-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν έχεις κι άδικο. Η χρονική επιλογή του χτυπήματος, η 'ηθική νομιμοποίηση' που έδωσε στους σιωνιστές και τους θρησκόληπτους ακροδεξιούς του Τετάρτου Ράιχ και μια σειρά άλλων παραγόντων με βάζουν σε υποψίες για το ποιος και γιατί το έκανε.Χωρίς σε καμμία περίπτωση να συμφωνώ με το σύνολο των απόψεων του περιοδικού (ούτε καν με την πλειοψηφία αυτών), ρίξτε μια ματιά στο 'Ιχώρ' αυτού του μήνα, στο άρθρο του Τσαγκρινού.
-
Δεν παίρνω το 'ΙΧΩΡ'. Από τα Ελληνοκεντρικά περιοδικά μου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο καταντάει ρατσιστικό, κάτι που ξεφεύγει τελείως από τον Ελληνικό Πολιτισμό.
-
Δεν παίρνω το 'ΙΧΩΡ'. Από τα Ελληνοκεντρικά περιοδικά μου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο καταντάει ρατσιστικό, κάτι που ξεφεύγει τελείως από τον Ελληνικό Πολιτισμό.Κι'εγώ πρώτη φορά το πήρα και γενικά διαβάζω 4-5 απ'αυτά τα περιοδικά το χρόνο. Πιθανώς να έχεις δίκιο, δεν κατάφερα να σχηματίσω γνώμη από ένα τεύχος.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να ακούει κανείς και αυτή την άποψη. Ποτέ δεν πρέπει να απορρίπτουμε ασυζητητί μια θέση: αυτό σίγουρα δεν είναι Ελληνοπρεπές.
-
Για παράδειγμα, τι θα λέγατε αν ονομάζαμε τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου 'collateral damage';
μην ξεχνάς και τους coallition of the willing
(Αλ-Κάιντα, Χεσμπολάχ, Φενταγίν κ.λπ) -
Δεν έχεις κι άδικο. Η χρονική επιλογή του χτυπήματος, η 'ηθική νομιμοποίηση' που έδωσε στους σιωνιστές και τους θρησκόληπτους ακροδεξιούς του Τετάρτου Ράιχ και μια σειρά άλλων παραγόντων με βάζουν σε υποψίες για το ποιος και γιατί το έκανε.Τα έχω ξαναγράψει αλλά τα επαναλαμβάνω:
Να μην ξεχνάμε ότι η τωρινή ανθρωποσφαγή ξεκίνησε με αφορμή τις 'τρομοκρατικές' επιθέσεις στη Νέα Υόρκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2001. Για όσους ξέχασαν και για όσους θέλουν να το ψάξουν:
'Νέα Υόρκη: Με καταθέσεις μελών των σωστικών συνεργείων και συγγενών των θυμάτων, άρχισαν τη Δευτέρα (σημ. μετά από ενάμισυ χρόνο!!!) στη Νέα Υόρκη οι έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 3.000 ανθρώπων. Η Εθνική Επιτροπή για τις Τρομοκρατικές Επιθέσεις στις ΗΠΑ -που διεξάγει τις σχετικές έρευνες- ιδρύθηκε από το Κογκρέσο στο τέλος του περασμένου έτους. Όπως μεταδίδει το BBC, η κυβέρνηση Μπους αρνούνταν επί μήνες τη δημιουργία ενός τέτοιου Σώματος, αλλά αναγκάστηκε τελικώς να υποκύψει στις πιέσεις των συγγενών των θυμάτων.
Εν συνεχεία, οι συγγενείς άσκησαν πιέσεις για την παραίτηση του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου της επιτροπής -και πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ- Χένρι Κίσινγκερ (σημ !!!!!), ζητώντας το διορισμό ενός ατόμου, που θεωρούνταν πιο «ουδέτερο».
Έτσι, η Ουάσινγκτον όρισε επικεφαλής της δεκαμελούς επιτροπής τον πρώην κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Τομ Κιν. Έργο της επιτροπής είναι να εξεταστεί γιατί σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ποια προληπτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Η Εθνική Επιτροπή για τις Τρομοκρατικές Επιθέσεις στις ΗΠΑ έχει εντολή να βρει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για πιθανές παραλείψεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.Σημερινή είδηση στο: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Το site της επιτροπής είναι : http://www.9-11commission.gov/
Οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δημόσιες και μάλιστα μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί από το Ιντερνετ μέσω webcast.Aλλα sites για το ίδιο θέμα:
http://www.911pi.com
http://www.cooperativeresearch.org
http://www.apfn.org
http://emperors-clothes.com/
http://www.humanunderground.com/index.shtmlΣτα sites αυτά καθώς και σε πολλά άλλα μπορεί κανείς να βρεί απίστευτη ποσότητα υλικού, φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, αναλύσεις ειδικών και επιστημόνων μέχρι και σεισμολογικά δεδομένα (!!!) για τα γεγονότα της 9 Σεπτεμβρίου 2001....
(οι σημειώσεις και οι υπογραμμίσεις δικές μου)
-
είμαι της αποψης ότι όποιος αμύνεται ακόμα δεν αμύνεται λόγω του γνωστού μπαμπούλα (Σανταμ) αλλά επειδή βλέπουν για άλλη μια φορά δυτικούς να πατανε το πόδι τους στις περιοχές τους...όποιος και να ταν στη θέση τους το ίδιο θα έκανε...
εγώ ειμαι με αυτό που είπε ο catalyst, ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι... -
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το σίγουρο είναι ότι η 11η Σεπτεμβρίου τους δίδει τώρα το θράσος να επεμβαίνουν όπου αυτοί κρίνουν σκόπιμο, αμελώντας τους διεθνείς οργανισμούς και παίζοντας το Διεθνή Σερίφη.
Αλλά αυτό που με τρελαίνει είναι ότι κανείς μα κανείς δε θα τους σέρνει μετά στο Διεθνές Δικαστήριο για τη χρήση βομβών διασποράς, απεμπλουτισμένου ουρανίου, τις δολοφονίες αμάχων και τις 'κατα λάθος' επιθέσεις σε νοσοκομείο. Επίσης, ότι σε περιοχές που καταλαμβάνουν, κατεβάζουν την Ιρακινή σημαία και υψώνουν την Αστερόεσσα, λες και πρόκειται να γίνει το Ιράκ η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ. Κι ύστερα, διατείνονται ότι πάνε σαν ελευθερωτές.
Ααααχχχ υποκρισία!!!
Κι οι Ιταλοί για μια διέλευση ήθελαν να μπουν στην Ελλάδα το 40, αλλά τελικά σκότωσαν κόσμο και κοσμάκη. Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει ότι κανείς δε νοιάζεται για τον αδύναμο, παρά μόνο για το συμφέρον του! -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Καιρος να αρχισουμε να υποστηριζουμε τα συμφεροντα της Ελλαδας και οχι του Ιρακ, των Σαντινιστας και της Κουβας
Εγώ πάλι δε βλέπω τίποτα κακό στο να υποστηρίζεις κατι που θεωρείς δίκαιο ακόμα κι αν είναι αντίθετο προς τα συμφέροντα της χώρας σου. Αντίθετα, πιστεύω ότι αν το κάναμε αυτό όλοι τότε ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζει κανείς.
Σε τελειως θεωρητικο επιπεδο μπορει να ειχε βαση η ιδεα αυτη αλλα με το φοντο της πραγματικοτητας απλως δημιουργει διχασμο και φυσικο ο διχασμος μονο προοδο δεν φερνει σε μια χωρα.
Ν.
-
Δεν άκουσα κανένα να μιλάει για την θέση των Κούρδων που έχουν δώσει γη και ύδωρ στην 'απλευθερωτική' συμμαχία, τους βλέπουν σαν σωτήρες που θα τους δώσουν πίσω τη γη τους. Ποια είναι η ελληνική θέση σε αυτους που πριν μερικά χρόνια κάναμε συναυλίες για τον Οτσαλαν?
-
ποιών θέση?????
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καιρος να αρχισουμε να υποστηριζουμε τα συμφεροντα της Ελλαδας και οχι του Ιρακ, των Σαντινιστας και της Κουβας
Εγώ πάλι δε βλέπω τίποτα κακό στο να υποστηρίζεις κατι που θεωρείς δίκαιο ακόμα κι αν είναι αντίθετο προς τα συμφέροντα της χώρας σου. Αντίθετα, πιστεύω ότι αν το κάναμε αυτό όλοι τότε ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζει κανείς.
Σε τελειως θεωρητικο επιπεδο μπορει να ειχε βαση η ιδεα αυτη αλλα με το φοντο της πραγματικοτητας απλως δημιουργει διχασμο και φυσικο ο διχασμος μονο προοδο δεν φερνει σε μια χωρα.
Ν.
Από την άλλη πλευρά όμως, η υποστήριξη των συμφερόντων της χώρας ως υπέρτατη αξία έχει τα γνωστά αποτελέσματα που βλέπουμε στο Ιρακ (και που βλέπαμε ή δε βλέπαμε σε όλους τους προηγούμενους πολέμους).
Νομίζω πως μια (ελάχιστα) πιο 'ιδεαλιστική' πολιτική και εφικτή είναι και δεν κοστίζει και τρομερά.
-
στη περίπτωση των ΗΠΑ τέτοια πολιτική θα οδηγούσε στην εσωστρέφεια και τον απομονωτισμό, λογικό αφού λίγους αμερικανούς τους ενδιαφέρει τι γίνεται έξω, και αυτό είναι κάτι που δε το θέλει η ηγεσία...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εν ολίγοις οι άνθρωποι σου λένε gavriil1 πως με οι ΗΠΑ με τη συμπεριφορά τους κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μια νέα στρατιά μουσουλμάνων Μπιν Λάντεν και Χεζμπολά. Φιλική συμβουλή: αν δεν το βλέπεις αυτό, πάρε γυαλιάΑυτος που θελει γυαλια εισαι εσυ που δεν βλεπεις οτι η στρατια αυτων ηδη υπαρχει σημερα, υπηρχε πριν της 9/11 και μεγαλωνε με γεωμετρικο βαθμο. Σημερα, ακομη υπαρχει, αλλα μικραινει λογο των ενεργειων των διορατικων ανθρωπων των ΗΠΑ και δυστιχως δεν μικραινει οσο γρηγορα θα μπορουσε να μικραινει εαν ολη η Δυση δουλευε μαζι ομαδικα, λογο των σουπερ-μη-διορατικων ανθρωπων πολλων χωρων της Ευρωπης.
Το σιγουρο ειναι ενα. Εσυ και εγω εχουμε 2 διαφορετικες στασεις απεναντι στο θεμα. Μονο ενας εχει δικιο αλλα και οι 2 θα 'αισθανθουμε' τα αποτελεσματα των ενεργειων των ΗΠΑ. Εαν οι ΗΠΑ/εγω εχουν δικιο, τοτε και εσυ θα κερδισεις, ενω εσυ εισουν στα ποδια μας και μας καθυστερουσες. ΑΥτο ειναι το αδικο.
Οπως ειπα. Παλι το φυδι εμεις θα το βγαλουμε απο την τρυπα, οπως πολλα αλλα φυδια βγαλαμε κατα καιρους, παλι στο γυαλο θα μας ριξουν (και μας εριξαν ηδη) πολλοι και διαφοροι 'φιλοι και συμμαχοι της Δυσης' και παλι στο τελος ολοι θα φανε απο την πιτα της νικης...ή της βελτιωσης (η τρομοκρατια ποτε δεν μηδενιζεται οπως πολλα αλλα κακα, απλως μειωνεται κατα την πλειοψηφια της).
That's OK though. Δεν θα'ναι η πρωτη φορα.
-
Αυτος που θελει γυαλια εισαι εσυ που δεν βλεπεις οτι η στρατια αυτων ηδη υπαρχει σημερα, υπηρχε πριν της 9/11 και μεγαλωνε με γεωμετρικο βαθμο
[list:2nu99zfw]As πουμε Γαβριηλ οτι υπηρχε.Το δεχομαι.Τωρα το αν μεγαλωνε με 'γεωμετρικους' ρυθμους...............εεεε!!!!![/list:u:2nu99zfw][list:2nu99zfw]Μπορεις ομως να μου πεις, γιατι ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ αισθανεσται ΑΜΕΣΑ τον κυνδινο τετοιων επιθεσεων?[/list:u:2nu99zfw][list:2nu99zfw]Ειναι τυχαιο?Δεν πειραξατε κανεναν?Γιατι πχ η Γαλλια η, η Ιταλια δεν κοιμουνται με εφιαλτες?[/list:u:2nu99zfw]
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο κινδυνος ειναι σημερα πολυ λιγοτερος απο οτι πριν διοτι εχουν πιαστει πολλοι οι οποιο εαν δεν ηταν φυλακη σημερα, θα σχεδιαζαν πως να κανουν τα γνωστα που ξερουμε.
Ααα, λες για τους ξεχασμένους στο Γκουαντάναμο (κόλαφος για τη δημοκρατία στις ΗΠΑ αυτό που συμβαίνει. Serial killers που έχουν σκοτώσει 30 ανθρώπους έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, στο κάτω-κάτω αυτοί εκεί ΔΕΝ σκότωσαν τους 3000, ακόμα και αν δεχτούμε πως ήταν μέλη της Αλ-Κάιντα (δεν μπορούμε να το μάθουμε, η δικαιοσύνη δεν υπάρχει για αυτούς) και άρα συμμετείχαν στη συνομωσία).
Μα αυτούς δεν τους πιάσατε στο 'απελευθερωμένο Ιράκ, στο 'απελευθερωμένο' Αφγανιστάν τους πιάσατε. Αρα πως τώρα αισθάνεσαι πιο ασφαλής ?
Σε αυτο το σημειο, ριχνεις το επιπεδο σε σημειο που δισταζω να συνεχισω να απανταω σε σενα.
-
Δεν εχω ιδεα τι προβλημα εχεις για αυτος στο Guantanamo Bay (οπως ειναι το ονομα σωστα).
-
Ναι εννοω αυτους και ολους αυτους που σκοτωσαμε στο Αφγανισταν και αυτους που δουλευουμε μερα νυχτα απο τοτε που μπηκαμε για να συμμορφωσουμε.
Για το παραπανω. Να σε ρωτησω. Δηχνει στην τηλεοραση στην Ελλαδα για το ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ? Ή σε αλλα ΜΜΕ στην Ελλαδα και ισως και Ευρωπη? Να μαντεψω. Υποθετω οχι.
Να σε διαφωτησω αφου εχεις και υφος.
Εγραψα 'δουλευουμε μερα νυχτα απο τοτε που μπηκαμε για να συμμορφωσουμε.' Τι σημενει αυτο. Σημερα στο Αφγανισταν, εκτος απο στρατιωτες που εργαζοντε στις σπανιες πια στρατιωτικες επιχειρησεις, υπαρχουν χιλιαδες μελη Ειδικων Δυναμεων των ΗΠΑ, οι οποιοι πηγαινουν απο χωριο σε χωριο στο Αφγανισταν και κανουν το εξης (περιλιπτικως και κανω κακο που προσπαθων να το συμπτιξω αυτο διοτι αυτο που κανουν ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ισως ΠΕΡΑ απο λειτουργημα αγαπητε):
Πρωτα μπαινουν στο χωριο με μεταφραστες και αλλους ντοπιους και investigate για οπλα και πυρομαχικα. Ρωτανε ντοπιους. Οποιος τους δηξει που εχουν κρυμμενα οπλα, 'κερδιζει τουρτα', οποιος τους πει οτι δεν εχει ιδεα και μετα τα βρισκουν στο σπιτι του κρυμμενα συλλαμβανεται και παει φυλακη.
Μετα. Μαζευουν τους 'κοινοταρχες' (for lack of a better word) και κανουν meeting. Τους λενε οι ΗΠΑμερικανοι Special Forces members: Τωρα που καθαρισε το χωριο απο οπλα ειναι ωρα να μιλησουμε για σχολεια, για νοσοκομεια και για το πως να βρουμε τροπους να δωσουμε δουλεια στον κακομοιρο αυτον κοσμο που ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ και το μονο που κανει ειναι αυτο.
Μονο να εβλεπες τα χαμογελα των κοινωταρχων στα χωρια. Πραγματι υπαρχουν ανθρωποι, ακομη και μεσα σε εκεινη την μιζερια, που καταλαβαινουν οτι ενα σχολιο και ενα νοσοκομειο ειναι καλυτερη επιλογη απο ενα σωρο Καλαζνικοφ και RPGs. Οντως αξιζει συγκινησης.
Υπαρχουν δεκαδες (και συντομα εκκτονταδες ) σχολεια τα οποια εχουν ανοιξει σε διαφορα μερη στο Αφγανισταν με αυτον τον τροπο, οπως και νοσοκομειο, οπως και διαφορα αλλα. Υπαρχουν εκκατονταδες χωρια τα οποια καθαρισαν απο οπλα και θα γινουν χιλιαδες στο κοντινο μελλον.
Για αυτα και αλλα που γινοντε στο Αφγανισταν, σας λενε τιποτε? Εαν ναι, εχεις να πεις τιποτε για αυτο?
Τωρα, πως αιθανομαι πιο ασφαλης. Λεει ο Νασσος, στο Αφγαν. τους πιασατε οχι στο Ιρακ.
Λυπαμαι εαν βλεπεις την τρομοκρατια με εθνικα/κρατικα ορια αγαπητε Νασσο. Διοτι ετσι, δεν ειναι. Οι τρομοκρατες θα πανε και θα κανουν σπιτι τους τα μερη/χωρες που τους ΑΦΗΝΟΥΝ να ευδοκιμημισουν. Αυτο πως ειναι δυνατον να μην το βλεπεις?
The bottom line is: Σημερα, 1.5 χρονια σχεδον μετα το 9/11 η Αλ Καιντα ειναι 'on the run' και βρισκει καθε μερα και πιο δυσκολη για την ομαλη λειτουργια της. Πριν της 9/11 κανεις δεν τους κυνηγουσε. Τουλαχιστον ουτε καν στο 1/10 του ρυθμου και της εντασης που γινετε τωρα (και ΜΟΝΟ θα μεγαλωσει στο μελλον - τα λεφτα που πληρωνω ως φορους πιανουν τοπο βλεπεις).
Τωρα, εαν αυτο γινετε γιατι φυλακιζουμε ή σκοτωνουμε τρομοκρατες και αυτους που τους αφηνουν να ευδοκιμουν στο Ιρακ ή στο Αφγανισταν, ή αλλου (πολυ συντομα, 'πολυ αλλου'), δεν με ενδιαφερει καθολου. Ουτε εσενα πρεπει να σε ενδιαφερει. Αυτο που μετραει ειναι: 'καθαριζει ο κοσμος απο τετοια ατομα?', εαν ναι, τοτε να χαιρεσαι.
-
-
Καλά, όταν οι αμερικάνοι μιλάνε για τρομοκράτες μου'ρχεται στο νου αυτή η φοβερή παροιμία του σοφού λαού μας...
'Ένας Εβραίος έδερνε κάποιον και φώναζε 'βοήθεια με δέρνουν''
Στο θέμα των Κούρδων, πραγματικά έχω εντυπωσιασθεί από τη στενομυαλιά των ηγετών τους. Πρώτα απ'όλα, εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή να θέλουν ό,τι τους έκανε ο Σαντάμ να θέλουν να το κάνουν αυτοί στον κοσμάκη του Ιράκ. Δεύτερον, είναι ανόητο να συνεργάζονται με αυτούς που τόσον καιρό τους έλεγαν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ (ναι, για τους αμερικάνους μιλάω), τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι το Τέταρτο Ράιχ μετά θα τους πουλήσει σα φτηνό κρέας έτσι και προσπαθήσουν να κάνουν κάτι αντιτιθέμενο στα συμφέροντά του.
Καλώς υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα τους για ελευθερία, αλλά να τάσσονται στο πλευρό των δολοφόνων νεοναζί εγώ το καταδικάζω μετά βδελυγμίας.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Αυτος που θελει γυαλια εισαι εσυ που δεν βλεπεις οτι η στρατια αυτων ηδη υπαρχει σημερα, υπηρχε πριν της 9/11 και μεγαλωνε με γεωμετρικο βαθμο. Σημερα, ακομη υπαρχει, αλλα μικραινει λογο των ενεργειων των διορατικων ανθρωπων των ΗΠΑ και δυστιχως δεν μικραινει οσο γρηγορα θα μπορουσε να μικραινει εαν ολη η Δυση δουλευε μαζι ομαδικα, λογο των σουπερ-μη-διορατικων ανθρωπων πολλων χωρων της Ευρωπης.Ας παραμείνω στα όρια της ευπρέπειας και ας μην χαρακτηρίσω αυτά που λες (βέβαια προκειμένου 'να βγεις από πάνω' λες ό,τι να 'ναι)... Πως κατάλαβες πως 'δεν το βλέπω' πως η στρατιά των τρομοκρατών 'ήδη υπάρχει σήμερα, υπήρχε πριν της 9/11' (σώπα! δεν το είχαμε καταλάβει λοιπόν ) 'και μεγάλωνε με γεωμετρικό ρυθμό' (έχεις νούμερα από την απογραφή τους ? ).
Η απάντηση σε όλα αυτά θα έρθει αν καταλάβουμε γιατί αγωνίζονται αυτοί οι άνθρωποι, γιατί μισούν τις ΗΠΑ και γιατί ο αριθμός τους μεγάλωνε με γεωμετρικό ρυθμό. Κάποτε ο Κάρλος, το τσακάλι, είχε (μέχρι τουλάχιστον να 'εξαγοραστεί' από το χρήμα) ξεκάθαρη ιδεολογία, ήθελε να επικρατήσει ο σοσιαλισμός. Ο Αμπού Νιντάλ ήθελε να σβήσει από το χάρτη το Ισραήλ και να δημιουργήσει Παλαιστινιακό κράτος. Εξήγησέ μου γιατί τα κάνουν αυτά οι τρομοκράτες του σήμερα και, ιδίως αυτό, γιατί ο αριθμός τους μεγάλωνε-μεγαλώνει 'με γεωμετρικό ρυθμό'. Οχι όμως αφελείς απόψεις του στυλ 'γιατί μας ζηλεύουν'
Οσο για το ότι τώρα ο αριθμός μικραίνει: μάλλον έχεις κρυστάλλινη σφαίρα και βλέπεις το μέλλον. Εγώ τουλάχιστον έκανα μια εικασία, πως 'κινδυνεύει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών' και εσύ όχι μόνο ήξερες πως ο αριθμός τους μεγαλώνει με γεωμετρικό ρυθμό αλλά ήδη ξέρεις πως ο αριθμός τους μικραίνει τώρα με την 'απελευθέρωση του Ιράκ'. Ισως να μειώθηκε κατά τα 600 (?) άτομα που είναι στο Γκουαντάναμο.
Το σιγουρο ειναι ενα. Εσυ και εγω εχουμε 2 διαφορετικες στασεις απεναντι στο θεμα. Μονο ενας εχει δικιο αλλα και οι 2 θα 'αισθανθουμε' τα αποτελεσματα των ενεργειων των ΗΠΑ. Εαν οι ΗΠΑ/εγω εχουν δικιο, τοτε και εσυ θα κερδισεις, ενω εσυ εισουν στα ποδια μας και μας καθυστερουσες. ΑΥτο ειναι το αδικο.
Απ΄ όσα γράφεις έχω μια εικόνα για την πολιτική σου σκέψη και ελπίζω να μην είναι αντιπροσωπευτική των πολιτών των ΗΠΑ (αν και δεν έχω θετικές επ΄ αυτού ενδείξεις): αφελής ('τα κάνουν γιατί μας ζηλεύουν που είμαστε #1'), υπεραπλουστευτική ('2 διαφορετικές στάσεις, μόνο ένας έχει δίκιο'), ανιστόρητη (περιμένω να μου πεις τι ήταν το 'δόγμα Τρούμαν' και τι σχέση είχαν οι ΗΠΑ με την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα μεταξύ '46 και '74), ισοπεδωτική ('you can either lead, or follow, or get out of the way') και επιπλέον λαμβάνει ως δεδομένο πως το συμφέρον των ΗΠΑ ταυτίζεται με το συμφέρον όλου του κόσμου (που θα 'κερδίσει' απ΄ ό,τι γίνεται). ΟΚ.
Οπως ειπα. Παλι το φυδι εμεις θα το βγαλουμε απο την τρυπα, οπως πολλα αλλα φυδια βγαλαμε κατα καιρους, παλι στο γυαλο θα μας ριξουν (και μας εριξαν ηδη) πολλοι και διαφοροι 'φιλοι και συμμαχοι της Δυσης' και παλι στο τελος ολοι θα φανε απο την πιτα της νικης...ή της βελτιωσης
Είναι πράγματι συγκινητικό
(η τρομοκρατια ποτε δεν μηδενιζεται οπως πολλα αλλα κακα, απλως μειωνεται κατα την πλειοψηφια της).
Ωπ, να και 'τα παραθυράκια' για νέες εξορμήσεις. Συρία/Ιράν/Β. Κορέα, για πείτε αλεύρι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απ΄ όσα γράφεις έχω μια εικόνα για την πολιτική σου σκέψη και ελπίζω να μην είναι αντιπροσωπευτική των πολιτών των ΗΠΑ (αν και δεν έχω θετικές επ΄ αυτού ενδείξεις): αφελής ('τα κάνουν γιατί μας ζηλεύουν που είμαστε #1'), υπεραπλουστευτική ('2 διαφορετικές στάσεις, μόνο ένας έχει δίκιο'), ανιστόρητη (περιμένω να μου πεις τι ήταν το 'δόγμα Τρούμαν' και τι σχέση είχαν οι ΗΠΑ με την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα μεταξύ '46 και '74), ισοπεδωτική ('you can either lead, or follow, or get out of the way') και επιπλέον λαμβάνει ως δεδομένο πως το συμφέρον των ΗΠΑ ταυτίζεται με το συμφέρον όλου του κόσμου (που θα 'κερδίσει' απ΄ ό,τι γίνεται). ΟΚ.Βρε Νάσο, ποιος έχασε την πολιτική του σκέψη για να τη βρει αυτός;
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ααα, λες για τους ξεχασμένους στο Γκουαντάναμο (κόλαφος για τη δημοκρατία στις ΗΠΑ αυτό που συμβαίνει. Serial killers που έχουν σκοτώσει 30 ανθρώπους έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, στο κάτω-κάτω αυτοί εκεί ΔΕΝ σκότωσαν τους 3000, ακόμα και αν δεχτούμε πως ήταν μέλη της Αλ-Κάιντα (δεν μπορούμε να το μάθουμε, η δικαιοσύνη δεν υπάρχει για αυτούς) και άρα συμμετείχαν στη συνομωσία).
Μα αυτούς δεν τους πιάσατε στο 'απελευθερωμένο Ιράκ, στο 'απελευθερωμένο' Αφγανιστάν τους πιάσατε. Αρα πως τώρα αισθάνεσαι πιο ασφαλής ?
Σε αυτο το σημειο, ριχνεις το επιπεδο σε σημειο που δισταζω να συνεχισω να απανταω σε σενα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί 'ρίχνω το επίπεδο'. Τι απ΄ όσα είπα ρίχνει το επίπεδο ?
- Δεν εχω ιδεα τι προβλημα εχεις για αυτος στο Guantanamo Bay (οπως ειναι το ονομα σωστα).
Γιατί, το είπα λάθος ? Μέχρι και σωστά τον τόνο έβαλα, νομίζω
Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί έχω πρόβλημα με τα όσα συμβαίνουν στο Γκουαντάναμο (γιατί άραγε δεν τους πήγαν σε έδαφος των ΗΠΑ ?) και το πόσο παραβιάζουν θεμελιώδεις αξίες που πρώτα απ΄ όλα το Σύνταγμα των ΗΠΑ υπερασπίζεται, δεν μπορώ να εμβαθύνω. Ξαναδιάβασε τη δημοσίευσή μου και θα καταλάβεις τι πρόβλημα έχω. Και δες τι σχέση έχει αυτή η αντιμετώπιση που επιφύλαξαν οι Γάλλοι σε έναν από τους μεγαλύτερους τρομοκράτες όλων των εποχών, τον Κάρλος, και με την αντιμετώπιση που επιφύλαξαν οι Ισραηλινοί στον Αιχμαν, και ίσως καταλάβεις.
- Ναι εννοω αυτους και ολους αυτους που σκοτωσαμε στο Αφγανισταν και αυτους που δουλευουμε μερα νυχτα απο τοτε που μπηκαμε για να συμμορφωσουμε.
Για το παραπανω. Να σε ρωτησω. Δηχνει στην τηλεοραση στην Ελλαδα για το ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ? Ή σε αλλα ΜΜΕ στην Ελλαδα και ισως και Ευρωπη? Να μαντεψω. Υποθετω οχι.
Μα ναι! Τα λένε τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ (προφανώς δεν ξέρεις, διότι κάνεις μαντεψιές, και αυτές λανθασμένες). Διάβασε το http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/2801829.stm για την κατάσταση στο Αφγανιστάν σήμερα. Πιο συγκεκριμένα:
ο Οι μπούρκες ακόμα εκεί είναι (http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/2582051.stm)
o Η εξουσία της κυβέρνησης του Καρζάι περιορίζεται στην Καμπούλ
ο Ενώ όσο ήταν οι Ταλιμπάν τουλάχιστον είχαν κάποια σχετική εσωτερική ειρήνη, τώρα σκοτώνονται μεταξύ τους οι τοπικοί φύλαρχοι (http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/country_profiles/1162668.stm)Α, και που 'σαι: όλα όσα σου λέω είναι σε ευρωπαϊκά αλλά 'συμμαχικά' ΜΜΕ (BBC).
Οσο για όσα λες για τα όπλα (http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/2788167.stm), να παρατηρήσω μόνο πως όσο 'κουλτούρα όπλων' έχουν στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑμερικανοί στρατιώτες τα κυνηγάνε (και καλά κάνουν), εξίσου μεγάλη κουλτούρα όπλων υπάρχει ...στις ΗΠΑ και πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξ΄ αυτών (έχεις δει το 'Bowling for Columbine' ?) αλλά δεν βλέπω εξ΄ ίσου μεγάλη εκστρατεία (εκτός και αν τα όπλα στα χέρια των απολίτιστων του Αφγανιστάν είναι 'κακά' αλλά στα χέρια του τυχαίου μέλους της ΚΚΚ στις ΗΠΑ είναι 'καλά').
Να σε διαφωτησω αφου εχεις και υφος.
The bottom line is: Σημερα, 1.5 χρονια σχεδον μετα το 9/11 η Αλ Καιντα ειναι 'on the run' και βρισκει καθε μερα και πιο δυσκολη για την ομαλη λειτουργια της. Πριν της 9/11 κανεις δεν τους κυνηγουσε.
Η Αλ-Κάιντα μπορεί να διαλυθεί (αν και ο Μπιν Λάντεν ακόμα εξαφανισμένος είναι). Δεν βλέπω όμως τι κάνουν οι ΗΠΑ για την ανάπτυξη ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ τέτοιας που να αποτρέπει νέους Μπιν Λάντεν και Αμπου Νινταλ. Ισα-ισα, προς την αντίθετη κατεύθυνση βλέπω να κινούνται.
-
Νάσο, με συγχωρείς που θα σου την πω, αλλά ζητάς από της μυλωνούς τον απαυτό καλλιγραφία.
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙΙ !!!