-
Από άποψη θορύβου για το 3008: η μηχανή αν και diesel δεν ακούγεται καθόλου. Πηγαίνοντας με 120 - 130 έχει πολύ λίγο θόρυβο από αέρα (Δεν έχω πάει ακόμα παραπάνω για να σου πω) . Το μόνο που κάνει θόρυβο είναι τα λάστιχα σε κακό οδόστρωμα. Αλλιως αν ειναι καλή η άσφαλτος νομίζεις ότι οδηγείς σε χαλί
-
Εμένα στο δικό μου 3008 (1.2 ΕΑΤ6) με ενοχλεί πιο πολύ ο θόρυβος από τους καθρέπτες μετά τα 140 km/h.
-
Και σε πανακριβα αυτοκινητα με διπλασια τιμη πωλησης ακουγονται οι καθρεφτες σε αυτα τα χιλιομετρα.
Το 3008 αυτοκινηταρα τι να λεμε τωρα
-
Κοιτώντας τα νέα από την προχτεσινή έκθεση της Γενεύης έπεσα πάνω σε αυτό:
http://www.peugeot.gr/brand-and-technology/concept-cars/peugeot-rifter-4x4-concept.html
Μετά το νέο berlingo της citroen, τώρα και αυτό...
Βρισκόμαστε προ νέας τάσης? Ο καιρός θα δείξει...
Όπως και να χει καιρός ήταν να ομορφύνουν και τα vanάκια... -
Ξέρει κανείς σε τι ποσότητα λιπαντικού αντιστοιχεί η διαφορά max-min στο 106 1.1?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Χρόνια πολλά σε όλους.θελω την βοήθεια σας γτ έχω απογοητευτεί.το πρόβλημα με το αμάξι μου ξεκίνησε από τις αρχές του χειμώνα.στην αρχή το πρόβλημα ήταν στην κρύα εκκίνηση το αμάξι στο πρώτο λεπτό με το που το έβαζα μπρος ανέβαζε ελαφρώς στροφές μόνο του κ μαρσαρε.σε ένα λεπτακι ήταν κομπλέ.με τον καιρό άρχισε να γίνεται πιο έντονο σε σημείο να μην πιάνει το γκάζι κ όταν το παρούσα έπεφταν οι στροφές σαν να πηγαίνει να σβήσει.το πήγα συνεργείο έδειξε σφάλμα λόγο βενζίνης.τελικα δν ήταν αυτό έκανα κ το μεγάλο σέρβις με αλλαγή μπουζί κτλπ.το πρόβλημα για κάνα δεκαήμερο σταμάτησε μετά όμως επανήλθε πιο σοβαρά μέχρι που την μέρα που ήταν να το πάω συνεργείο ανάβει antipolution faulty όταν πάτησα γκάζι και ρεταρε. Το συνεργείο εξειδικευμένο σε peugeot στον υπολογιστή έβγαλε πρόβλημα στους δύο πολλαπλασιαστές.τους άλλαξα όλους μετά από συμβουλή του μάστορα,καθάρισε το κλαπετο το μαπ κ μου έκανε κ χρονισμο,ο μάστορας είπε ότι αν δν
λυθεί το πρόβλημα πρέπει να κάνουμε update αλλά λέει υπάρχει ένα ρίσκο διότι υπάρχει περίπτωση να κάνει ο εγκέφαλος αν έχει εκεί πρόβλημα και δν το κάναμε .ολα καλά με τον χρονισμό δν είχε κατι,το πρόβλημα σχεδόν έφυγε.κ λέω σχεδόν γτ πλέον στην κρύα εκκίνηση κάνει ενα μικρό μαρσαρισμα ανεβάζει πολύ λίγο στροφες αλλά πιάνει και το γκάζι και όλα.προχθες λοιπόν μεγάλη Παρασκευή φεύγω εθνική οδό και στα πρώτα διόδια ανάβει antipolution faulty και το λαμπάκι κινητηρα αναμένο και αναβοσβηνε και μετά όταν έκοψα ταχύτητα και το αμάξι τρέμει και ρεταρει τρελά και δουλευει σαν τρελο το βεντιλατερ.κανω άκρη παίρνω τηλ μάστορα και με λέει βγάλε πόλο μπαταρίας να φύγει και το βλέπουμε.οντως οταν εβγαζα τον πολο το αμαξι ηταν κομπλε αλλα μου το έκανε άλλες δύο φορές στο δρόμο αλλά τελικα έφτασα στο προορισμό μου.παω σε άλλο συνεργείο στο τόπο καταγωγής μου γτ πλέον ήμουν διακοπές.του βγάζει ο υπολογιστής του πρόβλημα σε έναν πολλαπλασιαστή και ετεροχρονισμένη καύση κυλίνδρου.του λέω ότι είναι καινούργιοι οι πολλαπλασιαστές και τους αλλάζει θέση και βγάζει μπουζί και είναι μαύρα απτό λάδι.τα οποία αλλαξα πριν ένα μήνα και επίσης τα λάδια ήταν λίγο πιο πάνω από το κκανονικο.εκανε καθαρισμό λοιπόν στα μπουζί τα ξαναεβαλε ,μου έβαλε ενισχυτικό λαδιού έσβησε την βλάβη κ μέχρι τώρα κομπλέ.αλλα ο άνθρωπος επειδή ήταν μεγάλο Σάββατο δν μπορούσε να το ψάξει παραπάνω κ με είπε ότι το αμάξι έχει κάποιο πρόβλημα εκεί για να μαζεύει λάδια το μπουζί.τι μπορεί να φταίει βοηθηστε με.
Το αμάξι είναι αγορασμενο καινούργιο μοντέλο του 2008 1600κυβικα 120 αλογα και από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα βάζω μόνο 100αρα.σορυ για το μεγάλο ποστ -
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Ξέρει κανείς σε τι ποσότητα λιπαντικού αντιστοιχεί η διαφορά max-min στο 106 1.1?Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Απαντάω στον εαυτό μου ότι είναι 1 λίτρο! Τουλάχιστον έτσι μου είπαν τα παιδιά στην automotivo
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Καλησπέρα, εχθές το βράδυ είχα πάει με το 306 μια βόλτα και βρέθηκα να κάθομαι μέσα για κάνα τρίωρο με μουσική.. Όταν κατάλαβα πόση ώρα είχε περάσει το έβαλα μπροστά και πήρε αμέσως... Επειδή όμως δεν θα έφευγα μετά από λίγο το έσβησα. Την επόμενη φορά δεν ξαναπήρε.. Αναγκάστηκα και το έβαλα σπρωχτο. Το έκανα μια τεράστια βόλτα και μετά πάλι δεν ξαναπήρε.. Σήμερα φόρτισα την μπαταρία αλλά και πάλι τίποτα... Όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά και τα λαμπάκια έχουν έντονο φωτισμό... Ξέχασα να πω ότι όταν λέω δεν παίρνει εννοώ ότι δεν γυρνάει καν η μίζα απλά κατά την διάρκεια της μίζας σβήνει το ρολόι και το λαμπάκι της μπαταρίας... Να υποθέσω ότι δεν είναι μπαταρία ?? Και όχι τι μπορεί να είναι ?? Κατευθείαν μίζα ή κάποιο ρελε ?? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!
-
Κατά πάσα πιθανότητα σκότωσες την μπαταρία σου. Η διάγνωση γίνεται εύκολα. Δίνεις με καλώδια ρεύμα στην μπαταρία σου από άλλο αυτοκίνητο ή μια καλή μπαταρία και αν πάρει σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις μπαταρία.
-
Ευχαριστώ πολύ... Άρα τα καλώδια είναι πιο αξιόπιστα για διάγνωση από την απλή φόρτιση ??
-
Η φόρτιση είναι άσκοπη αν η μπαταρία πέθανε. Είναι σαν να κάνεις μετάγγιση αίματος σε νεκρό άνθρωπο. Αν δώσεις κατευθείαν ρεύμα όμως θα δεις αν είναι θέμα μπαταρίας ή κάτι άλλο. Κατά 99% είναι η μπαταρία πάντως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η φόρτιση είναι άσκοπη αν η μπαταρία πέθανε. Είναι σαν να κάνεις μετάγγιση αίματος σε νεκρό άνθρωπο. Αν δώσεις κατευθείαν ρεύμα όμως θα δεις αν είναι θέμα μπαταρίας ή κάτι άλλο. Κατά 99% είναι η μπαταρία πάντως.+1
Μάλλον έχει κόψει γέφυρα η μπαταρία.........το είχα πάθει στο ατος, ξαφνικός θάνατος! -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Αρχικά επειδή είμαι σε γκαράζ εγκλωβισμένος μπορώ να βάλω τον φορτιστή μπαταρίας απευθείας στους πόλους και να μιζαρω ?? Επίσης το αμάξι αυτό γνωρίζουμε αν έχει κάποιο ρελε για την μίζα ??
-
Όχι, ο φορτιστής δεν κάνει, δεν δίνει αρκετό ρεύμα για εκκίνηση. Υπάρχει άλλο μηχάνημα, που λέγεται starter, για αυτό. Αν δεν φτάνει αυτοκίνητο ως εκεί, το πιο εύκολο είναι να πας με μια καλή μπαταρία (πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από αυτήν που φοράει το αυτοκίνητο) στο χέρι και να δώσεις ρεύμα με καλώδια.
-
Βρήκα starter από φίλο αλλά τίποτα...μήπως γνωρίζετε που είναι η μίζα σε αυτό το αμάξι για να την χτυπήσω αρχικά ;;
-
Καλησπέρα, πρόσφατα άκουσα την έκφραση 'κάτω στο 50 '... Μήπως ξέρετε τι σημαίνει και που βρίσκεται αυτό το 50 ?? Ευχαριστώ πολύ
-
Έκανα μια βόλτα σημερα στη Πεζώ για να δω τι σημαίνει το 'όφελος απόσυρσης',ειδικά για το 308 f/l. Το 120αρι βγαίνει 19000 σε active και στα 20100 με το ΕΑΤ6. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το PDI αλλά όχι τα 550 ευρώ του μεταλλικού. Από ότι μου είπε ο πωλητής κατάλαβα ότι ειναι μια κίνηση να ξεφορτωθούν στα 1,6 καθώς από εδώ και πέρα μπαίνει στην παραγωγή ο 1,5 130 hp. Πρέπει να έχεις παλιό αυτοκίνητο να παραδώσεις και ισχύει έκπτωση τουλάχιστον 1500 ευρώ σε όλες τις εκδόσεις.
-
Με κάθε επιφύλαξη θα πω ότι κατά πάσα πιθανότητα ο νέος 1.5D της Peugeot, πέρα από την αύξηση της ιπποδύναμης, θα έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας!
Που στηρίζω την άποψή αυτή; Έχω οδηγήσει επί μακρόν Peugeot και Ford με τον υπάρχοντα 1.6D και επί του παρόντος οδηγώ Focus με το νεώτερο 1.5D, ο οποίος είναι εξέλιξη του 1.6. Αυτός λοιπόν ο 1.5D της Ford είναι τόσο καλύτερος από τον 1.6, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι προήλθε από αυτόν. Θεωρητικά η συνεργασία σε diesel μεταξύ Ford και PSA έχει σταματήσει, αλλά πρακτικά πιστεύω ότι ο νεος 1.5D της PSA θα είναι πολύ κοντά σε ποιότητα λειτουργίας με τον υπάρχοντα της Ford. Αν είναι έτσι, πραγματικά αξίζει να περιμένετε!
-
https://www.autoblog.gr/2018/06/24/neo- ... 8-to-2020/
Η Γκόλφω VIII βγαίνει μέσα στο 19, μάλλον στο 2ο μισό, οπότε κοντά χρονικά θα έρθουν...
-
Φρέσκια ενημέρωση....το 308 με τον 1,5 και το ΕΑΤ8 σε έκδοση active βγαίνει 21800 ενώ το allure 26000(!!) προφανώς λόγω φόρων. Στο allure κάνουν μια προσφορά -1600 ευρώ.
PEUGEOT FORUM