-
Καταρχήν ας περιμένουμε να 'ισορροπήσει' λίγο το σύστημα και ας κάνουμε μετά την όποια κριτική μας. Εύκολα λέει κανείς 'τώρα με την ΑΟ ΘΑ γίνει αυτό και ΘΑ γίνει εκείνο' αλλά, ακόμα και αν όποιος τα λέει είναι ειδικός συγκοινωνιολόγος (είναι κάποιος από εμάς ? ), η πραγματικότητα μπορεί να τον διαψεύσει σύντομα -και η απάντηση στο τι ΘΑ γίνει είναι μόνο 1-2 εβδομάδες μακριά.
Πάντως δεν καταλαβαίνω την κριτική που ουσιαστικά φαίνεται να στρέφεται κατά της ΑΟ. Προφανώς ένας τέτοιος δρόμος αλλάζει τη ροή της κυκλοφορίας σε όλο το λεκανοπέδιο, και προφανώς αλλού αυξάνει η κίνηση (πχ. Κατεχάκη λόγω της δυτικής περιφερειακής Υμηττού) και αλλού μειώνεται (πχ. Μεσογείων). Οπότε ο καθένας, ανάλογα με το ποιό δρόμο χρησιμοποιεί καθημερινά, μπορεί να ευνοηθεί ή όχι. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η συνολική κατάσταση (πχ. η μέση ταχύτητα κίνησης) χειροτερεύει.
Πάντως χτες πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που πέρασαν από το νέο κομμάτι (20:45) και η εντύπωσή μου ήταν άριστη (άσε που ήταν δωρεάν ). Ιδίως μάλιστα που έκανα Ελευσίνα-Πολύγωνο μισή ώρα βράδυ Κυριακής με βροχή (το ένα τέταρτο λόγω κίνησης στο Γαλάτσι )
-
Η κριτική αυτή είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της μιζέριας που μας διακατέχει ως λαό
-
Η κριτική αυτή είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της μιζέριας που μας διακατέχει ως λαό
ΠΕΣΤΑ προεδρε να μην ειμαι ο μονος στο φορουμ που το λεει!
-
Κάθομαι μία ώρα το πρωί στην Κατεχάκη για να μπω στην ΑΟ, μια ώρα το απόγευμα για να βγω, πλήρωνα 3,6 (θα πληρώνω 4 euro την ημέρα) μου σπάνε τα νεύρα και τελικά είμαι και μίζερος.
Πλάκα έχετε.Δεν είπε κανείς ότι το έργο δεν έιναι τέλοιο αλλά χρειάζονται και οι σωστές προσβάσεις.
Δηλαδή δεν ξέρουν οι ειδικοί από ποιους κόμβους θα μπαίνουν τα περισσότερα αυτοκίνητα?
Πρέπει να είναι κανείες επιστήμονας για να φανταστεί ότι οι είσοδοι από Κατεχάκη και Μεταμόρφωση θα έχουν τον μεγαλύτερο φόρτο.Όποιος κάτοικος μένει Νότια Προάστια και βγαίνει εκτός νομού Αττικής ή πάει βόρεια Προάστια ή Ελευσίνα και τα συναφή θέλει να μπει στην ΑΟ. Πόσα αμάξια να χωρέσει η Κατεχάκη?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάθομαι μία ώρα το πρωί στην Κατεχάκη για να μπω στην ΑΟ, μια ώρα το απόγευμα για να βγω, πλήρωνα 3,6 (θα πληρώνω 4 euro την ημέρα) μου σπάνε τα νεύρα και τελικά είμαι και μίζερος.
Πλάκα έχετε.Έχω κόψει την επιστροφή από Αττική Οδό στο γραφείο αφ' ότου έκανα πάνω από μια ώρα Καισαριανή-Ηλιούπολη.
Φταίει ή δεν φταίει η Αττική Οδός για το πήξιμο στον περιφερειακό; Ή πρέπει να περιμένουμε να μπουν κι εκεί διόδια για να 'αποτραπεί' η χρήση του δρόμου και να μειωθεί η κίνηση; Γιατί αυτό τον σκοπό δεν έχουν τα υψηλά διόδια στη Α.Ο.; Αν ήταν δωρεάν θα είχε πήξει από την πρώτη εβδομάδα.
Αλήθεια, ο πραγματικός περιφερειακός - αυτός που θα πέρναγε από τον Καρέα στη Γλυφάδα ΧΩΡΙΣ να διέρχεται από κατοικημένη περιοχή, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο- τι έγινε;
Με το υψηλό διόδιο, θα συμφέρει τα φορτηγά να περνάνε από Α.Ο.για το Ελευσίνα-Μεταμόρφωση, ή θα προτιμάνε την Καβάλας και τον Κηφισό;
Και που βάζετε την 'απόφαση' των βόρειων δήμων (Κηφισιά, Βριλήσια, Μελίσια, κλπ) να απαγορεύσουν τη διέλευση φορτηγών και να τα υποχρεώσουν να διέρχονται από την Α.Ο.; Έχουν αυτό το δικαίωμα, κι αν ναι μέσα να την επιβάλλουν;
-
[quote='cpp']
Πλάκα έχετε.quote]
Αν νομίζεις ότι με αυτό το ύφος συμβάλεις σε κάτι, συγχαρητήρια!
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από το να ασκούμε κριτική ως προς την ποιότητα του δρόμου ή την αναγκαιότητα κατασκευής του.
-
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ : ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 1363 ΔΡΧ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ Η ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ'' Η ''ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ''. -
Εγω βλεπω οτι τα ιδια χαλια επικρατουν στη Μεσογειων και μετα τους περιφερειακους,τις Αττικες Οδους κλπ.
Μπουκαλιαρισμα και αγιος ο θεος.Εσεις σε αλλες λεωφορους εχετε δει βελτιωση?
-
Λοιπων:
Μενω στα Ανω λιοσια, που λογω χωματερης και λοιπων εργων στην περιοχη, ειχαμε πηξει στο φορτηγο!! και οχι μονο απο τον θορυβο που παραγουν τα τεραστια αυτα οχηματα, αλλα και απο το γεγονως οτι ορισμενοι απο τους φορτηγατζιδες οδηγουν πραγματικα ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ!!!!!
Ειχαμε και θανατους απο αυτη την δουλεια αλλα... ο αρσενης να ειναι καλα στην εντατικη του, για... 'προοληπτηκους λογους'.Την πρωτη μερα λειτουργειας του νεου τμηματος της Α.Ο γεμισε ο τοπος αυτοκηνητα!! ενα απιστευτο μποτιλιαρισμα, την δευτερα ομως δρομοι που ειχαν παραδοσιακα κινηση, οπως η λεοφωρος ασπροπυργου -ΝΑΤΟ -θαΝΑΤΟυ, αδειασε, με αποτελεσμα καθ ολη την διαρκεια της ημερας να εχει απιστευτα γρηγορη ροη, μακαρι να συνεχισει ετσι, κατι ακομα, το κεντρο της πολης υσηχασε αισθητα απο τα σκουπιδιαρικα, ειναι 4 πρωι και δεν ακουγεται τιποτα στον δρομο, αντιθετα με τις αλλες μερες που ειχαμε πανυγηρι 24 ωρες!
τωρα στα -
γνωριζετε την περιφρεριακη Αιγαλεω, ξεκινα απο Ανω λιοσια και εκτεινεται μεχρι την Ε.Ο αθηνων κορινθου στο υψος των Δυηλιστηριων.
ο ιδιος δρομος δινει εισοδο-εξοδο στην Αττικη οδο, εξοδο στην νατο και ασπτοπυργο πριν τελειωσει στα δυηλιστηρια.
Το παλαβο ειναι οτι αν καπιος προσπαθησει να παει στα λιοσια μεσυ της πριφεριακης θα βγει σε ενα ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ αδιεξοδο φεροντας το καθε οδηγο που δεεν ειναι απο την περιοχη σε απογνωση, ευτθχως εγω μπορεσα και βγηκα με την βοηθεια της τυχης και της τετρακινησης του Grand vitara (σκαρφαλωσα σε κατι μπαζα των γυρω εργων για να βγω σε εναν τοπικο δρομο) υποτιθεται οτι ειναι ολα ετοιμα και με... εγκαινια!! τι εγινε; μηπως ξεχασανε κατι;- ψιλο ασχετο με Α.Ο
ανεφερα πριν το περιστατικο με τον κυριο σουφλιά (αν δεν κανω λαθος) που τρακαρε με την γυναικα του κλπ κλπ...
ενω σημερα ανεβαινα την ασπροπυργου ειδα ενα αυτοκινητο τουμπαρισμενο, το οδηγο απ'εξω αναισθητο και δυο αστυνομικους να τον κοιτανε, ο δε δρομος με λιμναζοντα νερα, λακουβες, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΔΙΑΖΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ (αν υπαρχει σημανση ειναι καλυμμενη απο λασπη που σηκωνουν τα φορτηγα -spray-) και ΚΑΘΟΛΟΥ φωτα καθ ολο το μηκος του δρομου, μονο εγω εχω μαζεψει τρια ατομα απο τον δρομο που εχουν τρακαρει σε διαφορα σημεια, εχουν χασει την ζωη τους δεκαδες ακομα, ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ;;;
Ναι, οντως η αττικη οδος και ο περιφεριακος ειναι ΚΟΣΜΗΜΑ (λιγο ακριβο) αλλα παραμενει ενα στολιδι, αυτο ομως μεχρι τις εξοδους για αυτες τις παρατημενες περιοχες, που μονο οι κατοικοι τους, ή μερικοι αυτοχειρες κυκλοφορουν σε αυτους τους δρομους...και... εχω κανει καταγγελειες και στον δημο ασπροπυργου και στην νομαρχια, για να σας προλαβω... μου λενε οτι θα επισκευαστει.
καλη μερα.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Πλάκα έχετε.
Αν νομίζεις ότι με αυτό το ύφος συμβάλεις σε κάτι, συγχαρητήρια!
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από το να ασκούμε κριτική ως προς την ποιότητα του δρόμου ή την αναγκαιότητα κατασκευής του.
Εγώ απαντώ στα περι μιζέριας σχόλια.
Το έργο είναι ιδιωτικό, η σχέση είναι καθαρά σχέση πελάτη - μαγαζάτωρα, και από την στιγμή που πληρώνω έχω απαιτήσεις. Από την άλλη και να μην έμπαινα στην ΑΟ, επιβαρύνονται οι δρόμοι που χρησιμοποιώ καθηνερινά καθώς τους χρησιμοποιεί η ΑΟ για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα στο μαγαζί της.Σήμερα η κατάσταση στον καρέα ήταν λίγο καλύτερη.
-
Πάντως η Μεσογείων ενώ στην αρχή που φτιάχτηκε η ΑΟ είχε ελαφρώσει δραστικά, τώρα είναι όπως και πριν (για να μην πω χειρότερα)
Μάλλον πέρασε η περίοδος 'εξερεύνησης-δοκιμής' και τα οικονομικά δεν βγαίνουν για τους περισσότερους.
-
Σημερα (Τριτη) το πρωι για να παω Κηφισσια,μπηκα στη ανοδο της Κηφισσου απο την Πετρου Ραλλη.Με μια ανασα εφτασα στην Καβαλας οπου τα παντα ηταν σταματημενα πριν την υπογεια διαβαση.Επειδη τα εχω ξαναπερασει αυτα,πηρα την Καβαλας και γυρισα πισω.
Τα ιδια οπως παλια.Γι'αυτο δεν ξαναπαιρνω αυτοκινητο.Τρενο και παλι τρενο. -
Επειδή δουλεύω στα Α. Λιοσα Στο στάδιο για την Πάλη και το Τζουντο, το αδιέξοδο θα ανοίξει αλλά λόγω έργων οδοποιίας μέχρι το στάδιο του Ακράτητου θα είναι δύσκολή η έξοδος στα Α. Λίοσα Μέχρι τον Απρίλιο. Ισως μπορείς να βγείς πριν τα διόδια εισόδου στην περιοχή του ΟΔΔΥ. Για είσοδο θα μπαίνει κανείς πάλι απο την περιοχή του ΟΔΔΥ η απο την Φυλής.
-
Οταν οι τετραμελής οικογένειες έχουν πέντε αυτοκίνητα ,οταν και για εφημερίδα περνουμε το αυτοκίνητο,οταν παμε βόλτα θέλουμε μονο το αυτοκίνητό μας και αυτό μπροστα μας όπου κάτσουμε,όταν τα 9 στα 10 έχουν ενα επιβαίνοντα όταν....όταν.....όταν......ΔΕΝ αλλάζει τίποτε.Οσους δρόμους και να φτιάξουν,όπως και να τους φτιάξουν.Μετά απο κάποια χρόνια τα ίδια θα είναι.
ΕΛΛΑΔΑ ή μάλλον ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.....................και οι Τούρκοι πράκτορες,που λέει και μια ψυχή, αλλονίζουν,βρωμίζοντας ,ασχημονόντας ,βρίζοντας, κορνάροντας ,ξεκοιλιάζοντας τα ζωντανα στούς δρόμους ,αφήνοντας μπάζα όπου τους βολεύει ,κοιτώντας αλλού όταν γίνεται κάτι(όργανα τάξης -κολοκύθια)...................Χαίρεται
-
Η διαφήμιση λέει ότι Ελευσίνα-Αεροδρόμιο είναι πλέον 35 λεπτά.
Πόσες κλήσεις θα σας κόψουν στη διαδρομή αν το κάνετε σε τόσο χρόνο;
Είναι λοιπόν παραπλανητική η διαφήμιση ή όχι; -
Ξέρει κανείς να μας πει τελικά με σιγουριά αν υπάρχουν φωτοραντάρ στην Α.Ο.; Ξέρω ότι υπάρχουν 'κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας' οι οποίες χρησιμεύουν στο να παρακολουθείται το 'ισοζύγιο' της κυκλοφορίας (βγαίνουν τόσα αυτοκίνητα όσα μπαίνουν) άρα είναι άκακες. Από την άλλη υπάρχουν σε (λίγα) σημεία οι γνωστές πινακίδες που προειδοποιούν ότι 'οι παραβάσεις του ΚΟΚ ελέγχονται με τεχνικά μέσα' αλλά εγώ δεν έχω δει πουθενά κάποια ένδειξη ύπαρξης φωτοραντάρ ('μπαούλο', τρίποδο κτλ.).
ΥΓ: Δεν αναφέρομαι στα μπλόκα με ραντάρ χειρός που σίγουρα στήνονται τακτικά, ρωτάω για τυχόν ύπαρξη μη-επανδρωμένων 'gatsos'.
-
καμερες υπαρχουν παντου στην Α.Ο και βλεπουν ακομακ αν ξυνετε τη μυτη σας ενω οδηγειτε.
Αλλα αυτες οι καμερες χρησιμευουν για την παρακολουθηση της κινησης απο το κεντρο ελεγχου της Α.Ο. και δεν τις χρησιμοποιουν τα στρουμφ.(ευτυχως)τωρα το πως κοβουν κλησεις δε ξερω. Μαλλον με το παραδοσιακο τροπο του 'πιστολιου' ή με τα δικα τους ρανταρ
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ξέρει κανείς να μας πει τελικά με σιγουριά αν υπάρχουν φωτοραντάρ στην Α.Ο.; Ξέρω ότι υπάρχουν 'κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας' οι οποίες χρησιμεύουν στο να παρακολουθείται το 'ισοζύγιο' της κυκλοφορίας (βγαίνουν τόσα αυτοκίνητα όσα μπαίνουν) άρα είναι άκακες. Από την άλλη υπάρχουν σε (λίγα) σημεία οι γνωστές πινακίδες που προειδοποιούν ότι 'οι παραβάσεις του ΚΟΚ ελέγχονται με τεχνικά μέσα' αλλά εγώ δεν έχω δει πουθενά κάποια ένδειξη ύπαρξης φωτοραντάρ ('μπαούλο', τρίποδο κτλ.).ΥΓ: Δεν αναφέρομαι στα μπλόκα με ραντάρ χειρός που σίγουρα στήνονται τακτικά, ρωτάω για τυχόν ύπαρξη μη-επανδρωμένων 'gatsos'.
Αυτό που μπορώ μετά βεβαιότητας να πω είναι ότι στο κομμάτι από Μεταμόρφωση μέχρι αεροδρόμιο δεν υπάρχουν κάμερες-ραντάρ.
Διότι από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο που τη χρησιμοποιούσα καθημερινά (2 φορές) δεν είδα τίποτα στο ταχυδρομείο... -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Οσοι εισερχονται στην ΑΟ θα εχουν δει βελτιωση...
Οσοι ανεβαινουν το ποταμι θα εχουν το προβλημα ομως...
Και οσοι κατεβαινουν αφου η ΑΟ θα ριχνει και αλλα οχηματα στο ποταμι...Οχι αλλο πηξιμο!!!
Η ΑΟ σαν δρομος μονος του καλος ειναι.
Το παραπλευρο δικτυο ομως παρεμεινε αβελτιωτο ή υπεστη πασαλειματα.
Ετσι πιο πολλα προβληματα δημιουργηθηκαν απ οσα λυθηκαν...Ασχετο> Ωραια τα υπερυψωμενα φρεατια στο σταυρο ε???
Ερε κραξιμο που θελουν,.,.,Μισό λεπτό. Αμφιβάλλω κατά πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση στον Κηφισό απ' αυτό που λες.
Ναι μεν όσοι θέλουν να πάνε Πελοπόννησο θα ανεβαίνουν τον Κηφισό, αλλά όσοι έρχονται από Πελοπόννησο δε θα πέφτουν στον Κηφισό. Επίσης όλη (?) η Δυτική Αττική δε χρειάζεται να πέφτει πάνω στον Κηφισό. Θα δείξει βέβαια στο άμεσο μέλλον. Πάντως για την ιστορία, σήμερα, ο Κηφισός είχε το κανονικό του πήξιμο (στην άνοδο) από την Καβάλας... Για να δούμε σε περίπου 2-3 εβδομάδες πώς θα πάει...Το πρόβλημα στον Κηφισό δεν είναι οι 3 λωρίδες. Είναι αρκετές. Δε χρειάζεται 4+. Το πρόβλημα είναι ότι ο ταλαίπωρος αυτός δρόμος δεν έχει σταθερή διατομή. Αλλού 4, αλλού 3+, αλλού 3. Γι' αυτό πήζει.
Μια επέμβαση στην έξοδο για Αχαρνών και άλλη μια 500 μέτρα πριν τη Renault ίσως λύσει το πρόβλημα.Έχουν περάσει σχεδόν 15 ημέρες από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της ΑΟ.
Μετά τις 2 πρώτες ημέρες που η κυκλοφορία (στον Κηφισό) έμεινε η ίδια, έχουν περάσει 10 εργάσιμες ημέρες που η άνοδος του Κηφισού είναι απλά απόλαυση. Λες και είναι Κυριακή κάθε μέρα.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί.
Όπως αναμενόταν η κάθοδος του Κηφισού έμεινε πηγμένη... -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Έχουν περάσει σχεδόν 15 ημέρες από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της ΑΟ.
Μετά τις 2 πρώτες ημέρες που η κυκλοφορία (στον Κηφισό) έμεινε η ίδια, έχουν περάσει 10 εργάσιμες ημέρες που η άνοδος του Κηφισού είναι απλά απόλαυση. Λες και είναι Κυριακή κάθε μέρα.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί.
Όπως αναμενόταν η κάθοδος του Κηφισού έμεινε πηγμένη...Από ποιο ποτάμι πηγαίνεις εσύ; χτες από τα ΚΤΕΛ έπηξα -πάλι- στις 7:40. Σήμερα δεν δοκίμασα καν
Αττική Οδός