-
Ελα μωρέ G60,ρουλεμάν ή ακρόμπαρο ή ακραξόνιο,ΟΚ!Δίκηο έχεις αλλά δεν είμαστε όλοι τόσο γνώστες.
Επι της ουσίας ο τεχνίτης έσφιξε παραπάνω τα φερμουίτ των ταμπούρων και η βλάβη δεν άργησε να έρθει!Αυτό δεν είναι το θέμα?
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα![list:nwdgqkqg]Φιλε kouk ξερεις γιατι ψανω τον 'ψυλο στα αχυρα'?[/list:u:nwdgqkqg][list:nwdgqkqg]Γιατι απ οτι φενεται ναι μεν πηγε το αυτοκινητο στο φρενα(οχι οτι δεν γινονται μ@λ@κιες) και μετα απο λιγα χιλιομετρα μαλλον εχει διαλυσει το ρουλεμαν τροχου.Απλα επειδη ετυχαν οι δυο βλαβες μαζι, σπευσαμε αμεσως να ριξουμε ευθυνες στον φρενα!!Ξερεις τωρα, ο παντογνωστης ο ελληνας, εχει την ετυμολογια στο στομα και εξηγει τα παντα με αφανταστη ευκολια.Αν δεν ειναι ετσι ας μας πει ο παθων τι ακριβως εγινε.Δεν το βλεπω ομως.[/list:u:nwdgqkqg]>Δηλαδή πριν αναφέρουμε ότι ακούσαμε κάτι πρέπει να κόβουμε το λαιμό μας να το διασταυρώνουμε αλλιώς 'πετάμε φίδια
[list:nwdgqkqg]Αρα δεν εισαι εσυ ο παθων Ετσι δεν ειναι?Ουτε μαγος να ημουν ρε γμτ? Κι εσυ πιστευεις οτι θεωρια σου μεταφερει ο καθενας?Ξερεις ποσα τετοια 'εντυπωσιακα' ακουω σε καθημερινη βαση?[/list:u:nwdgqkqg]>'; Μάζεψε λίγο το ύφος σου σε παρακαλώ
[list:nwdgqkqg]Δε σε ζητησα να παρακελεσεις καθολου Το υφος ειναι αναλογο με τα πυρα που εκτοξευονται.Γι αυτο λοιπον ασε το υφος κι αν θες δες την ουσια και πες μας τι ακριβως εγινε , οχι τοσο για μενα οσο για αυτους που παρακολουθουν και δεν γνωριζουν απο τεχνικα.Οσο για μενα, λιγο δυσκολο να μου πουλησεις 'θεωριες' Κι απ τη στιγμη που το αναφερες ως τρανο κι ωραιο παραδειγμα πρεπει να γινεις και κατατοπιστικος, ετσι δεν ειναι?Αλλιως δεν λεμε κατι για το οποιο δεν ειμαστε σιγουροι.[/list:u:nwdgqkqg]>Εγώ τουλάχιστον δε σε προκάλεσα και δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να σου απαντήσω αν συνεχίσεις σε αυτό το ύφος.
[list:nwdgqkqg]Αν εχεις την εντυπωση οτι εγω σε προκαλεσα γιατι ζητησα να μας λυσεις το μυστηριο με το 'αυγο του κολομβου', τι εντυπωση θα εβγαζες αν σου επιτεθομουν κι ολας? Ας το παληκαρι μου............απο 16 ετων ειμαι με τα αυτοκινητα.Αν καθομουν να ακουω τα ευτραπελα του καθενος θα ειχα αποβλακωθει μεχρι σημερα Απλα μερικοι αισθανονται ικανοποιηση, μεταφεροντας σε ευκολοπιστους αλλα και ανιδεους τα περιστατικα τους η αλλων, διαστρεβλωμενα.Δεν εχω την απαιτηση να μου απαντησεις, εφοσον φυσικα δεν το εκανες μεχρι τωρα γιατι αντι να μου 'ανοιξεις' τα ματια οπου πλεον κανω λαθος, περιφερεσαι στους τυπους και την ευπρεπεια!![/list:u:nwdgqkqg]
-
πριν τρια χρονια παω για σερβις ενα πεζω σε εξουσιοδοτημενο.
αφου παω για να το παρω το απογευμα μπαινοντας μεσα τι να δω .........το χειροφρενο [η λαβη του εννοω] ηταν καθετη και κοιταζε τον ουρανο σε σημειο που αν κατα λαθος αντι να κατσεις στο καθισμα πηγαινες κατα λαθος προς τα δεξια μπορει και να ειχες πολυ επωδυνη εμπειρια .....σε συγκεκριμενο σημειο του σωματος σου .
αφου βρισκω τον υπευθυνο μηχανικο και του το δειχνω μου λεει με ενα ηλιθιο βλεμα.........ετσι δεν ηταν οταν το φερατε;;;;;;
τωρα λεω τι να σου πω;;.......μα βρε ηλιθιε και ετσι να ητανε δεν επρεπε να το κοιταξεις και βλεποντας οτι εχει κοψει τη ντιζα να την αντικαταστησεις;;;;;;;;;
τελικα πηγα παλι δευτερη φορα για να μου αλλαξουν την ντιζα που οταν το μετακινησαν μεσα εξω στο συνεργειο εσπασε [ετυχε να γινει στα χερια τους] αλλα κανενας δεν εδωσε σημασια.
-
το χειροφρενο [η λαβη του εννοω] ηταν καθετη και κοιταζε τον ουρανο σε σημειο που αν κατα λαθος αντι να κατσεις στο καθισμα πηγαινες κατα λαθος προς τα δεξια μπορει και να ειχες πολυ επωδυνη εμπειρια .....σε συγκεκριμενο σημειο του σωματος σου .
αφου βρισκω τον υπευθυνο μηχανικο και του το δειχνω μου λεει με ενα ηλιθιο βλεμα.........ετσι δεν ηταν οταν το φερατε;;;;;;
[list:269sjehc]Αλεξανδρεεεεεεεε................δε μας τα λες καλα[/list:u:269sjehc][list:269sjehc]Μηπως ο μαστορας ειχε δικιο?Το ειχες ξεχασμενο και δε θυμασε? [/list:u:269sjehc][list:269sjehc]Δε πιστευω ρε κακομοιρη να το χρησιμοπουσες κι ολας ως τριτο καθισμα [/list:u:269sjehc][list:269sjehc]. [/list:u:269sjehc]
-
[list:2ce9n0ep]Μηπως ο μαστορας ειχε δικιο?Το ειχες ξεχασμενο και δε θυμασε? [/list:u:2ce9n0ep][list:2ce9n0ep]Δε πιστευω ρε κακομοιρη να το χρησιμοπουσες κι ολας ως τριτο καθισμα [/list:u:2ce9n0ep][list:2ce9n0ep]. [/list:u:2ce9n0ep]
λες;;;;;;;......
μαλλον επρεπε να τον βαλω να κατσει εκεινος επανω να δει τι ωραια θα ειναι
-
λες;;;;;;;......
μαλλον επρεπε να τον βαλω να κατσει εκεινος επανω να δει τι ωραια θα ειναι
[list:3vnf2sb8]Επρεπε να τον πας δοκιμη, το χειροφρενο απο.......................κατω του και απο πανω εσυ [/list:u:3vnf2sb8][list:3vnf2sb8]Να τον γυρισεις πισω ως.............την τσατσα του συνεργειου [/list:u:3vnf2sb8][list:3vnf2sb8]Το πολυ πολυ να ηταν στην εξυπηρετηση πελατων [/list:u:3vnf2sb8]
-
εκτος απο τα εξουσιοδοτημενα υπαρχουν και καποιοι πονηροι που το εχουν ριξει στις βελτιωσεις οπου κονομανε χοντρα λεφτα και ομως απο ασχετοσυνη , βλακεια ή κεκτημενη ταχυτητα κανουν τραγικα λαθη εις βαρος των πελατων τους.
παραδειγμα 1.
φιλος μου με evo 7 δικη του εισαγωγη καινουργιο απο γερμανια παει σε γνωστο συνεργειο Συγγρου μερια που φτιαχνει αγωνιστικα κλπ κλπ μαζι με φιλο του με impreza για να βαλουν αναρτησεις proflex και σωληνακια στα φρενα.
αφου αλλαζοντας τα σωληνακια εχουν τρεξει τα υγρα επανω στις κοκκινες δαγκανες του evo εκεινος συνεχιζει απτοητος να δουλευει και χωρις να τρεχει τιποτα καποια στιγμη και αφου τελειωνει και βαζει ροδες επανω τα εντοπιζει ο φιλος μου [τα υγρα] και του το λεει........τοτε εκεινος του απαντα ..........''ενταξει ρε μεγαλε .......πως κανεις ετσι δεν εγινε και τιποτε!!!!!''
στην συνεχεια και αφου προηγουμενος ειχε μπει και η αναρτηση περιχαρης ο δικος μου το βγαζει για δοκιμη..........δεν χρειαστηκε να κανει πανω απο λιγα μετρα για να διαπιστωσει οτι η αναρτηση πισω κοπαναγε ασχημα.
βρε καλο μου..... βρε χρυσο μου ....... γιατι κοπαναει ετσι;;;;;;;''δεν ειναι τιποτα'' του λεει ο μηχανικος ''σου φαινεται οτι κοπαναει ....ετσι κανουν αυτα'' ....... στο αλλο δεν κοπαναγε ομως!!!!
απογοητευμενος μετα απο λιγες μερες ο δικος μου παει παλι και βαζει την
δικια του αναρτηση επανω και ολα ηταν μια χαρα.
τελικα εμαθε βαζοντας γνωστους του να το ψαξουν οτι ειχε παρει απο τον αντιπροσωπο δυο σετ .........ενα καινουργιο για το impreza και ενα μεταχειρισμενο [ποιος ξερει με ποσους αγωνες στην πλατη του] για το evo.παραδειγμα 2.
ο φιλος με το impreza σε αλλη φαση παει σε αλλο γνωστο βελτιωτη παλαιο αγωνιζομενο και κανει μια βελτιωση που μεταξυ των αλλων απαιτουσε και τοποθετηση ψυγειου λαδιου με καποιες επι πλεον σωληνωσεις.
δεν προλαβε να χαρει πολυ γιατι απο ελλειψη επιπλεον ποσοτητας λαδιου που επρεπε να προστεθει στον κινητηρα το μοτερ κολλησε [εκκεντροφοροι].
και το αστειο της υποθεσης ειναι οτι εσκασε και ενα μυριο ακομα για να το φτιαξει στον ιδιο που το χαλασεκαι αλλα πολλα....οπως αγωνιστκοι συμπλεκτες που πληρωνονται για καινουργοι ενω εχουν κανει αγωνες και ειναι καρφωμενοι κλπ κλπ κλπ
αλοιμονο σε οσους πεσουν στα χερια τους!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ο φρενάς είχε σφίξει το χειρόφρενο τόσο ώστε να τρίβονται συνεχώς οι σιαγόνες στο ταμπούρο, και από την υπερθέρμανση έλοιωσε το ακρόμπαρο ..... Τόσο απλό ....
[list:1r0e44yy]Τι λετε ρε παιδια?Ειμαστε σοβαροι?Ο καθενας για να πει κατι(οχι ολοι)πρεπει να αυτοσχεδιαζει?[/list:u:1r0e44yy][list:1r0e44yy]Δε θελω να δικαιλογησω το οποιο σφαλμα, αλλα ο φρενας εσφιξε το χειροφρενο(κακως, πολυ κακως)και κοπηκε το ακραξονιο? Η ακομα χειροτερα το ακρομπαρο?Και αν ειναι ακρομπαρο που το βρηκε στον πισω αξονα?[/list:u:1r0e44yy][list:1r0e44yy]Μηπως αρχισαν τα φιδια?Λεω τωρα εγω.........μηπως?[/list:u:1r0e44yy]
Πρώτον, δεν ήταν ακρόμπαρο. Δεν μπορεί να ήταν και ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.....
Δεύτερον, αν αρχίσεις να προχωράς με ελαφρά τραβηγμένο χειρόφρενο, όχι τόσο πολύ αλλά αρκετά ώστε οι σιαγόνες να τρίβονται συνεχώς πάνω στο ταμπούρο, είναι προφανές ότι το ταμπούρο θα πυρακτωθεί μετά από μερικά χιλιόμετρα.
Τρίτον, αν το αυτοκίνητο είναι πισωκίνητο, και το ημιαξόνιο περνά μέσα από την πλύμνη, θερμαίνεται και αυτό.
Τέταρτο, όλα τα μέταλλα έχουν συγκεκριμένο όριο θραύσης το οποίο ελαττώνεται έντονα με τη θερμοκρασία και αυτό ,πορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση και θραύση.
Και έκτο, πριν προχωρήσεις σε σχόλια (έστω και βάζοντας ερωτηματικά) καλό είναι να ξέρεις ποιόν έχεις απεναντί σου. Και σίγουρα δεν είμαι από τους τύπους που γράφουνε κάτι για να την πούν σε άλλους.Αυτά
ΦιλικάΣυγνώμη για την ετεροχρονισμένη παρέμβαση , αλλά τι δουλειά έχει ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο , δηλ. το ακρόμπαρο με το χειρόφερνο !
Χοντραίνοτας το θέμα , και κάνοντας τον 'δικηγόρο' του G60POWER , καλό θα ήταν να μην υπάρχουν στο forum αυτό τοποθετήσεις του είδους :'καλό είναι να ξέρεις ποιόν έχεις απέναντί σου', απλά ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΔΕΝ Π Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ ΕΧΕΙ Χ Ω Ρ Ο ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ !
Στο χώρο αυτού του forum, ΕΚΤΟΣ από τους 'γραπτούς' κανόνες , νομίζω πως υπάρχουν ΚΑΙ οι 'άγραφοι' , που ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ δεν επιτρέπουν εκφράσεις αυτού του ύφους.
Και , ..... at the end of the day, every one's mirror is it's own image !
Let's face it (the image).Φιλικά,
Αποστόλης. -
Τραγικής αμέλειας συνέχεια. Κινητήρας μετά από γενική επισκευή τοποθετείται σε VW TRANSPORTER. Από την πρώτη εκκίνηση παρατηρείται μεταλλικός θόρυβος στον κινητήρα. Καμία προσπάθεια εντοπισμού του δεν απέδωσε με αποτέλεσμα να λυθεί ξανά ο κινητήρας. Και τι ανακαλύψαμε λέτε? Μια αποσπώμενη μύτη από σταυρωτό κατσαβίδι στον τρίτο κύλινδρο!!! Μήπως είδε ρε παιδιά κανείς το ραδιοφωνάκι μου?
-
Όσο περισσότερο τα λέμε τόσο και θυμάμαι παράξενα που μου έχουν τύχει. Τριαξονικό ελαφρύ φορτηγό Ρωσικής προέλευσης (μη με ρωτήσετε περισσότερα για αυτό) σε ελάχιστα χιλιόμετρα από την παραλαβή του έχει κάνει γουλί (μεγάλη φθορά) τα λάστιχα του μεσαίου άξονα, ενώ τα υπόλοιπα είναι ακόμα καινούργια. Μετά από ψάξιμο καταλήγουμε ότι κάτι τρέχει με το διαφορικό (έδινε την εντύπωση κατά την κίνηση ότι δεν περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα και οι δυο τροχοί του άξονα). Μετά από το λύσιμο του διαφορικού ανακαλύψαμε ότι ο ένας δορυφόρος είχε επτά δόνται και ο άλλος οκτώ !!! Και μη χειρότερα δηλαδή.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Όσο για το ακραξόνιο, πιστεύω πως δέχεται τόσο πολλές μηχανικές καταπονήσεις ώστε αν όντως πυρακτωθεί ορίζεται να σπάσει, σε συνδυασμό π.χ. με κάποια λακούβα πάνω σε στροφή. Που ξέρεις αν το συγκεκριμμένο μοντέλο δεν είχε κάποια ευπάθεια με τα ακραξόνιά του; Εγώ έχω ακούσει ότι π.χ. στα πρώτα Golf τα ψαλίδια της μπροστινής ανάρτησης έσπαγαν για πλάκα.
Αρα δεν εισαι εσυ ο παθων Ετσι δεν ειναι?Ουτε μαγος να ημουν ρε γμτ? Κι εσυ πιστευεις οτι θεωρια σου μεταφερει ο καθενας?Ξερεις ποσα τετοια 'εντυπωσιακα' ακουω σε καθημερινη βαση?
Έγραψα σαφώς πως έχω ακούσει ότι... και πιστεύω... Όπως βλέπεις λοιπόν δεν είσαι μάγος!
Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι όντως τα Golf είχαν αυτό το πρόβλημα αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστικές αδυναμίες. Το παράδειγμα (ισχύει-δεν ισχύει) αφορούσε αυτό ακριβώς. Προφανώς (κρίνοντας από την υπογραφή σου) ενοχλήθηκες επειδή χρησιμοποίησα το Golf ως παράδειγμα.
';Δε σε ζητησα να παρακελεσεις καθολου
Το υφος ειναι αναλογο με τα πυρα που εκτοξευονται.
Πότε εγώ εκτόξευσα πυρά εναντίον σου; Εκτός αν όντως υπερασπίζεσαι με τόσο σθένος το Golf...
Γι αυτο λοιπον ασε το υφος κι αν θες δες την ουσια
Φίλε μου είμαστε σε φόρουμ. Το 'ύφος' είναι πολύ σημαντικό! Δες και παρακάτω.
Οσο για μενα, λιγο δυσκολο να μου πουλησεις 'θεωριες'
Ποιά ακριβώς 'θεωρία' προσπάθησα να σου πουλήσω;
Αλλιως δεν λεμε κατι για το οποιο δεν ειμαστε σιγουροι.
Για το μόνο που είμαστε σίγουροι είναι ότι θα πεθάνουμε.
Αν εχεις την εντυπωση οτι εγω σε προκαλεσα γιατι ζητησα να μας λυσεις το μυστηριο με το 'αυγο του κολομβου', τι εντυπωση θα εβγαζες αν σου επιτεθομουν κι ολας?
Μήπως με έχεις μπερδέψει με τον gvala;
Ας το παληκαρι μου............απο 16 ετων ειμαι με τα αυτοκινητα.Αν καθομουν να ακουω τα ευτραπελα του καθενος θα ειχα αποβλακωθει μεχρι σημερα Απλα μερικοι αισθανονται ικανοποιηση, μεταφεροντας σε ευκολοπιστους αλλα και ανιδεους τα περιστατικα τους η αλλων, διαστρεβλωμενα.
Κοίτα, κι εγώ είμαι χρόνια στο χώρο των υπολογιστών κι έχω ακούσει κοτσάνες από ημιμαθείς ανθρώπους αλλά έχω μάθει ότι με το να τους αποπαίρνεις (όπως έκανες εδώ με τον gvala) το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους εκνευρίσεις και τότε τι κερδίζεις; Απλά σε κακοχαρακτηρίζουν όσοι σε ακούνε.
Δεν εχω την απαιτηση να μου απαντησεις, εφοσον φυσικα δεν το εκανες μεχρι τωρα
Όπως είδες απαντώ και πάντα ευπρεπώς.
γιατι αντι να μου 'ανοιξεις' τα ματια οπου πλεον κανω λαθος, περιφερεσαι στους τυπους και την ευπρεπεια!!
Αλήθεια, ξέρεις τι σημαίνει η λέξη 'forum' στα λατινικά; Σημαίνει 'βήμα'. Όπως εκείνο που είχαν στην αρχαία Ελλάδα εκείνοι οι τύπου που ίσως θυμάσαι από το σχολείο ότι ονομάζονται 'ρήτορες'. Εγώ τουλάχιστον λοιπόν όταν 'μιλάω' σε ένα βήμα φροντίζω πρωτίστως να σέβομαι τους συνομιλητές μου, ειδικά όταν δεν τους ξέρω κι από χθες.
-
Μεγαλο θεμα ανοιξατε συναδελφοι. Δεν ξερω αν ειμαι εγω ιδιοτροπος, παντως προσπαθω να μην αφηνω το αυτοκινητου μου στο συνεργειο μονο του. Καθομαι απο πανω συνεχεια. Με το πρωτο μου αυτοκινητο (RENAULT CLIO 1.4) εκανα βυθομετρηση σε μια λακουβα, ευτυχως αποδειχτηκε ρηχη. Χτυπησα ομως την βαση της μηχανης μ'αποτελεσμα να χανω λαδια (οχι εντονα). Στην αντιπροσωπια που πηγα ο μηχανικος ειπε πως δεν ειναι απαραιτητη η επιδιορθωση αφου δεν υπηρχε πιθανοτητα να χυθουν ολα τα λαδια ξαφνικα. (ηταν υπαλληλος) ενω ο ιδιοκτητης της αντιπροσωπιας την θεωρησε επιβεβλημενη. Κοστιζε 80.000 δρχ. το 1992. Πεντε χρονια αργοτερα και σε συνδιασμο με το σερβις αποφασισα να επιδιορθωσω την ζημια. Εκανα ομως το λαθος να φυγω απο το συνεργειο. Το πηρα την επομενη ημερα και ξεκινησα για επαγγελματικο ταξιδι. Στον δρομο εβλεπα συννεφα καπνου απο πισω, σταματησα και ειδα ολο το πισω μερος του αυτοκινητου καλυμενο με λαδια. Επεστρεψα με προσοχη και αφου συμπληρωσα 4 λιτρα λαδι. Στην αντιπροσωπεια μου ειπαν πως ΕΚΟΨΑ την φλαντζα. Η οποια ηταν σαν σαρπεντινα. Το πιο πιθανο ηταν πως δεν την αλλαξαν. Φυσικα ουτε λογος για να αναλαβουν τις ευθυνες τους.
Εναν χρονο μετα του πηραν την αντιπροσωπεια. Η πως αλλιως μερικοι εξυπνοι χαλανε την φημη των κατασκευαστων. Η προσωπικη μου συμβουλη ειναι μια : μην αφηνετε την περιουσια σας και την ζωη σας κατα συνεπεια στο φιλοτιμο μερικων μερικων. -
Πραγματικά μεγάλο θέμα ανοίξατε .....
Το 1991 αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο . Ενα μεταχειρισμένο Autobianchi από γνωστό . Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να το πάω στον γνωστό 'Μαστρομήτσο' να του κάνει service . Χαρές εγώ για το αμάξι , χαρές αυτός που του το πήγα ,πάω σε δυό μέρες να το πάρω ..... 'Τζάμι το αμαξι μου λέει'.... πετάω από τη χαρά μου εγώ ' μπες να το πάμε βόλτα μου λέει ' .... ξαναπετάω από τη χαρά μου εγώ..... μπαίνουμε στο αμάξι και πάμε Πειραιά - Τροκαντερό - Πειραιά ...... Εκεί που επιστρέφουμε και είμαστε στην στροφή του ιπποδρόμου και μου λέει ο μηχανικός 'πάτα το ....πάτα το'...... πατάω και γω και ακούγεται έαν 'ΜΠΑΜΜΜΜΜΜ τουκ τουκ τουκ'.....και μου φεύγει όλη η χαρά μαζί με την ψυχή μου ...... το ρεζουμέ???? Ο 'Μαστομήτσος' δεν κοίταξε ποτέ αν είχε λάδια το αμάξι.....και φυσικά η απάντηση του ήταν ότι δεν του είχα πει να ελέγξει τα λάδια .... και ούτε να το συζητάτε να αναλάβει το κόστος !!!!!! και μηχανικό άλλαξα και μηχανή και μετά από λίγο και αυτοκίνητο.....
Από τότε προτιμώ πάντα το εξουσιοδοτημένο ...... Δεν μπορώ να πω ότι έχω αντιμετωπίσει προβλήματα . Και ιδιαίτερα τώρα που έχω πάρει μια octavia , την έχω καταβρεί με ένα συνεργείο στην Πειραιώς . Και φιλικοί και εξυπηρετικότατοι και είσαι και πάνω από το αμάξι όταν δουλεύουν και σου εξηγούν ακριβώς τι κάνουν.... και γι'αυτό κάθε φορά έχουν όλο και περισσότερο κόσμο..... -
Καλημέρα σε όλους,
Καταρχάς να προτείνω κι εγώ αυτό που έχουν γράψει κι άλλοι, δηλαδή να υπάρχει ένα θέμα για συνεργεία επικολλημένο, έτσι ώστε κάποτε να αρχίσουμε να επιβραβεύουμε αλλά και να τιμωρούμε αντίστοιχα με την μόνη δύναμη που έχουμε..το πορτοφόλι μας.Επίσης θα πρότεινα να βαθμολογούμε τις διάφορες συνιστώσες της αντιμετώπισης μας όπως κάνω παρακάτω εγώ. Στην περίπτωση μου τώρα. Μετά απο στενή επαφή με αρχαίο Mazda ο πίσω προφυλακτήρας του Peugeot 307 SW μου αποφάσισε να ακολουθήσει δικο του δρόμο
Στις 12/3 έγινε το τρακάρισμα. Πήγα στην Lion απο από όπου αγόρασα και το αυτοκίνητο. Την ίδια μέρα το είδε πραγματωγνόμονας, συμφωνήθηκε η επισκευή και κλείστηκε ραντεβού για τις 26/3 .Το ραντεβού αναβλήθηκε μια φορά λόγω καθυστέρησης στην άφιξη ανταλλακτικών και τελικά το αμάξι μπήκε για φτιάξιμο στις 8/4. Ήταν έτοιμο στις 10/4.Συνολικό κουστούμι 740 Ευρώπουλα
Βαθμολογία:
Συμπεριφορά: 7/10 Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Οι άνθρωποι που μίλησα εγώ ήταν πολύ ευγενικοί και όταν αναβλήθηκε το πρώτο ραντεβού ιδιαίτερα απολογητικοί.
Ταχύτητα επισκευής: 6/10. Νομίζω ότι σχεδόν ένας μήνας για ραντεβού για μια απλή δουλειά είναι πολύς χρόνος. Όπως επίσης και ο χρόνος για παραγγελία του ανταλλακτικού (δεν θα έπρεπε τέτοια συνηθισμένα ανταλλακτικά να τα έχουν σε stock?)
Εργασία: 8/10. Μου φαίνεται καλή. Δεν υπάρχει διαφορά στο χρώμα και η προσαρμογή του προφυλακτήρα είναι όπως πρίν.Κόστος: Όπως λέω παραπάνω ήταν 740 Ευρώ. Δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης και για αυτό δεν το βαθμολογώ. Αν κάποιος φίλος στο forum ξέρει και θέλει ας αναφέρει το κόστος απο παρόμοια ζημιά σε άλλη μάρκα/αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
..................Συμπεριφορά: 7/10 Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Οι άνθρωποι που μίλησα εγώ ήταν πολύ ευγενικοί και όταν αναβλήθηκε το πρώτο ραντεβού ιδιαίτερα απολογητικοί.
Ταχύτητα επισκευής: 6/10. Νομίζω ότι σχεδόν ένας μήνας για ραντεβού για μια απλή δουλειά είναι πολύς χρόνος. Όπως επίσης και ο χρόνος για παραγγελία του ανταλλακτικού (δεν θα έπρεπε τέτοια συνηθισμένα ανταλλακτικά να τα έχουν σε stock?)
Εργασία: 8/10. Μου φαίνεται καλή. Δεν υπάρχει διαφορά στο χρώμα και η προσαρμογή του προφυλακτήρα είναι όπως πρίν.Κόστος: Όπως λέω παραπάνω ήταν 740 Ευρώ. Δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης και για αυτό δεν το βαθμολογώ. Αν κάποιος φίλος στο forum ξέρει και θέλει ας αναφέρει το κόστος απο παρόμοια ζημιά σε άλλη μάρκα/αντιπροσωπεία.
τα ραντεβου εχουν καθυστερηση γιατι υπαρχει πολυ δουλεια και δεν την προλαβαινουν...........εκτος αι αν σε αργησαν επιτηδες γνωριζοντας οτι δεν υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα τα ανταλλακτικα για το αυτοκινητο σου πραγμα ομως απαραδεκτο γιατι εαν η κεντρικη αντιπροσωπεια δεν εχει ....προφυλακτηρες ε τοτε κατι δεν παει καλα!!!!!!
οσο για το κοστος εξαρταται απο το εαν ηθελες μονο το πλαστικο κομματι του προφυλακτηρα και το βαψιμο του [τα οποια δεν νομιζω να δικοιολογουν το ποσο που αναφερεις] ή και αλλα οπως βασεις κλπ.
γραψε μας την αναλυση οπως την περιγραφουν στα τιμολογια πωλησης ανταλλακτικων και παροχης υπηρεσιας για να εχουμε καλυτερη εικονα του τι χρεωσαν.
-
Για χαρα σε ολους! Το δικο μου προβλημα ειναι το εξης: Πριν ακριβως απο μια βδομαδα ξεκιναω, δηλαδη περνω την αποφαση να παω το αμαξι στο συνεργειο να αλλαξω ελατηρια στη μηχανη γιατι ειχα πολλα και διαφορα προβληματα (καταλαβαινετε )και να αλλαξω και δισκο συμπλεκτη!Ενω ημουνα καταευχαριστημενος απο το μηχανικο που ητανε πολυ ταχυς και εκανε οτι μπορουσε για να παρω γρηγορα το αμαξι και οντως (δευτερα το πηγα παρασκευη το πηρα) οπως πηγαινω εχτες καπου στο περειφεριακο στο γαλατσι και ειμαι με τριτη παω να μπω σε μια στροφη κατεβαζω δευτερα αφηνω συμπλεκτη και τιποτα το αμαξι δεν ακουγε.Σταματαω και γινοτανε το εξης κουλο! Ο συμπλεκτης πιεζοτανε οι ταχυτητες εμπεναν αλλα το αμαξι δε ξεκιναγε!Το σβηνω βαζω 1η και βαζω μπροστα(με 1η οπως ειπα) και χωρις να παταω συμπλεκτη και το αμαξι πηρε κανονικα χωρις να κλοτσισει!Ηρθε η οδικη με πηρε και του το αφησα χτες βραδυ εξω απο το συνεργειο η συνεχεια εντος λιγων ωρων που θα παω να τον ξεχεσω!! !!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
..................Συμπεριφορά: 7/10 Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Οι άνθρωποι που μίλησα εγώ ήταν πολύ ευγενικοί και όταν αναβλήθηκε το πρώτο ραντεβού ιδιαίτερα απολογητικοί.
τα ραντεβου εχουν καθυστερηση γιατι υπαρχει πολυ δουλεια και δεν την προλαβαινουν...........εκτος αι αν σε αργησαν επιτηδες γνωριζοντας οτι δεν υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα τα ανταλλακτικα για το αυτοκινητο σου πραγμα ομως απαραδεκτο γιατι εαν η κεντρικη αντιπροσωπεια δεν εχει ....προφυλακτηρες ε τοτε κατι δεν παει καλα!!!!!!
οσο για το κοστος εξαρταται απο το εαν ηθελες μονο το πλαστικο κομματι του προφυλακτηρα και το βαψιμο του [τα οποια δεν νομιζω να δικοιολογουν το ποσο που αναφερεις] ή και αλλα οπως βασεις κλπ.
γραψε μας την αναλυση οπως την περιγραφουν στα τιμολογια πωλησης ανταλλακτικων και παροχης υπηρεσιας για να εχουμε καλυτερη εικονα του τι χρεωσαν.
Όχι δεν είναι μόνο το πλαστικό κομμάτι αλλά όλο το σετάκι (βάσεις απόσβεσης, προφυλακτήρας, προστατευτικά βάψιμο, κομπλέ δηλαδή )
Δεν έχω πρόχειρο το τιμολόγιο αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 570 Ευρώ ανταλλακτικά και 170 εργασία.
-
Καλημέρα σε όλους. Το ακόλουθο το δημοσίευσα στο θέμα Skoda Octavia αλλά το βάζω και εδώ γιατί αφορά όλους και έχει να κάνει με τον έλεγχο καινούργιων αυτοκινήτων από τις αντιπροσωπείες, πριν από την παράδοση
Μετά από τα πρώτα 5000χλμ είπα να τσεκάρω τις πιέσεις των ελαστικών μήπως έχουν χάσει καθόλου (δεν το είχα κάνει ποτέ από καινούργιο που το πήρα).
Μετράω με το πιεσόμετρο και βλέπω τα εξής:
μπροστά αριστερά 2.7
μπροστά δεξιά 2.7
πίσω αριστερά 3.2
πίσω δεξιά 3.5(εννοείτε τα μέτρησα κρύα)
Κανονικές πιέσεις σύμφωνα με τον κατσκευαστή 2.2 μπροστά 2.3 πίσω και με πλήρες φορτίο 2.3 - 2.8. Και εγώ έχω κάνει 5000χλμ έτσι, και αναρωτιέμαι γιατί το αυτοκίνητο πηδάει σαν καγκουρό.
Συγχαρητήρια για το PDI, Viamar. Καλά που τσεκάρατε το αυτοκίνητο πριν την παράδοση. Βρήκα το καρτελάκι με τον έλεγχο του αυτοκινήτου που μου έδωσαν, και έχει μέσα και έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. Βέβαια τα κουτάκια στην καρτέλα ελέγχου είναι τσεκαρισμένα 2 και 3 μαζί πολύ πρόχειρα, αναρωτιέμαι αν έχουν τσεκάρει τίποτα ή απλώς είδαν οτι τσουλάει.
Την επόμενη μέρα ρωτάω φίλο με καινούργιο Seat Leon 1.8T (180PS) αν τσέκαρε τις πιέσεις στα ελαστικά του (έχει και αυτός περίπου 4000χλμ τώρα), μου λέει όχι. Τσεκάρουμε και βρίσκουμε μπροστά 3.2, με μέγιστο προτεινόμενο 2.3. Αυτός και αν είδε διαφορά μετά!
ΑΙΣΧΟΣ
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Μετά από τα πρώτα 5000χλμ είπα να τσεκάρω τις πιέσεις των ελαστικών μήπως έχουν χάσει καθόλου (δεν το είχα κάνει ποτέ από καινούργιο που το πήρα).Μετράω με το πιεσόμετρο και βλέπω τα εξής:
μπροστά αριστερά 2.7
μπροστά δεξιά 2.7
πίσω αριστερά 3.2
πίσω δεξιά 3.5(εννοείτε τα μέτρησα κρύα)
Κανονικές πιέσεις σύμφωνα με τον κατσκευαστή 2.2 μπροστά 2.3 πίσω και με πλήρες φορτίο 2.3 - 2.8. Και εγώ έχω κάνει 5000χλμ έτσι, και αναρωτιέμαι γιατί το αυτοκίνητο πηδάει σαν καγκουρό.
Χωρίς να είμαι ειδικός, μου έχουν πει ότι από το εργοστάσιο τα αυτοκίνητα φεύγουν με παραπάνω αέρα στα λάστιχα και κατά την παραλαβή τους από την αντιπροσωπεία θα πρέπει να τα ελέγχουμε άμεσα. Δεν ξέρω όμως εάν πρόκειται περί μύθου (urban legend), αφού στην δική μου περίπτωση η πίεση ήταν οκ.
-
ειναι πολυ συνηθισμενο το φαινομενο να παραλαμβανονται τα νεα αυτοκινητα απο τις αντιπροσωπιες με περισσοτερη της κανονικης πιεσης στα ελαστικα.
δεν ειναι ομως υποχρεωμενος ο αγοραστης να το γνωριζει ωστε να το διορθωνει μονος του αλλα πρεπει να γινεται απο το τμημα προετοιμασιας των αντιπροσωπιων.........το οποιο ομως πολλες φορες δεν το θεωρει και τοσο σημαντικο και κανεις δεν ασχολειται..........προκειται περι τυπικης και οχι ουσιαστικης[κατα την λανθασμενη γνωμη τους] διαδικασιας.
-
fast@safe έγραψε η ιστορία σου...αν δεν ήταν τραγική θα γελούσα με την ψυχή μου!
ρε το μαστρομητσο....
Εγκληματική αμέλεια από συνεργεία