-
Η δικη μου αποψη εχει ως εξης:
Το εργο αυτο μεζι με τη γεφυρα Ριου-Αντιρριου και το Ελ. Βενιζελος αποτελουν το συγχρονο τροπο ικανοποιησης των 'ημετερων μας'. Τα εργα αυτα που αποτελουν Εθνικη υποδομη της χωρας, θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να ειναι δημοσια. Απλα το κρατος επειδη δεν εχει χρηματα για να τα κανει (ή ετσι λεει τουλαχιστον), τα αναθετει σε ιδιωτες με ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ορους λειτουργιας και εκμεταλλευσης. Που ακουστηκε να πληρωνει κανεις διοδια και μαλιστα πολυ ακριβα για να μετακινηθει μεσα στην ιδια του την πολη?? Μη μου πειτε οτι αυτο συμβαινει και στο εξωτερικο, διοτι πολυ απλα οι οροι χρησης τετοιων εργων ειναι διαφορετικοι απο τους δικους μας.
Τα διοδια της Αττικης οδου κοστιζουν το ιδιο με τα διοδια του αυτο/δρομου Αθηνα - Κορινθος! Για να μη μιλησω για αυτους που χρησιμοποιουν την ΑΟ για αποστασεις 1-2χλμ!!! Αυτο ειναι εκμεταλλευση σε σημειο που ακομη και η Ευρωπαικη επιτροπη τους εκανε παρατηρηση για να το αλλαξουν! Μεχρι να γινει αυτο βεβαια, οι γνωστοι-αγνωστοι θα εχουν τσεπωσει ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ μερικα δις παραπανω και ολα θα ξεχαστουν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η δικη μου αποψη εχει ως εξης:Το εργο αυτο μεζι με τη γεφυρα Ριου-Αντιρριου και το Ελ. Βενιζελος αποτελουν το συγχρονο τροπο ικανοποιησης των 'ημετερων μας'. Τα εργα αυτα που αποτελουν Εθνικη υποδομη της χωρας, θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να ειναι δημοσια. Απλα το κρατος επειδη δεν εχει χρηματα για να τα κανει (ή ετσι λεει τουλαχιστον), τα αναθετει σε ιδιωτες με ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ορους λειτουργιας και εκμεταλλευσης. Που ακουστηκε να πληρωνει κανεις διοδια και μαλιστα πολυ ακριβα για να μετακινηθει μεσα στην ιδια του την πολη?? Μη μου πειτε οτι αυτο συμβαινει και στο εξωτερικο, διοτι πολυ απλα οι οροι χρησης τετοιων εργων ειναι διαφορετικοι απο τους δικους μας.
Τα διοδια της Αττικης οδου κοστιζουν το ιδιο με τα διοδια του αυτο/δρομου Αθηνα - Κορινθος! Για να μη μιλησω για αυτους που χρησιμοποιουν την ΑΟ για αποστασεις 1-2χλμ!!! Αυτο ειναι εκμεταλλευση σε σημειο που ακομη και η Ευρωπαικη επιτροπη τους εκανε παρατηρηση για να το αλλαξουν! Μεχρι να γινει αυτο βεβαια, οι γνωστοι-αγνωστοι θα εχουν τσεπωσει ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ μερικα δις παραπανω και ολα θα ξεχαστουν.
την διαφορά δημόσιου και ιδιωτικού έργου δεν αντιλαμβάνομαι..το δημόσιο είναι και δωρεάν? η κυβέρνηση είναι διαχειριστής εσόδων, τα δημόσια έργα χρηματοδοτούνται και συντηρούνται από τον πολίτη, δεν είναι δωρεάν
έχετε την εντύπωση πως το ελληνικό κράτος έχει χρήματα για τέτοιας κλίμακας δημόσια έργα? τα ευρωπαικά κονδύλια και η αυτοχρηματοδότηση είναι πλέον μονόδρομος ακόμη και για χώρες με μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, εδώ την ανακαλύψαμε αργά, ή μάλλον αργά ξεπεράσαμε τις ιδεολογικές μας αγκυλώσεις περί καλού κράτους και κακού ιδιώτη. Εκτός από μια πηγή χρηματοδότησης η αυτοχρηματοδότηση ενός έργου είναι και μέτρο κοινωνικά δικαιώτερο καθώς περνάει τμήμα του κόστους από το κράτος (το σύνολο των πολιτών) στον χρήστη του έργου, με τον τρόπο αυτό δεν επιβαρύνεται στον ίδιο βαθμό ο κάτοικος του 'Εβρου π.χ. με το κόστος ενός έργου από το οποίο θα επωφεληθεί μόνο ο κάτοικος του Λεκανοπεδίου, όσο για την διαπραγμάτευση των όρων μιας σύμβασης ευθύνη φέρουν και οι δύο συμβαλλόμενοι...το αν η εκμετάλλευση κρίνεται ως καταχρηστική αυτό βαρύνει ΚΑΙ τον κρατικό μηχανισμό, δείχνει δε το επίπεδο ικανότητάς του, οι κρατικοί φορείς δεν αποτελούνται από ασχέτους όπως εγώ για να τους κοροιδέψει ο κακός ιδιώτης, έχουν κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση των όρων εκμετάλλευσης του έργου
διόδια υπάρχουν παντού και στο εξωτερικό, το 'που ακούστηκε να μην μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα στην ίδια σου την πόλη' είναι μάλλον απλουστευτικό, η ελευθερία μετακίνησης είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα και γι' αυτό εξακολουθεί η επιδότηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η χρήση όμως του ιδιωτικού οχήματος δεν εμπίπτει στα πλαίσια αυτά. Για τον λόγο αυτό τα διόδια λειτουργούν ΚΑΙ ως μέσο αποτροπής της χρήσης του ιδιωτικού οχήματος..ποιοί είναι οι άλλοι όροι που αναφέρει ο Σπύρος είναι κάτι που θα με ενδιέφερε να μάθω
τα 2.9 ευρώ που θα κοστίζει η διέλευση της ΑΟ από τού χρόνου την Άνοιξη είναι μεν πολλά με δεδομένο το μέσο ελληνικό εισόδημα, φαντάζομαι όμως πως οι διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν στο κόστος θα αφορούν τη συχνότητα χρήσης και θα εκφράζονται μέσω κλιμακούμενων χρεώσεων με το e-pass. Επιπλέον το αυξημένο κόστος περιορίζει τη χρήση της ΑΟ σε αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη..εναλλακτικές δωρεάν διαδρομές υπάρχουν, συνεπώς είναι ένα προληπτικό μέτρο για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης
δεν έχω να κερδίσω τίποτε υπερασπιζόμενος την ΑΟ, αντιθέτως την πληρώνω καθημερινά για διαδρομές από Μαρούσι-Βουλιαγμένη (1 ώρα το πρωί για 38 χιλιόμετρα, 45 λεπτά το βράδυ)..με τις εναλλακτικές θα εξοικονομούσα 60 ευρώ το μήνα σε κόστος διοδίων οι πιό πάνω χρόνοι όμως θα άγγιζαν πιθανότατα το διπλάσιο..είναι θέμα επιλογής..σε τελική ανάλυση η επιλογή του τόπου διαμονής και εργασίας σε μια τεράστια μητρόπολη όπως η Αθήνα είναι μια υπόθεση που ενέχει και προσωπική ευθύνη
επειδή δεν είμαι ο Πάπας και δεν διεκδικώ στη ζωή μου το αλάθητο θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις δικές σας απόψεις, ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Με το πρώτο μέρος όσων γράφεις, theios, δε διαφωνώ επι της ουσίας. η κυβέρνηση όμως φέρει σοβαρή ευθύνη σε σχέση με τους όρους της εκμετάλλευσης του έργου υποδομής από τον Ανάδοχο που αναγράφονται στη Σύμβαση Παραχώρησης. Και δε νοείται, πέραν της απόσβεσης των έργων, κάποιος τρίτος να κερδοσκοπεί σε βάρος του Έλληνα πολίτη που θέλει απλά να πάει στό αεροδρόμιο της πόλης του αλλά πλέον αναγκάζεται να περάσει μέσα από το 'δρόμο-χρυσωρυχείο', γεμίζοντας τις τσέπες ορισμένων 'τυχερών'. Έτσι απλά, διότι είναι κρίμα, πιστεύω, ακόμα και στην εποχή μας - που το κυνήγι του χρήματος αποτελεί την κυρίαρχη δραστηριότητα του μέσου πολίτη - να εμπορικοποιούμε τα πάντα. Άποψή μου, φυσικά.
Σχετικά με τα άλλα που γράφεις:
Ο χρήστης theios έγραψε:
τα 2.9 ευρώ που θα κοστίζει η διέλευση της ΑΟ από τού χρόνου την Άνοιξη είναι μεν πολλά με δεδομένο το μέσο ελληνικό εισόδημα, φαντάζομαι όμως πως οι διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν στο κόστος θα αφορούν τη συχνότητα χρήσης και θα εκφράζονται μέσω κλιμακούμενων χρεώσεων με το e-pass.
ΟΚ. Και πάλι όμως, δεν είναι λογικό κάποιος που επιλέγει να μπεί από έναν κόμβο και να βγεί στον επόμενο, 2 χλμ πιό κάτω, να πληρώνει όσο θα του κόστιζε η βενζίνη για να κάνει περι τα 30 ολόκληρα χιλιόμετρα σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο. Το σωστό θα ήταν η χρέωση ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση, αλλά όπως αναφέρει και το site της Α.Ο. δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη (στις 'επίκαιρες ερωτήσεις' μάλιστα λέει και ότι δεν φταίει κανείς γι αυτό!!)...
Επιπλέον το αυξημένο κόστος περιορίζει τη χρήση της ΑΟ σε αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη..εναλλακτικές δωρεάν διαδρομές υπάρχουν, συνεπώς είναι ένα προληπτικό μέτρο για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης
Με την ίδια ακριβώς λογική, θα μπορούσαν να μπουν διόδια (και μάλιστα 'αυτόματα', με 'Friendly Pass'!) και στην Κηφισίας, την Αλεξάνδρας, τη Συγγρού, τον Κηφισό κλπ, ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση! Να κυκλοφορούν μόνο αυτοί που έχουν φράγκα και αυτοί που δεν έχουν άλλη επιλογή. Θεμιτό?!...
Κάτι αντίστοιχο έκανε σχετικά πρόσφατα κι ο Livingstone στο Λονδίνο. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ στο μεγαλείο του. Βέβαια τα εν κινήσει Ι.Χ. μειώθηκαν και τα ταμεία γέμισαν! Οι 'Λόρδοι' κυκλοφορούν και παρκάρουν τώρα πιό άνετα! Και στο underground... TO ΧΑΟΣ!
Γι αυτό λέω... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ. Και οι υπόλοιποι? Ας τρέχουν από πίσω...
-
Συμφωνώ απολυτα με τον προηγούμενο φίλο αλλά θα ήθελα να θέσω και ενα προβληματισμό μου. Νομίζω οτι εαν δεν βρεθει ενα δικαιοτερο σύστημα χρήσης & χρέωσης για την Αττική Οδό , συντομα θα ειναι ενας ακομα μποτιλιαρισμένος δρομος . Τι εννοώ
-
Οσοι χθες το απογευμα κατα τις 18¨30 - 19:00 θελαν να μπούν στην ΑΟ από την εισοδο της Εθνικης Οδού θα ειδαν το πήξιμο που επικρατούσε στα διόδια.
-
Από μεθαύριο (ή αυριο) θα προστεθει και ενα μερος κινησης από την περιφερειακή Υμηττού
-
Από το Νοέμβριο που θα δοθει και το κομμάτι μέχρι Ελευσίνα, ενας αρκετά μεγαλος ογκος αυτοκινήτων & κυρίως φορτηγών που κατευθυνονται προς Ελευσινα Κορινθο κλπ και που τώρα πήζουν στην Εθν. Οδό, θα χρησιμοποιούν την ΑΟ. Για δε τα φορτηγά μεταφορών, το κοστος δεν ειναι πρόβλημα για ευνόητους λογους. Τι μενει λοιπόν?? Για να μην φρακαρει ο δρομος τις ώρες αιχμής και σπιλωθεί η φημη ενος τοσο πολυδιαφημισμένου έργου, το μονο που μπορεί να γίνει - κατά τους αρμοδιους - ειναι να αυξηθούν τα τελη χρήσης για τον απλό κοσμάκη που μαλλον θα το ξανασκεφτεται να δώσει 2,5 αντι 1,5 Ευρώ για μικροδιαδρομές. Παράλληλα βέβαια γεμιζουν και τα ταμεία.
Παντως μου εκανε εντύπωση η χθεσινή δήλωση της Βασως Παπανδρέου οτι δεν προκειται να αυξηθούν τα διοδια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μηπως αναφερόταν σε άλλο έργο ?? ( ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ??)
-
-
ως προς την κίνηση στο αεροδρόμιο νομίζω το πρόβλημα δείχνει σοβαρό επειδή λείπουν προς το παρόν τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό και προαστιακός δηλαδή που υποτίθεται ΘΑ ήταν έτοιμα μέχρι την Ολυμπιάδα, διαφορετικά το αεροδρόμιο για την πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι μια διαδρομή που γίνεται συχνά, εντάσσεται μάλλον στις ειδικές χρήσεις
δεν βλέπω κανένα λόγο να μπω από τον ένα κόμβο και να βγώ στον άλλο και θα ήταν εκβιαστικό το μέτρο των διοδίων αν δεν είχα εναλλακτική διαδρομή η οποία φαντάζομαι υπάρχει, πιστεύω πως ο αποτρεπτικός χαρακτήρας του αφορά ανθρώπους που όπως προείπα δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται εκεί..είναι όλοι αυτοί που κινούνται στην πόλη εκτός ωρών αιχμής..φοιτητές, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, εισοδηματίες, λουόμενοι κλπ. όσοι δηλαδή δεν πιέζονται από τον χρόνο
δεν προτείνω κοινωνικό αποκλεισμό απλά η κατοχή ενός οχήματος είναι συνυφασμένη με μια σχετική οικονομική δυνατότητα..η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στη χώρα έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στο φαινόμενο 'ενα όχημα ανα μέλος οικογένειας' με αποτέλεσμα κάθε ώρα να είναι ώρα αιχμής και κάπως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διάφορα μέσα..στο Λονδίνο όπου ο κόσμος έχει και την κουλτούρα των μέσων μαζικής μεταφοράς οδηγηθήκαμε σε χαώδη κατάσταση στο κέντρο και η επιλογή ήταν διόδια ή αστυνομικές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις, επέλεξαν την πιό επικερδή λύση
συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα της διατύπωσης που δείχνει την κοινωνική διάσταση του προβήματος, με τη λογική πως αντί να κυκλοφορούν άνετα όσοι πρέπει κυκλοφορούν άνετα όσοι έχουν (μια και πιστεύω θα συμφωνήσεις δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορούν όλοι ΚΑΙ άνετα)..από την στιγμή όμως που όλοι θεωρούν πως αυτοί ανήκουν στην κατηγορία του 'πρέπει' είναι αναποφευκτο η χρήση οχήματος και μάλιστα με μόνο μετακινούμενο τον οδηγό του να θεωρείται τεκμήριο κάποιας οικονομικής δυνατότητας και συνεπώς να είναι στο στόχαστρο διαφόρων φορέων
-
Δυο ερωτήσεις κι από μένα:
-
Η διαδρομή με αυτοκίνητο μέχρι το 'Ελευθέριος Βενιζέλος' και πίσω (π.χ. για να πάρουμε μια φίλη ή έναν φίλο που έρχεται αεροπορικώς) με ποιά λογική κοστίζει 1.8+1.8 Ευρώ (και σύντομα 2.5+2.5 ή 2.9+2.9 Ευρώ)?
Είναι μόνο για τους 'προνομιούχους' η 'βόλτα' ως το αεροδρόμιο? Η 'εννοείται' ότι για να πας μέχρι εκεί και να γυρίζεις πίσω είσαι 'κονομημένος/η'? -
Μέσα σταθερής τροχιάς πότε θα είναι διαθέσιμα? Είμαστε η μόνη χώρα της Κοινότητας στην οποία το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας δε διαθέτει κάτι τέτοιο! Ρεζίλι, τώρα που πλησιάζουν και οι Ολυμπιακοί...
-
-
Η διαδρομή με αυτοκίνητο μέχρι το 'Ελευθέριος Βενιζέλος' και πίσω (π.χ. για να πάρουμε μια φίλη ή έναν φίλο που έρχεται αεροπορικώς) με ποιά λογική κοστίζει 1.8+1.8 Ευρώ (και σύντομα 2.5+2.5 ή 2.9+2.9 Ευρώ)?
Είναι μόνο για τους 'προνομιούχους' η 'βόλτα' ως το αεροδρόμιο? Η 'εννοείται' ότι για να πας μέχρι εκεί και να γυρίζεις πίσω είσαι 'κονομημένος/η'?Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να περάσει απο αττική οδό, υπάρχει και ο παλιός δρόμος.
-
Ο χρήστης Kimi έγραψε:
Είναι μόνο για τους 'προνομιούχους' η 'βόλτα' ως το αεροδρόμιο? Η 'εννοείται' ότι για να πας μέχρι εκεί και να γυρίζεις πίσω είσαι 'κονομημένος/η'?Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να περάσει απο αττική οδό, υπάρχει και ο παλιός δρόμος.
Ποιός είναι αυτός, kimi? Αφού το νέο αεροδρόμιο είναι 'πάνω' στην Αττική Οδό! Απο Κηφισίας π.χ. πώς πας μέχρι το αεροδρόμιο αν έχεις χρόνο και αμάξι/μηχανή που δεν πίνει πολύ βενζίνη και θες να γλυτώσεις τα (διπλά) διόδια? Είμαι σίγουρη ότι ενδιαφέρονται κι άλλοι για τις γνώσεις σου..... και αναμένω!
-
Από Μεσογείων στο Σταυρό κάνεις δεξιά και μετά όλο ευθεία προς Παιανία ακολουθείς τις ταμπέλες .
Και όταν φεύγεις από αεροδρόμιο μετά έχει ταμπέλες 'χωρίς διόδια' για αυτούς που δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αττική οδό.
Απλά με αυτόν τον τρόπο αν μένεις πχ στην Κηφισίας κοντά θα κάνεις περισσότερη ώρα ενώ απο α.ο. θα φτάσεις πιο γρήγορα ,καίγοντας λιγότερα καύσιμα και έχοντας λιγότερα νεύρα . -
Thanks, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά να δω τι διαφορά σε απόσταση και χρόνο θα βγει και αν αξίζει...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
2. Μέσα σταθερής τροχιάς πότε θα είναι διαθέσιμα? Είμαστε η μόνη χώρα της Κοινότητας στην οποία το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας δε διαθέτει κάτι τέτοιο! Ρεζίλι, τώρα που πλησιάζουν και οι Ολυμπιακοί...Ως προς αυτό δεν είμαι πολύ σίγουρος.
Πάντως υποτίθεται ότι ο πραστιακός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τους Ολυμπιακούς
-
Από χθες ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την δυτική Περιφερειακή Όδο Υμητού.
Χλίδα καταραμένη.
Θα αλλάξει η ζωή μας. Γλυτώνω σίγουρα 40 με 60 λεπτά κάθε ημέρα, αλλά το κυριότερο είναι ότι πάω πολύ άνετα.
Φτιάξτε κι άλλο!!!!!!
Προσοχή μόνο γιατί έχει κάτι ωραίες στροφούλες κοντά στην Αγ. ΠαρασκευήΤώρα αν μου πείτε για τα διόδια ότι είναι ακριβά, προσωπικά χαλάλι.
-
Συμφωνώ.
Όμως είναι λίγο ντροπή να παραδίδουν 8 (περίπου) χιλιόμετρα δρόμου και να έχουν αφήσει 500-1000 μέτρα τα οποία θα παραδοθούν του χρόνου.
Από Υμητό οταν πηγαίνεις προς Ελευσίνα στο σημείο που συναντάς την αττική οδό που υπήρχε ήδη κανεις κάτι σαν αναστροφή και εκτός του ότι φαίνεται άσχημο , σε ένα σημείο έχει και μία λωρίδα και φαίνεται πολύ πρόχειρα φτιαγμένο το κομμάτι. -
Ο χρήστης Kimi έγραψε:
Συμφωνώ.Όμως είναι λίγο ντροπή να παραδίδουν 8 (περίπου) χιλιόμετρα δρόμου και να έχουν αφήσει 500-1000 μέτρα τα οποία θα παραδοθούν του χρόνου.
Από Υμητό οταν πηγαίνεις προς Ελευσίνα στο σημείο που συναντάς την αττική οδό που υπήρχε ήδη κανεις κάτι σαν αναστροφή και εκτός του ότι φαίνεται άσχημο , σε ένα σημείο έχει και μία λωρίδα και φαίνεται πολύ πρόχειρα φτιαγμένο το κομμάτι.Εννοείς τη φουρκέτα στην είσοδο της Αττικής Οδού από Γλυκά Νερά;;;
Αυτό είναι το καλύτερο κομάτι ολόκληρου του δρόμου, αξίζει να πληρώσεις τα διόδια μόνο για να το στρίψεις!
-
Όχι. Αυτό που λες εσύ είναι από αττική οδό προς περιφεριακή οδό υμητού Εγώ λέω απο π.ο.υ. προς ελευσίνα.
Κατά τα άλλα η περιφερειακή οδός μόνο αττική οδό δε θυμίζει. Όλο καμπές είναι -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εννοείς τη φουρκέτα στην είσοδο της Αττικής Οδού από Γλυκά Νερά;;;Αυτό είναι το καλύτερο κομάτι ολόκληρου του δρόμου, αξίζει να πληρώσεις τα διόδια μόνο για να το στρίψεις!
Χαλαρά το καλύτερο κομμάτι δρόμου που έχω δει ποτέ μου!!! Φουρκέτα που νομίζεις ότι είναι βγαλμένη από κάποια πίστα Φ1!!!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εννοείς τη φουρκέτα στην είσοδο της Αττικής Οδού από Γλυκά Νερά;;;
Αυτό είναι το καλύτερο κομάτι ολόκληρου του δρόμου, αξίζει να πληρώσεις τα διόδια μόνο για να το στρίψεις!
Χαλαρά το καλύτερο κομμάτι δρόμου που έχω δει ποτέ μου!!! Φουρκέτα που νομίζεις ότι είναι βγαλμένη από κάποια πίστα Φ1!!!
Όντως εκεί οι στραφάκηδες θα αφήσουν πολύ λάστιχο. Πραγματικά είναι σε στύλ F1 . αλλά με τέτοια άσφαλτο που έχει κάτω θέλει πολύ προσπάθεια να ξεκολλήσεις.
-
Αυτή η φουρκέτα είναι όλα τα λεφτα!
Την 'δοκίμασα' σήμερα... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όντως εκεί οι στραφάκηδες θα αφήσουν πολύ λάστιχο. Πραγματικά είναι σε στύλ F1 . αλλά με τέτοια άσφαλτο που έχει κάτω θέλει πολύ προσπάθεια να ξεκολλήσεις.
se 6 mines h asfaltos 8a exei ginei opws oles stin Ellada...
-
Δεν πρόλαβα να διαβάσω τις τοποθετήσεις σας οπότε μην παρεξηγηθώ αν επαναληφθώ..
Με βολεύει, με εξυπηρετεί, αν ήταν κλειστός ο δρόμος θυμίζει ειδική διαδρομή με ενδιαφέρον ειδικά το κατέβασμα προς τα γλυκά νερά, αλλά πιστεύω πως το κομμάτι κρ΄θβει κινδύνους και εκπλήξεις. Δεν λείπουν τα χασ΄'ιματα και τα σημεία χωρίς ορατότητα που σκοτώνουν και ουδείς βέβαια θα ακολουθήσει τα όρια. Διαιασθάνομαι πως πρόκειται για νέο Καρέα και ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί τα χιλιόμετρα θα είναι μακράν περισσότερα. οικονομία χρόνου θα έχουμε. Ας ευχηθούθμε να μην έχουμε α΄θξηση ατυχημέτων...
Ας είμαστε ψ΄θχρταιμοι όσοι πιστοί την χρησιμοποιούμε. Παρασύρει η μαύρη άσφαλτος, προκαλούν κάποιες καμπές, σε πάνε αλλού οι δεξιές με την ανάποδη κλίση στο τέλος αλλά ας μείνουμε εκεί.
Ακόμα σε επίπεδο χρήσης προσέχετε στις εξόδους. Πρέπει να ξέρεις καλά την περιοχή ώστε να μη βρεθείς αλλού για αλλού. Βγήκα στην αγία παρασκευή καια κόμα ψάχνω την κεντρική πλατεία. Τουλάχιστον ανακάλυψα πως υπάρχει εκεί στη γειτονιά και γαλλο-ελληνικό σχολείο και θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια...
Καλό δρόμο σε όλους όσους... και είπαμε! Ψύχραιμα!Στρατης
Αττική Οδός