-
Καλημερα στην παρεα! Εν γενει συμφωνω με οσα έχουν γραφει στον ηλεκτρονικο και έντυπο τυπο σχετικα με τισ αξιολογησεις του baleno, ωστοσο έχω μια μικρη παρατηρηση.Σε ταξιδια μου στην επαρχια,οι πισω συνεπιβατες ,μεσαιας και μεγαλυτερης ηλικιας,παραπονιουνται για την σκληροτητα στα αμορτισερ.Συγκεκριμενα μου εχουν αναφερει οτι αν ειχε καποιος πετρα στα νεφρα θα του ειχε πεσει,διοτι στην κυριολοξια το αμαξι οταν βρισκεται σε οχι τοσο ομαλο οδοστρωμα 'χοροπηδαει''. Εχετε εντοπισει και σεις τετοιο προβλημα? Αν ναι,εχετε να προτεινετε κατι ? Ευχαριστω για τον χρονο σας!
Υ.Γ.Ηδη το ανεφερα στην αντιπροσωπεια,οι οποιοι μου αλλαξαν τα πισω αμορτισερ,ωστοσο το προβλημα συνεχιζεται.
-
Αν εχει αξονα πισω οπως το S cross τοτε ειναι απ' αυτο...Το S cross μου κοπαναει πισω αρκετα ....
-
Στα μη ευρωπαϊκα μπαλενο που ειχαν αυτο το θεμα εγινε αλλαγη των αμορτισερ σε μαλακοτερα.
Μηπως εσενα σου εβαλαν ξανα τα ιδια σκληρα.
Το ιδιο εκαναν και στα ιγκνις οπου χτυπουσαν και σε συτο τα πισω αμορτισερ και εγινε αλλαγη στα αμορτισερ, νομιζω στα ελατηρια και στα στοππερς.Τι ημερομηνια κατασκευης ειναι το μπαλενο;
-
Το είχα αναφέρει και εγώ στην αντιπροσωπεία, τι γίνεται στην Ινδία με τα αμορτισέρ, αλλά αφενός τα δικά μας εδώ δεν είχαν αντίστοιχους κωδικούς στο σώμα των αμορτισέρ (σε σχέση με αυτά που έκαναν αλλαγή στα Ινδικά μπαλένο) και αφετέρου δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη πολιτική εθελοντικής αλλαγής.
Τόσο εύκολα σου άλλαξαν αμορτισέρ; Έκαναν κάποιο έλεγχο; Το 1.2 έχεις;
Ένα θέμα με αναπηδήσεις έχει όντως όταν είναι τέρμα φορτωμένο ή κάθονται 3πίσω.
Στα ινδικά όποιος παραπονιόταν για σκληρή ανάρτηση άλλαζαν όλο τον πίσω άξονα και τα αμορτισέρ γιατί οι νέοι άξονες έχουν μια διαφορετική βάση στήριξης ή κάτι τέτοιο.Αλλά μην συγκρίνουμε τα Ινδικά με τα δικά μας. Αυτά έχουν εντελώς διαφορετικό στήσιμο, είναι πιο ψηλά και έχουν αλλά αμορτισέρ. Το πρόβλημα θεωρώ ότι εντοπίζεται κυρίως στην υπερβολικά μεγάλη πίεση στα ελαστικά. 38psi και μέχρι 40φέυγα λογικό δεν είναι να είναι κούτσουρο; Εγώ ήθελα να το δουλεύω με πολύ μικρότερη πίεση αλλά έχει τον αισθητήρα στις ζάντες που παρότι έχει 3 προγράμματα αν πέσει κάτω από 36 νομίζω, βγάζει τη σπαστική προειδοποίηση. Και δεν νομίζω αυτή η πίεση να έχει να κάνει με τίποτα άλλο πέρα από οικονομία. Στα Ινδικά προτείνουν 32psi..
-
Πραγματικά ακούγεται παράλογη πιεση ελαστικών της τάξης των 38+ psi σε αυτοκίνητο με το βάρος και τη διάσταση ελαστικών του Baleno...
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Ως νέος οδηγός, αποφάσισα από το καλοκαίρι που μας πέρασε να αγοράσω το πρώτο μου μεταχειρισμένο αυτοκίνητο , seat Leon 1.4 μοντέλο του 2001.
Ο προηγούμενος κάτοχος είχε τοποθετήσει την συγκεκριμένη ανάρτηση μάρκας Techinx evostvw04h.
Απ όσο γνωρίζω το συγκεκριμένο είναι ρυθμιζόμενο και μου αρέσει πολύ το χαμηλωνα που δίνει πιο σπορ ύφος όμως το αυτοκίνητο σε μικρές λακούβες και ειδικά μέσα στη πόλη γίνεται κουδουνίστρα. Στα μακρινά ταξίδια δε είναι κάπως καλύτερα αλλά όταν οδηγείς για αρκετές ώρες είναι αρκετά κουραστικό.
Και ερωτώ: Υπάρχει κάποιοα άλλη ανάρτηση στην αγορά που να δίνει χαμήλωμα στο αυτοκίνητο χωρίς να κουνάει τόσο;
Αν ναι τι έχετε να προτείνεται;
2ον αν το αφήσω έτσι, υπάρχει περίπτωση με τους τόσους έντονους κρανδασμους να προκαλέσει κάποια φθορά στο αυτοκίνητο; -
Χαμήλωμα και ανεση ειναι εννοιες ασυμβατες.
Θα πρεπει να βαλεις βαθιά το χερι στην τσεπη για να πετυχεις σπορ αναρτηση και ταυτοχρονως ανετη.
Ειδικα στους ελληνικους δρομους.
Το μονο που μπορεις να κανεις για να εχεις καλο κρατημα και σχετικη ανεση ειναι να παιξεις με μαμα ελατηρια ενος πιο σπορ λεον, πχ απο fr, και ενα αμορτισερ τυπου bilstein Β6. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Χαμήλωμα και ανεση ειναι εννοιες ασυμβατες.
Θα πρεπει να βαλεις βαθιά το χερι στην τσεπη για να πετυχεις σπορ αναρτηση και ταυτοχρονως ανετη.
Ειδικα στους ελληνικους δρομους.
Το μονο που μπορεις να κανεις για να εχεις καλο κρατημα και σχετικη ανεση ειναι να παιξεις με μαμα ελατηρια ενος πιο σπορ λεον, πχ απο fr, και ενα αμορτισερ τυπου bilstein Β6.Καλά τα λες! : σχετική άνεση με bilstein Β6, ακόμη και με βαρύ αυτοκίνητο.
-
To χαμήλωμα κάνει περισσότερο την ανάρτηση σκληρή. Μπορείς με κατάλληλα αμορτισέρ να έχεις μία σφιχτότερη ανάρτηση.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
To χαμήλωμα κάνει περισσότερο την ανάρτηση σκληρή. Μπορείς με κατάλληλα αμορτισέρ να έχεις μία σφιχτότερη ανάρτηση.Οχι απαραίτητα . Έχοντας bilstein b6 και alko κίτρινα με μαμα ελατήρια και επειτα με eibach pro kit(απο c280 κτλ) δν ειδα καμία διαφορά. Παράλληλα πριν τα βαλω και επι χρονια ολοκληρα ακουγα οτι θα διαλυθεί το αμαξι, θα τριζει, δν θα οδηγείται κτλ κτλ. Εχω μέχρι και υποψία οτι το αμαξι μαλακωσε ελάχιστα στις μεγάλες λακουβες λογω των σκληρων ελατηριων.
Υ. Γ. Εξαιτίας αυτων που εχω ακουσει εχω πληρωσει ελατήρια 'amg' απο γνωστό μ@@@κα απο Αθήνα 200€ και μου στείλε κομμενα μανισια το ζ@@ν.
Eibach ebay 150€ με μεταφορικα στην πόρτα μου. Στα πίσω απενεργοποιησα τις προοδευτικες σπειρες, το καλύτερο ελατηριο για αυτό το αμαξι, δίνει ρεστα στις στροφές και ΔΕΝ κοπαναει παραπάνω.
Επιφυλασσομαι βέβαια λογω του honda που εχω.... Με μαμα αναρτηση 'σούπα' κοπαναει πολύ. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
To χαμήλωμα κάνει περισσότερο την ανάρτηση σκληρή. Μπορείς με κατάλληλα αμορτισέρ να έχεις μία σφιχτότερη ανάρτηση.
Οχι απαραίτητα . Έχοντας bilstein b6 και alko κίτρινα με μαμα ελατήρια και επειτα με eibach pro kit(απο c280 κτλ) δν ειδα καμία διαφορά. Παράλληλα πριν τα βαλω και επι χρονια ολοκληρα ακουγα οτι θα διαλυθεί το αμαξι, θα τριζει, δν θα οδηγείται κτλ κτλ. Εχω μέχρι και υποψία οτι το αμαξι μαλακωσε ελάχιστα στις μεγάλες λακουβες λογω των σκληρων ελατηριων.
Υ. Γ. Εξαιτίας αυτων που εχω ακουσει εχω πληρωσει ελατήρια 'amg' απο γνωστό μ@@@κα απο Αθήνα 200€ και μου στείλε κομμενα μανισια το ζ@@ν.
Eibach ebay 150€ με μεταφορικα στην πόρτα μου. Στα πίσω απενεργοποιησα τις προοδευτικες σπειρες, το καλύτερο ελατηριο για αυτό το αμαξι, δίνει ρεστα στις στροφές και ΔΕΝ κοπαναει παραπάνω.
Επιφυλασσομαι βέβαια λογω του honda που εχω.... Με μαμα αναρτηση 'σούπα' κοπαναει πολύ.Από προσωπική εμπειρία, σε ελατήρια χαμηλώματος εργοστασιακά, έβαλα σκληρότερα αμορτισέρ γιατί διαφορετικά το αυτοκίνητο χοροπηδούσε. Δεν είχε καλή επαναφορά...Βέβαια έγινε σκληρό, αλλά καθόταν καλά και ήταν ποιο προβλέψιμο. Εγώ έχουν περάσει και πολλά χρόνια, φορούσα KYB σκληρά (δεν θυμάμαι ποιον τύπο). Σε εμένα δεν....έσπασε! έτριζε λίγο παραπάνω (Golf III). Σε εσένα πιστεύω ότι ρόλο έπαιξε η ποιότητα κατασκευής σχετικά με τους τριγμούς.
Ελατήρια κομμένα;;!! Δεν νομίζω να είναι ότι καλύτερο να κόψεις τα ελατήρια. -
Κομμενα ελατήρια παρακαλω και το αμαξι καθοταν σουζα(η ροδα μεσα στον θολο).Το θεμα είναι ότι τα πληρωσα 200ευρω αφου με διαβεβαιωσε ότι έχουν κωδικούς της amg πανω και είναι καινουργια(τα βαψε με μαυρο ματ σπρει ουτε καν gloss).Πιστευω καλυτερα που είμαι επαρχια γιατι δεν θα του τα επεστρεφα απλα…….
EBAY και εισαι οκ ,ποτέ ξανα από κουτοπόνηρους. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Κομμενα ελατήρια παρακαλω και το αμαξι καθοταν σουζα(η ροδα μεσα στον θολο).Το θεμα είναι ότι τα πληρωσα 200ευρω αφου με διαβεβαιωσε ότι έχουν κωδικούς της amg πανω και είναι καινουργια(τα βαψε με μαυρο ματ σπρει ουτε καν gloss).Πιστευω καλυτερα που είμαι επαρχια γιατι δεν θα του τα επεστρεφα απλα…….
EBAY και εισαι οκ ,ποτέ ξανα από κουτοπόνηρους.Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα....Συμφωνώ με το ebay.
-
καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια γνώμη για ανάρτηση σε scirocco 1.4.
1ο δίλημμα : χαμηλώνω ή όχι. Κατά την γνώμη μου όχι, κυρίως με ενδιαφέρει το στρίψιμο σε βουνά - στροφοδιαδρομές.
Το αισθητικό δεν με απασχολεί και θα χαμήλωνα μόνο για καλύτερη απόδοση σε καλό οδόστρωμα ή πίστα, αλλά πλέον αυτό γίνεται 1 φορά κάθε 3-4 χρόνια για το κέφι.
Οπότε κατέληξα πως δεν έχει νόημα. Εκεί σκεφτόμουν μια low budget coilover όπως η AP ή weitec. Εχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία? Mιλώντας για πίστα, ένα σύντομο video από Σέρρες :
Youtube Video2o δίλημμα : Οk, ξεπεράσαμε τον πειρασμό coilover - χαμήλωμα και πάμε σε πιο νορμαλ επιλογές που δεν επηρεάζουν την γεωμετρία και θα στέκονται καλά σε απαιτητικές στροφοδιαδρομές με όχι και τόσο ομαλό οδόστρωμα (βλέπε Μπράλος).
Ποιά από τις παρακάτω?
- Κoni STR.T
- Koni sport (πορτοκαλί)
- Κoni FSD
- Bilstein B6
Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, ευχαρίστως
-
Γενικά μιλώντας, εχω καταλήξει ότι για στριψιμο-αισθηση θες αντιστρεπτικες (εκτός πιστας ίσως να μην βελτιωνουν το κρατημα, παρα μονο την αίσθηση), αμορτισέρ bilstein b6 κ ελατήρια eibach pro kit με επιφύλαξη αν είναι προοδευτικά τα πίσω.
Ως προς το scirocco σίγουρα η αποψη καποιου κατόχου μετράει περισσότερο.Υ. Γ. Μπραλος, δομοκος και Εγνατια Καβάλα φοβερες στροφοδιαδρομες.
-
Η αισθηση στριψηματος βελτιωνεται με τα υποσυστηματα πανω στην αναρτηση και οχι τοσο με τα αμορτισερ. Τα αμορτισερ αποδιδουν σε συγκεκριμενες συνθηκες και καπου αλλου οχι, η αισθηση ομως ερχεται μεσα απο τα δεσιματα
http://ultraracing.my/ecatalog/index.ph ... 1-4t-2008/
Με αυτα το αυτοκινητο σφιγγει και δινει αισθηση σιγουριας κατι που βοηθα να χρησιμοποιηθει το επακρο της αναρτησης.
-
Ο χρήστης attractive_g έγραψε:
καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια γνώμη για ανάρτηση σε scirocco 1.4.1ο δίλημμα : χαμηλώνω ή όχι. Κατά την γνώμη μου όχι, κυρίως με ενδιαφέρει το στρίψιμο σε βουνά - στροφοδιαδρομές.
Το αισθητικό δεν με απασχολεί και θα χαμήλωνα μόνο για καλύτερη απόδοση σε καλό οδόστρωμα ή πίστα, αλλά πλέον αυτό γίνεται 1 φορά κάθε 3-4 χρόνια για το κέφι.
Οπότε κατέληξα πως δεν έχει νόημα. Εκεί σκεφτόμουν μια low budget coilover όπως η AP ή weitec. Εχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία? Mιλώντας για πίστα, ένα σύντομο video από Σέρρες :
Youtube Video2o δίλημμα : Οk, ξεπεράσαμε τον πειρασμό coilover - χαμήλωμα και πάμε σε πιο νορμαλ επιλογές που δεν επηρεάζουν την γεωμετρία και θα στέκονται καλά σε απαιτητικές στροφοδιαδρομές με όχι και τόσο ομαλό οδόστρωμα (βλέπε Μπράλος).
Ποιά από τις παρακάτω?
- Κoni STR.T
- Koni sport (πορτοκαλί)
- Κoni FSD
- Bilstein B6
Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, ευχαρίστως
Για το στρίψιμο η καλύτερη λύση είναι να βγούν το παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα, τα λάστιχα από τις πόρτες και να αυξηθούν οι πόντες περιμετρικά, δηλαδή να γίνουν νέες πόντες ανάμεσα στις υπάρχουσες, το ίδιο και στο πίσω μέρος που πατάει η πίσω πόρτα, να βγούν τα λάστιχα και να γίνουν και εκεί νέες πόντες, έτσι αυξάνεται η αντοχή της καρότσας στο στρίψιμο της όταν φορτίζεται σε μια γρήγορη στροφή αφού αυξάνεται έτσι η ελαστικότητα της που την κάνει να γίνεται σαν ελατήριο που κουρδίζεται το οποίο ξεφορτώνεται απότομα και χάνεται η πρόσφυση.
Ράψιμο της καρότσας λοιπόν και μετά όλα τα άλλα, γιατί τις ελαστικότητες μιας καρότσας δεν μπορούν να τις εξαλείψουν τα όποια αμορτισέρ, χαμηλώματα κλπ, ούτε να κρύψουν τα φαινόμενα που δημιουργούν οι ελαστικότητες όταν την φορτίζουμε σε μια γρήγορη στροφή, και πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο καλύτερο λάστιχο έχουμε ( semi ) όσο σκληρότερα ελατήρια / αμορτισέρ βάζουμε και όση μεγαλύτερη πρόσφυση έχει ένας δρόμος ή πίστα, τόσο περισσότερο φορτώνεται η καρότσα και στρεβλώνεται με άσχημα επακόλουθα όπως την απότομη απώλεια της πρόσφυσης, μια άκαμπτη καρότσα επιτρέπει στις αναρτήσεις, στα λάστιχα και στα φρένα να λειτουργούν αποδοτικότερα, είναι μία δουλειά που γίνεται σχετικά εύκολα και φτηνά σε καθημερινά αυτοκίνητα και είναι ένα βήμα πρίν το κλουβί, άλλωστε το κόστος πιάνει τόπο γιατί κρατάει φρέσκια την καρότσα περισσότερα χρόνια πρίν αρχίσουν τα τριψίματα στο εσωτερικό.
Να πω εδώ ότι μετά δεν φαίνεται τίποτα γιατί ο μάστορας θα βάψει μόνο εκείνα τα σημεία που άλλωστε κρύβονται όταν τοποθετηθούν πάλι τα λάστιχα και τα τζάμια.
-
Καλη χρονια μυστες μου!
Peugeot 307 cabrio. διλιτρο
1450 κιλα αμαξι.
Με ενδιαφερει κυριως η ΑΝΕΣΗ ! 200.000 χμ εκανα με τα μαμα!
Sachs **super tuning **( μαλακές ) 215€ μου βγαινουν
kyb excel-g ( δε ξερω ) 160€ μου βγαινουν
.
οι τιμες ειναι απο φιλο γι αυτο ειναι ετσι σκοτωμενες.
.
διαβασα πως κερδιζεις σε ανεση, χανεις σε στροφη, αλλα τωρα καταφερνω να στριψω με κατεστραμενες αναρτησεις,
με καινουριες αλλα μαλακες δε θα τα καταφερνω;; -
Ο χρήστης koulouri έγραψε:
Καλη χρονια μυστες μου!
Peugeot 307 cabrio. διλιτρο
1450 κιλα αμαξι.
Με ενδιαφερει κυριως η ΑΝΕΣΗ ! 200.000 χμ εκανα με τα μαμα!
Sachs **super tuning **( μαλακές ) 215€ μου βγαινουν
kyb excel-g ( δε ξερω ) 160€ μου βγαινουν
.
οι τιμες ειναι απο φιλο γι αυτο ειναι ετσι σκοτωμενες.
.
διαβασα πως κερδιζεις σε ανεση, χανεις σε στροφη, αλλα τωρα καταφερνω να στριψω με κατεστραμενες αναρτησεις,
με καινουριες αλλα μαλακες δε θα τα καταφερνω;;Της μαμά που δίνει η Peugeot ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω ποιες φοράει μαμα
Και δε μπορώ να τις αγοράσω premium τιμή όπως αυτές...
Κάπου πήρε το μάτι μου οτι είναι Sachs οι μαμά αλλά δεν ήταν πολύ 'έγκυρο' το forum
Περί Αναρτήσεων