-
Σε ευχαριστώ ρε φίλε. Σε αυτά τα θέματα είμαι σκράπας εντελώς και μου φάνηκε πολύ περίεργη αυτού του τύπου η ανάρτηση.
-
Υπάρχει κάποιος με Mazda 6 του 2005 ; Έχω σκοπό να αλλάξω αμορτισέρ ,αφού επιδιόρθωσα και το σύστημα διεύθυνσης .
Έχω αποφασίσει να έβαζα τα Kyb Excel G 4άδα , αφού το αμάξι δέν κάνει απαιτητική οδήγηση και το 80% τών ετήσιων χιλιομέτρων είναι εκτός πόλης .
Ωστόσο άλλοι αναφέρουν οτι με τα Kyb Excel G δέν έχουν μείνει ευχαριστημένοι και δέν επέλεξαν τα Kyb αφτερμάρκετ. H επόμενη επιλογή και στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι τα Blistein B4
-
Σε Ιαπωνικό εννοείται θα βάλεις KYB. Το B4 είναι μέτριο έτσι κι αλλιώς. Αν μιλούσαμε για Β6, να το συζητούσαμε.
-
Καλή χρονιά με υγεία! Δεν έχω εμπειρία με mazda,.αλλά.σε όσα αυτοκίνητα έχω χρησιμοποιήσει τα excel g έχω μείνει ευχαριστημένος ακόμα.και.σε γαλλικό...εναλλακτικά δες για sachs ή monroe γιατί όλοι οι άνθρωποι του χώρου πάντα μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τα b4
-
Αν δεν υπάρχουν τζόγοι κενα κλπ στα στοιχεία της ανάρτησης και στο αμορτισερόμετρο είναι εντος παραμέτρων γιατί να τον κόψουν ,άλλωστε το τερμα χαμηλωμα είναι μόνο για εφε παρκαρισμένο εχει άλλη ρύθμιση για να κινήται (και να περνάει ΚΤΕΟ)
Δεν πρόσεξα αν το είπαν στο βιντεο ενα χαρακτηριστικό που εχουν οι αεραναρτήσεις είναι οτι όσο το ψηλώνεις τόσο σκληραίνει όσο το χαμηλώνεις μαλακώνει !
Στα θετικά είναι ότι ρυθμίζεις πανεύκολα το ύψος. Άλλοι τα κάνουνε σαύρες με κλασσικες αναρτήσεις και βρίσκουν στους θόλους.
-
Καλημέρα,
Θέλω να πάρω δύο πισίνα αμορτισέρ για golf 4 1,4 1999. Κάθε εταιρεία έχει 3 επιλογές: νορμάλ, για sport ανάρτηση και για οχήματα με παραλλαγή για κακής ποιότητας δρόμους.
Τα ελατήρια είναι τα μαμά με αποστάτες ανάμεσα από τις σπείρες.Με ανύπαρκτα bumpstop και τελειωμένα ΑΛΚΟ τερματίζει σε λακούβες με δύο άτομα πίσω.
Οι παραπάνω 3 επιλογές έχουν ελαφρώς διαφορετικες διαστάσεις σε έκταση και βύθιση.Το θέμα είναι τοποθετούνται νέα bumpstop η ανάρτηση θα σκάει συνέχεια πάνω τους?! Τα αμορτισέρ για σπορ ανάρτηση είναι πιο σφιχτά ή το ίδιο με τα απλά?
Μεταξύ των ALKO, TRW, SACHS τι διαλέγω?Η δε TRW δίνει δύο σειρές Single και TWIN.
Από autodoc λέω να τα πάρω.
-
Καλημέρα,
Θέλω να πάρω δύο πισίνα αμορτισέρ για golf 4 1,4 1999. Κάθε εταιρεία έχει 3 επιλογές: νορμάλ, για sport ανάρτηση και για οχήματα με παραλλαγή για κακής ποιότητας δρόμους.
Τα ελατήρια είναι τα μαμά με αποστάτες ανάμεσα από τις σπείρες.Με ανύπαρκτα bumpstop και τελειωμένα ΑΛΚΟ τερματίζει σε λακούβες με δύο άτομα πίσω.
Οι παραπάνω 3 επιλογές έχουν ελαφρώς διαφορετικες διαστάσεις σε έκταση και βύθιση.Το θέμα είναι τοποθετούνται νέα bumpstop η ανάρτηση θα σκάει συνέχεια πάνω τους?! Τα αμορτισέρ για σπορ ανάρτηση είναι πιο σφιχτά ή το ίδιο με τα απλά?
Μεταξύ των ALKO, TRW, SACHS τι διαλέγω?Η δε TRW δίνει δύο σειρές Single και TWIN.
Από autodoc λέω να τα πάρω.
Τα αμορτισέρ σπορ προσανατολισμού θα δώσουν μια πιο σφιχτή αίσθηση και στη συμπίεση και στην απόσβεση επαναφοράς. Εννοείται ότι θα είναι διπλής ενέργειας (αεριου λαδιού). Η γνώμη μου είναι για trw twin. Προφανώς τα δικά σου είναι τελείως κλουβια.
Υ.Γ Λογικά και τα ελατήρια είναι off
-
Εγώ sachs θα σου πρότεινα...εχώ βάλει σε golf mk6 sachs τον κωδικό για οχήματα με σπορ ανάρτηση και έσφιξε σε σχέση με τα μαμά χωρίς να χάνει σε άνεση...
-
Εγώ sachs θα σου πρότεινα...εχώ βάλει σε golf mk6 sachs τον κωδικό για οχήματα με σπορ ανάρτηση και έσφιξε σε σχέση με τα μαμά χωρίς να χάνει σε άνεση...
Είδες τίποτα παράξενο με βάρος ?Έσφιξε σε σχέση με τα παλιά αμορτισέρ ή κ όταν ήταν εκείνα καινούργια?
-
Καλή χρονιά με υγεία! Δεν έχω εμπειρία με mazda,.αλλά.σε όσα αυτοκίνητα έχω χρησιμοποιήσει τα excel g έχω μείνει ευχαριστημένος ακόμα.και.σε γαλλικό...εναλλακτικά δες για sachs ή monroe γιατί όλοι οι άνθρωποι του χώρου πάντα μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τα b4
Kyb excel G είχα χρησιμοποιήσει και εγώ στο παρελθόν σε Honda Accord βέβαια .
Διάβασα οτι υπάρχει ποιότητα αφτερμαρκετ - αντικατάστασης Kyb excel g και κανονικά για Mazda 6 .
-
thodoris91 wrote:
Είδες τίποτα παράξενο με βάρος ?Έσφιξε σε σχέση με τα παλιά αμορτισέρ ή κ όταν ήταν εκείνα καινούργια?
Θέματα με βάρος όχι...έσφιξε σε σχέση με τα μαμά ακόμα κι όταν ήταν καινούργια....στην αρχή μέχρι να πατήσουν ήταν αρκετά σκληρά, τώρα που έχουν 30k km είναι ιδανικά δεμένη αίσθηση και πολύ καλή άνεση..
-
thodoris91 wrote:
Kyb excel G είχα χρησιμοποιήσει και εγώ στο παρελθόν σε Honda Accord βέβαια .
Διάβασα οτι υπάρχει ποιότητα αφτερμαρκετ - αντικατάστασης Kyb excel g και κανονικά για Mazda 6 .
Εγώ. Σκέψου τα έχω βάλει σε clio mk3 ...τα Renault από το εργοστάσιο φοράνε kyb με δικές τους προδιαγραφές και θεωρητικά διαφέρουν με τα aftermarket kyb...εγώ έβαλα τα aftermarket κι άντε να είναι ένα κλικ πιο σφιχτά αλλά ανεπαίσθητα...σε lancer που τα είχα βάλει πιο παλιά ήταν ακριβώς τα ίδια σε αίσθηση
-
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.
Έχω ένα grande punto diesel 1.3 2010 75 ps και χρειάζονται αλλαγή τα αμορτισέρ.
Τι θα μου προτείνατε σαν καλή λύση για καθημερινή οδήγηση σε πόλη και σπανιότερα σε εθνική οδό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ξέρετε αν τα koni sport συνδυάζονται και με νορμάλ ελατήρια (όχι χαμηλωμένα); Στο site της koni δείχνει ότι είναι δυνατό Τα σκέφτομαι προς αντικατάσταση των bilstein b6 στην w211. Σκέφτομαι επίσης τα koni special active αλλά δεν αναφέρεται αν είναι συμβατά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Τί λέτε; να δοκιμάσω ή να μείνω στη γνωστή καλή συνταγή των b6;
-
Ξέρετε αν τα koni sport συνδυάζονται και με νορμάλ ελατήρια (όχι χαμηλωμένα); Στο site της koni δείχνει ότι είναι δυνατό Τα σκέφτομαι προς αντικατάσταση των bilstein b6 στην w211. Σκέφτομαι επίσης τα koni special active αλλά δεν αναφέρεται αν είναι συμβατά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Πολλοί τα βρίζουν τα b6 σε άλλα αυτοκίνητα, εμένα στην w202/w203 μου φαίνονται ιδανικά. Μονο αρνητικό όσο περνάνε τα χιλιόμετρα (και μάλιστα πολλά) σκληραίνουν αντί να γίνονται σούπα.
Δεν σου άρεσε κάποιο χαρακτηριστικό τους?
-
XENO wrote:
Πολλοί τα βρίζουν τα b6 σε άλλα αυτοκίνητα, εμένα στην w202/w203 μου φαίνονται ιδανικά. Μονο αρνητικό όσο περνάνε τα χιλιόμετρα (και μάλιστα πολλά) σκληραίνουν αντί να γίνονται σούπα.
Δεν σου άρεσε κάποιο χαρακτηριστικό τους?
απλά νοιώθω ότι τα παντρεύτηκα μετά από 440.000 χλμ. (3 τετραδες) και σκέφτηκα να αλλάξω.
-
Γειά σας! Έχω ένα grandtour 2016 1.5 diesel 90 άλογα.
Νομίζω όπως το ακούω θέλω αμορτισέρ.. Γενικά δεν είναι όπως όταν ο πήρα. Τα ακούω να χτυπάνε αισθητά πιο πολύ. Είμαι και ψείρας γενικά, οπότε θέλω να τα αλλάξω να βάλω καινούρια.. Δε ξέρω τι φοράει από τη μάνα του... Monroe? Sachs? Εσείς ποια προτείνετε; θέλω πρωτίστως άνεση, να μην ακούγεται στο δρόμο.. Ε και μπαίνουμε και σε καμία στροφή βρε αδερφέ αλλά σπάνια... Επίσης κάνω ταξίδια αρκετά και μακρινά.!
-
Ότι after βάλεις κάνεις πείραμα. Οι μάρκες που βρίσκεις στο εμποριο μπορεί να έχουν το ίδιο όνομα με τις μαμά αλλά δεν είναι οι ίδιες σε ρύθμιση.
Συνήθως είναι ή λιγο σκληρότερα ή λίγο πιο μαλακά.
-
Εμείς έχουμε ένα clio iii και φορούσε kyb από το εργοστάσιο...του έβαλα aftermarket kyb excel g, τα οποία είναι ελάχιστα πιο σκληρό από τα μαμά, αλλά κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος ...γενικά τα Renault έχουν φθηνά αμορτισέρ αν έμεινες ευχαριστημένος από τα μαμά είναι η πιο safe επιλογή
-
Γράφει κάπου τι φοράνε από τη μάνα τους; ή πρέπει να καλέσω σε κάποια Renault?
Περί Αναρτήσεων