόμενο φανάρι ανοίγει το παράθυρο ο οδηγός του τελευταίου και κράζει : 'μα καλά δε ντρέπεσαι να τον κυκλοφορείς τον κουβά;' και φεύγει...
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά ζώα ανάμεσά μας και μάλιστα έχουν και διπλώματα
Οσο για τους 'κουβάδες' αν ο δρόμος είναι καλός πάνε και παραπάνε με 170+ όπως είχα πάει στην Αττική οδό μια φορά και το καταευχαριστίθηκα και δεν απογειώθηκα ούτε είχα τέτοιες τάσεις εγώ ή το 'κουβαδάκι' μου!
ΥΓ: δεν έχω κάτι προσωπικό με τους οδηγούς bmw!
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Ξαφνικά ανοίγει το παράθυρο του οδηγού και βγαίνει ένα άσπρο χέρι από μέσα Ξενέρωσα! Περίμενα να δω ένα μαύρο χέριχα χα χα χα χα χα χα...... ...... το καλύτερο
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Οσο για τους 'κουβάδες' αν ο δρόμος είναι καλός πάνε και παραπάνε με 170+ όπως είχα πάει στην Αττική οδό μια φορά και το καταευχαριστίθηκα και δεν απογειώθηκα ούτε είχα τέτοιες τάσεις εγώ ή το 'κουβαδάκι' μου!
ΥΓ: δεν έχω κάτι προσωπικό με τους οδηγούς bmw!Πάντως αν απευθύνεσαι σε εμένα, οφείλω να σε πληροφορήσω ότι οδηγώ Seat Ibiza...
... το οποίο ευχαρίστως θα άλλαζα με 3άρα BMW σε αντίθεση με Seicento Sporting (!!!)
-
AAaaaa .... odhgeis kiollas ?
Ki ego pou nomiza oti eisoun mono theoritikos !!
-
Tá æùíôüâïëá åßíáé æùíôüâïëá åßôå ìå óôïëÞ åßôå ìå êïõóôïýìé åßôå ìå âåñìïýäá ...
Áõôü ãéá ôïõò óôñáôéùôéêïýò êáé üëïõò ìáò ,ï óôñáôüò åîÜëëïõ åßíáé ìéá ìéêñïãñáößá ôçò êïéíùíßáò üðïõ ç âáóéêüôåñç äéáöïñÜ åßíáé ç ìåéùìÝíç áíáëüãéá áíôñþí ãõíáéêþí .
Ôþñá áí ðïëëÜ êáôáðéåóìÝíá,ãåìÜôá áðùèçìÝíá áíèñùðÜñéá áðüêôçóáí åëÝù ÷ñçìÜôùí áõôïêßíçôï ôçò ðñïêïðÞò êáé ôçí åßäáí Üñ÷ïíôåò ôïõ äñüìïõ å áõôü åßíáé ãíùóôü ,üôé ðñïêáëïýí êáé ðñïâëÞìáôá óå Üëëïõò ìå ôïí ôñüðï ðïõ êéíïýíôáé êáé áõôü ãíùóôü åßíáé .
Êáé ôï Ýëåãá ï ì@@@@ò óôïí åõáôü ìïõ óôïí êáèñÝðôç :
ÃÉÍÅ ÑÅ ØÕ×ÏËÏÃÏÓ ÊÁÉ ÓÅ ÄÕÏ ×ÑÏÍÁÊÉÁ ÈÁ Å×ÅÉÓ ÊÁÉ
MODENA SPIDER KAI 911 TOURMBO KAI MIA M5 ÃÉÁ ÔÇÍ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁ ... -
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
AAaaaa .... odhgeis kiollas ?Ki ego pou nomiza oti eisoun mono theoritikos !!
΄
Καλά, εσύ φρόντισε να ανανεώσεις τα μουσικά σου γούστα που έχουν ξεπεραστεί κατά 2 δεκαετίες και βάλε και μετά τα ξαναλέμε.
ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ (BMW)