-
Νοηματικά, η χρήση της λέξης 'αμερικανάκια', εφόσον το πρωτότυπο έλεγε 'yankees' ή 'yanks' (ιδίως το δεύτερο), είναι απολύτως σωστή, γιατί οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη με έναν πολύ περιφρονητικό τόνο, ιδίως όταν τα υπόλοιπα συμφραζόμενα του άρθρου αποτελούν ένα είδος 'χωσίματος'.
Η λέξη 'γιάνκης' στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σπανιότατα. Το νόημα που οι Βρετανοί (και οι άλλοι Ευρωπαίοι) θέλουν να αποδώσουν με τη λέξη 'yankee' το αποδίδουμε συνήθως με τη λέξη 'αμερικανάκι'.
Π.χ.
'Στο βυζί του (μπουζουκιού) αμπαρωμένος
Θα τινάξω το καπάκι
Καλλιο να'μαι πεθαμένος
Παρά αμερικανάκι'(Τζίμης Πανούσης)
-
Άλλη μια επίδειξη γνώσεων από το γΑΒΡΙΗΛ και συγχρόνως άλλη μια απουσία των Moderators.........
AlfaRomeo έγραψε:
Φίλε μου G60, αν θέλεις μη συνεχίσεις, δεν βγάζεις τίποτα, μη ρίχνουμε άλλο το επίπεδο! Εγω σας το έλεγα οτι δε θα προκύψει επίπεδο και δε με ακούγαται. Τέλος πάντων δεν είναι αργα...
AlfaRomeo έγραψε:
gavriil1 έγραψε:
Ο λογος που δεν στελνω email στο περιοδικο ειναι επηδει θελω να δω αντιδρασεις οπως και τις δικες σου. Και των αλλων.Τις αντιδράσεις τις είδες, τις ένιωσες, τις εμπέδωσες όμως...? Λοιπόν προτείνω παιδιά να ρίξουμε τους τόνους, να σταματήσουμε τον πόλεμο αυτό (αυτό ακριβώς είχα προτείνει πριν να ξεσπάσει), δε βγάζει πουθενά και γενικά ρε γαμώτο χαλάει την εικόνα, το επίπεδο...θέλετε να μας πει μια μέρα ο ΣΧ οτι παιδιά συγνώμη ατυχήσατε, αλλά το φόρουμ το 'καταστρέψατε' με τον τρόπο σας, δεν βγάζει πουθενά η ιστορία και τελικά το ακυρώνουμε...γιατί...?
Αλφα μην πενευεις τον εαυτο σου. Νομιζεις οτι σε πηραμε στα σοβαρα? Ατομα σαν εσενα και τον G60 δεν ειναι αρκετα για να 'καταστρεψουν το φορουμ'. Ισα, ισα. Του δινουν λιγο πιπερι και γινετε και πιο γευστικο.
AlfaRomeo έγραψε:
Παιδιά, προσωπικά εμένα δε με πείραξαν οι ιδέες του Γαβριήλ, δικαίωμά του αναφαίρετο, το έχω ξαναγράψει... Όμως όταν εσύ παραθέτεις τη γνώμη σου και ακούς τον άλλο να σε χαρακτηρίζει 'κομπλεξικό' και 'γελοίο', τότε τι να πείς. Οι σφαίρες κατευθύνθηκαν απευθείας πάνω μου, αλλά τι να κάνω, να ανταποδώσω? Δεν το έκανα και ούτε πρόκειται να το κάνω εδώ μέσα... Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν έχω δώσει τίποτα στο χώρο αυτό, αλλά προσπαθώ απο τη μεριά μου όχι να ανεβάζω το επίπεδο, δεν μπορώ άλλωστε, πώς να ανεβάσεις το επίπεδο σε ένα χώρο στον οποίο υπεύθυνος είναι ο ΣΧ, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ απο τη μεριά μου να το διατηρώ εκεί ψηλά...AlfaRomeo μια διευκρινηση. Το κομπλεξικος πηγε σε σενα. Το γελοιο πηγε σε αυτα που ειπες. Αλλα δεν νομιζω να αλλαζει το γενικο νοημα.
gavriil1 έγραψε:
AlfaRomeo μια διευκρινηση. Το κομπλεξικος πηγε σε σενα. Το γελοιο πηγε σε αυτα που ειπες. Αλλα δεν νομιζω να αλλαζει το γενικο νοημα.Καλησπέρα Γαβριήλ. Νομίζω οτι απόψε έχεις ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Είναι φανερό οτι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου. Δεν κάνει καλό αυτό, στο έχω ξαναπεί. Παραφέρεσαι και τελικά οδηγείσαι χωρίς τη θέλησή σου σε αποτελέσματα απαξιωτικά για σένα και σε καμμιά περίπτωση ευνοικά. Τέλος πάντων, εγώ τουλάχιστον σου έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία να βελτιώσουμε το κλίμα, αλλά εσύ δε δέχτηκες. Για το αν εγώ είμαι κομπλεξικός όπως λες άσε να το κρίνουν άλλοι...Ρώτα και το κοινό του φόρουμ... Σε έχουν λυντσάρει όλοι, δεν το κατάλαβες αγόρι μου...? Τέλος πάντων, δείχνεις αμετανόητος τουλάχιστον... Αυτό που έχω εγώ να πώ είναι είναι οτι και πάλι σε δέχομαι σαν συνομιλητή μου, παρά τα λόγια που έχεις εκστομίσει εναντίον μου... Αυτή η κίνησή μου ελπίζω να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη και τότε ίσως να καταλάβεις αν είμαι κομπλεξικός ή όχι...Θα μπορούσα να σου φερθώ όπως μου φέρθηκες...,άτιμα, με πισώπλατα μαχαιρώματα, με την τακτική του 'βρίζω γιατί δεν έχω επιχείρήματα'. Δεν το κάνω φίλε μου γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα μου, δε μπορώ, δε μου βγαίνει, πως το λένε...? Θα μπορουσα να σου φερθώ τουλάχιστον με τον τρόπο που σου αξίζει και σου αναλογεί, δεν το κάνω γιατι θα υποβαθμίσω τον εαυτό μου, δε θα υποβαθμίσω εσένα. Θα μπορούσα να σε αντιμετωπίσω όπως ακριβώς με αντιμετώπισες, με πρόθεση νε με υποβαθμίσεις, αλλά στο τέλος ξέρεις φίλε μου τι κατάφερες? Να υποβαθμίσεις εσύ ο ίδος τον εαυτό σου. Είναι το χειρότερο που μπορόύσες να κάνεις γι'αυτόν. Είναι άσχημο να μην έχουν οι άλλοι την πρόθεση να σε υποβαθμίσουν και εσύ σαν 'απόδοση δικαιοσύνης' στον ίδιο σου τον εαυτό να τον γελοιοποιείς, να τον φτύνεις, να τον υποβιβάζεις. Ξανασκέψου το...δεν είναι ωραίο να αντιμάχεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό... . Μάθε να αγωνίζεσαι για τη γνώμη σου με το συνομιλητή σου, μην αναλώνεσαι σε ανούσιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, πάρε παράδειγμα απο τους σοφούς αρχαίους Έλληνες οι οποίοι μιλούσαν πάντα με επιχειρήματα και ποτέ με πισώπλατα μαχαιρώματα. Είναι περίεργο ρε φίλε να στα λέει αυτά ένας άνθρωπος 21 ετών, 10 ολόκληρα χρόνια μικρότερός σου, δεν είναι...? Κι όμως δεν είναι και γι'αυτό ευχαριστώ την οικογένειά μου που με προίκισε με αυτές τις αξίες. Δεν θα σου πω αυτό που περιμένεις να σου πω. Δε θα σου πω οτι αυτές οι αξίες δεν πιάνουν μία στην Αμερική. Και δε θα στο πω γιατί όσοι τις έχουν αυτές τις αξίες, τις διαφυλλάσουν σαν το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο και ούτε 1000 χρόνια ζωής στην Αμερική και σε κάθε Αμερική δεν είναι ικανά να του τις αφαιρέσουν. Αυτά είχα να σου πω, παραμένεις συνομιλητής μου και θα χαρώ να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι
-
Με αλλα λογια, υπαρχει ενα 'παρε-δωσε' αγραπτο συμβολαιο μεταξυ πολιτη και κρατους. Π.χ. Στρατιωτης στην Ελλαδα. ΟΚ, να σου δωσω 2 χρονια απο την ζωη μου. Εσυ τι θα μου δωσεις? Ελλαδα? Μου. Πως θα εισαι 'Ελλαδα μου' οταν εγω σου δινω (βασικα οτι πολιτμοτερο εχω, αυτο λεγετε 'ο χρονος μου') και εσυ ΔΕΝ μου δινεις...βασικα, τιποτε. Απλως ενα απολυτιριο στρατου που με κανει νομιμο. Ω ναι και τον μισθο των στρατιωτων
Κοίταξε, εάν όλο το μίσος σου για την Ελλάδα πηγάζει από την ανυποταξία σου, τότε πολύ απλά θα μπορούσες να στρέψεις την αρνητική σου ενέργεια προς τις ελληνικές στρατολογικές υπηρεσίες και τη γεωγραφία που δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να πράξουμε διαφορετικά, σε αντίθεση με τις συνεχείς-αφελείς επιθέσεις που κατά καιρούς κάνεις προς έναν ολόκληρο λαό.
Ως προς την μετάφραση του όρου Yankee, θα πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Ο χαρακτηρισμός Yankee είναι 100% περιφρονητικός (όπως Aussies) και η απόδοσή του ως 'αμερικανάκι' με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βέβαια κατά τη μετάφραση τέτοιου είδους λέξεων υπεισέρχεται και το στοιχείο της υποκειμενικότητας, όμως είναι μάλλον αστείο να στηρίζεται ολόκληρη η κριτική σε ένα άρθρο μοναχά σε αυτό το σημείο.
Σε αντίθεση με τον γραβίλη (ή όπως λέγεται) που διεκδικεί το απυρόβλητο για όλους τους χαρακτηρισμούς του στο forum, ο συντάκτης και ο μεταφραστής του άρθρου κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες τους.
Φυσικά η κριτική είναι σε κάθε περίπτωση δεκτή, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η έμφαση που δίνεται στη συγκεκριμένη λέξη είναι μάλλον αστεία -
Στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς!!
Τώρα.
Αlfaromeo,δημιουργήσατε ενα θέμα 8 σελίδων σε 3 μέρες.Και έλειπα.Οταν το είδα προσπάθησα να το μαζέψω.
Και σου είπα να είσαι πιο ήρεμος.
Αν προσβλήθηκες,σου εχω ζητήσει συγγνώμη.
Τωρα τι θέλουμε να αποδείξουμε?Οτι επρεπε να το πω και στον Gavriil1? Το είπα και τώρα και στο παρελθόν!! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βασικά το ίδιο πράγμα λέμε (σχεδόν) αλλά εγώ το γράφω σε δύο λέξεις. Ναι, αμερική είναι ένας τρόπος ζωής και όλα τα κάνουν για να προστατέψουν τον τρόπο ζωή τους (επίθεση στο Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ). Εναντίωση στην πολιτική της Αμερικής είναι εναντίωση ακόμα και στον καθημερινό αμερικανό και στον τρόπο ζωής του (βλέπε ανέσεις). Να λοιπόν ο πατριωτισμός.
Υ.Γ. Προφανώς και οι ανέσεις στην Αμερική δεν εχουν σχέση με Ελλάδα, αλλά αυτό ειναι αλλο θέμα.
Χριστέ μου τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα!!!
Εως πού μπορεί να φτάσει η εθνικιστική διαστροφή σας ρε παιδιά;;; Με τέτοια πράγματα που λέτε δεν είναι παράλογο που ακόμη και στην Μεγάλη Βρετανία οι πολίτες θεωρούν ότι η Αμερική αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υφήλιο από ότι το Ιράκ!Πετρο ειναι θεμα του ποσο παιρνεις τις μετριτοις απο αυτα που ακους. Πολλοι εχουν να πουν πολλα ανα τον κοσμο. Αυτα μου πραγματικα μετρανε ομως, ειναι λιγα.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Το ΘΕΜΑ ΜΟΥ ειναι, ειναι κριμα να χαλαει το περιοδικο απο τετοιες αφελειες και (εαν οντως εγινε μεταφραση), διαλογες λεξεων απο τον μεταφραστη, που ειμαι σιγουρος οτι τα γεγονοτα των τελευταιων μηνων, της εξωτερικης πολιτικης των ΗΠΑ, τον εχουν επηρεασει.
Σωστά το έθεσες οτί είναι το θέμα σου. Γιατί είμαι σίγουρος πως το 99% των αναγνωστών του περιοδικού δεν πιστεύουν πως αυτό χαλάει από τέτοιες αφέλειες...
Συμφωνω μαζι σου. Και αυτο κανει την υποθεση ακομη πιο λυπηρη. Σοβαρα ΜΜΕ πρεπει να ειναι σαν role models και να δηχνουν τον δρομο οχι σε πεπεοιθησεις και γνωμες, αλλα οταν ερχεται το θεμα σε βασικες κοινωνικες αρχες του πολιτισμου. Μια απο αυτες τις αρχες ειναι ο σεβασμος προς ολα τα εθνη οταν αναφερομαστε σε αυτα. Εδω στις ΗΠΑ ο τα σοβαρα ΜΜΕ λενε, ο κυριος Μπιν Λαντεν. Φαντασου!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Εν βραζμο ψυχης'!
εν βρασμώ !
εν βρασμώ !
εν βρασμώ ρε!λυπάμαι αλλά ειλικρινά πολλές φορές δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις με τέτοια ορθογραφία. Γράφε greeklish τουλάχιστον γιατί πολύ δυσκολεύομαι να σε διαβάσω.
Σπύρος
Sorry αλλα ειμαι ανορθογραφος. Ειμαι ομως σε πολυ καλυτερη κατασταση απο οτι 12 μηνες πριν. Λογου αυτου του φορουμ, που ειναι το μονο Ελληνικο φορουμ που συμετεχω, η ορθογραφια μου εγινε καλυτερη. Σορρυ αλλα, το Λυκειο ηταν τα τελευταια μου χρονια Ελληνικης γραφης. Απο τοτε ηταν Αγγλικα ολα.
ακολούθα τη συμβουλή μου: γράφε greeklish!
διαβαζονται πιο εύκολα από τα ανορθόγραφα ελληνικά, believe meΣπύρος
ΟΚ ευχαριστω για την συμβουλη. Η δικη σου συμβουλη ομως μεταξυ αλλων εχει το εξεις μειωνεκτημα. Εαν την ακολουθησω, τοτε ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα ξεχασω και την λιγη ορθογραφια που ξερω και απεκτησα μεσα σε αυτο το φορουμ. Ευχαριστω ομως ξανα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και όσο για το 'love it or leave it' είναι κι αυτό εξίσου φασιστικό με τις πρακτικές της Σοβιετικής Ένωσης, γιατί σε εξαναγκάζει σε εξορία. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να σε εξαναγκάσει ένας όχλος 'πατριωτών' (λέμε τώρα...) να εξορισθείς για να γλιτώσεις τη ζωή σου (ο αμερικανικός τρόπος) και στο να σε εξορίσει η KGB. Απλά, στη μεν πρώτη περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός κρύβεται πίσω από έναν όχλο, στη δε δεύτερη είναι απολύτως εμφανής.Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Στο παρελθόν υπήρχαν πολλοί αμερικάνοι που φύγανε από την Αμερική (λόγω Μακαρθισμού και Βιετναμ) και πήγαν στον 'εξορία' (Παρίσι, Λονδίνο, Καναδάς). Στην Σοβ. Ενωση θα πηγαίναν στον τάφο. Αν εσύ δεν βλέπεις διαφορά, τότε τι να σου πω...
-
Νοηματικά, η χρήση της λέξης 'αμερικανάκια', εφόσον το πρωτότυπο έλεγε 'yankees' ή 'yanks' (ιδίως το δεύτερο), είναι απολύτως σωστή, γιατί οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη με έναν πολύ περιφρονητικό τόνο, ιδίως όταν τα υπόλοιπα συμφραζόμενα του άρθρου αποτελούν ένα είδος 'χωσίματος'.Η λέξη 'γιάνκης' στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σπανιότατα. Το νόημα που οι Βρετανοί (και οι άλλοι Ευρωπαίοι) θέλουν να αποδώσουν με τη λέξη 'yankee' το αποδίδουμε συνήθως με τη λέξη 'αμερικανάκι'.
Π.χ.
Θα τινάξω το καπάκι
Καλλιο να'μαι πεθαμένος
Φαντασου.
Μερικες σελιδες πριν skullone εγραψα για την ιστορια της λεξης Yankee. Με λιγα λογια, ειχε περιφρονητικο τονο πριν 150-200 χρονια. Τωρα σημενει 'αυτος που ζει στην Νεα Αγγλια'. Καλυτερα τωρα?
-
Εγώ πάντως είμαι πολύ περήφανος που ως 'υπανάπτυκτος', 'τριτοκοσμικός', 'κομπλεξικός', 'φαιδρός' Έλληνας δεν έχω κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν τον συρφετό της πολιτικής νοοτροπίας του οποίου εσείς είσθε κοινωνοί. Αν εσείς οι 'ανεπτυγμένοι' και 'πολιτισμένοι' θεωρείτε ότι το να έχετε κοινή νοοτροπία με αυτά τα άτομα σας τιμά... Δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.Πάντως, δε μετέχει της Ελληνικής παιδείας κάποιος που ενεργεί και σκέπτεται έτσι, άρα, σύμφωνα με τον ορισμό του Ισοκράτους, δεν είναι Έλληνας...
Το Δυτικό σύστημα και μάλιστα το Αμερικανικό ειναι πολύ κοντύτερα στο κλασσική Ελλάδα από την τωρινή Ελλάδα.
Δυστυχώς, 400 χρόνια τουρκικής κατοχής μας άφησαν πολλές κακές συνήθειες...
-
Νοηματικά, η χρήση της λέξης 'αμερικανάκια', εφόσον το πρωτότυπο έλεγε 'yankees' ή 'yanks' (ιδίως το δεύτερο), είναι απολύτως σωστή, γιατί οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη με έναν πολύ περιφρονητικό τόνο, ιδίως όταν τα υπόλοιπα συμφραζόμενα του άρθρου αποτελούν ένα είδος 'χωσίματος'.Η λέξη 'γιάνκης' στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σπανιότατα. Το νόημα που οι Βρετανοί (και οι άλλοι Ευρωπαίοι) θέλουν να αποδώσουν με τη λέξη 'yankee' το αποδίδουμε συνήθως με τη λέξη 'αμερικανάκι'.
Π.χ.
Θα τινάξω το καπάκι
Καλλιο να'μαι πεθαμένος
Αλλον από τον Πανούση δεν ξέρεις να αναφέρεις;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Κοίταξε, εάν όλο το μίσος σου για την Ελλάδα πηγάζει από την ανυποταξία σου, τότε πολύ απλά θα μπορούσες να στρέψεις την αρνητική σου ενέργεια προς τις ελληνικές στρατολογικές υπηρεσίες και τη γεωγραφία που δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να πράξουμε διαφορετικά, σε αντίθεση με τις συνεχείς-αφελείς επιθέσεις που κατά καιρούς κάνεις προς έναν ολόκληρο λαό.
Οπως εγραψα ηδη, το στρατιωτικο παραδειγμα ηταν αυτο και μονο. Ενα παραδειγμα. Δεν σου αρεσε ε? Αντι να το συνεχισεις στο εθνικο επιπεδο και στο θεμα μας οπως το αρχισα και αφησα εγω, επηδει δεν εχεις τι να πεις για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα της Ελλαδος, το κανεις πρωσοπικο το θεμα. ΟΚ. Ο κοσμος εχει γνωμη για αυτα που διαβαζει. Οπως και εσυ.
Ως προς την μετάφραση του όρου Yankee, θα πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Ο χαρακτηρισμός Yankee είναι 100% περιφρονητικός (όπως Aussies) και η απόδοσή του ως 'αμερικανάκι' με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βέβαια κατά τη μετάφραση τέτοιου είδους λέξεων υπεισέρχεται και το στοιχείο της υποκειμενικότητας, όμως είναι μάλλον αστείο να στηρίζεται ολόκληρη η κριτική σε ένα άρθρο μοναχά σε αυτό το σημείο.
Κανεις 100% λαθος. Ο ορος Aussies δεν εχει καθολου περιφρονητικο νοημα σημερα.
Σε αντίθεση με τον γραβίλη (ή όπως λέγεται) που διεκδικεί το απυρόβλητο για όλους τους χαρακτηρισμούς του στο forum, ο συντάκτης και ο μεταφραστής του άρθρου κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες τους.
Φυσικά η κριτική είναι σε κάθε περίπτωση δεκτή, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η έμφαση που δίνεται στη συγκεκριμένη λέξη είναι μάλλον αστείαΟΚ. Γνωμη σου οπως ολων. Κανενα προβλημα. Χαιρομαι παντως που μου δινεις το δικαιωμα να πω την γνωμη μου για περιεχομενο του περιοδικου σε αυτο το φορουμ. Παλι καλα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς!!
Τώρα.
Αlfaromeo,δημιουργήσατε ενα θέμα 8 σελίδων σε 3 μέρες.Και έλειπα.Οταν το είδα προσπάθησα να το μαζέψω.
Και σου είπα να είσαι πιο ήρεμος.
Αν προσβλήθηκες,σου εχω ζητήσει συγγνώμη.
Τωρα τι θέλουμε να αποδείξουμε?Οτι επρεπε να το πω και στον Gavriil1? Το είπα και τώρα και στο παρελθόν!!ΟΚ Αλφα. Σου εχω αποκαλεσει ενα-δυο επιθετα στο παρελθον οπως και εσυ. Ειμαστε πατσι, μακαρι να μπορουσα να πηγενα πισω στον χρονο και να μην το ελεγα. Ο Κουκ ομως δεν προσπαθησε να παρει μερος κανενος μας. Ειναι λυπηρο και κριμα να προσπαθεις να τον κατηγορησεις για κατι τετοιο. Anyway, εγω ειμαι κοσμιος μαζι σου σε ολο αυτο το θερμο θρεντ και ας υποσχεθουμε και οι 2 οτι θα ειμαστε κοσμιοι ο ενας στον αλλο απο εδω και περα. ΟΚ?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι πολύ περήφανος που ως 'υπανάπτυκτος', 'τριτοκοσμικός', 'κομπλεξικός', 'φαιδρός' Έλληνας δεν έχω κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν τον συρφετό της πολιτικής νοοτροπίας του οποίου εσείς είσθε κοινωνοί. Αν εσείς οι 'ανεπτυγμένοι' και 'πολιτισμένοι' θεωρείτε ότι το να έχετε κοινή νοοτροπία με αυτά τα άτομα σας τιμά... Δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.
Πάντως, δε μετέχει της Ελληνικής παιδείας κάποιος που ενεργεί και σκέπτεται έτσι, άρα, σύμφωνα με τον ορισμό του Ισοκράτους, δεν είναι Έλληνας...
Το Δυτικό σύστημα και μάλιστα το Αμερικανικό ειναι πολύ κοντύτερα στο κλασσική Ελλάδα από την τωρινή Ελλάδα.
Αντε παλι αυτα τα 400 χρονια. Για 400 χρονια θα τα ακουμε. Ριξτα ολα στα 400 χρονια. Στην Ελλαδα ο κοσμος ειναι της εντυπωσης οτι λογο των 400 χρονων, οι πολιτες της χωρας ειναι δικαιολογημενοι για 400 χρονια αφελειας. Μεταξυ σοβαρου και αστειου.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι πολύ περήφανος που ως 'υπανάπτυκτος', 'τριτοκοσμικός', 'κομπλεξικός', 'φαιδρός' Έλληνας δεν έχω κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν τον συρφετό της πολιτικής νοοτροπίας του οποίου εσείς είσθε κοινωνοί. Αν εσείς οι 'ανεπτυγμένοι' και 'πολιτισμένοι' θεωρείτε ότι το να έχετε κοινή νοοτροπία με αυτά τα άτομα σας τιμά... Δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.
Πάντως, δε μετέχει της Ελληνικής παιδείας κάποιος που ενεργεί και σκέπτεται έτσι, άρα, σύμφωνα με τον ορισμό του Ισοκράτους, δεν είναι Έλληνας...
Αντε παλι αυτα τα 400 χρονια. Για 400 χρονια θα τα ακουμε. Ριξτα ολα στα 400 χρονια. Στην Ελλαδα ο κοσμος ειναι της εντυπωσης οτι λογο των 400 χρονων, οι πολιτες της χωρας ειναι δικαιολογημενοι για 400 χρονια αφελειας. Μεταξυ σοβαρου και αστειου.
Eίναι η πραγματικότητα. Δεν το έγραψα για άλλοθι, αλλά σαν παρατήρηση ότι έτσι είναι.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
AlfaRomeo έγραψε:Πιστεύω απόλυτα πως οι Αμερικάνοι αν και παντελώς άσχεταοι με την ιδέα της αυτοκίνησης (αν αυτό σημαίνει κάτι σε μερικούς...) παραδέχονται τη κατα κράτος ήττα ους όσον αφορά το θέμα αυτοκίνηση απο τους Ευρωπαίους, και αυτό είναι μαγκιά όπως και να'χει... Είναι μαγκιά να παραδέχεσαι την ήττα σου, είναι μαγκιά να παραδέχεσαι πως δεν έχεις δίκιο, είναι μαγκιά να παραδέχεσαι οτι κάνεις κάτι χειρότερα απο τον άλλο, σε βελτιώνει, σε βοηθάει, σε τιμάει...
Σε αυτο το σημειο Αλφα εχεις γελοιοπηειθει μπροστα σε ολους αυτους που ειναι πραγματι γνωστες της αυτοκινησης και στις 2 οχθες του Ατλαντικου. Το οτι δεν ξερεις τι λες ειναι περα απο 100% σιγουρο, μαλιστα το εχεις ξεπερασει με το παραπανω σχολιο.
AlfaRomeo έγραψε:
titsataki έγραψε:
Ακριβως. Διαβαζουμε ολα τα αυτοκινηστικα περιοδικα. Βλεπουμε 5-6 αγωνες στην τηλεοραση. Μετα ριχνουμε ενα αραξαλικι στον καναπε σε τρανς και μετα μπαινουμε μεσα στο φορουμ με στυλ και καλα ασε δεν καταλαβαινεις τιποτα και ενα κιλο αλλες μπουρδες.Αυτή είναι η προσφιλής πρακτική των Αμερικάνων, μην το συζητάμε... Αλλά για κάτσε...υπάρχουν αγώνες στην Αμερική...κάτι για Νάσκαρ είχα ακούσει όπου νικητής βγαίνει αυτός που θα λιποθυμήσει απο τη ζαλάδα τελευταίος... Ξέρω όμως οτι δεν σας πιάνουμε εσάς τους 'Αμερικάνους'. Εσείς παίρνετε το Pontiac δεν ξέρω τι,με την ενσωματωμένη πισίνα, καθιστικό, λουτρό και ενίοτε και κουζίνα, με τον 8λιτρο κινητήρα, με τις βαλβίδες στο πλάι και τα καρμπιρατέρια και κάνετε εξορμήσεις στα ορεινά στροφιλίκια της Αριζόνα και της Αλαμπάμα... Ε, αυτό θα πει σπόρτσμαν που λέτε και σεις...Αυτή είναι ζωή!!! Ε, ρε γλυκιά ξενιτιά,...,θα με χάσεις μάνα, φεύγω για το Αμέρικα...
Σε αυτο το σημειο δεν υπαρχει χαρακτηρισμος για σενα Αλφα. Το επιθετο 'σουπερ-κομπλεξικος με γερη δωση ασχετοσυνης μιξαρισμενης με σουπερ-αντι-ΗΠΑμερικανικου κομπλεξισμου' το εχεις ξευτιλισει. Δεν στεκει τιποτε διπλα σου. Και εαν αναρωτιεσαι οτι γινετε προσωπικο το θεμα απο μενα, you bet your ass it is.
AlfaRomeo έγραψε:
Εγώ δε μίλησα προσωπικά απέναντί σου, τα σχόλια αυτά δεν αφορούσαν εσένα, απλά εξέφρασα την άποψή μου περί νοοτροπίας Αμερικανού πολίτη όσον αφορά την αυτοκίνηση.
Εγω ειμαι Αμερικανος πολιτης. Hello!
Αλλα μην ξεγελιεσαι, δεν προσβληθηκα απο τα σχολια σου. Εισαι πολυ λιγος για να με κανεις να 'θυμωσω'.
Αυτο που εγινε ειναι οτι λυπαμαι γιατι ατομα σαν και σενα ειναι ο λογος που ατομα χωρις κομπλεξ (και εσυ δεν ανηκεις σε αυτο το γρουπ), ακουν αυτα που γραφεις για το τι εστι ΗΠΑμερικανικη αυτοκινητιστικη κατασταση και εντελη τα εμπεδωνουν. Και τα λενε και αυτοι. Αυτο με εκανε και εγραψε το παραπανω.
By the way, εγω νιωθω ομορφα για ΟΛΕΣ τις εταιριες που βρισκουν καινουργια σχεδια/οχηματα και τα πωλουν με πετυχημενο τροπο στις αγορες. Βλεπεις δεν εχω αντι-καπιταλιστικο κομπλεξ. Η αυτοκινηση ειναι μερος της καρδιας του καπιταλισμου. Οσοι εχουν προβλημα με κατι τετοιο και αποκαλουν τους εαυτους τους φιλοι της αυτοκινησης ειναι...υποκριτες.
Η λεξη 'κομπλεκ' τελικα θα μου γινει η πιο δημοφιλεις λεξη σε αυτο το φορουμ. Λυπαμαι αλλα...ετσι ειναι. Τι να πω?
Τα παραπάνω εγράφησαν από το γΑΒΡΙΛΑΚΙΟΝ κάπου στις αρχές του χρόνου. Είναι ΑΥΤΟΥΣΙΑ..... Η αντίδραση από τους moderators μηδενική....
Περιμένω με ΧΑΡΑ τη διαγραφή του λογαριασμού μου. Ευχαριστώ.
Καλα ποιος παραπονιωταν για κοψε και ραψε εκτος περιεχομενου.
Τουλαχιστον κανε λιγο τον κοπο να μας πεις το λογο που μας κοβεις και μας ραβεις.Νικος
ΥΓ: Οχι βρε συ να μην διαγραφει ο λογαριασμος σου βρε παιδι. Παντα εχω ενα χαμογελο οταν βλεπω το τα ποστ σου (οχι το περιεχομενο την υπογραφη βρε- Χωρις Alfa Romeo τι τι θελουμε τη ζωη). Ελπιζω να μην το παιρνεις σοβαρα γιατι μια δεν εχεις ουτε καν αυτοκινητο (οπως μας ελεγες παλια) θα εχεις παθει καταθλιψη (που φυσικα την θεραπευεις στο εδω φορουμ
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Eίναι η πραγματικότητα. Δεν το έγραψα για άλλοθι, αλλά σαν παρατήρηση ότι έτσι είναι.
Πραγμα που το διαπιστωνω τουλαχιστον 2-3 φορες την ημερα.
Που ειναι αυτος που με ρωταγε για το συστημα υγειας στην Αμερικη. Αντε γιατι μια και τρωω το 'δωρεαν' Εληνικο στην μαπα καθημερινα δε εχω δει το φως στο τελος του τουνελ.
Νικος
-
Ψυχραιμία ρε Νίκο!!!Τι έπαθες?Απο τι νευρίασες?Τι σχέση εχει η Υγεία τώρα?
Και γιατι την πέφτεις στον Alfaromeo?
Καλύτερα δεν είναι στην..κερκίδα? -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
AlfaRomeo έγραψε:
Τουλαχιστον κανε λιγο τον κοπο να μας πεις το λογο που μας κοβεις και μας ραβεις.Νικος
ΥΓ: Οχι βρε συ να μην διαγραφει ο λογαριασμος σου βρε παιδι. Παντα εχω ενα χαμογελο οταν βλεπω το τα ποστ σου (οχι το περιεχομενο την υπογραφη βρε- Χωρις Alfa Romeo τι τι θελουμε τη ζωη). Ελπιζω να μην το παιρνεις σοβαρα γιατι μια δεν εχεις ουτε καν αυτοκινητο (οπως μας ελεγες παλια) θα εχεις παθει καταθλιψη (που φυσικα την θεραπευεις στο εδω φορουμ
Για εξήγησέ μου το κόψε-ράψε, ΄τι θέλεις να πείς, δεν σε καταλαβαίνω.
Αν νομίζεις ότι το να έχεις αυτοκίνητο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και εγώ που δεν έχω είμαι καταθλιπτικός τότε τί να σου πω...... Σε καταλαβαίνω...είναι σχεδόν καταστροφικό το να ζεις τόσα χρόνια στην Αμερική....
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
AlfaRomeo έγραψε:
Για εξήγησέ μου το κόψε-ράψε, ΄τι θέλεις να πείς, δεν σε καταλαβαίνω.
Αν νομίζεις ότι το να έχεις αυτοκίνητο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και εγώ που δεν έχω είμαι καταθλιπτικός τότε τί να σου πω...... Σε καταλαβαίνω...είναι σχεδόν καταστροφικό το να ζεις τόσα χρόνια στην Αμερική....
Ορίστε..!!!Για να σε δω τώρα Νίκο τι θα απαντήσεις!!!
Alfaromeo,να υποθέσω οτι όλα ΟΚ?..Να τολμήσω να ρωτήσω αν θα έρθεις και για φαγητό απόψε στην Πεύκη?
Απαραδεκτο αρθρο του Ιαν Αντοκ στο 4Τροχοι Φεβρουαριου