-
Αφορμη της δημοσιευσεις αυτου του TOPIC ειναι ο εντοπισμος ενος αλλου Topic σε αλλη ενοτητα!
Εστω και ας φανει γελοιο ή ασχετο το ενα με το αλλο εγω θετω το ερωτημα!
Εχουμε λοιπον εναν καλο οδηγο να ξερει να χυριζεται το αμαξι τελεια να πηγαινει και αργα εκει που πρεπει και γρηγορα εκει που πρεπει με λιγα λογια να 'παιζει' με το αμαξι!
Οπως ειστε λοιπον σε μια καφετερια και τον εχετε δει για το πως παει το αμαξι κατεβαινει απο το τουτου και ανοιγει το καπο του (λεμε τωρα μια ιστορια ειναι για να καταλαβετε) σκατε μυτη εσεις λοιπον απο πανω του και τον ρωτατε τι εγινε ρε μεγαλε προβλημα?Και σας απανταει ναι ρε παιδι μου μου εχει ανεβασει θερμοκρασια και θελω να βαλω λιγο νερο στο ψυγειο,αλλα που βαζουνε νερο? (απλα πραγματα)
Τοτε τι γινετε ? Τι αποψη εχετε για αυτον ? Συμβαδιζουν αυτα τα 2 ? Μπορει ενας να ειναι καταπληκτικος οδηγος αλλα να μην εχει ιδεα απο μηχανολογικα? -
Αφορμη της δημοσιευσεις αυτου του TOPIC ειναι ο εντοπισμος ενος αλλου Topic σε αλλη ενοτητα!
Εχουμε λοιπον εναν καλο οδηγο να ξερει να χυριζεται το αμαξι τελεια να πηγαινει και αργα εκει που πρεπει και γρηγορα εκει που πρεπει με λιγα λογια να 'παιζει' με το αμαξι!
Οπως ειστε λοιπον σε μια καφετερια και τον εχετε δει για το πως παει το αμαξι κατεβαινει απο το τουτου και ανοιγει το καπο του (λεμε τωρα μια ιστορια ειναι για να καταλαβετε) σκατε μυτη εσεις λοιπον απο πανω του και τον ρωτατε τι εγινε ρε μεγαλε προβλημα?Και σας απανταει ναι ρε παιδι μου μου εχει ανεβασει θερμοκρασια και θελω να βαλω λιγο νερο στο ψυγειο,αλλα που βαζουνε νερο? (απλα πραγματα)
Τοτε τι γινετε ? Τι αποψη εχετε για αυτον ? Συμβαδιζουν αυτα τα 2 ? Μπορει ενας να ειναι καταπληκτικος οδηγος αλλα να μην εχει ιδεα απο μηχανολογικα? -
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Μπορει ενας να ειναι καταπληκτικος οδηγος αλλα να μην εχει ιδεα απο μηχανολογικα?Εγω τα θεωρω ασυμβιβαστα... Το να αγαπας την οδηγηση και να επιθυμεις την εξελιξη σου σαν οδηγος προυποθετει γενικοτερο παθος για την αυτοκινηση. Αν εισαι τετοια περιπτωση θα διαβασεις το περιοδικο σου, θα δεις μια εκπομπη, θα ανοιξεισ το καπω του αυτοκινητου Η μπορει να ξεκοκκαλισεις και το manual 3-4 φορες... Κατι μηχανολογικο θα σου μεινει απο ολα αυτα πιστευω.
-
και ομως κατα τη γνωμη μου ειναι απολυτα συμβιβαστη κατασταση
ο τυπος που περιγραφεις μπορει να χαρακτηριστει ως
-λογικος (ξερει που να τρεχει)
-χερας (μπορει να τρεχει)
-δυναμικος (του αρεσει να τρεχει)εκτος αν λειπει κατι απο την περιγραφη σου
αρα σε καμια περιπτωση δεν υπαρχει αναγκη υπαρξης 'αγαπης για τις μηχανες/μηχανηματα' αφου ο τυπος μπορει να πορωνεται εξισου με ποδηλατο ή στον υπολογιστη του...
το θεμα ειναι οτι ολες οι δουλειες για να γινουν καλυτερα ή μαλλον βελτιστα πρεπει ο χειριστης να μην κατεχει μονο την συγκεκριμενη εργασια-διεργασια αλλα και αλλες σχετικες/παραπλευρες/βοηθητικες
παραδειγμα ο γερμανος που εχει καταφερει το μακραν καλυτερο συνολο απο ιδρυσεως F1 διοτι πολυ απλα ξερει και να στηνει...
αυτο ομως δεν αποκλειει τους υπολοιπους απο τα καλα αποτελεσματα
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
και ομως κατα τη γνωμη μου ειναι απολυτα συμβιβαστη καταστασηο τυπος που περιγραφεις μπορει να χαρακτηριστει ως
-λογικος (ξερει που να τρεχει)
-χερας (μπορει να τρεχει)
-δυναμικος (του αρεσει να τρεχει)εκτος αν λειπει κατι απο την περιγραφη σου
αρα σε καμια περιπτωση δεν υπαρχει αναγκη υπαρξης 'αγαπης για τις μηχανες/μηχανηματα' αφου ο τυπος μπορει να πορωνεται εξισου με ποδηλατο ή στον υπολογιστη του...
το θεμα ειναι οτι ολες οι δουλειες για να γινουν καλυτερα ή μαλλον βελτιστα πρεπει ο χειριστης να μην κατεχει μονο την συγκεκριμενη εργασια-διεργασια αλλα και αλλες σχετικες/παραπλευρες/βοηθητικες
παραδειγμα ο γερμανος που εχει καταφερει το μακραν καλυτερο συνολο απο ιδρυσεως F1 διοτι πολυ απλα ξερει και να στηνει...
αυτο ομως δεν αποκλειει τους υπολοιπους απο τα καλα αποτελεσματα
Συμφωνώ.
Άλλωστε πολλές φορές αυτός που δεν ξέρει μπορεί να κάνει καλύτερες επιλογές από έναν που ξέρει, γιατί πολύ απλά ψάχνει περισσότερο και πιό βαθιά, μη στηριζόμενος στον, καλώς εννοούμενο, 'εγωισμό' του!
-
Εμένα μου φαίνεται ΠΟΛΥ παράξενο να ξέρει κάποιος να χειρίζεται τέλεια ένα αυτοκίνητο και να μην ξέρει αυτά τα τόσο βασικά πράγματα. Μου θυμίζει λίγο από 'Days Of Thunder'.
-
Προσωπική μου γνώμη είανι ότι δεν λέει τίποτα......
Από μηχανολογία δεν ξέρω τίποτα.
Σε ότι αφορά την λειτουργία του αυτοκινήτου ξέρω τα βασικά του στυλ (πρέπει να έχει λάδια, και βενζίνη), ξέρω να αλλάζω ασφάλειες (έχω διαβάσει το manual και έχω αλλάξει δυο φορές) ξέρω να βάζω μπροστα με καλώδια και να βάζω αλυσίδες.
Θεωρώ ότι αυτά μου επιτρέπουν να κινηθώ και με ασφάλεια είτε γρήγορα, είτε αργά. Σε τελική ανάλυση αμά μείνω έμεινα δεν θα κάτσω να πεθάνω κιόλας.Προχθές μου είπε ο βενζινάς πρέπει να βάλω παραφλού του λέω και εγώ βάλε αλλά πες μου τι κάνει για να ξέρω κιόλας.
Τώρα αμα με ρωτήσει κάποιος τι κάνει ο εκκεντροφόρος, τι κάνουν οι βαλβίδες, τι κάνουν τα πιστόνια ή σε τι χρησιμεύον τα υγρά φρένων γιατί οι δισκόπλακες είναι καλύτερες από τα τακάκια απλά δεν ξέρω.Όσο και να σας φαίνεται αστείο δεν μου έχει τύχει ποτέ υποστροφή ή υπερστροφή στον δρόμο (βέβαια έχω διαβάσει για αυτές στα περιοδικά). Προσπαθώ να προσέχω και να ξέρω που είναι τα όρια του αυτοκινήτου μου.
Κατα την διάρκεια γρήγορης οδήγησης σε ορεινό δρόμο μια φορά μπήκα με παραπάνω χλμ σε μια στροφή άφησα απότομα το γκάζι και φρεναρα (με Golf) και το αμάξι έβαλε την μούρη μέσα στην στροφή και πέταξε το πίσω μέρος φαντάζομαι αυτό είναι υπερστροφή.. ενστικτωδώς πιο πολύ γύρισα απότομα το τιμόνι και πάτησα γκάζι και επανήλθα (γλίτωσα και το εικονοστάσι). Μου άρεσε σαν αίσθηση αλλά θεωρώ οτι δεν μπορείς να το κάνεις εσκεμένα σε δημόσιο δρόμο γιατί εμένα απλά με φοβίζει.
Την επόμενη φορά θα έρθω στο παραλληλοδρόμιο να το δοκιμάσω με ασφάλεια...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Άλλωστε πολλές φορές αυτός που δεν ξέρει μπορεί να κάνει καλύτερες επιλογές από έναν που ξέρει, γιατί πολύ απλά ψάχνει περισσότερο και πιό βαθιά, μη στηριζόμενος στον, καλώς εννοούμενο, 'εγωισμό' του!
Ενας μηχανικος εχει πολυ καλυτερη αισθηση του αυτοκινητου που οδηγει ειδικοτερα αν το φτιαχνει ο ιδιος. Ξερει που θα φανει η διαφορα με πριν και κατα ποσο. Για παραδειγμα, αν δεν εχεις ιδεα για το πως ρυθμιζεται η αναρτηση σου, κανεις δεν προκειται να την ρυθμισει εκει ακριβως που τη θελεις και αυτο θα εχει συνεπεια στο ποσο γρηγορος θα εισαι μετα. Αρα αυτος που ξερει να τη ρυθμισει θα ειναι πιο γρηγορος.
-
Εξ ορισμού , οδηγός είναι ο άμεσος χρήστης κάποιου οχήματος , και έτσι
είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχει τουλάχιστον ΒΑΣΙΚΕΣ γνώσεις της λειτουργίας του . Εξ άλλου , αυτές διδάσκονται και ελέγχονται κατά την απόκτηση της
άδειας οδήγησης , και για να προλάβω (!) γίνεται σε ΟΛΕΣ τις χώρες !Κατά συνέπεια , όσο πιό γρήγορα / απαιτητικά οδηγεί κάποιος , πιστεύω
πως τόσο μεγαλύτερη σχέση / γνώση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ με την λειτουργία
των επιμέρους συστημάτων .Χαρακτηριστικό παράδειγμα : (σάν quiz ! )
στα γνωστά σαμαράκια τί είναι (τεχνικά και κατ' επέκταση οικονομικά ) σωστό να κάνουμε [ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕ]
- να περνάμε με πάτημα του γκαζιού ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ πατήσουν οι τροχοί
το εμπόδιο ??? - να περνάμε με 'τσιμπημένο' το φρένο , για να περάσουμε με μικρή
ταχύτητα ???
Η σωστή απάντηση θα βγεί από την συζήτηση , ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΟΜΩΣ
βασικές γνώσεις για την λειτουργία του αυτοκινήτου .Αποστόλης.
-
Μου φαίνεται παράξενο να λέει κάποιος ότι οδηγάει καλά και να μην ξέρει τα βασικά από το αυτοκίνητο...
Για εμένα δηλαδή!
Για το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τον καλό οδηγό, πρέπει να έχει και βασικές γνώσεις
Πάει μαζί δηλαδή!Λεπτομέρειες και γνώσεις επιπέδου μηχανικών δεν βοηθάνε πολύ...
Αλλά βασικές γνώσεις είναι απαραίτητες.
Και γνώσεις που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Αν κάποιος μάθει τι έχει μέσα ένα σασμάν δεν νομίζω να τον βοηθήσει και πολύ αλλά δεν είναι το ίδιο για τα φρένα για παράδειγμα.
Ο βασικός λόγος είναι ότι λύνεις το **ΓΙΑΤΙ **που προκύπτει από όσα σου μαθαίνουν.
Αν δεν μάθεις **ΓΙΑΤΙ **δεν πρέπει να κάνεις κάτι, είναι πιθανό να το κάνεις αφού θα νομίζεις ότι δεν έγινε και τίποτα αν :
-Έχω το αριστερό ποδαράκι μου στο συμπλέκτη ενώ οδηγάω
-Πατάω φρένο συνέχεια σε μια κατηφόρα με στροφές
-Περιμένω να γίνει το φανάρι πράσινο με 1η μέσα και συνεχές συμπλεκτάρισμα
-Δεν σταματάω κατεβάζοντας ταχύτητες, όταν χρειάζεται... (γιατί σιγά μην έκατσε ο δάσκαλος οδήγησης να μου το μάθει...αν το ήξερε βέβαια)Τα παραπάνω είναι λίγα από τα κλασικά λάθη που βλέπουμε...
Και ακόμα και αν κάποιος δεν κάνει τα παραπάνω λάθη τότε ίσως έπαιρνε μια στροφή πιο γρήγορα αν ήξερε γιατί δεν πρέπει να πατήσει τόσο φρένο ή γκάζι.
Δηλαδή με τις γνώσεις μαθαίνεις πολύ καλύτερα τα όρια του αυτοκινήτου...
Αν μάθουμε το ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να τα κάνουμε τότε καταλαβαίνουμε πραγματικά τι ζημιά προκαλούμε στο αυτοκίνητο μας αλλά είμαστε και εμείς πιο ασφαλείς.
Μήπως όμως εκτός από τα μηχανικά μέρη μας χρειάζεται και λίγη φυσική?
Δεν νομίζω ότι η μηχανολογία εξηγεί τόσο καλά πότε και γιατί πατάμε φρένο στη στροφή ή γκάζι κλπ κλπ...
Πάντως εγώ δεν ξέρω περίπτωση ατόμου που εγώ θεωρώ καλό οδηγό και να μην ξέρει τα βασικά.
Άρα ο καθένας μας βλέπει αλλιώς τον «καλό οδηγό»Γενικότερα πάντως καλός οδηγός είναι και αυτός που σέβεται την αυτοκίνηση χωρίς να βάζει τα μπλε λαμπάκια αλλιώς δεν πρόκειται να τον παραδεχτώ ακόμα και αν πηγαίνει με 2 ρόδες... Ας το αφήσουμε εδώ όμως γιατί θα αλλάξουμε θέμα.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
πρόκειται να τον παραδεχτώ ακόμα και αν πηγαίνει με 2 ρόδες... .Kαι για να σας δειξω με το συγκεκριμενο παραδειγμα οτι χρειαζονται μηχανολογικες γνωσεις για να πας στις 2 ροδες ρωταω:
'Τι θα πρεπει να προσεξεις οταν θα παρεις αυτοκινητο για να πηγαινεις στις 2 ροδες και γιατι;'
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
πρόκειται να τον παραδεχτώ ακόμα και αν πηγαίνει με 2 ρόδες... .
Kαι για να σας δειξω με το συγκεκριμενο παραδειγμα οτι χρειαζονται μηχανολογικες γνωσεις για να πας στις 2 ροδες ρωταω:
'Τι θα πρεπει να προσεξεις οταν θα παρεις αυτοκινητο για να πηγαινεις στις 2 ροδες και γιατι;'
Μα, να μην φυσάει βέβαια
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
πρόκειται να τον παραδεχτώ ακόμα και αν πηγαίνει με 2 ρόδες... .
Kαι για να σας δειξω με το συγκεκριμενο παραδειγμα οτι χρειαζονται μηχανολογικες γνωσεις για να πας στις 2 ροδες ρωταω:
Τροχούς με πολύ θετικό κάμπερ. Αλλά που να βρεις τέτοιο αμάξι σήμερα.
-
Πάντως εγώ το θεωρώ αδιανόητο, κάποιος να είναι καλός οδηγός χωρίς να γνωρίζει, όχι μόνο τα βασικά αλλά και κάποια εξειδικευμένα στοιχεία που όμως άπτονται άμεσα με την σωστή συμπεριφορά και την λειτουργία του αυτοκινήτου. Εδώ μια καφετιέρα παίρνεις και διαβάζεις πριν την χρησιμοποιήσεις το βιβλιαράκι με τις οδηγίες χρήσης, στο αυτοκίνητο σου θα μπεις και θα γυρίσεις μόνο το κλειδί; Πως είσαι καλός οδηγός αν δεν ξέρεις πια είναι τα σωστά πατήματα για το αμάξι σου και πια τροχιά πρέπει να επιλέξεις σε μια στροφή. Πως θα τα μάθεις όλα αυτά αν δεν ασχοληθείς με τη μηχανολογία και όχι μόνο του αυτοκινήτου;
-
Πάντως εγώ το θεωρώ αδιανόητο, κάποιος να είναι καλός οδηγός χωρίς να γνωρίζει, όχι μόνο τα βασικά αλλά και κάποια εξειδικευμένα στοιχεία που όμως άπτονται άμεσα με την σωστή συμπεριφορά και την λειτουργία του αυτοκινήτου. Εδώ μια καφετιέρα παίρνεις και διαβάζεις πριν την χρησιμοποιήσεις το βιβλιαράκι με τις οδηγίες χρήσης, στο αυτοκίνητο σου θα μπεις και θα γυρίσεις μόνο το κλειδί; Πως είσαι καλός οδηγός αν δεν ξέρεις πια είναι τα σωστά πατήματα για το αμάξι σου και πια τροχιά πρέπει να επιλέξεις σε μια στροφή. Πως θα τα μάθεις όλα αυτά αν δεν ασχοληθείς με τη μηχανολογία και όχι μόνο του αυτοκινήτου;
-
Αν κατάλαβα καλά το πνεύμα του topic, η ερώτηση είναι αν είναι δυνατόν κάποιος να είναι πολύ καλός και γρήγορος και συνετός οδηγός, χωρίς να γνωρίζει **λεπτομέρειες ** της μηχανολογίας του αυτοκινήτου. Άλλο αυτό και άλλο να μην ξέρει τις σωστές γραμμές μιας στροφής ή τις έννοιες υπο/υπερστροφής, όπως ανέφεραν μερικοί. Και για να μη μακρυγορώ, θα αναφέρω ότι προσωπικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί ο κινητήρας, τι κάνουν οι εκκεντροφόροι, οι βαλβίδες, τα καζανάκια, πως δουλέυει το κοντέρ, η μίζα και πάρα πολλά ακόμη υποσυστήματα. Ξέρω να ελέγχω τα λάδια, την μπαταρία, τα διάφορα υγρά και γνωρίζω τη σημασία των σωστών πιέσεων στα ελαστικά. Χοντρικά,καταλαβαίνω τη λειτουργία των φρένων και της ανάρτησης, δεν έχω ιδέα όμως γιατί τα διπλά ψαλίδια πχ θεωρούνται πιο σπορ απο τα μακ φερσον. Ούτε ξέρω να κοιτάζω από κάτω το αμάξι και να αναγνωρίζω τι είδους ανάρτηση φοράει. Μπορώ όμως να ελέγχω το αυτόκινητο ,έιτε υποστρέφει είτε υπερστρέφει (σε νορμάλ μέτρο, ετσι; ) και καταλαβαίνω πότε το καταπονώ.
Άποψή μου λοιπόν είναι ότι ΝΑΙ, είναι ΔΥΝΑΤΟΝ κάποιος να είναι καλός οδηγός χωρίς να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρεις του αυτοκινήτου του.
Υ.Γ.1 ήταν που δε θα έλεγα πολλά....
Υ.Γ.2 συγχαρητήρια, πολύ ωραία θέμα! -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Χαρακτηριστικό παράδειγμα : (σάν quiz ! )
στα γνωστά σαμαράκια τί είναι (τεχνικά και κατ' επέκταση οικονομικά ) σωστό να κάνουμε [ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕ]
το εμπόδιο ??? - να περνάμε με 'τσιμπημένο' το φρένο , για να περάσουμε με μικρή
ταχύτητα ???
βασικές γνώσεις για την λειτουργία του αυτοκινήτου .Αποστόλης.
Θεωρω την πρωτη σαν σωστη απαντηση μιας και αν περασουμε με τσιμπημενο το φρενο θα φορτιστει εξ'αρχης η αναρτηση και θα μειωθει η διαδρομη της με αποτελεσμα να 'κοπανησει'... Στην πρωτη περιπτωση η αναρτηση θα 'ελαφρωσει' και το αυτοκινητο θα περασει πιο ανετα.
-
Χαρακτηριστικό παράδειγμα : (σάν quiz ! )
ταχύτητα ???
βασικές γνώσεις για την λειτουργία του αυτοκινήτου .Αποστόλης.[/quote]
To sigouro einai oti den prepei na pername pano apo samarakia h lakoubes ontas 'pesmenoi' sta frena. Ego PANTA pefto sta frena prin, kai pano apo samarakia pernao xoris freno kai xoris gkazi.
Genika 0eoro pos einai epikunduno gia to susthma dieu0unshs na peftoume mesa se lakoubes, eidika kai me tous 2 mprostinous troxous tautoxrona(poso mallon otan exoume pesei kai sta frena). - να περνάμε με πάτημα του γκαζιού ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ πατήσουν οι τροχοί
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά το πνεύμα του topic, η ερώτηση είναι αν είναι δυνατόν κάποιος να είναι πολύ καλός και γρήγορος και συνετός οδηγός, χωρίς να γνωρίζει **λεπτομέρειες ** της μηχανολογίας του αυτοκινήτου. Άλλο αυτό και άλλο να μην ξέρει τις σωστές γραμμές μιας στροφής ή τις έννοιες υπο/υπερστροφής, όπως ανέφεραν μερικοί.Ετσι ακριβως αυτο ειναι το θεμα του topic (μηχανολογικα) . Δε μπορει καποιος οπως αναφερω να ειναι καλος οδηγος και να μη ξερει τις γραμμες!
Αυτο ειναι αλλο θεμα!Πιστευω ομως οτι καποιος μπορει να ειναι καλος οδηγος χωρις να γνωρισζει μηχανολογικες λεπτομερειες!Και για να μη μακρυγορώ, θα αναφέρω ότι προσωπικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί ο κινητήρας, τι κάνουν οι εκκεντροφόροι, οι βαλβίδες, τα καζανάκια, πως δουλέυει το κοντέρ, η μίζα και πάρα πολλά ακόμη υποσυστήματα. Ξέρω να ελέγχω τα λάδια, την μπαταρία, τα διάφορα υγρά και γνωρίζω τη σημασία των σωστών πιέσεων στα ελαστικά. Χοντρικά,καταλαβαίνω τη λειτουργία των φρένων και της ανάρτησης, δεν έχω ιδέα όμως γιατί τα διπλά ψαλίδια πχ θεωρούνται πιο σπορ απο τα μακ φερσον. Ούτε ξέρω να κοιτάζω από κάτω το αμάξι και να αναγνωρίζω τι είδους ανάρτηση φοράει. Μπορώ όμως να ελέγχω το αυτόκινητο ,έιτε υποστρέφει είτε υπερστρέφει (σε νορμάλ μέτρο, ετσι; ) και καταλαβαίνω πότε το καταπονώ.
Άποψή μου λοιπόν είναι ότι ΝΑΙ, είναι ΔΥΝΑΤΟΝ κάποιος να είναι καλός οδηγός χωρίς να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρεις του αυτοκινήτου του.
Συμφωνω πληρως μαζι σου με καλυψες 100% !!
Υ.Γ.2 συγχαρητήρια, πολύ ωραία θέμα!
Ευχαριστω πολυ Στεφανε !!
ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ