-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Το περιστέρι τι να κάνει, το πολύ να σου λερώσει το αυτοκίνητο. Ο Ανθρωπος όμως μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη...Και όμως περιστέρι επιτέθηκε μπροστά στα μάτια της οικογενειάς μου ... στο κλουβί με καναρίνια που έχουμε σπίτι ... και στην ψύχρα άρπαξε ένα καναρίνι την ώρα που έπινε νερό ... του έκοψε το κεφάλι ... το τράβηξε μέσα από τα κάγκελα και το μόνο που έμεινε πίσω ήταν μερικά πούπουλα και το κεφάλι από το καναρίνι ...
Οταν υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και τα ποιο μικρά και άκακα ζωάκια γίνονται εχθρικά για να επιβιώσουν ...
-
Ο χρήστης Dev έγραψε:
Κάντε υπομονή!Η επιστημονική ομάδα του Α.Μ.Α.Ν. teleshoping έχει την λύση.
Το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με μία συστοιχία patriot και ένα radar μεγάλης ακριβείας.
Όποτε αναγνωρίζεται κουτσουλιά που έχει πορεία το αυτοκίνητο ο patriot εκτοξεύεται με στόχο να την αναχαιτίσει.
Αφού περάσει μέσα από την κουτσουλία και της αλλάξει την πορεία, συνεχίζει και καταστρέφει και τον μανιακό δολοφόνο που την έριξε (εκείνο το ιπτάμενο ποντίκι).
Σύντομα κοντά σας στην προνομιακή τιμή των
5345.34534.345.34523.45234523984570932647982376509872345097234572EUROP.S τα υπόλοιπα συστήματα που διαφημίζονται στο forum είναι απλές απομιμήσεις.
το καλύτερο ...
θα πάρω και εγώ ένα από αυτά ... -
Το πιο καλό: Red Bull σε συνδυασμό με ένα διουρητικό και τη συσκευή ανίχνευσης πρόθεσης κουτσουλήματος.
Η συσκευή ανίχνευσης πρόθεσης κουτσουλήματος εντοπίζει το περιστέρι που ετοιμάζεται να κουτσουλήσει εσάς ή το αυτοκίνητό σας. Τότε, πίνετε το διουρητικό και το Red Bull (που σας δίνει φτερά ) και πετάτε προς το αντιπαθέστατο βρωμόπουλο. Πηγαίνετε από πάνω του, ανοίγετε το παντελόνι σας και κατουράτε επάνω στο αηδιαστικό πετούμενο προτού αυτό προλάβει να 'περιποιηθεί' το αυτοκίνητό σας!!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για παράδειγμα όταν κάποιοι πήραν την απόφαση να μαζέψουν τα αδέσποτα σκυλιά από την Αττική (τα οποία ήταν χιλιάδες, και πλέον επικίνδυνα σε πολλούς τομείς) ξεσηκώθηκαν κάποιοι που αυτο-ονομάζονται φίλοι των τετράποδων και ανέκοψαν την κίνηση αυτή ... Φυσικά μετά την ανακοπή της κίνησης, εξαφανίστηκαν οι τύποι, τα σκυλιά ανενόχλητα συνέχισαν, και με το δίκιο τους την ανεύρεση τροφής και ξαφνικά γίναμε σκυλούπολη, γατούπολη, περιστερούπολη, κλπ...κλπ...Δεν τα λες και πολύ σωστά τα πράγματα φίλε μου. Οι φιλόζωοι ξεσηκώθηκαν διότι ενόψει της Ολυμπιάδας υπήρχε το σχέδιο 'μαζεύω' ότι αδέσποτο υπάρχει και το 'εξαφανίζω' σκοτώνοντάς το. Ακριβώς επειδή ξεσηκωθηκε ο κόσμος βγήκε ειδικό διάταγμα (αν ψάξεις στο flash.gr θα το βρεις, το είχαν δημοσιεύσει) οπου η ευθύνη περνάει στους δήμους να βρουν χώρους να τα στεγάσουν κλπ κλπ κλπ. Δεν με έπεισε μια και 'μπάζει' από παντού αλλά ίσως είναι μία αρχή. (κατι σαν μεταφορά της ευθύνης μου φαίνεται).
Είμαι υπερ του να μαζευτούν τα αδέσποτα. Να γίνει όμως οργανωμένη δουλειά! Να δημιουργηθούν χώροι! Να μην τα θανατώνουν επειδή υπάρχουν! (χμμ καλή λύση και για τους άστεγους δεν νομίζεις? Με ενοχλεί να τους βλέπω, βρώμικοι είναι, ολυμπιάδα έρχεται, μια φόλα θα ήταν ότι καλύτερο). Να τα στειρώνουν για να μην γεννάνε! Να βρουν εθελοντές γι'αυτή την δουλειά! Πολλοί μαθητές θα χαίρονταν να βοηθήσουν! Ας βάλουν στο κάτω κάτω εναν φόρο. Πληρώνουμε ένα σωρό, δεν θα με ενοχλούσε κατι παραπάνω για έναν καλό σκοπό! Ιδέες υπάρχουν, πολιτικοί που ενδιαφέρονται δεν υπάρχουν!
Να εκφραστώ για τα κακομάθημένα παιδάκια και τους εφυείς γονείς τους, που παίρνουν ένα γατάκι και ένα σκυλάκι για να 'παίξουν' και μετά, όταν ανακαλύψουν πως ένα ζώο θέλει φροντίδα και έξοδα, πανε και τα παρατάνε στο βουνό??? Ασε καλύτερα, θα πώ βαριές κουβέντες και θα συγχιστούμε πάλι! Να πω για αυτούς που κρέμασαν έναν σκύλο στο βουνό και ζωντανό του έβαλαν φωτιά? Ναι, δίκιο έχεις, οι άνθρωποι είμαστε πάρα πολύ εξελιγμένοι και έξυπνοι.
Μόνο στην χώρα μας υπάρχει αυτό το χάλι και αυτή η αντιμετώπιση με τα ζώα! Στην Γερμανία στο μετρό βγάζεις εισητήριο για τον σκύλο σου και μπαίνεις χωρίς πρόβλημα αρκει να είναι δεμένος. Εδώ δεν διανοείται κατι τέτοιο! Ούτε ταξί βρίσκεις! Εαν δεν έχεις αυτοκίνητο δεν μπορείς να έχεις και κατοικίδιο! Πραγματικά μπορώ να γράφω με τις ώρες με απίστευτη πικρία για το θέμα αυτό, οπότε ας σταματήσω εδώ.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Δεν τα λες και πολύ σωστά τα πράγματα φίλε μου. Οι φιλόζωοι ξεσηκώθηκαν διότι ενόψει της Ολυμπιάδας υπήρχε το σχέδιο 'μαζεύω' ότι αδέσποτο υπάρχει και το 'εξαφανίζω' σκοτώνοντάς το. Ακριβώς επειδή ξεσηκωθηκε ο κόσμος βγήκε ειδικό διάταγμα (αν ψάξεις στο flash.gr θα το βρεις, το είχαν δημοσιεύσει) οπου η ευθύνη περνάει στους δήμους να βρουν χώρους να τα στεγάσουν κλπ κλπ κλπ. Δεν με έπεισε μια και 'μπάζει' από παντού αλλά ίσως είναι μία αρχή. (κατι σαν μεταφορά της ευθύνης μου φαίνεται).
Συγνώμη αλλά που διαφωνούμε ? ?
Εγώ δεν μιλάω για τις πραγματικές φιλοζωικές οργανώσεις , αλλά για όλους αυτούς του γνωστούς-αγνώστους που βγαίνουν στα ΜΜΕ και λένε-λένε-λένε και μόλις περάσει η μπόρα χάνονται ... Δεν είδα όμως να έχουν καλέσει κάποια στιγμή την WMF (καλά το έγραψα? ) ή τον Αρκτούρο ή τέλος πάντων κάποιους που να ασχολούνται πραγματικά με τα φιλοζωικά θέματα ...
Εγώ βλέπω ότι τα περισσότερα είναι κατευθυνόμενα και κάποιοι προσπαθούν ακόμα και από κάποια τετράποδα να βγάλουν φράγκα ... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μπράβο ρέ παίδες!!!Νά σκοτώσουμε τά περιστέρια γιατί λερώνουν τό αυτοκίνητό μας,νά σκοτώσουμε τά σκυλιά πού κατουράνε τά πεζοδρόμιά μας,νά σκοτώσουμε τίς γάτες γιατί νιαουρίζουν ενοχλητικά όταν είναι ή εποχή τού ζευγαρώματός τους,καί νά μπούμε σέ μιά γυάλα νά συνεχίσουμε τήν αποστειρωμένη ζωή μας!!!Το καημένο το λαγουδάκι λοιπόν τί σου έφταιξε;
-
Ή η μπεκάτσα... Ή το ορτύκι... Αυτό τουλάχιστον δε σου κουτσούλησε ποτέ το κάρο. Αλλά το ανταμείβεις με σκάγια που το στέλνουν αδιάβαστο, αυτοδιοριζόμενος 'προστάτης της ισορροπίας του οικοσυστήματος' (ένα από τα γελοιωδέστερα επιχειρήματα, που μόνον από τους κυνηγούς θα περίμενε κανείς να ακούσει), μόνο και μόνο για να κάνεις το... χόμπυ σου.
-
Παίδες,όποιος θέλει συζήτηση πάνω στό κυνήγι μαζί μου,μπορεί αν θέλει νά τό κάνει μέ προσωπικά μυνήματα.Καί δέν εννοώ άτομα,πού θά κρίνουν 'γελοίους' τούς κυνηγούς γιά τά επιχειρήματά τους,μιάς καί γνωρίζουν κάποιους πραγματικούς προστάτες τού οικοσυστήματος!!!
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Το περιστέρι τι να κάνει...Tι αλλο μπορει να κανει ενα περιστερι??
Εκει που ετρεχα με το μηχανακι βλεπω ενα περιστερι 50 μετρα μπροστα μου σε χαμηλη πτηση να βρισκεται στην τροχια μου και να κατευθυνεται στο κεφαλι μου.Λεω που θα παει θα φυγει,χαμηλωνω ταχυτητα 60-50-40 αλλα το περιστερι χαμπαρι να πλησιαζει ανεμελα...ωσπου γινεται η σφοδρη συγκρουση μεταξυ του υπεροχου πτηνου και του προσωπου μου και ειδα τον ουρανο αναποδα.....no comment.....Φυσικα δεν φταιει το περιστερι,και δεν φταιει επειδη δεν 'καταλαβαινει'.Αλλα γενικα οτι κινειται εντος δρομου και πανω απο αυτο ειναι επικινδυνο για καθε οδηγο.Οχι μονο μην τον λερωσει.Προς Θεού αυτο ειναι το λιγοτερο....
-
οι γνώστες αεροπορικών θεμάτων γνωρίζουν πως ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός των αεροσκαφών είναι τα σμήνη πουλιών που μπορεί να τραβήξει μέσα ο κινητήρας και να αχρηστευθεί τελείως με ανάλογα τραγικά αποτελέσματα..για τον σκοπό αυτό τα αεροδρόμια έχουν από σύγχρονα συστήματα έως...γεράκια για να διώχνουν τα πουλιά...φταίνε τα πουλιά? όχι φυσικά..πρέπει να εκδιωχθούν? μάλλον ναι? είναι αυτό αντι-οικολογικό?...αφου σώζουμε τόσες ζωές ανθρώπων μαλλον οχι? η μήπως παρεμβαίνουμε για άλλη μια φορά και εκτοπίζουμε τα άλλα είδη από έναν χώρο που εξελικτικά σε αυτά ανήκει?
ναί το περιστέρι είναι εξαιρετικά συμπαθές στην φυσική του κατάσταση..σε αστικό περιβάλλον είναι επιβλαβές για την δημόσια υγεία..το ίδιο και τα αδέσποτα γατιά, τα σκυλιά, τα ποντίκια..οι κατσαρίδες κ.λ.π. επίσης να υψώσω την φωνή μου υπέρ των κουνουπιών και όλων των παρασίτων τα οποία τρέφονται χωρίς να χρειαστεί να σκωτόσουν όπως εμείς κι'όμως πρέπει να τα εξολοθρεύουμε
το να αγαπάς τα ζώα δεν σημαίνει αφήνω ένα κοπάδι λύκους στην Δράμα..ενώ ξέρω πως θα λιμοκτονήσουν το χειμώνα και θα καστρέψουν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων η θα φάνε τον κτηνοτρόφο τον ίδιο..είναι η απλή επιλογή:
η ζω στη φύση ως αναπόσπαστο τμήμα της και δεν την επηρρεάζω...οπότε παίρνω τα βουνά και τις ζούγκλες...η οριοθετώ το δικό μου τεχνητό οικοσύστημα..με σεβασμό στα υπόλοιπα όπου αυτά αναπτύσσονται..δεν λέω να κυκλώσουμε τις πόλεις μας με σύρματα και να οργανώσουμε διωγμούς...αλλά να υπάρξει έλεγχος και φροντίδα και πρόγραμμα..
για να μην σας κουράζω συνοψίζω με ένα παράδειγμα...ναι στις γάτες...όχι στην κυρία με τις 12 αστείρωτες, χωρίς εμβόλια γάτες που μάζεψε από το δρόμο και τις έχει και τρέχουν πάνω κάτω σε ένα μπαλκόνι τρώγωντας σκουπίδια και αποφάγια
-
Και όχι στην οικογένεια που αγόρασε ένα γατί ή σκυλί αλλά μόλις άρχισε να μεγαλώνει το πέταξε στο δρόμο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και όχι στην οικογένεια που αγόρασε ένα γατί ή σκυλί αλλά μόλις άρχισε να μεγαλώνει το πέταξε στο δρόμο.και προσθέτω ... ΟΧΙ στην 'φιλόζωη' οικογένεια που παρατούν στις διακοπές το ζωντανό μέσα στο σπίτι ή στους 5 δρόμους και την κάνουν για κάποια παραλία για 2-3 βδομάδες ...
ΠΡΟΣ theio:
Φίλε μου ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 100% ...
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΡΙΒΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 1:30 Π.Μ.,ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΝΙΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!
Tο ίδιο έκανα και'γω 10:00μ.μ χθές για να βγάλω 5-6 καλές κουτσουλιές (το άφησα κάτα από δέντρο για 1 μέρα)
Δυστυχώς σήμερα το πρωι παρατήρησα πως μία έχει αφήσει τη στάμπα τηςΔεν ξέρω αν κάνει τίποτα αυτό..>
Η μόνη καταπολέμηση είναι το συχνό πλύσιμο με σαμπουάν με κερί και ο καθαρισμός των θαμπών σημείων με υγρό κερί κατα προτίμηση χρωματισμένο ...
τι εννοείς χρωματισμένο?
-
ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΚΕΡΙ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ. ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΩ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΤΑΜΠΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΠΑΣ. ΓΥΡΩ ΣΤΑ 4 ΕΚΑΣΤΟΣΤΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟ. ΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΩΤΑΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΟ ΚΑΠΟ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΤΗΣΑ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΕΠΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΕΦΥΓΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ 'ΣΚΑΓΙΑ' ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΠΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Η μόνη καταπολέμηση είναι το συχνό πλύσιμο με σαμπουάν με κερί και ο καθαρισμός των θαμπών σημείων με υγρό κερί κατα προτίμηση χρωματισμένο ...
τι εννοείς χρωματισμένο?
Eϊναι κερί εμπλουτισμένο με χρώμα ... π.χ. κόκκινο, μαύρο, γκρι, πράσινο μπλε... κλπ...
Το χρώμα καλύπτει θαμπές επιφάνειες και μικρογρατζουνιές ... και τις γυαλίζει κιόλας ...
Η θαμπάδα που αφήνουν τα υπολείμματα των περιστεριών είναι το βερνίκι του μεταλλικού χρώματος ... που δυστυχώς με το οξύ χάνεται ... Το χρωματισμένο κερί ... καλύπτει αρκετά αυτή τη θαμπάδα ... και μάλιστα μετά από ένα διάστημα 1 ή 2 εβδομάδων επαναφέρει το χρώμα στην αρχική κατάσταση ...Εγώ έχω λύσει το πρόβλημα με τα εξής προϊόντα:
- NIGRIN γυαλιστικό υγρό κερί χρωματισμένο ....
- NIGRIN χρωματισμένη ΜΑΥΡΗ υγρή αλοιφή για μαύρους προφυλακτήρες και πλαστικά π.χ. καθρέπτες (επαναφέρει το μαύρο χρώμα και γυαλίζει τις μαύρες επιφάνειες)
- NIGRIN HOT WAX ... ειδικό σαμπουάν εμπλουτισμένο με κεριά ... πλύσιμο ΜΟΝΟ μία φορά το μήνα ... (το προτείνω ανεπιφύλακτα)
-
καλησπέρα σε όλους
θα ήθελα να εκφράσω τον πόνο μου.
έχω ενα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο ειναι καινούριο με 12.000χλμ & κλείνει χρόνο τον Σεπτέμβρη.Το λοιπόν,έχω 4-5 στάμπες στο αυτοκίνητό μου απο περιτώματα πουλίων(όπως είπαν απο την αντιπροσωπεία).Αυτές οι στάμπες βρίσκονται σε καπό,ουρανό,πορτ-παγκάζ,και δεξί πίσω φτερό.Οι 3 απο αυτες έχουν ΚΑΨΕΙ κυριολεκτικά το χρώμα και έχουν φτάσει απο κάτω... όλο αυτο τον καιρό που έχω το αμάξι προσπαθούσα να χρησιμοποιώ κουκούλα.Ο τεχνικός που είδε το αμάξι απο την αντιπροσωπία μου είπε οτι τα καινούργια χρώματα ειναι οικολογικά και δεν αντέχουν!!Αυτό σε ερώτηση μου πως ειναι δυνατόν σε όλα αυτα τα σήμεια και τοσο σύντομα να εχει γίνει το αμάξι κώλος??-τέλοσπάντων μου είπε 130 ευρώ το κομμάτι.Φυσικά δεν κάνω τίποτα ακόμη.Εγγύηση φυσικά δεν καλύπτει απο κουτσουλιές.
τι να πώ??σας αναφέρω την εμπειρία μου ετσι ώστε οποτε βλέπετε κουτσουλια να την καθαρίζετε ΑΜΕΣΩΣ!!!εγώ δυστυχώς την πάτησα...τώρα φταίω εγώ?,φταίει το ΜΑΠΑ χρώμα?
ούτε που ξέρω.... πλήρης απογοήτευση.....
-
Ο theios τα είπε σωστά! Αν είναι να βρίσκεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ καραούλι για τα περιστέρια ή με ένα πανί στο χέρι για να καθαρίζεις τις κουτσουλιές τους ή να ψάχνεις να βρείς πάρκινγκ μακριά από δέντρο ή μπαλκόνι ή να περπατάς 5 τετράγωνα και να πατάς 5 φορές περιττώματα σκύλων ή σε μερικές συνοικίες (π.χ. Ταύρος) να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βράδυ μήπως σου την πέσουν πεινασμένες αγέλες σκύλων, να τη βράσω τη φιλοζωία και την ευαισθησία.
Οι πόλεις καλώς ή κακώς χτίστηκαν πρώτα για τους ανθρώπους και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Αλήθεια, τις κατσαρίδες τις σκοτώνετε? Κι αν ναι γιατί? Τα ποντίκια? Όταν περπατάτε στο δρόμο ελέγχετε μήπως κατά λάθος πατήσετε κανά καημένο μυρμηγκάκι? Με τις μύγες πως τα πάτε? Τις αφήνετε να περπατάνε επάνω σας ανέμελα. Μιας και μιλάμε για 'ψυχούλες'?
Και μη μάθω ότι τρώει κανένας οποιουδήποτε είδους κρέας (κόκκινο ή λευκό) γιατί θα του βάλω πιπέρι στο στόμα.
Λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά! Για να ξέρω, η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους ή στα περιστέρια (σκυλιά, γατιά, κλπ)?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ο theios τα είπε σωστά! Αν είναι να βρίσκεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ καραούλι για τα περιστέρια ή με ένα πανί στο χέρι για να καθαρίζεις τις κουτσουλιές τους ή να ψάχνεις να βρείς πάρκινγκ μακριά από δέντρο ή μπαλκόνι ή να περπατάς 5 τετράγωνα και να πατάς 5 φορές περιττώματα σκύλων ή σε μερικές συνοικίες (π.χ. Ταύρος) να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βράδυ μήπως σου την πέσουν πεινασμένες αγέλες σκύλων, να τη βράσω τη φιλοζωία και την ευαισθησία.Οι πόλεις καλώς ή κακώς χτίστηκαν πρώτα για τους ανθρώπους και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Αλήθεια, τις κατσαρίδες τις σκοτώνετε? Κι αν ναι γιατί? Τα ποντίκια? Όταν περπατάτε στο δρόμο ελέγχετε μήπως κατά λάθος πατήσετε κανά καημένο μυρμηγκάκι? Με τις μύγες πως τα πάτε? Τις αφήνετε να περπατάνε επάνω σας ανέμελα. Μιας και μιλάμε για 'ψυχούλες'?
Και μη μάθω ότι τρώει κανένας οποιουδήποτε είδους κρέας (κόκκινο ή λευκό) γιατί θα του βάλω πιπέρι στο στόμα.
Λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά! Για να ξέρω, η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους ή στα περιστέρια (σκυλιά, γατιά, κλπ)?
Εγω ενα δεν κατάλαβα migf1!
Θεωρείς δηλαδή οτι η Αθήνα έγινε για τα αυτοκίνητα?!!
Και οτι είναι πιο σοβαρό το αν ενα πουλί θα κουτσουλήσει επάνω στον αυτοκινητάκι σου απο το να το σκοτώσεις?!!
Οχι κι ετσι!!
Συγκρίνεις ενα προϊόν με ενα ζωντανο οργανισμό! -
Kouk, ίσως να επηρεάστηκες από το ύφος του μηνυματός μου, παραβλέποντας αθέλητα την ουσία του.
Δεν μίλησα μόνο για μια κουτσουλιά, ούτε καν μόνο για τα περιστέρια.
Συμφώνησα εξαρχής με τον theio, ότι σε αστικό περιβάλλον ο άνθρωπος και οι ανάγκες του έχουν αναγκαστικά πρωτεύοντα ρόλο. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ενός προϊόντος και ενός ζωντανού οργανισμού, αλλά μεταξύ πολλών ζωντανών, ευφυών & καθαρών οργανισμών και πολλών ζωντανών αλλά λιγότερο ευφυών & καθαρών οργανισμών. Και μιλάμε πάντα για ΑΣΤΙΚΟ περιβάλλον.
Για να καταλάβεις, αν υπήρχε τόσο μεγάλη ευαισθησία για όλους τους οργανισμούς δεν θα έπρεπε ούτε καν να περπατάμε (για να μην πατήσουμε κατά λάθος κανά μυρμήγκι). Ούτε καν να οδηγούμε αυτοκίνητα, αφού ως γνωστόν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και σκοτώνουν βραχυμεσοπρόθεσμα λιγότερο ανθεκτικούς οργανισμούς. Ούτε να απολυμαίνουμε τις πολυκατοικίες μας το καλοκαίρι, αλλά ούτε και να σκοτώνουμε π.χ. τα κουνούπια. Δεν θα έπρεπε ούτε καν να φτιάχνουμε πόλεις, αφού η κατασκευή τους προϋποθέτει άμεσο ή αργό θάνατο χιλιάδων ειδών ζωντανών οργανσιμών.
Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο, και απλά εκτιμώ ότι η κατάσταση με τα περιστέρια και τοςυ σκύλους έχει ξεπεράσει κατά πολύ την θεμιτή ανοχή μας.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Kouk, ίσως να επηρεάστηκες από το ύφος του μηνυματός μου, παραβλέποντας αθέλητα την ουσία του.Δεν μίλησα μόνο για μια κουτσουλιά, ούτε καν μόνο για τα περιστέρια.
Συμφώνησα εξαρχής με τον theio, ότι σε αστικό περιβάλλον ο άνθρωπος και οι ανάγκες του έχουν αναγκαστικά πρωτεύοντα ρόλο. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ενός προϊόντος και ενός ζωντανού οργανισμού, αλλά μεταξύ πολλών ζωντανών, ευφυών & καθαρών οργανισμών και πολλών ζωντανών αλλά λιγότερο ευφυών & καθαρών οργανισμών. Και μιλάμε πάντα για ΑΣΤΙΚΟ περιβάλλον.
Για να καταλάβεις, αν υπήρχε τόσο μεγάλη ευαισθησία για όλους τους οργανισμούς δεν θα έπρεπε ούτε καν να περπατάμε (για να μην πατήσουμε κατά λάθος κανά μυρμήγκι). Ούτε καν να οδηγούμε αυτοκίνητα, αφού ως γνωστόν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και σκοτώνουν βραχυμεσοπρόθεσμα λιγότερο ανθεκτικούς οργανισμούς. Ούτε να απολυμαίνουμε τις πολυκατοικίες μας το καλοκαίρι, αλλά ούτε και να σκοτώνουμε π.χ. τα κουνούπια. Δεν θα έπρεπε ούτε καν να φτιάχνουμε πόλεις, αφού η κατασκευή τους προϋποθέτει άμεσο ή αργό θάνατο χιλιάδων ειδών ζωντανών οργανσιμών.
Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο, και απλά εκτιμώ ότι η κατάσταση με τα περιστέρια και τοςυ σκύλους έχει ξεπεράσει κατά πολύ την θεμιτή ανοχή μας.
Sorry!!!Εχεις δίκηο!!!
ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ.