-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
απο πλυσιμο με ειδικο σαμπουάν αυτοκινήτου δύσκολα να πάθει ζημιά. Θα παθει από τον υπερβολικό ηλιο εάν δε το κερώνεις. Το θεμα όταν είναι κερωμενο γλιστρά και μηπως βγάλουν νυχια οι γάτες!
εγω πάντα τα αυτοκίνητα τα σκεπάζω με κουκουλα, και στην οροφή πάνε πολλες φορες!Άσε antonn το ξέρω πως πάνε και στον ουρανό γιατί βλέπω στο μπαρπριζ τις πατημασιές τους Στο καπό επειδή έχει κλίση, όταν πηδάνε γίνεται αυτό που λες. Χαρακτηριστικά εχθές το απόγευμα καθάριζα μία ζάντα μπροστινή και η γάτα που έχω πάει και πηδάει στο καπό!! Τα πόδια της ήταν με λάσπες μου το έκανε μέχρι να τη διώξω χάλια φρεσκοπλυμένο καπό...έβαλα τώρα ένα ναύλον σκέπασμα που είχα για τη μοτοσυκλέτα (το έσκισα και το έφερα στα μέτρα του καπό). Το αυτοκίνητο είναι κάτω από σκέπαστρο και για αυτό δεν του βάζω κουκούλα γμτ.
Κάτι άλλο. Τα προϊόντα της Coral τι λένε; Έχω μαζέψει πόντους από τη shell και δίνει προιόντα περιποίησης του αυτοκινήτου Coral. -
Οχι ναύλον ,θα κουνιέται και θα φάει το χρωμα.
-
Επειδη κ εμεις εχουμε θεμα με γατες,ειχα σκεφτει μηπως θα βολευε να φερω 2 κουκουλες απο ebay με 15 ευρω η μια που βρισκει κανεις ανετα και να τις κοψω στα μετρα του καπω και της οροφης τουλαχιστον να μη φοραω ολοκληρη κουκουλα καθε φορα,αλλα και παλι ειναι κουραστικη διαδικασια αν το αυτοκινητο κινειται συχνα
-
οχι κι απο μενα στο ναιλον. Κινδυνος για γρατσουνιες από την τριβη
παντως που βλέπω τον κοσμο που βαζει μισες κουκουλες, ανοιξε πόρτες στερεωσε τα. Εγώ με ολοκληρη κουκουλα κάνω το μισο χρονο.
Πρωτα βγαζεις τα λαστιχα μπρος πισω. Την μαζευεις πρωτα τα πλαγια προς τα πανω ωστε το εξω με το εξω να ερχονται προσωπο στον ουρανο και πορτ μπαγκαζ. τελος την τυλιγω με απο μπρος προς τα πισω και ετοιμος. Στην τοποθετηση κανω ακριβως τα αντιστροφα.
κατω απο σκεπαστρο η κουκουλα χρησιμευει να μην πιανει σκονες το αυτοκινητο.
Υπάρχουν υγρα που απωθούν τις γατες. Εχει ενα η τελεμαρκετινγκ, το εχω παρει κανει δουλεια για μια εβδομαδα αντε δυο το πολύ. Δε μυρίζει πολύ. Βεβαια επειδη το εριχνα στο κατω μερος της κουκουλας μου μυρίζει η κουκούλα τώρα ή μπορει να ειναι γατιλα ή μουχλίλα δεν ξερω
πολυ καλο προιον για να πλενεις τοπικά το αυτοκινητο είναι το παρακάτω
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... &hilit=onrτο τεραστιο πλεονέκτημά του ειναι ότι δεν χρειαζεται ξεπλυμα! Δεν αφηνει αραχνες, δεν βγάζει το κερί, δε χαλα το χρώμα αντιθετα το συντηρεί. Πλενω με αυτο πολλά χρόνια και προβλήματα δεν εχω. Θα το βρεις πλεον μόνο εξωτερικο. Βάζεις λιγο σε εναμιση λίτρο από μπουκαλι κοκα κολα ή νερού (ομως χαλα το μπουκαλι αυτο πιο ευκολα) το εχεις μεσα στο αυτοκινητο και εισαι κυριαρχος!
To χρησιμοποιεις και για να βγαζεις τα μυγακια από παμπριζ μουσούδα. Με εξαιρετικη ευκολια τα πετα εξω και χωρίς να τριβεις πολύ. Τα αλλα προιοντα τα ειδικα για μυγακια, θολώνουν το χρώμα μακροπρόθεσμα και τα φανάρια! Βγαζουν ασφαλώς το κέρωμα με την μια αφου είναι εξαιρετικά ισχυρα. Αυτό optimum no rince επειδη συνδεεταιι με το χρώμα και πετα προς τα εξω τη βρωμιά, είναι τρομερο στα μυγάκια!!! -
Bill και Antonn σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Το νάιλον οπότε το αποκλείω. Σκέφτηκα να κάνω κάτι άλλο. Θα βάλω στο καπό ένα σεντόνι και το κομμάτι της κουκούλας που έχω κόψει θα το βάζω από πάνω για να μην μου δημιουργήσει καμία γρατζουνιά. Antonn θα το κοιτάξω το Optimum No Rinse
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Επειδη κ εμεις εχουμε θεμα με γατες,ειχα σκεφτει μηπως θα βολευε να φερω 2 κουκουλες απο ebay με 15 ευρω η μια που βρισκει κανεις ανετα και να τις κοψω στα μετρα του καπω και της οροφης τουλαχιστον να μη φοραω ολοκληρη κουκουλα καθε φορα,αλλα και παλι ειναι κουραστικη διαδικασια αν το αυτοκινητο κινειται συχναεπειδεί έχω κ εγώ γάτες πήρα μια ημικουκούλα που σκεπάζει καπό εώς την μέση του αουρανού.από το ιντερνετ θα την βρείς 15 ευρώ.απλώνει εύκολα με λάστιχο κ γαντζάκια που πιάνουν στις ζάντες εμπρός κ στους θόλους πίσω.καλή περίπτωση
-
Αν το βάψεις τοπικά μετά από πόσες μέρες μπορείς να το πλύνεις με πιεστικό ;
-
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής σε περίπτωση αντικατάστασης προφυλακτήρα σε αντιπροσωπεία χρώματος γκρί, ο προφυλακτήρας ο νέος θα πρέπει να είναι μαύρος και να βαφεί σωστά? Σε περίπτωση που σε 2 μέρες μετά απο ταξίδι φύγει χρώμα σε αρκετά σημεία ( λες και σκασαν σκάγια) και φάνει άσπρο και οχι μαυρο τι σημαίνει? οτι βάλανε άλλου χρώματος και το ασταρώσανε? Το λέω γιατι και στον μαμα προφυλακτηρα φιλου οπου έφυγε χρώμα φαίνεται το μαύρο πλαστικό απο κάτω.
-
Πάντως εάν όντως δεν παρακολουθείς τον ανταγωνισμό, να σε ενημερώσω ότι γνωστό ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ της Μεταμόρφωσης, χρεώνει σχεδόν τα ίδια με εσένα για τις ίδιες(?) πάνω κάτω δουλειές. Σαν υποδομές νομίζω δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ποιος διαθέτει καλύτερες κτλ. Τροφή για σκέψη...
Επίσης αν κανείς δει το αρχικό μου ποστ εγώ απλά αναφέρω ότι:
Καλός χρυσός και ο Πλάτωνας και ο Swell και ο κάθε αντίστοιχος επαγγελματίας. Το θέμα είναι ότι γραμμή που χωρίζει τον επαγγελματισμό από την αισχροκέρδεια είναι πολύ λεπτή. Ο καθένας ας κρίνει μόνος.
Δε βλέπω κάποια επί προσωπικού αναφορά εδώ. Ούτε καν υπονοώ κάτι. Μια γενική αναφορά στον κλάδο είναι περισσότερο.
-
Θελω να βαψω την νικελ μπουκα που ειχα βάλει πριν χρόνια, 'λερωνεται' πλέον πιο εύκολα κ ελαχιστα χρυσαφιζει. Την τριβω καθε καλοκαίρι με ψιλά γυαλοχαρτα αλλά δεν μ αρεσει το χρυσάφι. Να βουτηχτει σε μπανιερα δεν παίζει γιατι μιλάμε για εξάτμιση, θα λερωσει την μπανιερα, επιπλέον δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος στην περιοχή μου.
Ειδα μια μπογια που απλώνεται με πινελο και μετα απο 1-2 λεπτα γίνεται καθρέφτης. Υπάρχει πουθενά? Τα σπρει που πουλάνε έχει δοκιμάσει κανείς? -
Αμμοβολή είναι η καλύτερη λύση. Γενικά με αλοιφή για νίκελ δοκίμασες; Η μπογιά δε θα κάνει και πολλά άσε που θα πρέπει να είναι κατάλληλο χρώμα για υψηλές θερμοκρασίες.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αμμοβολή είναι η καλύτερη λύση. Γενικά με αλοιφή για νίκελ δοκίμασες; Η μπογιά δε θα κάνει και πολλά άσε που θα πρέπει να είναι κατάλληλο χρώμα για υψηλές θερμοκρασίες.Αμμοβολη δεν νομίζω να άντεξει είναι λεπτη λαμαρίνα. Την δουλειά της αμμοβολης νομίζω μπορώ να την κανω και με γυαλοχαρτα. Έστω ότι την καθαριζω καλά, την κανω καθρέφτη, μετά γίνεται να βερνικωσω με βερνικι υψηλής θερμοκρασίας? (υπάρχει αραγε?) Το πρόβλημα μου είναι ότι λερωνει εύκολα και ίσως χαζοοξειδωνεται σαν το αλουμινιο(σαν θολωμα) .
Εχω ενα υγρο για νικελ νομίζω, το χα δοκιμάσει καποιες φορές αλλά δεν κατάλαβα διαφορά. Θα δω πως εφαρμόζεται σωστά και θα το κανω στη μπουκα μετά το καθαρισμα με γυαλοχαρτα.
Υ. Γ. Καινούργια μπουκα δεν θέλω εκτός αν υπάρχει η ίδια, φαίνεται σαν μαμά.
Edit:υπάρχει βερνικι σε σπρει και εφαρμόζεται σε γυμνο μέταλλο. -
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα την βοήθεια κάποιου ειδικού για να μπορέσω να βάψω τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μόνος μου. Γνωρίζω κατά μεγάλο ποσοστό να χρησιμοποιώ το πιστόλι αλλά για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω χρώμα μονής επίστρωσης επειδή είναι αρκετά φθηνότερο. Λένε ότι η αραίωση με διαλυτικό γίνετε σε ποσοστό 10%. Είναι όμως 10% του συνολικού μείγματος (Χρώμα και σκληρυντή) ή το 10% αναφέρεται μόνο στην ποσότητα του χρώματος?
-
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα την βοήθεια κάποιου ειδικού για να μπορέσω να βάψω τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μόνος μου. Γνωρίζω κατά μεγάλο ποσοστό να χρησιμοποιώ το πιστόλι αλλά για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω χρώμα μονής επίστρωσης επειδή είναι αρκετά φθηνότερο. Λένε ότι η αραίωση με διαλυτικό γίνετε σε ποσοστό 10%. Είναι όμως 10% του συνολικού μείγματος (Χρώμα και σκληρυντή) ή το 10% αναφέρεται μόνο στην ποσότητα του χρώματος?
Ρώτα εκεί που θα αγοράσεις το χρώμα, ο σκληρυντής είναι 2 χρώμα 1 σκληρυντής, ανάλογα το μπέκ και το πιστόλι πάει και η αραίωση μπορεί να είναι 5-10%, πχ ένα πιστόλι low pressure high volume που βάφει με 2 bar πίεση και έχει μπέκ 1.4mm θέλει διαφορετική αραίωση από ένα απλό πιστόλι που έχει μπέκ 1.8mm και βάφει με 4 bar, προτείνω να κάνεις πρώτα δοκιμή σε μια ανάλογη επιφάνεια, αν είναι πολύ πολύ αραιό το χρώμα θα τρέξει, αν είναι λιγότερο από το κανονικό η επιφάνεια θα είναι σαν την πορτοκαλόφλουδα, το πιστόλι να είναι περίπου σε απόσταση 30 εκ και τα περάσματα να υπερκαλύπτουν και μην αφήνουν κενά μεταξύ τους, προσπάθησε να είναι σταθερή η ταχύτητα των περασμάτων και η απόσταση του πιστολιού, με 2 περάσματα αν είναι σωστή η αραίωση το χρώμα θα μελώσει και θα καλύψει σωστά.
Αν ο προφυλακτήρας είναι πλαστικός και δεν έχει προηγούμενα χρώματα επάνω του θα χρειαστεί να τον περάσεις με αστάρι πλαστικού πριν το βάψιμο με το χρώμα, επίσης πρέπει να τον τρίψεις με ντουκόχαρτο και νερό, είτε είναι βαμμένος είτε άβαφτος, αν είναι ήδη βαμμένος ξανά, ένα απαλό τρίψιμο με Νο 400 είναι ΟΚ, για χρώμα διπλής είναι καλύτερο το τρίψιμο με Νο 600 γιατί το 400άρι αφήνει γραμμές, αυτά τα χρώματα δεν έχουν την καλυπτικότητα των χρωμάτων μονής, Ανάλογα και την κατάσταση του προφυλακτήρα, ίσως να χρειάζεται ψιλοστοκάρισμα κλπ.
-
kostasch wrote:
Καλησπέρα σας.
Ρώτα εκεί που θα αγοράσεις το χρώμα, ο σκληρυντής είναι 2 χρώμα 1 σκληρυντής, ανάλογα το μπέκ και το πιστόλι πάει και η αραίωση μπορεί να είναι 5-10%, πχ ένα πιστόλι low pressure high volume που βάφει με 2 bar πίεση και έχει μπέκ 1.4mm θέλει διαφορετική αραίωση από ένα απλό πιστόλι που έχει μπέκ 1.8mm και βάφει με 4 bar, προτείνω να κάνεις πρώτα δοκιμή σε μια ανάλογη επιφάνεια, αν είναι πολύ πολύ αραιό το χρώμα θα τρέξει, αν είναι λιγότερο από το κανονικό η επιφάνεια θα είναι σαν την πορτοκαλόφλουδα, το πιστόλι να είναι περίπου σε απόσταση 30 εκ και τα περάσματα να υπερκαλύπτουν και μην αφήνουν κενά μεταξύ τους, προσπάθησε να είναι σταθερή η ταχύτητα των περασμάτων και η απόσταση του πιστολιού, με 2 περάσματα αν είναι σωστή η αραίωση το χρώμα θα μελώσει και θα καλύψει σωστά.
Αν ο προφυλακτήρας είναι πλαστικός και δεν έχει προηγούμενα χρώματα επάνω του θα χρειαστεί να τον περάσεις με αστάρι πλαστικού πριν το βάψιμο με το χρώμα, επίσης πρέπει να τον τρίψεις με ντουκόχαρτο και νερό, είτε είναι βαμμένος είτε άβαφτος, αν είναι ήδη βαμμένος ξανά, ένα απαλό τρίψιμο με Νο 400 είναι ΟΚ, για χρώμα διπλής είναι καλύτερο το τρίψιμο με Νο 600 γιατί το 400άρι αφήνει γραμμές, αυτά τα χρώματα δεν έχουν την καλυπτικότητα των χρωμάτων μονής, Ανάλογα και την κατάσταση του προφυλακτήρα, ίσως να χρειάζεται ψιλοστοκάρισμα κλπ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με κατατοπησες
-
Νάσαι καλά, τι πιστόλι χρησιμοποιείς ? Ο αέρας σου είναι στεγνός σχετικά ή έχει νερά και υγρασία από το κομπρεσέρ ? Το χρώμα πριν να βάψεις να το σουρώσεις, το καλύτερο σουρωτήρι είναι μια παλιά γυναικεία κάλτσα ή καλτσόν.
-
Χρησιμοποιώ ένα φτηνιάρικο της bulle το οποίο είναι Hlvp με μπεκ 1.4mm. Για να είμαι ειλικρινείς είναι η δεύτερη που το χρησιμοποιώ που σημαίνει ότι δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία σε Hvlp πιστόλι, οπότε κάθε συμβουλή εννοείτε είναι καλό δεχόμενη. Πέρα του ότι χρησιμοποιώ νεροπαγιδα, κάνω και το κομπρεσέρ συνεχεια. Αυτό με το καλσόν το κάνω και είναι αποτελεσματικο
-
Μια χαρά είσαι, καλά βαψίματα.
-
Καλημέρα σας,
Μεσοβδόμαδα είχα ένα ατύχημα όπου με δική μου υπαιτιότητα μου έφυγε το αμάξι και το χτύπησα σε πλάγια μπαριέρα.
Ευτυχώς (θεωρώ) το αυτοκίνητο χτύπησε μόνο στα πλάγια με την ζημιά να είναι φανοδουλειά. Ξύσιμο από το μπροστινό αριστερό φτερό μέχρι το πίσω και μικρο χτυπήματα (βαθουλωματάκια) κυρίως στις πόρτες. Αν δείτε φωτογραφία ενός μοντέλου θα δείτε πως έχει κάποια πλαστικά φρύδια στους θόλους της ρόδας. Φαντστείτε πως αυτά είναι για πέταμα, συν το ξύσιμο στο χερούλι της πόρτας του οδηγού.
Το αυτοκίνητο είναι dacia sandero stepway του 2016.
Εδώ ξεκινάει το ψάξιμο φανοποιείου για την επισκευή. Αρχική ερώτηση στην τοπική αντιπροσωπέα, η οποία θεώρησα ότι θα είναι η πιο ακριβή οπότε είπα να ξεκινήσω από εκεί. Η αντιπροσωπεία λοιπόν, μου έβγαλε μία τιμή 610 τα βαψίματα και τα σχετικά και 265 τα ανταλλακτικά.
Σε ανεξάρτητα φανοποιεία που ρώτησα, 2 μου είπαν κοντά στα 400-500 ευρώ τα βαψίματα και για τα ανταλλακτικά θα με ενημερώσουν. (ακόμη δεν με πήρε κανείς)
Εμφανίστηκε επίσης, από μία πρόταση ενός συναδέλφου ένας τύπος ο οποίος έχει φανοποιείο σε ένα χωρίο (μένω επαρχία) και μου μίλησε για μαξ κόστος 350 και ανταλλακτικά αυθεντικά από εξωτερικό σε πολύ χαμηλότερες τιμές από Ελλάδας. Υπολόγισε ένα 500άρι μαξ με όλα.
Ερωτώ γενικά εσάς η άποψη σας ποια είναι; Ο τελευταίος βρίσκεται σε άλλο νομό και όσο δελεαστικό και αν ακούγεται δεν θέλω να μπλέξω, ειδικά τώρα με την καραντίνα. Όμως, η βασική ερώτηση είναι, αυτός που υπόσχεται τόσο πιο χαμηλά από άλλους παίζει να είναι αξιόπιστος; Δηλαδή να ψάξω και στην περιοχή μου κάποιον αντίστοιχο (εννοώ να δίνει τιμή χαμηλότερη από τους άλλους);
Γενικά θεωρώ πως όσο πέφτει η τιμή λογικά, από κάπου κόβει ο καθένας σε ποιότητα και θέλω το αυτοκίνητο μου να γίνει όσο γίνεται όπως πριν το ατύχημα.
Τέλος, μπορώ να βρω ανταλλακτικά αυθεντικά μόνος μου να τα παραγγείλω και να το πάω μόνο για τα βαψίματα και την τοποθέτηση; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά πτώτη φορά ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και δεν είμαι πλέον στην πόλη που ζούσα πολλά χρόνια και είχα επαφές κτλ, εδώ ξέρω ελάχιστο κόσμο.
-
Δεν γνωρίζεις τη δουλειά κανενός από τις 3 περιπτώσεις φαναρτζιδων που ανέφερες κάθε κουβέντα είναι ατοπη σχετικά με την ποιότητα εργασίας. Παίζει και η τιμή ρόλο βέβαια όταν είναι τραγικά χαμηλή. Γενικά θεωρώ ότι εκτός αντιπροσωπειών υπάρχουν αρκετοί που σέβονται τη δουλειά τους. Σε πια πόλη εισαι;;
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !