-
Μάλλον το πρόβλημα έχει να κάνει με τη σύνταξη του περιοδικού που
είναι ολίγον υπερ το δέον αντι-Bush. Ο Ian είναι η κλασσική περίπτωση
του άγγλου σνομπ δημοσιογράφου που δεν μπορεί να χωνέψει ότι
οι Αμερικάνοι αγόρασαν τα πάντα στην αυτοκινητοβιομηχανία
(και ότι δεν ήθελαν το άφησαν στους Γερμανούς) ενώ το μόνο
αγγλικό προϊόν που είναι ανταγωνιστικό στη παγκόσμια αγορά
είναι η πουτίγκα....Πέρα από αυτά κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρέπει ολίγον οι Αμερικανοί
να αφουγκραστούν και το τι γίνεται παρα-έξω γιατί μετά και αυτοί θα
το πληρώσουν....Γενικότερα βέβαια ο Ian προσπαθεί να χτυπήσει τη κοινωνία της αφθονίας
που δεν σέβεται κανένα και τίποτα αλλά ταυτόχρονα οι εδώ μεταφραστές
παιρνούν ολίγη από την αμπελοφιλοσοφία της Αριστεράς του Πανεπιστη-
μίου... δηλαδή λίγο μπουρδέλο όλα επαναστάτες μέχρι να πιάσουμε τη
καλή και μετά πορεία με BMW και Merc.Υπόψη ότι δεν σήμερα ο πιο κολλημένος με τις παραπάνω μάρκες είναι
ο πρώην αριστερός ματσαμένος. -
Γαβριήλ, θεωρώ πως τα ελληνικά σου είναι εξαιρετικά (το ίδιο θεωρώ φυσικά και για τον εαυτό μου) γιαυτό και θα σε συμβουλέψω, αντί να απαντάς σε όλους πως δεν κατάλαβαν το μύνημα σου (προσπαθώντας να αποφύγεις την ουσία μιας απάντησης που δεν είναι αρεστή), να ξαναδιαβάσεις εσύ τις απαντήσεις που σου έχουν δωθεί.
Στο κάτω κάτω της γραφής πρέπει να καταλάβεις ότι ένα περιοδικό ευρωπαικό-ελληνικό αντανακλά τις πεποιθήσεις του αναγνωστικού κοινού (όσο και αν αυτό δεν σου αρέσει- και εμένα δεν μου αρέσει όταν οι αμερικάνικες εφημερίδες λένε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας θα είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια- μιλάμε για θράσσος μετά τα γεγονότα της Ατλάντα).
Επειδή εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα πρέπει να καταλάβεις ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί χαζούς και αφελείς τους Αμερικανούς (για να στο πω καθαρά μιας και το Αμερικανάκια σε ενωχλεί) στις επιλογές τους στην αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις τους εκτός ΗΠΑ. Άλλωστε και εσύ Γιαπωνέζικες λύσεις έχεις επιλέξει αν δεν κάνω λάθος. -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η GM ναι μεν ανακοινωσε πολλα μοντελα με V8 κινητηρες, ομως μαζι τους ανακοινωσε και την τεχνολογια Displacement On Demand που κανει ενα 8κυλινδρο κινητηρα να δουλευει με 4 κυλινδρους οταν δεν χρειαζονται και οι 8 απο τον οδηγο (αναλογα με την επιταχυνση που απετηται).Αυτό είναι ένα ακόμα αμερικάνικο γκατζετ. Άυτό το τρικ υπήρχε από παλιά στον κινητήρα της STS όπου μπορούσε να λειτουργήσει σαν 4κύλινδρος αερόψυκτος με τους υπολοιπους 4 κυλίνδρους να κανουν την αντλία αέρα ή κατι τέτοιο.
Έχεις ακούσει κανέναν να το χρησιμοποιεί;
Το όλο θεμα του τοπικ ειναι μια μετρια μετάφραση και να ακομα μια ευκαιρία να σκοτώσουμε λίγο χρόνο μαλώνοντας ον-λαιν.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
δεν νομιζω οι αμερικανοι να εχουν και την καλυτερη γνωμη για την Ελλαδα....τα συναισθηματα βεβαια ειναι αμοιβαια.
Κανεις λαθος εαν δεν το νομιζεις κατι τετοιο.
Στην πραγματικοτητα υπαρχει ενας ελαφρος αντιαμερικανισμος στην Ελλαδα. Σε στυλ 'οι μεγαλοι και τρανοι Αμεριανοι ανακατευονται εκει που δεν τους σπερνουν' 'ολα ειναι για το πετρελαιο' κτλ. Οχι πραγματα εκτος πραγματικοτητος αλλα απλως πραγματα και σκεψεις συνειφασμενα με την Ελληνικη πραγματικοτητα. Εχω μιλησει με ντουζινες ανθρωπους για τα πολιτικα και το Ιρακ τις τελευταιες 3-4 βδομαδες και πουθενα δεν ειδα αντιδρασεις του στυλ 'αμερικανακια' και αλλες κονσερβοποιημενες εκφρασεις. Οποτε εχω φθασει στο συμπερασμα (υποψια που ειχα ετσι και αλλιως) οτι τα ατομα που προβαλουν τετοια θεματα και αντιδρασεις ειναι η συνειθησμενη μειοψηφια που φωναζει οσο ποιο δυνατα γινεται και δινει την ψευδαισθηση οτι ειναι μεγαλυτερη.
Σχετικα με το αρθρο δεν το διαβασα αλλα φαινεται οτι ο ανωτερω δημοσιογραφος εχει αποψη και δεν εχει προβλημα να την πει. Το οτι την λεει δεν σημαινει οτι ειναι και ευαγγελιο. Απλως εχει βρεθει στη καταλληλη περιπτωση και γραφει. Αλλα αλλοι οπως ο Γαβριηλ θελει αν το δημοσευσει και να ανοιξει συζητηση. Δεν βλεπω το λογο να του την πεφτετε σε στυλ εξορκιστικο 'φτου εξω απο εδω αμερικανοφιλε'. Απλως κανει συζητηση ο ανθρωπος.
Επισης το αν καποιος ειναι γεννημενος η οχι στην Αμερικη και γενικα πως ζει στην Αμερικη και πως εφτασε εκει δεν αφορα κανεναν εκτος εαν αυτο το συγκεκριμενο ατομο θελει να το πει.
Νικος
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μάλλον το πρόβλημα έχει να κάνει με τη σύνταξη του περιοδικού που
είναι ολίγον υπερ το δέον αντι-Bush. Ο Ian είναι η κλασσική περίπτωση
του άγγλου σνομπ δημοσιογράφου που δεν μπορεί να χωνέψει ότι
οι Αμερικάνοι αγόρασαν τα πάντα στην αυτοκινητοβιομηχανία
(και ότι δεν ήθελαν το άφησαν στους Γερμανούς) ενώ το μόνο
αγγλικό προϊόν που είναι ανταγωνιστικό στη παγκόσμια αγορά
είναι η πουτίγκα.... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γενικότερα βέβαια ο Ian προσπαθεί να χτυπήσει τη κοινωνία της αφθονίας
που δεν σέβεται κανένα και τίποτα αλλά ταυτόχρονα οι εδώ μεταφραστές
παιρνούν ολίγη από την αμπελοφιλοσοφία της Αριστεράς του Πανεπιστη-
μίου... δηλαδή λίγο μπουρδέλο όλα επαναστάτες μέχρι να πιάσουμε τη
καλή και μετά πορεία με BMW και Merc.You're a smart guy Chris.
-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Γαβριήλ, θεωρώ πως τα ελληνικά σου είναι εξαιρετικάΕισαι σιγουρος για αυτο? Μαλλον κανεις κομπλιμαν Μην εισαι τοσο γεναιοδωρος, τα Ελληνικα μου ειναι κατω απο μετρια.
-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Στο κάτω κάτω της γραφής πρέπει να καταλάβεις ότι ένα περιοδικό ευρωπαικό-ελληνικό αντανακλά τις πεποιθήσεις του αναγνωστικού κοινού
Ενα σοβαρο ΜΜΕ/περιοδικο εχει ως χρεος πανω απο ολα να γραφει την αληθεια και να σεβεται τους βασικους νομους της κοινωνιας και του πολιτισμου. Ενας απο αυτους ειναι σεβασμος σε εθνη, ηθη και εθιμα. Μερος του αρθρου τι Ιαν απετυχε στο παραπανω. Κατα την γνωμη μου.
(όσο και αν αυτό δεν σου αρέσει- και εμένα δεν μου αρέσει όταν οι αμερικάνικες εφημερίδες λένε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας θα είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια- μιλάμε για θράσσος μετά τα γεγονότα της Ατλάντα).
Σκεψου το παραδειγμα σου και μετα σκεψου το δικο μου. Το παραδειγμα σου δεν δηχνει να αντικατροπτιζεται ενας λαος μεσω ενος επιθέτου (Αμερικανακια/Ελληνακια). Σκεψου.
Επειδή εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα πρέπει να καταλάβεις ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί χαζούς και αφελείς τους Αμερικανούς (για να στο πω καθαρά μιας και το Αμερικανάκια σε ενωχλεί) στις επιλογές τους στην αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις τους εκτός ΗΠΑ. Άλλωστε και εσύ Γιαπωνέζικες λύσεις έχεις επιλέξει αν δεν κάνω λάθος.
Ασχετο με το θεμα μου αλλα θα απαντησω:
Για τις πωλησεις ΗΠΑμερικανικων αυτοκινητοβιομηχανιων εκτος ΗΠΑ, καλα θα κανεις να ψαξεις για θεματα εδω στο φορουμ και μυνηματα μου, διοτι και εσυ πεφτεις στην παγιδα Οπελ=Γερμανικη εταιρια, Φορντ= Γερμανικη εταιρια, Βοξουλ= Αγγλικη εταιρια, Βολβο= Σουηδικη εταιρια, Τζαγκουαρ= Αγγλικη εταιρια, κτλ. Οι ΗΠΑμερικανικες εταιριες πουλανε καλυτερα απο τους παντες ανα τον κοσμο σημερα και αυτο ηταν ετσι απο την αρχη της αυτοκινησης.
Τωρα, εαν νομιζεις οτι οι πιο πετυχημενες εταιριες σε ενα τομεα οσον αφορα τον αριθμο πωλησεων και τζιρου ειναι χαζες, αφελεις, κτλ, τοτε ειναι μια γνωμη και αυτο. Εσυ και οι αλλοι, ονομαστε τους πετυχημενους χαζους και ηλιθιους. Αυτοι, δεν εχουν ΚΑΝ σχολια για εσας.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Η GM ναι μεν ανακοινωσε πολλα μοντελα με V8 κινητηρες, ομως μαζι τους ανακοινωσε και την τεχνολογια Displacement On Demand που κανει ενα 8κυλινδρο κινητηρα να δουλευει με 4 κυλινδρους οταν δεν χρειαζονται και οι 8 απο τον οδηγο (αναλογα με την επιταχυνση που απετηται).
Αυτό είναι ένα ακόμα αμερικάνικο γκατζετ. Άυτό το τρικ υπήρχε από παλιά στον κινητήρα της STS όπου μπορούσε να λειτουργήσει σαν 4κύλινδρος αερόψυκτος με τους υπολοιπους 4 κυλίνδρους να κανουν την αντλία αέρα ή κατι τέτοιο.
Έχεις ακούσει κανέναν να το χρησιμοποιεί;
Αγη γραφεις την μιση ιστορια. Οντως στο παρελθον η Τζι Εμ παρουσιασε μια μορφη του συστηματος DOD. Ομως αποδηχθεικε αναξιοπιστη και η εταιρια την απεσυρε και την εβαλε 'στο ραφι' για μελλοντικο ραφιναρισμα. Σημερα η Τζι Εμ λεει οτι εχει λυσει ολα τα προβληματα και μαλιστα την προτιμα απο Υβριδικες λυσεις ΓΙΑ ΤΩΡΑ. Για αργοτερα υπαρχουν αλλες προτασεις απο την Τζι Εμ για εξικονομηση καυσιμων.
Τωρα, μπορω εγω να πω οτι οντως αυτη η τεχνολογια θα πετυχει? Δεν εχω ιδεα, διοτι ακομη ειναι στα εργαστηρια. Μεσα σε μηνες ομως, θα την δουμε στην πραξη. Ομως απο την εμπειρια μου στον χωρο, υποθετω οτι η Τζι Εμ δεν θα εκανε τοσο 'ντορο' για κατι το οποιο δεν εχει τεσταρει ξανα και ξανα σημερα. Δεν συγκρινεται το υψος του ανταγωνισμου σημερα με αυτο 15 χρονια πριν και ετσι δεν νομιζω η Τζι Εμ να παρουσιασει κατι το οποιο δεν δουλευει. Ξερει οτι λαθη δεν συγχωρουντε πια απο την αγορα σημερα.
Πρεπει να παραδεχτεις οτι η Τζι Εμ τα τελευταια 10 χρονια εχει δημιουργησει μερικες τεχνολογιες οι οποιοες ειναι αξιεπαινες. Οπως το HUD και τελευταια το Megnetoreological Suspension που ειδαμε στο Κορβετ 50ων γενεθλιων για το οποιο οι δημοσιογραδει δεν μπορουσαν να πιστεψουν ποσο καλα δουλευε στην πραξη. Κατι το οποιο θα δουμε στις Καντιλλακ του 2004 και σε πολλα Ποντιακ του χρονου. Επισης το On-Star το οποιο ολες οι εταιριες πολυτελων αυτοκινητων χρισημοποιουν πια, ή προσπαθουν να χρισημοποιησουν. Διαβαζα χτες οτι η On-Star ως εταιρια σημερα ειναι πια κερδοφορα! That was pretty quick, you got to admit.
Με αλλα λογια, απο τις προσπαθειες της Τζι Εμ για καινοτιμιες στο κοντινο παρελθον, εχω πιστη στην τεχνολογια DOD διοτι ειναι απο τις πιο σημαντικες τεχνολογιες για την εταιρια τα τελευταια χρονια. Θα ξερουμε σε μερικους μηνες και για αξιοπιστια σε 2-3 χρονια φυσικα.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το όλο θεμα του τοπικ ειναι μια μετρια μετάφραση και να ακομα μια ευκαιρία να σκοτώσουμε λίγο χρόνο μαλώνοντας ον-λαιν.Δεν ξερω για σενα, ομως εγω δεν βαζω το θεμα αυτο για να μαλωσω με κανενα. Το βαζω για να δηξω την αποψη μου για κατι που διαβασα σε ενα περιοδικο που αγαπω οπως και αγαπω τους ανθρωπου πισω απο το περιοδικο οσο λιγο και εαν τους ξερω σε προσωπικο επιπεδο. Με αλλα λογια, το μυνημα μου εχει ως σκοπο την προστασια του περιοδικου, εαν οντως η γνωμη μου για το αρθρο ειναι σωστη κατα την δοιηκηση του περιοδικου. Ο αλλος λογος που ανοιξα το θεμα ειναι για να δω την γνωμη των υπολοιπων μελων του φορουμ.
-
Γαβριήλ, δεν θεωρώ φυσικά την Opel ή την Ford γερμανικές εταιρίες αλλά δε νομίζω τα μοντέλα που κυκλοφορούν για την Ευρώπη να υπάρχουν στην Αμερική γιατί απλούστατα δεν θα πουλούσαν.
Εκεί ακριβώς έγκειται η χαζομάρα-αφέλεια των ΗΠαμερικανών (αφού εκει καταλήγουμε τη μετάφραση για το Αμερικανάκια) και αυτό θέλει να καυτηριάσει ο Ιαν και τους αφορά όλους. Εσύ που ζεις εκεί αρνείσαι ότι ισχύει ότι το μεγαλύτερο σε μέγεθος, τα περισσότερα κυβικά, τα πιο διψασμένα αμάξια σε πετρέλαιο είναι τα best sellers ?? E λοιπόν αυτά θέλει ο Αμερικάνος για να αισθάνεται ασφαλής, πετυχημένος κλπ αυτά του δείνουν οι Αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ας τα έβγαζε αυτά η GM-Opel στην Ευρώπη να δεις κράξιμο που θα έτρωγε. Ε λοιπόν ο Ιαν και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι αυτό **(το συγκεκριμένο)**το θεωρούν αφέλεια, χαζομάρα όπως θε΄λεις πέστο. Δε σημαίνει ότι είναι γενικώς χαζοί ή αφελείς ως πολίτες της μοναδικής υπερδύναμης (η λέξη Εθνος είναι τραβηγμένη) κατί τέτοιο θα ήταν αφέλεια εκ μέρους του Ιαν ή όποιου άλλου το πιστεύει.
Οσον αφορά την αλαζονεία των Αμερικανών σχετικά με την κατανάλωση των αυτοκινήτων τους και την Συνθήκη του Κιοτο νομίζω καλύτερα δεν θα μπορούσε να το περιγράψει ο Ιαν και πρέπει να ξέρεις ότι τα πάντα είναι πολιτικά και σαφώς τα περιοδικά και η δημοσιογράφοι πρέπει να παίρνουν πολιτικές θέσεις όχι κομματικές -
προτείνω να γράψεις ένα γράμμα στον κ.Καββαθά και να εκθέσεις τις αντιρρήσεις σου. μη περιμένεις πάντως από κανέναν αυτή την εποχή να αφουγκραστεί τις απόψεις σου σχετικά με τον όρο 'αμερικανάκια'. η εποχή είναι πολύ περίεργη για τις ΗΠΑ...
-
Το άρθρο του Άντκοκ είναι μια χαρά. Ο όρος 'Αμερικανάκια' είναι απόλυτα δίκαιος και δεν είναι μόνον ελληνικός, απλά σε κάθε γλώσσα γράφεται και αλλιώς. Χρησιμοποιείται δε για να καταδείξει κάτι που είναι απολύτως πραγματικότητα: Τον Αμερικανό, ο οποίος νομίζει ότι μόνον οι ΗΠΑ υπάρχουν στον κόσμο αυτό ή/και ότι το έθνος του είναι το περιούσιον και δε νιώθει καμία ανάγκη ούτε για προβληματισμό, ούτε για σκεπτικισμό, ούτε για περιορισμό της σπατάλης, ενώ, εφησυχασμένος από το ότι το σύστημα λειτουργεί, χάφτει ό,τι του πει η κυβέρνηση.
Εσύ γΑΒΡΙΛΑΚΟ και οι όμοιοί σου απολαύστε στο MSNBC τον αρχιφασίστα και ρατσιστή Michael Savage. Σίγουρα θα σας αρέσει περισσότερο, γιατί χαϊδεύει τ'αυτάκια σας και βρίζει τους μη Αμερικανούς, αποκαλώντας τις χώρες των οποίων οι λαοί δεν είναι λευκοί 'Turd World Countries' (χώρες του Κουραδόκοσμου). Ενώ, βεβαίως, σιγοντάρει ΠΑΡΑ πολύ τον chickenshit (για να στο πω στη γλώσσα που καταλαβαίνεις) πρόεδρό σας.
Και, βέβαια, μόνον ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα πήγαινε να πολεμήσει επειδή του το είπε ένας 'πρόεδρος' (μη χ3σω...) που, τον καιρό του πολέμου του Βιετνάμ (που μπορούσες ή να είσαι γενναίος και να πεις 'δεν πολεμάω' ή να είσαι γενναίος και βλάκας και να πας να πολεμήσεις για το Νίξον), κατετάγη μεν στο στρατό, αλλά πήγε και φίλησε όλες τις κατουρημένες ποδιές του στρατού για να τον βάλουν σε δουλειά γραφείου και να μην πολεμήσει. Οι ΓΝΗΣΙΟΙ Αμερικανοί (αυτοί που κατέσφαξαν τα ατομάκια τα οποία ΕΣΥ προσκυνάς και γλείφεις) κάτι τέτοιους (που εμείς τους λέμε ΚΟΤΕΣ και λουλούδες και φλώρους και χέστηδες) τους χαρακτήριζαν με έναν όρο: ΤΡΥΦΕΡΟ ΠΟΔΙ.
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα πειθόταν από έναν ΑΚΑΠΝΟ ΔΕΙΛΟ να πάει να πολεμήσει.
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα πειθόταν ότι ο μεγάλος δράκος (οι ΗΠΑ) απειλείται από ένα κοπρόσκυλο (το Σαντάμ) που δεν φτάνει σε μέγεθος ούτε το νύχι του δράκου.
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα έπαιρνε στα σοβαρά έναν θρησκόληπτο παρανοϊκό βλάκα (τον 'πρόεδρό' σας, που άλλοι τον διόρισαν - δεν εξελέγη), που, επειδή είναι ανίκανος να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να πείσει με επιχειρήματα και αποδείξεις, το ρίχνει στη θρησκεία (και ποια θρησκεία παρακαλώ! Στο ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑ που ονομάζεται Ιουδαιοχριστιανισμός και μάλιστα στην πιο ρατσιστική, μισάνθρωπη, μισαλλόδοξη, φασιστική και ηλίθια μορφή του) και λέει στους συνεργάτες του ότι ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ (απ'όσο ξέρω, το να μιλάς στο θεό λέγεται προσευχή, ενώ το να νομίζεις, αλλά και να λες, ότι σου μιλάει, λέγεται παράνοια και δε σου πρέπει κυβερνητική θέση, αλλά ζουρλομανδύας).
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα νόμιζε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να σπαταλάει η χώρα του (το 4% του πληθυσμού του πλανήτη) τους μισούς πόρους του πλανήτη και να ξερνάει το 35% των ρύπων του πλανήτη.
Καλά κάνουν και σας τα χώνουν και μην παραπονιέστε. Κόψτε τις μ@λ@κίες καλύτερα κι αναρωτηθείτε τι κάνετε λάθος.
Κι επιτέλους, σταματήστε να νομίζετε ότι εσείς τα κάνετε όλα σωστά κι ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί μαζί σας και να σας κάνει κριτική, κοινώς ΞΕΠΕΖΕΨΤΕ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ'ΧΕΤΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
προτείνω να γράψεις ένα γράμμα στον κ.Καββαθά και να εκθέσεις τις αντιρρήσεις σου. μη περιμένεις πάντως από κανέναν αυτή την εποχή να αφουγκραστεί τις απόψεις σου σχετικά με τον όρο 'αμερικανάκια'. η εποχή είναι πολύ περίεργη για τις ΗΠΑ...Ειμαι της εντυπωσης οτι ο Καββαθας διαβαζει ή ακουει για τα γραπτα του φορουμ.
Οντως η εποχη ειναι περιεργη για τις ΗΠΑ και ισως γιαυτο προσβλητικοι οροι σαν αυτον του αρθρου χρισημοποιουνται παραπανω απο ποτε. Ομως δεν παυει να ειναι θεμα βασικων αρχων και οπως ειπα θεμα χαρακτηρα. Ακομη και οταν οι εποχες γινοντε...'περιεργες' για ενα εθνος, οι βασικες αρχες μενουν. Γιαυτο τις αποκαλουμε...'βασικες αρχες'.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το άρθρο του Άντκοκ είναι μια χαρά. Ο όρος 'Αμερικανάκια' είναι απόλυτα δίκαιος και δεν είναι μόνον ελληνικός, απλά σε κάθε γλώσσα γράφεται και αλλιώς. Χρησιμοποιείται δε για να καταδείξει κάτι που είναι απολύτως πραγματικότητα: Τον Αμερικανό, ο οποίος νομίζει ότι μόνον οι ΗΠΑ υπάρχουν στον κόσμο αυτό ή/και ότι το έθνος του είναι το περιούσιον και δε νιώθει καμία ανάγκη ούτε για προβληματισμό, ούτε για σκεπτικισμό, ούτε για περιορισμό της σπατάλης, ενώ, εφησυχασμένος από το ότι το σύστημα λειτουργεί, χάφτει ό,τι του πει η κυβέρνηση.Εσύ γΑΒΡΙΛΑΚΟ και οι όμοιοί σου απολαύστε στο MSNBC τον αρχιφασίστα και ρατσιστή Michael Savage. Σίγουρα θα σας αρέσει περισσότερο, γιατί χαϊδεύει τ'αυτάκια σας και βρίζει τους μη Αμερικανούς, αποκαλώντας τις χώρες των οποίων οι λαοί δεν είναι λευκοί 'Turd World Countries' (χώρες του Κουραδόκοσμου). Ενώ, βεβαίως, σιγοντάρει ΠΑΡΑ πολύ τον chickenshit (για να στο πω στη γλώσσα που καταλαβαίνεις) πρόεδρό σας.
Και, βέβαια, μόνον ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα πήγαινε να πολεμήσει επειδή του το είπε ένας 'πρόεδρος' (μη χ3σω...) που, τον καιρό του πολέμου του Βιετνάμ (που μπορούσες ή να είσαι γενναίος και να πεις 'δεν πολεμάω' ή να είσαι γενναίος και βλάκας και να πας να πολεμήσεις για το Νίξον), κατετάγη μεν στο στρατό, αλλά πήγε και φίλησε όλες τις κατουρημένες ποδιές του στρατού για να τον βάλουν σε δουλειά γραφείου και να μην πολεμήσει. Οι ΓΝΗΣΙΟΙ Αμερικανοί (αυτοί που κατέσφαξαν τα ατομάκια τα οποία ΕΣΥ προσκυνάς και γλείφεις) κάτι τέτοιους (που εμείς τους λέμε ΚΟΤΕΣ και λουλούδες και φλώρους και χέστηδες) τους χαρακτήριζαν με έναν όρο: ΤΡΥΦΕΡΟ ΠΟΔΙ.
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα πειθόταν από έναν ΑΚΑΠΝΟ ΔΕΙΛΟ να πάει να πολεμήσει.
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα πειθόταν ότι ο μεγάλος δράκος (οι ΗΠΑ) απειλείται από ένα κοπρόσκυλο (το Σαντάμ) που δεν φτάνει σε μέγεθος ούτε το νύχι του δράκου.
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα έπαιρνε στα σοβαρά έναν θρησκόληπτο παρανοϊκό βλάκα (τον 'πρόεδρό' σας, που άλλοι τον διόρισαν - δεν εξελέγη), που, επειδή είναι ανίκανος να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να πείσει με επιχειρήματα και αποδείξεις, το ρίχνει στη θρησκεία (και ποια θρησκεία παρακαλώ! Στο ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑ που ονομάζεται Ιουδαιοχριστιανισμός και μάλιστα στην πιο ρατσιστική, μισάνθρωπη, μισαλλόδοξη, φασιστική και ηλίθια μορφή του) και λέει στους συνεργάτες του ότι ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ (απ'όσο ξέρω, το να μιλάς στο θεό λέγεται προσευχή, ενώ το να νομίζεις, αλλά και να λες, ότι σου μιλάει, λέγεται παράνοια και δε σου πρέπει κυβερνητική θέση, αλλά ζουρλομανδύας).
ΜΟΝΟΝ ένα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ θα νόμιζε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να σπαταλάει η χώρα του (το 4% του πληθυσμού του πλανήτη) τους μισούς πόρους του πλανήτη και να ξερνάει το 35% των ρύπων του πλανήτη.
Καλά κάνουν και σας τα χώνουν και μην παραπονιέστε. Κόψτε τις μ@λ@κίες καλύτερα κι αναρωτηθείτε τι κάνετε λάθος.
Κι επιτέλους, σταματήστε να νομίζετε ότι εσείς τα κάνετε όλα σωστά κι ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί μαζί σας και να σας κάνει κριτική, κοινώς ΞΕΠΕΖΕΨΤΕ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ'ΧΕΤΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
Μπραβο! ρε Κωνσταντίνε! Εσκεισες παλι!
-
φίλε γαβριήλ, αν μπορείς μην κολλάς στο ολίγον τι δηκτικό ύφος του κωνσταντίνου και προσπάθησε να μείνεις στο περιεχόμενο του post του.
βρίσκεις κάτι λάθος?
εγώ πάντως όχι...
Σπύρος
-
Εγώ πάντως μένω άναυδος. Μέχρι στιγμής, έχουνε γίνει 3 σελίδες posts και το θέμα αντέχει. Για να αντέξει λίγο παραπάνω θα παρακαλέσω Κωσταντίνε να είσαι πιο ήρεμος. Ότι είπες θα μπορούσες να το πεις πιο... πως να το πω... ήσυχα.
Επί του θέματος θα τοποθετηθώ μόλις διαβάσω το άρθρο...
-
syele, ας πρόσεχε. Αμάν πια μ'αυτούς τους Αμερικανούς! Κάθε φορά που κάποιος δε συμφωνεί μαζί τους, να τον βρίσουν, να τον δαιμονοποιήσουν, να τον κατηγορήσουν για αντιαμερικανισμό, να τον πουν τρομοκράτη...
Γυρεύοντας πάνε.
-
προσωπικά θα το έβλεπα πιο εποικοδομητικό να μπεις σε ένα ποστ στυλ σταματήστε το πόλεμο ή αποτρέψτε το πόλεμο παρά να προσπαθείς να πεισεις για το δίκιο των ισχυρισμών σου εμάς!πάντα να σκέφτεσαι ότι μπορεί ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος ναχει διαφορετική γνώμη από αυτήν των ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
φίλε γαβριήλ, αν μπορείς μην κολλάς στο ολίγον τι δηκτικό ύφος του κωνσταντίνου και προσπάθησε να μείνεις στο περιεχόμενο του post του.βρίσκεις κάτι λάθος?
εγώ πάντως όχι...
Σπύρος
Τοτε μπραβο και σε σενα. Σπυρο.
Απαραδεκτο αρθρο του Ιαν Αντοκ στο 4Τροχοι Φεβρουαριου