-
Η Opel -GM έκλεισε την Saab.
Για τον λόγο αυτό και μόνο της αξίζει η λήθη στην ιστορία της αυτοκίνησης , να καίγεται για πάντα εις το πυρ το εξώτερον!
-
Δωστε φωτα για φωτα λεντ παλικαρια μου.
Το λιονταρακι εχει (valeo) μεσαια projector h7 αλογονου και μεγαλα reflector h7 αλογονου. Το βασικοτερο να μην τυφλωνω απεναντι. Μπατζετ σε λογικα πλαισια αλλα οχι κινεζιες. Τι λαμπες προτεινονται;
Θενκ γιου.
(Θα παω και αντιπροσωπο απλα σκεφτομαι μηπως τις παω και μου τα φορεσει)
-
Η Opel -GM έκλεισε την Saab.
Για τον λόγο αυτό και μόνο της αξίζει η λήθη στην ιστορία της αυτοκίνησης , να καίγεται για πάντα εις το πυρ το εξώτερον!
H GM την έκλεισε, όχι η Opel. H Opel/Vayxhall ήταν θυγατρική της GM, όπως ακριβώς ήταν και η Saab. Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία της Saab εδώ:
https://www.autocar.co.uk/car-news/features/history-saab-picture-special
-
508 auto diesel, active.
Πρωτο ταξιδι διημερο προχθες γιαννενα - δραμα και επιστροφη. Χωρις επιβατες και πολλα μπαγκαζια. Στο πηγαινε εγραψε 6.4, στο ελα 6.2, σε σπορτ mode, χωρις cc, α/c ανοιχτο,με αρκετα kick down για να παρω αισθηση 80-120, 160-180 κ.α. μεσο μεσο ορο καπου 115χλμ/ω.
Στο νορμαλ οι αλλαγες γινονται στις 2000στρ, σπορτ καπου στις 3,500 με καλο βυθισμα γκαζιου. Κρουζαρει στα 130 με 2000στρ, 140 2200στρ 150 2400στρ etc. Στα 180 φτανει ανετα, απο κει και περα δν εχει κατι αλλο να δωσει,η αυξηση ειναι αργη και χωρις νοημα.
Κολλαει στον δρομο, καμια αισθηση ανασφαλειας και σε μεγαλες ταχυτητες η σε στροφες η σε προσπερασεις. Χωρις κοπανηματα, τοσο οσο η αναρτηση.
Ηχομονωση αρκετα καλη γενικα, περναει θορυβος στα 130+ αυξανομενος οσο το πατας, πολυ καλη στην πολη.
Καθισματα ευχαριστη εκπληξη, ειναι ακριβως τα ιδια με ανωτερες εκδοσεις, μονο το υφασμα αλλαζει, τελεια οσφυικη και πλαγια στηριξη. Συναδουν με την ολη σπορ εμφανιση και χαμηλη θεση οδηγησης. Την θεση οδηγησης δν την εχω βρει 100% ακομα αλλα ειμαι κοντα. Καθεσαι χαμηλα αλλα και αρχοντικα ταυτοχρονα, λιγο περιεργο συναισθημα.
Παμε σε αλλα. Ηχοσυστημα οριακα αποδεκτο απο spotify, οθονη 8 αντι για 10 δεν με πειραζει καθολου, android auto σερνεται μαλλον γτ το κινητο ειναι παλιο. Α/c εξαιρετικο με πολυ δυναμη.στο φουλ για κανενα λογο γινεται ψυγειο.
Καμερα. Εναλλαγη φωτων γρηγορη, υαλοκαθαριστηρες σωστοι (βρηκα και βροχη), αναγνωριση σηματων οκ. Επαναφορα στην λωριδα καθολου αποτομη αλλα θελει συνηθεια.
Το φλας αν το ξεχασεις ανεβαζει ενταση ηχου για να νιωσεις, αναδιπλουμενοι βοηθουν πολυ. Μια που πιασαμε αυτο, το αυτοκινητο εχει λεντ παντου, κατω απο καθρεπτες, πλαφονιερα, θεση κινητου, πισω μεσα, πινακιδα πισω εξω. Not bad για την εκδοση.
Ορατοτητα μετρια. Μετρια προς κακη πισω, μεγαλες κολωνες μπροστα, μικρα παραθυρα, μεγαλο τυφλο σημειο.αν θελει φουλ προσοχη ενα νορμαλ αμαξι, αυτο θελει ακομα περισσοτερο.. δν εχει χερουλια να κρατιεσαι, σποτ πισω μονο πλαγια.12ν για πισω θεσεις+αεραγωγους, και παλι οχι ασχημα για την εκδοση. Ειδικα για τα παιδια ηθελα μια φορτιση πισω.
Λερωνει.παντου.εξω το μαυρο, μεσα τα μαυρα γυαλιστερα.
Ψοφαει για χλμ το αυτοκινητο, με ιδιαιτερο στυλ και εμφανιση ( ο αλλος σταματησε την κυκλοφορια για να ερθει διπλα και να μου πιασει συζητηση). Τελικα η μουρη οσο περναει ο καιρος μου αρεσει ολο και πιο πολυ.
Σορρυ για το σεντονι, εγραψα οτι μπορουσα αν και καθολου ειδικος.
-
Το να αγοράσεις και να κυκλοφορείς μαύρο 508 είναι σαν να έχεις βγάλει γκόμενα για βόλτα την Μπελούτσι με μαύρο εφαρμοστό φόρεμα...
Την 'Μπελούτσι των φτωχών', διορθώνω μην παρεξηγηθεί κανένας ' premium owner'...
-
Έχει το adaptive cruise control μιας και είναι αυτόματο; Ή πάει με την έκδοση;Αμμόλοφους θα έρθεις για καμία βουτιά να σε δούμε;
-
Έχει το adaptive cruise control μιας και είναι αυτόματο; Ή πάει με την έκδοση;Αμμόλοφους θα έρθεις για καμία βουτιά να σε δούμε;
Οχι, εχει το κλασσικο με memory function (δεν το πειραξα πολυ) και περιοριστη ταχυτητας που δεν θα το χρησιμοποιησω γενικα. Ο λεβιες παντως ειναι σε ΤΡΑΓΙΚΗ ΘΕΣΗ.
Καριανη εχω σπιτι ρε συ, ισως καμια ηρακλειτσα για λουκουμαδες. 15 αυγουστο θα ανεβω για καμια 10 μερες. Αμμολοφοι μου φαινονται μακρινοι, τοτε, τα καλα χρονια που πηγαιναμε με τα glx και τα zx και 500δρχ στην τσεπη
@sabbas ειναι μουρατο φιλε.
-
Το να αγοράσεις και να κυκλοφορείς μαύρο 508 είναι σαν να έχεις βγάλει γκόμενα για βόλτα την Μπελούτσι με μαύρο εφαρμοστό φόρεμα...
Την 'Μπελούτσι των φτωχών', διορθώνω μην παρεξηγηθεί κανένας ' premium owner'...
H Peugeot και κάποιες άλλες ταπεινές εταιρείες, βλέπε πχ Alfa, εχουν παράδοση στο να βγάζουν 'μπερλίνες' για να πέφτουν σαγόνια και να κάνουν τους αγοραστές συντηρητικών premium να σκάνε από ζήλια... η Peugeot είχε παράδοση πολλές δεκαετίες με τα coupe αλλά το τελυταίο 508 είναι πραγματικά, σχεδιαστικός οργασμός.
-
Αγ.τριαδα τζουλια,508,αρτεον σε ομορφια. Και το κ5 ωραιο απο φωτο.
Για premium δεν εχω δει απο κοντα καποιο ετσι να πω ουαου. Πολλα σουβ, κατι χ6 κατι χ7 τερατα ειναι..
-
Βγήκε νεος τιμοκατάλογος με τις αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης.
Απο το 2008 που ξέρω είδα διάφορα μεγάλη στην allure 1.2 με 130 άλογα 1000 ευρώ στις άλλες εκδόσεις 2008 μικρές διαφορές.
Οπότε στην allure με 100 άλογα που είχε τιμή προ φόρων 16969 πλέον μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό χωρίς εκτίναξη τιμών.
-
Λεπτομερεια, η μεσαια ζωνη ειναι διπλωμενη, μαλλον εξαρχης γιατι δυσκολο να το εκανε γυναικα,παιδι ροσο συντομα.
Διπλωμενη εννοω, ξεκιναει κατω βαθια με την μια πλευρα και τελειωνει ψηλα απο την αλλη. Ειναι ευκολο να φτιαχτει;
-
Απο το 2008 που ξέρω είδα διάφορα μεγάλη στην allure 1.2 με 130 άλογα 1000 ευρώ στις άλλες εκδόσεις 2008 μικρές διαφορές.
Οπότε στην allure με 100 άλογα που είχε τιμή προ φόρων 16969 πλέον μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό χωρίς εκτίναξη τιμών.
Το ανέφερα και εγώ στο νήμα για τα τέλη.
Απλά δεν ξέρω αν άρχισαν να χρεώνουν το χρώμα και αν σταμάτησε η προωθητική -500 ευρώ.
Προχθές που είχα πάει για βόλτα άκουσα να λέει ο πωλητής σε έναν που κοιτούσε 2008 active 'το μεταλλικό είναι 100ευρώ επάνω'.
Σε δική μου ερώτηση για την παραγγελία που έχω σε 1.2 100 allure αν προλαβαίνω να βάλω τα ομίχλης, το τσέκαρε στον υπολογιστή καο του έβγαζε τιμή 22800 περίπου. Τον ρώτησα για την προώθητικη αλλά μου είπε θα σταματήσει.Βεβαια αφού έκλεισα εγω από τοτε οι απαντησεις ειναι λιγο στο φλου.....
-
parikon wrote:
Το ανέφερα και εγώ στο νήμα για τα τέλη.
Απλά δεν ξέρω αν άρχισαν να χρεώνουν το χρώμα και αν σταμάτησε η προωθητική -500 ευρώ.
Προχθές που είχα πάει για βόλτα άκουσα να λέει ο πωλητής σε έναν που κοιτούσε 2008 active 'το μεταλλικό είναι 100ευρώ επάνω'.
Σε δική μου ερώτηση για την παραγγελία που έχω σε 1.2 100 allure αν προλαβαίνω να βάλω τα ομίχλης, το τσέκαρε στον υπολογιστή καο του έβγαζε τιμή 22800 περίπου. Τον ρώτησα για την προώθητικη αλλά μου είπε θα σταματήσει.Βεβαια αφού έκλεισα εγω από τοτε οι απαντησεις ειναι λιγο στο φλου.....
Δηλαδή η Allure δεν έχει ομίχλης τωρα; δεν είναι τα ομίχλης βασικό επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας; Πόσο τα χρεώνουν δηλαδή;
Δεν υπάρχει χρώμα που κοστίζει 100€, οπότε πάλι κάποια προσφορά εχουν.
-
Δηλαδή η Allure δεν έχει ομίχλης τωρα; δεν είναι τα ομίχλης βασικό επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας; Πόσο τα χρεώνουν δηλαδή;
Η allure μόνο στη δική σου έκδοση είχε ομίχλης και κάνα δυο ακόμη έξτρα αν θυμάσαι. Επίσης isofix στου συνοδηγού και led πλαφονιερα αφής μπροστά. Το δικό μου δεν τα έχει αυτά .
-
Dublin wrote:
Η allure μόνο στη δική σου έκδοση είχε ομίχλης και κάνα δυο ακόμη έξτρα αν θυμάσαι. Επίσης isofix στου συνοδηγού και led πλαφονιερα αφής μπροστά. Το δικό μου δεν τα έχει αυτά .
Ναι, θυμάμαι. νόμιζα ότι οι προβολείς ομίχλης είναι τουλάχιστον στις δεύτερες εκδόσεις στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα αυτοκίνητα, αλλά βλέπω πως έχει αλλάξει αυτό. Για κάποιο λόγο θεωρούνται πρόσθετος εξοπλισμός.
Led μπροστά πλαφονιέρα δεν έχει, δεν έχω βγάλει άκρη με αυτό, τελικά αποδέχτηκα ότι έχουν κάνει λάθος στην περιγραφή. Αν έχεις κάποις led μπροστά σε Allure ας μας ενημερώσει.
Συζητάμε με φίλους εδώ επαρχία, ότι τα 3008 έχουν γίνει σαν τα QQ πλέον! Βλέπεις παντού, πολλά.
-
Πρωτο οικογενειακο ταξιδι σημερα εγνατια περι 400χλμ, τετραημερο.(508).
Πορτ μπαγκαζ. Σπηλια αλλα καπως ρηχο, καπου 490λιτρα λεει η πεζω. Χανει απο την ρεζερβα.δεν ειχα και τα απειρα αλλα χωρις κοπο και με καποιο ελευθερο χωρο στο τελος μπηκαν
2βαλιτσες μεσαιες με ροδακια, 1 κλουβα χαρτινη φρουτα, 15 κιλα πατατες περιπου, καστρο φροζεν βαλιτσουλα, 3 τσαντες οχι τιγκα, καροτσι.
Καθισματακι για μπει πρεπει να βγει προσκεφαλο. Booster για το μεγαλυτερο παιδι. Η γυναικα στην μεση με μηδεν παραπονα, πολυ πολυ ανετα. Ορατοτητα πισω τραγικη καθως το τζαμι ειναι ηδη μικρο.
Εγραψε 5,7 με α/c, cc γυρω στα 140 για ξεκουραση αλλα οχι πολυ. Ατσαλακωτοι και λιγα λεω. Τιμονι ελαφρυ αλλα σε σπορτ που βαραινει οι στροφες απολαυση.
-
1 κλουβα χαρτινη φρουτα, 15 κιλα πατατες περιπου, καστρο φροζεν βαλιτσουλα,
Χμμμ...
-
Πόσα κιλά πατάτες είναι το κάστρο Frozen; λεει και το τραγούδι;!
Βλέπω διαφημίζει πάλι summer sales, και η Citroen.
Δεν τσεκάρετε μήπως τα χαρίζουν αυτή τη φορά αντί να κάνουν 2-7.000 έκπτωση εν ψυχρώ!
-
bolt wrote:
1 κλουβα χαρτινη φρουτα, 15 κιλα πατατες περιπου, καστρο φροζεν βαλιτσουλα,
Χμμμ...
Κλασσικη ανταλλαγη κηπευτικων απο την μια πεθερα στην αλλη.
-
Στο 2008 μου έγραψε προχθες κατανάλωση 12413λιτρα/100χλμ.
Όπως καταλαβαίνετε μου έχει καταστρέψει όλους τους μέσους όρους και τα λοιπά. Έχει συμβεί και σε άλλους;
Βλέπω συχνά πυκνά στο νήμα των Ford για αύξηση ιπποδύναμης από αντιπροσωπεία, ισχύει κάτι αντίστοιχο σε Peugeot/Citroen;
PEUGEOT FORUM