-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**Βρε παιδια μια απορια:Που στο διαολο πετυχε ο παππους το 'απατσι' και επεσε????
**
Κρίμα που δεν πρόλαβε να βγει πωλητήριο για το brand new APACHE full extra including missiles γιατί τα παληκάρια (US Army) το ανατινάξανε!!!!!
-
Νίκο, χοντρό μεν ανέκδοτο δε και πολυκυκλοφορημένο, τώρα τελευταία.
Απορίας άξιο είναι το γεγονός της αντίστασης που προβάλουν οι Ιρακινοί στους απελευθετωτές τους. Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε ;
Πάντως η πολιτική των ΗΠΑ είναι όντως αδιέξοδη γιατί είναι προφανές πως εαν στο Ιράκ και όλες τις αραβικές χώρες υπήρχε δημοκρατία και δικαίωμα ψήφου, τότε στις κυβερνήσεις θα κυριαρχούσαν τα ακραία ισλαμικά κόμματα με απίστευτα αντιαμερικάνικα ιδεώδη..Μήπως και οι Αμερικάνοι ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;
Για τα Απάτσι, είναι γνωστό πως κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από απλά όπλα (τουφέκια πιστόλια καλάζνικοφ κλπ) παρά από έναν υπερσύχρονο τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο.
-
Ο πολεμος ειναι ο φυλακας της ειρηνης, δημοκρατιας, ελευθεριας και του καπιταλισμου.
Μιλάνε για πόλεμο άνθρωποι, που δεν έχουν πάει στρατό...
Όχι φίλε μου.
Ο πόλεμος είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα.Καλύτερα να λύνονται οι διαφορές από γραβατοφόρους γραφειοκράτες παρά να βλέπουμε παιδάκια να σκοτώνονται.
-
Ο πολεμος ειναι ο φυλακας της ειρηνης, δημοκρατιας, ελευθεριας και του καπιταλισμου.
Μα καλά ....είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτια σκουπίδια τέτιες ανοησίες απο έναν ******* που κάθεται πίσω απο έναν υπολογιστή μερικές χιλιάδες μίλια μακριά ?
Ρε Νίκο, Μάθιε ....έλεος επιτέλους!!!
-
Καλησπέρα και από μένα και χρόνια πολλά!
Ρε παιδιά, να θέσω ένα μικρό ερώτημα; Ακούμε από παντού για τον «παράνομο» πόλεμο κατά του Ιράκ.Καταδικάζουμε τον παράνομο πόλεμο,δεν συμμετέχουμε επειδή ο πόλεμος είναι παράνομος, ο παράνομος πόλεμος του Μπους κ.λ.π. Γιατί ρε παιδιά,υπάρχει και νόμιμος πόλεμος;; Αν πόλεμος ήταν νόμιμος θα συμμετείχαμε όλοι με χαρά,όλα θα ήταν οκ; Με την ίδια λογική πρέπει να υπάρχει και νόμιμη και παράνομη ειρήνη.Αν είναι δυνατόν! Ο πόλεμος ποτέ δεν είναι καλό πράγμα, είτε είναι επιθετικός,είτε αμυντικός.Ακόμη και στην περίπτωση του αμυντικού πολέμου (που πολλοί χαρακτηρίζουν νόμιμο), ο πόλεμος ξεκίνησε από αυτόν που επιτέθηκε.Άρα πάλι μιλάμε για παράνομο πόλεμο. Επομένος είναι εκνευριστικό πλεόνασμα να ακούμε (και να λέμε) για παράνομο και νόμιμο πόλεμο. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, δεν χωρά αμφιβολία αυτό. Ας πάψουν επιτέλους να μας πλασάρουν τον πόλεμο με διάφορα χαρακτηριστικά!! Είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ο άνθρωπος (άνθρωπος= αυτός που άνω θρώσκει, θέλει να βελτιώνεται,να προοδεύει.....λέμε τώρα). Το να μας πλασάρουν «παράνομο» πόλεμο ίσως είναι η προετομασία του κοινού να δεχθεί αργότερα κάποιους «νόμιμους» πολέμους. Μακάρι να είμαι απλά υπερβολικός....
Εσείς τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω; -
το σχέδιο των αμερικανοβρετανών είναι ξεκάθαρο...έχουν προσπεράσει όλες τις μεγάλες πόλεις του νότου και θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα γερό χτύπημα στη Βαγδάτη...άρα σε ενα πεδίο μάχης σαν αυτρό του Ιράκ η coalition προτιμά να τρέξει παρα να εγκλωβιστεί σε πόλεμο μακράς διαρκείας...
διάβασα κάτι κωμικό για βάρβαρους (?) τρόπους πολέμου....τίποτα δε διδάχθηκαν κάποιοι από το Βιετνάμ...
όσο για την ενημέρωση που προσφέρουν οι σύμμαχοι και τα καναλια τους i'd pay that for a dollar!!!!!!
θα συμφωνήσω με τον φίλο τζιπάκια...έχω αρχίσει να πιστευω ότι δεν υπάρχουν moderators...πολλά κουφά ακουγονται εδώ! no offence κιολας... -
...είναι που καθόμασταν την τελευταία εβδομάδα(όσοι κάθισαν), αφελείς και χωρίς νόημα να ανάβουν φώτα για να...τους δούν από δορυφόρους και τέτοια και να σταματήσει ο Μπούς τον πόλεμο!Αν είναι δυνατόν!Έλλειψη οποιασδήποτε λογικής!Έκαναν τη ΔΕΗ πιό πλούσια καθώς και τις διάφορες εταιρίες κινητής τηλεφωνιάς!Εγώ δεν είδα κανένα να στείλει π.χ. μήνυμα από το κινητό του και να κρεμάσουν όλα τα μπαλκόνια λόγω της σημερινής διπλοεορταστικής ημέρας από μία καταγάλανη σημαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ να κυματίζει και να μας θυμίζει τους προγόνους μας από τη μία και με το σταυρό της την Παναγία μας από τη άλλη!Έχει κανείς άλλη άποψη?
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Για τα Απάτσι, είναι γνωστό πως κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από απλά όπλα (τουφέκια πιστόλια καλάζνικοφ κλπ) παρά από έναν υπερσύχρονο τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο.
Aπό τουφέκια και Καλαζνικοφ δεν κινδυνεύουν καθόλου αφού και τα τζάμια αντέχουν σφαίρες από τέτοια όπλα. Από πολυβόλα μεγαλύτερου διαμετρήματος κινδυνεύουν αφού τα ελικόπτερα πετάνε χαμηλά και οι ιρακινοί βρίσκονται ανάμεσα σε σπίτια άρα δεν φαίνοντε από μακριά.
Ειναι λογικό..τίποτε καινούργιο.
-
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Μα καλά ....είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτια σκουπίδια τέτιες ανοησίες απο έναν ********** που κάθεται πίσω απο έναν υπολογιστή μερικές χιλιάδες μίλια μακριά ?
Ρε Νίκο, Μάθιε ....έλεος επιτέλους!!!
Ακριβως. Υποθετω οτι διαφωνεις μαζι του. Αλλα μιλαμε για επιθεση κατω απο τη ζωνη και ονοματολογια. Και απο ενα moderator!!!
Η θα διαφωνησεις μαζι του σαν λογικος ανθρωπος η καλυτερα να μην γραφεις πρωτου σκεφτεις τι γραφεις. Επισης ειναι απογοητευτικο οτι σαν moderator δεν φαινεται να εχεις την ωριμοτητα που χρειαζεται (ενας moderator).
Nikos
YΓ: βεβαια υπαρχει και η λυση να παραιτηθεις απο και μετα δεν θα θεωρειται αναγακαιο να εισαι πιο υπευθυνος (οποτε μπορεις να συνεχισεις το μπινελικι). Για να δουμε εδω θα φανει )
-
Ανέκδοτο.-
Τι κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν από τα ζώα;
-
Ο Ατλαντικός Ωκεανός.
Καλα ρε Τακη υποτειθεται οτι πρεπει να γελασουμε απο ενα τυπικο παραδειγμα γενικοποιησης, κονσερβοποιημενων αποψεων και ρατσισμου;
Καταλαβαινω οτι υπαρχει αντιπαθεια για της ενεργειες των ΗΠΑ, αλλα 'ανεκδοτα' σαν αυτα ριχνουν το επιπεδο πολυ χαμηλα
Νικος
-
-
Όντως οι κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων με βάση ένα γενικό χαρακτηριστικό είναι απαράδεκτες.Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.
Πάντως δε νομίζω οτι είχε κακή πρόθεση ο takinen.Έκανε απλά ένα αστείο.Και μη νομίζουμε οτι οι Ευρωπαίοι είναι καλύτεροι(τουλάχιστον οι κυβερνήσεις.)Το οτι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο είναι γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.Δεν τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά για τους Ιρακινούς που θα σκοτωθούν.
-
Νίκο (titsataki) ας μη θίξουμε το θέμα του επιπέδου....
Τώρα όσον αφορά το ανέκδοτο το είπα και το ξαναλέω πως είναι ανέκδοτο...
Δηλαδή τα ανέκδοτα για τις ξανθιές, τους πόντιους ή ακόμα και την microsoft που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο net, τα παίρνουμε στα σοβαρά;Σαφώς και το έχω ξαναπεί πως από εκείνη την πλευρά του Ατλαντικού υπάρχουν άνθρωποι σκεπτόμενοι που δεν φοβούνται να αντιδράσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους ή έστω να αμφιβάλλουν ρε γαμώτο.
ΖΩΑ είναι όμως ρε Νίκο όλα αυτά τα αιμοσταγή γεράκια που ευθύνονται για τόν πόλεμο στο Ιράκ. Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο έντονες οι υπόνοιες πως τα κίνητρα είναι οικονομικα.
ΖΩΑ είναι όσοι τοποθετούνται υπέρ του πολέμου υιοθετόντας αστεία επιχειρήματα που κανείς (ούτε οι ίδιοι) δεν πιστεύει.
ΖΩΟ είναι όποιος νομίζει οτι έχει το δικαίωμα της απόφασης για το αν θα ζήσει ή θα πεθάνει κάποιος άλλος και μάλιστα χιλιάδες χλμ μακρία...
ΖΩΟ είναι όποιος μιλάει για παράπλευρες απώλειες και εννοεί παιδάκια 5 ετών.Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον μέσο κάτοικο των ΗΠΑ.
agisd, αυτό με τα τουφέκια το άκουσα σήμερα το πρωί σε συνέντεξη στη ΝΕΤ (ή ΕΡΤ1) από στρατηγό, πρώην υπαρχηγό των ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων. Δεν είναι δική μου άποψη.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Όντως οι κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων με βάση ένα γενικό χαρακτηριστικό είναι απαράδεκτες.Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.
Πάντως δε νομίζω οτι είχε κακή πρόθεση ο takinen.Έκανε απλά ένα αστείο.Και μη νομίζουμε οτι οι Ευρωπαίοι είναι καλύτεροι(τουλάχιστον οι κυβερνήσεις.)Το οτι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο είναι γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.Δεν τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά για τους Ιρακινούς που θα σκοτωθούν.
Οχι μονο αυτο αλλα τουλαχιστον τα μονιμα μελη του Συμβουλιου Ασφαλειας μπορουν να παρουσιασουν ψηφισμα για καταδικη του πολεμου. Αλλα που ειναι ομως; το μονο που ηθελαν ηταν να περιμενουν για το πολεμο οχι να μην τον κανουν.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οχι μονο αυτο αλλα τουλαχιστον τα μονιμα μελη του Συμβουλιου Ασφαλειας μπορουν να παρουσιασουν ψηφισμα για καταδικη του πολεμου. Αλλα που ειναι ομως; το μονο που ηθελαν ηταν να περιμενουν για το πολεμο οχι να μην τον κανουν.Νικος
Δηλαδή αν υπήρχε αυτό το καταδικαστικό ψήφισμα πιστεύεις πως θα άλλαζε κάτι; Θα σταματούσε η Αμερική τον πόλεμο;
Μήπως έτσι θα οδηγούμαστε επίσημα, σε μια σύγχρονη ψυχροπολεμική περίοδο; -
Οχι μονο αυτο αλλα τουλαχιστον τα μονιμα μελη του Συμβουλιου Ασφαλειας μπορουν να παρουσιασουν ψηφισμα για καταδικη του πολεμου. Αλλα που ειναι ομως; το μονο που ηθελαν ηταν να περιμενουν για το πολεμο οχι να μην τον κανουν.
Νικος
Δηλαδή αν υπήρχε αυτό το καταδικαστικό ψήφισμα πιστεύεις πως θα άλλαζε κάτι; Θα σταματούσε η Αμερική τον πόλεμο;
Μήπως έτσι θα οδηγούμαστε επίσημα, σε μια σύγχρονη ψυχροπολεμική περίοδο;Οχι οτι γινεται γινεται τωρα. Δεν μπορει να γυρισει πισω. Αλλα ειναι απλως μια κινηση καταδικασμου. Εστω και αν γινοτανε βετο. Επισης οι Αραβικες χωρες προσπαθουν να το κανουν τωρα.
Ν.
-
Σελίδες επι σελίδων να γράφουμε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η αλαζονεία του ισχυρού. Γιατι δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε? Σήμερα οι Αμερικάνοι, χτές οι Ρώσοι, ποιό πίσω οι Εγγλέζοι, Ισπανοί και θα φτάσουμε στους Ρωμαίους. Ακόμη και η Τουρκία όταν μπόρεσε έκανε την Οθωμανική αυτοκρατορία που έφταμε μέχρι το Βέλγιο.
Δυστιχώς έτσι είναι τα ζωώδη ένστικτα, όσο και αν καλύπτονται απο το πέλπτο του πολιτισμού. Σας προτρέπω να δήτε τις πρώτες σκηνές απο το θαυμάσιο φίλμ του Στάνλευ Κιούμπρικ '2001 Οδύσεια του Διαστήματος' δήτε αυτές τις σκήνές και θα καταλάβεται γιατί μιλάμε. Και με τη λέξη 'ζωώδη' δεν θέλω να προσβάλω κανένα μας, μάλον τα ζώα προσβάλω που τουλάχιστον σκοτώνουν για καθαρά λόγους επιβίωσης και όχι για τα καταραμένα τα ποσοστά. Το γιατί λοιπόν γίνεται ότι γίνεται στο Ιράκ, το ξέρουμε όλοι, το καταλαβαίνουμε όλοι (εκτός απο τον Γαρβιλάκο). Η ιστορία είναι απλή. Οποιος έχει δικό του ρετιρέ έχει και τον αέρα. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. -
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Πες του απλα οτι, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ κατι τετοιο. ΣΟβαρα μιλας, μου λες οτι δεν εχεις απαντηση στο παραπανω 'παιδιαστικο' επιχειρημα. Για τον Μπους να ειναι επικυνδηνος για τον κοσμο? Και η γατα μου εχει απαντηση για αυτο. By the way, I do have a cat. She's pretty smart too.
Μία μόνο ερώτηση !
Αν συμφωνείς με το παραπάνω μήπως ο Μπούς έχει δίκιο ότι ο Σαντάμ έχει κάποιο 'υπερόπλο' επειδή ο ίδιος του το πούλησε και τώρα πάει να το πάρει πίσω?
Γιατί αν συμβαίνει αυτό τότε ο πραγματικά επικίνδυνος δεν είναι ο Σαντάμ αλλά ο Μπούς.
Βλεπεις τι εννοω οταν λεω/γραφω οτι ενα απο τα χειροτερα δεινα των Ελληνων ειναι η καχυποψια τους? Ποτε θα υπαρξει προοδος σε αυτο το θεμα Καστορ? Εγω εκει δεν ζω και νιωθω οτι νοιζομαι παραπανω απο εσας. Γιατι τοσο κολλημα δηλαδη?
Και μην μου πείς για Inteligence και άλλα τέτοια έξυπνα γιατί σήμερα άκουσα το εξής ωραίο , η Κίνα επιβεβαίωσε την διεύθυνση της Πρεσβίας της στην Βαγδάτη γιά να μην την ξαναβομβαρδίσουν !!!
Καλο μεν, αστειο δε.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αθάνατη Ελλάδα!!!Μόνο σε Ελληνικό Φόρουμ θα μπορούσε να γίνει τέτοια κουβέντα!!! Δεν συμφωνείτε?!ΥΓ Ε οχι και σφαλιάρα βρε Γαβριήλ!! As for who has a case..that's what you say!!!
-
Και κάτι ακόμα που ξέχασα. Είναι απορίας άξιο πώς όλος ο κόσμος στον πλανήτη έχει καταδικάσει τον πόλεμο στο Ιράκ. Αλλά απο την άλλη τι κάνουν οι ομόθρησκες χώρες στη μέση ανατολή?. Γιατί αφήνουν ξένους να τους σκοτώνουν και να κλέβουνε τον πλούτο τους για να κυκλοφορούνε με Lexus, Accura και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε και αυτοί οι ίδιοι να εκλιπαρούν για κάποια φάρμακα? Αυτοί που έχουν πραγματικά τη δύναμη και θα μπορούσαν να χορέψουν στο ταψί τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο?
Αχχ... όταν μίλαγα για το Θεό με φωνάζανε προδότη και όταν μίλαγα για πόλεμο με γωνάζαν πατριώτη..........
Στέλιος
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Γαβριήλ λες οτι ο πόλεμος είναι χρήσιμος σε μερικές περιπτώσεις.
Στην περίπτωση του Ιρακ όμως δεν υπήρχε άλλη λύση;
Δε θα μπορούσαν να πάνε οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α να δολοφονήσουν τον Σανταμ αν αυτός είναι όντως ο στόχος;Αντε παλι τα ιδια. Βρε καλε μου φιλε, εδω ειμαστε με 280,000+ στρατιωτες μεσα επι 6 μερες και δεν μπορεσαμε να τον 'δολοφονησουμε' οπως λες. Σε ανοιχτο πολεμο (αν και οχι βρωμικο). Οι μυστικες υπηρεσιες μου λες θα μπορουσαν. Εαν μπορουσαμε να το κανουμε, νομιζεις οτι δεν θα το καναμε?
Και κάτι άλλο.Αν πραγματικά νοιάζονται οι Η.Π.Α για τον Ιρακινό λαό,θα του δώσουν το δικαίωμα εκλογών και εκλογής δικής του κυβέρνησης μη ελεγχόμενης απο κάπου,αφού πέσει ο Σαντάμ,και αν ναι σε πόσο διάστημα;
Να και μια ποιοτικη ερωτηση απο καποιον εδω.
Το οτι ο Ιρακινος λαος θα εχει δικαιωμα ψηφου ειναι μονο θεμα χρονου. Το μονο που αμφιβαλω να γινει ειναι δημοκρατικες εκλογες στην αρχη. Δηλαδη αμεσως μετα το ξεκαθαρισμα των τωρα ηγετων. Επηδει θα υπαρξει αναγκη για μια αρχικη περιοδου σταθεροποιησης της καταστασης, δεν θα μου ηταν εκπληξη εαν δεν ειχαμε μια προσωρινη κυβερνηση στο Ιρακ στην αρχη. Δεν εχω ιδεα ποσο θα κρατησει αυτη η περιοδος. Ισως 6 μηνες, ισως 2 χρονια, ομως σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι ΝΟΜΙΜΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ μετα απο 40 χρονια τυρανιας.
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙ !!!!!!