Ο χρήστης meco έγραψε:
Από αυτές τις τελευταίες γραμμές φωτογραφίζεται το 106rallye. Φαντάζομαι όμως ότι το άρθρο θα είναι σχετικά καινούριο, οπότε....???
Όχι, δεν είναι το Rallye. Και ούτε πιστεύω ότι 'φωτογραφίζεται' από το σχόλιο αυτό. Θα γράψω τις απόψεις μου για το Rallye αργότερα σ'αυτό το thread.
Πάντως ο Άγγλοι δημοσιογράφοι έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τους δικούς μας.
Για παράδειγμα, κορυφαίο Sport Hatchback αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με το Evo) είναι το VW Golf R32. Ανώτερο από την 147GTA και ανώτερο και από το FocusRS το οποίο θεωρούν απαράδεκτο, γιατί όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο δημοσιογράφος, όλη την ώρα πρέπει να αποφεύγεις το χαντάκι, την μπαριέρα, το αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα...
Πάνω κάτω τα ίδια είπαν (για το Focus RS) και στην εκπομπή του BBC (TopGear).
Οι Άγγλοι είναι περίεργοι, αυτό είναι αλήθεια.
Από την άλλη δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί ότι η εμπειρία τους στα car tests είναι κορυφαία.
Αυτό το συγκριτικό που λες με το Golf είναι online και μπορεί να το διαβάσει οποιοσδήποτε. Τελικά το Golf βγαίνει περίπου σαν το 'λιγώτερο κακό' από την ομάδα. Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δόθηκε εμένα. Επίσης επικρότησαν την διαφοροποίηση που πέτυχε η VW σε σχέση με τα 'απλά' Golf.
Σε αντίθεση οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν θεοποιήσει το Focus.
Άλλο παράδειγμα, στο Evo, πάλι, διάβασα ότι στα αρνητικά του Civic Type R συγκαταλέγεται το πλαίσιό του. Στους 4Τροχούς και όχι μόνο, διάβασα ότι το πλαίσο του Type R είναι κορυφαίο.
Mπέρδεμα, ε?
Μπέρδεμα σαφώς.
Πάντως, για να βοηθήσω και λίγο στην επίλυση του μυστηρίου, όλες οι κριτικές που έχω διαβάσει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν του ιδίου χαρακτήρα. Ή και ακόμα πιο διθυραμβικές.