-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δύο απορίες, τη μία την εφαγε η μαρμάγκα1)ξέρουμε καθόλου το επίπεδο θορύβου μέσα στο τρένο?
2)πως και δεν έχουν γίνει ακόμα αυτόματα?- Οι ίδιοι οι χρήστες τα έχουν χαρακτηρίσει βιβλιοθήκες που τρέχουν με 300Km/h
- Αυτόματα;
'***Total automation isn't possible, at least for the Tokaido Shinkansen,' says Kondo. 'As the last forty years have proven, it's the fusion of man and machine that provides the best recipe for safe, precise, and comfortable travel. I have no doubt of that. Human beings are amazing—they have the ability to adapt to changing environments. I doubt if any machine will ever have that ability.'
Από εδώ
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=4172&start=15#p1605352 -
delete
-
-
Διελευση του **Hyundai Rotem ΚΤΧ ** (βασισμένο στο TGV )απο σταθμό που εχει πεσει χιονι
και εδω του KTX-II (βασισμενο εξ'ολοκληρου σε Κορεατικη τεχνολογια ) απο σταθμο με 300km/h
Youtube Videoο Διαδοχος του το ΚΤΧ-ΙΙΙ ειναι σχεδιασμενο για ταξιδι της ταξεως των 370 km/h
Λιγα λογια για τα τραινα της Κορεας http://en.wikipedia.org/wiki/Korea_Trai ... #HEMU-400X
και εδω η σελιδα της Hyundai-Rotem με πληροφοριες για τα τραινα και τα στρατιωτικα προϊοντα που φτιαχνει
http://www.hyundai-rotem.co.kr/Eng/Busi ... roduce.asp -
delete
-
Για σύγκριση, οι μηχανές που έχουν αγοραστεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα αλλά δεν χρησιμοποιούνται ευρέως γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο εξηλεκτρισμός του δικτύου, και σερβίρονται στο μηχανοστάσιο Νέας Μηχανιώνας, είναι τριφασικές και έχουν ισχύ περί τους 8.500 ίππους. Η ισχύ των δηζελομηχανών που θα αντικαταστήσουν είναι μικρότερη, περί τους 6.000 ίππους.
Η τροφοδοσία τους γίνεται με μονοφασικό ρεύμα 25.500 Volt. Το ρεύμα αυτό μετατρέπεται σε τριφασικό πριν από τον κινητήρα. -
delete
-
6.500 PS είναι τελικά τώρα που το θυμήθηκα. Το λάθος που έκανα ήταν που νόμιζα ότι τα 6.500 ήταν kW, και έκανα μετατροπή σε αλόγατα και βγήκα παραπάνω.
Η λογική της μεγαλύτερης ισχύος ηλεκτρομηχανής σε σχέση με τις δηζελάμαξες κατά την επιλογή τους, είχε να κάνει με τις ταχύτητες που υπολόγιζαν να έχουν στο μέλλον. -
delete
-
Faster ναι? More beautiful?
-
Εξαιρετικό το τραίνο και το κλιπ.......!
(όταν λέει 'faster', για τί ταχύτητες μιλάμε;)Φίλε Nozomi, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά αν ξέρεις, πες μου πόσο στοιχίζει ένα εισιτήριο με ένα τέτοιο;
Στην Ελλάδα υπό ποιές προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να δούμε (και να ταξιδεύουμε με) τέτοια τραίνα;
Προφανώς θα ήθελε αντικατάσταση όλο το δίκτυο των γραμμών, σωστά; -
Πριν μιλήσουμε γιά την Ελλάδα , κοιτάξτε έκταση πληθυσμό και πυκνότητα κατοίκων ανά τ.χ. Ελλάδας και Ιαπωνίας και θα βρείτε την απάντηση μόνοι σας .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πριν μιλήσουμε γιά την Ελλάδα , κοιτάξτε έκταση πληθυσμό και πυκνότητα κατοίκων ανά τ.χ. Ελλάδας και Ιαπωνίας και θα βρείτε την απάντηση μόνοι σας .Μιλώ (η μάλλον ρωτώ) τελείως εγκυκλοπαιδικά για το πόσο θα στοίχιζε ένα εισιτήριο στην διαδρομή Αθηνών-Θεσ/κης και τί αλλαγές (στον εξοπλισμό και τις υποδομές) θα χρειάζονταν προκειμένου να λειτουργήσουν τέτοια τραίνα.
Άλλως τε εμείς έχουμε 'συμβόλαιο' με την Siemens......!!! -
Σε περίπου ένα μήνα θα κάνω το ταξίδι Λονδίνο-Παρίσι και πάλι πίσω, με Eurostar!
60 λίρες πήγαινε-έλα το εισιτήριο και 3 ώρες και κάτι η διαδρομή.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Σε περίπου ένα μήνα θα κάνω το ταξίδι Λονδίνο-Παρίσι και πάλι πίσω, με Eurostar!60 λίρες πήγαινε-έλα το εισιτήριο και 3 ώρες και κάτι η διαδρομή.
Πόση ακριβώς είναι η απόσταση; 350-400χλμ νομίζω, οπότε δεν μιλάμε για πολύ ταχύ τραίνο, σωστά;
Η τιμή μου φαίνεται καλή πάντως! -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Μιλώ (η μάλλον ρωτώ) τελείως εγκυκλοπαιδικά για το πόσο θα στοίχιζε ένα εισιτήριο στην διαδρομή Αθηνών-Θεσ/κης 1
και τί αλλαγές (στον εξοπλισμό και τις υποδομές) θα χρειάζονταν προκειμένου να λειτουργήσουν τέτοια τραίνα 21 http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=4172&start=30#p1608527
2 Από εξοπλισμό θα χρειαζόμασταν ότι και οι Ιάπωνες.
Το κυριότερο όμως που δεν το πουλάει κανείς και όσα λεφτά και να έχεις δεν αγοράζεται, είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχεις για να κάνεις αυτά τα τραίνα να δουλεύουν αποδοτικά και με ασφάλεια όπως εκεί.
Φέτος, συμπληρώνονται 47 χρόνια λειτουργίας στις γραμμές Shinkansen χωρίς 1 ατύχημα, χωρίς να ανοίξει ένα ρουθούνι.
Με την δική μας νοοτροπία ακόμα και αν είχαμε τον εξοπλισμό, δεν θα είχε μείνει ρουθούνι -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Σε περίπου ένα μήνα θα κάνω το ταξίδι Λονδίνο-Παρίσι και πάλι πίσω, με Eurostar!
Πόση ακριβώς είναι η απόσταση; 350-400χλμ νομίζω, οπότε δεν μιλάμε για πολύ ταχύ τραίνο, σωστά;
Η τιμή μου φαίνεται καλή πάντως!Ξανακοίταξα τα εισιτήρια. Στο πήγαινε κάνει 3 ώρες. Στο γύρνα κάνει 1 ώρα και 20 λεπτά.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Η τιμή μου φαίνεται καλή πάντως!Ξανακοίταξα τα εισιτήρια. Στο πήγαινε κάνει 3 ώρες. Στο γύρνα κάνει 1 ώρα και 20 λεπτά.
Σου διαφεύγει η αλλαγή time zone
Tα Eurostar είναι Alstom TGV με κάποιες τροποποιήσεις. Mέγιστη ταχύτητα 300 km/h. Στο μέλλον θα δούμε και Velaro Siemens με μέγιστη ταχύτητα 320km/h και χωρητικότητα 900 αντί για 750 επιβάτες -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Μιλώ (η μάλλον ρωτώ) τελείως εγκυκλοπαιδικά για το πόσο θα στοίχιζε ένα εισιτήριο στην διαδρομή Αθηνών-Θεσ/κης 1
και τί αλλαγές (στον εξοπλισμό και τις υποδομές) θα χρειάζονταν προκειμένου να λειτουργήσουν τέτοια τραίνα 21 http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=4172&start=30#p1608527
2 Από εξοπλισμό θα χρειαζόμασταν ότι και οι Ιάπωνες.
Το κυριότερο όμως που δεν το πουλάει κανείς και όσα λεφτά και να έχεις δεν αγοράζεται, είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχεις για να κάνεις αυτά τα τραίνα να δουλεύουν αποδοτικά και με ασφάλεια όπως εκεί.
Φέτος, συμπληρώνονται 47 χρόνια λειτουργίας στις γραμμές Shinkansen χωρίς 1 ατύχημα, χωρίς να ανοίξει ένα ρουθούνι.
Με την δική μας νοοτροπία ακόμα και αν είχαμε τον εξοπλισμό, δεν θα είχε μείνει ρουθούνιΦίλε Beams, ευχαριστώ για την παραπομπή!
Ενθουσιάστικα με τα βίντεο του Nozomi σχετικά με την κατασκευή του 800αριού:
Οι άνθρωποι κάνουν κορυφαία δουλειά μέχρι και στα....... καθίσματα!
Ειδικά το σημείο που κατασκευάζουν τους τροχούς-πλαίσιο ανάρτησης είναι όλα τα λευτά!
Φορούν μέχρι και 'μπούρκα' οι εργαζόμενοι, σαν ιατροί σε χειρουργείο ιδιωτικού νοσοκομείου, όπου τα πάντα είναι σε τάξη-καθαριότητα! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σου διαφεύγει η αλλαγή time zone
Ότι να ναι...
Μάλλον παραείμαι χαρούμενος για το ταξίδι...
TGV-VELARO-SHINKANSEN