-
γιατί ?
-
Αν κόψεις τα ελατήρια θα έχουν πρόβλημα ΚΑΙ τα ελατήρια - δεν δουλεύουν σωστά.
Βάλε καινούρια ελατήρια 2 πόντους μικρότερα ώστε να έχεις μόνο τα υπόλοιπα προβλήματα του χαμηλώματος.
-
Γιατί μπορεί μάλλον.
Μ@λακία είναι αυτό φίλε, οκ χαμηλώνεις αλλά είναι για την ΜΟΥΡΗ και μόνο. Ούτε γίνεται σκληρότερο ώστε να τερματίζει δυσκολότερα, ούτε τπτ. Το αμορτισέρ θα το σκίσεις φυσικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί μπορεί μάλλον.Μ@λακία είναι αυτό φίλε, οκ χαμηλώνεις αλλά είναι για την ΜΟΥΡΗ και μόνο. Ούτε γίνεται σκληρότερο ώστε να τερματίζει δυσκολότερα, ούτε τπτ. Το αμορτισέρ θα το σκίσεις φυσικά.
Ειχαμε κοψει τα ελατηρια σε ενα mirafiori παλια,το οποιο παραδοξως εστριβε καλυτερα απο πριν,αλλα παταγες και διαβαζε τη μαρκα του τσιγαρου...
Βεβαια αν θυμαμαι καλα αυτα φορουσαν διαφορετικα ελατηρια απο τα σημερινα με πιο αραιο - πυκνο σπειρωμα πανω κατω... -
Αν είναι προοδευτικό το ελατήριο παίζει αυτό που λες, ναι.
Αλλά και πάλι, δεν αλλάζει κάτι στην σκληρότητα του ελατηρίου όταν πιέζεται πολύ, απλά δεν έχεις την άνεση στην αρχική συμπίεση.
-
αγόρασα σήμερα τα agx για τη celica μου.αλλά δεν βγάζει καμιά εταιρία ελατήρια χαμηλώματος κάτω από 3 πόντους χαμήλωμα. για αυτό το λόγο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν είναι προοδευτικό το ελατήριο παίζει αυτό που λες, ναι.Αλλά και πάλι, δεν αλλάζει κάτι στην σκληρότητα του ελατηρίου όταν πιέζεται πολύ, απλά δεν έχεις την άνεση στην αρχική συμπίεση.
Ναι μαλλον τετοια ηταν (καποιος απο τους ιστορικους θα διαφωτιζε εδω...),και μικραινοντας τη διαδρομη τους,εδινε την ψευδαισθηση του σκληρου.
-
Γίνεται:
α) πολύ πιο σκληρό απ' όσο πρέπει
β) όσο ελατήριο απομένει, συμπιέζεται περισσότερο απ' όσο πρέπει και θα χαλάσει γρήγορα (θα καθήσει) -
... όταν κόβουμε σπείρες από ένα ελατήριο αυξάνεται η στρεπτική ακαμψία του οπότε ναι ''σκληραίνει''... αν είναι δόκιμο ή όχι να τα κόψεις δυο πόντους , εξαρτάται καθαρά από τί είναι αυτό που ζητάς ... συνήθως αυτά που χάνεις με αυτή την κίνηση είναι περισσότερα από αυτά που πέρνεις ... βέβαια ποτέ δεν ξέρεις ... νομίζω όμως πως θα ήταν όντως καλύτερο να ψάξεις μήπως υπάρχουν ελατήρια που να χαμηλώνουν το τουτού σοου τους δύο πόντους που θές ... χωρίς πάλι και αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει σίγουρα καλύτερο ...
-
... αν τελικά τα κόψεις φρόντισε να το κάνεις σωστά ... πρέπει απαραιτήτος αφού κόψεις να κουρμπάρεις την ''καινούρια'' πάνω ή κάτω σπείρα (αναλόγος από ποια μεριά θα κόψεις) ώστε να ''κάθεται'' σωστά στο πιατέλο ... αλλιώς θα έχεις διάφορα προβλήματα ...
-
Καλημερα!
Φιλος εχει το nissan micra 1.2 του 2005 (n12) κ ηρθε η ωρα να του αλλαξει αμορτισερ με κατι καλυτερο κ κυριως πιο σφιχτα απο τα μαμα. Υπαρχει καποια προτεινομενη κ καλη λυση? (πχ koni, bilstein κλπ)
Στο συνεργειο κ σε καποια βουλκανιζατερ που ρωτησε του ειπαν οτι δεν υπαρχουν aftermarket αμορτισερ για micra παρα μονο tein που κ ακριβα ειναι κ πολυ extreme για αυτοκινητο πολης! Σημειωτεον οτι δεν θελει να το χαμηλωσει σε καμια περιπτωση
-
Δες εδώ: http://www.koni.com/254.html
Σε bilstein & kayaba βρήκα μόνο τα απλά μοντέλα αμορτισέρ.
-
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω για HONDA HRV τι αμοτρισερ να βαλω;
-
Οπως εχω δηλωσει και παλιοτερα δεν ξερω απο αναρτησεις και θελω να κανω μια ερωτηση.Γινεται οι μπροστα αναρτησεις να εχουν αντιστρεπτικη δοκο και συνδεσμους αντιστρεπτικης δοκου.
-
ναι και πισω...και μπαρα ψαλιδιων και οτι θελεις.
-
Το Corolla μου πάντως με τα κίτρινα Koni πάει μια χαρά! Χωρίς να είναι σφικτό (είναι ρυθμίσιμα).
-
H Corolla του πεθερού χρειάζεται επειγόντως αμορτισέρ, είναι μοντέλο 10/98
- Ποιό kayaba να βάλει ;
- Ξέρει κανένας κανένα καλό μάστορα, περιοχή Ζωγράφου για να μη ξενιτευτεί ;
-
Βρήκα κάποιες αντιστρεπτικές από rx8 αλλά χρειάζομαι τα brackets (δεν ξέρω πως λέγονται στα ελληνικά) μαζί με τα σινεμπλοκ τους. Εκτός από τη μάζντα που μου ζήτησαν ~100ε ,μπορώ να τα βρω αλλού? Κατασκευή από άλλη εταιρία? Υπάρχει κάποιος που φέρνει ανταλλακτικά μάζντα καινούρια?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Βρήκα κάποιες αντιστρεπτικές από rx8 αλλά χρειάζομαι τα brackets (δεν ξέρω πως λέγονται στα ελληνικά) μαζί με τα σινεμπλοκ τους. Εκτός από τη μάζντα που μου ζήτησαν ~100ε ,μπορώ να τα βρω αλλού? Κατασκευή από άλλη εταιρία? Υπάρχει κάποιος που φέρνει ανταλλακτικά μάζντα καινούρια?Επίσης είναι εύκολο να τις τοποθετήσω εγώ (απ ότι έχω δει δεν είναι τπτ)? Απλά μήπως πρέπει να προσέξω κάτι?
-
μια ερώτηση να κάνω
Οι βάσεις των αμορτισέρ όταν φθέρνονται και κάνουν θόρυβο όταν γυρνάς το τιμόνι δεξια-αριστερά χρειάζονται αντ/ση και για ποιο λόγο? τίθεται θέμα ασφάλειας?
Πάντως μου είπαν ότι δεν πάνε με τα αμοστισέρ αλλά τα αλλάζεις ξεχωριστα είναι όντως έτσι?
Περί Αναρτήσεων