-
τι λεγαμε?
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
τι λεγαμε?OK, ας κάνω εγώ μια ερώτηση, μπας και τα καταφέρει να επιβιώσει το θέμα 'μου' (παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ Νάσο!)
Η ερώτηση έχει να κάνει με τις πιέσεις στα λάστιχα, εμπρός/πίσω στο Rallye. Ποιές είναι οι συνιστώμενες από τον κατασκευαστή; Ποιές βρήκατε εσείς οι κάτοχοι ότι δουλεύουν καλύτερα; Πως επηρεάζεται το αυτοκίνητο με την αλλαγή της αναλογίας εμπρός/πίσω;
-
ΠΩ πω χάλια το θέμα...
Χωρίς φόβο και πάθος θα πω ότι οι απόψεις των περισσοτέρων είναι γενικά αποδεκτές πλην μιας εξαίρεσης. είναι κρίμα το φόρουμ των 4Τ να θυμίζει κάτι από 'κόντρα΄μέσω e-mail!! Ούτε επιχειρήματα ούτε επίπεδο ούτε αποδείξεις.
Άκου με Σέατ 1.4 μπορείς να περάσεις Ραλί.... Μόνο κακός οδηγός στο ραλί μπορεί να το καταφέρει αυτό... Ή πολύ καλός στο Σέατ... Αλλά σαν αυτοκίνητα..... Και έχω πολύ καλή εμπειρία και από τα δύοΠΧ εγώ ΄κάποτε είχα πάθει ΤΗΝ πλάκα όταν πριν 8 χρόνια με είχε πάει βόλτα ένας φιλαράκος μου με το ΖΧ μου προ μετατροπής, με το 1.4 μοτέρ και όλα νορμάλ... Μετά από αυτό το κράτησα... ΚΑΙ αποφάσισα νά γίνω όσο πιο σωστός και γρήγορος οδηγός μπορούσα...
Ακόμη προσπαθώ -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
[Η ερώτηση έχει να κάνει με τις πιέσεις στα λάστιχα, εμπρός/πίσω στο Rallye. Ποιές είναι οι συνιστώμενες από τον κατασκευαστή; Ποιές βρήκατε εσείς οι κάτοχοι ότι δουλεύουν καλύτερα; Πως επηρεάζεται το αυτοκίνητο με την αλλαγή της αναλογίας εμπρός/πίσω;O κατασκευαστής λέει 2.2 bar(31-32psi πρέπει να είναι η αντιστοιχία) εμπρος-πίσω ανεξαρτήτου βάρους.
Δεν έχω πειραματιστεί με άλλες πιέσεις γιατί αυτές με ικανοποιούν απόλυτα στο δρόμο! -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
O κατασκευαστής λέει 2.2 bar(31-32psi πρέπει να είναι η αντιστοιχία) εμπρος-πίσω ανεξαρτήτου βάρους.
Δεν έχω πειραματιστεί με άλλες πιέσεις γιατί αυτές με ικανοποιούν απόλυτα στο δρόμο!Καλώς τον Αντώνη! Δεν είσαι διακοπές;
Το θέμα είναι τι κάνει το 106 αν βάλεις, ας πούμε, 34 μπροστά και τ'αφήσεις πίσω κανονικά. Εννοείται χωρίς επιβάτες στα πίσω καθίσματα, αποσκευές, κλπ.
Στις Σέρρες με τι πιέσεις έτρεξες;
Υ.Γ. Check your personal messages
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Άκου με Σέατ 1.4 μπορείς να περάσεις Ραλί.... Μόνο κακός οδηγός στο ραλί μπορεί να το καταφέρει αυτό... Ή πολύ καλός στο Σέατ... Αλλά σαν αυτοκίνητα..... Και έχω πολύ καλή εμπειρία και από τα δύοΠέρα από τη σοβαρότητα ή όχι του ζητήματος Ibiza vs. 106R, η αλήθεια είναι πως η συμπεριφορά του 106R απέχει πολύ από τη συμπεριφορά του 'καλύτερου' προσθιοκίνητου που λέει το θέμα, διότι πολύ απλά ΔΕΝ έχει συμπεριφορά προσθιοκίνητου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πέρα από τη σοβαρότητα ή όχι του ζητήματος Ibiza vs. 106R, η αλήθεια είναι πως η συμπεριφορά του 106R απέχει πολύ από τη συμπεριφορά του 'καλύτερου' προσθιοκίνητου που λέει το θέμα, διότι πολύ απλά ΔΕΝ έχει συμπεριφορά προσθιοκίνητου
Αυτο ειναι το πιο σωστο σχολιο Οποτε το 106 αποκλειεται απο την συζητηση
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
διότι πολύ απλά ΔΕΝ έχει συμπεριφορά προσθιοκίνητουΌντως....έχει συμπεριφορά τετρακίνητου!!!
-
Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Vasilios γιατί τεράστια επιτυχία που έχει γνωρίσει το θέμα του, και να συνεχίσει να μας δίνει το έναυσμα για κατάθεση προσωπικών απόψεων και εμπειριών. Είμαι εκτός forum εδώ και 5 μήνες, όπως καταλαβαίνετε εκτός κλίματος εντελώς!!
Επί του θέματος λοιπόν, το να αναδείξεις ένα αυτοκίνητο καλύτερο με μοναδικό γνώμονα την προσωπική εμπειρία ή αν θέλετε ακόμα και με τα όσα έχεις διαβάσει μέσα από τον ειδικό τύπο, ακούγεται ενδιαφέρον και αρκετά διασκεδαστικό σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει. Δεν ξέρω πως συμβαίνει ο καθένας (προσωπική άποψη και απολύτως σεβαστή) να αναδεικνύει το προσωπικό του αυτοκίνητο ως το καλύτερο στην κατηγορία του. Εντάξει ρε παιδιά, για να ηρεμήσουμε λιγάκι. Βέβαια, από τις απαντήσεις που κατάφερα να διαβάσω δεν είδα να αναφέρεται καν στα καλύτερα το type R, το focus RS, ή και γιατί όχι αν θέλετε να πάμε πιο παλιά το 205 Rallye 1.3.Τα πρώτα δεν τα έχω οδηγήσει αλλά ας μην κρυβόμαστε είναι από τα καλύτερα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Το τελευταίο το οδήγησα πρόσφατα, συντηρημένο από ιδιοκτήτη με μεράκι και με μόνες επεμβάσεις ένα σετ καλά αμορτισέρ. Έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα από Fiat Panda 900 μέχρι GRAND CHEROKEE 4.0L (σε Rent a car). Eίμαι κάτοχος ενός 106 Rallye 16v mod 8ος ΄00 και είχα την εντύπωση ότι ήταν από τα κορυφαία μέχρι που οδήγησα το 205. Ξενίζει κάπως η θέση οδήγησης αλλά όταν το συνηθίσεις, δεν θα θες να κατέβεις με τίποτα. Γνώριζα πολλά για αυτό το αυτοκίνητο, αλλά δεν περίμενα με τίποτα να με στείλει αδιάβαστο με το καλημέρα. Από τα πιο αντρικά αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει.That's all folks, I'll be back soon!!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Καλώς τον Αντώνη! Δεν είσαι διακοπές;Το θέμα είναι τι κάνει το 106 αν βάλεις, ας πούμε, 34 μπροστά και τ'αφήσεις πίσω κανονικά. Εννοείται χωρίς επιβάτες στα πίσω καθίσματα, αποσκευές, κλπ.
Στις Σέρρες με τι πιέσεις έτρεξες;
Διακοπές μετά τον 15Αυγουστο όταν οι άλλοι θα γυρνάνε
Στις Σέρρες μπροστά είχα 39-40(για να μην γυρνάει καθόλου το προφίλ και έχω πρόωρη φθορά) ενώ πίσω 36-37(δεν υπήρχε ανάγκη για παραπάνω σχετικά με φθορά του προφίλ).
'Ολα αυτά με λάστιχα δρόμου.Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ είχε καραφλιάσει (κυριολεκτική έννοια) η άκρη του Ε.Α. ελαστικού λόγω δεξιόστροφης πίστας,το αυτοκίνητο κράταγε πολύ καλά!(η άσφαλτος είναι από άλλο πλανήτη!) -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Διακοπές μετά τον 15Αυγουστο όταν οι άλλοι θα γυρνάνε
Στις Σέρρες μπροστά είχα 39-40(για να μην γυρνάει καθόλου το προφίλ και έχω πρόωρη φθορά) ενώ πίσω 36-37(δεν υπήρχε ανάγκη για παραπάνω σχετικά με φθορά του προφίλ).
'Ολα αυτά με λάστιχα δρόμου.Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ είχε καραφλιάσει (κυριολεκτική έννοια) η άκρη του Ε.Α. ελαστικού λόγω δεξιόστροφης πίστας,το αυτοκίνητο κράταγε πολύ καλά!(η άσφαλτος είναι από άλλο πλανήτη!)Αυτό που παρατήρησα εγώ Αντώνη μετά το Track day στα Μέγαρα, ήταν ότι τελικά τα λάστιχα με πιέσεις «πίστας» είχαν πολύ καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.
Οι τελικές πιέσεις ούτε ξέρω τι είναι (δεν τις μέτρησα έκτοτε) αλλά πρέπει να παίζουν κάπου στο 36/32. Πριν χρησιμοποιούσα 34/30 ή κάπου εκεί.
Πιθανολογώ ότι έχει να κάνει περισσότερο με το κουρασμένο και λιωμένο πέλμα, ίσως έχει νόημα να παίζουμε με τις πιέσεις όσο τα λάστιχά μας πλησιάζουν το όριο της ζωής τους, δεν ξέρω...
Θα πω επίσης ότι, στην Sud τουλάχιστον, οι διαφοροποιήσεις στις πιέσεις προκαλούν ελάχιστες διαφοροποιήσεις στην οδική συμπεριφορά (δεν μιλάμε για υπερβολικές αλλαγές, έτσι; ). Αντιθέτως, έχω ακούσει ότι σε άλλα αυτοκίνητα, όπως στο Ibiza ή στο CRX , οι αλλαγές στις πιέσεις μπρος/πίσω κάνουν μεγάλη διαφορά.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικό για το πλαίσιο. Δείτε το και έτσι: η ισορροπία εμπρός/πίσω επηρεάζεται και από το φορτίο στον κάθε άξονα. Γι'αυτό το λόγο άλλωστε ο κατασκευαστής προτείνει άλλες πιέσεις όταν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν άτομα πίσω, ή/και αποσκευές.
Ένα αυτοκίνητο λοιπόν που αλλάζει τελείως συμπεριφορά, με μικρές αλλαγές στις πιέσεις κατά τη γνώμη μου δεν έχει καλή ισορροπία ανάμεσα στους δύο άξονες, άρα παίρνει πολύ βελτίωση και στο στήσιμο των αναρτήσεων.
Ακούω γνώμες! (εντάξει, ξέρω ότι είσαστε διακοπές, με την ησυχία σας!)
-
205 Rallye 1.3
ΤΟ καλύτερο. Εγώ το έχω ξαναπεί αλλά χαίρομαι που βλέπω ΕΝΑΝ να το λέει.
Για αυτό και πήρα ένα πρόσφατα με έναν φίλο μου, GrN, το παλαιό το Κατζούρη για όσους ξέρουν. Εντυπώσεις???
Τέλειο.
Μόνο καλυτερα φρένα ίσως να θέλει.
Αυτά. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Για αυτό και πήρα ένα πρόσφατα με έναν φίλο μου, GrN, το παλαιό το Κατζούρη για όσους ξέρουν....και θα το δούμε από κοντά στην επόμενη συνάντηση στην πίστα, έτσι;
-
Ας οργανωθεί και θα είμαστε εκεί. Ούτως ή άλλως θα επισκεφτούμε τα Μέγαρα κάποιες φορές για να το μάθουμε πριν αρχίσουμε να τρέχουμε.
Τέλος η ταλαιπωρία των προσωπικών μας αμαξιών στα Μέγαρα!!
Πραγματικά απορώ τι θα κάνει αυτό το αμάξι στην πίστα. Ξέρει κανείς τι κάνουν τα 205 Ραλί στα Μέγαρα?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ξέρει κανείς τι κάνουν τα 205 Ραλί στα Μέγαρα?.........γράφουν χρόνους προσφέροντας απλόχερα οδηγική απόλαυση.. ....υποθέτω
-
Τιί κάνουν τα 205 ραλί στα Μέγαρα?????????????????????????????????????
-
Γράφουν χρόνους και προσφέρουν απλόχερα οδηγική απόλαυση......De facto!
-
Νίκο , αν και παραπάνω σε άλλο τόπικ με πολλά αποδεικτικά στοιχεία διαφαίνεται η αξία των Μεγάρων, ανάφερέ μου σε παρακαλώ ενδεικτικούς χρόνους και μάλιστα εφόσον μιλάμε για υπερεργοστασιακά χαρακτηριστικά, ακόμα και στη διάσταση ελαστικών,ζάντες,τάσια,τακάκια,εξατμίσεις κτλ και εφόσον πρόκειται για απλά καλοδιατηρημένο στα εργοστασιακά πλαίσια αμάξι με ακόμα και ίδιας ποιότητας αμορτισερ και όχι βελτιωμένο ή μετατροπή!!Όχι τίποτ'άλλο, αλλά δεν ξέρω κανένα που να έχει αφήσει απείραχτο αυτό το διασκεδαστικό αμάξι!
Φιλικά -
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Όχι τίποτ'άλλο, αλλά δεν ξέρω κανένα που να έχει αφήσει απείραχτο αυτό το διασκεδαστικό αμάξι!
ΦιλικάΚανιεις λαθος. υπαρχουν αρκετα 205 rallye που οι ιδιοκτητες τους τα προσεχουν σαν παιδια τους! Και χωρις μετατροπες.
Απλα οι περισσοτεροι που αγοραζουν τετοιου ειδους αυτοκινητα, ειναι 'πειραγμενοι' στον εγκεφαλο, και θελουν να βελτιωσουν το αυτοκινητο τους. Τουλαχιστον 'χτιζουν' πανω σε μια καλη βαση και οχι σε παντοφλες με ροδες -
H αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα -από τα ελάχιστα- 206R που έχω δει να κυκλοφορούν ήταν εντελώς απείραχτα (ένα εξ αυτών τριγυρνάει στου Παπάγου), ούτε καν εξάτμιση.
Βέβαια το αυτοκίνητο ήταν ήδη τσιτωμένο με τις μαμά ρυθμίσεις και το πιθανότερο είναι ότι το μόνο που χρειαζόταν είναι ένα σετ ζαντών 14''.
Το "καλύτερο" προσθιοκίνητο!