-
Υπαρχει αμορτισερ με υδραυλικο bumb stop στην αγορα, στα προτυπα της citroen;
Aftermarket δεν νομίζω, H Renault sport έβαλε στο Clio 3 RS ή στο 4 δεν θυμάμαι, επίσης κάποιο από αυτά τα 2 σε Cup φορούσε εμπρός ελατήρια από ειδικό πολυεστέρα με ίνες.
https://www.renaultsport.com/-butees-hydrauliques-de-compression-.html
-
Σε Suzuki Νέο Grand Vitara 4πορτο (η 3η έκδοση δηλαδή) στην Αθήνα από κέντρο προς Πεντέλη με χρήση Αττικής Οδού για εργασία και μια φορά στους δύο μήνες ταξίδια 300χλμ εθνική οδό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και λίγο χωματόδρομο για τα χωράφια και 4χ4 κίνηση μόνο εντός χωραφιών σε εύκολες καταστάσεις. Τους είπα να τα αλλάξω και μου είπαν φύλαξε τα λεφτά για αργότερα ! Πόσο αργότερα στα 200.000χλμ ή όταν κλείσουν 20ετία ;
στον σακκα δεν επηγες? φορ γουιλερς?
-
gatoz όχι ακόμη πήγε πιο μακριά αλλά και καλύτερα οργανωμένα όμως τον έχω σοβαρά υπόψη για την αλλαγή πακέτο μαζί με λάστιχα που θέλω από το φθινόπωρο. Ήδη τον επισκέφθηκαν δύο από τη γειτονιά με επιτυχία, στο facebook πρόσφατα το μαύρο Pajero και το ασημί Grand Vitara στις 28 Απριλίου, έχουμε κι άλλους τέσσερις παλιούς τρελαμένους στη γειτονιά δύο με vitara 1ης γενιάς που πάνε χρόνια στον Σακκά και το έχουν σε κατάσταση βιτρίνας με όλο το πακέτο off road και δύο με Feroza και Cherokee του 2000 που πάνε στο Evolution Off Road φοράνε Rouch Country, Procomp, Fοx κλπ. Εμένα μου αρέσει και η λύση ελατήρια + αμορτισέρ της Old Man Emu που βλέπω πολύ στο Californiaclub4x4 και στο Xtreme4x4 τσιμπάνε βέβαια σε τιμές + εργατικά.
Βασικά το δικό μου θέλω να το πουλήσω το 2021 και να βγάλω pick-up ως επαγγελματικό ή αγροτικό (Ford Ranger ή το νέο Isuzu D-Max που έρχεται τον Οκτώβριο). Αλλά με την αβεβαιότητα του κορωνοϊού για το χειμώνα τα τρενάρω προς το παρόν όλα.
-
cson Ποιά μάρκα έβαλες τις δύο φορές που άλλαξες αμορτισέρ και αν είδες διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο π.χ στροφές, απορρόφηση κραδασμών κλπ ; Έχεις άποψη αν αξίζει να πηγαίνει κανείς στα μοντέλα της Koni π.χ. Koni Heavy Track ή https://www.rellasamortiser.gr/el/suzuki-grand-vitara-2006-2014/62436--suzuki-grand-vitara-koni-special-active-2006-2014-8645-1174-8245-1175.html?cid=512 ή δεν αξίζουν τα διπλά λεφτά για την συνήθη χρήση του αυτοκινήτου που κάνουμε σε σχέση με τα KYB Excel-G ;
Εβαλα και τις 2 φορες KYB excel g. Ειναι λιγο σφικτοτερα απο τα μαμα. Τα μαμα δεν τα προτιμησα γιατι ειναι πανακριβα +250 ευρω, και οταν κανουν 100.000 χλμ και το εχω φορτωμενο αρκετα εχω πλευση στην ασφαλτο. Παρολα αυτα στις ανωμαλιες του δρομου και του χωματος ειναι κυριολεκτικα τελεια. Με τα ΚΥΒ εχω αρκετα καλυτερη συμπεριφορα στην ασφαλτο, ιδιαιτερα φορτωμενο αντιδρα εξαιρετικα, απλα στο χωμα και στις λακουβες περνανε λιγο περισσοτεροι κραδασμοι μεσα. Επισης εχουν εξαιρετικη αντοχη στο χρονο. Επισης στη δευτερη αλλαγη τωρα πριν λιγο καιρο αλλαξα και ελατηρια αναρτησης με γνησια, συν top mount γνησια, και το αμαξι σηκωθηκε 1,3cm εμπρος και 0.8cm πισω.
Ηθελα να δοκιμαζα τα monroe ΟΕ spectrum αλλα δεν ξερω γιατι , αλλα ολοι οι εμποροι με αποτρεπουν στο θεμα αντοχης. Και δεν θελω να μπλεξω. Επισης ακριβοτερες σειρες(ΚΟΝΙ κτλ) δεν ειμαι οικονομικα σε θεση να τα επιλεξω.
-
cson Σ' ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Για τα Monroe ακούω τα ίδια σχόλια και από δυσαρεστημένους ιδιοκτήτες του τύπου 'σαν να μην άλλαξα αμορτισέρ ή να μου έβαλαν ελαφρώς μεταχειρισμένα ή μετά από 40.000χλμ ψόφησαν' οπότε λογικό πολλοί να τα αποφεύγουν.
-
Καλησπέρα, πήρα ένα Fiat Idea. Δυστυχώς δε βρίσκω κωδικούς αμορτισερ από Bilstein ή Koni. Μόνο Monroe Spectrum και Kayaba excel g. Είμαι συνηθισμένος με Bilstein B6 και B4 σε Ciquecento και δε θα θελα να παω προφανώς σε κάτι κατώτερο. Έχει κανείς εμπειρία αν ταιριάζουν από Grante Punto ή άλλη λύση?
-
Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Οι προσθηκες που μπαινουν στο πανω μερος του ελατηριου εχουν εμπιστοσυνη? Η υπαρχει κινδυνος να ξεκουμπωσει κανα ελατηριο αν πιεστει σε καμια στροφη?
-
Εξαρταται την υλοποιηση και το αμαξι.
-
Για να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος...εχω ενα civic 2004 4dr. Το αυτοκινητο φορτωνεται συχνα κ φυσικο ειναι να εχει κατσει το πισω μερος. Πλεον οταν φορτωνεται κανει σουζα κ δεν εχω οπως ειναι φυσικο τιμονι. Οπως και να χει πρεπει να αλλαχτουν τα ελατηρια κ τα αμορτισερ. Αφου θα μπω στη διαδικασια ηθελα να βαλω πιο ενισχυμενα ελατηρια πισω( χωρις να χαμηλωσει η αν χαμηλωσει να ειναι ελαχιστο) Ελεγα λοιπον να παρω καποια ελατηρια χαμηλωματος 3ποντα σαν πιο ενισχυμενα απο ενα φιλο κ να βαλω π.χ 2 ποντους προσθηκη να το παω εκει που θελω. Δεν ξερω αν υπαρχουν κανονικου υψους ενισχυμενα ελατηρια...παντως οποια λυση κ να δοθει πρεπει να καταληξω κ σε αμορτισερ. ΚΥΒ EXCEL G η bilstain sport? Τι θα εδενε πιο αρμονικα με το αυτοκινητο αφου ειναι και οικογενειακο. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο θα εκτιμουσα οποια βοηθεια...
-
Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Οι προσθηκες που μπαινουν στο πανω μερος του ελατηριου εχουν εμπιστοσυνη? Η υπαρχει κινδυνος να ξεκουμπωσει κανα ελατηριο αν πιεστει σε καμια στροφη?
αχρηστες ειναι. πεταμενα λεφτα. αλλαζουν και παρα πολυ τη δυναμικη συμπεριφορα.
απο οτι διαβαζω θες να σου κρατησει πισω σε βαρος. δεν ξερω αν υπαρχουν για το δικο σου σιβικ, ψαξε για ελατηρια ενισχυτικα, ειναι ελατηρια που μπαινουν πισω προσθετα των κανονικων, εσωτερικα τους ή παραλληλα. αν δεν βρεις ψαξε για ελατηρια που εχουν ή περισσοτερες σπειρες ή χοντροτερο υλικο. μετα πηγαινε σε αμορτισερ γενικα οχι ακριβα, τα ακριβα ειναι για αλλους λογους οχι για την αντιμετωπιση του βαρους. απλα kyb θα σου κανουν δουλεια. σε ακριβη λυση δες αν βγαζει coilover η meister για το μοντελο σου, ξερω οτι βγαζει για τα επομενα.
-
Εγω στο w202 εκανα το εξης: Πηρα ελατηρια eibach pro kit απο το c280 και εβαλα προσθηκη για να φερω το υψος εκει που θελω.Τα πισω ειχαν και προοδευτικες σπειρες,δυστυχως δεν το ξερα.Με σχετικο κοπο περασα λαστιχο ποτισματος σε αυτες τις σπειρες.Πλεον το αμαξι συμπεριφερεται φοβερα,και σε 'offroad' δεν βρισκω .Οταν το φορτωνω μονο πισω απλα δεν με απασχολει δεν δημιουργει θεμα στην οδηγηση το βαρος.
Αμορτισερ εχω και AL-KO κιτρινα και bilstein b6.Αν ξαναβρισκα AL-KO θα τα ξαναβαζα χωρις δευτερη σκεψη.Αμφοτερα εχουν βγαλει παραπολλα χιλιομετρα ,ισως να χω και τα περισσοτερα με τετοια αμορτισερ εδω μεσα.
Η φθηνη λυση με συμβιβασμους ειναι αυτη που εκανα στο Golf 4.Αγορασα 40€ προσθηκες μπροστα πισω που μπαινουν αναμεσα απο σπειρες στα ελατηρια και μονος μου εφτιαξα 2 θολομπαρες.Το αμαξι εγινε οδηγησιμο αλλα ο ημιακαμπτος πισω θυμιζει τρειλερ.....επικινδυνο με καλο λαστιχο μπροστα και φθαρμενο πισω.Με το αναποδο ειναι καλα.
-
Καλησπέρα στην ομάδα.Νέο μέλος καλώς σας βρήκα.
Πρόσφατα άλλαξα ζάντες στο αυτοκίνητό μου.Απο 15αρές πήγα σε 17αρές.Το αυτοκίνητο τώρα κοπανάει πάρα πολύ σε λακκούβες και το ύψος του ανέβηκε..( δεν φαίνεται όμορφο)
Θα ήθελα να μου προτείνετε τι αναρτήσεις να βάλω...και ποιές μάρκες είναι καλές... -
Με αυτά τα στοιχεία κανείς δεν μπορει να σου απαντήσει. Δεν μας λές:
- Μάρκα και μοντέλο
- Τι διάσταση ελαστικά φόραγε πριν και τι τώρα
- Εαν έχεις πειράξει κάτι στην ανάρτηση ή όχι
- Εαν οι 17αρες είναι εντός προδιαγραφών (offset & πλάτος) του κατασκευαστή
- Τι θες να πετύχεις.
Προφανώς και θα κοπανάει το αυτοκίνητο, λογικό είναι.
-
Γιατί πήγες σε 17αρες από τη στιγμή που παίρνει 15αρες; Το πολύ να πήγαινες σε 16αρες.
-
Με αυτά τα στοιχεία κανείς δεν μπορει να σου απαντήσει. Δεν μας λές:
- Μάρκα και μοντέλο
- Τι διάσταση ελαστικά φόραγε πριν και τι τώρα
- Εαν έχεις πειράξει κάτι στην ανάρτηση ή όχι
- Εαν οι 17αρες είναι εντός προδιαγραφών (offset & πλάτος) του κατασκευαστή
- Τι θες να πετύχεις.
Προφανώς και θα κοπανάει το αυτοκίνητο, λογικό είναι.
-Peugeot 208 του 17
-Πριν φορούσε 185/65/15 αν θυμάμαι καλά..τώρα έχω 205/45/17
-Ναι είναι εντός προδιαγραφών...φόρεσα τις ζάντες της GT-Line έκδοσης
-Να μαλακώσει το αυτοκίνητο στις λακούβες... -
Αφού ήθελες να μαλακώσει το αυτοκίνητο, γιατί έβαλες 17' ζάντες με ελαστικά χαμηλού προφίλ? Δεν γίνεται να θές τέτοιο ελαστικό και ταυτόχρονα να μαλακώσει το αυτοκίνητο, είναι 2 αντίθετες και αντικρουόμενες απαιτήσεις.
-
Μάλλον ο φίλος εννοεί πως θέλει το ίδιο, ή έστω παραπλήσιο αποτέλεσμα άνεσης ανάρτησης που είχε με τις 15αρες, φορώντας 17αρες. Πράγμα μάλλον αδύνατο, το αυτοκίνητο ήδη από τη μάνα του είναι προσανατολισμένο στην άνεση, πόσο να το μαλακώσεις. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο προφίλ, ακόμη και με χρήση ελαστικού με μαλακό πλαϊνό δε θα σωθεί η κατάσταση. Αν μπορεί να ανταλλάξει τα 17αρια ζαντολάστιχα με μικρότερα τώρα που είναι καινούργια, πιστεύω θα ηρεμήσει.
-
Αφού ήθελες να μαλακώσει το αυτοκίνητο, γιατί έβαλες 17' ζάντες με ελαστικά χαμηλού προφίλ? Δεν γίνεται να θές τέτοιο ελαστικό και ταυτόχρονα να μαλακώσει το αυτοκίνητο, είναι 2 αντίθετες και αντικρουόμενες απαιτήσεις.
μάλλον δεν γνωρίζεις πολλά για τις διαστάσεις...όταν αλλάζεις δίαμετρο ζάντας αλλάζεις και προφίλ φίλε μου...δεν γίνετε σε 17αρα να κρατήσεις 65 προφίλ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
Εγώ απλά ήθελα να μάθω αν καποίος έχει να μου προτείνει μια μάκρα αναρτήσεων... (πχ BILSTEIN, Eibach , Tein κτλ. ) και γιατί... -
Μάλλον ο φίλος εννοεί πως θέλει το ίδιο, ή έστω παραπλήσιο αποτέλεσμα άνεσης ανάρτησης που είχε με τις 15αρες, φορώντας 17αρες. Πράγμα μάλλον αδύνατο, το αυτοκίνητο ήδη από τη μάνα του είναι προσανατολισμένο στην άνεση, πόσο να το μαλακώσεις. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο προφίλ, ακόμη και με χρήση ελαστικού με μαλακό πλαϊνό δε θα σωθεί η κατάσταση. Αν μπορεί να ανταλλάξει τα 17αρια ζαντολάστιχα με μικρότερα τώρα που είναι καινούργια, πιστεύω θα ηρεμήσει.
το αυτοκίνητο μου βγαίνει κ σε έκδοση με 18αρες ζάντες...με τα λεγόμενα σου δλδ με 18 δεν παλεύετε μια...
ΑΛΛΑ προφανώς στην έκδοση με τις 18αρες ζάντες φοράει άλλες αναρτήσεις απο τις 15αρες ζάντες.... -
μάλλον δεν γνωρίζεις πολλά για τις διαστάσεις...όταν αλλάζεις δίαμετρο ζάντας αλλάζεις και προφίλ φίλε μου...δεν γίνετε σε 17αρα να κρατήσεις 65 προφίλ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
Εγώ απλά ήθελα να μάθω αν καποίος έχει να μου προτείνει μια μάκρα αναρτήσεων... (πχ BILSTEIN, Eibach , Tein κτλ. ) και γιατί...Με αυτά που γράφεις μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις...αλλά τέλος πάντων....καλή συνέχεια.
Περί Αναρτήσεων