-
ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ 'Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ , ΑΡΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΙΑ 5-ΕΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΡΟΔΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΡΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΤΡΕΛΛΑ, ΚΟΛΛΗΜΑ Κ.Λ.Π.) ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Κανεις ενα CarFax και βλεπεις την ιστορια τους αυτοκινητου.
Pws to kaneis auto? On-line?
8elw na balw merika VINs apo M3s...
Ριξε ενα VIN και βλεπεις. Νομιζω οτι πρεπει να πληρωσεις $20 (US).
Νικος
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αν ειναι BMW certified ειναι σχετικα ασφαλες αλλα βεβαια το παιρνεις ακριβο γιατι πληρωνεις την αντιπροσωπεια.
Ν.
BMW certified kanei sxedon oso to kainourio.
Btw, posa metaxeirismena exeis agorasei? Giati kai emena me endiaferoun (afou den mporw na agorasw px mia kainouria BMW stis times pou ta dinoun) alla mporei na einai risko ase pou den 8elw na parw autokinito pou exei meinei e3w se xeimwna.
Το ξερω. Γιαυτο πρεπει να εχεις υπομονη και επιμονη.
Απο μεταχειρισμενα δεν ειμαι καλος συμβουλος μια και ποτε δεν εχω αγορασει μεταχειρισμενο. Μονο καινουργια.Ν.
-
Για τα μεταχειρισμένα δε νομίζω οτι είναι και τόσο ρίσκο.
Ένας καλός μηχανικός βλέπει άνετα τα τρακαρίσματα.Όσο για την αλλαγή εγώ πιστεύω οτι δεν αξίζει να παίρνεις τα καινούρια αυτοκίνητα που βγαίνουν.Τουλάχιστον μέχρι 15.000ευρώ.
Τα καινούρια είναι κατα τη γνώμη μου χειρότερα ως προς την οδηγική απόλαυση.Πχ τα τελευταία 10 χρόνια τι πετύχανε; τίποτα.
Υδραυλικό τιμόνι,ABS (προσωπικά δε μου αρέσει), στάνταρ κλιματισμοί,Ηλεκτρονικά συστήματα,AirBag(προτιμώ μία ζώνη 6σημείων και ένα Κλουβί) και άλλα παρόμοια που κατα τη γνώμη μου είναι άχρηστα και προσθέτουν επιπλέον βάρος.Όσο για την εμφανιση τα σημερινά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο πολυμορφικά.
Οπότε γιατί να αλλάξω αυτοκίνητο;;; -
Διαβαζω πολλα να γραφονται περι αλλαγης καθε 4 χρονια για να προλαβεις τα οποια προβληματα σου βγαλει και τετοια. Ρε παιδια πραγματικα αισθανομαι τυχερος που με αμαξι 16 χρονων δεν αντιμετωπιζω τετοια προβληματα οπως και με το αλλο που ειναι 9 χρονια! Αποτι καταλαβαινω τα καινουρια αυτοκινητα ειναι για τα μπαζα! Ολα αυτα ομως ειναι καθαρα στρατηγικες κινησεις!
-
Συμφωνώ και εγώ οτι στα μεταχειρισμενα εφόσον δεν βιαστείς μπορείς να βρείς καλές ευκαιρίες. Προσωπικά τα υτοκινητά μου ειναι του 87, του 90, και του 95 και δεν βλέπω το λόγο να τα αλλάξω άμεσα.
-
Το Μάρτη του 1999 πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο ένα Seat Ibiza 1.2 του 1988 το οποίο πλήρωσα 150.000δρχ (ζώ στην Ιταλία) το οποίο και κράτησα για 11 μήνες, σε αυτο το διάστημα δεν μου έβγαλε ειλικρινά ΤΙΠΟΤΑ!!!. Μετά πήρα παλι μεταχειρισμένο με 18.000 χλμ ένα Fiat Punto 1.1SX το οποίο το πλήρωσα περίπου 5.500 ευρώ. Το φιατάκι το κράτησα 2 χρόνια και το είχα κουκλί. Ζάντες, φιλτρο, πρόγραμμα και τελικό και πηγαινε αρκετά καλά για 1.108 κ.εκ. Το έδωσα και πήρα το Megane Coupe 1.6 16V το οποιο ουσιαστικά το πλήρωσα 5.500 ευρώ αφου το Πουντάκι μου το πηρε η αντιπροσωπεία 4500Ε γιατί όπως έιπα και πιο πάνω ήταν κουκλι. Τώρα το Megane-άκι δεν ξέρω πόσο θα το κρατήσω (το πήρα τον Φλεβάρη 2003) γιατί μ'αρέσει υπερβολικά. Ακόμα δεν έχω αρχίσει τα πειράγματα οπότε το κόβω για καμμια τριετία τετραετία ακόμα. Ίσως να το αλλάξω όταν θα αντιμετωπίσω προβλήματα χώρου Προς το παρόν για μένα και το amore μου ειναι ΟΚ
-
Ego paidia, exo ena Super mirafiori montelo 79, kai to opoio ean den mou ebgaze merika problhmatakia, den prokeitai na to allaza oute me sfaires. Alla neuriazo toso polu me tous axrhstous mhxanikous sous opoious to phgaino, pou exo aganakthsei. Thn ais0hsh pou mou dinei auto to amaksi den thn allazo me tipota. Alla einai kai o pagkosmios tou 1980. Sosta? Pera apo thn plaka, apo ebdomada perimeno na paralabo to kainourio mou to opoio einai ena Peugeot Rallye. Omos to mirafiori 0a to krathso, esto kai xoris pinakides. Alloste ena xiliometro apo thn Pititsa meno.
O 0eios mou o opoios antimetopizei to autokinhto os metaforiko meso, allazei ka0e 4 xronia akribos, dioti opos dhlonei den 0elei na mpleksei me sunergeia.
Enas ka0hghths mou pou to eblepe apo oikonomikhs apopshs to pragma, elege oti den agorazei POTE MA POTE kainourio autokinhto. Psaxnei kai briskei autokinhta to polu eos 2 eton, TELEIA sunthrhmena, ta kraaei alla 2 xronia, kai ksanakanei to idio. To dikaiologouse epeidh, sta prota 1-2 xronia to kainourio autokinhto xanei to megalutero pososto ths aksias tou, opote glutoneis polla lefta apo to na to pareis kainourio. Sta epomena 2 xronia pou to kratas, den xanei polu h aksia tou. Kai etsi briskesai ka0e 2 xronia me kainourio autokinhto, kai sunama den xaneis polla lefta.
Ara exoume oles tis periptoseis. Dialegeis kai perneis.
-
Μαθηματικός είναι ο καθηγητής σου;
-
Ο χρήστης kapsopod έγραψε:
Enas ka0hghths mou pou to eblepe apo oikonomikhs apopshs to pragma, elege oti den agorazei POTE MA POTE kainourio autokinhto. Psaxnei kai briskei autokinhta to polu eos 2 eton, TELEIA sunthrhmena, ta kraaei alla 2 xronia, kai ksanakanei to idio. To dikaiologouse epeidh, sta prota 1-2 xronia to kainourio autokinhto xanei to megalutero pososto ths aksias tou, opote glutoneis polla lefta apo to na to pareis kainourio. Sta epomena 2 xronia pou to kratas, den xanei polu h aksia tou. Kai etsi briskesai ka0e 2 xronia me kainourio autokinhto, kai sunama den xaneis polla lefta.Αυτό νομίζω κι εγώ ότι είναι η οικονομικά βέλτιστη λύση.
Για καινούργιο ο οικονομικά βέλτιστος χρόνος πρέπει να είναι κάπου στα 6-10 χρόνια, δεν ξέρω ακριβώς. Δεν είναι δύσκολο να το υπολογίσει κανείς πάντως. Η βασική ιδέα είναι ότι με βάση τα συνολικά έξοδα και την πτώση αξίας μεταπώλησης υπολογίζει κανείς το μέσο ετήσιο κόστος του αυτοκινήτου. Όταν δει κανείς ότι το κόστος αυτό αρχίζει να αυξάνει, τότε είναι καιρός να πουλήσει το αυτοκίνητο.
Αυτό που λένε κάποιοι 'θα κρατήσω το αυτοκίνητο 20 χρόνια γιατί δεν έχω λεφτά να το αλλάξω' δεν είναι σωστό, γιατί στο τέλος της 20ετίας θα έχουν πληρώσει περισσότερα από ότι αν το άλλαζαν στα 10 έτη.
-
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε αυτοκίνητο;
Λαμβάνοντας υπόψην και την δύσκολη οικονομική κατάσταση μας!
Το καλύτερο είναι κάθε 5 χρόνια φυσικά , αλλά νομίζω ότι γύρω στα 10 με 12 χρόνια είναι καλά!
Εσείς τι λέτε; -
αμα σε παίρνουν τα οικονομικά...
και κάθε μήνα άλλαζε.... -
Όταν έχεις τα απαραίτητα χρήματα
Όταν οι ανάγκες σου αλλάζουν και έχεις τα απαραίτητα χρήματα
Όταν το βαρεθείς έχεις τα απαραίτητα χρήματα
Όταν κολλήσεις με κάτι άλλο και έχεις τα απαραίτητα χρήματα
Όταν η συντήρηση σου έχει αλλάξει τα φώτα
Όταν.....ΥΓ Υπήρχε ένα τέτοιο θέμα αλλά δεν το βρίσκω...
-
Στο μοτίβο του προηγούμενου συμπληρώνω:
Όταν για να συντηρήσεις το υπάρχον αυτοκίνητο δεν έχεις τα απαραίτητα χρήματαΓενικά είναι θέμα ισορροπίας και συμβιβασμών....όπως όλες οι επιλογές στη ζωή μας (πιθανόν και μετά από αυτήν!)
Τα επιχειρήματα υπέρ της αλλαγής: το βαρέθηκα, δεν είναι καλό, τα άλλα είναι καλύτερα...(νέο, αλλιώς, πιο όμορφο, πιο γρήγορο, πιο δυνατό, πιο αξιόπιστο κλπ), άρχισε να ζητάει, το νέο είναι ευκαιρία...κλπ
Τα κατά της αλλαγής: better the devil you know, αφού δεν χαλάει γιατί να μπλέξουμε, αφού με βολεύει και λειτουργεί, πού να παιδεύομαι να το πουλήσω, με τα λεφτά που θα πάρω μόνο ποδήλατο βγαίνει, που θα ξαναβρώ τέτοιο εξαιρετικό αυτοκίνητο...
Η ζυγαριά μπορεί να βαραίνει έτσι ή αλλιώς ανάλογα με το τί ζυγιάζει ο καθένας αλλά τελικά λίγο σημασία έχει καθώς τα 'απαραίτητα χρήματα' είναι η δύναμη που χρειάζεται για να μετακινήσεις το υπομόχλιο προς τα εκεί που θέλεις...οπότε όλα τα επιχειρήματα τείνουν στην ασημαντότητα....
Και έτσι εξηγείται και η άποψη του cmarin!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στο μοτίβο του προηγούμενου συμπληρώνω:
Όταν για να συντηρήσεις το υπάρχον αυτοκίνητο δεν έχεις τα απαραίτητα χρήματαΓενικά είναι θέμα ισορροπίας και συμβιβασμών....όπως όλες οι επιλογές στη ζωή μας (πιθανόν και μετά από αυτήν!)
Τα επιχειρήματα υπέρ της αλλαγής: το βαρέθηκα, δεν είναι καλό, τα άλλα είναι καλύτερα...(νέο, αλλιώς, πιο όμορφο, πιο γρήγορο, πιο δυνατό, πιο αξιόπιστο κλπ), άρχισε να ζητάει, το νέο είναι ευκαιρία...κλπ
Τα κατά της αλλαγής: better the devil you know, αφού δεν χαλάει γιατί να μπλέξουμε, αφού με βολεύει και λειτουργεί, πού να παιδεύομαι να το πουλήσω, με τα λεφτά που θα πάρω μόνο ποδήλατο βγαίνει, που θα ξαναβρώ τέτοιο εξαιρετικό αυτοκίνητο...
Η ζυγαριά μπορεί να βαραίνει έτσι ή αλλιώς ανάλογα με το τί ζυγιάζει ο καθένας αλλά τελικά λίγο σημασία έχει καθώς τα 'απαραίτητα χρήματα' είναι η δύναμη που χρειάζεται για να μετακινήσεις το υπομόχλιο προς τα εκεί που θέλεις...οπότε όλα τα επιχειρήματα τείνουν στην ασημαντότητα....
Και έτσι εξηγείται και η άποψη του cmarin!!ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
-
Ουπς! Πόσταρα σε λάθος θέμα
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ουπς! Πόσταρα σε λάθος θέμαO καιρός γαρ εγγύς.
-
Βασίλη ετοιμάζεσαι για αλλαγή;
Αλλαγή Αυτοκινήτου: κάθε πόσα χρόνια;